aann01 22.08.08, 12:08 Czy ktoś umie zrobić aniołki na choinke szydełkiem, widziałam takie cuda na wakacjach, sztywno wykochmalone- no po prostu piekne, czy może jest jakieś forum gdzie można się nauczyć szydełkować, pomóżcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerrykot1 Re: aniołki choinka 22.08.08, 12:12 poszukaj tu: fotoforum.gazeta.pl/71,1,1111.html?f=1111 Odpowiedz Link
budzik11 Re: aniołki choinka 22.08.08, 13:05 Moja mama umie Myślę, że nasza szanowna Truscaveczka będzie coś w stanie powiedzieć na ten temat (tzn. szydełkowania, nie mojej mamy) . Odpowiedz Link
apapon Re: aniołki choinka 22.08.08, 17:42 ja, ja, ja, uwielbiam i robię aniołki, choinki, dzwoneczki i snieżynki na szydełku na choinkę. W zeszłym roku miałam ubraną tak choinkę. Byla cudna i zrobiła furrorę )) Odpowiedz Link
ajlii Re: aniołki choinka 22.08.08, 18:06 Taaaa... w zeszłym roku miałam ok 50 gwiazdek szydełkowych + aniołki + dzwoneczki + bałwanki... Niewiele mi się ostało po wizytach gości )) Tu kilka zdjęć: filumlanae.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?0,2008 Odpowiedz Link
kosma981 Re: aniołki choinka 22.08.08, 18:14 Moja mama mówi,że jak umiesz łańcuszek to umiesz wszystko. I to prawda. Aniołki są stosunkowo proste - znajomi dostali ode mnie na zeszłoroczną gwiazdkę takie przestrzenne i płaskie. Wzory z internetu. Kupiłam też w wydawnictwie numery świąteczne i w tym roku będą w prezencie bombki. Zaczęłam szydełkować dość późno - dopiero po studiach. Wszystko przed Tobą. Do świąt się wyrobisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
fettinia Re: aniołki choinka 22.08.08, 18:30 Zajrzyj tu-ta dziewczyna jest niesamowitaMam wlasnie rowniez i Aniolki na choinke przez nia robione www.stwory.blogspot.com/ Odpowiedz Link
moofka Re: aniołki choinka 23.08.08, 08:16 ja robilam tu masz schematy show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=98813&p=1&ob=0 members.aol.com/_ht_a/lffunt/gsangels.html show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=47483 jak jeszcze znajde to wkleje Odpowiedz Link
zoyka6 Re: aniołki choinka 23.08.08, 16:35 Bardzo mi się podoba choinka z takimi cudeńkami. Ale mam masakrycznego lenia do robótek na szydełku( drugie pytanie czy jeszcze coś pamiętam). Zazdroszczę zdolności i ślicznej choinki) Gościom się nie dziwię, że pozbawili cię tych śliczności. Odpowiedz Link
nana_c Re: aniołki choinka 23.08.08, 21:43 Nie wiem jeszcze jak, ale sie tez wezme za produkcje jakichs.... hmmm... aniolkopodobnyc istot na choinke ;-DDD Lancuszek umiem (pozdowienia dla czyjejs mamy- optymistki ) i oczka scisle, nawet filet, ale pozatym mam zero wyobrazni Te kolorowe stworki na innym linku sa przecudne, ale do tego to juz trzeba miec i talent, i fantazje. Odpowiedz Link
nana_c znalezione na fotosiku 23.08.08, 22:08 www.fotosik.pl/fotoforum/jjqyxxbhimavyoib/topic.html?topicid=838 Odpowiedz Link
aann01 Re: znalezione na fotosiku 24.08.08, 11:30 Bardzo wszystkim dziękuję i juz biorę się do roboty, mam nadzieję że do świat się nauczę Odpowiedz Link
nana_c Re: znalezione na fotosiku 24.08.08, 12:46 aann a umiesz tak "z glowy"??? Jakbys jakis wzór miala, bylabym wdzieczna za podeslanie... Z jakiej wlóczki bedziesz robic? Jestem nieco zielona w te klocki, ale zdaje mi sie, ze biala bawelna bylaby optymalna, i chyba nakrochmalic badz nacukrzyc trzeba. Prawidlowo mysle? Odpowiedz Link
moofka Re: znalezione na fotosiku 24.08.08, 16:38 nana_c napisała: > aann a umiesz tak "z glowy"??? > > Jakbys jakis wzór miala, bylabym wdzieczna za podeslanie... > > Z jakiej wlóczki bedziesz robic? Jestem nieco zielona w te klocki, ale zdaje mi > sie, ze biala bawelna bylaby optymalna, i chyba nakrochmalic badz nacukrzyc tr > zeba. Prawidlowo mysle? ja robie z bawelnianego kordonka, usztywniam bardzo gestym krochmalem, a formuje na malych buteleczkach po syropach wzory sa podane w watku Odpowiedz Link