Dodaj do ulubionych

odkurzacz LG

14.06.11, 19:14
Pomóżcie, Dziewczyny!
Muszę kupić odkurzacz.
Kusi mnie LG VK 8820 NHAYQ, bezworkowy, z różnistymi cudami. I dlatego pytam o Wasze zdanie - w ogóle na temat produktów LG, serwisu, ew. wad, awaryjności itp. - oraz o ten odkurzacz lub podobne - jesteście zadowolone? Ma któraś z Was właśnie taki?
Napiszcie, proszę.
Wam ufam, już parę razy dobrze mi doradziłyście.
Pozdrawiam, Sjanna
Obserwuj wątek
    • sjanna Re: odkurzacz LG 15.06.11, 20:05
      Nikt nie ma zdania? Oj, a tak liczyłam na Was...
      Pozdrawiam, Sjanna
    • apra_live Re: odkurzacz LG 16.06.11, 08:50
      Ja widziałam na prezentacji w tvn ten odkurzacz, zbija kurz w kosteczkę podobno i jest z dobrymi filtrami, jak Ci się podoba to kupuj bo LG to dobra firma.
      • agnes1704 Re: odkurzacz LG 16.06.11, 10:43
        ja mam taki, w wersji czerwonej. Rzeczywiście ubija kurz, dobrze ciągnie i ma komplet bajernych szczotek, szczególnie mała tturboszczotka w konfrontacji z sierścią kota jest nieoceniona. Fajnie wygląda, zrobiony z dobrej jakości materiałów. Raz już był w serwisie, bo nie dopATRZYŁAM się filtra ukrytego w pokrywie kubełka na śmieci i zapchał się, a odkurzacz przegrzewał i wyłączał. Ale odkryli co i jak i w sumie dobrze, że nie obciążyli kosztami. Wada? Strasznie ciężki i przez to taki mało gramotny.Fajny włącznik pracy i regulacja mocy w rączce.
        • sjanna Re: odkurzacz LG 16.06.11, 11:16
          Uff, dziękuję! Nie chciałabym popełnić błędu kupując go... Akurat mam dużo wydatków i muszę baardzo rozsądnie wydawać pieniądze, a stary zelmer definitywnie zakończył żywot, mimo usilnej reanimacji.
          A jak długo już go używasz?
          Pozdrawiam, Sjanna
          • agnes1704 Re: odkurzacz LG 16.06.11, 11:33
            Myślę, że coś około 2 lat. Poprzednio miałam electroluxa i on był taki żwawy, zwrotny, a ten jest taki wołowaty, ale w sumie więcej ma zalet niż wad. No i te filtry - nie trzeba nic kupować, wszystkie się myją, nie trzeba kupować worków. Kupiłam oczywiście przez internet, bo nie widziałam takiego w stacjonarnych. Ona ma sporo opinii na ceneo, którymi ja też się kierowałam.
            • sjanna Re: odkurzacz LG 16.06.11, 13:14
              Dzięki za informacje,
              Pozdrawiam, Sjanna
              • sniezynka22 Re: odkurzacz LG 16.06.11, 23:18
                Obejrzałam sobie ten wcześniej wspominany filmik i ogólnie ciekawy model. Jest dość cichy, a to raczej mało spotykana cecha odkurzaczy.
            • erivela Re: odkurzacz LG 17.06.11, 09:34
              Może dlatego, ze ma dwa silniki, ale rzeczywiście jest niezawodny w domu i nieoceniony, bo nawet trzepie materace za pomocą końcówki sani punch.
              • sjanna Re: odkurzacz LG 17.06.11, 11:03
                Cóż... kupiłam, pewnie dotrze do mnie w poniedziałek. Zobaczymy, posłuchamy...
                Pozdrawiam, Sjanna
                • mikiliki77 Re: odkurzacz LG 18.06.11, 22:31
                  A gdzie kupowałaś? Pewnie w jakimś internetowym sklepie , skoro czekasz na dostawę???
                • apra_live Re: odkurzacz LG 20.06.11, 08:10
                  Napisz koniecznie jak się sprawuje i czy rzeczywiście jest tak cichy jak mówią smile
                  • sjanna Re: odkurzacz LG 22.06.11, 22:46
                    Odkurzacz już po testach, przeszedł pomyślnie wink a nawet bardzo smile
                    Ma faktycznie bardzo dobrą siłę ssania.
                    Duża liczba przydatnych (naprawdę!) szczotek, w tym bardzo sprawna mała turbo-szczotka i końcówka sani-punch - cudo. Po turbo dywan z krótkim włosiem, ciemnogranatowy w białe wzorki, paskudny do odkurzania - wygląda jak wyprany.
                    Solidne, bo metalowe, a mimo to leciutkie rury (w porównaniu np. do niektórych zelmerów).
                    Jest dość zwrotny (w sklepie testowałam zwrotniejsze, ale słabsze).
                    Ma bardzo długi kabel, około 9 m - dla mnie b. przydatne.
                    Mniej udany - dla mnie - jest pomysł z regulacją mocy w rączce, bo co chwilę zawadzałam dłonią i zwiększałam mimowolnie moc.
                    Cichy nie jest na pewno, ale też chyba nie jest reklamowany jako cichy. Przy maksymalnej mocy raczej nie usłyszę telefonu, z tym że w moim jest dość delikatny dzwonekwink
                    Podsumowując, jestem zadowolona bardzo. A ja jestem wybredna i nie lubię sprzątać.
                    Pozdrawiam, Sjanna
                    • erivela Re: odkurzacz LG 04.07.11, 10:34
                      I taki właśnie powinien być każdy odkurzacz. A jak często czyścisz pojemnik, czy jeszcze nie wypróbowałaś tego?
            • kr_ka_11 Re: odkurzacz LG 28.06.11, 08:21
              O
              > na ma sporo opinii na ceneo, którymi ja też się kierowałam.

szukam i szukam i opinii ani jednej w necie oprócz tych w tym wątku, a odkurzacz mnie zainteresował bo rodzice są na etapie zakupu bezworkowego i mam zrobić rozeznanie.
              • kr_ka_11 Re: odkurzacz LG 28.06.11, 08:35
                czy możecie mi użytkowniczki tego odkurzacza napisać:
                1. co ile czyści się filtry/filtr? agnes napisała, że raz przez filtr odkurzacz się przegrzewał.
                2. jak się je/go czyści, pod bieżącą wodą z dodatkiem jakiegoś powiedzmy mydła w płynie czy konieczny jest jakiś specjalny środek czy może sama woda?
                naprawdę kurz zbijany jest w zwartą kupkę i łatwo to usunąć? to ważne, żeby przy opróżnianiu kurz nie latał wszędzie w powietrzu.
                czy ten zbiornik kurzu opróżnia się po każdym użyciu?
                będę bardzo wdzięczna smile
                • agnes1704 hej 29.06.11, 19:14
                  a co to takiego szczotka sani-punch ? Ja chyba tej nie mam. Mam dużą turboszczotkę, małą turboszczotkę, długą końcówkę, do kurzy z włosiem, i parkietówkę. Oświeć mniem a mozna to dokupić oddzielnie?.
                  Co do filtrów, to tak jak napisałam ja zwyczajnie nie zauważyłam filtra zamontowanego w wierzchu wiaderka na kurz, w instrukcji było to jakoś mgliście przedstawione i nawet nie wpadłam na to, że tam może być filtr. I dlatego się zapchał i przegrzał.
                  • kr_ka_11 Re: hej 30.06.11, 07:35
                    i co ile mniej więcej należy te filtry czyścić? rozumiem, że są dwa, tak?
                    mogłabyś napisać coś więcej odnośnie moich pytań, będę bardzo wdzięczna.

ta sani punch wg aukcji na allegro powinna być w zestawie i to chyba jest "ssawka 2 w 1 do kurzu i do tapicerki" czyli pewnie ta mniejsza turboszczotka.
                    • kr_ka_11 Re: hej 30.06.11, 07:39
                      sorki, na tej aukcji w zestawie jest końcówka Sani Punch
                      też jestem ciekawa jak się to sprawdza
                      • agnes1704 Re: hej 30.06.11, 11:35
                        co do filtrów to są 3 - jeden bez żadnych wkładów tylko z takim plastikowym sitem w górze wiaderka. Druga z boku w takim widocznym kole, a trzeci z tyłu, to taka gąbka, którą raz prałam i takie pudełeczko, które też raz płukałam. I tyle. Podobno na tym polega zaleta tego odkurzacza, ze filtry te tylko się czyści, a nie dokupujebig_grin
                        • agnes1704 Re: hej 30.06.11, 11:40
                          dokładnie mam taki, tylko w wersji czerwonej
                          www.lg.com/pl/sprzet-agd/odkurzacze/LG-odkurzacze-bezworkowe-V-KC902HTMQ.jsp
                          • kr_ka_11 Re: hej 30.06.11, 12:01
                            dzięki, ten model faktycznie ma opinie, poczytam sobie.

co do tych filtrów przy takim odkurzaniu raz na 3 dni, to dużo z nimi roboty?

fajny patent z tą kompresją kurzu, dzięki temu usuwanie tego jest proste, tylko jak te filtry trzeba czyscic co powiedzmy tydzien, to znajac ich jednak będą woleli workowy odkurzacz.
                            dlatego pytalam jak czesto sie je myje, nigdzie nie znajuje takich informacji a to dosc wazne.
                            • agnes1704 Re: hej 30.06.11, 12:31
                              ale wcale to nie jest jakieś upierdliwe, bo ja na początku zaglądałam do tej gąbeczki i ona ciągle czysta była, wyprałam to po....może 9 miesiącach. A ten filtr na wiaderku to takie sito-wyłapywacz. Napchało się tam włosów i dlatego się zawiesił. Z tego filtra to się po prostu wyjmuje ręką, jak coś widać. Ja powiedziałabym, że czyszczenie w zależności od potrzeb, żadnych regułsmile
                              • kr_ka_11 Re: hej 30.06.11, 12:36
                                aha, no to super, bałam się po prostu, że to może być uciążliwe, zwłaszcza dla mojej totalnie nie technicznej mamy. dzięki wielkie smile
                              • sniezynka22 Odkurzacz LG 30.06.11, 19:47
                                Mi się najbardziej podoba to w tym modelu, że spokojnie mogą go kupować alergicy, filtr Hepa 13 wychwytuje prawie 100% cząsteczek kurzu i innch alergenów.
                                • apra_live Re: Odkurzacz LG 06.07.11, 08:18
                                  Teraz gdy jesteśmy coraz bardziej uczuleni na różnego rodzaju pyłki i kurz to taki filtr w odkurzaczu to podstawa, no i chyba to, ze bezworkowy jest to też utrudnia wydostawanie się kurzu na zewnątrz.
                                  • mikiliki77 Re: Odkurzacz LG 21.07.11, 23:12
                                    Niedługo muszę sprawić prezent rodzicom na rocznicę i pomyślałam o odkurzaczu, ale nie wiem, czy sama się nad nim nie zastanowię smile
                      • koralina5 Re: hej 05.07.11, 08:15
                        Końcówka Sani Punch to najlepszy wynalazek LG, nic tak nie wytrzepie kanapy czy dywanu jak ona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka