Dodaj do ulubionych

Ręczniki bambusowe

10.04.15, 11:44
Jak w temacie - ręczniki bambusowe. Macie? Polecacie?
Czym się różnią w użytkowaniu od tych bawełnianych?
Muszę kupić 3 kąpielowe i zastanawiam się właśnie nad bambusowymi.

Dziękuję za wszystkie opinie!
Obserwuj wątek
    • badencja Re: Ręczniki bambusowe 14.04.15, 08:42
      Moi rodzice dostali na rocznicę ślubu od kogoś i kojarzę tylko tyle, że super chłoną wodę, ale potwornie farbują i trzeba je prać osobno
    • jaagna Re: Ręczniki bambusowe 14.04.15, 13:04
      Mam ręczniki z dodatkiem włókien bambusa (różny procent) i są świetne! Nie farbują, świetnie wycierają i dobrze schną. Dwa komplety mm już od kilku lat i wciąż są dobre. Kupiłam nasze polskie ręczniki (na Allegro).
    • misiowazona Re: Ręczniki bambusowe 03.10.16, 12:28
      Kupiłam jeden na próbę. To bardzo miękki ręcznik, taki gniot. Nie lubię takich. Ale jak ktoś lubi, to czemu nie, dobrze chłonie wodę. Kupiłam kolor nie farbujący, więc nie mam problemu z barwieniem innych rzeczy.
    • maria10344 Re: Ręczniki bambusowe 03.10.16, 21:14
      Mam ich sporo w żółtym kolorze i 3 rdzawe.Są miękkie,super chłoną wodę i chyba się odbarwiają,bo te najkrócej używane mają intensywniejszy kolor,
    • claratrueba Re: Ręczniki bambusowe 04.10.16, 04:42
      ja polecam. mam bardzo twardą wodę i normalny recznik bawełniany robi się potwornie twardy i szorstki po kilku praniach, z bawełny egipskiej po kilkunastu. Bambusowy (tzn. 60% bambusa) - nie. Po prawie dwóch latach to sa nadal miękkie ręczniki, szybciej też schną i nabierają zapachu stęchlizny kiedy po użyciu nie wyschną wyst. szybko.
      • claratrueba Re: Ręczniki bambusowe 04.10.16, 04:43
        NIE nabieraja zapachu stęchlizny oczywiście.
    • furtive_kitten Re: Ręczniki bambusowe 07.10.16, 18:35
      Uzywalam (nie mam wlasnych) - faktycznie b. chlonne, ale w dotyku sa podobne do wiskozy, czyli zimne i sliskie. Na jesien / zime nie polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka