zeliczka 11.08.13, 10:18 czy korzystałyście z ich usług, szczególnie z link busa prosze o opinię Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hela6 Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 12:07 Polski Bus jest prawie ok. Wadu - z kibla w połowie drogi zaczyna walić. Klimatyzacja hula tak że po podróży chorowałam 3 tygodnie a z kierowca nie szlo się dogadać w tej sprawie zmniejszenia nawiewu bo siedzi całkiem gdzie indziej i ma w nosie warunki panujące na górze. Nie wiem jak kto inny ale ja nie mogę jechać gdy szyby zaklejone są tymi perforowanymi obrazkami. Odpowiedz Link
e.milia Re: Polski Bus i Link Bus 19.08.13, 18:28 Z klimatyzacją to bardzo subiektywne, jechałam ostatnio polskim busem oraz kolejami mazowieckimi i w tych drugich było zdecydowanie zimniej. W Polskim Busie było znośnie - tam można samemu sobie regulować takie kratki z nawiewem (przekręciłam je i już tak strasznie nie wiało). Te obrazki też mnie wkurzają, ale da się znaleźć miejsce bez nich. Wifi działa bardzo słabiutko, z kibla wali, ale to zależy gdzie się siedzi (polecam trochę dalej). Siedzenia wygodne, są pasy bezpieczeństwa, Mimo wszystko w porównaniu do konkurencji (czyli innych busów, o PKSach nie wspominajac) zarówno komfort jazdy, jak i czas oraz cena (zwłaszcza, jeśli kupi się bilet wcześniej) jest bardzo na plus. Odpowiedz Link
blankaz Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 14:01 Moja Mama i mąż korzystali z Link Busa na trasie Kraków-Wrocław. Zero zastrzeżeń Odpowiedz Link
anula36 Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 14:12 moja siostrzenica mknela i link - busem i lajkonikiem na trasie Krakow - Wroclaw, kupowala bilety w necie, bez zastrzezen. Odpowiedz Link
deleine Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 16:43 polski bus - poza wspomnianą klimatyzacją - bdb co dziwne klima niby narzucona odgórnie i nie mogą zmieniać, ale co kierowca to obyczaj Odpowiedz Link
budzik11 Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 17:33 Ja jechałam Polskim Busem zimą, więc było ogrzewanie, nie klima i warunki były super. Poza tym, że z toalety nie można było korzystać, bo zamarzła im rura Ale poza tym - luksus. W cenie kawa/herbata, drożdżówka, ciasteczko i lody, obsługa jak w samolocie i bilet taniutki, jak się odpowiednio wcześnie kupi (my np. z Warszawy do Gdańska płaciliśmy jakoś 7zł). Odpowiedz Link
zeliczka Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 22:50 chyba 70zł dziękuję za opinię. Będę jechała chyba link busem, bo polski bus ma wyprzedane bilety Odpowiedz Link
altu Re: Polski Bus i Link Bus 11.08.13, 23:37 da się za 7,00 [słownie: siedem] złotych przejechać. kwestia organizacji wyjazdu i rezerwacji terminu, np. www.polskibus.com/search-results [nie wiem czy wyjdzie wynik wyszukiwania, ale wpisz np. 7 października, z Warszawy do Gdańska] im dalszy termin, tym taniej mozna bilet kupić. Odpowiedz Link
nostress.ka21 Re: Polski Bus i Link Bus 12.08.13, 00:17 Dokładnie! PolskiBus udostępnia bilety w cenach zaczynających się od 1 zł (złotówki), ilość biletów w poszczególnych cenach określona jest procentowo. Dlatego kupując z odpowiednim wyprzedzeniem, najczęściej w dniu wystawienia nowej puli na sprzedaż, można kupić bilety nawet do Wiednia za złotówkę Jeszcze 2/3 lata temu bardzo dużo jeździłam, robiłam jakieś 2000 km tygodniowo i na PolskiegoBusa polowałam wręcz, miałam wielokrotnie podróże za kilka złotych. Najtańsza wersja to były 3 zł za podróż Białystok-Warszawa-Bydgoszcz-Warszawa. Ale przez ten czas wiele się zmieniło, moim zdaniem na niekorzyść i PB staram się omijać Odpowiedz Link
budzik11 Re: Polski Bus i Link Bus 12.08.13, 12:26 zeliczka napisała: > chyba 70zł No właśnie nie - 7 (siedem), i to za dwie osoby W drugą stronę było już drożej, mimo że podróż w obie strony byłą rezerwowana jednocześnie, ale i tak wyszło malutko. Ten poczęstunek w trakcie jazdy był wart więcej niż zapłaciliśmy za bilety Odpowiedz Link
omega_x Re: Polski Bus i Link Bus 12.08.13, 00:02 Wielokrotnie korzystałam z Link-busa - zawsze ok Bilety lepiej kupić w necie - taniej, przynajmniej kraków-wrocław Odpowiedz Link
headvig Re: Polski Bus i Link Bus 12.08.13, 10:20 korzystałam z Polskiego Busa. do Wiednia i z powrotem z Katowic zajechałam za złotówkę, do warszawy za 5. ja polecam każdemu - komfortowe autobusy, punktualność (jeśli po drodze nic się nie zdarzy) i przystępna cena. Odpowiedz Link
anetapzn Re: Polski Bus i Link Bus 20.08.13, 15:49 Polski bus tylko użytkowałam na trasie Łódź-Kraków-Łódż w obie strony za całe 11zł. (razem), wszystko ok, wygodne siedzenia, nawiew super wi-fi tylko kibelek, no w polowie drogi było po kostki w wc...jedyny minus. Odpowiedz Link