Dodaj do ulubionych

gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi''

02.02.09, 08:59
niepelnosprawne dzieci otrzymaly 40 procent srodkow. pfrony w wojewodztwach
tlumacza ze kasa ,,znikla'' w Warszawie wiem ze srodki sa w 100 procentach z
Uni czyli ministerstwo ,,zabralo'' lub ,,przetrzymuje'' bezprawnie. czy nie
mozna TEGO naglosnic, wtedy bylaby szansa aby jak najszybciej ,,oddali''
niepelnosprawnym dzieciom. dziwie sie , czy TO jest to ,,tanie panstwo'' tuska .
Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 02.02.09, 10:39
      www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/36505
      Programy celowe PFRON nie są realizowane ze środków UE a ze środków
      budrzetowych - natomiast rzeczywiscie obcięcie środków jest znaczne
      • dalia3 Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 02.02.09, 12:03
        nie wierze ze te srodki nie sa unijne. prosze pokazac ,,czarno na bialym '' ze
        sa z budzetu. a jezeli sie myle to znaczyloby ze TO sa te ,,obiecywane cuda''
        i ,,tanie panstwo'' bo program ,,uczen na wsi'' wprowadzono w 2007 za rzadow
        PISU. czyz nie? tak sie zastanawiam ; gdzie jest granica zdegenerowania
        ,,tuskowego?
        • dobrakobieta3 Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 02.02.09, 14:03
          Dalio - w kilku miejscach w sieci wypisujesz te same bzdury. To ty w
          takim razie udowodnij, że programu PFRON-u są realizowane ze środków
          unijnych.
          A słyszałaś kiedyś o wpłatach na PFRON z tytułu niezatrudniania ON
          itd....??? Oraz typowych środkach z budżetu państwa przznaczanych na
          działalność PFRON???

I sądzę, że ani to ani inne tematyczne fora dot. ON nie są miejscami
          właściwymi do szerzenia moherowych wywodów.
          • dalia3 Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 02.02.09, 18:09
            nie napadaj na mnie, wg. mnie nie jestes ,,dobra kobieta'' jak sie
            tytulujesz. to ty piszesz bzdury, nie szerze moherowych wywodow
            natomiast zadalam konkretne pytania. wiem o wplatach do pfron bardzo
            duzo. w tej chwili potepiam ,,ratowanie budzetu'' zaczynajace sie
            od oszczednosci na najslabszych. czy ty masz inne zdanie w tej
            kwesti? uwazasz ze bardzo dobrze sie stalo ze obcieto pomoc dla ON o
            60 procent?
            • dobrakobieta3 Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 02.02.09, 21:21
              W swojej pierwszej wypowiedzi zawarłaś trzy nieprawdziwe informacje -
              kompletnie wyssane z palca, więc jesteś słabym ekspertem.

Ja wiem o środkach PFRON-u tyle, ile można się było dowiedzieć przez
              10 lat współpracy z nimi, na różnych płaszczyznach, jako organizacja
              pozarządowa.

A prezentowaną przez ciebie demagogią to jeszcze nikt niczego nie
              uzdrowił.
      • janomar55 Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 10.06.09, 22:53
        ZDAJE SIE, ZE W "NIEPELNOSPRAWNI.INFO" UDZIELAJA SIE OSOBY MAJACE
        JEZYK POLSKI W PRZYSLOWIOWYM MALYM PALUSZKU. JESLI UMIE SIE RADY
        UDZIELAC NA FORUM, TO TYM BARDZIEJ POWINNY BYC ONE PRZEJRZYSTE W
        POLSZCZYZNIE. STAD INFORMUJE, ZE SLOWO "budrzetowych" PISZE SIE
        PRZEZ ZET Z KROPKA. TO WLASNIE WY POWINNISCIE FORUMOWICZOM DAWAC
        PRZYKLAD POPRAWNEJ POLSZCZYZNY......
    • su-21 Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 03.02.09, 13:45
      dalia3 napisała:

> niepelnosprawne dzieci otrzymaly 40 procent srodkow. pfrony w wojewodztwach
      > tlumacza ze kasa ,,znikla'' w Warszawie wiem ze srodki sa w 100 procentach z
      > Uni czyli ministerstwo ,,zabralo'' lub ,,przetrzymuje'' bezprawnie. czy nie
      > mozna TEGO naglosnic, wtedy bylaby szansa aby jak najszybciej ,,oddali''
      > niepelnosprawnym dzieciom. dziwie sie , czy TO jest to ,,tanie panstwo'' tuska
      > .

Twoje pytanie można rozszerzyć i zapytać gdzie pieniądze z PFRON-u zbierane dla
      ON? Dlaczego zmniejszono budżet?
      Pytanie należy skierować do Ministerstwa pani Fedak i KRUS-u. Tam znajdziesz
      odpowiedź jak owa pani leciutką rączką zabrała pieniążki ON, ot cała prawda.
    • gluby Pfron dal odpowiedz 03.02.09, 18:23
      www.pfron.org.pl/portal/pl/46/515/Przyczyny_niepelnego_pokrycia_potrzeb_w_ramach_pilotazowego_programu_UCZEN_NA_WS.html
      • dalia3 Re: Pfron dal odpowiedz 03.02.09, 22:14
        zupelnie mnie nie zadowolila ta odpowiedz ,zreszta czytalam ja wczesniej. punkt
        1 jest sprzeczny z punktem 2. no bo co jest prawda ; to ze bylo wiecej wnioskow
        czy to ze ,,dano'' tylko 42 procent. ja uwazam ze oszczednosci z powodu
        ,,dziury tuskowej'' rozpoczeto jak to zazwyczaj bywa w tuskolandi od
        najslabszych. i chodzby ,,dobra kobieta'' rzucala inwektywami zdania nie zmienie.
        • niepelnosprawni.info Re: Pfron dal odpowiedz 04.02.09, 08:21
          Mam dobrą informacje dla wszystkich mających pytania czy watpliwości
          związane z programami PFRON. 11 lutego na portalu integracji
          odbędzie sie chat z Martą Lempart dyrektor wydziału programowania i
          realizacji PFRON. Szczegóły są jeszcze dogrywane ale jak wszystko
          dopniemy to powiadomie o tym na forum
        • tomekjot Re: Pfron dal odpowiedz 04.02.09, 13:27
          Prpgramy PFROBN finansowane ze środków UE:

1. Ogólnopolskie badanie sytuacji, potrzeb i możliwości osób niepełnosprawnych (w ramach Poddziałania 1.3.6 "Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - projekty systemowe" na łączną kwotę 8 742 619,79 zł)
          2. Wsparcie osób głuchoniewidomych na rynku pracy (w ramach Poddziałania 1.3.6 "Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - projekty systemowe" na łączną kwotę 3 000 000 zł)
          3. Wsparcie osób niesłyszących na rynku pracy (w ramach Poddziałania 1.3.6 "Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - projekty systemowe" na łączną kwotę 3 000 000 zł)
          4. Wsparcie osób niewidomych na rynku pracy (w ramach Poddziałania 1.3.6 "Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - projekty systemowe" na łączną kwotę 3 999 980 zł)

Więcej szczegółów na temat zatwierdzonych projektów znajduje się w zakładce Projekty zatwierdzone na stronie www.crzl.gov.pl i nie ma tam programu "Uczeń na wsi"

zdaje się że ograniczenie finansowania programów finansowanych ze srodków krajowych pojawiły sie z tego wzgkędu na konieczność zapewnienia wkładu krajowego w wysokosci 15 oroc. a jak widac nie są to małe kwoty.
    • agnieszkaijustyna Re: gdzie pieniadze z programu ,,uczen na wsi'' 12.06.09, 22:34
      A jak ten program w tym roku wyglądał od strony pieniężnej?? Wszystkim wypłacono
      takie same kwoty? Jakie to były sumy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka