Dodaj do ulubionych

Oryginalność perfum - jak sprawdzić?

03.12.13, 14:55
Kobiety ja już nie wiem jak mam sprawdzić czy te perfumy to nie podróby jakieś.
Mam zafoliowane i nie chcę ich otwierać.
Może się to wydać niektórym niezbyt fajne, ale cóż - to całkowicie nie mój zapach (sprawdzałam kiedyś) więc postanowiłam dać je komuś w prezencie. Niestety, ale sama otrzymałam je jako prezent i nie znam ich pochodzenia, a nie chcę dawać podróby uncertain

Rzeczone perfumy to Miss Dior Eau Fraiche. Zafoliowane. Na opakowaniu są kody: kreskowy, jakiś jeden jeszcze nad nim i pod spodem wytłoczony kod. Właśnie ten kod sprawdziłam na stornie checkosmetic i wyskoczyła tylko data produkcji, ale to właściwie każdy mógłby podrobić.

Nie wiem czy istnieje jeszcze cokolwiek na opakowaniu co pozwoliłoby mi na chociażby zmniejszenie wątpliwości co do oryginalności.

Macie jakieś pomysły? Lub posiadacie wiedzę tajemną w tym zakresie?

P.S.: powątpiewam głównie dlatego, że perfumy sprezentowała mi teściowa, której nie ukrywajmy, ale nie stać na te dość drogie perfumy uncertain
Obserwuj wątek
    • nostress.ka21 Re: Oryginalność perfum - jak sprawdzić? 03.12.13, 23:10
      Nikt nic?
      sad
      • ookaa Re: Oryginalność perfum - jak sprawdzić? 03.12.13, 23:57
        No bo co tu można napisać poza oczywistą oczywistością? Bez drobiazgowego porównania z oryginalnym legalnym wyrobem nie stwierdzisz, czy to podróbka, czy nie. Porównuje się wszystko: krój i wielkość czcionki, rozmieszczenie tekstu, zgodność tekstu, sposób odlania butelki, w końcu kolor cieczy, a przede wszystkim zgodność zapachu i jego trwałość. Ty widzisz tylko kartonik. Nie da rady stwierdzić, czy to oryginał. Dodatkowo bywało w przeszłości, że np. kradziono oryginalne opakowania, a podrabiano tylko same perfumy, które w firmowych, a jakże, kartonikach albo i butelkach szły między ludzi... Dlatego sprawdzać trzeba dosłownie wszystko.
    • fantafelicja Re: Oryginalność perfum - jak sprawdzić? 04.12.13, 09:35
      Właściwie dzisiaj chińczycy do takiego poziomu już doszli, ze trudno powiedzieć czy w ogóle da się sprawdzić oryginalność perfum
    • aqua-27 Re: Oryginalność perfum - jak sprawdzić? 04.12.13, 14:15
      Ja bym poszła z tymi perfumami do Douglasa czy innej Sephory i tam zapytała.
    • nostress.ka21 Re: Oryginalność perfum - jak sprawdzić? 04.12.13, 23:23
      Faktycznie to jest nie do sprawdzenia, niestety. Z ciekawości zajrzałam dzisiaj do dwóch perfumerii i pooglądałam opakowania. Najlepsze jest to, że te z D. są inne niż z S.. Różnica to jedna naklejka pod folią, także skoro w tych dwóch najbardziej znanych sieciówkach są różnice to już w ogóle nie widzę możliwości stwierdzenia oryginalności tylko po opakowaniu.

Także dziękuję za odzew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka