dynamitee 12.12.07, 20:11 był ktoś? jakie macie opinie na temat warsztatów? warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja733 Re: PROGRESSteron 13.12.07, 09:54 Byłam, jeżdżę, nie, no w zasadzie to byłam 2 razy - raz w Gdańsku, raz w Olsztynie. Warto! W Gdańsku było lepiej, no ale niestety juz nie organizują. Nawet nie wiem, jak napisać że warto:-) Warsztaty sa najróżniejsze - począwszy od jogi, batik, warsztaty głosowe, takie, w których wchodzisz we własne wnetrze, po ustawienia hellingerowskie (takich emocji jak na twarzach dziewczyn, które wychodziły z tego warsztatu długo potem nie widziałam). Na pewno nie jest tak, ze wszystkie, na które zdecydujesz się zapisać są w 100% trafione, ale na pewno z każdych mozna cos dla siebie wynieść. Jedna rzecz, wg mnie jest niezbędna - żeby miało to sens, trzeba zdecydowac się na to, zeby sie otwierać, nie chowac się, wtedy chłoniesz jak gabka. Ja tak mam. Fakt, ze spotykasz sie w takim gronie tylko tu i teraz pomaga sie otwierać. Dziewczyny są najrózniejsze - od dwudziestolatek, po panie w kwiecie wieku. Spotykasz się z kobietami, które z założenia sa pozytywnie do Ciebie nastawione, bo każda z każdej może czerpać. Nie ma rywalizacji. Pośpiechu, pogoni za niewiadomo czym. I chyba przede wszystkim - nikt Cie nie ocenia. Jak dla mnie idea PROGRESSteronu jest trafiona w 10-tkę. Mi to robi dobrze:-) Trudno to wszystko wyrazić słowami.. Niewątpliwie WARTO! Odpowiedz Link Zgłoś
dynamitee Re: PROGRESSteron 13.12.07, 20:28 Alicja, czy możesz mi napisać jak to wyglądało od strony "kasowej"? ja już od jakichś 2-3 lat myślę nad udziałem, ale trochę odstraszają mnie koszta tych warsztatów. u mnie tego nie robią, więc gdybym zdecydowała się wziąć udział w festiwalu, musiałabym wyjechać do najbliższego miasta, gdzie go organizują, więc jeszcze koszty dojazdów by mi się włączyły i noclegów, gdybym chciała zostać na te 3-4 dni. kiedy szukałam info na ten temat (to było jakiś rok temu), na tamten czas cena była w okolicach 400 zł za 3-4 dni warsztatów. nie wiem, jak jest teraz. ponoć ciężko się załapać na wszystkie warsztaty, ale można sobie wybierać, na które chce się iść. no i właśnie, jak to jest w przypadku, kiedy nie masz szans na wszystkie warsztaty, bo np. brakuje już miejsc, ale możesz pójść na jeden, dwa? ile się wtedy płaci za warsztat? ponoć są też jakieś za free, wiesz coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja733 Re: PROGRESSteron 17.12.07, 12:24 Już mówię - na wszystkie warsztaty i tak nie masz szans, bo w tym samym czasie odbywa sie kilka warsztatów. Płacisz za każdy warsztat osobno. Nie ma jakiegos pakietu, że 2 dni warsztatów to np. 400 zł. Każdy warsztat ma swoją cenę określoną w ilości tzw. "różyczek". Jedna "różyczka" to równowartość 9 zł. (w W-wie chyba 10 zł.)I warsztat moze kosztować 3, 4, 5, 6 rózyczek - wiecej chyba nie spotkałam, a więc najdrozszy warsztat to 54 zł. Na stronie www.dojrzewalnia.pl z wyprzedzeniem podają harmonogram zajęć i przy każdych zajęciach jest pokazane ile "rózyczek" ten warsztat kosztuje, ile osób może w warsztacie uczestniczyć, krótki opis warsztatu i prowadzącego. Zapisy wygladaja tak, że kto pierwszy ten lepszy, bywa więc tak, że może zabraknąć miejsc. Nie spotkalam, zeby jakis warsztat był za free. Jak jechałam do Olsztyna to przejazd i nocleg załatwiałam sobie sama. Jestem z Trójmiasta, więc jak byłam na warsztaatch w Gdańsku, to mnie te koszty nie dotyczyły. Ja sobie tak dobierałam zajęcia, ze w zasadzie całe 2 dni miałam wypełnione i chodziłam z jednego warsztatu na drugi. Ale to był mój wybór, mogłam równie dobrze iśc na jedne zajęcia jaki i na 3 w ciagu dnia (wiecej raczej nie da rady, bo one trwają często 3 godziny). Warsztaty PROGRESSteron są zawsze weekendowe - zaczynają sie albo w piatek po południu albo w sobotę rano i do niedzieli do wieczora. Wybór warsztatów oczywiscie jest wiekszy w takich miastach jak W-wa czy Poznań, niz w np. Olsztynie. Ale i tak zawsze można wybrać cos dla siebie. Na tej stronie, która podałam, mozna z duzym wyprzedzeniem znaleźć informację na temat kolejnego PROGRESSteronu i sie zapisać. Następne na pewno bedą w okolicach marca. Odpowiedz Link Zgłoś
z_milo Re: PROGRESSteron 05.09.08, 09:20 wymyśliłam sobie udział w P w ramach prezentu urodzinowego, w październiku w W-wie... tylko żeby mój zapał znowu nie okazał się ze słomy... Odpowiedz Link Zgłoś
dynamitee Re: PROGRESSteron 05.09.08, 19:10 a ja się cieszę, bo wreszcie festiwal zawitał do mojego miasta. i co ciekawe- po raz drugi. był już na wiosnę, o czym nie wiedziałam. mam już mniej więcej upatrzone warsztaty, czekam na zapisy :) Odpowiedz Link Zgłoś
tinga1 Re: PROGRESSteron 01.11.08, 20:01 Łącznie z tą edycją byłam już szósty raz - naprawdę warto! wybór zajęć jest bardzo duży (trafiają się oczywiście i lepsze i gorsze), więc każda znajdzie coś dla siebie. Warunek jest jeden - trzeba gustować w zajęciach warsztatowych, bo mają one swoją specyfikę. Odpowiedz Link Zgłoś