Dodaj do ulubionych

Pomóżcie wybrać telefon ;)

22.07.11, 07:22
Potrzebuję nawigacji, czasem odebrać pocztę i na FB zajrzeć wink ewentualnie poszperać trochę w internecie. No i wiadomo funkcja podstawowa ro dzwonienie wink.Mogę wybrać z tych telefonów maxymalnie do 250zł. Pani z obsługi gorąco poleca Nokię C3-05 ale ja jakos nie jestem przekonana...
Obserwuj wątek
    • ninkka Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 08:39
      Witaj,
      ponieważ właśnie wymieniłam dwa telefony(dziecka i swój) , może coś podpowiem. Na dodatek mam męża w tej branży. Teraz się liczą dwie marki : HTC i Samsung Galaxy.
      Widziałam , że masz obydwa te telefony po 1 zł.Ten HTC za 1 zł to prosty telefon, ale dobry , idealny do internetu. Natomiast Samsung Galaxy mini(też za 1 zł) , miałam przedwczoraj w ręku jest nieduży i wygodny. Ma najnowszy system android. Oczywiście jest jego trochę lepsza wersja(Galaxy Ace,np: lepszy aparat) , niestety droższa.
      Ogólnie wybieraj w tych telefonach , bo to są dwie w tej chwili wiodące marki. Oprócz iphon`a.Nokia w tej chwili przegrywa zupełnie, jak to mówi mój mąż.
      Pozdrawiam
    • ja.dorcia Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:09
      Nawigacja... masz już jakąś konkretną na oku? Bo niektóre z nich, np automapa, maja konkretne wymagania sprzętowe i np na Androidzie albo innych OS niż Windows ma prawo nie działać. www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL
      W przypadku Androida jesteś już uzależniona od konkretnej, dedykowanej mapy od jednego producenta (NaviExpert).
      Więc, z tych poniżej 250 zeta, brałabym:
      LG Swift Me P350 - zaleta to to, że masz do tego roczną subskrypcje na nawigację i dają przez to gwarancję, że będzie działać;
      Ewentualnie inny Android, ale z duuuzym wyświetlaczem. Ogólnie im większy tym lepszy do netu i nawigacji. Tyle, że tu jeszcze dochodzi koszt licencji, którą w LG masz za free.
      Nokii z jak dla mnie przestarzałym Symbianem bym nie brała.
      • kr_ka_11 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:18
        ja osobiscie wybrałabym nokie C6 bo oprocz tego na czym Ci zalezy, ma klawiature qwerty. dla mnie nie ma nic gorszego niz pisanie smsow na klawiaturze dotykowej, ale to juz kwestia przyzwyczajenia i preferencji.
        • oddam.naroznik Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:23
          kr_ka_11 własnie nad C6 się mocno zastanawiam...wink mogę go mieć za 199zł wink albo HTC wilsfire S za 1zł ale już bez klawiatury...ablo brałam pod uwagę sony ericson x peria x10 mini pro...
    • oddam.naroznik Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:18
      Trochę poczytałam i mam już jako taki obraz wink Co powiecie o takim zestawie wink jak ten
      • kr_ka_11 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:24
        HTC jest bardziej designerski wg mnie smile i generalnie to bardzo dobry telefon.. nie zeby Nokii coś brakowało, ale jak nie zalezy Ci na qwerty to ja bym wybrala HTC.

wejdz sobie na telepolis i poczytaj opinie o obu telefonach, powinna Ci się sytuacja rozjaśnić, ile trzyma bateria i inne istotne kwestie.
        • kr_ka_11 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:28
          ta xperia mini pro to takie male g..o smile
          technicznie niezly ale dla mnie ta wielkosc jest smieszna po prostu (kosztem grubosci - glupota)

do tych dwoch wczesniej wymienianych telefonow ten pasuje jak piernik do wiatraka.
          • oddam.naroznik Play ? 22.07.11, 09:42
            No to mam nowy problem bo dobra zdecydowałam się na Nokię C6 ale w Play za 65zł mam dostęp do internetu i 400min na rozmowy. W plusie za ten telefon 199zł do zapłacenia i za 69zł abonament 300 min + internet. Tylko nie znam sieci Play ....i opinii o niej...
            • kr_ka_11 Re: Play ? 22.07.11, 09:49
              oddam.naroznik napisała:

> No to mam nowy problem bo dobra zdecydowałam się na Nokię C6 ale w Play za 65zł
              > mam dostęp do internetu i 400min na rozmowy. W plusie za ten telefon 199zł do
              > zapłacenia i za 69zł abonament 300 min + internet. Tylko nie znam sieci Play ..
              > ..i opinii o niej...

Plus to nieporozumienie smile
              ja jestem w orange, playa mam na karte i jak mi sie orange skonczy to przenosze numer.
              plus i orange to zlodzieje (nie znam Ery więc się nie wypowiadam, może jak teraz to T-mobile to też mają fajną ofertę).

jedyny problem, że na działce play nie ma zasięgu, orange owszem, ale wtedy zawsze mogę mieć orange na karte żeby jakikolwiek kontakt ze światem mieć.
              • ivoncja Re: Play ? 25.07.11, 19:56
                kr_ka_11 napisała:

> jedyny problem, że na działce play nie ma zasięgu, orange owszem, ale wtedy zaw
                > sze mogę mieć orange na karte żeby jakikolwiek kontakt ze światem mieć.

Nie wiem, jaki masz telefon, ale ja miałam ten sam problem z playem w miejscu pracy i gdzieniegdzie na urlopie w górach. Okazało się, że wystarczy tylko w ustawieniach sieci ręcznie zmienić operatora na Plusa (Play działa na ich nadajnikach) i wtedy zasięg jest, co prawda w roamingu (lepiej wtedy nie korzystać z internetu w telefoniesmile), ale zasięg i jakość rozmów jak ta lala.
    • karla1722 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:26
      Też czeka mnie wymiana telefonu i chyba zdecyduje się na samsunga galaxy pro. Jakoś żaden telefon mi nie przypada do gustu, ten ma chociaż wifi . Zastanawiałam się jeszcze nad nokią x3 touch and type , ale samo to że to nokia stawia ten tel na drugiej pozycji. Na htc narzekają znajomi że trudny w obsłudze.
      • ninkka Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 09:37
        Bez przesady mój syn 14 letni używa HTC Desire Z bez najmniejszego problemu i jest bardzo zadowolony.
        • karyteme Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 10:49
          Drugi rok użytkuję Nokię E52, dla mnie rewelacja. Lekka, metalowa obudowa, bateria przy częstych rozmowach , wysyłaniu SMS i MMs trzyma ponad tydzień. Ponadto bardzo czytelny wyświelacz i litery, co ma znaczenie w pewnym wieku smile))))
          pozdrawiam
    • agusiazabrze Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 10:59
      na telefonach sie nie znam ale powiem Ci tak- nie bierz tego w plusie! najgorsza siec jaka znam ;/ daja duzo mniej za duze pieniadze niz np Play Ja jestem w plusie i zaluje bardzo ze jeszcze rok mnie trzyma z nimi umowa a kara to 400 zl ;/
    • kk345 Nawigacja 22.07.11, 11:45
      Argumentem za Nokią może być to, że mapy i licencję na nawigację masz za darmo, do pobrania ze strony Nokii...
      • ivoncja Re: Nawigacja 25.07.11, 19:59
        kk345 napisała:

> Argumentem za Nokią może być to, że mapy i licencję na nawigację masz za darmo,
        > do pobrania ze strony Nokii...

Jak dla mnie to żaden argument, w telefonach z Androidem można mieć aplikację Google Maps z nawigacją, za darmo.
    • anet81 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 11:56
      HTC!
      ja mam i jestem okrutnie zadowolona! bawiłam się przez kilka godzin IPhonem i nie powalił mnie na kolana różnicą aplikacji czy czułością na dotyk - HTC ma taką samą czułość
      to najlepszy telefon jaki miałam, lata świetlne przed zwykłymi telefonami - jest boski.
      bardzo polecam! smile
      • gosza26 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 12:47
        Co można otrzymac od operatora to zależy od naszych negocjacji smile Ja co roku się delikatnie mówiąc zlewalam na temat i buliłam. W tym roku zanosi się na poprawę smile
    • ania.rene Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 13:25
      w jakiej sieci?
      ja pracuje w plusie.

dobra nokia z nawigacją - C5-03 teraz nowa

E52 nie polecam - psują się głośiniki

SE Hazel -ale nie ma map- trzeba kupić
      • oddam.naroznik Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 14:51
        Próbuję negocjować wink
    • my_valenciana Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 22.07.11, 17:56
      Ja bym wybrała nokię z normalną klawiaturą, nie znoszę smartfonów. Mąż ma iphone'a i ostatnio go użytkowałam - koszmar. Mam nokię E72 i uwielbiam ją. Często używam nawigacji, bateria trzyma długo. Nie korzystam jedynie z internetu - jeśli nie muszę. Bo do netu to ona jednak wyświetlacz ma za mały moim zdaniem. Ja bym brała Nokie lub HTC.
      • ariella Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 24.07.11, 18:51
        wez galaxa, wogole nie ma porownania z reszta, a jak cie namawiaja na nokie, to wypychaja zapasy smile, oczywiscie zmiataj z plusa do playa, chyba ze nie zalezy ci na kasie smile Ewentualnie HTC, ja mam teraz, przedtem galaxa I i byl o niebo lepszy, taki latwy w obsludze, intuicyjny, taki jakis przyjemny, ekran dotykowy - absolutna boskosc.
        pozdr
        • winogronek81 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 11.06.13, 15:28
          Myślę, że powinnaś wybrać HTC.. niby teraz każdy Samsung Samsung..ale zdecydowanie HTC Fajniej się używa, mają lepszy wygląd ikonek i funkcji i są dobra alternatywa dla Samsunga. Ja byłem w Salonie Play i wziąłem HTC One- jestem zadowolony. Dodatkowo zostawiłem tam swój stary telefon (bo Oni teraz maja taka usługę, że można nawet przyjść i sprzedać telefony z których się nie korzysta) i kupiłem za niego HTC One- wiec polecam aby z tego skorzystać. Taniej Cie wyniesie..
          • squirk Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 11.06.13, 16:55
            Wątek sprzed 2 lat więc obstawiam, że autorka już się na telefon zdążyła zdecydować. Mam nadzieję, że na Nokię C6 - najgorszy telefon jaki kiedykolwiek miałam, cieszę się, że się jej niedługo pozbędę. Nigdy więcej Nokii.
            smile
            • squirk Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 11.06.13, 16:56
              squirk napisała:

> Wątek sprzed 2 lat więc obstawiam, że autorka już się na telefon zdążyła zdecyd
              > ować. Mam nadzieję, że na Nokię C6

Tfu, że NIE na Nokię C6.
              wink
              • zla_wiedzma Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 12.06.13, 07:23
                O proszę a ja się zastanawiam znowu co wybrać wink. Wtedy wybór padł na samsung galaxy 5830. Teraz albo sony albo lg wink
                • winogronek81 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 19.09.13, 12:05
                  zdecydowanie weź sony a nie lg..lepszy procek i soft...A co do ceny to nie napisałaś za ile-ale nawet jak będzie droższy to zostaw w rozliczeniu swój stary telefon. Teraz tak można. No chyba że nie jesteś w Play, bo nie pamiętam.Ale jak cos to idź do salonu Play i tam sprzedaj a kase sobie dołóż na nowy telefon gdzie indziej, bo tez tak mozna- Ogolnie sprzedajesz w Play a kase wydajesz jak chcesz i gdzie chcesz.
                  • anu_anu Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 19.09.13, 12:22
                    używane telefony wszędzie skupują, nawet w takich kioseczkach co to na środku alejki w galeriach stoją, czemu akurat do Play? Tam akurat jakoś mniej płacą, wiem bo córka chciała sprzedać.
    • winogronek81 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 20.09.13, 15:51
      Do Anu Anu- weź pod uwagę że aby sprzedać telefon na stoisku o jakim mówisz, trzeba mieć cały komplet wraz z pudełkiem- a co jeśli ktoś nie ma? Ja np. nie trzymam tych książeczek i pudełka nigdy. a W Play dajesz sam telefon- nawet ładowarki nie potrzeba. Poza tym Oni tam patrzą ogólnie czy telefon działa więc możesz sprzedać z usterkami- a na takim stoisku już raczej nie bardzo sprzedasz..więc różnic jest sporo dlatego o tym pisze
      • anu_anu Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 20.09.13, 17:49
        A nieprawda! Młoda sprzedawała sam telefon z ładowarką.
        • winogronek81 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 24.09.13, 09:49
          No to chyba niewiele jest takich stoisk bo ode mnie w 2-3 miejscach chcieli cały komplet. No OK- może i można sam tele z ładowarką jak mówisz..No ale na pewno musi być sprawny...a sprzedając w PLAY może np nie działać mikrofon czy głośnik, gubić zasięg itd.. bo oni tego nie sprawdzają...więc chyba jest to też dobra alternatywa prawda?
          • anu_anu Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 24.09.13, 10:52
            Tego nie wiem - bo takiego telefonu nie sprawdzałam. A jak bym miała - to bym popytała w kilku miejscach.
            Ostatnio widziałam ogłoszenia Plusa dot. używanych telefonów, tak że nie ma się co nastawiać, że tylko w Play, takie samo miejsce jak inne.
            • winogronek81 Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 27.09.13, 12:17
              Nie no jasne- zawsze lepiej jest popytać w kilku miejscach i wybrać najlepszą opcję smile

Hmm.. no proszę, Plus też ma takie coś- widać że operatorzy kopiują od siebie pomysły- i dobrze bo zawsze przy takich okazjach zyskuje na tym klientsmile A gdzie widziałaś takie info? gdzieś w necie- w Salonie? Którym?
              • anu_anu Re: Pomóżcie wybrać telefon ;) 27.09.13, 13:18
                Ostrożnie z pokazywaniem, że ktoś "podkupił", coś mi się widzi, że używane aparaty skupowali w takich punktach "na środku" na dłuuuugo przedtem zanim operatorzy z wielkiej czwórki wpadli na ten pomysł.
                A reklamę w necie widziałam - ale nie znajdę tego teraz i tak się dziwię, że to zapamiętałam...
                Z PLAY-a jesteś, że tak drążysz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka