Dodaj do ulubionych

spieniacz Italico

14.12.12, 10:46
w biedronce jest w ofercie spieniacz do mleka Italico z możliwością podgrzania. macie jakieś doświadczenia, warto kupić?
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: spieniacz Italico 14.12.12, 19:48
      o, fajna sprawa, tez jestem ciekawa.. kolezanka ma reczny, cos takiego:
      https://photos05.redcart.pl/templates/images/thumb/6979/295/295/pl/0/templates/images/products/6979/ce174a9a559c705bb7b4a51094d65623.jpeg
      i sprawdza sie rewelacyjnie, koszt recznego ok. 30-40zl. ciekawe jak ten elektryczny?
      • catalina81 Re: spieniacz Italico 14.12.12, 20:15
        ręczny mam, ale dobija mnie najpierw podgrzewanie mleka w jednym garnku a potem spienianie w drugim (spieniacz ma za małą średnicę i nie da się go postawić na kuchence).

ten Biedronkowy cieszy się dużym wzięciem, bo dziś popołudniu już nie było ani jednej sztuki....
        • piegoosek Re: spieniacz Italico 15.12.12, 10:38
          to masz racje smile
          masz gazowa kuchenke? bo do nich sa takie plytki z wkladem bodajze weglowym, na ktorej sie stawia garnek itp.. mam wlasnie pod ten wloski ekspres do kawy, tez ma mala srednice..
        • misiowazona Re: spieniacz Italico 29.01.13, 10:10
          Podgrzewam szklaną menzurkę w mikrofali, potem ubijam mleko ręcznie w tym samym naczyniu.
        • dolmadakia Re: spieniacz Italico 29.01.13, 12:17
          catalina81 napisała:

> ręczny mam, ale dobija mnie najpierw podgrzewanie mleka w jednym garnku a potem
          > spienianie w drugim (spieniacz ma za małą średnicę i nie da się go postawić na
          > kuchence).
          >
          >

Ja też mam ten ręczny/chyba nawet taki sam/ ,ale pasuje akurat na najmniejszy palnik w kuchence gazowej.I tak podgrzewam.Czemu u Ciebie tak nie można?
    • osiek2 Re: spieniacz Italico 19.12.12, 13:29
      A u mnie w Biedronce nie ma Italico sad
    • workingmum Re: spieniacz Italico 29.01.13, 10:06
      Spieniacz jest super, kupiłam kilka dni temu, uzywam codziennie po kilka razy, moi goscie po podpatrzeniu u mnie kupili dla siebie. Dwie maleńkie wady (jak dla mnie, nie przesłaniają zalet):
      - niezbyt wygodne mycie, elektroniki, która jest w dzbanku nie mozna zamoczyć, więc pozostaje delikatne przepłukanie i wytarcie. Na szczęście to w zupełnosci wystarczy, żeby dzbanek był czysty.
      - jesli chce się spienic na ciepło 2 porcje mleka, trzeba dzbanek wyczyścić pomiędzy nimi, bo inaczej zawartość lekko się "zarumieni".
      Generalnie jestem bardzo zadowolona i polecam.
      • catalina81 Re: spieniacz Italico 29.01.13, 20:55
        M. mi upolował - uwagi mam takie jak wyżej. bardzo wygodne. M. trafił na wybrakowaną wersję - brakuje mieszadełka tylko do podgrzewania mleka (w sklepie nie uznali reklamacji).
        • dukra4 Re: spieniacz Italico 10.10.14, 20:11
          Też dzisiaj kupiłam bez mieszadełka i nie wiem czy reklamować, czy zostawić sobie. Może ktoś ma, to chętnie odkupię.Jeszcze nie sprawdziłam, czy działa.
          • dukra4 Re: spieniacz Italico 11.10.14, 19:48
            Jednak oddałam do sklepu..Spróbowałam też jakość pianki i porażka.Trochę burzyn na wierzchu a na spodzie podgrzane mleko 3,2%. Ta niby pianka zresztą zaraz opadła.Widać to zresztą na filmiku testującym spieniacz. Jak się dobrze przyjrzeć, to widać to niespienione mleko na spodzie.No nic muszę wrócić do swojego ręcznego mikserka ,a chciałam sobie troszkę ułatwić. Zastanawia mnie tylko jedno, czy faktycznie można otrzymać, piękną, gęstą pianę ze zwykłego mleka.
            Do tej pory używałam mleka skodensowanego,po podgrzaniu otrzymuje się prawdziwą gęstą piankę, tylko fakt, smak już inny niż zwykłego mleka.
            • kokoszanel Re: spieniacz Italico 13.10.14, 11:32
              Mam speniacz, co prawda nie Italico, ale one wszystkie dzialaja na tej samej zasadzie. Jestem zadowolona, spieniam mleko 1,5%, powstaje gesta, goraca pina, nie opada, jak poloze lyzka na kawie. Trzeba tylko uwazac, czy mieszadelko sie kreci, bo po paru dniach nie uzywania, ma tendencje do zaschniecia - trzeba najpierw poruszyc reka, czy lekko sie obraca. Poza tym, wlewam mleko do kreski, nie powyzej, bo sie nie spieni! Dla mnie super sprzet, uzywam dosc czesto.
              • czarna_pumka Re: spieniacz Italico 14.10.14, 10:06
                A na jakiej zasadzie działa to urządzenie?
                Może mi ktoś napisać instrukcje obsługi i wytłumaczyć ? Zastanawiam się, żeby to kupić na prezent i nic nie wiem na temat tego urządzenia.
                • linn_linn Re: spieniacz Italico 14.10.14, 13:34
                  italico.pl/spieniacz_instrukcja.pdf
    • kkowalska1 Re: spieniacz Italico 29.01.13, 10:59
      jak on działa?
    • marghaa Re: spieniacz Italico 17.09.16, 12:07
      Warto, polecam, jest świetny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka