Dodaj do ulubionych

Kibic Legii: Cień finału

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:17
Co za baran pisze te felietony? Czy ten człowiek chodzi wogóle na mecze? Był
on na jakimś wyjeździe? Kamienny pisze pirdoły że feta na starówce była
kuluralna (podczas przeprowadzania wywiadu z Gołaszewskim w C+ mozna było
posłuchać jak "kulturalni" są kibice Polonii) a ten pajac pisze że jest
kwestją czasu jak ktoś na Legii zginie. Każdy kto był chociaż raz na meczu
Legii w tym sezonie wyśmieje ten felieton. To jakaś zorganizowana akcja
wybiórczej czy to wynik bu*delu panującego w redakcji. Niech pan gruby ma
podpis kibic Polonii a nie pisze bzury noszywając sie pod nas.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikołaj Re: Kibic Legii: Cień finału IP: *.icpnet.pl 13.06.04, 22:51
      Panie kolego, to prawda, że finał PP zepsuł nam humory po w sumie bardzo
      udanym, zważywszy na sytuację materialną Legii, sezonie. Co do Vukovicia.
      Dobrze, że Pan kolega nie wiesza na nim psów (co by było niepoważne pamiętając
      o poprzednich felietonach), ale nie należy jego odejścia rozpatrywać na razie
      jako straty. Spośród jego zalet, trzeba pamiętać o dobrym czuciu gry,
      waleczności, ważnych bramkach z Polonią i Wisłą. Jednocześnie, były duże
      wahania formy, himeryczność, kompletny brak strzału z dystansu. Gdy był w
      słabej formie, nie należało go w ogóle wystawiać w pierwszym składzie.
      Przyszłość pokaże, kto więcej straci - Vukovic czy Legia.
      Co do wydarzeń na trybunach - chyba od niezbyt dawna interesuje sie Pan naszą
      piłką ligową. Już coś takiego u nas niestety miało miejsce. Po finale PP w 1995
      r. (Legia-GKS 2:0), nasi kibice wbiegli na murawę i pięścią w twarz dostał taki
      piłkarz z Katowic Nawrocki. Rok później, podobna sytuacja miała miejsce na
      Bułgarskiej w meczu Lech - Legia (0:2). Po spotkaniu, poznaniacy rzucali
      krzesełkami, kamieniami, kawałkami ogrodzenia w piłkarzy Legii, którzy musieli
      schodzić do budynku klubowego pod przenośnym tunelem, w asyście kilkunastu
      policjantów z tarczami. Oni nie chcieli pobić, oni chcieli wówczas zabić. Teraz
      to samo się stało w Katowicach, kilka dni wcześniej - na Konwiktorskiej. Nas
      interesuje, żeby takie historie nie powtarzały się już na Legii i żeby nie
      dotyczyły naszych piłkarzy. Co zrobić? Nie wiem. Chyba zacząć jednak od
      znalezienia sprawców z finału PP i surowo ich ukarać.
      W sumie, nienajgorsze były felietony w tym sezonie. Życzenia - jak najbardziej
      na miejscu, ale w przyszłości proszę o bardziej szczegółowe rozeznanie w
      temacie zanim usiądzie Pan do komputera.
      Legia - Wisła K. ("k" jak... sami zresztą wiecie) 4:1. I to wszystko w temacie,
      kto był najlepszą drużyną w tym sezonie.
      • Gość: tomcat Proszę bez oszustw Mikołaju o Polonii IP: *.acn.pl 13.06.04, 23:29
        Na Konwiktorskiej kibice weszli na boisko w liczbie kilku ( ca. pięciu ) aby
        oddać flagę ufundowaną im przez piłkarzy. Po czym to boisko opuścili. Nikt nie
        został uderzony ani nikt nie miał zamiaru nikogo uderzyć. Po meczu
        kilkudziesięciu rozgoryczonych kibiców dodatkowo sprowokowanych przez spikera
        ( mieli powód bo piłkarze Polonii grali jakby chodziło o przysłowiową
        pietruszkę) zgromadzili się pod budynkiem klubowym skandując hasło .. Polonia
        to my a nie wy.. po przybyciu niewielkiego oddziału policji bez użycia ,,
        środków przymusu '' rozeszli się. Ponoć kilku uprzednio wtargnęło do budynku
        klubowego chcąc powiedzieć swoim piłkarzom co o nich myślą. To wszystko.
        Proszę pisz o swoim klubie a uczciwie o innych.
        • mike_ Re: Proszę bez oszustw Mikołaju o Polonii 13.06.04, 23:44
          A "Kibice" (L) mieli zamiar tylko popatrzeć na medale, których legioniści nie
          zdobyli;/
          liczy się nie tylko zamiar ale także efekt. A z tego co widziałem to piłkarze
          Polkowic trochę pobiegali po meczu i to bynajmniej nie uciekali przed swoim
          cieniem. Czy ktoś z sympatyków Polonii miał zamiar im przyłoyć? tego się nie
          dowiemy bo górnicy mieli lepszy czas na setkę... A tłumaczenie, że "chciałem
          coś innego" mnie nie przekonuje.
          Może pora wyeliminować takich ludzi z trybun??
          • Gość: lajkonik Re: Proszę bez oszustw Mikołaju o Polonii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 01:25
            Byłeś na meczu ? Widziałeś ? Tak, ci z Polkowic biegli, sędzia chyba też, ale
            najszybciej biegli poloniści. Tyle, że tych co gonili było kilku (mniej niż
            piłkarzy razem i jak dogonili pierwszego polonistę to o dziwo sami zawrócili na
            połowie boiska, bez niczyjej interwencji, bo ochrony tam praktycznie nie było.
            Coż legionistów stać tylko na kradzieże cudzego mienia. Stał taki jeden prawie
            obok mnie w czasie meczu Polonia Górnik Z. w pierwszej połowie i nic nie
            śpiewał, ani nie krzyczał. Po przerwie go nie było. Około 50 minuty facetowi
            obok mnie ściągnięto szalik z szyji gdy stał. Zrobiła to tajemnicza ręka przez
            płot od strony parku za stadionem. Jednak tajemnicza ręka miała twarz kolesia z
            pierwszej połowy, bo go widzieliśmy. I jest uwieczniony na fotkach kibiców z I
            połowy więc ma lekko przechlapane. Bo to zwykły złodziej był, a jego okrzyk za
            Legią, tylko utożsamił Legię z bandytyzmem. I to jest różnica. Acha, ten kibic,
            któremu skradziono szalik to facet po 30, był z dziewczyną, żaden fanatyk, po
            prostu złodziejowi było z takiego łatwiej ściągnąć szalik w trakcie oglądania
            meczu.
            Ci co chcieli tylko obejrzeć medale do dziś ich nie zwrócili, to na
            marginesie.
            Stadionowego chamstwa czy tu czy u innych nie toleruję, potrafię przeciwstawić
            się fizycznie tym troglodytom, bo oni inaczej nie rozumieją.
            Zachowanie legionistów w trakcie derbów 97, choć spowodowane błędami policji
            (wręcz wymuszone) też do godnych naśladowania nie należało-podpalenie garażu na
            Polonii czy rzucanie kamieniami w trybunę gości na wiosnę 2001 (jeden
            przeleciał tuż koło ucha moje syna i uderzył sąsiada), ochroniarz na Legii
            pokazujący fucki w trakcie meczu do trybuny gości to u was jeszcze ciągle
            normalka.
            Wspaniałe pokazy pirotechniczne i kartoniady nie przesłonią istnienia
            nielicznej lub, bliżej prawdy, zmniejszającej się grupy kibiców Legii, którzy
            zamiast na mecz, przychodzą na stadion rozładować swoje frustracje czy potrzebę
            agresji. I o nich pisze Gruby, bo nawet jeżeli będzie 15 tysięcy super kibiców
            i 1 (słownie jeden), który pobije kogoś albo rzuci np. nożem w zawodnika to na
            świecie z takim klubem się nie patyczkują (pamiętacie Miśka na Wiśle ?). Gdyby
            w Krakowie wtedy słuchano takich Grubych to nie straciliby roku, panie
            Polibudziak (wstyd mi za mojego przyszłego kolegę inżyniera, że z miłości do
            swojej ukochanej drużyny zatracił poczucie dobra i zła) i, mój imienniku, Mike-
            u.
    • Gość: Cracovia oneliga Re:Przeciez Legła nie macie wjazdu juz nigdzie opr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:32
      Legła macie wszędzie prze...może oprocz Szczecina
    • Gość: LEGIA - PRAGA ZAL MI WAS WSZYSTKICH IP: *.totalizator.com.pl / 213.77.42.* 14.06.04, 12:57
      To co sie stalo na Legii podczas PP nie jest w jakikolwiek sposob do
      usprawiedliwienia. Ale to, jak zauwazyliscie, nie dzieje sie tylko na Legii. To
      jest problem polskiej pilki, calego pilkarskiego srodowiska. Tylko wszyscy
      przymykaja na to oczy, a chyba najbardziej PZPN. A zal mi was wszystkich
      dlatego, ze zamiast potepiac takie zachowania, bez wzgledu na to czy jest sie
      kibicem Legii, Widzewa, Polonii, Cracovii, GKS, Lecha itd., jak zwykle
      wytykacie kto, kiedy, gdzie narozrabial bardziej. Pytanie tylko PO CO? Jesli
      jestescie normalnymi kibicami, chodzacymi na mecz po to aby obejrzec gre swojej
      druzyny, aby pomoc jej dopinigiem, jesli kochacie swoj klub, bez wzgledu na to
      czy wygrywa czy przegrywa TO MOŻE DO K... NEDZY ZAMIAST LICYTOWAC SIE NA SLOWA
      ZACZNIECIE DZIALAC ABY WYPLEWIC TO SCIERWO Z NASZYCH STADIONOW!!!!!!!!
      • Gość: gostek Re: ZAL MI WAS WSZYSTKICH IP: *.unused.zigzag.pl 15.06.04, 15:59
        100 % zgoda, ale jak pozbyć się tego ścierwa (bo to nie są normalni ludzie) ze
        stadionów i nie tylko ze stadionów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka