domville 02.10.04, 08:40 drogie plażowiczki, czy macie pomysły na plażowe dania z mrożonych kostek rybnych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romilka Re: kostki rybne 02.10.04, 13:32 rybka z warzywami jest dobra na wszystko!!usmaz rybke i podsmaz warzywka wszystko razem jest pyszne!!!polecam!!a moze rybka w płatkach migdałowych??co ty na to??pozdrawiam rodzynka!!! Odpowiedz Link
domville Re: kostki rybne 02.10.04, 15:49 Ale czy jak smażę taka kostkę, to ma skończyć w jednym kawałku czy mogę jej pozwolić się rozlecieć? I jakie do tego warzywka? Rodzynek Odpowiedz Link
bastet1 Re: kostki rybne 03.10.04, 10:46 Witam, a to wszystko zależy od tego jak chcesz ją zjeść, najlepiej żeby została w kawałku /można ją z przyprawami-marynatą, zawinąć w folię alu i do piekarnika/ a wrzywa te które lubisz do wyboru.Ryba smakuje dobrze z kapustą kiszoną polecam. A marynatę zrób ok 1h przed duszeniem lub smażeniem i nasmarujnią rybkę. Odpowiedz Link
romilka Re: kostki rybne 03.10.04, 17:35 Rodzynku,Bastet dobrze ci podpowiada!Najlepiej w foli aluminiowej piec w piekarniku,ja dodaje tylko przyprwe do ryb Kamis(jest super)i pieke naert oliwy nie dodaje!!warzywka to co tygryski lubia najbardziej ja dodaje brokuły ,kalafior,pory,pietruszke itd,to co mam pod reka!!pozdrawiam serdecznie!!ciekawa jestem Rodzynku nasz kochany ile wazysz i mierzysz?? Odpowiedz Link
domville Re: kostki rybne 03.10.04, 18:37 Nie smiejcie się ze mnie, ale nigdy nie używałem folii do pieczenia. To jest takie sreberko, tak? I którą stroną do środka, tą bardziej błyszczącą czy matową - to zawsze mnie nurtowało. Niedługo zrobię eksperyment i dam Wam znać, jak wyszło. W takich kostkach jest sama ryba czy też jakieś dodatki? Droga Romilko, mierzę 182cm, a ważę 75kg (przed dietą 84). Rodzynek Odpowiedz Link
romilka Re: kostki rybne 03.10.04, 18:56 rodzynku brawo!!!9 kg!!szok!1Ale uważam ze nawet przed schudnieciem wazyłes ok!! Moj maz ma 182 cm wzrostu i wazy 97 kg!!Wyglada bosko i jest bardzo przystojny! 1Mysle ze 75 to juz przegiecie!!Nie odchudzaj sie wiecej!!!Ciekawa jestem jak wygladasz!!pozdrawiam! A tak na marginesie to chodzi o ta folie (sreberko) a ktora strona to nie wiem robie to jak popadnie i zawsze jest pyszne!!pozdrawiam Odpowiedz Link
domville Re: kostki rybne 03.10.04, 21:03 Romilko, nie musisz się o mnie obawiać - nie zamierzam już chudnąć, ale utrzymać wagę, bo jest chyba w sam raz, i trzymać się z dala od słodyczy. A to chyba trudniejsze, niż schudnięcie. Jutro wyruszam na poszukiwanie sreberka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
domville Re: kostki rybne 04.10.04, 15:53 Akcja "Kostki Rybne" zakończona pełnym powodzeniem! Rybka była pyszna i z surówką z białej kapusty smakowała niebiańsko! Przed upieczeniem i zawinięciem w sreberko posypałem ją przyprawą do ryb Knorra o nazwie Delikat. W trakcie tej skomplikowanej operacji nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie: czy przed obróbką cieplną rozmrażacie kostki czy wkładacie je do piekarnika/na patelnię, gdy są zamrożone? Dziękuję za rady i pozdrawiam serdecznie. Rodzynek Odpowiedz Link
bastet1 Re: kostki rybne 05.10.04, 14:43 Hello popieram Romi nie chudnij juz! nie ma zanczenia czy odmrozisz czy nie; ja nie rozmrażam; po rozmrożeniu jest możliwość, że się "podzili" Odpowiedz Link