Dodaj do ulubionych

pieczenie przełyku

15.09.08, 18:29
Mam pytanie męczy mnie od 2 dni pieczenie przełyku, ale wiem na 100%że to nie od żołądka-nie odbija mi się żadnym kwasem więc nie jest to zgaga ani refluks.Może ktoś miał podobne dolegliwość i wie jak się ratować.Ja wymyśliłam siemię lniane i mleko z masełkiem-pomaga na jakąś godzinę dwie i potem znowu pieczesad
Czekam na rady....help!
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Re: pieczenie przełyku 15.09.08, 20:16
      Hym hym, mnie się przy zgadze nie odbija żadnym kwasem uncertain Manti nie pomaga?
      • justyna3003 Re: pieczenie przełyku 15.09.08, 20:25
        ano nie pomogło manti-nie wiem w ogóle co mi dolega i od czego ten przełyk pieczesad
        • lukrecja34 Re: pieczenie przełyku 15.09.08, 20:28
          mnie to jednak wygląda na refluks-wcale nie musi ci się odbijać kwaśnym.u mnie
          jedynym objawem był ból w przełyku przy przełykaniu.pomógł Gasec ale to tylko na
          receptę.próbuj środki zobojętniające treść żołądkową-choćby zwykły Alugastrin
          • justyna3003 Re: pieczenie przełyku 15.09.08, 20:35
            próbowałam już Rennie i manti więc nie sądzę żeby to była zgaga czy tam refluks, ale dziękuję za radę i czekam na więcej, bo bardzo mi toi pieczenie doskwierasad
            • joanka-r Re: pieczenie przełyku 15.09.08, 21:02
              to na 100 procent zgaga...mowi to tobie ekspertka od zgagi i zapalenia przełyku spowodowanego refluxem. Masz typową nadkwasote. Mnie domowe sposoby nie pomagały. Jedyny sprawdzony lek to Alugastrin. Białe mleczko do picia. Po nim kazda zgaga przechodzi, nawet mega zgaga ciażowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka