Dodaj do ulubionych

Śmierdzi w lodówce.

05.09.10, 19:25
Umyta (porządnie) na 10 stronę,nie ma nic co by capiło.
Co jest grane??????
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 19:25
      Soda wyłożona w środku,capi dalej,nie ma nic z produktów co by capiły a lodówka
      umyta,co jest grane
      • kasiak37 Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 19:50
        wstaw kawe mielona na spodeczku,moze pomoze.
        • gazeta_mi_placi Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 20:00
          Wysypałam ,mam nadzieję,że pomoże,nie mam żadnego produktu który mógłby się
          zaśmierdzieć,mięso jemy rzadko i przeważnie nie w lodówce (robię zakupy i od
          razu obiad),nie przetrzymuję uncertain
    • beata985 Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 19:44
      co jest grane...nie pomogę ale zapachy niweluje również papier...biała kartka lub gazeta czarno
      biała zgnieciona...wrzucona gdzieś...jak lodówka duza to 2-3 kulki..spróbuj
      • gazeta_mi_placi Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 19:59
        Może być papier "drukarkowy"?
        • beata985 Re: Śmierdzi w lodówce. 06.09.10, 23:14
          gazeta_mi_placi napisała:

> Może być papier "drukarkowy"?

tak
    • jagoda85 Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 20:53
      Nie masz czasem otwartego mleka, jogurtu, śmietany? Mnie jak się czasem zdarzy, bo bardzo
      rzadko używam tych produktów, to po dwóch dniach mam zapach a lodówce, jak nie
      przymierzając cuchnące skarpetki.
    • altu Re: Śmierdzi w lodówce. 05.09.10, 21:27
      a capienie ma jaką woń?

bo może ściera była śmierdząca, tudzież źle wypłukana, i smród się sam namnaża?
      • dz1dka Re: Śmierdzi w lodówce. 06.09.10, 10:48
        Jeżeli masz Electroluxa to może śmierdzieć z tego zbiornika do którego spływa skroplona woda - jest on umieszczony z tyłu lodówki.
        • emily_valentine Re: Śmierdzi w lodówce. 06.09.10, 12:06
          Może to jeszcze po tej rybie śmierdzi, co w piekarniku się zaśmierdziała, co? wink
          Sprawdź uszczelki, czy nic się nie wylało i tam sobie nie gnije.
          • hbinko Re: Śmierdzi w lodówce. 07.09.10, 07:49
            witam, ja wkładam świeże mleko na miseczce, właśnie ono ściąga wszelkie zapachy, pozdrawiam
            • misself Re: Śmierdzi w lodówce. 07.09.10, 13:19
              hbinko napisała:

> witam, ja wkładam świeże mleko na miseczce, właśnie ono ściąga wszelkie zapachy
              > , pozdrawiam

Świeże = od krowy czy uchate? big_grin
              • hbinko Re: Śmierdzi w lodówce. 07.09.10, 15:18
                od krowy nie próbowałam, ale uchate skutkuje - sprawdzone, oczywiście świeże
    • asfo Re: Śmierdzi w lodówce. 07.09.10, 08:28
      Odsuń lodówkę.

Na tylnej ściance u dołu albo gdzieś na spodzie znajdziesz pojemnik, do którego odprowadzany jest lód z tylnej ścianki lodówki.

Odkręć to i wyczyść - mogła się tam dostać np. woda z rozmrażanej ryby albo coś podobnego i teraz cuchnie.
      • adwarp Re: Śmierdzi w lodówce. 07.09.10, 15:45
        a jak odsunąć lodówkę, która jest do tzw zabudowy?, bo ja mam wrażenie,że tez powinnam umyć ten pojemnik, bo wieki na mytysad

lodówkę dobrze jest po umyciu przetrzeć wodą z octem.
        • johana75 Re: Śmierdzi w lodówce. 07.09.10, 23:49
          Lodówkę do zabudowy własnoręcznie montowałam, więc moge ci napisać wink
          1. jej nie można odsunąc tylko trzeba zdemontować...

2. Demontaż:
          Odkręcasz śrubki którymi lodówka jest przymocowana do szafki, wyciągasz lodówkę z szafki i myjesz co chcesz . Potem wkładasz ja spowrotem przykręcasz co odkręciłaś i gotowe.
          Co prawda ja ja tylko montowałam i umiem to zdemontować, ale wiedząc ile to jest pracy nie piszę się na to ;P
          Zreszta mi tam nic nie śmierdzi...a fakt ostatnio jak mi śmierdziało to znalazłam zagubione w akcji ogórki małosolne ;P
          Wywaliłam i juz nic nie śmierdzi !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka