Dodaj do ulubionych

braki magnezu

31.05.17, 15:40

Witajcie
Mam po raz kolejny objawy braku magnezu (drganie powieki). Za dużo kawy, jak zwykle i w ogóle nie suplementowałam się dobrym magnezem ostatnio.
Zrobiłam sobie badanie krwi i poziom m.in. Magnezu i wszystko w porządku
Czy może być tak że organizm coś już sygnalizuje mimo że wyniki sa jeszcze w normie?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: braki magnezu 31.05.17, 18:29
      mialam tak ostatnio , potworne ciagatki na mieso, watrobke , krwiste steki - w wynikach nie anemia, ale blisko
    • horpyna4 Re: braki magnezu 01.06.17, 09:27
      Nie miałaś ostatnio jakichś stresów? Bo to może być objaw nerwicy.
      • lilomilo Re: braki magnezu 01.06.17, 14:01
        Mam takie same objawy przy ostrym przemęczeniu. Powieki mi latają jak szalone....
    • damdalen Re: braki magnezu 01.06.17, 09:28
      Może być jeszcze niedobór wapnia w krwi.
      • nuta15 Re: braki magnezu 01.06.17, 10:55
        Albo potasu.
        • czarnagraza Re: braki magnezu 05.06.17, 15:43
          Jestem za POTASEM.Suszone morele, to ponoć dobre źródło.
    • ana119 Re: braki magnezu 03.06.17, 22:54
      Samo drganie powieki to zbyt malo zeby wlaczal sie alarm i badac krew. Oprócz drgań mialam bardzo silne bole glowy a obecna diagnoza neurologa to zapalenie nerwa trójdzielnego
    • drzewkopomaranczowe Re: braki magnezu 05.06.17, 19:08
      mi na studiach zawsze drgała powieka przed francuskim ( tak ze musiałam ręką sobie zamykać oko i je "podtrzymywać" bo aż mnie bolało od drżenia)-to ze strachu przed prowadzącą
      • 22pagoda Re: braki magnezu 03.07.17, 19:48
        dziękuję wszystkim za podpowiedzi. chyba to jednak na tle stresowym ....
    • kotwtrampkach Re: braki magnezu 13.11.17, 20:18
      Hmm,ja niedawno czytałam,że w krwi poziom magnezu może być ok,a generalnie go brakuje.
      • kotwtrampkach Re: braki magnezu 13.11.17, 20:26
        Z tego,co się jeszcze naczytalam, nie warto używać suplementów i nie warto za dużo na raz łykac. I jest jakiś problem z wapniem jednocześnie,ale nie bardzo rozumiem jaki..
        Najlepiej przyswajalne są związki cytrynian magnezu i mleczan magnezu. A jak masz chlorek lub siarczan magnezu-mozna zrobić sobie kąpiel, pomoczyc stopy. To prawie jak kąpiel w morzu martwym smile

U mnie drgania powieki i przemęczenie ' likwiduje' właśnie magnezem, może warto spróbować zanim się człowiek zamartiwi nerwicą czy innym chorobskiem
        • ana119 Re: braki magnezu 13.11.17, 21:56
          Chodzi o odkładanie się wapnia w żyłach
          • kasiek-kd Re: braki magnezu 17.11.17, 17:55
            magnezu i mleczan magnezu- w tej formie max., nawet 3*2 tbl.
            własnie mi lekarz przepisał (drzenie powieki i kącika ust, bóle miesniowe, przemęczenie)
            minim. kawy
            tez mi powiedziala, ze badanie krwi nie jest info
            • ana119 Re: braki magnezu 18.11.17, 12:19
              Ręką w górę kto z nas jest przemęczeny fizycznie? Mięśnie ciągle napinane dają znaki. Obecne zmęczenie mierze się ze stresu a na to żaden proszek nie pomoze tylko umiejętność radzenia sobie z problemami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka