basilisque 08.03.11, 20:01 Nie napiszę może nic nowego i - trudno uogólniać - ale kobiety przeważnie mają cięższe życie od facetów. Chwała Wam za to - 8 Marca uczcijmy, a pamiętajmy cały czas! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.ell Re: W hołdzie kobietom 13.03.11, 14:14 Jako jedyna (na razie) przyjmę ten hołd, ale... Osobiście nie przepadam za kobietami. Oczywiście nie należy uogólniać i są różne przypadki, ale to co w kobietach mi się nie podoba - to zmienność nastrojów i nieprzemyślane, czy głupie działania połączone ze skłonnością do dominacji i tyranii. Na pewno nie chciałabym mieć szefowej kobiety. DB. Well Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: W hołdzie kobietom 21.05.11, 12:27 Mimo nielicznych niechlubnych wyjątków kobiety stawiam w ramach gatunku ludzkiego nad mężczyznami. Właściwie: mogłyby rządzić światem (choć niekoniecznie te - które koniecznie chcą rządzić, ale te które mają kwalifikacje) Odpowiedz Link
essor Re: W hołdzie kobietom 22.05.11, 19:30 Skłonność do tyranii też mi się nie podoba. Ale częściej - niestety zdarza się to wśród facetów. Odpowiedz Link
w.ell Re: W hołdzie kobietom 25.05.11, 16:02 Się zgadza. Nawet - tak ujmę sprawę: częściej spotyka się facetów ze skłonnością do tyranii i dominacji (samce )... Ale tyrania w wykonaniu kobiet (która zresztą częściej kieruje się w stronę innych kobiet, niekoniecznie mężczyzn) - jest bardziej dokuczliwa i toksyczna. Odpowiedz Link
pomer_anya Re: W hołdzie kobietom 28.05.11, 02:59 Hołd przyjmuję, bez warunków wstępnych . Zakładam że jest szczery! I pamiętajmy: szklanka, co prawda w połowie, ale... - pełna! Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: W hołdzie kobietom 01.06.11, 22:34 Tylko ogarnia mnie teraz wątpliwość taka: czy składanie hołdu kobietom nie jest jakimś rodzajem dzialania seksistowskiego? Odpowiedz Link
zawle Re: W hołdzie kobietom 01.06.11, 22:38 czy składanie hołdu kobietom nie jest > jakimś rodzajem dzialania seksistowskiego? Boszzzz Odpowiedz Link
basilisque Re: W hołdzie kobietom 12.05.12, 14:59 Zdaje się, że to miał byc taki sobie żarcik... Odpowiedz Link
ilnyckyj Re: W hołdzie kobietom 13.05.12, 18:35 Żart - nie-żart, ale tak czy owak widze w tym jednodniowym ceremoniale sporą porcję obłudy. Odpowiedz Link
zawle Re: W hołdzie kobietom 13.05.12, 22:40 A ja widzę wielką manierę pt: Jestem ponad. Kiedyś wpadał ktoś niezapowiedziany z rodziny, wyciągało się konserwę zostawioną na taką okazję i pół litra. I już był powód do świętowania. A kobiety chociaż w dzień kobiet dostawały kwiatka czy przysłowiowe rajstopy. A teraz chłopy nadal piją i biją, ale dawanie kwiatka jest passe. A na pół litra trzeba się umówić. A le nikt się nei umawia bo nie ma kasy. To dopiero jest obłuda. Odpowiedz Link
krol-czy-krolik Re: W hołdzie kobietom 11.05.13, 16:21 O hoho. Niejedna laska za kołnierz nie wylewa, a jak przywali to... A jak nie przywali to przyszpili, no i zresztą - dobrze. A co, mają być gorsze? DB (też niegorsza!) od Rabbita Odpowiedz Link