Dodaj do ulubionych

refundacja składek Pfron

10.08.13, 12:34
Nie wiem czy to dobre miejsce, ale mam problem ze złożeniem wniosku do Pfron, konkretnie Wn-U-A. ( dot. refundacji składek niepełnosprawnych rolników i domowników). Nigdy nie było problemu, zawsze wypełniałam tak samo i nigdy nie miałam wezwań do korekty. Tym razem wyskakują mi ciągle wezwania do korekty, pomimo, że wskazane tam rzekome błędy moim zdaniem nie istnieją, korekty (bez zmian, bo nawet nie mam pomysł jaką niby inną kwotę wpisać ze kwartał czy jak inaczej można wpisać pesel domownika....) są oczywiście z automatu odrzucane, w wygenerowanej przez system korespondencji jako niespełnione warunki pojawia się... "null", natomiast w szczegółach wezwania do uzupełnienia danych system wskazuje błędy: "nieunikalny pesel lub jego brak oraz nieprawidłową kwotę refundacji". Czy ktoś może miał podobny problem, tj. wezwanie do korekty wynikające najprawdopodobniej z nieprawidłowości w systemie? Nie mam kontaktu póki co z pfronem, a czasu coraz mniej. Wysłałabym korektę papierową, ale boję się, że ktoś ją wklepie do systemu, a ten ją odrzuci z automatu, i bezrefleksyjnie dostanę kolejne prawdopodobnie bezsensowne wezwanie do korekty... szoda, że tych wezwań nikt chyba nie sprawdza:(
Obserwuj wątek
    • 70upartykrasnal Re: refundacja składek Pfron 11.08.13, 13:31
      swego czasu też miałem takie problemy. Było to spowodowane błędami technicznymi tej aplikacji. Przeszłam na system pisemny. Mniej problemów i nerwów
      • millie4 Re: refundacja składek Pfron 11.08.13, 17:52
        dziękuję za odp. potwierdziłas moje przypuszczania, ze to błąd aplikacji. Próbowałaś najpierw wyjaśniać sprawę telefonicznie czy od razu wysłałaś 'papierowy' wniosek?
        • 70upartykrasnal Re: refundacja składek Pfron 12.08.13, 15:02
          dzwoniłem do swojego oddziału wojewódzkiego, ale tam nic nie wiedzieli. Dopiero po jakimś czasie na stronie Prfon była informacja o problemach technicznych.
    • kudlata1 Re: refundacja składek Pfron 19.08.13, 21:00
      ten system do refundacji do informatyczny megabubel. Sama zastanawiam się nad powrotem do formy papierowej, bo układ nerwowy ma się tylko jeden...
      • millie4 Re: refundacja składek Pfron 20.08.13, 08:38
        ja właśnie miałam przygotowane pismo z rezygnacją, ale usuneli ustrekę i korekta przeszła w końcu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka