Dodaj do ulubionych

odkurzacz-robot

23.09.13, 10:25
Witajcie WDPD

Czy macie odkurzacz taki samojezdny? Już od dłuższego czasu chodzi mi po głowie kupno takego czegoś, ale nie wiem na co zwrócić uwagę, czym różnią się te za 400 zł od tych za 1500?
Czy to w ogóle choć trochę zdaje egzamin?
Jak jest z dywanem, bo rozumiem, że robot tam nie wjedzie?
Był już kiedyś podobny wątek, ale przypuszczam, że pojawiło się na rynku wiele nowości w tym dziale...
Obserwuj wątek
    • dorot_11 Re: odkurzacz-robot 23.09.13, 11:35
      Mam Samsunga od 2 lat. Na dywan wjedzie sam jeśli różnica poziomów nie przekracza 1cm. Mój ma możliwość zaprogramowania opóźnienia startu, ale tylko na 1 dzień. Nie mam możliwości zaprogramowania odkurzania codziennie, trzeba go za każdym razem włączyć. Ograniczeniem jest wielkość pojemniczka na kurz - wystarcza wg mnie na 50-60m2, więc i tak musiałabym go opróżniać codziennie. Wyższe modele mają możliwość opróżniania automatycznego pojemniczka do "bazy" i stamtąd raz na kilka dni możesz wyrzucać śmieci. Można też w nich zaprogramować odkurzanie codzienne. Mam 2 psy i kotkę, więc dla mnie to super sprawa. Odkurzam dodatkowo normalnym odkurzaczem raz w tygodniu, teraz, gdy psy linieją - częściej. Mam niestety dom wielopoziomowy, więc samsung odkurza jeden poziom - tam, gdzie zwierzęta spędzają większość dnia. Dla mnie był to udany zakup, kupiłam go na raty 10x0%, więc zakup bardzo nie bolał.
      • b_marciszonek Re: odkurzacz-robot 29.09.13, 19:10
        Jaki masz model? Ile zapłaciłaś?
        Kurczę,nie spodziewałam się, że te roboty tak dużo kosztują... Odkurzacz mam za 600 zł i jakoś 2.000 zł wydaje mi się sporo, choć może warte tej ceny
        • figaroo Re: odkurzacz-robot 29.09.13, 22:36
          Ja mam Roombę 650. Też uważam to za udany zakup. Mam psa, kota, dzieci i mnóstwo piachu na ulicy. Puszczam codziennie, ale w końcu bez strachu można przejść się na bosaka. Sama w życiu bym co dzień nie odkurzała. Z dywanami z własnego doświadczenia mało mogę powiedzieć, ponieważ nie mam. Ale u mojej mamy podpatrzyłam, że taki dywanik wykładzinowy, z krótkim włosiem odkurza. Cena w granicach 1500.
      • jaculaanula Re: odkurzacz-robot 20.02.14, 14:54
        ja od kilku tygodni mam ASUS Agait EC-01 dałem za niego niecałe 500 w licytacji na allegro, i jestem naprawde zadowolony ilość fruwającego kurzu w domu spadła bardzo a i piaseczek na podłodze zniknął. Jeśli chodzi o dywany to od kiedy mam automata to po prostu je zlikwidowałem.
    • lilyrush Re: odkurzacz-robot 01.10.13, 17:09
      mama Carneo za 600 zl i działa dokładnie tak samo jak Roomba- wiem, bo miałam Roombe.

Fajny jak masz duże puste przestrzenie. U mnie przy stole z 4 nogami i 4 krzesłach z 4 nogami każda wariuje (Roomba tez sobie z tym nie radzi)

Jakbym zostawiła w moich 60 metrach o skomplikowanym układzie samego do sprzątania to by umarł a nie odkurzył całości. Używam do odkurzenia lazienki codziennie rano po 2 kotach, albo puszczam w salonie jak jestem w domu i wtedy go odgraniczam wirtualna sciana
      • kocia_noga Re: odkurzacz-robot 02.10.13, 07:53
        W ofercie lidla na przyszły tydzień jest taki za 110 zł. Właśnie zastanawiam się, czy to wyrzucenie forsy w błoto, czy da radę; często jest tak, że płaci się za jakieś dodatkowe programy, z których się potem nie korzysta. Może z tą roombą z lidla też tak będzie? Jak myślicie, zaryzykować?
        • anu_anu Re: odkurzacz-robot 02.10.13, 09:35
          Ale na moje oko to nie jest odkurzacz sad
          • kocia_noga Re: odkurzacz-robot 02.10.13, 13:12
            No fakt. Zbiera kurze, więc odkurzacz, ino nie ssie. Ale dzięki że zwróciłaś mi na to uwagę, faktycznie to z rumbą ma niewiele wspólnego. Dalej nie wiem, czy warto kupić sad
            • b_marciszonek Re: odkurzacz-robot 04.10.13, 11:19
              Ja się zastanawiałam nad mopkiem Viledy za 120 zł co sprząta na sucho,mam ciemne płytki, na którcyh strasznie widac kurz i może trochę by mi ulżył w wiecznym odkurzaniu, ale nie wiem czy jest sens...
              myślę nad czymś takim ewentualnie:
              www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/vacuum-cleaners/robot/VCR8895L3A/XEO
              kosztuje ok.tysiąca...
              więc będę musiała znowu poczekać, aż mi się świnka napełni a viledę miałabym już, tylko czy warto
              strasznie dużo jest tych robotów, od nawet 200 zł do kilku tysięcy... Sama nie wiem, już skołowana jestem, czytam inne wątki na ten temat, ale takie sprzed roku, dwóch to chyba bez sensu brać pod uwagę, technika szybko idzie naprzód i ciągle jest coś nowego
              • kdys Re: odkurzacz-robot 04.10.13, 13:32
                Mop Viledy się nie sprawdził. Wywalona kasa. My mamy Samsunga i jest super. Oczywiście jakość sprzątania nie jest porównywalna z samodzielnym wyciągnięciem odkurzacza i odkurzeniem wszystkich kątów, ale pomaga przetrwać przez cały tydzień pomiędzy jednym sprzątaniem a drugim.
                • b_marciszonek Re: odkurzacz-robot 04.10.13, 14:32
                  oj, mieć takie cudo
                  nie spodziewam się, że mi dywan wytrzepie i że odkurzy za drzwiami kiedy te są otwarte i przylegają do ściany, ale już sama myśl, że mogę mieć mniej kurzu na podłodze przypraia mnie o drgawki z radości-takiej domniemanej smile smile
    • ziutkamala Re: odkurzacz-robot 07.10.13, 11:25
      Ibiszowa w swoim programie testowała takie odkurzacze moze obejrzyj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka