Dodaj do ulubionych

waga łazienkowa

19.11.09, 19:37
Witajcie, zakupiłam dziś wagę łazienkową zeby w końcu mieć pojęcie ile ważę.Niestety waga jakoś dziwnie działa, a mianowicie w każdym miejscu pokazuje inną wartosć np. postawię ją w pokoju to X, w łazience Y, w innym miejscu łazienki Z. Nie wiem o co chodzi, jak jest z Waszymi wagami?
Obserwuj wątek
    • karlakarla Re: waga łazienkowa 19.11.09, 19:39
      też w każdym miejscu pokazuje inna wagę, jeśli to jest niewielka różnica tzn że
      wszystko jest ok i po prostu trzeba się ważyć w jednym miejscu
      • ybra Re: waga łazienkowa 19.11.09, 19:56
        Mam to samo. Mało tego, za każdym razem gdy wyciągam wagę, to nawet
        w tym samym miejscu pokazuje ciut mniej lub więcej - musze ją
        regulowac przed każdym ważeniem - ale może to efekt wieku wagi - nie
        wiem.
        • stef63 Re: waga łazienkowa 19.11.09, 20:03
          We wrześniu też kupiłam wagę elektroniczną i też w każdym miejscu pokazywała co
          innego (znaczne różnice). Po dwóch dniach przestała całkiem działac.
          Zareklamowałam i wymieniłam na czajnik z dopłatą.
          Teraz nie mam wagi.
    • afrodyta2307 Re: waga łazienkowa 23.11.09, 13:07
      może masz źle wypoziomowane mieszkanie, albo w pokoju stawiasz wagę na dywanie. Najlepiej ważyć się zawsze w jednym miejscu. Ja zrobiłam sobie w domu miejsce z którego wagi się nie rusza. Miejsce to jest sprawdzone poziomica z każdej strony i przygotowane tak żeby było równo. Teraz waga waży dobrze, a na początku też były takie problemy. Poza tym waga wadze nierówna. Czasem i te wagi są felerne. Ja mam akurat Concept VO-2810 ale mi zależało na tym żeby skala nie kończyła się na 120 z uwagi na nieco cięższe osoby w rodzinie, a ta jest do 180 kg wink
      • bebe.lapin Re: waga łazienkowa 23.11.09, 13:33
        Moim zdaniem, lepsza jest waga elektroniczna, bo mechaniczna moze wykazywac
        bledy pomiaru z powodu samej natury sprzetu, poza tym, trudniej ja wyregulowac
        (albo np. przed wejsciem na wage wskazowka pokazuje 0, a po zejsciu jest odchyl
        w jedna lub druga strone - uniemozliwia to obserwacje powolych spadkow wagi big_grin)

Wage staram sie stawiac na jednym, dzym kafelku w lazience albo na jakiejs
        innej, twardej i rownej powierzchni. Uwaga ba drewniane podlogi, ktore sie uginaja!
        • szkrabek27 mozna naprawic 24.11.09, 17:20
          czy wage elektroniczna warto naprawic bo moja zaczela zamiast wagi
          pokazywac fffff, mam ja 2 lata. A jak tak to gdzie?
          • bebe.lapin Re: mozna naprawic 24.11.09, 17:34
            jak nie ma juz gwarancji, a nie byla najdrozsza, to chyba nie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka