Dodaj do ulubionych

Pytanie o garnki Ingenio

29.09.10, 09:27
wyszukałam, że tutaj sporo uzytkowniczek, a ja dopiero dostałam i mam takie pytanie: w instrukcji pisze, żeby nie przechowywać w lodówce dłużej niz jeden dzień. A mi sie zdarza np: rosół wstawic w niedzielę i we wtorek robic z niego pomidorową, i cieszyłam sie, że dzięki tym płaskim pokrywkom będzie sie fajnie przechowywać.
No i teraz nie wiem - po jednym dniu danie sie zepsuje? Garnki? Czy to tak na wyrost ostrzeżenie?
Może ktos z doświadczeniem będzie chętny udzielic mi rady smile
Obserwuj wątek
    • maria10344 Re: Pytanie o garnki Ingenio 29.09.10, 09:38
      Nie mam tych garnków,ale moje długotrwałe obserwacje kuchenne pozwoliły mi dojść do wniosku,że w żadnym garnku nie należy przechowywać zup i wielu innych potraw ,nawet w lodówce.Potrawy zmieniają smak.Kupiłam sobie szklane słoje z szerokimi wlewami i tak przechowuję potrawy.Szczególnie rosół nie lubi garów,bigosy też,czernina.Jeżeli już producent przestrzega,to coś w tym musi być.
    • wiotka_trzpiotka Re: Pytanie o garnki Ingenio 30.09.10, 16:09
      mnie sie nie psuje
      ingenio uwielbiam
    • budzik11 Re: Pytanie o garnki Ingenio 30.09.10, 20:04
      Serio tak jest w instrukcji? Mam Ingenio od daaawna i nie pamiętam takiego ostrzeżenia (może wtedy w instrukcji nie było czegoś takiego? 7 lat temu). W każdym razie użytkuję normalnie, jak inne garnki, pewnie nie raz zdarzyło mi się przechowywać coś dłużej niż jeden dzień, nie zauważyłam, żeby coś się działo).
      • chloe30 Re: Pytanie o garnki Ingenio 30.09.10, 20:43
        dzięki dziewczyny, bo juz uznałam to za wielką wadę smile
        a dzisiaj była inauguracja garnków i od razu się zakochałam smile
        W instrukcji jest, pewnie dupochron przed czymś.
        Pozdrawiam!
        • mika_1 Re: Pytanie o garnki Ingenio 30.09.10, 22:35
          Chyba na każdych garnach tak jest. Na tych z Ikei też tak piszą. Na Ingenio moich pewnie też pisali, ale nie czytam tego, tylko użytkuję po swojemu. Najwyżej wyrzucamwink Trzymam w lodówce i nic się nie dzieje.
    • loola_kr Re: Pytanie o garnki Ingenio 30.09.10, 22:46
      ja mam, niezbyt lubię (używam jak już inne gary brudne), nie wiedziałam o takim ostrzeżeniu ale tez nie trzymam niczego dłużej niż 1 dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka