lunatica 26.08.08, 16:21 ...papierowej taśmy klejącej (malarskiej) z parkietu lakierowanego bez uszczerbku dla parkietu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siliana1 Re: Z serii - czym usunąć ślady z... 26.08.08, 19:55 a z zzaschnietej gumy do zucia na samochodzie, zeby nie porysowac lakieru? Odpowiedz Link
budzik11 Re: Z serii - czym usunąć ślady z... 26.08.08, 20:48 Zwykle wszelkie nalepki (kalkomanie, czy po etykietkach na słoikach) schodzą po posmarowaniu czymś tłustym - oliw(k)a, tłusty krem. Ale nie wiem, jaki to będzie miało wpływ na sam parkiet? Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Z serii - czym usunąć ślady z... 27.08.08, 10:15 Ślady po naklejkach doskonale usuwa się terpentyną. Ale moze uszkodzić lakier. Odpowiedz Link
lunatica Budziku! 06.09.08, 16:29 budzik11 napisała: > Zwykle wszelkie nalepki (kalkomanie, czy po etykietkach na słoikach) schodzą po > posmarowaniu czymś tłustym - oliw(k)a, tłusty krem. Ale nie wiem, jaki to będzi > e > miało wpływ na sam parkiet? Wielkie dzięki za radę z natłuszczeniem tych śladów. Wszystko schodzi modelowo! Dzięki Tobie zaoszczędzałam czas, nerwy i pieniądze (pewnie) też Odpowiedz Link
dzioucha_z_lasu Re: Z serii - czym usunąć ślady z... 27.08.08, 10:13 Woda z mydłem i gąbka - parkiet jest lakierowany, więc nic mu się nie stanie. Odpowiedz Link
maggpie Re: Z serii - czym usunąć ślady z... 27.08.08, 13:11 Lekko przypaliłam żelazkiem materiał taki - (sama nie wiem) zamszopodobny, da się te ślady jeszcze czymś usunąć? Odpowiedz Link