Dodaj do ulubionych

prosze o informacje

12.05.07, 10:19
w tamtym roku skorzystalem z dofinansowania likwidacji bariery komunikowania
sie w formie zakupu komputera w tym roku chce skorzystac z dofinansownia do
likwidacji z bariery architektonicznej w formie wymiany drzwi zewnetrznych i
progów drzwi.teraz pytanie czy moge z tego skorzystac a jesli nie to dlaczego
i na czym bedzie opierac sie odmowa PCPR.Prosze o odpowiedz i z gory
dziekuje
Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: prosze o informacje 14.05.07, 10:35
      Tak, może Pan skorzystać z dofinansowania raz na trzy lata na każdy cel z osobna (Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dn. 25 czerwca 2002 r. w sprawie określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 96, poz. 861 z późn. zm.)
    • lewandowski1974 Re: prosze o informacje 14.05.07, 15:53
      problem polega na tym ze w PCPR juz powiedziano mi ze przyjdzie dedyzja odmowna
      dlatego ze w tamtym roku otrzymalem dofinansowanie do komputera a od tej
      dezyzji nie mozna sie odwolywac.teraz nadodatek stan mojego zdrowia bardziej
      sie pogorszyl i teraz juz nie wyjade wozkiem z domu.Prosze mi pomoc w tym
      sporze z PCPR na co sie powolac i prosze podac linki do ustaw na ktore mam sie
      powolac.
      • niepelnosprawni.info Re: prosze o informacje 15.05.07, 10:33
        Paragraf 9 pkt. 2 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej dotyczące Określenia rodzajów zadań powiatu, które mogą być finansowane ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych.(Dz.U.02.96.861) brzmi:

2. Dofinansowanie likwidacji barier architektonicznych, w komunikowaniu się i technicznych nie przysługuje osobom niepełnosprawnym, które w ciągu trzech lat przed złożeniem wniosku uzyskały odpowiednio na te cele dofinansowanie ze środków Funduszu.

Dodatkowo na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej wyjaśnione zostało to dokładnie, iż każda z tych kategorii rozpartywana jest oddzielnie.
        Szczegóły na:
        www.mpips.gov.pl/index.php?gid=405

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka