Dodaj do ulubionych

Błędy, które popełnić należy

• aasiolek Re: Błędy, które popełnić należy 11.06.08, 00:14
      A oto moje pomysły z młodości:
      1. Umycie babci, mlecznych szybek w kredensie kremem do rąk, bo tak się ładnie błyszczą i robia przeźroczyste. (4-5 lat)
      2. Wypłukanie sobie bolącego gardła czystym spirytusem, bo babcia przykładała wacik ze spirytusem do bolącego zęba i pomagało. Do tej pory pamiętam wszystkie rysy na muszli klozetowej, której miałam okazje przyglądać się przez bardzo długi czas. (9-10 lat)
      3. Przykładanie oka do tubki z Kropelką w celu zobaczenia czemu nie leci, naciskając przy tym tubkę coraz mocniej. W końcu poleciało. Usuwanie kleju z tęczówki jest możliwe aczkolwiek bolesne.
      4. Oblizywanie odruchowo Kropelki z palca. Efekt sklejenie języka do zębów.
      • aasiolek Re: Błędy, które popełnić należy 11.06.08, 00:42
        A i jeszcze jeden na koniec. Mania wiązania skarpetkami włosów podczas kąpieli. A potem wyjście z taką kitką do sklepu na zakupy. Ciekawe ile osób w kolejce za mną zastanawiało się cóż ja na Boga mam na głowie. Choć zdarza mi się wiązać włosy również koronkowymi majtkami suszącymi się w łazience wink.
        • aasiolek Re: Błędy, które popełnić należy 11.06.08, 12:32
          1. Pomylić rano balsam nawilżający z kremem brązującym i posmarować się trochę na twarzy, trochę na rękach. Potem jak wszystko w dzień zaczeło brązowieć dziwić się że ludzie się dziwnie patrzą. Efekt - piękne malownicze brązowe mazaje na czole, policzkach, rękach i w sumie gdzie popadło. I na dodatek to cholerstwo nie chciało niczym potem zejść.
          2. Pomylić krem do rąk Bambino z pastą do zębów owocową Bambino. Umyć tym specyfikiem dziecku zęby i dziwić się, że dziecko ma wstręt do mycia zębów.
          • moniowiec Re: Błędy, które popełnić należy 03.09.08, 19:06
            z niechęci do chodzenia i braku łyżeczki pod ręką próa wkroplenia lekarstwa niemowlęciu. zamiast witamin okazało się że wkropiłam gencjanę. efakt? na dzień przed chrztem wściekło fioletowe dziecko!

znalazłam podczas porządków antyramę. szczęśliwa rozłożyłam ją i zaczęłam szukac jakies fajne zdjecie. szkło polozyłam na krzesle do komputera, na ktorym niezwłocznie usiadłam by poszukać fajna fotkę w albumie...

jakies 15 lat temu: mama zostwiła mnie z ojcem w domu bysmy zupy pilnowali. ja na pietrze w swoim pokoju, ojciec w piwnicy, zupa na parterze. po 2h... dziura w szybkowarze, kłęby dymu, z zupy został zwęglony szkielecik kurczaka...

nastawienie pralki i wyjscie do pracy. kolezanka jak sie obudzila później to wdepła już w kałużę... zapomniałam wsadzić wąż do wanny. woda podeszła już pod drzwi wejsciowe i podlała wszystkie dywany w mieszkaniu (mamy nierówną podłogę a łazienką jest kilka mm wyżej od reszty mieszkania - o grubosc kafelek)

wypranie kurtki przeciwdeszczowej (ortalion) w 90 stopniach... fajne ma bąble big_grin
          • midwaay Re: Błędy, które popełnić należy 16.09.08, 00:55
            W dniu 31 grudnia próba przyciemnienia skóry kremem brązującym, późniejsze
            ścieranie nierównych przebarwień wraz z naskórkiem.
        • majself Re: Błędy, które popełnić należy 06.04.09, 18:19
          Znam ten sposób z rodzinnych opowieści o sprzątaczce zatrudnianej przez moją
          Babcię - nakładała sobie ta sprzątaczka majtki mojego Taty (czyste!) na głowę,
          żeby jej się fryzura nie zniszczyła. Lata później przeczytałam ze zdziwieniem
          podobną radę w książce Anthei Turner - radziła, żeby związać włosy majtkami, bo
          nie traci się wtedy czasu na szukanie gumki.
          • felinecaline Re: Błędy, które popełnić należy 12.05.09, 00:15
            "Od wiekow" ;-P mam zwyczaj zabezpieczac sobie wlos majtkami obcietymi ze
            zdemolowanych rajstop po zawiazaniu nigawek tychze.
            NIC tak dobrze nie chroni
            • joanka-r Re: Błędy, które popełnić należy 03.06.09, 09:00
              ''"Od wiekow" ;-P mam zwyczaj zabezpieczac sobie wlos majtkami obcietymi ze
              zdemolowanych rajstop po zawiazaniu nigawek tychze.
              NIC tak dobrze nie chroni''

a prze czy ty je chornisz feline? Boisz sie , ze wyleniejesz?
    • sabciass Re: Błędy, które popełnić należy 11.06.08, 19:37
      Otwierać puszkę fasoli starym otwieraczem do puszek i męczyć się z
      tym 10 minut. W końcu odwrócić puszkę, żeby wysypać fasolę do miski
      i zauważyć, że otwierało się puszkę do góry nogami, bo spod spodu
      puszka jest otwierana.
    • szarsz Re: Błędy, które popełnić należy 14.06.08, 19:42
      Należy koniecznie:

podpisać umowę kupna mieszkania, przeprowadzać się.
      Opróżniać stare, wynajęte mieszkanie, sprzątać po sobie i wyrzucać wszystko na śmietnik.
      W nowym domu zorientować się, że umowa kupna zaginęła. Grzebać w śmietniku i umowę znaleźć smile
      • jo27 Re: Błędy, które popełnić należy 01.07.08, 01:01
        Boski wątek big_grinDDD
        To teraz ja:

Usmażyć konfitury z 20 kg. truskawek w żeliwnym rondlu bez próbowania. Po 5
        latach można jeszcze trafić w piwnicy słoik żelaznego dżemu. Było to zaraz po
        ślubie, kiedy wiara w przesąd, że wystarczająco dobra pani domu MUSI smażyć
        konfitury była jeszcze żywa.

Podczas wizyty u teściowej wobec braku profesjonalnego sterylizatora wyparzać
        wszystkie posiadane butelki aventu w świezo zakupionym super-garnku do gotowania
        na parze. Zapomnieć. Przy próbie wydłubania plastikowego stopu z dziurek
        "sitkowej" części garnka z pomocą dłuta i młotka przerobić sitko na hełm. W nocy
        szukać po mieście właściciela jedynej hurtowni z butelkami, żeby dziecko nie
        umarło z głodu.

Włożyć puszkę z sałatką śledziową do ogniska, z nadzieją, że puszka zmięknie na
        tyle, aby dało się ją otworzyć za pomocą patyka (otwieracza brak). Przez kilka
        dni wydłubywać z włosów resztki rybek.
        (to we wczesnej młodości)

Wieźć ze wsi 5 wytłaczanek z jajkami (każda po ok. 30 sztuk)na tylnej półce
        samochodu. Gwałtownie hamować, zapominając o jajkach. Doprowadzić do stanu
        przedzawałowego uczestnika kolizji wzywającego pogotowie z krzykiem "mózg sie
        leje". Zmienić samochód z powodu smrodu-nie-do-usnięcia (lato było)

(uwaga! mało apetyczne dokonanie mojego tatusia)
        mieć hobby: zbieranie osobliwości przyrodniczych. Znaleźć zdechłego nietoperza,
        zapakować do bagażnika w celu wypatroszenia i wypchania. Zapomnieć podczas
        lipcowych upałów...

a na koniec wczorajsze odkrycie mojego męża:
        po napełnieniu 1/2 baku diesla benzyną przekonać się, że mieszanka vervy z
        olejem powoduje spadek spalania do 3litrów/100 km (z 10l zwykle) oraz że
        przekonanie o tragicznych konsekwencjach takiej pomyłki jest mitem.

Pozdrawiam!
        • mama_mateusza_i_niny Re: Błędy, które popełnić należy 04.07.08, 14:38
          Oj ta verva,mój mąż zrobił to samo tydzień temu.Ujechal pare
          metrów,samochód stanął,w trakcie oczekiwania na assistance m.zerknął
          na fakturkę.Panowie z serwisu nastraszyli że w najgorszym wypadku
          koszty naprawy to jakieś 15 000 zł.Myślałam że sie powieszęsad((.Na
          szczęście nie było tak źle,300 zł za płukanie baku...
          Jak jeszcze raz pomyli dystrybutory,siłą zaciągnę do okulisty.
          • pokerowa Re: Błędy, które popełnić należy 17.07.08, 12:05
            Wyjść z biura w celu zakupienia czegoś na śniadanie. Usiłować zapłacić w sklepie
            trzymaną w dłoni kartką z napisem "zaraz wracam". Wrócić do biura i zastać pod
            drzwiami klienta patrzącego w osłupieniu na wetknięty między drzwi banknot
            pięćdziesięciozłotowy.
            • acsis Re: Błędy, które popełnić należy 17.07.08, 20:23
              moje naświerzsze...
              wsadzic drewniane częscis starego biurka z drwnojadami do piekarnika w celu
              wytępienia robali i zaczytać sie w forum...
              (smierdzi chemia która nie dała rady wytepic robali i głowa mnie zaczyna boleć
              ale chyba drewno da sie uratowac bo jak nie to sie potne chyba)
            • kavvvka Re: Błędy, które popełnić należy 18.07.08, 00:49
              cudownesmile))
              • e.milia Re: Błędy, które popełnić należy 18.07.08, 15:58
                a moje sprzed 2 miesięcy może..

Gotować obiad, używając kilku palników jednocześnie. Kończyć już i zdjąć
                patelnię z ognia, odstawić na blat, żeby trochę wystygło, zapomnieć wyłączyć
                gazu. Szklaną pokrywkę od patelni z plastikowym uchwytem odłożyć byle gdzie na
                kuchenkę, czyli tak się złożyło, że na ten zapalony ciągle palnik. Iść do
                drugiego pokoju, nie na długo.. Wrócić do kuchni i zobaczyć, co zostało z
                plastikowego uchwytu - rozpuszczony plastik spływający po pokrywce.
                • schiraz Re: Błędy, które popełnić należy 19.07.08, 13:17
                  Zakupić dla dziecka łóżko. Składać to łóżko trzy godziny w pocie czoła i kląć
                  wraz z mężem na idiotę, który wymyślił łóżko skręcane na śruby i wkręty nie
                  pasujące do standardowych kluczy. Po trzech godzinach sprzątać folię w którym
                  owinięte było łóżko i znaleźć woreczek z kluczami do tych śrub, nie przyznać się
                  mężowi do znaleziska.
                  • lukrecja34 Re: Błędy, które popełnić należy 19.07.08, 21:01
                    mam kilka takich historii:
                    -jakiś czas temu pani w pracy dała mi woreczek z kosteczkami dla psa.włożyłam go
                    do torebki i na śmierć zapomniałam.po paru dniach zaczął się za mną ciągnąć
                    uroczy smrodek...jakby padliny...
                    -przygotowywałam w domu wieczerzę wigilijną.szykowałam matjasy i włożone do
                    miski odłożyłam na chwilkę na szafkę,pod sam sufit...już po sylwestrze zrobiłam
                    sąsiadce awanturę,że zasmradza całą klatkę schodową.po stwierdzeniu,że to jednak
                    nie ona doszłam do wniosku,że w piwnicy padł szczur i się rozkłada...minęły
                    jeszcze dwa śmierdzące dni zanim zorientowałam się,że to moje bożonarodzeniowe
                    matjasy...
                    -i numer wszechczasów..mieszkaliśmy wtedy na wsi.przez kilka dni oczyszczaliśmy
                    działkę z różnych krzaczków,badyli itp.,które schły przez jakiś czas (lato)
                    ułożone w malowniczą,3 -metrową stertę.powstał problem co z tym zrobić.mój
                    genialny mąż uznał,że trzeba to spalić...dodam,że dokonaliśmy tego w upalny i
                    bardzo wietrzny dzień...ogień buchnął na dobre 10 metrów w górę...oczywiście nie
                    przygotowaliśmy na tę okazję ani kubeczka wody.cudem nie poszła z dymem cała
                    wieś i przewód wysokiego napięcia idący dokładnie nad ogniem.do dziś nie wiem
                    jak to się stało,że nikt tego nie zauważył
                    • lahi Re: Błędy, które popełnić należy 20.07.08, 19:15
                      Przynieść od sąsiada trochę gipsu w torebce po cukrze i wstawić do
                      szafki(dziadek), potem posypać tym świeżo upieczoną babkę (babcia) i
                      podać gościom - nam: babciu, czym ty posypałaś tę babkę?

Wyjechać z salonu nowiutkim samochodem i po pierwszym kilometrze
                      zauważyć, że lusterko boczne od strony kierowcy jest pęknięte (mąż),
                      dzwonić od razu do salonu z reklamacją (ja) i po wyjaśnieniu
                      sprzedawcy po co ta "rysa" od razu ze wstydu o mało nie zapaść się
                      pod asfalt
                      • lahi Re: Błędy, które popełnić należy 20.07.08, 20:01
                        ciąg dalszy

Kazać mężowi zawieźć odkurzacz do naprawy, bo zepsuty i na pewniaka
                        stwierdzić, że w rurze na pewno nic się nie zablokowało. Potem z
                        wielkim zdziwieniem usłyszeć, że odkurzacz jest sprawny i na własne
                        oczy zobaczyć,jak mąż z odkurzacza wyciąga skołtunione skarpety.

Posłać koledze list i przy adresowaniu koperty pomylić adresy
                        nadawcy i odbiorcy (znajomy), a potem ze zdziwieniem otrzymać list
                        od samego siebie.

W niedawno kupionej kuchence umyć cifem wszystkie pokrętła, żeby
                        były czyściuteńkie,jak po zakupie(ja). Były, a jakże, a nawet
                        jeszcze bardziej - zeszły wszyskie oznaczenia.
                        • lahi Re: Błędy, które popełnić należy 20.07.08, 20:32
                          I jeszcze...

Dawno temu chciałam przyśpieszyć rozmrażanie zamrażalnika i
                          podgrzewałam go suszarką do włosów nastawioną na max. W efekcie
                          powyginały się takie plastikowe listy, na szczęście nie drzwiczki.

Opowiadał mi znajomy : w piękny, słoneczny wrześniowy poranek nie
                          wyglądnął przez balkon ani nie zajrzał na termometr, tylko ubrał
                          dzieciakom krótkie spodenki i koszulki z krótkim rękawkiem, zszedł
                          do garażu, zapakował do auta i zawiózł do przedszkola. Bardzo się
                          śpieszył. Jakże był zdziwiony przerażonymi minami pań, kiedy
                          zobaczyły jego dzieci. Okazało się, że na dworze było tylko kilka
                          stopni. Pytam go: i co zrobiłeś, jak na przykład pójdą na podwórko?
                          A on ze spokojem, że nic, bo panie na pewno coś im znajdą do
                          ubraniasmile
                    • budzik11 Re: Błędy, które popełnić należy 20.07.08, 21:57
                      lukrecja34 napisała:

> -przygotowywałam w domu wieczerzę wigilijną.szykowałam matjasy i włożone do
                      > miski odłożyłam na chwilkę na szafkę, (...)

Przeczytać powyższy post i źle pomyśleć o forumce, której tak strasznie majtasy
                      śmierdzą, w dodatku dziwić się, że ona się do tego przyznaje smile))))))
                      • lukrecja34 Re: Błędy, które popełnić należy 20.07.08, 22:09
                        budziku11-napisałam MATJASY. majtasy to było napisane w moim sklepie na półce ze
                        śledziami
                        • budzik11 Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 08:19
                          Wiem, to ja źle przeczytałam, dlatego potem siedziałam i śmiałam się z tego
                          ekhmm.. przejęzyczenia wink))
                • moniowiec Re: Błędy, które popełnić należy 03.09.08, 19:14
                  sprzatając kuchnię położyć krzesło do góry nogami na tafli zgaszonej kuchenki elektrycznej. dopiero po zamieceniu i umyciu podłogi zauważyłam ze palnik wprawdzie nie włączony, ale nadal ciepły. plastik obicia krzesła do wmiany...

historia rodzinna: wymieszanie ciezko wystanej w kolejkach farby (10 l) patyczkiem. brązowa z biala... biala do okien, brazowa do balustrad. wzorki sliczne ale tata do dzis mi wypomina
            • pompompom Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 22:47
              Pokerowa !!!!!

zaplułam się ze śmiechu. Piękne smile))
            • doe_jane Re: Błędy, które popełnić należy 28.07.09, 20:25
              Pokerowa zabiłaś mnie swoim postem big_grinbig_grinbig_grin Padłam, leżę i wstać nie mogę big_grin
              Cały wątek jest cudowny big_grin
    • edytamariqa Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 10:09
      wylanie koncentratu z buraczków czerwonych w lodówce na pierwszej półce od góry
      wyleciało mi tak jakoś z ręki......
      • vvrotka Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 15:14
        Witam super wątek, nie pijcie i nie jedzcie podczas czytania...smile

- Psiknąć sobie pod pachę lakierem do włosów zamiast dezodorantu (tatuś) - efekt
        bezcenny

- czyszcząc toaletę dla zwiększenia mocy czyszczącej, połączyć ajaxa z ace,
        można paść wprost do sedesu od odoru i świat wiruje przed oczami

- dodać do pączków oponek przedatowany znacznie proszek do pieczenia, wrażenia
        jak w okopach w 1943, półgodzinna walka z wyskakującą wybuchającymi pod sufit
        gorącymi oponkami, ratując sie pokrywka od największego rondla zdołałam wyłączyć
        gaz i uciec.

- ugotować kompocik z czereśni, podać gościom nie sprawdzając czy miały robaki,
        efekt, lekko mięsny napój

- wezwać pogotowie energetyczne z powodu braku prądu, marudzić konkretnie do
        dyspozytora, po wizycie ekipy, zapłacić "karę" bo to u mnie wywaliło korki ...

- zaszaleć i kupić sobie wielkiego arbuza w hipermarkecie (6-7 kg), łącznie z
        reszta zakupów podróżować autobusem podstawionym przez market, z tłumem ludzi.
        Efekt pogoń za arbuzem po całym autobusie, pogubienie między czasie innych
        produktów, wracając do domu prawie turlanie owego arbuza ... (kuzynka)

• dorota.alex Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 18:42
          Po powrocie ze szpitala z noworodkiem lezalam w lozku i radzilam
          mezowi jak ma sobie wyprac kurtke. Pral w reku, ale kazalam mu ja
          odwirowac w pralce... Pralce ladowanej z gory... Zrobil wszystko
          dobrze, tylko nie domkna wewnetrznych drzwiczek na bebnie. Jak
          pralka nabrala obrotow to drzwiczki sie otworzyly i beben zatrzymal
          gwaltownie. Kurtki juz nie zobaczylismy na oczy, pan z serwisu
          pomogl mezowi wyniesc pralke na smietnik, a ja przez 2 miesiace
          pralam wszystkie spioszki w reku. Oczywiscie byla to wina producenta
          pralek, bo jak to mozliwe ze 'pralka nie ma specjalnego
          zabezpieczenia pilnujacego dokladne zamkniecie"
        • midwaay Re: Błędy, które popełnić należy 16.09.08, 01:06
          Mama mojej koleżanki z podstawówki przykleiła sobie podpaskę nie w tą stronę smile
          • mala-mi-online Re: Błędy, które popełnić należy 19.07.09, 11:01
            poprosic w kiosku o podpaske jednorazowa majac na mysli pojedynczo
            pakowana smile
            • magtomal Re: Błędy, które popełnić należy 19.07.09, 12:15
              Wiele lat temu, gdy mąż wyjechał na dłużej za granicę, zostawiając mi samochód,
              pojechać z trójką małych dzieci na jeden dzień na Słowację i na granicy
              usłyszeć: "ma pani nieważny dowód rejestracyjny", na co radośnie odpowiedzieć:
              "proszę poczekać, może mam drugi". Przerwać poszukiwania po zauważeniu
              kompletnego osłupienia celnika. Zapytać spokojnie "co, nie powinnam mieć?" i
              usłyszeć "Mam nadzieję, że nie".
              Następnego dnia - pouczona przez znajomych, ale nieprecyzyjnie, bo będąc
              przekonana, że chodzi tylko o przystawienie pieczątki - pojechać na przegląd
              techniczny znów z trójką dzieci w drodze na basen, samochód więc pełen był kół
              dmuchanych, piłek i znów zobaczyć osłupienie mechaników. Na prośbę, bym
              wysadziła dzieci, stwierdzić, że bardzo mi się spieszy.
              Dodam, ze i wjechałam na Słowację i byłam na basenie - moja... jakby to
              nazwać... głupota? urok osobisty? - sprawiała, że faceci wymiękali i mi
              ustępowali smile
    • pompompom Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 22:11
      Dobry wieczór wszystkim WDPD smile.

Cudny wątek. Tak cudny, że aż się przyłączę i dodam:

Należy:
      odganiać natrętną muchę machając otwartym (bez skuwki)wiecznym
      piórem. Drobne granatowe, czarne lub w innym kolorze (zależnie od
      używanego atramentu) kropeczki ozdobią i machającego i wszystko w
      koło.
      pociągnąć za nitkę wystającą koledze spod marynarki i... rozpruć mu
      spodnie na 4. literach (myślałam, że ta nitka się mu tylko
      przyczepiła).
      dotknąć wilgotną szmatką do palącej się żarówki celem usunięcia z
      tej ostatniej kurzu. Usuwamy radykalnie kurz wraz z żarówką, która
      chwilę wcześniej zrobiła wielkie bum.
      • pompompom Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 22:20
        a i zapomniałam:
        kultywować zwyczaj siedzenia na pieniądzach w Nowy Rok. Co by
        pamiętać i o pieniądzach i nie martwić się, że gdzieś je zapodzieję
        wkładam sobie banknocik hmm... no wiecie gdzie. Natychmiast po
        wybiciu Nowego Roku zapomnieć o banknociku, bawić się, następnie
        udać do toalety i w ostatniej chwili wyławiać z kibla "nasz
        zwyczaj".
      • pompompom Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 22:28
        Parę postów wyżej jest o lakierze do włosów zamiast dezodarantu. od
        siebie dodam, że celem odświeżenia jamy ustnej psikamy czymś w
        aerozolu co z pozoru wygląda jak dezodorant odświeżający do ust. I
        plujemy przez następną godzinę, bo zamiast odświeżacza o miłym
        miętowym zapachu wylosowaliśmy z kosmetyczki perfumy w podobny
        opakowaniu.
        Gasimy pożar wykładziny obficie polewając ognisko perfumami. Hajcuje
        się super. (to ja wraz z innymi równie pomysłowymi dziećmi z czasów
        szkoły podstawowej).
        • pompompom Re: Błędy, które popełnić należy 21.07.08, 22:41
          admin niechaj będzie wyrozumiały, bo jeszcze mi się coś przypomniało,
          że należy zabrać ze sobą z Polski w podróż do Chin paczkę zielonej
          herbaty, bo tam z pewnością zielonej herbaty nie mają.
          A także będąc początkującą narciarką założyć świeżo zakupione gogle,
          dziwić się, że słabo przez nie widać, a w drodze powrotnej do hotelu
          odkryć, że się nie zdjęło z nich folii ochronnej.
          • lahi Re: Błędy, które popełnić należy 22.07.08, 11:00
            jeszcze coś ekstra:

pojechać w odwiedziny do rodziny prawie na drugi koniec Polski tylko
            z torbą podręczną, a wielką torbę z całym ekwipunkiem zostawić w
            domu i zorientować się dopiero po przyjechaniu w gości
            • ela38 Re: Błędy, które popełnić należy 22.07.08, 12:46
              Witam wszystkich!
              Siedzę przed komputerem (w pracy) i duszę się ze śmiechusmile))

Moje historie:
              1. Pojechaliśmy rodzić pierwsze dziecko, w pierwszy dzień świąt Bożego
              Narodzenia z przygotowanym aparatem cyfrowym. Zrobiliśmy dużo zdjęć mnie pod KTG
              itp, a jak mała się rodziła wyczerpała nam się bateria... zapasowej nie było...
              sklepy pozamykane...
              2. Wszystkie ozdoby świąteczne chowam po rozebraniu choinki na strychu. Niektóre
              udaje mi się znaleźć w roku następnym. Ale lampki na choinkę kupujemy co roku
              nowe...
    • emamutek Re: Błędy, które popełnić należy 25.07.08, 07:22
      Witam,
      koniecznie, ale to koniecznie należy z lenistwa, zamiast wyciągać odkurzacz,
      wziąć szczotkę-zmiotkę i powymiatać wszystkie kurzowe koty z całego mieszkania
      odsuwając łóżko, szafkę i co tam jeszcze się da (mamy panele, więc idzie
      gładko), następnie, należy stwierdzić, że wypadałoby sprzątnąć na korytarzu
      przed drzwiami wejściowymi (tam jest ciemnozielona wykładzina "dywanowa"),
      koniecznie zastosować tę samą szczotkę-zmiotkę, obejrzeć piękne kurzokoty
      złażące ze szczotki na wykładzinę...... Poddać się rzeczywistości.... wyciągnąć
      odkurzacz, wykonać wszystkie czynności od początku z właściwą dla WDPD
      starannością....
      Pozdrawiam wszystkie WDPD
      Emamutek
      • mislawa Re: Błędy, które popełnić należy 04.02.09, 10:20
        Robic leniwe pierogi i nie dodac jajka. Dziwic sie, ze po wrzuceniu do garnka z
        gotujaca sie woda
        znikaja (eksio).
        Smazac duza ilosc plackow ziemniaczanych gmerac po patelni plastykowa lopatka i
        dziwic sie, ze zaczyna sie "ciagnac" (ja jakis czas temu).
        Polac kran w lazience cilitem i zostawic na kilka minut. Dziwic sie, ze paskudne
        zacieki nie daja sie zmyc (rowniez ja).
      • ruda483 Re: Błędy, które popełnić należy 23.03.09, 20:44

padam ze śmiechu
        -odcedzić ziemniaki zamiast do zlewu to na siebie-efekt-na nodze
        oparzenia drugiego stopnia,niemożność ubrania buta i przymusowy
        urlop-to było wczoraj
        www.photoblog.pl/amigowska kasiapiwowarczyk.blox.pl/html chelmekdomludowy.blox.pl/html
    • prawdziwy-koczkodan Re: Błędy, które popełnić należy 25.07.08, 09:50
      Jeszcze nigdy sie tak dobrze nie bawiłam.Tego by nawet nikt nie
      wymyślił jakby chciał napisac najlepszy dowcip na świecie.Może uda
      mi się Was też rozbawić.
      1.Bedąc w hipermarkecie zagadac sie z koleżanką i wrzucić drożdzówkę
      do torebki a nie do koszyczka.Zaprowadzona chwilę potem na zaplecze
      przez ochroniarzy powiedziec kierownikowi sklepu -Czy ja wygladam na
      złodzieja? - i tym samym rozbawic wszystkich.
      2.Wysłać męża po papier toaletowy do sklepu po raz drugi-i ten kupił
      zapas na miesiąc-ale okazało się że kupił
      ręczniki.
      3,Zaraz po ślubie chwilkę mieszkac u teściwej ,która miała zepsutą
      pralkę ładowaną od góry .Siedzieć na pralce żeby magnez dotykał
      magnesik i doszło do prania.Gdy pralka zaczeła prać i wypuszczać
      wodę ,zorientować się że wąż jest nie tam gdzie trzeba i zastanawiać
      się co robić aż zaleje
      łazienkę.
      4.Po wprowadzeniu sie do nowego mieszkania ,nie polubić sąsiada z
      następnej klatki bo gapi sie na balkonie na Nas jak kosmitów.Robić
      więc porządki,wietrzyć poduszki i zobaczyć w środku jak fruną nie
      wiadomo gdzie.Pójść do drugirj klatki i dzwonić do wszystkich
      domofonów,mówiąc:jestem nowa ,przepraszam proszę zobaczyc na balkon
      czy nie ma tam jakiejś poduszki ,po czym domyślic się i policzyć
      (widzieć wcześniej gdzie leży) który to numer mieszkania i z
      przrażeniem wrócic do domu mówiąc mężowi że ja do tego ,,pana,, nie
      pójdę.Pójść następnego dnia ,wziąść poduszkę i być zapamiętaną
      przez całą klatkę numer dwa.
      • magtomal Re: Błędy, które popełnić należy 25.07.08, 17:50
        Gdy wchodzą pierwsi zaproszeni goście, zobaczyć nie schowane po zbieraniu prania
        majtki i w pierwszym odruchu schować je do kieszeni marynarki męża, która wisi
        na krześle. Potem -w środku przyjęcia - obserwować miny gości, gdy zagadany mąż
        próbuje wytrzeć w nie nos.
    • azeitona Re: Błędy, które popełnić należy 25.07.08, 23:34
      Nie myc samochodu od 2 miesiecy- bo po co? jezdzic nim z trojka
      dzieci jedzacych i pijacych wszedzie i wszystko po czym byc
      sympatyczna synowa i zaproponowac cud tesciowej podwiezienie do domu
      ( byla w bialych spodniach-bo to elegancka kobieta)i szukac w
      bagazniku czegos na podkladke to co tam znalazlam przechodzi ludzkie
      pojecie. na szczescie byla ze mna moja najmlodsza coreczka (4
      miesice)i miala w wozeczku taka pieluszke z tetry ktora sluzy do
      wycierania buzki...to bylo 3 tygodnie temu, samochodu jeszcze nie
      umylam i w miedzyczsie bylam z dziecmi 4 razy na plazy,caly ten
      chlam zostal przykrty warstewka piaseczku
      • mocpytan Re: Błędy, które popełnić należy 28.07.08, 22:18
        wiele lat temu:
        oddać do naprawy wieżę [na cd, kasety, z radiem], która nie odtwarza
        cd.
        wieży właśnie kończyła się gwarancja więc cieszyłam się, że jeszcze
        naprawią bezpłatnie.

wściekać się, gdy serwis informuje, że naprawa potrwa 10 dni.
        wściekać się jeszcze bardziej, gdy mija 10 dni a wieża dalej
        nienaprawiona.
        wydzwaniać co dzień do serwisu najpierw z pytaniami o termin
        naprawy, potem z awanturami, wściekłością i pianą na pysku.
        potem straszyć serwisantów nasłaniem rzecznika praw konsumenta i
        wszelkimi możliwymi konsekwencjami prawnymi.
        wydzierać się na serwisantów i wygadywać im co tylko ślina na język
        przyniesie.
        finalnie otrzymać telefon z serwisu, że wieża czeka naprawiona.
        jechać tam z satysfakcją, że jednak się udało.
        zobaczyć wieżę a na niej przyklejony skoczem 1 grosz i napis -
        'proszę pamiętać, że to NIE JEST szafa grająca i NIE NALEŻY do niej
        wrzucać pieniędzy....' [oczywiście grosz wpadł tam przez moje
        bałaganiarstwo, tym samym naprawa nie podlegała pod gwarancję]

spalić się ze wstydu za wcześniejsze awantury, kajać się i
        przepraszać wszystkich.
        • ranoma Re: Błędy, które popełnić należy 29.07.08, 11:38
          po dostaniu w prezencie ślubnym czajnika bezprzewodowego dziwić się że mąż
          podłącza go do prądu smile))
      • kurza_stopa Re: Błędy, które popełnić należy 01.08.08, 09:19
        Pakować walizkę i zostawić ją otwartą w obecności kota. Przekonać się już na
        innym kontynencie, że kot był wyjątkowo wredny. Po kilkunastu praniach zdać
        sobie sprawę, że smród kocich odchodów jest górą i wszystkie najlepsze ciuchy
        idą do śmieci. (ja)

Rok później zrobić wszystko tak jak wyżej, ale pakować ciuchy do reklamówek.
        (przezorna koleżanka)

Pozostawić zimową kurtkę w obecności wiadomo kogo i po tygodniu usłyszeć od
        dziewczyny w autobusie głośny komentarz "co tak straaasznie śmierdzi".
        Zaczerwienić się i powiedzieć, że prało się kurtkę codziennie przez cały
        tydzień. (pechowy kolega)

ps kotek nadal żyje(13 lat)i ma się dobrze mimo ( a może dlatego?), że wiele
        osób życzy mu jak najgorzej.
    • nasturcja3838 Re: Błędy, które popełnić należy 01.08.08, 19:23
      Wyjąć z pralki szufladkę (do sypania proszku) celem umycia i
      natychmiast włączyć pralkę na opcję płukanie.Wycierać wodę z
      pralki,podłogi i ściany ciesząc się,że i tak ma się dobry refleks-ja
      dziś smile)))
    • nasturcja3838 Re: Błędy, które popełnić należy 01.08.08, 19:31
      Zwęższyć w domu aromat ulatniającego się gazu,zakręcić zawór
      gazowy,ewakuować się z domu z niemowlęciem na wiele godzin,wezwać
      specjalistę od instalacji,patrzeć jak tenże zakręca kurek od
      piekarnika.Zdziwić się,bo przecież nic się nie piekło,przypomnieć
      sobie,że sprzątalo się gruntownie kuchenkę,no i może to jakoś
      wtedy.Bardzo się wstydzić przepraszając pana specjalistę,który nie
      chciał nawet zapłaty smile))))) -ja kiedyś tam.
    • charm Re: Błędy, które popełnić należy 04.08.08, 20:41
      Ponieważ to mój pierwszy wpis tutaj - witam serdecznie smile

To było straszne.. większość wątku przeczytałam w pracy, siedząc w pokoju z
      bandą facetów (jestem programistką), i śmiejąc się przy tym tak, że łzy mi
      ciekły...

A z moich wyczynów...
      1. gotowanie ziemniaków i wyjście na moment do sklepu.. a potem jeszcze
      zajrzałam do drugiego.. i trzeciego...
      2. często używam sosów z chili (baaaardzo ostrych), przed użyciem trzeba je
      wstrząsnąć... raz zapomniałam, że już wstrząsłam butelką i odkręciłam
      nakrętkę....-> ściana, podłoga, blat i parę innych rzeczy do szorowania...
      3. piekąc kotlety zapatrzeć się na tv... gdy przyszłam niewiele im brakowało do
      przypalenia, niewiele więc myśląc postanowiłam je podlać... słup ognia do sufitu...
      4. pomylenie pasty do zębów z Capsidermem (taka maść na reumatyzm, leżała w
      łazience...) - na szczęście zorientowałam się w ostatnim momencie - ostry
      mentolowy zapach mnie uratował - spojrzałam, co to za pasta tak intensywnie
      pachnie...
      5. włożenie kluczy do zamrażalnika razem z kupionymi chwilę wcześniej lodami -
      po powrocie do domu od razu powędrowałam do lodówki, żeby się lody nie roztopiły...
      6. Wielokrotnie nie trafiać w drzwi... skutek -> wiele siniaków..
      7. Doprawiając potrawy sosem z habanero przetrzeć sobie oko, bo zaswędziało...
      (bolalo...)
      8. Wyprać czarne ubrania zapominając sprawdzić kieszenie i wyjąć chusteczki
      higienicznej...

Jak mi się jeszcze coś przypomni, to dopiszę... wink
      • avocado67 Re: Błędy, które popełnić należy 02.09.08, 13:34
        obdzierać futrynę z farby za pomocą szpachelki i mazidła do rozpuszczania farby
        olejnej. Patrzeć w górę. Po wpadnięciu kropli mazidła do oka zastanawiać się,
        czy jeszcze będę widziała...

podrapać się w oko po rozkruszeniu dłonią papryczki chili

kupić fugę do kafli, wyrzucić puste opakowanie a potem zastanawiać się jaka to
        była, bo zabrakło

naprawić szybkowar domowym sposobem a potem obdrapywać ziemniaki ze ścian w
        kuchni po eksplozji

tłuc liście kapusty na gołąbki na talerzu (potem kupować nowe talerze)

wsypać kwasek cytrynowy do sera na pierogi zamiast cukru wanilinowego

wyjąć z piekarnika mniej biszkopta niż się włożyło (fajnie leci przez okno)
    • mb_1 Re: Błędy, które popełnić należy 03.09.08, 09:31
      Dziewczyny czytam te bledy w pracy, co jakis czas moi koledzy dziwnie sie na
      mnie patrza, gdy usmiecham sie do monitora probujac nie wybuchnac smiechem smile
      Dobrze ze zaden nie rozumie polskiego big_grin
      Teraz czas na mnie
      Wyrzucic koperte z pieniedzmi do kosza na smieci, bo sie robilo porzadek w
      torebce. Nastepnego dnia przeszukiwac wszystkie kosze na smieci- w swoim i meza
      rodzinnym domu smileZnalezc koperte w ostatnim big_grin
      To ja zaraz po slubie.
      Otwierac podklad,tak ze kafelki w lazience, oraz moja biala bluzka sa cale w
      brazowej mazi.Ja dzis rano
    • wojkam5 Re: Błędy, które popełnić należy 03.09.08, 14:39
      1. obrać 3 kilo marchewki, zetrzeć na drobnej tarce, zamrozić w jednym woreczku
      całość,
      2. kupić zmywacz do paznokci w niemal identycznej butelce co płyn do demakijażu
      oczu, radośnie postawić je na tej samej półce, mieć za wolne receptory żeby
      skojarzyć specyficzny zapach zanim się poczuło błąd...
      • kea100 Re: Błędy, które popełnić należy 03.09.08, 23:07
        Moja Mama:zaproponować tacie pieczolowicie hodującemu wąsy(ekhmm 30
        lat temu),że są jakieś takie za jasne,przyciemnić te jasne
        wąsy"tylko odrobinkę" henną do rzęs,następnie w panice próbować
        usunąć wściekłemu tatusiowi kruczoczarny kolor wąsów popiołem z
        papierosa...efekt czerwone wąsy,i rodzice bliscy rozwodu....
        • w-a-n-i-l-i-a Re: Błędy, które popełnić należy 04.09.08, 18:54
          Witam szalone panie .
          Ja w trakcie czytania forum dostałam telefon od syna który poinformował mnie że
          wysłałam go na rehabilitacje o 4 DNI za szybko.
          • renkag Re: Błędy, które popełnić należy 05.09.08, 10:58
            I moje najświeższe: zobaczyć w niedzielę, że nie działa dzwonek do
            drzwi (na baterie). W poniedziałek rano wymienić baterie na nowe
            wyrzucając do kosza stare (wiem, że nie można ale wyrzuciłam sad).
            Okazało się, że faktycznie w niedziele nie dzwonek nie działał, bo M
            wyjął z niego baterie-akumulatorki, które się ładowały. W niedzielę
            rano (jeszcze przede mną) wsadził naładowane aumulatorki. Ja pół
            godziny po nim, zakładając, że dzwonek dalej nie działa wyrzuciłąm
            aumulatorki w siną dal, a włożyłam zwykłe batreie. Z dumą
            powiedziałam o tym mężowi - że dzięki mnie dzwonek działasmile Nie wiem
            tylko czemu się nie ucieszył
            • kaszycha Re: Błędy, które popełnić należy 09.09.08, 06:33
              myślę, że się ucieszył. W głebi serca, może nie potrafił tego
              pokazać ale ucieszył się naprawdę smile
              • fiubzdziuu_1 Re: Błędy, które popełnić należy 09.09.08, 11:47
                jak robiłam sandwich-e w opiekaczu to przycięłam kabel, piękne iskry szły, do
                tej pory pamiętam jasną poświatę przed oczami, tak oszołomniona biec do sklepu
                do taśmę izolacyjną, żeby skończyć robić lunch big_grin najśmieszniejsze, że opiekacz
                działał jeszcze przez jakies 6 lat big_grin

ten sam opiekacz: zamordowałam, miał nadłamną rączkę i jak chciałam zamknąć go z
                maksymaklnie wypchanymi kanapkami to się rączka odłamała cała big_grin zeby skończyć
                kolację do zamknięcia użylam cięzkiego garnka wypełnionego wodą (dla
                obciązenia). tosty sie zrobiły, ale opiekacz było trzeba w końcu wymienic

kiedyś smażyłam siostrze naleśniki (zmuszona przez rodzicielkę), Ania ma do tej
                pory uraz do moich naleśników

łyżka w zlewie + maksymalnie odkręcona woda to standard, nadal nie mogę się
                nauczyć, że to złe połączenie

wylać sobie na ręce wrzatek w postaci zupki w proszku, tak pięknych bąblów dawno
                nie widziałam, miałam 3 palce zabandarzowane (oprócz kciuka i małego), po dówch
                dniach został tylko środkowy

notorycznie nie mieszczę sie w futryny w domu, z mojej "gracji" śmieje się
                bliższa i dalsza rodzina

jako 13 latka chciałam uprasować kurtkę ortalionową
                • woman-in-love Re: Błędy, które popełnić należy 09.09.08, 17:15
                  wlać do blendera zupę na krem (gorącą) i nie domknąc pokrywki. Cieszyć się, że
                  uniknęło się oparzenia po oczach.
    • nancy_callahan Re: Błędy, które popełnić należy 05.09.08, 19:39
      Zlecić małżonkowi odwiezienie przed pracą dziecięcia do przedszkola.
      Pierwszy etap zdziwienia przeżyć, kiedy już po wykonaniu mijsi
      małżonek raportuje przez telefon, że to przedszkole takie ładne,
      odremontowane, aż sie dziecię cieszyło i mówilo "tatusiu do jakiego
      ładnego przedszkola mnie przywiozłeś".
      Na szczęście bystre dziecię pozostawione na pastwę losu w
      przedszkolu na innym osiedlu poradziło sobie wyśmienicie, wyjaśniło
      obcym przedszkolankom sytuację i spędziło tam miły i przyjemny
      dzień, poznając nowych kolegów i jedząc samczny obiadek (zasłyszane
      o znajomym z pracy niemałża)
    • budzik11 Re: Błędy, które popełnić należy 09.09.08, 18:22
      Do zatkanego zlewu nasypać Kreta, po czym, stwierdziwszy, że nie zadziałał,
      rozkręcić syfon pod zlewem i grzebać w nim ręką.
    • ibulka Re: Błędy, które popełnić należy 15.09.08, 10:22
      należy:

1. (moja kuzynka, wtedy 15 lat)
      zmywać paznokcie przy świecach (takich małych podgrzewaczach) wacikiem
      nasączonym olbrzymią ilością zmywacza, następnie odsączyć tymże wacikiem nadmiar
      stopionej stearyny ze świeczki, bo knot się topi... cudownie płonący wacik
      rzucić na biały dywan, obserwować płomień, skakać po nim i piszczeć, następnie
      przez resztę czasu obserwować na dywanie brązowo-czarną wypaloną dziurę smile)

2. (ja, całkiem niedawno)
      odganiać mokrym, brudnym mopem osę od siebie, zachlapać cały pokój wodą i stłuc
      szybę w kredensie...

3. (ja, kilka razy, ale dawno tongue_out)
      wycierać żarówkę mokrymi ściereczkami... big_grin

4. (moja koleżanka i ja, za czasów liceum)
      dostać okresu podczas imprezy u przystojnych braci z równoległej klasy,
      oczywiście nie mieć przy sobie zabezpieczenia w postaci podpaski, stwierdzić, że
      na pewno nic się nie stanie, napchać do gaci papieru toaletowego i usiąść na
      jasnej kanapie. później wstać, spanikować że kanapa zalana i zacząć krzyczeć -
      to koleżanka.
      chlapnąć na ową kanapę kieliszkiem czerwonego wina, coby wyszło na wypadek - to ja.

ta kanapa bardzo drogo nas obie kosztowała... big_grin

4. tuż po sprowadzeniu się do nowiutkiego, ślicznego i świeżutko odmalowanego
      domu, podgrzewać choremu mężowi spaghetti w kuchni. idąc z dużego pokoju do
      kuchni przejść obok dużej, niezapełnionej niczym ściany i pomyśleć, że trzebaby
      na niej zamontować jakąś fajną fototapetę albo ciekawe malowidło. wracając do
      dużego pokoju z olbrzymią miską spaghetti, wywinąć orła na mokrej od nie wiadomo
      czego podłodze i... przez następny tydzień odskrobywać, oddrapywać, zmywać i
      ścierać z pięknej, dużej ściany kluski, mięsko i sosik pomidorowo-jakiśtam
      Knorra... smile
      zebrać ostry opiernicz od męża za gapiostwo - to ja.

5) na nowe, śliczne, sprowadzone przez Teścia kochanego z zagranicy, unikatowe
      płytki w kuchni, upuścić wiertarkę i stłuc trzy te płyteczki w tragiczny sposób,
      na mozaikę... skuć środek podłogi w kuchni, ułożyć tam inne płyteczki, że niby
      taki wzorek miał być od początku, później odmalować na ciemniejszy kolor dużą
      ścianę z rozbryzgiem ze spaghetti i urządzić tam galerię zdjęciową całej
      rodziny... - to mój mąż smile

no, na razie tyle big_grin
      • lynette Re: Błędy, które popełnić należy 22.05.09, 14:04
        Przynieść z przedszkola syna siateczkę z ubrankami ciesząc się, że
        to ukochana przyjaciółka zostawiła dla nas ciuszki po swoim synku.
        Odkryć po powrocie do domu w owej siatce dziewczęce rajtuzki,
        bluzeczki i majteczki. Zdziwić się, zadzwonić do przyjaciółki.
        Dowiedzieć się, że ona nic nie zostawiała. Podrzucać ciuszki po
        kryjomu z powrotem do przedszkola.
    • midwaay Re: Błędy, które popełnić należy 16.09.08, 01:20
      Przygotować wszystko na chrzciny, bardzo się śpieszyć i dopiero w połowie mszy
      zorientować się, że dziecko nie nakarmione (a jadło już tylko z butelki).
      Wstydzić się, że dziecko bardzo nerwowe i płaczące. Nerwowo wyczekiwać końca mszy.
    • siamese67 Re: Błędy, które popełnić należy 21.09.08, 09:35
      załadować do pralki na 40 stopni i ponad godzinne pranie sweter z szenili, polarową bluzę i sztruksowe spodnie jednocześnie. Oraz sporo innych rzeczy. Postawić na wierzchu butelkę płynu do płukania. Nie dokręcjąc zakrętki do końca. Zrobić to wszystko o 23 wieczorem, bo wcześniej czasu nie było. Położyć się "na troszkę" do łóżka, po czym zostać wyrwaną ze snu i usłyszeć straszny huk. Po wejściu do pomieszczenia z pralką zobaczyć cały płyn do płukania (prawie 2 litry) w postaci pięknej kałuży pod pralką. Zebrać całość ściereczką do miski i zlać ostrożnie z powrotem do butelki. Odzyskać prawie połowę płynu. Po umyciu podłogi gorącą wodą (zimna tego cholerstwa nia brała) wyjąć z pralki rozsypujący się sweter z szenili, głównie w postaci klusek z tej sierści szenilowej, oraz resztę odzieży powleczoną kłaczkami ze swetra. Ujrzeć zaspanymi i zdumionymi oczami sztruksy jakby... spleśniałe. Nie doprać ich już wcale....
      Rozpadły sweter wyrzucić...
      Pralkę doczyścić po kilku praniach. Wyzbyć się miłości do szenili, sztruksu i aksamitu na stałe? Pokochać polar za niską przyczepialność kłaków, zdejmowalnych w praniu???
    • andjagoda Re: Błędy, które popełnić należy 02.10.08, 19:57
      Należy dotknąć nożem "drucików świecących na czerwono" w tosterze i patrzeć jak
      lecą fajerwerki a następnie poszukać świeczek. Ewentualnie można przytrzasnąć
      kabel w opiekaczu do kanapek, próbować go zamknąć i dziwić się co jest nie tak,
      zobaczyć wielki wybuch - kulę w kolorze niebieskim a później ratować okopcony
      blat i szafki uncertain
      • beatazet Re: Błędy, które popełnić należy 03.10.08, 11:30
        - Nalać do małej butelki po napoju dziecięcym, płynu do puszczania baniek.
        Postawić na stole. Mąż chwycił, łyknął, plułłłłłłłłłłłłłłłłłł
        - Postawić na gazie kocioł do gotowania weków. Podkręcić porzadnie gaz, bo
        kocioł duży, a obok na szafce położyć ściereczkę kuchenną. Zająć się karmieniem
        dziecka. Pięknie się ściereczka pali.
        - Robić kopytka dokładnie według przepisu. Zrobić zbyt miękkie ciasto. Wrzucić
        kopytka do gotującej się wody. I nie było co wyciągać nawet łyżką cedzakową.
        Wszystko się rozpłynęło.
        - Zamykając opiekacz do zapiekanek przyciąć kabel zasilający w opiekaczu.
        - Kąpać się w wannie, do której włożony jest wąż odprowadzający wodę z pralki
        przy włączonym praniu.
        - po 9 latach użytkowania pralki i zalęgnięciu się w dozowniku czarnego osadu
        dostrzec w nim przycisk push ( czyli odkrycie jak wyciąga się ów dozownik),
        myślałam ,że się nie wyciąga.
        - Piec ciasto w piekarniku ustawionym na grzanie z dołu i z góry.
        - Złapać kubek , od którego właśnie oderwało się ucho. Sztuka udała mi się,
        tyle, że w kubku był wrzątek więc zaraz go puściłam. Dłonie okładałam mięsem z
        zamrażalnika.
        • patuniaa Re: Błędy, które popełnić należy 07.10.08, 16:54
          Wiadomo, ze najlepszym sposobem na pozbycie sie kamienia z czajnika
          (w moim przypadku-elektrycznego) jest ocet. Przyjechal do mnie kuzyn
          akurat chwilke po zagotowaniu owej wody z octem w czajniku. Gadka
          szmatka i stwierdzil, ze chce kawe. Na to potrzeba zagotowac wode.
          Wlaczamy czajnik, gotujemy, zalewamy kawe, slodzimy, mieszamy i
          podajemy do picia. Serwis bezbledny, tylko cos mina mojego kuzyna
          nietega… Biedak, nie chcac mnie urazic wypil dwa lyki z takim
          wzrokiem, ze z ciekawosci trzeci lyk zrobilam ja. Ciekawosc nie
          zawsze powinna zwyciezac!!
          Warto tez umyc czajnik i zagotowac wode zanim zagotujemy kolejna na
          kawe.
        • patuniaa Re: Błędy, które popełnić należy 07.10.08, 16:57
          beatazet napisała:

- Kąpać się w wannie, do której włożony jest wąż odprowadzający wodę
          z pralki przy włączonym praniu.

Do tego swieczki + szampan i gotowe big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • kk345 Re: Błędy, które popełnić należy 07.10.08, 19:23
          beatazet napisała
          - Piec ciasto w piekarniku ustawionym na grzanie z dołu i z góry.

Nie kumam, ja zawsze tak piekę, to źle??
          • chomiczkami Re: Błędy, które popełnić należy 16.11.10, 16:29
            Czy to duży błąd? JAK należy piec ciasto? Grzanie tylko od góry czy tylko od dołu?
    • truscaveczka Re: Błędy, które popełnić należy 13.10.08, 15:03
      U sąsiadów kontynuują watek smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=85830138
      • alex_k Re: Błędy, które popełnić należy 06.11.08, 09:30
        Wysuszyć pracowicie pyszne jabłuszka na wiórek, postanowić umiescić
        je w szczelnym pojemniku, po czym zamknąć je w plastikowym pudełku,
        w którym wcześniej trzymało się aromatyczny, niemiecki proszek do
        prania (pudełko wczesniej wyszorować). Po kilku dniach wyjąć
        jabłuszka i spożywać je w ilościach sporych, przekonując siebie i
        otoczenie, ze wcale nie przeszły proszkiem (żal wyrzucic tyle
        jabłek), a w duchu mając wielką nadzieję, że nie zacznie się
        puszczać baniek mydlanych wink
    • gdzie-idziesz Re: Błędy, które popełnić należy 07.11.08, 13:31
      W ramach podżerania z nudy zjeść garść suszonych śliwek. Kilka minut
      później robiąc zupę wyjeść ostatnie dwie łyżki śmietany.
      Po dwudziestu minutach ciągłego biegania do toalety przygotować
      sobie herbatę, dobrą książkę i zamknąć się w tejże toalecie na
      najbliższe trzy godziny smile
      Doświadczenie bezcenne
      • zazaz3 Re: Błędy, które popełnić należy 08.11.08, 16:03
        > W ramach podżerania z nudy zjeść garść suszonych śliwek. Kilka
        minut
        > później robiąc zupę wyjeść ostatnie dwie łyżki śmietany.
        > Po dwudziestu minutach ciągłego biegania do toalety przygotować
        > sobie herbatę, dobrą książkę i zamknąć się w tejże toalecie na
        > najbliższe trzy godziny smile
        > Doświadczenie bezcenne
        A podczas takiego posiedzenia(bez herbatki,bez przesady!)zabawiać
        namolnego kota wysuwajacego łapki przez otwory wentylacyjne zwitkami
        z papieru toaletowego.Seans był długi,kot chętny,tylko papieru -
        ostatnia rolka.Kota wszystko wyciągnęła na zewnątrz,a ja latałam z
        gołą...po papier!
    • 0canna Re: Błędy, które popełnić należy 08.11.08, 18:55
      Odcedzić rosół zamiast stojącego obok w garnku makaronu.
    • 0canna Re: Błędy, które popełnić należy 08.11.08, 19:01
      Zostawić nastawioną w czjniku z gwizdkiem wodę oraz męża i wyjść na
      chwilę z domu. Po powrocie niezapomniane wrażenia zapachowe i gęsta
      mgła. A małżonek zdziwiony pyta: już się zagotowała?
    • koontza2 Re: Błędy, które popełnić należy 08.11.08, 20:12
      gotować ryż na sypko, ......aż do przywarcia -baaaaardzo grubą warstwą -do dna
      garnka smile
      • sycylia_beauty Re: Błędy, które popełnić należy 27.11.08, 13:29
        Łapać słoiki za niedokręcone nakrętki, wrzucać śmieci do kubła w
        którym nie ma worka, gotować makaron w zimnej wodzie, gotować
        krupnik bez kaszy, zgubic kluczyk do smietnika i wpychac smieci
        przez kraty ku uciesze sasiadowsmile
    • laiczka9 Re: Błędy, które popełnić należy 28.11.08, 14:27
      postawić na gaz garnek z utłuczonymi ziemniakami w celu odgrzania i
      pyskować że mama też tak robi ( mój brat) - garnek sfajczony. robić
      kotlety z mięsa mielonego tylko z miesa mielonego, dziwic się że nie
      trzymają formy i pyskować że mama też tak robi. uprać wszystko ze
      wszystkim w 90 st. bo oszczędnie i dziwić się że kolor i kształt
      zmieniły. otworzyć pralkę po 10min działania w celu dołożenia
      jeszcze jednej sztuki odzieży i ścierać podłogę przez godzinę.
      mam zdolnego brata.
      • skuuti0 Re: Błędy, które popełnić należy 17.12.08, 04:49
        Dosypać kwasek cytrynowy w celu usunięcia kamienia do wody w ekspresie i
        czajniku, zostawić i zapomnieć. Koniecznie tego samego dnia mieć gości - zrobić
        im kawę i herbatę. Być bardzo zdziwionym że mleko po dolaniu do kawy się zważyło
        (na pewno zepsute)otworzyć nowe mleko i zrobić nową kawę tym razem już na
        czystej wodzie bo poprzednia się skończyła. Potwierdzić swoją tezę o zepsutym
        mleku i dziwić się komentarzom gości niespotykanym acz dobrym aromacie i smaku
        herbaty. I koniecznie zajarzyć o co chodziło dopiero wieczorem po tym jak goście
        poszli.
        • gdzie-idziesz Re: Błędy, które popełnić należy 17.12.08, 11:04
          Bardzo szybko gotować obiad. Chwycić garnek z makaronem, sitko i szybko przelać
          gorący makaron na sitko. Na środku kuchni smile)
        • gosza26 Re: Błędy, które popełnić należy 28.12.08, 20:44
          skuuti0 napisała:

> Dosypać kwasek cytrynowy w celu usunięcia kamienia do wody w ekspresie i
          > czajniku, zostawić i zapomnieć. Koniecznie tego samego dnia mieć gości - zrobić
          > im kawę i herbatę. Być bardzo zdziwionym że mleko po dolaniu do kawy się zważył
          > o
          > (na pewno zepsute)otworzyć nowe mleko i zrobić nową kawę tym razem już na
          > czystej wodzie bo poprzednia się skończyła. Potwierdzić swoją tezę o zepsutym
          > mleku i dziwić się komentarzom gości niespotykanym acz dobrym aromacie i smaku
          > herbaty. I koniecznie zajarzyć o co chodziło dopiero wieczorem po tym jak gości
          > e
          ---------------------------
          Jestem przeczulona na tym punkcie, bo czasami wrzucam kwasek czasami odkamieniacz. Można się posmiać jeśli to był kwasek jeśli nie to mogło być dużo gorzej. Odkąd wiem,że to grozi poważnymi konsekwencjami , przy odkamienianiu czymkolwiek pilnuje czajnika jak oka w głowie.
          • skuuti0 Re: Błędy, które popełnić należy 29.12.08, 01:18
            Tak, dokładnie jak napisałam był kwasek cytrynowy, nie stosuje innych środków do
            usuwania kamienia. I jak nie trudno się domyślić, po takim przypadku, szczególną
            uwagę poświęcam czajnikowi z takowym wkładem.
            Pozdrawiam serdeczniesmile
        • majself Re: Błędy, które popełnić należy 06.04.09, 19:18
          Ja tak zrobiłam z kupnym odkamieniaczem... Całe szczęście nie otrułam własnej
          Mamy. Za to Siostra pewnego dnia wlała do dzbanka bezprzewodowego wystygłą wodę
          z termoforu - nie chciała marnować. Tata zrobił z tej wody Mamie herbatę...
          Gumową...
      • justysialek Re: Błędy, które popełnić należy 28.12.08, 23:01
        W nowo zakupionym, wyremontowanym mieszkaniu - w dopiero co
        zamontowanej kuchni pod wymiar wylać miskę wody do zlewu... jeszcze
        nie podłaczonego do rury odpływowej!!!!

W panice otworzyć szafkę i...

dziękować Bogu, że żona postawiła w środku wiadro na śmieci!
        Wykonał: mój kochany mąż wink
        • bei Re: Błędy, które popełnić należy 01.01.09, 16:21
          Chciałam odczepić nitkę, ktora leżała na ramieniu znajomego-
          chwyciłam, pociągnęłam...i odpadł cały kołnierzyk koszulisad
          • justyna3003 Re: Błędy, które popełnić należy 06.01.09, 17:10
            z opowieści znajomych:
            -chcąc odświezyć sobie jamę ustną sięgnąć do torebki wyjąć aerozol i psiknąć-po czym spojrzeć na opakowanie i zobaczyć że był to odmrażacz do zamków samochodowychsmile
            -kolezanka mojej koleżanki szła pierwszy raz do ginekologa, w tym celu przygotowywała się starannie zakupiła nawet dezodorant do higieny intymnej. W domu wzięła prysznic i spryskała się w newral;gicznym dla gineko.miejscu ó specyfikiem. Udała się do lekarza, siedząc już na fotelu w czasie badania bardzo się zdenerwowała, że lekarz się z niej śmieje i zaczeęła go wyzywać.Po czym usłyszała:jeszcze żadna się tak dla mnie nie ustroiła-spojrazała na swoje krocze a tam skrzy się piękny niebieski brokat-zamaiast dezodorantu intymnego użyła lakieru z brokatem...-ta historia bawi mnie do łez za każdym razemsmile
            Jak sobie coś przypomnę to jeszcze napiszę!
            • beti801 Re: Błędy, które popełnić należy 03.02.09, 16:17
              Świetny wątek smile Dawno sie tak nie uśmiałam smile)
              Pozdrawiam smile
            • majself Re: Błędy, które popełnić należy 06.04.09, 19:21
              Ten brokat u ginekologa to znane urban legend.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka