Dodaj do ulubionych

farba strukturalna

07.08.12, 18:43
Chciałabym nią potraktować sufit.Czy nakładanie jej jest trudne? jakie trzeba mieć narzędzia?
Sufit jest podwieszany,ale został żle zrobiony-są na nim nierówności i pęknięcia.Mam nadzieję je zamaskować tą farbą.Chodzi mi o coś takiego jak tzw"baranek".Podobno nakłada się jakąś packą.A co dalej-jak się zbrudzi? czy można po prostu pomalować?
Obserwuj wątek
    • ja772 Re: farba strukturalna 08.08.12, 11:10
      taka farba pomalowaliśmy sufit i ściany na wysokiej klatce schodowej. Farba byłą w postaci: farba plus kulki chyba coś jak styropianowe, nakładało się to wałkiem. U nas się sprawdziło, ale nie chciałabym mieć tego w pokoju nad głową, szczerze nie jest to super ładne, nam zależało na czasie i małym bałaganie w domu.
    • majowa_kotka Re: farba strukturalna 08.08.12, 14:10
      Ja swoją nakładałam zwykłym, płaskim pędzlem o gęstym włosiu - coś jak na zdjęciu:
      http://i49.tinypic.com/2l8dnww.jpg

Nie przypominam sobie, żeby było to bardzo trudne (ale też nakładałam na ścianę, nie na sufit ze względu na mój niewielki wzrost wink). Bardzo dobrze maskuje nierówności ścian, ale weź pod uwagę, że w takim wypadku musisz nakładać tej farby dość sporo. Kiedy będziesz obliczać ilość potrzebnej farby, weź pod uwagę najmniejszą wartość z pudełka.
      • pitahaya1 Re: farba strukturalna 08.08.12, 15:26
        Nierówności przykryje ale nie pęknięcia ścian. Pęknięcia trzeba wcześniej zabezpieczyć. W przeciwnym razie będą sobie pękały dalej. Wiem, bo robiłam strukturę i pęknięcia zignorowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka