edzia100 27.11.07, 15:25 Witam. Czym można zlikwidować zapach papierosów - z ubrań i w pomieszczeniu? (to nie ja, to nie ja ... - sama nie palę). Macie jakieś patenty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: dym tytoniowy 27.11.07, 15:32 Sa specjalne swiece pochlaniajace smrodek tytoniowy. Odpowiedz Link
apapon Re: dym tytoniowy 27.11.07, 19:29 ja nie palę, ale jak wrócę od moich rodziców to ehh... smrodek za mną się wlecze, więc zainwestowałam dla siebie i dla nich oprócz świec, także lenor w spreyu do odświeżania właśnie z dymu tytoniowego i innych smrodków (np.odzwierzęcych ) pryskam tym i ubrania i siebie, a szczególnie włosy i jest ok Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: dym tytoniowy 27.11.07, 19:51 > pryskam tym i > ubrania i siebie, a szczególnie włosy i jest ok Ale mam nadzieje, ze po przyjsciu do domu ciuchy laduja w pralce/koszu do prania, a Ty pod prysznicem... Ja tak robilam, gdy bylam w PL - po przyjsciu ze spotkanka ze znajomymi w jakims pubie. Na szczescie tutaj gdzie mieszkam teraz jest zakaz palenia )))))) Odpowiedz Link
apapon Re: dym tytoniowy 27.11.07, 21:34 no trochę mnie uraziłaś) a jak myślisz co robię?? Odpowiedz Link
frunelka Re: dym tytoniowy 27.11.07, 19:28 Ponoć wanilia świetnie zabija smród papierosów. Znaczy się wszelkie waniliowe zapachy. Kadzidełka też. Odpowiedz Link
kasiak37 Re: dym tytoniowy 27.11.07, 21:44 z ubran w prosty sposob-piorac.Z pomieszczenia-dobrze wietrzac.Pozniej mozesz zapalic swieczke zapachowa lub kadzidelko.Ja lubie wanilie i drzewo sandalowe. Odpowiedz Link
apapon Re: dym tytoniowy 28.11.07, 07:58 a jak sobie radzicie z odzieżą wierzchnią? ubrania idą do pralki, ja pod prysznic, a gdzie wsadzić kurtkę skórzaną, płaszcz puchowy?? to tez capi a rodziców odwiedzać trzeba. Najpierw pryskam tym lenorem, bo ładnie neutralizuje zapachy, a potem wietrzenie, ale może macie coś lepszego Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: dym tytoniowy 28.11.07, 08:16 ja wierzchnie wywieszam na taras-najlepiej smrod wychodzi zimą na mrozie a najbardziej mnie wkurza, ze tesciowie nam mowia, ze przesadzamy i to wcale AZ TAK nie smierdzi (no jasne, ale tylko wg kogos, kto pali od ponad 30 lat) Odpowiedz Link
sarna73 Re: dym tytoniowy 28.11.07, 08:19 u moich rodzicow jest to samo do szalu mnie to doprowadza, nie pala przy dzieciach ale dom caly smierdzi i tez oczywiscie uwazaja ze przesadzam, nasze ciuchy tez do pralki, a kurtki chowam u rodzicow do garderoby zeby sie nie zasmiergły ... Odpowiedz Link
meduza7 Re: dym tytoniowy 28.11.07, 11:55 Hm, a co w pracy? Po każdej wizycie u księgowej albo kierownika człowiek wraca obśmierdnięty (tak, tak, palą w pokojach!) a wietrzyć się nie mam za bardzo gdzie. Obawiam się też, że za dużo takiego odświeżacza może dać efekt przeciwny do zamierzonego. Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: dym tytoniowy 28.11.07, 12:46 edzia100 napisała: > Witam. Czym można zlikwidować zapach papierosów - z ubrań i w > pomieszczeniu? (to nie ja, to nie ja ... - sama nie palę). Palacza - zastrzelić. Ubrania - prać i wietrzyć. Pomieszczenia - wietrzyć. Odpowiedz Link
edzia100 Re: dym tytoniowy 28.11.07, 14:14 Dzięki za konkretne rozwiązania Zainwestuję w dobrą spluwę, a jak sposób NIE WYPALI, to we wspomniany Lenor i wanilię. Odpowiedz Link
turzyca Re: dym tytoniowy 28.11.07, 15:33 Ja przedwczoraj sie dowiedzialam, ze ocet pomaga. Dziewczyny doprowadzaly do porzadku mieszkanie po wielkiej imprezie i mimo wietrzenia nieprzyjemny zapach pozostal, wiec rozstawily miseczki z octem. Faktycznie nieprzyjemnych zapachow juz nie bylo. Odpowiedz Link