Dodaj do ulubionych

przypalone spodnie

27.01.09, 13:17
Narozrabiałam. Jak zwykle prasowałam spodnie bez ściereczki. Już prawie kończyłam i niestety chwyciło mi na nogawce dośc widocznie. Nie wiem dlaczego, nie zwiększałam temp.Nie wiem czy moge cos na to poradzić. może Wy cos podpowiecie. Próbowałam prasowac przez sciereczke zmoczoną w rozcieńczonym occie, ale nic. Składu materiału nie znam. Brak metki. Jest to cos podobne do grubszej żorżety( fajny lejacy sie materiał). Tak mi ich szkoda.
Obserwuj wątek
    • wiedzma30 Re: przypalone spodnie 27.01.09, 16:20
      Chyba tylko pozostaje naszycie latki... Material po prostu sie stopil...
      • stetty Re: przypalone spodnie 28.01.09, 18:54
        Chyba źle zatytulowałam ten post. To nie jest przypalenie. To takie większe świecenie się, takie jakie niekiedy występuje, gdy prasujemy po szwach. Może któraś z Was zna dobre sposoby na pozbycie sie tego świecenia?
        • wkretarka1234 Re: przypalone spodnie 28.01.09, 19:04
          chyba juz kiedyś byl podobny wątek, z tego co pamietam ktoś chyba radzil by
          zaparzyc bardzo mocna kawe i szmatke w tym wywarze maczac i wcierac w miejsce
          wyświecone.
          jakby co polecam wrzucenie do pralki z paczka farby do farbowania ubran i
          powinno zniknąc.
        • wkretarka1234 Re: przypalone spodnie 28.01.09, 19:05
          chyba juz kiedyś byl podobny wątek, z tego co pamietam ktoś chyba radzil by
          zaparzyc bardzo mocna kawe i szmatke w tym wywarze maczac i wcierac w miejsce
          wyświecone.
          jakby co polecam wrzucenie do pralki z paczka farby do farbowania ubran i powinno z
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka