Dodaj do ulubionych

góry + pies - samochód

14.05.14, 12:50
Chciałabym wyjechać z moim psem najlepiej w góry, oczywiście nie jakieś wysokie ale.. tu pojawia się problem. Do parków narodowych (wszystkich?) nie wolno wchodzić z psami. Czy WDPD może polecić jakieś miejsca gdzie można chodzić z psem? A może przy okazji jakieś kwatery? Dopiero będę rozpoczynać poszukiwania i najpierw zwracam się do Was
Obserwuj wątek
    • dorada9999 Re: góry + pies - samochód 14.05.14, 13:33
      Zdziwiło mnie, to, co piszesz. Ja, będąc co roku w Bieszczadach, bardzo często ludzi z rozmaitymi psami spotykam na szlakach. Także w Bieszczadzkim Parku Narodowym. Więc może tam?
      • dzedlajga Re: góry + pies - samochód 14.05.14, 13:42
        No właśnie to różnie bywa. Gdzieś przeczytalam, że jak ktoś ma dobry bajer to wpuszczą z psem (ja niestety nie mam). Ale jak widziałaś dużo psów, to pewnie pozwalają. Popacze wink
    • antytalentka Re: góry + pies - samochód 14.05.14, 19:15
      Do Tatrzańskiego Parku na pewno wchodzić z psem nie wolno. Złaziłam tam bardzo dużo szlaków i ani w wyższych partiach gór, ani w dolinach psa nie spotkałamwink
    • kate_b Re: góry + pies - samochód 14.05.14, 23:02
      Nie we wszystkich parkach jest zakaz:

www.podrozezpsem.pl/2013/07/pies-w-parku-narodowym.html
    • stara-a-naiwna Re: góry + pies - samochód 15.05.14, 11:18
      kotlina kłodzka (góry stołowe - szcxzeliniec, błedne skały i czeski adrspach)

mało ludzi (dużo mniej niż w okolicach zakopanego)

noclegów konkretnych nie polecę bo my mamy blisko i zawsze na 1 dzień
      • grecz Re: góry + pies - samochód 16.05.14, 00:11
        Jadę w czerwcu w okolice Szczelińca, jak mój nocleg będzie ok, to polecę (zapytam też o psa).
        • dzedlajga Re: góry + pies - samochód 16.05.14, 08:36
          Dzięki, na ten rok znalazłam już miejsce - Wisła, ośrodek orion. Sporo szlaków gdzie wpuszczają z psami. Mam nadzieję, że będzie fajnie. Ale baza na kolejne lata się przyda
          • kanga_roo Re: góry + pies - samochód 16.05.14, 15:14
            Karpacz, Szklarska - mnóstwo psów na szlakach smile
            do TPN to ja rozumiem, że nie wolno (niedźwiedzie mogą zaatakować psa, mówił o tym kiedyś Wajrak) i o tyle zastanawiałabym się nad Bieszczadami. ale tamtejsze miśki pewnie przyzwyczajone do psów bardziej, niż te tatrzańskie.
        • kanga_roo Re: góry + pies - samochód 16.05.14, 15:16
          grecz, szukam agroturystyki z polem namiotowym w okolicach Szczelińca - najlepiej gospodarstwo, z pokojami ale i miejscem na namioty i dostosowaną infrastrukturą. jakbyś coś takiego widziała, proszę o namiary na maila gazetowego. dzięki smile
    • piterkac Re: góry + pies - samochód 27.01.15, 23:18
      Witam,
      byłem i widziałem - można jeździć z psem po Parku Bieszczadzkim - pewnie trzeba negocjować ... ale widziałem i to chyba normalne. Parki mają być dla ludzi a psy są wiernymi towarzyszami.
      A propo Parku - to za duże słowo na rejony rolniczo używane i trasy w lesie gdzie prowadzą ścinkę.
      Byłem na jesieni 2014 i nie przypomina Parku. Jak idzie się asfaltem to stoją sztaple drewna i bele siana przy drodze.
      Ten cały Park Bieszczadzki to lipa. Ładnie ale Park Narodowy to nieporozumienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka