Dodaj do ulubionych

Temperatura w lodówce

10.06.13, 23:10
Mam problem z temperaturą w lodówce, albo wszystko jest zmarznięte, albo ocieka wodą. Jak ustawić prawidłową temperaturę i jak ona powinna być? Że pokrętłem to wiem, antycypuję tego typu odpowiedzi smile
Przymierzam się nawet do wstawienia do lodówki termometru tylko co mi z pomiarów jak nie wiem do czego dążyć uncertain
Obserwuj wątek
    • sigrid-1 Re: Temperatura w lodówce 10.06.13, 23:15
      Ja ustawiłabym na średnią temperaturę, i mierzyła temperaturę. W lodówka z No Frost zawsze ściana tylna jest albo zamarznięta, albo cieknie po niej woda, to normalne, ale ty masz chyba zamarznięte produkty, albo ociekające wodą? Wstaw termometr do lodówki.
      • alicez Re: Temperatura w lodówce 10.06.13, 23:29
        ściana lodówki, tak jak piszesz, zamarza bądź ocieka wodą. I to mnie mniej martwi. To produkty właśnie mi marzną bądź pływają i tu szukam rozwiązania. Tej idealnej temperatury.
    • budzik11 Re: Temperatura w lodówce 11.06.13, 11:55
      Ja mam +7st.(mam elektroniczny termostat z wyświetlaczem, stąd wiem) i to jest bardzo dobra temperatura.
      • megi-84 Re: Temperatura w lodówce 11.06.13, 12:28
        ja mam +6
      • opium74 Re: Temperatura w lodówce 11.06.13, 13:06
        mam ustawione 4st - przy wyższej miałam wrażenie że szybko się rzeczy psują
    • roseanne Re: Temperatura w lodówce 11.06.13, 15:29
      ustawiam na 4 c, czyli srednia mozliwa
    • anita671 Re: Temperatura w lodówce 11.06.13, 19:37
      Srednia temp w lodowce to +4/+5 st. Inna jest na najwyzszej, inna na najnizszej polce i inna na drzwiach. +4/+5 st powinno byc gdzies na srodkowej polce. Zeby dobrze zmierzyc, najlepiej wstaw termometr do szklanki z woda ktora stoi na srodku. Te elektroniczne termometry sa bardzo czule, jesli nie jest w szklance z woda moze podskoczyc do gory pare sekund po otwarciu drzwi.
      • anita671 Re: Temperatura w lodówce 11.06.13, 19:39
        Jesli nie da sie wyregulowac manualnie i masz duze skoki to termostat do wymiany.
    • alicez Re: Temperatura w lodówce 13.06.13, 18:22
      Chyba sprawdzą się najgorsze przewidywania - problem z termostatem. Temperatura skacze od 4-8 stopni przy stałym zapełnieniu lodówki.
      Pomyśleć, że kiedyś lodówki "żyły" dziesięcioleciami....
      • anita671 Re: Temperatura w lodówce 16.06.13, 09:23
        W pazdziereniku mialam wynieniany termostat bo bylo jak u ciebie, a fachowcowi zajelo to 15 moze max 20 min a lodowka dziala jak nowa.
        • alicez Re: Temperatura w lodówce 16.06.13, 10:00
          Bardziej niż ile ciekawi mnie za ile? Złotych smile
          • anita671 Re: Temperatura w lodówce 16.06.13, 19:42
            oj tego nie wiem alicez, nie mieszkam w Polsce, nie placilam, wchodzi u mnie w czynsz naprawa sprzetu w kuchni , fachowiec wiedzial jakie lodowki sa w moim domu i mial przy sobie odpowiedni termostat. Bo ceny samych termastow w google sa rozniste, rozpietosc duza, zalezy od lodowki, a robocizna nie mam pojecia ile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka