Dodaj do ulubionych

ŚWIATŁO Z CZUJNIKIEM RUCHU

12.05.14, 21:58
Wiem,
ze któras z Was na pewno wie smile

poszukuje plafonu, kinkietu
z czujnikiem ruchu,
który działałby tylko po zmierzchu
do oświetlenia schodów w 2-poziomowym mieszkaniu
(dzieciaki, a szczególnie maluch sa wędrujące.....do łożka rodziców)
w miarę ładne i niedorogie...
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: ŚWIATŁO Z CZUJNIKIEM RUCHU 13.05.14, 13:16
      A to musi być plafon/kinkiet? Bo w Lidlu niedawno były (pewnie jeszcze są w sklepach) takie lampeczki (diodowe? ledowe?) do kontaktu z czujnikiem zmierzchu (czujnika ruchu nie mają). A jako że nie są na zwykłe żarówki, to pobierają bardzo mało prądu. Ja mam w łazienkach takie (nawet bez czujnika zmierzchu, palą się cały czas), że jak ktoś w nocy wstaje na siusiu, to nie musi się oslepiać pełnym światłem, a ma lekkie światełko.
      Ale plafon/kinkiet bez problemu kupisz w marketach budowlanych, my w ubiegłym roku szukaliśmy, wprawdzie lampki zewnętrznej, ale duży wybór jest.
      • kasiek-kd Re: ŚWIATŁO Z CZUJNIKIEM RUCHU 13.05.14, 22:54
        ooo, jest pomysł!
        dzieki!
    • mocno.zdziwiona Re: ŚWIATŁO Z CZUJNIKIEM RUCHU 15.05.14, 14:47
      Ja z kolei mam chyba z Leroy Merlin taką jakby żarówkę - lampke z czujnikiem ruchu. Zapala się też w dzień, ale światło pali się kilkanaście sekund, a żaróweczka jest chyba typu led więc pobór jest minimalny.
    • karolasrad Re: ŚWIATŁO Z CZUJNIKIEM RUCHU 11.09.14, 15:31
      Jeżeli jeszcze nic nie zakupiłaś- zerknij na wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,25,124726044,154037152,Re_lampy_z_czujnikiem_ruchu.html?v=2#p154037152 Pisałem tam o lampie led z czujnikiem ruchu, bardzo ciekawy design: dmtrade.pl/p3321,brinno-lampa-led-z-czujnikiem-ruchu-apl100.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka