Dodaj do ulubionych

Mycie zmywarki

19.10.10, 19:02
No to zadam głupie pytanie: jak czyścicie zmywarkę? Bo przcież trzeba ją umyć raz na jakiś czas.Ja "włażę "połową do środka i usiłuję wydłubać różne takie brudki z zakamarków, ale coś mi się widzi ,że to nie całkiem tak. Więc jak?
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Mycie zmywarki 19.10.10, 19:17
      Polecam wyszukiwarkę: forum.gazeta.pl/forum/w,49213,106880998,106880998,zdarzylo_sie_Wam_mycie_ZMYWARKI_.html
    • allija Re: Mycie zmywarki 19.10.10, 19:42
      nie myję zmywarki. Podobnie jak nie myję pralki - w środku, na zewnątrz owszem.
      Przeciez ten sprzęt za każdym razem pracuje w towarzystwie środków myjących więc niby dlaczego te środki nie miałyby myć także wnętrza?
      Nie widzę żadnych brudków w zakamarkach, najlepszy dowód, że ich tam nie to otwarcie pustej zmywarki po np. dobie, nic nie śmierdzi = nic się nie psuje. Kiedy otworzę zmywarkę po całym dniu z brudnymi naczyniami to "zalatuje".
      Myję tylko filtr od czasu do czasu, u mnie się tak nie zatyka bo ja spłukuję naczynia przed włożeniem do zmywarki.
      Czasem wrzucam do zmywarki butelkę ze środkiem do mycia ale to bardziej dlatego żeby zapobiec ew. kamieniowi na jej częściach.
      • ertyla Re: Mycie zmywarki 19.10.10, 20:42
        ja podobnie do przedmówczyni, przecieram dodatkowo uszczelki w drzwiczkach, w ogóle drzwi po bokach, bo tam się brudzi
        no i filtr
        i tyle
        żqadnych odkamieniaczy nie stosuję wpralce ani w zmywarce, nie wierzę w nie smile
    • mirszy Re: Mycie zmywarki 19.10.10, 21:08
      Są specjalne płyny do czyszczenia zmywarek. Wkładam raz na miesiąc i mam spokój. A tak wogóle to pierwsze słyszę, żeby w zakamarkach zmywarki w środku osadzał się brud. No ale może ja się nie znam.
    • dolmadakia Re: Mycie zmywarki 19.10.10, 22:19
      Ja tez nie myję.Po co? raz na tydzień czyszczę filtry a raz na jakis czas/rzadko/puszczam puste mycie.To tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka