halev 23.02.07, 19:06 Trudno sobie wyobrazić życie w takich warunkach... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kontik Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch IP: *.adsl.green.ch 23.02.07, 19:56 ALe jestem w stanie wyobrazic sobie taka wyprawe wakacyjna.. kurcze narobili mi ochoty Odpowiedz Link
kroliklesny Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch 23.02.07, 20:30 Slyszalem, podobno pieknie jest. Bylem wszedzie, ale tam juz chyba nie dam rady. Odpowiedz Link
Gość: anonim Re: Moja Mama spedzila tam 5 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:14 Moja Mama z moim Bratem (mial w momencie wywiezienia 1 rok) spedzila tam 5 lat. Matka i Brat stracili zdrowie jednak przezyli horror zeslania na Syberie.Mieli i tak duzo szczescia gdyz reszta rodziny nie wrocila zywa z Syberii. Gdzies tam w tajdze w okolicach Nowosibirska i nad Bajkalem pozostaly ich prochy. Odpowiedz Link
Gość: WWW Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Chaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:36 w Kambodży też jedyną ciężarówką, która jest w stanie pokonać tamtejsze drogi jest Kamaz. Odpowiedz Link
Gość: makati Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch IP: *.cust.imagine.ie 23.02.07, 21:09 mozna tez sprobowac starym dobrym mercem beczka www.fotobeczka.blogspot.com Odpowiedz Link
Gość: tomek1950 Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch IP: *.centertel.pl 23.02.07, 21:14 Wybieram się w tym roku, latem do Mongolii. Tam podobno też kamaz jest rodzajem taksówki. Jak wrócę postaram się opisać. Podobno by zapukać do jurty trzeba krzyknąć zbliżając się "Trzymajcie swoje psy na uwięzi". A moim marzeniem jest przejazd koleją trassyberyjską. Może za rok? Odpowiedz Link
Gość: Kaczoland Atakuje Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.02.07, 04:47 Podrozowalem koleja trans-syberyjska w roku 1980 (z Moskwy do Ulan-Bator). Niestety, w wagonach nie pachnialo zbyt ladnie, a okien nie dalo sie otwierac... Odpowiedz Link
Gość: tomek1950 Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch IP: *.centertel.pl 24.02.07, 09:34 "Zakryto na zimu" nawet latem Odpowiedz Link
Gość: :)) Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Chaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:20 Ciekawie gość pisze, dobrze się go czyta Odpowiedz Link
mmmucha Syberia... 23.02.07, 23:06 Fascynuje mnie ten kraj, inny niz zachodnia część europy. Marzy mi sie podróż koleja transsyberyjska...może kiedys? Odpowiedz Link
Gość: kris Byłem tam w 90-tych latach IP: 62.233.164.* 23.02.07, 23:24 piękny i przerażający kraj ale warto zobaczyć... www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link
adam616 Inna równie ciekawa relacja z ekspedycji na Syberi 23.02.07, 23:37 Inna równie ciekawa relacja z ekspedycji na Syberię jest tu: www.eioba.com/a70567/ekspedycja_syberia_99_relacja_z_wyprawy . Tyle, że tutaj podróżowali samochodami terenowymi - ale zdjęcia są ciekawsze. Odpowiedz Link
niewyjasnione Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch 24.02.07, 02:21 Gratulacje dla podroznikow. Odpowiedz Link
Gość: zaza Na Boga ! Skad mam do cholery znac rosyjski ?! IP: *.multicon.pl 24.02.07, 04:47 Ach ci pseudo dziennikarze. wstawia w tekst takie " Boh trojcu ljubit " i skad na boga normalny czlowiek ma wiedziec co to znaczy ? Moze i w czasach PRL powszechne bylo uzywanie rosyjskirgo jednak od prawie 20 lat czasy sa inne. Odpowiedz Link
Gość: cAR Re: Na Boga ! Skad mam do cholery znac rosyjski ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:33 Akurat ten zwrot można bez problemu zrozumieć bez znajomości rosyjskiego. A jak jakiś kraj Cię interesuje, to staraj się poznać jego kulturę i język. Nie rozumiem, co w ogóle ma do rzeczy wtrącanie tu PRL-u? A kto Ci bronił przez te 20 lat nauczyć się rosyjskiego? To piękny i łatwy dla Polaków język. Odpowiedz Link
hohlik3 nie trudno 24.02.07, 11:14 tam jest taki klimat ze przy -20 stopniach odczuwasz tak jak -3 w Warszawie Odpowiedz Link
podroznik.net Zapraszam jeszcze dalej - na Daleki Zachod 24.02.07, 22:59 Witam Was, zapraszam na wirtualna podroz w gory i subarktyczna tundre: www.podroznik.net Relacja jest dluga, poniewaz bylo o czym pisac. Zawsze jednak mozna poprzestac na obejrzeniu fotoreportazu. Czarek. Odpowiedz Link
messytyagi Re: Kamazem przez Syberię. Z Jakucka do Uriung Ch 16.08.18, 08:16 google [url=https://www.google.com]google[/url] Odpowiedz Link