mb_1 16.09.08, 10:29 Mąż wyjechał i jestem sama przez najbliższy miesiąc. Co można gotować dla jednej osoby. Uwielbiam ciepłe dania, szczególnie gdy tak zimno, więc proszę o łatwe i szybkie do zrobienia dania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: Co gotować 16.09.08, 10:42 jak mąż wyjeżdża na kilka dni, to mogę wreszcie sobie pojeść coś, za czym on nie przepada: - makaron z bekonem i sosem serowo-śmietanowym z ziołami, - kaszanka na gorąco, z sałatkami [mogę maniakalnie przez tydzień jeść..] - pierogi z zamrażalnika - bigos (a'la leczo) z cukini - jakaś zupa z plackami ziemniaczanymi, - stek z karkówki (schabu) bez ziemniaków z sałatkami. wszystko to - szybkie, mało pracochłonne i dla mnie baaardzo dobre Odpowiedz Link
moofka Re: Co gotować 16.09.08, 11:00 dla jednej osoby? jak by mi moje miesno-serowe obzarciuchy z domu poszly to bym sie zywila wylacznie makaronem z pesto i musli Odpowiedz Link
ladyjm Re: Co gotować 16.09.08, 11:23 ja robię makaron z krewetkami albo innymi owocami morzą (bo mój chłopak ich nie znosi) Odpowiedz Link
wkretarka1234 Re: Co gotować 16.09.08, 11:37 ugotuj ulubione zupy i zamroź w maleńkich pojemniczkach tak na 1 porcje , zawsze rozgrzewające pozatym ja uwielbiam makarony wiec chyba bym przygotowana ubionych sosow kilka i pomroziła tez na male porcje. nie znudzi ci sie a zawsze cos fajnego bedzie do zjedzenia i gotowego... Odpowiedz Link
agatha-christie Re: Co gotować 16.09.08, 13:39 Dla mnie ta jakaś abstrakcja. Dla siebie mogę "ugotować" wyłącznie makaron i kaszę, właśnie po to, żeby nie gotować. Sama w domu (z psem) bywam ok. 1 tygodnia w roku i wtedy z największą przyjemnością nie gotuję NICZEGO. Odpowiedz Link
agnsoc5 Re: Co gotować 18.09.08, 08:00 makaron carbonara!! Duzo pieprzu i rozpuszczonego w sosie serka plensiowego rokpol czy cos w tym stylu, pycha Odpowiedz Link
czarna.ad Re: Co gotować 18.09.08, 08:30 Kapustę kiszoną do garnka z podsmażoną cebulką, podusić, do tego kopytka i nalepiej trochę duszonej karkóweczki, 3 dni z głowy, trzeciego najlepiej smakuje, na taką pogodę pasuje. Odpowiedz Link
mb_1 Re: Co gotować 18.09.08, 09:03 Mniam...to rzeczywiście przepyszne jedzonko. Może skuszę się w weekend. Póki co zrobiłam zupę ogórkową i jem już 3 dni Odpowiedz Link