Dodaj do ulubionych

Mam ogromny kuchenny kłopot

28.07.11, 22:38
Dziś dostałam w prezencie patelnię Kochersen, piękną, ciężką, z podwójnym dnem, dno karbowane. Wiem,że cały zestaw tych garnków kosztował około 3000 tysięcy.Problem mam taki,że patelnię umylam, wytarłam , posmarowałam olejem i podłączyłam, a ona zaczęła skwierczeć tak jakby pękała, dymiło się z niej i ogólnie na obrzeżach i na dnie sie przypaliła.To przypalenie to było takie jak się gotuje w garnkach ze stali nierdzewnej mleko i zostaje takie brązowe na obrzeżach.Póxniej mąż chciał sobie ziemniaki odgrzac to mu się już strasznie zbrązowiła sad Czy ktoś wie dlaczego???? co zrobiłam źle.Tak sie cieszyłam,że bez tłuszczu będę smażyć a tu co? a tu nicsad Poradźcie cośsad
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: Mam ogromny kuchenny kłopot 29.07.11, 00:44
      Małe pytanie do wujka Google i już wiemy, że ...

nadrugiemiania napisała:

> Wiem,że cały zestaw tych garnków kosztował około 3000 tysięcy.

Najwyżej 3 tysiące, a za patelnię nieco ponad tysiąc.
      kohersen.com.pl/kohersen.php
      > ona zaczęła skwierczeć tak jakby pękała, dymiło się z niej i
      > ogólnie na obrzeżach i na dnie sie przypaliła.

Z tej samej strony wynika, że ze względu na luksusowość producent udziela 30 letniej gwarancji.
      Sprawdź tylko czy do patelni nie było dołączonej instrukcji.
      • nadrugiemiania Magdalenko 29.07.11, 10:13
        Nic nie było dołączone, bo patelnie dostałam w prezencie od jednej starszej pani.Patelnia była w komplecie z kilkoma innymi garnkami, ale ja mam tylko patelnię. Pytałam Panią o instrukcję, ale zgubiłasad.Pani ma lat 83, ma prawo. Więc nadal nie wiem o co chodzi z ta patelnią sad
    • kikimora78 Re: Mam ogromny kuchenny kłopot 29.07.11, 10:29
      napisz mejla do nich o poproś o informację.
      • nadrugiemiania :-) 29.07.11, 10:31
        Właśnie napisałam smile Oczekuję na odpowiedź.Swoja drogą nie sądziłam,że ta petelnia kosztuje 268 Euro czyli ponad 1180 zł!!!! Jestem w szoku!
    • lirio Re: Mam ogromny kuchenny kłopot 29.07.11, 11:37
      Smażenie bez tłuszczu to mit wink
      Skoro posmarowałaś tłuszczem i rozgrzałaś to się przypaliło i już.
      Mam patelnię grillową - żeliwną, więc nie widać plam. Smaruję tłuszczem mięso, a nie patelnię. Jak posmarowałam patelnię do dym i syf był na pół osiedla.
      Przy normalnym użytkowaniu też jest smrodek i dymek.
      Może używacie zbyt dużej mocy palnika??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka