04.06.13, 07:49
Czy możecie polecić mi porządny,sprawdzony depilator?Po raz pierwszy przymierzam się do takiego zakupu i nie chcę wywalić pieniędzy w błoto.Znalazłam w necie Braun wet& dry,który by mi pasował ze względu na możliwość używania go w wannie lub pod prysznicem aby zmniejszyć ból,na który jestem dość wrażliwa,ale potrzebuję Waszych opinii warto,nie warto?
Obserwuj wątek
    • jadowita71 Re: Depilator 04.06.13, 13:46
      oglądałam jakiś czas temu stary odcinek Pani Gadżet, w którym testowała depilatory, chyba nawet były dwa różne odcinki. Bardzo praktyczne to było, takie życiowe. Może da się wyszukać na ipla czy gdzieś tam smile
      • alicez Re: Depilator 04.06.13, 20:23
        Ja akurat kompletnie nie ufam testom tej kobiety. Oglądałam odcinek z urządzeniami do masażu, poleciała mocno po bandzie a sama kupiłam polecane przez nią (dokładnie tej firmy) rajstopy w sprayu i zniszczyłam sobie spódnicę zaś na urodziny babci kupiliśmy MyPhona zachwalanego, że niby taki dla osób starszych a tu pól rodziny go rozpracowywało, nie mówiąc, że odebranie nim rozmowy, zwłaszcza w trybie głośnomówiącym, przez osobę w podeszłym wieku to nie taki hop siup. No tom żale na Panią Gadżet wyrzuciła przy okazji depilatora smile.

Ale chętnie się dowiem co w temacie depilatorów mają do powiedzenia inne WDPD bo się tez przymierzam do zakupu.
        • jadowita71 Re: Depilator 05.06.13, 08:18
          Może te starsze odcinki są bardziej wiarygodne? Bo nowe mnie jakoś nie przekonują. No, ale nie kupowałam nic, więc zamilknę big_grin

Sama mam starego philipsa z nakładką chłodzącą której nie używam, bo i tak boli. Kupiłabym taki ze światełkiem, hałasować może dowolnie, darowałabym sobie podwodny wink
        • budzik11 Re: Depilator 05.06.13, 13:08
          alicez napisała:

> Ja akurat kompletnie nie ufam testom tej kobiety.

Trudno ufać subiektywnym w końcu, tak samo, jak tu, na forum, cudzym opiniom. Co, co jest dobre dla kogos, niekoniecznie będzie dobre dla mnie.
          A w temacie - nie polecę żadnego konkretnego modelu, bo używam tego samego depilatora od jakichs 10 lat i jestem zadowolona - a używam Brauna Silk-epil czy jak to się tam pisze. W każdym razie jestem kolejną osobą, która może polecić Brauna jako producenta depilatora smile
          I również potwierdzam, że trzeba się depilować regularnie, wtedy zabieg jest mniej bolesny i krótszy. Poza tym nie wierzę w opcję depilacji co 28 dni - ja muszę to robić co tydzień, bo włoski są już wyraźnie widoczne. A nie mam jakos szczególnie bujnego czy ciemnego owłosienia, więc te reklamowane 28 dni jest moooocno naciągane (nie wiem, kto sie tak reklamuje, ale widzialam takie spoty).
    • stara-a-naiwna Re: Depilator 04.06.13, 21:26
      ja latami używałam philipsa - najprostszy model - 2 szybkości wyrywania, korzystałam tylko z tej szybszej
      braun wyrywa mniej włosków bo ma mniej tarcz (ja nie polecam)

a chodzi o to, żeby wydepilować się jak najszybciej i mieć z głowy (przyjemne to nie jest więc nie ma czego przedłużać)

teraz mam podgrzewacz do wosku (znowu najtańszy)
      www.ceneo.pl/10994242#tab=spec
      dokupuję do tego wosk za 6zł i paski (100szt 15zł - starczają na kilka-naście razy)

najszybciej, najdokładniej i chyba najmniej bolesnie

• anula36 Re: Depilator 04.06.13, 21:41
        sprobuj u jakiejs zaufanej kumpelki sprobowac na rece,albo nodze, moze sie okazac ze bol bedzie jednak nie do przebycia.
      • wuwuem Re: Depilator 04.06.13, 23:46
        stara-a-naiwna napisała:

> ja latami używałam philipsa - najprostszy model - 2 szybkości wyrywania, korzys
        > tałam tylko z tej szybszej
        > braun wyrywa mniej włosków bo ma mniej tarcz (ja nie polecam)

Ja również przestawiłam się z brauna na philipsa z większą ilością "pęset", ból taki sam, podrażnienie skóry również, a znacznie skraca się czas depilacji. Dlatego radzę sprawdzać ilość pęset czyli ile tarcz jednocześnie się zaciska. W moim jest 8 i to jest raczej sporo. Ja mam Philipsa SatinPerfect ale nie wiem który konkretnie, na depilatorze nie widzę, a pudła już nie mam.
        • wuwuem Re: Depilator 04.06.13, 23:49
          Aha mój ma zielony przycisk więc wujek google podpowiada, że to Satin Perfect HP 6570. Ja jestem bardzo zadowolona. Tyle, że pod wodą nie można go używać ale ja tego nie potrzebuję.
    • kamunyak Re: Depilator 04.06.13, 23:53
      Ja mam taki depilator ale ja akurat pod prysznicem, ani w wannie, nie uzywam.
      Ja chciałam ten właśnie depilator ze względu na bogate wyposażenie, tzn głowice do bikini, twarzy, golarka, a także na lampkę, która oświetla depilowane miejsce. Akurat mnie w nim nie podoba się to, że jest bezprzewodowy. Niby może to być wygodne na wakacjach, np. pod namiotem, ale ja już dawno wyrosłam z tego rodzaju wojaży i z reguły tam, gdzie wyjeżdżam, jest łazienka z gniazdkiem. Natomiast teraz zdarza się, że w połowie depilowania muszę go doładować.
      Natomiast z głowic, i oświetlenia, jestem akurat bardzo zadowolona.
      Jesli chodzi o samo depilowanie to ja już wielokrotnie pisałam, na różnych forach więc może tu też.
      DEPILOWAĆ TRZEBA SIĘ CZĘSTO I WTEDY NIE BOLI.
      Ja depiluję wszystko, co depilacji wymaga, tak co dwa dni, czasem codziennie. Częsta depilacja dodatkowo skutkuje tym, że jest krótka bowiem przelatujesz niemal gładkie nogi i wyrywasz tylko pojedyńcze (odrośnięte) włoski. Zabieg trwa tyle co mycie zębów więc to, naprawdę, tylko dyscypliny wymaga.
      Korzyści też są takie, że zawsze masz gładkie nogi i mozesz je zawsze pokazać. Także jest większa szansa, że włoski odrastać będą rzadsze, może z czasem w ogóle nie?, bowiem włos trwale można usunąć tylko w odpowiedniej fazie jego wzrostu. Kiedy depilujesz nogi niemal codziennie to łatwo jest na tę fazę trafić.
      Przy takim używaniu depilatora ból jest tylko przy pierwszym jego uzyciu ale to też mozna zminimalizować, tzn. przed pierwszym depilowaniem po prostu włosy zgolić.
      To jest mój chyba czwarty depilator. Wcześniej miałam różne, w tym także najprostszy Philipsa. Natomiast Braun jest drugi, pierwszy był bez żadnego dodatkowego wyposażenia. Uważam, że depilatory Brauna są najlepsze. Są dokładniejsze i cichsze.
      Oczywiście, trzeba go używać z głową. Nie ma takich cudów, że przelecisz depilatorem z dołu do góry i wszystko wyrwiesz za jednym razem. I potem czytam, że depilator słaby bo trzeba przejechać dwa-trzy razy to samo miejsce. No, wystarczy pomysleć, albo robimy to raz i wolno, a jeśli szybko to kilka razy. Pęsety muszą jakos te włosy chwycić, przecież tam kleju żadnego nie ma.
      Już nie wspomnę o innych, alternatywnych, sposobach depilacji, np. cukier czy wosk.
      Depiluję się już wystarczająco długo, także wtedy kiedy depilatorów elektrycznych nie było, więc doświadczenie mam. Depilator elektryczny jest najwygodniejszym i najprostszym sposobem i nic mu nie dorówna, nie mówiąc już o przewyższeniu.
      Wosk boli tak samo, a może nawet i bardziej. Juz nie wspomnę o tej "gimnastyce" przy nakładaniu.
    • neat Re: Depilator 05.06.13, 12:12
      Od lat używam Brauna. Kupiony za wtedy jeszcze dużą kasę, pracował dzielnie przez 12 lat. Nie chciał się popsuć!

Z racji lat i ulepszonych technologii kupiłam nowy, też Brauna silk-epil 5. Długo szukałam i ten model najbardziej odpowiada moim potrzebom:

- posiada golarkę z trymetrem - przydatne do pach, bikini
      - nie potrzebuję akumulatora (bo nigdy nie golę się pod prysznicem - depilacja długo trwa a ja tyle czasu nie spędzam pod prysznicem, golenie pach działa bezurazowo na sucho) - dzięki temu niższa cena
      - skuteczny system pęset
      - lampeczka!

Depilowanie boli i jak ktoś jest wrażliwy na ból taki jak depilacja woskiem, to niech sobie odpuści wszelkiej maści sposoby depilacji na bazie wyrywania włosków.
      Sam sposób według mnie jest najskuteczniejszy, najtańszy i najmniej upierdliwy czasowo i sprzętowo (grzanie wosku, paski, śmieci, kupowanie zapasów).
      • pamana Re: Depilator 05.06.13, 14:23
        Mam Braun wet and dry- pisałam juz kilka razy na forum o tym i nadal go polecam, nie jest to reklama smile

Pierwszy 3-4 razy depilowałam się pod wodą bo bolało jak diabli a miałam włos ciemny, gruby, mocny i odrastający w 12 godzin.

Od listopada używam tylko Brauna i obecnie moje owłosienie mega się zmniejszyło, jest miękkie, słabe, odrasta znacznie wolniej.
        Uzywam Brauna raz w tygodniu gdyż włosy nie odrastaja wszystkie w tym samym czasie, uzywam na sucho i nie boli nic.

Fakt, zdarza się włos wrośnięty ale taka wada depilacji depilatorami i woskiem.
        Nie sądzę abym wróciła do klasycznej maszynki do golenia, której bez sensu uzywałam 20 lat, wczesniej mialam depilator klasyczny do depilacji na sucho i nie dałam rady, ból był okropny, miliard wbijanych igiełek i powrót do zwyklej maszynki.
    • mariiolka2 Re: Depilator 05.06.13, 20:29
      ja z kolei czytałam gdzieś ostatnio o philipsach (nie pamiętam modelu) - że mają ceramiczne dyski i są delikatniejsze (i skuteczniejsze) niż te z metalowymi pęsetami.

PS. ból jest kwestią indywidualną. ktoś tu pisał, że trzeba używać depilatora często nawet codziennie (codziennie to można też maszynką - ból jest mniejszy a nogi gładkiesmile)
      • stara-a-naiwna Re: Depilator 05.06.13, 23:12
        no własnie gdzie sens i logika używania depilatora co dziennie?
        po to się nogi depiluje (i cierpi katusze) żeby mieć spokój przynajmniej na tydzień

nie wspominając już, że depilowanie trwa dłużej niż golenie

> PS. ból jest kwestią indywidualną. ktoś tu pisał, że trzeba używać depilatora c
        > zęsto nawet codziennie (codziennie to można też maszynką - ból jest mniejszy a
        > nogi gładkiesmile)
        • kamunyak Re: Depilator 05.06.13, 23:30
          > no własnie gdzie sens i logika używania depilatora co dziennie?
          > po to się nogi depiluje (i cierpi katusze) żeby mieć spokój przynajmniej na tyd
          > zień
          >
          > nie wspominając już, że depilowanie trwa dłużej niż golenie

Piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia. Spróbuj codziennej, lub co drugi dzień, depilacji to będziesz wiedziała czy jest sens.
          Ja zapewniam cię, że jest. Pisałam o tym wcześniej dokładniej ale powtórzę w skrócie.
          - Depilacja codzienne nie trwa dłużej niż codzienne golenie, trwa porównywalnie.
          - Depilacja codzienna nie boli bo wyrywane są pojedyńcze włoski - przecież w 12 godzin nie odrośnie ci kilkucentymetrowy włos!!! (chyba, że tobie odrasta) wyrywasz tylko te włoski, które pominęłaś wczoraj, które wczoraj były jeszcze za krótkie. To są pojedyńcze egzemplarze a bolesność całego, jednorazowego, zabiegu jest porównywalna np. z tym, kiedy wyrywasz włoski regulując brwi - też jednorazowo.
          - i co najważniejsze, po depilowaniu włoski odrastają rzadsze i słabsze, jest ich coraz mniej. Po goleniu to raczej odwrotnie. Lepiej więc jest codziennie depilować a nie golić bo z czasem możesz pozbyć się włosów na tyle skutecznie, że depilacja może nie być w ogóle potrzebna. Lub minimalnie.
          • sadida Re: Depilator 06.06.13, 12:23
            Polecam depilatory, które można używać w wodzie (raz spróbujesz i nie będziesz chciała inaczejsmile Oczywiście moja opinia jest subiektywna.

Ja mam Brauna silk epil 7. Jeszcze wszystkich nasadek nie wypróbowałam ale kiedyś to nastąpi.

Myślałam, że dioda podświetlająca to niepotrzebny bajer ale się myliłamsmile
            Mój poprzedni depilator Philips używałam ok. 10 lat (nadal działa) ale faktycznie postęp technologiczny jest ogromny.
            Jednym zdaniem. Jeżeli tylko finansowo możesz sobie pozwolić to kup taki do depilacji w wodzie i z lampką.
          • pamana Re: Depilator 06.06.13, 15:21
            Zgadzam się, u mnie po goleniu wlos odrastał w 12 godzin, wieczorem golenie- rano już kłucie po dotknięciu nogi-okropność. Do tego włosy twarde i czarne więc 1 dzien nie golenia i nogi usiane czarnymi kropeczkami. Przy depilacji włosy odrastaja znacznie słabsze, miękkie, jasniejsze ale aby mieć gładkie nogi muszę depilować najlepiej 2 razy w tygodniu.
          • stara-a-naiwna Re: Depilator 06.06.13, 19:28
            właśnie nie lubię tego robić (depilować ani golić) i wolę raz w tygodniu i mam święty spokój - nie wracam do tego codziennie

nie mam czasu na codzienną zabawę z depilatorem tak jak na codzienne golenie

po to depiluję, żeby mieć święty spokój na kilka dni

> > no własnie gdzie sens i logika używania depilatora co dziennie?
            > > po to się nogi depiluje (i cierpi katusze) żeby mieć spokój przynajmniej
            > na tyd
            > > zień
            > >
            > > nie wspominając już, że depilowanie trwa dłużej niż golenie
            >
            > Piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia. Spróbuj codziennej, lub co drugi dzie
            > ń, depilacji to będziesz wiedziała czy jest sens.
    • szczescie29 Re: Depilator 06.06.13, 19:29
      Ja też posiadam Braun Wet and dry. To jest mój pierwszy depilator, także nie mam porównania. Z 'bajerów', które uważam za najbardziej dla mnie przydatne to: światełko oraz szczoteczka do czyszczenia pęset. Nakładkę używam jedną (taką z 'rolkami'), od czasu do czasu golarkę bądź trimer. Czasami używam go w trakcie kąpieli.
      Przeszkadza mi to, o czym ktoś tutaj wspominał, a mianowicie b. często pada mi bateria w trakcie depilowania (gdy nie jest naładowana na maxa), bo czynność ta zabiera mi to dużo czasu: muszę jeździć kilka razy w jednym miejscu, żeby chwyciło nawet dłuższe włoski. Jestem tym nieco rozczarowana. Nie wyobrażam sobie, żeby mój depilator dał sobie radę z dopiero co odrastającymi włoskami
      • sadida Re: Depilator 07.06.13, 09:00
        Faktycznie z nasadka masującą nie chwyta zbyt skutecznie - dzięki temu mniej bolismile

Jak chcę mieć szybko i skutecznie to nie używam nasadek "goła" głowica i łapie wszystko (depiluje nogi od wielu lat więc włoski są osłabione i dla mnie to nie problem)
        • wuwuem Re: Depilator 07.06.13, 10:12
          No właśnie, też zauważyłam, że z nakładką masującą boli mniej ale depilacja trwa dłużej i jest mniej skuteczna. Dlatego nakładki używam po jakiś dłuższych przerwach w depilacji, a normalnie lecę golą głowicą. Jestem wrażliwa na ból ale dodatki do depilatora są dla mnie ważne tylko na pierwszym etapie, a przy regularnej depilacji ważna jest ilość dobrych tarcz żeby szybko i skutecznie usunąć sierść.
      • szczescie29 Re: Depilator 07.06.13, 19:11
        no proszę, człowiek uczy się całe życie, dzięki za radę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka