millie4
10.08.13, 12:34
Nie wiem czy to dobre miejsce, ale mam problem ze złożeniem wniosku do Pfron, konkretnie Wn-U-A. ( dot. refundacji składek niepełnosprawnych rolników i domowników). Nigdy nie było problemu, zawsze wypełniałam tak samo i nigdy nie miałam wezwań do korekty. Tym razem wyskakują mi ciągle wezwania do korekty, pomimo, że wskazane tam rzekome błędy moim zdaniem nie istnieją, korekty (bez zmian, bo nawet nie mam pomysł jaką niby inną kwotę wpisać ze kwartał czy jak inaczej można wpisać pesel domownika....) są oczywiście z automatu odrzucane, w wygenerowanej przez system korespondencji jako niespełnione warunki pojawia się... "null", natomiast w szczegółach wezwania do uzupełnienia danych system wskazuje błędy: "nieunikalny pesel lub jego brak oraz nieprawidłową kwotę refundacji". Czy ktoś może miał podobny problem, tj. wezwanie do korekty wynikające najprawdopodobniej z nieprawidłowości w systemie? Nie mam kontaktu póki co z pfronem, a czasu coraz mniej. Wysłałabym korektę papierową, ale boję się, że ktoś ją wklepie do systemu, a ten ją odrzuci z automatu, i bezrefleksyjnie dostanę kolejne prawdopodobnie bezsensowne wezwanie do korekty... szoda, że tych wezwań nikt chyba nie sprawdza:(