kamw1807 22.02.08, 16:44 podzielcie się jak często pierzecie, jak sortujecie pranie itp. pozdro Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podyanty Re: Pranie i o praniu 23.02.08, 06:01 Generalnie pierzemy gdy sie nam stosowna ilosc uzbiera : bialych + jasnych nie farbujacych, granatowo-czarnych, czerwonych, szarych+ bezowych+ zielonkawych, itd. Moj kolega malzonek ma okropny zwyczaj zwijania w klebek biznesowej koszuli, podkoszulka, gaci i skarpetek gdy bierze prysznic po przyjsciu z pracy i sie przebiera w ciuchy casual. Juz mi sie zdarzylo pare razy uprac czarne skarpetki z bialym praniem pzdr Odpowiedz Link
kaszatkow Re: Pranie i o praniu 24.02.08, 20:39 Ja też piorę "pod kolor". Powiedziałabym, że jestem obsesyjną maniaczką sortowania wg kolorów, u mnie zielone z brązem nie przejdzie, ani np. żółte z beżem (od kiedy moja ulubiona beżowa bluzeczka zafarbowała na najbardziej ochydny kolor pod słońcem za przyczyną czegoś żółtego!). Pranie raz dziennie (jest nas sześcioro, w tym trójka maluchów i jeden dorastający młodzieniec). Odpowiedz Link
budzik11 Re: Pranie i o praniu 24.02.08, 22:06 Piorę 2-3 razy w tygodniu (w weekend). Sortowanie na: rzeczy najmłodszego (prane osobno, w dziecięcym płynie), jasne kolory, ciemne kolory, krótkie pranie (swetry, dżinsy), pościel-bielizna-ręczniki ew. (gotowanie), ew. białe (rzadko, mam mało białych rzeczy). Odpowiedz Link
irenazu Re: Pranie i o praniu 25.02.08, 18:38 O praniu jest obszerny wątek-Góry prania -horror. Odpowiedz Link