Dodaj do ulubionych

Letnie zwyczaje urodowe :)

27.06.12, 09:57
Wiem, że temat w sumie bardziej podchodzi pod fora Moda lub Uroda, ale nie chodzi o to, co trendy, ale... co lubicie, co się Wam podoba, a to nie zawsze idzie w parze smile No i nie ukrywam też, że szukam jakiejś weny na nowe kolorki i zapachy smile
A więc pytam:
- czym pachniecie latem?
- jaki kolor przeważa na paznokciach? albo, na jaki byście malowały, gdyby nie dress code i inne takie bzdurne ograniczenia? smile
Ja mam wrażenie, że cały czas kręcę się w tych samych odcieniach koralowo-amarantowych smile A z perfumami... hmm... no tu już w ogóle nie mam pomysłu...
Obserwuj wątek
    • majowa_kotka Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 10:09
      Ja latem najchętniej robię się na niebiesko i zielono smile ostatnio kupiłam taki lakier, Essence Choose me:
      https://www.parokeets.com/wp-content/uploads/2010/09/Essence_Choose_Me_OPI_Catch_Me_In_Your_Net_Zoya_Charla_01a.jpg

Tylko muszę się do niego ciut opalić wink

Z zapachów - chyba najczęściej można ode mnie poczuć krem do opalania. Nie przepadam za mocnymi i ciężkimi zapachami (w każdej porze roku, ale latem szczególnie), wszelkie perfumy i wody toaletowe latem odpadają. Wybieram po prostu jakiś "lekko" pachnący antyperspirant (byle nie ogórkowy, brrr).
      • anula36 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 10:43
        paznokcie maluje tylko u stop na ciemne brazy i fiolety - korzystam z tego ze w sandalach lakier nie wyciera sie tak intensywnie na wierzchu i koncach paznokciwink
        na lato czystym przypadkiem dostalam wode DKNY Fresh Blossom.Baaardzo mi spasowalsmile
    • aniuta75 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 10:45
      Latem może niezbyt wyszukanie ale Chanson d'Eau, bo jest świeży, lekki, właśnie taki na lato w sam raz smile.
      Paznokcie tak jak Ty - koralowo-amarantowe smile.
      • mel.la Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 11:09
        Nie moge uzywac perfum bo dosteje migreny, tylko dezodorant Dove. A lakiery - u nog koralowy a u rak roznie - koralowy, lila, zolty, mietowy smile
    • kasiak37 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 11:16
      ja pachne caly czas ty samym czyli klasyczny ck one.Ciezko mi idzie z wyszukiwaniem nowych zapachow bo mam strasznie wrazliwy wech i wiekszosc z nich powoduje u mnie mdlosci.Co do kolorow na pazurach to klasyczna czerwien,wino,zgaszony roz,bez,szarosci,no i mleczne roze i biele.Troche opalenizny(prace ogrodkowe),balsam do ciala z mieniacymi drobinkami na wyjscie.Preferuje sportowy styl na codzien.
    • dolmadakia Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 11:21
      Mało urozmaicone-i latem i zimą francuski manicure i na rękach i na nogach. Żle bym się czuła w mocnych kolorach.Zresztą uważam,że do ciemnych wyrazistych kolorów trzeba mieć nienaganne skórki i w ogóle skórę młodą i gładziutką/niestety,nie posiadam takowej/.
      Zapachy też w sumie ciągle te same-J.Lo. Kenzo Jungle /ale nie na codzień i nie rano/ Anais Anais-ogromnie lubię.
      E! też w sumie bez zmian,ale ja mało otwarta jestem na zmiany.
    • antytalentka Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 13:36
      Uwielbiam perfumy Elizabeth Arden. Przez większą część roku używam 5th Avenue, natomiast latem bardzo spasowała mi jej Green Tea. W chłodniejsze dni Sunflowers.
      Z perfum na lato bardzo podobają mi się również D&G Light Blue, niestety nie stać mnie, bo z chęcią kupiłabym flakoniksad Raz udało mi się zdobyć dobrą podróbkę tego zapachu, ale teraz nie pamiętam i nie mogę sobie wydarować.
      Z lakierami do paznokci szaleję (przepraszam, szalałam dopóki się dwójki dzieci nie dorobiłam i które to nie pozwalają na wyschnięcie lakieruwink ) cały rok - fiolety, śliwki, granaty, białe perły, beże, francuskie, czernie (na koncerty), czerwienie. Nie przekonały mnie żółcie, zielenie, pomarańcze i inne neony tak podobno modne (próbowałam w zeszłym roku i lakiery porozdawałam).
      • manhatanka1 Re: antytalentka 27.06.12, 14:21
        W perfumach FM jest podrobka Dolce Gabbana Light Blue,ma nr 33.Wlasnie w tamtym tygodniu kupilam na allegro w korzystnej cenie,i to wersje hot,ktora ma mocniejsze zaperfumowaniesmileAle nie wiem czy mialas podrobke z FM czy z czegos innego,bo wiecej firm zajmuje sie odpowiednikami znanych marek perfum
        • antytalentka Re: antytalentka 27.06.12, 20:35
          Dzięki Ci, Dobra Kobieto. No właśnie z FM je miałam! Inne zapachy też zamawiałam kiedyś z FM, a później zapomniałam o tej firmie. Dziękismile
          • manhatanka1 Re: antytalentka 28.06.12, 00:20
            A prosze Cie bardzo,Dobra Kobietosmile
        • nuova manhatanka1 04.07.12, 12:58
          co to FM?
          • antytalentka Re: manhatanka1 04.07.12, 13:51
            Ja nie manhatanka, ale:
            perfumy.fm/index.php?modul=9&kid=5
            • manhatanka1 Re: manhatanka1 04.07.12, 14:46
              No,to wlasnie to co Ci "niemanhatanka"zalinkowala.To podrobki znanych marek perfum,a o niebo tansze.Ja jednak nie zaopatruje sie w nie u konsultantek lecz poluje na allegro-perfum,ktory u konsultantki kosztuje 30,00zl na allegro kupilam za 19,90.teraz testuje juz siodmy rodzaj zapachu lecz nadal nie wiem co o nich sadzic...
      • balbins Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 01.07.12, 22:41
        Jeśli podoba Ci się Light blue,spróbuj zapachu Naturelle z Yves rocher-moim zdaniem,bardzo podobne,w takiej seledynowo-morskiej butelce
        • antytalentka Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 02.07.12, 20:26
          Dzięki, spróbuję.
          • agulag76 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 03.07.12, 08:34
            W podobnej gamie zapachowej jest Salvatore Dali - "Sea & sun"
        • ofelia1982 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 20.07.12, 12:29
          Dostałam kiedyś Naturelle od brata. Ładne, ale niestety wyparowuje zanim do samochodu dojdę...
    • paartycja Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 16:06
      www.i-market.pl/kupic_img4/142/600x600_rimmel_rimmel-lakiery-do-paznokci-zestaw-5-sztuk_1289999157.jpg
      ten w środku to mój kolor tego lata-a wogóle rimmel to moja ukochana marka lakierów
      u rąk paznokci nie maluję,bo bardzo niszczę pazury w pracy
      a zapach? żaden konkretny
      • mel.la Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 21:38
        Ja mam lakiery z Essence, bardzo ladnie kryja i sa dosc trwale i cena niska:

https://nl.essence-beautyfriends.eu/typo3temp/pics/abafef56e9.jpg
        • nuova Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 04.07.12, 13:00
          Jak lubisz E., to spróbuj nude glam. smile
    • keepersmaid Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 19:09
      Perfumy Saharienne, YSL, bardzo letnie.
      Paznokcie - tylko u nog - w zaleznosci od humoru albo opalizujacy blady roz albo malinowa czerwien.
      • marzeka1 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 19:18
        Perfumy to DKNY Women -wersja limitowana- piękny zapach.
        Paznokcie: teraz kolor słoneczny , ale mam i miętowy, i fioletowy.
        O ile nie zawsze mam pomalowane paznokcie u rąk, latem - zawsze u stóp , z reguły na ciemny fiolet.
    • kamunyak Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 19:57
      Nie maluje się więc tylko lakier do paznokci i to też zwykle tylko na stopach. Tradycyjnie biały.
      Natomiast perfumy lubię. Latem zawsze świeże zapachy. Teraz używam Naomi Cambell "Wild Pearl", lub Givenchy "very irresistible", lub, na wieczór, Halle Berry "Halle".
      Wszystkie to prezenty ale udane.
      • ofelia1982 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 20.07.12, 12:30
        Uwielbiam Halle Berry. Niestety trwałość taka sobie.
    • bebe.lapin Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 21:29
      Ostatnoi odkrylam LEau par Kenzo i swietnie nadaje sie na co dzien, zwalszcza wiosna/latem. Niestety, nigdzie nie moge znalezs Green Tea Elizabeth Arden sad

Paznokcie u stop na ciepny kolor (glownie czerwienie, ewentualnie fiolety), paznokcie u rak roznie, raczej rzadko w tej chwili (z powodu pracy).
      • antytalentka Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 21:51
        bebe.lapin napisała:

> Niestety, nigdzie nie moge znalezs Green Tea Elizabeth Arden sad
        >
        Zawsze kupowałam w Rossmannie w dość atrakcyjnej cenie.
        W wyszukiwarce na All. też jest sporo allegro.pl/listing.php/search?string=elizabeth+arden+green+tea&category=17748
        • embepe Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 28.06.12, 00:55
          Green Tea EA występuje także w aptekach-drogeriach Superpharm (czy jak im tam...). Widziałam na własne oczy dwa dni temu. Powodzenia w poszukiwaniach!
    • agusiazabrze Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 27.06.12, 21:57
      kupiłam na lato perfumy Moschino I love love i na upały są ok Na chłodniejsze dni- Sunflowers EA. Lakiery- ostatnio zielone i pomarańczowe, u rąk czasem opalizujacy mleczny
    • pyzzi Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 28.06.12, 14:37
      Uwielbiam Monoi de Tahiti - bez alkoholu i można pachnieć na plaży.
    • vivyan Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 29.06.12, 19:30
      U mnie podobnie - lżejsze zapachy, mój ulubiony to AA Herba Fresca, kolorowe paznokcie, itp. Chociaż za najlepszy zwyczaj urodowy uważam pożerane na tony sezonowe owoce, teraz truskawki, i dużo czasu na powietrzu - nic mi nie robi tak dobrze na urodę! smile
    • hela6 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 30.06.12, 18:37
      Latem pachnę naprzemiennie /zależnie od koloru stroju i miejsca pobytu/
      - red jeans Versace
      - eau mega Viktor & Rolf.
      Paznokci nie maluję, noszę króciutko przycięte.
      Ubrania w kolorze krzaczka wrzosu czyli odcienie wrzosu, zieleń i biel.
      Oczy w szarych brązach i bezbarwna szminka ochronna.
      Ale prawdziwym hitem na lato są kremy i podkłady matujące.
      • jarka63 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 30.06.12, 20:05
        Ano właśnie, podkłady matujące lub inne, które dobrze sprawdzają się latem - czego używacie, co możecie polecić?
        ---
        What are days for?
        • furtive_kitten Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 01.07.12, 16:39
          BB Garniera dla cery tlustej i mieszanej - niedawno zaczelam uzywac i bardzo mi pasuje.
        • hela6 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 01.07.12, 17:23
          Dla mnie najlepsza jest seria Vichy i podklad normaderm teint www.vichyconsult.pl/franchises/normaderm-teint.aspx
          pod spód dawałam krem vichy którego już nie ma ale zastąpił go www.vichyconsult.pl/products-SOINGLOB/pielegnacja-twarzy/normaderm/normaderm-nawilzajacy-krem-zwalczajacy-niedoskona%C5%82osci-skory.aspx i też jest ok.
          zestaw ten maskuje zaczerwienienia i nie pozwala się tłuścić choć nakładanie jednego na drugi jest dość kłopotliwe bo mimo ze podkład jest rzadki to na krem nakłada się jak na wysuszoną skórę /działanie kremu/ ale opłaca się.
          Zwłaszcza że ostatnio w aptekach w realu zaskakująco niskie ceny. podkład udało mi się drapnąć za 58 zł a krem z maseczką i żelem do mycia z tej samej serii gratis poszedł za 68 zł. - o takie coś www.doz.pl/apteka/p61746-Vichy_Normaderm_krem_na_niedoskonalosci_nawilzajacy_50_ml
          Żeby cienie z oczu nie płynęły i trzymały się dzień cały jak drut używam podkładu art deco. Też się opłaca bo nawet najtańszy cień wygląda dobrze na tym podkładzie : wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=437

I to by było na tyle.
          Ale nie, właśnie pod wpływem forumki kupiłam w YR na próbę krem na niedoskonałości na noc, rano obudziłam się z nie wytłuszczona twarzą choć nocne upały doskwierały, wiec zakładam że wersja dzienna jest równie skuteczna. Czy mi pomoże w utrzymaniu cery w lecie czy krem nocny to tylko zbędny gadżet zobaczę, ale cena zachęcająca bo w promocji - 30% a 27 zł to nie 60. www.yves-rocher.com.pl/twarz/cera_z_problemami/sebo_specific/krem_zwezajacy_pory

• kaga9 Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 01.07.12, 23:33
      Latem dobrze mi się nosi Floral Dream Adidasa:
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39545

Paznokcie? Nie szaleję, dress code i na co dzień mnie przesadnie nie ogranicza, tyle tylko, że w wakacje przynajmniej mam czas je pomalowaćwink Jestem zagorzałą fanką czerwieni (na paznokciach stóp obowiązkowo od wiosny do jesieni), czasem róże, czasem odjazd w stronę limonki czy granatu. Nie dla mnie brązy, beże i brokaty, tyle wiem na pewno.
    • ladyjm Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 03.07.12, 20:55
      Ja lubie pedicure wisniowy, czerwony albo morsko-niebieski, paznokcie u rąk albo takie same albo jakies neutralne smile. No i smaruje sie filtrami 50+ choc tego nienawidze bo wszystkie są lepkie bleee ale co robic.
    • truscaveczka Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 03.07.12, 21:09
      Pachnę Halle (Halle Berry), paznokci u rąk nie maluję, u stóp- czymkolwiek mi przyjdzie do głowy. Obecnie barbiowy róż buchnięty siedmioletniej córce wink

Myślałam, że wątek będzie, jak dbać o urodę w sensie pielęgnacji, nie ozdóbek wink
    • nuova Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 04.07.12, 12:39
      Deo Dove minerały, czasem dodatkowo Tesori d'Oriente Jasmin di Giava/Hamman albo Mgiełka do ciała 'Limonka i Mięta' Fruttini; lakiery tak jak cały rok - w zależności od humoru - całkiem ciemne (jeżyna, brąz, czerwień) albo wręcz odwrotnie: odżywka w mlecznym kolorze, a ostatnio moje odkrycie w Naturze - Essence nude glam 02.
    • nuova Re: Letnie zwyczaje urodowe :) 20.07.12, 08:08
      Lakier Vipera 831 - czaderski kolor!!! ilość warstw daje za każdym razem inny odcień wink
      A na brak słońca - balsam brązujący Lirene kawowy. I jest kolorek na skórze i pazurkach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka