orsalavatrice 27.07.11, 14:40 Czy 31-letniej WDPD wypada nabyć sobie portfel "dziecięcy". Taki z kotkami, albo taki NICI z owieczką, pluszowy i miluni. Muszę kupić nowy portfel właśnie. I nie podobają mi się te zwykłe tradycyjne "bojtliki". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreatywneszycie.pl Re: Portfel - czy wypada...? 27.07.11, 15:13 a czemu rpzejmuejsz sie tym co wypada a co nie, przeciez to bedzie twoj portfelik, i nawet jak jest taki fikusny to co najwyzej wywola usmiech na twarzy sprzedawcy lub innej osoby, ktora go ujrzy, rozumiem, gdybys chciala torebke dziecinna i inne rzeczy, ale jeden portfelik? ostatnio widzialam jak pani z powaznego urzadu wyjechala z pracy na hulajnodze, odepchenela sie 5 razy i tyle ja widzialam Odpowiedz Link
orsalavatrice Re: Portfel - czy wypada...? 27.07.11, 15:15 No bo mąż się chichra pod nosem, mama skwitowała "na starość ci odbija". I zastanawiam się, czy rzeczywiście ze mną coś nie tak? Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: Portfel - czy wypada...? 27.07.11, 15:42 Wypada, wypada... staruszko Zreszta słowo'' wypada" jest niezbyt trafne, nie robisz nic nagannego. Czesto mysle, ze krytykujacy sami nie maja odwagi zrobic lub kupic cos co im sie podoba lub co sami by chcieli. Odpowiedz Link
cilantre Re: Portfel - czy wypada...? 27.07.11, 17:16 Ja tam osobiście mogę się przyznać, że używam etui na telefon oraz kosmetyczkę z Nici i nie przyszło mi na myśl, że mi nie wypada, chociaż jestem w bardziej zaawansowanym stadium niż Ty Są fajne, futrzaste i wygodne. Używaj - nawet się nie zastanawiaj. Odpowiedz Link
hela6 Re: Portfel - czy wypada...? 27.07.11, 16:32 Co najwyżej ktoś sobie może pomyśleć że dostałaś prezent od dziecka Odpowiedz Link
budzik11 Re: Portfel - czy wypada...? 27.07.11, 23:22 Ty się nie przejmuj czy wypada czy nie wypada, tylko zastanów się, czy dobrze będziesz się czuła wyjmując gdzieś taki portfel przy płaceniu. Bo jak się wahasz, to możesz jednak stwierdzić potem, że to obciach i nie będziesz go używała. Bo generalnie innych mało obchodzi jaki masz portfel, chodzi o to, czy TY będziesz z niego zadowolona. BTW - musiałam sobie wygooglać co to znaczy "NICI z owieczką" - i O RETY - jakie fajne! Ja byłabym bardzo dumna z takiego portfelika, jest super! Przynajmniej wydawanie kasy mniej by bolało Odpowiedz Link
orsalavatrice Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 08:20 Wiedziałam, że mogę na Was liczyć! Właśnie zamawiam portfel. Brązowy, pluszowy, miluni. Tylko nie umiem teraz zdecydować - z jeżem i królikiem Ralfem, czy z owieczką Sven Dzięki, na Was babeczki zawsze można liczyć! Odpowiedz Link
budzik11 Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 09:43 Też brałabym z owieczką (uwielbiam Sheepworld!) Odpowiedz Link
morgen_stern Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 09:45 O, widzę, koleżanka ze Śląska Jo takich bojtlików nie lubia, ale mosz chynć, to bier i nic sie nie nerwuj Odpowiedz Link
kazia4 Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 13:01 A ja się o bojtliki wstydziłam spytać Dzięki za wyjaśnienie, morgen_stern Co do portfela - też lubię takie (Mnie się bardziej królik i jeż podobają) --- lubisz_blues? Odpowiedz Link
allija Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 14:11 Jak dla mnie - infantylne jednak. W stylu jak to 70-letnie babcie wołają do siebie per dziewczynki. Skoro dwie najblizsze osoby, ktorym z pewnością nie zależy żebyś robiła z siebie idiotkę, mówią, że to nie jest dobry pomysł, to chyba coś na rzeczy jest. Mozna kupić oryginalny, elegancki, czy też po prostu ładny, inny niz większość, damski portfel. Wystarczy dobrze poszukać. Odpowiedz Link
allija Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 14:22 a, no i już nie wspomnę, że jednak takie portfeliki są przystosowane na uczniowskie drobniaki a nie dorosłe różne banktnoty i niezliczoną ilość kart i dokumentów. Czyli, jak dla mnie, za mało przegródek i schowków. Odpowiedz Link
budzik11 Re: Portfel - czy wypada...? 28.07.11, 16:33 allija napisała: > Jak dla mnie - infantylne jednak. W stylu jak to 70-letnie babcie wołają do sie > bie per dziewczynki. > Poczekaj aż sama będziesz miała 70 lat, też będziesz do koleżanek mówiła "Hej, dziewczyny". Jak dożyjecie Odpowiedz Link
ladyjm Re: Portfel - czy wypada...? 01.08.11, 09:49 oczywiscie jakby co powiesz złośliwcom że to prezent od jakiegoś chrzesniaka itp Odpowiedz Link
coco-87 Re: Portfel - czy wypada...? 05.08.11, 12:51 Mnie jeszcze do 30-tki trochę brakuje, ale sama lubię takie rzeczy wczoraj na przykład do plecaka rowerowego przyczepiłam zawieszkę Hello Kitty Kupuj, lepsze owieczki niż babcyny Odpowiedz Link
danuu Re: Portfel - czy wypada...? 05.08.11, 13:44 Ja mam tylko troche do 30, a chodze w koszulkach z Hello Kitty i Ciasteczkowym Potworem. Ale akurat moj chlopak je bardzo lubi Odpowiedz Link
annakate Re: Portfel - czy wypada...? 05.08.11, 19:39 jak mialam lat 18 to np. nie licowalo z moja godnościa osobistą chodzenie w czapce z pomponem, jak mialam 24 lata to nosiłam bardzo powazna teczkę itp. Teraz mam po 40, jestem zawodowo bardzo powazna pania i czapki z pomponem, glupie koszulki i letnie klapki z"brelantami" sa jak najbardziej dopuszczalne (może nie do pracy, ale zasadnicza czesc życia jest poza pracą). Kupuj jaki Ci sie podoba. Bycie matroną zalezy od podejścia, nie od metryki. Odpowiedz Link
embepe Re: Portfel - czy wypada...? 05.08.11, 20:42 Jak najbardziej namawiam Cię do kupienia tego, co Ci się podoba. Nie sądzę, żeby ktokolwiek zwracał uwagę na to, jaki Ty masz portfel, a nawet gdyby ktoś Cię na ten temat zapytał, to nikomu nie masz obowiązku tłumaczyć DLACZEGO taki masz. Taki Ci się podoba i już! Odpowiedz Link