Dodaj do ulubionych

Wybielanie zębów

19.02.14, 18:01
Na Allegro można kupić zestawy do samodzielnego wybielania zębów: jakieś żele i aparaciki emitujące światło UV chyba. Czy któraś z was stosowała coś takiego i może polecić, czy to jest bezpieczne, nie uszkadza szkliwa, nie zostawia plam itp.?
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: Wybielanie zębów 19.02.14, 21:00
      Stosuję żel opalescence raz w roku -kupuję 4 "strzykawki" 10% i 4 strzykawki 16%, jedną większej mocy 25-35%. Tyle.
      Zrobiłam sobie nakładki na zęby u dentysty-to był największy koszt-coś ok 200zł, ale mam je już kilka lat, na tych silikonowych robionych samemu na ciepło dłużej się wybielały, bo nie były takie dokładne jak z wycisku.
      Wybielam powoli najpierw 10%, potem dopiero 15%-nakładam żel na noc i nie do "białości" bo mam koronkę-ale efekt jest niesamowity. Zęby są wrażliwe podczas wybielania, więc nie radze iść do kina na film w którym walczą szpadami/szablami big_grin-szczęk metalu powoduje masakrę w każdej części ciałabig_grin
      25-35% stosuję jeśli mam jeszcze jakieś wątpliwości-ale nakładam na 15-30 minut.
    • koontza Re: Wybielanie zębów 19.02.14, 21:05
      Mi Dentystka odradzila , bo mam słabe szkliwo. Stosuje tylko pasty wybielajace i szczoteczke soniczna , która zapobiega osadzaniu się kamienia i ...czyści jak żadna inna dotychczassmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka