Witam

Przeszukałam dużo wątków,ale nie znalazłam takiego

A jak jest to przepraszam,ale nie zauważyłam.
Chciałam założyć ogólny wątek dla Pań,które liczą się z groszem

Chciałam Was zapytać czy macie godną polecenia chemię

Chciałabym zrobić ogólny wątek o praniu i sprzątaniu(czyli proszki,płyny,żele)
Ja nie zawsze mogę sobie pozwolić na oryginalne "markowe" produkty i szukam tańszych zastępników

Nie chce kupować w ciemno i coś okaże się bublem
Może ja polecę co mi się sprawdza

Płyn do naczyń: Lidl W5 albo Rossman
Płyn do toalety: WC Agent(Biedronka) a do czyszczenia z Lidla Toilet Cleaner
Mleczko: Biedronka Cler teraz kupiłam z Lidla Cleffekt ale jeszcze nie używałam
Odplamiacz: Cleffekt Lidl
Płyn do prania: używam Kłębuszka(do wełny i czarnego) ale szukam czegoś co będzie dopierał plamy

Proszek do prania: mam małą Córeczkę która ma etap brudzenia się wszystkim i szukam proszku który to dopierze(mam E Active) ale nie dopiera
Kupiłam tabletki do prania Formil Lidl i nawet nawet ale wciąż szukam ideału który będzie dopierał

Zastanawiam się nad niemieckimi(wiem,że są droższe ale starczą na dłużej i mniej się go stosuje)Córka nie ma alergii skończy niedługo 2 latka więc używamy normalny od niedawna
Płyn do mycia szyb: Biedronka albo Lidl(zapach lidlowskiego cudowny)
Płyn do płukania: miałam chyba wszystkie,nie wszystkie zapachy ale firmy

Global,Sofin,Lenor,Silan,E,Biedronkowy Milan i Eden,Lidlowski Doussy,K,Softlan i Kuschelweich,Dzidziuś,Lovella...
Też szukam idełu który będzie pachniał na razie Softlan niebieski jest nr.1 ale i Kuschelweich nie są złe

Słyszałam,że Kuschelweich ten pomarańczowy(kolor) pięknie pachnie ale na razie go nie znalazłam
Płyn do mycia podłóg: Biedronka albo Lidl(po nim miałam smugi)
Szampony też przeróżne od Natei po Bambi

Bardzo szybko mi się przetłuszczają włosy u nasady praktycznie na 2 dzień mam już do mycia i też szukam fajnego i niedrogiego szamponu.
Żele pod prysznic: Biedronka są dwa rodzaje Aroma miód i mleko (te tańsze),Spa Brasil i te kremowe Creme

Teraz mam z Lidla Finale kosztuje 3 zł. i nawet nawet ,kupowałam też Isane(Rossman)
Chciałabym,żeby po kąpieli ciało trochę pachniało

Myślę nad Nivea

Pasta do zębów: Colodent albo te z Biedronki,Signal
Zastanawiam się jakie są kosmetyki Cien z Lidla
Bardzo fajne są te spray'e z Biedronki Fist

To chyba tyle

Jeśli macie coś godnego polecenia piszcie