Dodaj do ulubionych

Zwrot pieniędzy za program komputerowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:07
Witam,

W połowie grudnia zakupiłem Pandę Internet Security. Jest to program do ochrony danych użytkownika przebywającego w Internecie, zintegrowany z antywirusem oraz firewallem. Po zakupie program nie działał poprawnie, w związku z czym musiałem zarejestrować się na stronie, aby móc skorzystać z pomocy technicznej. Jednak pomimo że od pierwszego maila do pomocy technicznej upłynęły już prawie 3 tygodnie i pomimo dobrych chęci osoby z którą się w tej sprawie kontaktuję, problem nie został rozwiązany, a tej osobie kończą się pomysły.

Na moje pytanie w jaki sposób mogę otrzymać zwrot pieniędzy, otrzymałem odpowiedź że po aktywacji programu i wykorzystaniu unikalnego kodu aktywacyjnego, nie ma możliwości zwrotu zakupionej aplikacji. A przed użyciem kodu aktywacyjnego nie ma możliwości skontaktowania się z pomocą techniczną, a tym samym sprawdzenia czy nie istnieje jakieś proste rozwiązanie problemu z aplikacją.

Drugą sprawą jest kontakt z pomocą techniczną. Na opakowaniu jest informacja o pomocy technicznej 24h przez 365 dni, zaś jak dotąd w weekend uzyskałem tylko jedną odpowiedź, a w okresie noworocznym nie dostałęm odpowiedzi przez 3 dni. Według mnie jest to reklamowanie nieprawdziwych faktów.

Czy istnieje szansa na uzyskanie zwrotu pieniędzy?

Pzodrawiam
Piotr Lewandowski
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Zwrot pieniędzy za program komputerowy 17.01.07, 14:50
      zwrot pieniędzy możliwy jest w ramach odszkodowania na podstawie art. 471
      kodeksu cywilnego.
      Sprzedaż programu komputerowego, który nie funkcjonuje można potraktować jako
      nienależyte wykonanie zobowiązania i stąd możliwe jest dochodzenie zapłaty.
      I nie ma tu znaczenia, że nie można zwrócić aplikacji.
      • Gość: lord Re: Zwrot pieniędzy za program komputerowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.18, 10:04
        No i jesteś w błędzie.Uruchomienie pierwotne aplikacji lub oprogramowania można co najwyżej zareklamować,jeśli jest wadliwe.Czytamy ze zrozumieniem.
        • Gość: szpak Re: Zwrot pieniędzy za program komputerowy IP: *.centertel.pl 21.01.18, 00:23
          Reklamacja została złożona.
          Osobie przyjmującej reklamację po trzech tygodniach skończyły się pomysły, dlaczego program nie działa.
          Należy więc domniemywać, że program w ogóle nie działa, czyli wyłudzamy pieniądze.
          Poszukałabym w sieci innych naciągniętych na ten program.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka