feelicity 21.08.09, 09:24 Witam, Proszę o poradę czym można skutecznie rozcisnąć/zmiękczyć buty. Dodam, że buty kupiłam w dobrym rozmiarze, niestety są wykonane z tak twardej skóry/pseudo skóry, że po dłuższym noszeniu mam całe obolałe stopy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kluska2cv Re: Buty 21.08.09, 10:29 ja mam zwykle problem ze wszystkie mi spadają i wypycham je watą, ale widzialam w obuwniczych typu deichmann ccc itp taką piankę do zmiękczania skóry/eko skóry Odpowiedz Link
lolarun Re: Buty 21.08.09, 11:55 Ja smaruję od wewnątrz kremem nivea. Skóra staje się bardziej miękka. Nie wiem jednak jak to zadziała na materiał skóropodobny. Odpowiedz Link
feelicity Re: Buty 21.08.09, 13:18 Bardzo dziękuję. Spróbuję z tym kremem nivea. Zobaczymy. Popytam też o piankę, a w ostateczności zaniosę do szewca. Próbowałam je zmiękczyć chodząc w wilgotnych skarpetkach. Ale to nie dało specjalnych efektów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link
keepersmaid Re: Buty 21.08.09, 16:43 Pianki (np. Kiwi) sa rewelacyjne, ale no skorzanych butow. Wystarczy psiknac w newralgiczne miejsce buta i potem po prostu wsadzic stope w piane i chodzic. Pianka znika i nie powoduje farbowania, zmiekcza tylko skore. Dopoki skora nie wyschnie nie wolno zdejmowac buta, bo sie skorczy na powrot. Poniewaz pianka jest chlodna, mozna ja wziac ze soba do awaryjnego uzycie np. w polowie dnia, kiedy but sciska, a godziny powrotu do domu nie widac. Psiknac troche, wlozyc stopki spowrotem do narzedzia tortur i da sie wyrzymac jeszcze troche. Z syntetykami jest gorzej i tu raczej tylko szewc pomoze. Odpowiedz Link
tomelanka Re: Buty 21.08.09, 19:14 posmaruj wewnatrz denaturatem, ja tak rozmiekczalam glany albo wyjdz na delikatny deszczyk Odpowiedz Link
j.bunny Re: Buty 24.08.09, 15:23 Osobiście nie próbowałam ale można i tak: www.youtube.com/watch?v=qf5mJ7aR2t8&feature=channel_page Odpowiedz Link