Gość: gawel2 IP: GBSerwer:* / 10.1.7.* 10.07.03, 08:17 Chcemy wybrać się pod koniec sierpnia do miejscowości Słoneczny Brzeg. Czy ktoś może podzielić się ze mną swoimi wrażeniami z pobytu w tej miejscowości ? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stanley Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.03, 19:05 wróciłem tydzien temu z Vlas 3 km. od Słonecznego Brzegu. Centrum S.B nie rózni sie niczym od zachodnich nadmorkich kurortów - czasami jest ładniejsze bo wszystko jest wybudowane w ciagu ostatnich lat - ceny niestety prawie zachodnie (ogromna róznica w cenach miedzy S.B a innymi miejscami na wybrzezu w S.B 2 x drozej!!!!ale i tak wychodzi dla Polaka dość tanio - za to masz wszystko co Ci potrzeba :aqwa parki, wypozyczalnie rowerow, skuterow, samochodów,sprzetu wodnego, dyskoteki, kawiarnie itp. -towarzystwo z całego swiata. Odpowiedz Link
ixtlilto Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg 16.07.03, 12:15 Gość portalu: Stanley napisał(a): > wróciłem tydzien temu z Vlas 3 km. od Słonecznego Brzegu. A ja się tam właśnie wybieram. Mogę liczyć na jakiś opis. Co i jak? Przykładowe ceny? itp itd... Odpowiedz Link
Gość: Stanley Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: 194.204.171.* 18.07.03, 11:27 ixtlilto napisała: > Gość portalu: Stanley napisał(a): > > > wróciłem tydzien temu z Vlas 3 km. od Słonecznego Brzegu. > A ja się tam właśnie wybieram. Mogę liczyć na jakiś opis. Co i jak? Przykładowe > > ceny? itp itd... Ładne małe miasteczko , 3 km od Słonecznego Brzegu - autobusem do S.B 50 stotinek - 10 minut - wszystkie hotele i pensjonaty nowe 4 lata temu nie było tu nic.Obiad zjesz od 6 do 15 zl, w sklepach wszystkie artykuły przecietnie o 40 % taniej niz w Polsce .chcesz wiecej informacji gg nr 1220138. Odpowiedz Link
ixtlilto Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg 28.07.03, 10:49 dzięki za info. w wolnej chwili wieczorkiem się odezwę Odpowiedz Link
Gość: joko5 Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: 212.127.77.* 16.07.03, 15:07 Wylatuję 18.07 do Vlas jak tam jest? Odpowiedz Link
Gość: liv1 Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 18:19 A jak było w mieście Włas? Jadę tam w sierpniu i chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej-możesz troszkę mi udzielić info i jakiś porad? Odpowiedz Link
Gość: Syrena Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg - do Stanleya IP: 217.153.45.* 28.07.03, 11:48 Gość portalu: Stanley napisał(a): > wróciłem tydzien temu z Vlas 3 km. od Słonecznego Brzegu. Centrum S.B nie rózni > > sie niczym od zachodnich nadmorkich kurortów - czasami jest ładniejsze bo > wszystko jest wybudowane w ciagu ostatnich lat - ceny niestety prawie zachodnie > > (ogromna róznica w cenach miedzy S.B a innymi miejscami na wybrzezu w S.B 2 x > drozej!!!!ale i tak wychodzi dla Polaka dość tanio - za to masz wszystko co Ci > potrzeba :aqwa parki, wypozyczalnie rowerow, skuterow, samochodów,sprzetu > wodnego, dyskoteki, kawiarnie itp. -towarzystwo z całego swiata. A do jakiego zachodniego kurortu możesz porównać Słoneczny Brzeg. Ja tam byłam 2 lata temu i przyrównać go mogłam jedynie do Mamaji w Rumunii, a zachodnich kurortów nadomrskich też widzialam sporo. Gdzie te aquaparki, jakie towarzystwo z całego świata? Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link
Gość: ANETA Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: 212.160.95.* 28.07.03, 12:35 ja tez wybieram sie do Slonecznego brzegu pod koniec sierpnia hotel kontinental czy ktos byl w nim Odpowiedz Link
slunko Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg 29.07.03, 11:42 jak na bulgarie jest tam potwornie drogo! Odpowiedz Link
Gość: joko5 Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: *.anetka.provider.pl 07.08.03, 13:50 Byłam w Bułgarii w Sw. Wlas drugiej połowie lipca. Niestety rozczarowałam się cenami za obiad dla trzech osób płaciliśmy 25-40Lv czyli 63-100PLN. Ciekawe dla kogo to tak niesamowicie tanio. Widziała naszych rodaków twierdzących, że Bułgaria to tani kraj, jedzących na obiad bułkę z napojem przypominającym kakao za 1,20Lv lub zupki przywiezione z kraju i tak przez 14 dni całego pobytu. Prawda jest taka, że jeżeli chcesz przyzwoicie spędzić urlop musisz przeznaczyć na to troszkę więcej kasy. W sumie na rodzinę trzy osobową w tym ośmioletnie dziecko wydaliśmy 800USD, noclegi i przelot zapłaciłam wcześniej. Słoneczny Brzeg to miejscowośc typowo turystyczna, same hotel w przeważającej większości nowe, knajpki, restauracje, aquapark. Jeżeli umiesz docenić dobre stony wyjazdu a na niedociągnięcia przymknąc oko będziesz zadowolona. Uważaj na McDonalda w Słonecznym Brzegu za Happy Meala który w Polsce kosztyje ok. 8,50PLN zapłaciłam 20,00PLN. Odpowiedz Link
Gość: kasia Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: 195.117.149.* 08.08.03, 12:49 ja jezdze do mniej znanych miejscowosci,za obiad,kolacje dla dwoch osob z butelka wina albo z kilkoma butelkami piwa place nie wiecej jak 20 lewa,w dwa tygodnie przepuszczam 450 lewa nie wiecej i zwykle przywoze jeszcze kupe pierdol typu alkohole,buty,zegarki,ciuchy,sreberka i takie tam duperele.po Sł brzegu czy Neseberze spaceruje ale nie jadam tam bo nie lubie płacic 2 3 razy wiecej za cos co 8 km dalej jest duzo tansze.Piłam raz w sł brzegu browara za 4 lewa /normalnie jakies 1,2 kosztuje w knajpie/ i to mi wystarczy Odpowiedz Link
ixtlilto Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg 08.08.03, 22:33 Troszkę mnie pocieszyłaś, bo przeraziłam się tym obiadem dla trzech osób z 65- 100zł. Ja jadę do Włas za kilka dni. Ktoś może powiedzieć jakich cen mogę spodziewać się tam? Odpowiedz Link
Gość: jola Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: *.anetka.provider.pl 12.08.03, 11:46 Przed wyjazdem dowiadywałam się o orentacyjne ceny w Bułgari i wszyscy zapewniali mnie, że to taka taniocha. Mimo wszystko zabrałam "troszkę: więcej nież sugerowali wszyscy i bodzo dobrze na tym wyszłam. NIe ukrywam, że jeśli chcesz spędzić wakacje na luzie bez ciągłego przeliczania czy starczy na zupę czy możesz zamówić coś więcej należy zabrać napewno więcej niż 500Euro na dwa tygodnie na rodzinę czteroosobową, a poznałam osobiście Pana, który niestety przeliczył swoje możliwości i ostatnie dni spędził z rodziną jedząc tylko jogurt z bułką, a duma nie pozwalała na przyjęcie pomocy. Gdybym była wieczną malkontentką znalazłabym wiele uchybień, wystrczyło lekko przymknąc oko i dzięki temu wróciłam bardzo zadowolona z wakacji. Poniżej podam kilka przykładowych cen w LV (ceny sklepowe): - Coca cola 2l - 2,20lv - Piwo puszka - 1,00-20lv - bułka - 0,20-0,40lv - sok 1l karton - 1,66-4,50lv - sok Sonda marchewka-pom 200ml - 1,40lv - sałatka szopska - 1,50-2,50lv - pomidory 1kg - 0,60-0,90lv - arbuz 1 kg - 0,80-1,00lv - czekolada Milka bez dodatków 100g - 1,35-1,50lv - baton Bounty - 1,35-1,50lv - naleśnik z czekoladą lub dżemem 1 szt. - 0,80-1,20lv - pizza margerita - 7,00lv - czekolada mleczna Kraft - 1,10lv - ser topiony trójkąt (cały krążek) - 2,00-3,00lv - masło 125g - 0,75-0,90lv - 7 days duże -1,45-1,65lv - banany 1kg -1,5lv - ser topiony 100g - 1,15-1,60lv - brzoskwinie 1kg - 1,60-1,80lv - nektaryny 1kg - 2,80-3,50lv - jogurt pitny 330g - 0,80-1,00lv - nalewka różana (specjalność do kupienia chyba tylko w Neseberze) - 10,00lv - wino różane 0,75l - 2,50-3,50lv - rakija 0,75l - 1,50-6,00lv - 7 days małe - 0,50lv - fanta 2l - 2,10lv - snikers - 0,75-0,90lv - za obiad składający się z 2 zup, 1 sałatki szopskiej, 1 porcji frytek, 2 musaki, 2 szklanki soku, 1 piwo trzeba zapłacić od 20,00 do 30,00lv - Happy Meal w McDonald - 8,00lv - omlet z szynką lub żółtym serem 1 szt - 1,50-3,00lv - parasol na plaży - 4,00lv - leżak na plaży - 4,00lv - w McDonald za BigMaca z frytkami i Fantą, Happy Meal, FischMac i Chiken Mac z Coca Colą zapłaciłam 29,50lv!!! (strasznie drogo). - noclegi zaczynają się od 10lv do 60lv Odpowiedz Link
Gość: jola Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: *.anetka.provider.pl 12.08.03, 11:52 > chcesz spędzić wakacje na luzie bez ciągłego przeliczania czy starczy na zupę > czy możesz zamówić coś więcej należy zabrać napewno więcej niż 500Euro na dwa > tygodnie na rodzinę czteroosobową, a poznałam osobiście Pana, który niestety > przeliczył swoje możliwości i ostatnie dni spędził z rodziną jedząc tylko > jogurt z bułką, a duma nie pozwalała na przyjęcie pomocy. PRZEPRASZAM, POMYLIŁAM SIĘ TO BYŁA PIĘCIOOSOBOWA RODZINA. Odpowiedz Link
Gość: Leszek Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: 80.121.210.* 12.08.03, 11:29 > Byłam w Bułgarii w Sw. Wlas drugiej połowie lipca. Niestety rozczarowałam się > cenami za obiad dla trzech osób płaciliśmy 25-40Lv czyli 63-100PLN. Ciekawe dla Nie uwazam zeby bylo to az tak duzo. Pojedz do Francji, Wloch, czy Hiszpani, Skandynawii, krajow alpejskich, a zaplacisz wiecej. Ciekawe co jeszcze bylo na obiad, czy butelka wina tez, bo normalnie wini kosztuje w restauracji os 10 - 16 Lv. Twierdze, ze jak sie nie ma na urlop, to lepiej zastac w domu, a nie marudzic ze za drogo. Taniej jak w Bulgarii jest tylko w Rumunii i Czarnejgorze. Na nastepny urlop zapraszam nad Baltyk. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
Gość: jola Re: Bułgaria - Słoneczny Brzeg IP: *.anetka.provider.pl 12.08.03, 11:48 Być może we Francji jest drożej, ale w Bułgarii średnia pensja to 250USD, więc spodziewałam się niższych cen. Mimo wszystko jestem zadowoloną turystką. Odpowiedz Link