ivon444 19.01.09, 14:24 Cześć proszę o podpowiedz. Dodaję do pizzy- moja mama dostała b. duży słoik suszonych pomidorów w oliwie. Podrzućcie swoje pomysły proszę.... : )))) do czego używacie jeszcze ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia.w Re: smażone pomidory 19.01.09, 14:31 to smażone czy suszone? Bo suszonych to bym nie smażyła. Odpowiedz Link
hispana Re: smażone pomidory 19.01.09, 14:49 pokroj drobno, zmieszaj z ziolami, natrzyj kurczaka przed pieczeniem jest to tez wspanialy dodatek do salat, np. zielona salata lub rukola + chrupiacy boczek i suszone pomidory, mozna zmielic na paste i smarowac pieczywo i zapiekac Odpowiedz Link
ivon444 tak naprawdę to suszone ! 19.01.09, 14:56 Oczywiście suszone pomidory. Podałam ten wątek aby zaciekawić Was - MOJE DROGIE . Wiele z nas ma skojarzenia z filmem ....prawda ? > Ile dobra zasiejesz - tyle ..zbierzesz ! Carpe diem - ...przyjacielu ! >ivonn 444 Odpowiedz Link
dolmadakia Re: tak naprawdę to suszone ! 19.01.09, 20:40 Przede wszystkim z książką-jest fantastyczna!!I na końcu jest zbiór przepisów zaczynający się od smażonych,zielonych...raz je zrobiłam- ale ...takie sobie.Mogą być,ale efekt nie zwala z nóg.Może te amerykańskie są jakieś inne... Odpowiedz Link
ysssa Re: tak naprawdę to suszone ! 20.01.09, 08:08 jako przekąska - moja rodzina uwielbia. nadzienie - serek ostrowia naturalny wymieszany z czosnkiem (ilość wg upodobania - my dajemy duzo). Nadzienie nakładamy na jeden pomidor i przykrywamy drugim (jak kanapka). PYCHOTA !!! Odpowiedz Link
kasia_zielone_wzgorze Re: smażone pomidory 20.01.09, 09:55 Też miałam pierwsze skojarzenie z książką a piękna była. Ja z suszonych pomidorów w zalewie robię pesto. Pomidory świeże bez skórki i pestek, suszone pomidory, trochę zalewy, czosnek i miksuję powoli dolewając oliwy z oliwek a na koniec dodaję parmezan. To chyba wszystko. Do makaronu pychotka. Polecam i pesto i książkę. Odpowiedz Link
biealka Re: smażone pomidory 20.01.09, 10:06 I jeszcze taka sałatka: makaron kolorowy ugotować pomidory suszone z oliwy pokroić na paseczki kabanosy dobre i suche pokroić na półsłupki (może też być dobra sucha krakowska w paseczki) czarne oliwki w plasterki sos: oliwa plus oliwa z pomidorów + posiekana bazylia + 3 ząbki posiekanego czosnku, wymieszać połączyć składniki i sos, posypać parmezanem najlepsza na drugi dzień - PYCHA Odpowiedz Link
ivon444 Re: smażone pomidory 21.01.09, 13:13 serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi ! Odpowiedz Link