truscaveczka 01.07.08, 15:05 Czyli walczymy z bykami! bykom-stop.avx.pl/ Bo jak jeszcze raz zobaczę "orzech" przez samo "h" to zbanuję! Żartowałam. Ale tylko odrobinkę <mad> Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanka-r Re: Corrida! 01.07.08, 15:55 Przecież to literowka zwykła, jak sie szybko pisze tak czasem wychodzi. Odpowiedz Link
e.milia Re: Corrida! 02.07.08, 11:09 Literówka, literówką, ale można pisać uważniej czy też czytać to, co się pisze. Nawet jeśli piszę się szybko. Zasady ortograficzne w internecie również obowiązują, wbrew pozorom Odpowiedz Link
jerrykot1 Re: Corrida! 01.07.08, 15:57 czy mogę się podłączyć do banowania, jakby co? Walczę z bykami nieustannie i bezskutecznie od lat wielu, a im młodsi ludzie zaczynają pisać, tym błędów więcej... i nie mówię tu o braku polskich znaków czy literówkach wynikających z pośpiechu... Odpowiedz Link
graue_zone Re: Corrida! 01.07.08, 16:03 Ach i jeszcze "szlak" zamiast "szlag"! Nie mogę tego znieść! Odpowiedz Link
mislawa Re: Corrida! 01.07.08, 16:27 Tak, tak! Niektóre błędy aż powalają. Zawsze to milej czytać, jeśli nie ładną, to chociaż poprawną polszczyznę. Odpowiedz Link
mama_mateusza_i_niny Re: Corrida! 01.07.08, 17:00 Popieram w pełni tylko że czasem jak się tak naczytam tych byków,to się sama zastanawiam jak to pisać. Odpowiedz Link
mamamartusia Re: Corrida! 01.07.08, 17:59 ( A ja nie mam "ci" !!!!! Przepraszam z góry Odpowiedz Link
irenazu Re: Corrida! 01.07.08, 20:46 Z całego serca popieram!!!Szczególnie gdy czytałam wątek o Francji-elegancji(odkurzony wątek o dobieraniu wszystkiego pod kolor i do kompletu,nie żebym nie dbała o ładny wygląd otoczenia,ale otoczeniem jest też komputer...)i na samym początku(chyba 3lub4 post) było tyle błędów,że jakoś mi to nie pasowało do tej elegancji.Ja też czasami coś popełnię,ale jest mi wtedy po prostu wstyd. Odpowiedz Link
panda74 Re: Corrida! 01.07.08, 22:13 No dobra... przyznam się po cichu, że irytują mnie byki.. i to bardzo Odpowiedz Link
teacherka Re: Corrida! 01.07.08, 22:15 Jestem za!! Ale corrida przeciw bykom nie jest skierowana przeciw brakowi polskich liter, prawda? prawda??? Odpowiedz Link
moschinogosia Re: Corrida! 01.07.08, 22:39 Wyobrażacie sobie, co ja, jako pani od polskiego, przeżywam, patrząc na błędy ortograficzne - literówki jestem skłonna wybaczać i rozumiem nawet siły wyższe przyczyniające się do ich powstawania. Ale błędy ortograficzne?! Czuję zawsze zażenowanie. Brawo za rozpoczęcie corridy!!! Odpowiedz Link
stokrotka.a .............hmmm 01.07.08, 22:57 A ja często i gęsto piszę do was kochani jedną ręką, bo druga bywa bardzo zajęta. I nie używam polskich znaków przyznam się bez bicia Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: .............hmmm 02.07.08, 11:09 Brak polskich znaczków jest jak najbardziej wybaczalny, ale braki w ortografii - za nic! A najbardziej mnie wkurza twierdzenie, że to forum takie czy inne, a nie o języku polskim. Błedy świadczą o zwyczajnym niechlujstwie i nie przystoją WDPD! HOWGH. I popieram akcję Odpowiedz Link
madziaost propozycja 02.07.08, 21:02 to może walkę usystematyzujmy, żeby odniosła jakis skutek. ja na ten przykład nie używam wielkich liter... bo tak i już nie no, tak na serio, to z lenistwa interpunkcja też nie jest moją najmocniejszą stroną zdarza się brak kreseczek i kropeczek... o rany, coraz bardziej mi wstyd... ale... "nie zniese" błędów ortograficznych, tych najbardziej po oczach bijących może wpisujmy w tytule postu przykład błędu, który razi nas najbardziej? ja mogę zacząć, najwyżej ktoś mnie znienawidzi... Odpowiedz Link