mat120 04.03.09, 14:34 czyli nowe forum regionalne: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=88140 Życzymy powodzenia. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberum_veto Podkarpacie nie Ukraina 05.03.09, 17:23 Cenna inicjatywa, stanowiąca odpowiedź nie tylko na opanowane przez banderowców forum Bircza, ale także PuK. Podkarpacie nie Ukraina, jak można by sobie pomyśleć na podstawie regionalnych for GW. Ja osobiście mam taką cichą nadzieję, że przeniosą się tam podkarpackie oszołomy, udzielające tak dużo uwagi naszemu forum. Już się tam zdążył objawić "ares19" alter ego "piotrzr". U nas długo nie poszalał forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88140&w=92048662&a=92246276 Autor: ares19 05.03.09, 10:00 Najmilsi Bracia w Panu !! I ja wam dziękuję za Wasz wielgi patryotyzm i wiarę w Ojczyznę Naszą Matkę Wszystkich Polaków. Silni Wiarą i uczuciami patryotyzmu owego podołamy wszystkie trudności i pokonamy tych skurwysynów, tych synów piekielnych, te wszystkie k..rwy antypolskie i wrogów Ojczyzny naszej !!!!!!!. Wybaczcie Umiłowani Bracia że w świętym gniewie uniosłem się nieco, i w twórczym zapale skreśliłem tych słów kilka - wybaczcie - ale umiłowanie Ojczyzny naszej i świętej wiary jest dla mnie ważniejszym od poprawności językowej tak nam narzucanej przez liberalne media Odpowiedz Link
mat120 Re: Podkarpacie nie Ukraina 05.03.09, 21:54 Kto by pomyślał, że po tylu latach znowu trzeba organizować samoobronę przed rozzuchwalonymi banderaSSami. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Podkarpacie nie Ukraina 08.03.09, 20:03 > Cenna inicjatywa, stanowiąca odpowiedź nie tylko na opanowane przez > banderowców forum Bircza, ale także PuK. Podkarpacie nie Ukraina, > jak można by sobie pomyśleć na podstawie regionalnych for GW. Ja > osobiście mam taką cichą nadzieję, że przeniosą się tam podkarpackie > oszołomy, udzielające tak dużo uwagi naszemu forum. To właśnie Polska,aby tylko to kukułcze jajo odsunąć od siebie i mieć święty spokój. Myślę,że forum POLSKA-UKRAINA od czasu do czasu powinna nawiązać dialog z tą "cenną inicjatywą",głosem wołającego na pustyni. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Podkarpacie nie Ukraina 09.03.09, 13:57 Pisałem już kilka razy, ale ponieważ jesteś tu od niedawna, to powtórzę: nie pochodzę z Podkarpacia, o Birczy nawet wcześniej nie słyszałem i do dziś nie bardzo potrafię zlokalizowac tą miejscowość. Dlatego też w ogóle mnie nie interesują lokalne fora o tematyce podkarpackiej. Nasze forum ma zupełnie inny charakter, gramy w innej lidze. To forum ogólnopolskie, a nawet światowe, bo pisują tutaj także osoby z Ukrainy, Rosji, Anglii, Izraela, USA... Tematyka podkarpacka nie jest tu wcale najważniejsza, a ton dyskusji nadają osoby z innych regionów Polski (Podlasie, Ziemia Lubuska, Tczew, Lublin, Roztocze, Chełm, Zamojszczyzna). To forum przełamało monopol podkarpackich oszołomów na pisanie na forach GW o tematyce stosunków polsko-ukraińskich. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Podkarpacie nie Ukraina 09.03.09, 20:57 kwiatjabloni20 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=48782 Ciekawe -owszem-ze wzgledu na historie-ale ciekawsze jest to co sie dzieje dzis i teraz-stawianie pomników nie jest sprawa błachą-to walka o pamieć.A likwidacja pułku pancernego w Przemyslu to sprawa b.powazna-ociera sie o zdrade.Dla jasnosci-pułk zlikwidował J.Onyszkiewicz-bardzo bliski krewny Mirosława Onyszkiewicza-sławnego "Oresta"jezeli przepytałby mieszkanców Birczy o to mało kto wiedziałby o co chodzi-no-darino na pewno wiedziałby.Darino w rozmowie sam potwierdził ze brał udział w osławionym marszu za oderwaniem Przemysla i calego Zakierzonia od Polski Odpowiedz Link
mat120 Re: Podkarpacie nie Ukraina 09.03.09, 21:18 orzelbialy15 napisał: Podkarpacie to taka sama Polska jakodlasie,Ziemia Lubuska, Tczew, Lublin,Roztocze,Chełm i Zamojszczyzna,z ta różnicą że bardziej skropione "Krwią i blizną" Podkarpaciu nie szczędzimy tu uwagi. Nawet oddzielny wątek założyłem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=87238655 Piszcie zatem co w interesujących nas tematach dzieje się w Waszym regionie a nie pozostaniemy Wam dłużni. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Podkarpacie nie Ukraina 09.03.09, 21:32 Konkretnie w jakich"interesujących Was tematach" Odpowiedz Link
mat120 Re: Podkarpacie nie Ukraina 10.03.09, 07:20 orzelbialy15 napisał: Konkretnie w jakich"interesujących Was tematach" Choćby sprawa upowskich pomników na Podkarpaciu. Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Podkarpacie nie Ukraina 10.03.09, 07:27 Szanowny Panie Orle ! Interesowałaby nas też sprawa odtwarzania siatki OUN na Podkarpaciau przy organizacyjnej pomocy UNA-UNSO z Ukrainy. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
liberum_veto Zawsze polska Bircza? 10.03.09, 22:08 Autor: warszawa17 10.03.09, 14:57 Nie zawsze Bircza była polska i każdy chłopiec o tym wie, który nim poszedł stąd do wojska z książkami zaprzyjażnił się. Była rusińska jak Siedleczka, cesarska jak słoweński Triest, była niemiecka i radziecka dzisiaj to raczej dziury niecka, stąd nie ma co podniecać się. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88140&w=92488450 Odpowiedz Link
liberum_veto "a w gruncie rzeczy to żydowska"... 11.03.09, 19:26 Autor: warszawa17 10.03.09, 22:48 Różnica bardzo zasadnicza o ile znasz kraju oblicza, który Rzeczpospolitą zwany przez wiele nacji zamieszkany był w Europie podziwiany. Ale też Bircza była i trochę kozacka, a póżniej i konfederacka, a w gruncie rzeczy to żydowska, jak cała galicyjska Polska. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=88140&w=92488450&a=92511951 Odpowiedz Link
wajskopf Re: "a w gruncie rzeczy to żydowska"... 11.03.09, 20:02 liberum_veto napisał: > Autor: warszawa17 10.03.09, 22:48 > Różnica bardzo zasadnicza > o ile znasz kraju oblicza, Kim jest autor, bo zalatuje Andrusowym rymem ? Odpowiedz Link
liberum_veto Re: "a w gruncie rzeczy to żydowska"... 17.03.09, 07:19 Kto wie, Andrus pochodzi z Podkarpacia, więc może zaglądać na tamtejsze fora regionalne. A te limeryki znamionują pewien talent pl.wikipedia.org/wiki/Artur_Andrus Limeryk o żydowskiej Birczy zdaje się potwierdzać trafność naszych wywodów co do genealogii rodziny Hutman forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=75503154&a=75570327 Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Samoobrona Podkarpacka 11.03.09, 21:22 Chwala ale do pisania sie nie rwą. Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Samoobrona Podkarpacka 11.03.09, 22:13 Witam ! Odnoszę wrażenie, że SP się już rozpadła ?? Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Samoobrona Podkarpacka 12.03.09, 06:09 Witam Kolego Hansie ! Ano, chcąc je obejrzeć kliknąłem na podany link i... "Podane forum nie istnieje lub jest niedostępne." Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Samoobrona Podkarpacka 12.03.09, 08:47 Czyżby skuteczna akcja odwetowa "darino" hutmana i SSpółki? Odpowiedz Link
mat120 Re: Samoobrona Podkarpacka 12.03.09, 09:04 Szkoda. Może zainteresowani wyjaśnią całą sprawę? Odpowiedz Link
bastion44 Re: Samoobrona Podkarpacka 12.03.09, 10:19 Rzeczywiście.Wygląda na to,że U-darińcy wykończyli Samoobronę Podkarpacką w Birczy.W przeszłości atakowali ją trzy razy,ale i tak pozostała polskim miastem. Odpowiedz Link
piotrzr chu chu chu to ja !!!! :))) 12.03.09, 10:47 znowu daliście się nabrać 0 Jak dzieci!! jak Boga kocham!!! jak dzieci ))) samoobrony im się zachciało ))) Odpowiedz Link
bastion44 Re: chu chu chu to ja !!!! :))) 12.03.09, 11:39 Nie z nami takie numery majorze Michaliszyn!!!. Odpowiedz Link
liberum_veto Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 13.03.09, 07:12 Pytanie wciąż aktualne... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48782&w=73307676&a=91444865 Odpowiedz Link
batoh52 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 13.03.09, 10:58 Trzeba utworzyć forum jeszcze raz i tyle Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 14.03.09, 12:13 Tez tak mysle batoh. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 18.03.09, 13:27 batoh52 napisał: > Trzeba utworzyć forum jeszcze raz i tyle A więc do dzieła, panowie z Podkarpacia! Takie niezależne (od banderowców) forum regionalne na pewno by się przydało. Dla równowagi. Mamy już nawet dwie ciekawe propozycje nazwy takiego forum: Podkarpacie nie Ukraina i Samoobrona Podkarpacka... Odpowiedz Link
mat120 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 18.03.09, 19:37 liberum_veto napisał: A więc do dzieła, panowie z Podkarpacia! Do dzieła! Taka inicjatywa, urzeczywistniona w rozsądny sposób, spotka się na pewno z naszą życzliwością. Nie dajcie się dłużej szantażować oszalałym PUK-niętym. Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 13.03.09, 17:54 Witam Kolego Liberum ! Podejrzewam, iż jeden psychiatra nie wystarczy, do tak ciężkiego przypadku potrzebne będzie konsylium Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 14.03.09, 07:39 Myślę, że tym ciężkim przypadkiem powinna się niezwłocznie zająć komisja śledcza Rady Najwyższej Ukrainy. Czują się kompetentni wiadomosci.wp.pl/kat,8771,title,Mer-Kijowa-Lonia-Kosmos-trafi-do-psychiatryka,wid,10939994,wiadomosc.html?ticaid=17aa8 Odpowiedz Link
mat120 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 14.03.09, 13:01 liberum_veto napisał: Myślę, że tym ciężkim przypadkiem powinna się niezwłocznie zająć > komisja śledcza Rady Najwyższej Ukrainy. Czują się kompetentni Hmmm... Może wystąpimy z taką inicjatywą do ambasadora Motsyka? Czemu by nie? Odpowiedz Link
bastion44 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 14.03.09, 13:46 Mówię czały czas,że lepszych lekarzy od takich przypadłości nie znajdziecie nigdzie w Polsce ,jak w jarosławskim psychiatryku.Nie mówię tego z doświadczenia,ani nie mam tak kartoteki,ale znam kilku lekarzy tej specjalności,którzy tam pracują.Paru z nich to moi kumple szkolni.Więc nie mamy przed sobą tajemnic.A nawet jeden ma takie samo nazwisko jak ja.Ale to tylko zbieg okoliczności. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 15.03.09, 08:43 mat120 napisał: > Hmmm... Może wystąpimy z taką inicjatywą do ambasadora Motsyka? Może jednak lepiej do prezydenta RP, aby pozbawić tego polakożercę obywatelstwa polskiego i repatriować do jego prawdziwej Ojczyzny. Obywatelstwo polskie jest zaszczytem i wymaga pewnej lojalności wobec państwa polskiego. Wrogowie Polski powinni być go pozbawiani. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 15.03.09, 11:47 Tu Rzeszów nie pomoże-zbyt ciężki przypadek.Gwarantem uzdrowienia dr.Piotra jest jego udział we mszy uzdrawiającej prowadzonej przez ojca Witko.Są udokumentowane przypadki wypędzania złych duchów Odpowiedz Link
liberum_veto Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 16.03.09, 12:01 W tym przypadku ojciec Witko raczej nie pomoże, bo tą kanalię trudno podejrzewać o takie ludzkie odruchy, jak wiara, miłość i przebaczenie... Tutaj potrzebny prawdziwy egzorcysta www.zycie.pl/informacje.php?region=Inny&nr=559&page=2 Ojciec Witko wielokrotnie podkreśla, że bez wiary, miłości i przebaczenia nawet wrogom modlitwa o uzdrowienie mija się z celem. Mówi też o tym, że uzdrowienie nikomu nie jest zagwarantowane – to wola Boża, jak i pozostawienie człowieka z cierpieniem. Właściwa modlitwa o uzdrowienie następuje pod koniec nabożeństwa. Wśród chorób wymieniane są nawet te, na które nie ma lekarstwa. Po modlitwie wierni gromadzą się pod ołtarzem. Ojciec Witko i młody ksiądz z Birczy każdemu z podchodzących nakładają na głowę ręce i czynią znak krzyża. Wcześniej zakonnik podkreślił: – To nie są ręce, które leczą, nie wierzcie w to. Nie ja działam, a Duch Święty. Niektórzy z dotkniętych tracą przytomność i osuwają się na ziemię. Dlatego za każdym z dotykanych stoi pomocnik, który powoli układa osuwających się na posadzkę. Jedni cucą się po chwili, inni leżą kilka, kilkanaście minut. Wyglądają, jakby spali. Niektórzy, kiedy wstają, są mocno zaskoczeni swoimi reakcjami. Szczególnie młodzi, tacy co to pewnie do takich sytuacji podchodzą z dużym z dystansem. Nabożeństwo razem z modlitwą trwa ponad dwie godziny. Niektórzy, zmęczeni, wstają z kolan, ale nikt nie wychodzi przed czasem. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Czy jest w Rzeszowie dobry psychiatra? 19.03.09, 21:00 Dziś Piotruś osobiście potwierdził postawioną mu wcześniej diagnozę: "Ja sam zresztą czuję się puknięty ) - swoim ukrainofilstwem i lokalnym patriotyzmem - nazywanym przez niektórych nacjonalizmem. " Odpowiedz Link