Dodaj do ulubionych

USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać lu...

• Gość: Felek Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: 213.77.38.* 10.01.04, 11:21
      ....czy wszystkich ludzi? Ja już jestem emerytem. Czy też muszę tam polecieć?
    • Gość: broker kupuj akcje Polifarbu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 11:43
      biala farba bedzie w cenie, czyba ze coca-cola zmieni logo.
    • Gość: entuzjasta Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: 62.128.161.* 10.01.04, 11:45
      George W. Bush zasluzyl aby byc pierwszym czlowiekiem wyslanym na Marsa!
    • bimi Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać 10.01.04, 12:02
      No brawo - bardzo ambitny plan.

Od teraz mają 10 lat na zrobienie jakiejś porządnej fałszywki z lotu i lądowania
      na Marsie. Mam nadzieję, że tym razem zrobią to lepiej, bo poprzednie dowody z
      Księżyca, w postaci zdjęć, są równoczesnie antydowodami.
      www.apfn.org/apfn/moon.htm
      • Gość: MaDeR Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 17:37
        Jak mnie śmiertelnie nudzą te wszystkie spiskologiczne teorie dla bezmózgów...
        :):):)

"There film stock was unaffected by the intense peaks and powerful cosmic
        radiation on the Moon, conditions that should have made it useless. They managed
        to adjust their cameras, change film and swap filters in pressurized suits."
        Oczywiście. Każdy wie, że aparaty fotograficzne, które wzięto w kosmos, NASA
        kupuje od zapadłego zakładu fotograficznego na jakimś amerykańskim zadupiu
        obsługiwującego miejscowych białasów i czarnuchów. Absolutnie nie mogły być to
        aparaty zbudowane i dostosowane specjalnie do niezwykłych warunków wyprawy.

"Outer space is awash with deadly radiation that emanates from solar flares
        firing out from the sun. (...)"
        Rozbłysk słoneczny (bo co by innego oznaczało "solar flare"?) zdarza się średnio
        raz do roku.

"And, during the Apollo flights, astronomical data shows there were no less than
        1,485 such flares."
        Ewidentne i jawne łgarstwo. Chyba że autor opracowania pod pojęciem "solar
        flare" rozumie coś zupełnie inengo niż ja, tylko nie mam pojęcia, co to by było.

"...shielding at least two meters thick would be needed. (...) How could that
        stop this deadly radiation?"
        Faktycznie, astronauta bez żadnej osłony, np na zewnatrz statku, może mieć
        bardzo poważne kłopoty - kilkaset remów w ciągu paru godzin może zabić, a na
        pewno spowoduje chorobę popromienną. Oczywiście, zapewnie by potrzebna była
        dwumetrowej grubości osłona, by obniżyć do zera dawkę promieniowania. Owszem,
        rozbłysk słoneczny mógł być groźny dla kosmonautów - w tamtych czasach
        istniejące osłony nie byłyby wystarczające do całkowitego zanegowania efektów
        groźnych dla organizmu. Rozwiązanie było proste - lecimy. I już. Pionerstwo
        zawsze było niebezpiecznym zajęciem.

"NASA claims there wasn't one major technical problem on any of their Moon
        missions."
        O dublowanych systemach nie słyszał w życiu najwyraźniej. A "major technical
        problem" był w czasie misji 13.

"This time round will have no way of determining the truth."
        Oczywiście. Z takim podejściem można nie wierzyć w kulistość Ziemi. Myślę, że z
        takim podejściem można zrobić karierę w szpitalu psychiatrycznym. Przecież
        WSZYSTKO może być przy dzisiejszej technice podrobione - łącznie z ostatnimi
        lotami sond na Marsa.

"9 SPACE ODDITIES:"
        O tym nic nie powiem, bo autor "zapomniał" dodać obok swych punktów zdjęcia,
        których owe punkty dotyczą - a mi się nie chce grzebać i szukać. W sumie sprytne
        - zawsze można powiedzieć, że to nie to zdjęcie.

Poza tym pod tym tekstem są odpowiedzi, i to raczej sporo. Poczytaj sobie. Tylko
        proszę, nie to o antychryście, piramidach i Obcych. :):)
        • bimi Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać 11.01.04, 20:22
          Gość portalu: MaDeR napisał(a):

> Jak mnie śmiertelnie nudzą te wszystkie spiskologiczne teorie dla bezmózgów...
          > :):):)

Nudzą? Wyglądasz raczej na rozbawionego.

> "There film stock was unaffected by the intense peaks and powerful cosmic
          > radiation on the Moon, conditions that should have made it useless. They
          > managed
          > to adjust their cameras, change film and swap filters in pressurized suits."
          > Oczywiście. Każdy wie, że aparaty fotograficzne, które wzięto w kosmos, NASA
          > kupuje od zapadłego zakładu fotograficznego na jakimś amerykańskim zadupiu
          > obsługiwującego miejscowych białasów i czarnuchów. Absolutnie nie mogły być to
          > aparaty zbudowane i dostosowane specjalnie do niezwykłych warunków wyprawy.

Jasne. I to przez te tendetne aparaty flagi powiewały na zdjęciach, cienie od
          słońca były nierównoległe i nie do końca zaciemnione?
          :) Mogę też mieć taki aparat?

> "Outer space is awash with deadly radiation that emanates from solar flares
          > firing out from the sun. (...)"
          > Rozbłysk słoneczny (bo co by innego oznaczało "solar flare"?) zdarza się
          > średnio
          > raz do roku.

Nie chodzi o rozbłysk, ale o zwykłe promieniowanie od słońca. Które w dalszej
          odległości od Ziemii jest o wiele więsze. Na tyle duże, że (niektórzy
          profesorowie tak twierdzą) gdyby w prawdziwym Apollo lecieli prawdziwi ludzie,
          to wróciliby usmażeni. Bo nie mieli statku, który by ich mógł od tego
          promieniowania ochronić.

> "...shielding at least two meters thick would be needed. (...) How could that
          > stop this deadly radiation?"
          > Faktycznie, astronauta bez żadnej osłony, np na zewnatrz statku, może mieć
          > bardzo poważne kłopoty - kilkaset remów w ciągu paru godzin może zabić, a na
          > pewno spowoduje chorobę popromienną. Oczywiście, zapewnie by potrzebna była
          > dwumetrowej grubości osłona, by obniżyć do zera dawkę promieniowania. Owszem,
          > rozbłysk słoneczny mógł być groźny dla kosmonautów - w tamtych czasach
          > istniejące osłony nie byłyby wystarczające do całkowitego zanegowania efektów
          > groźnych dla organizmu. Rozwiązanie było proste - lecimy. I już. Pionerstwo
          > zawsze było niebezpiecznym zajęciem.

Chodzi właśnie o to, że zwykłe świecenie Słońca (bez żadnych rozbłysków), jest
          szkodliwe dla astronautów, gdy znajdują się w połowie drogi między Ziemią a
          Księżycem.

> "This time round will have no way of determining the truth."
          > Oczywiście. Z takim podejściem można nie wierzyć w kulistość Ziemi. Myślę, że
          > z takim podejściem można zrobić karierę w szpitalu psychiatrycznym. Przecież
          > WSZYSTKO może być przy dzisiejszej technice podrobione - łącznie z ostatnimi
          > lotami sond na Marsa.

To akurat racja - dysponując odpowiednią siłą mass mediów i stosowną do potrzeby
          chwili fałszywką, można wmówić ludziom wszystko. Np. to że 11 września 2001
          kilkunastu brudnych islamistów zaatakowało Stany Zjednoczone ich własnymi
          Boeingami, urządzając sobie przy tym spektakularne pogrzeby...

> "9 SPACE ODDITIES:"
          > O tym nic nie powiem, bo autor "zapomniał" dodać obok swych punktów zdjęcia,
          > których owe punkty dotyczą - a mi się nie chce grzebać i szukać. W sumie
          > sprytne - zawsze można powiedzieć, że to nie to zdjęcie.

Poszukaj a znajdziesz i zdjęcia. To nie jest jedyna strona w Internecie, gdzie
          można znaleźć informacje na ten temat. W 1978 powstał nawet film fabularny
          zainspirowany tymi właśnie wydarzeniami. Nazywa się "Capricorn One".

> Poza tym pod tym tekstem są odpowiedzi, i to raczej sporo. Poczytaj sobie.
          > Tylko proszę, nie to o antychryście, piramidach i Obcych. :):)

Czytałem już. Te odpowiedzi są beznadziejne i w ogóle nie trzymają się kupy.
          Poza tym nie ma odpowiedzi do wszystkiego. Niektóre rzeczy widoczne na zdjęciach
          są ewidentne. A zdjęcia pochodzą przecież ze strony NASA.

Gdybym kierował wyprawą astronautów na Księżyc i wywalil na to grube miliardy
          dolców, to starałbym się zostawić tam jakikolwiek dowód tego, że mi się udało.
          Znaczy, poza flagą, która wprawdzie fajnie powiewa tam gdzie nie ma atmosfery,
          ale jednak z Ziemii jej nie widać.
          Np. jakiś nadajnik czy przekaźnik radiowy bym tam zostawił. To bardzo tanie
          rozwiązanie, a dowód chyba 100% procentowy.
          Ale na Księżycu nie ma żadnych oznak tego, że Amerykanie na nim wylądowali. A na
          Ziemii są tylko zdjęcia, których merytoryczna zawartość przeczy okolicznościom,
          które miały udowadniać.
          • bimi Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać 11.01.04, 20:32
            batesmotel.8m.com/
            news.bbc.co.uk/1/hi/world/monitoring/media_reports/1399132.stm
    • Gość: Meloman Wyobraźmy sobie świat bez Ameryki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 12:16
      ...ech łza się w oku kręci, drogi Lennonie :)
      • Gość: MaDeR Re: Wyobraźmy sobie świat bez Ameryki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:34
        Nom, mielibyśmy teraz dwa niezłe totalitaryzmy na świecie. Z trzecim mniejszym
        na dokładkę. Hitlerowski, stalinowksi i japoński. Może ktoś zrobi remake Orwella?
    • Gość: Magister w Goleń Najpierw wysłać tam CZERWONYCH jako rozpoznanie . IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.04, 12:21
      A dopiero potem LUDZI.
      • Gość: zielony a ty kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 13:27
        Pewnie jako czarny siedzisz sobie spokojnie na tylku, ale za ciebie tez sie
        wezmą
    • Gość: Alan Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.04, 12:38
      propaganda i tylko propaganda.Typowe dla Busha
    • Gość: KKK A co z podbojemkosmosu przez europejskie kundelki IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 12:41
      które dostaja sraczki na sam dzwiek słowa USA?Ostatnio wysłali chyba nawet
      jakąs sondę ale podobno szlag ja trafił,Wot ewropejskaja technika! Śmierć i
      dzuma dla UE!
      • Gość: Benjamin najpierw pomyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 13:29
        Sondę na Marsa wysłali Anglicy, najwierniejszy sojusznik (zaraz po Polsce)
        bushmenów.
        • Gość: KKK A teraz to tylko Angole... IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 14:47
          ale jak dobrze pamietam, zanim całą misje szlag trafił, zarowno nasze krajowe
          jak i eurpejskie pawiany reklamowały całą misje jako wspólna europejską wyprawę
          (w tym i jakieś nasze urzadzenie brało udzial w tej farsie)a tu proszę nie
          wyszło i teraz cały smak porazki należy sie Angolom.
          • Gość: gosc Re: A teraz to tylko Angole... IP: *.qc.sympatico.ca 10.01.04, 15:49
            Masz racje jest,a raczej byl,to projekt European Space Agency.
            Maserwisy.gazeta.pl/nauka/1,34136,1840089.htmlsz
            • Gość: gosc Re: A teraz to tylko Angole... IP: *.qc.sympatico.ca 10.01.04, 15:56
              serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34136,1840089.html
              • Gość: KKK No właśnie,wybiórcza jak byk pisała że europejska IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.01.04, 16:47
                i ani słowem nie wspominała że jest to jakiś samodzielny program angoli.A dla
                efektu ci biedni głupcy zamieścili taką informację:
                serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34136,1840102.html
                Jako żywo przypomina to dawną walke o pierwszeństwo w kosmosie miedzy USA i
                byłym ZSRR.Teraz taką sama walkę z motyka na słońce wdały się durne i
                zakompleksione kundelki z UE.A tu taki pech.I jak tu nie mówic że jedynym
                efektem europejskiej współpracy jest ta przsłowiowa bryndza.
    • Gość: szakazun Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 13:11
      Hel-3 to bajki o trzecim maju! Najpierw trzeba zbudwac odpowiedni do tego
      reaktor a na razie znacznie bliższy realizacji jest oparty na deuterze (i to tez
      pewnie dopiero z kilkadziesiąt lat). No ale na daleką przyszłość warto sobie
      nowe złoża zabezpieczyć :)
    • Gość: HL Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.04, 17:02
      Bush poleci na Marsa?
      Good riddance!
    • slon2002 wyslac wszystkich, bedzie luzniej... 10.01.04, 17:52
    • Gość: ron Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.acn.waw.pl 10.01.04, 18:29
      no prosze, najpierw wyscig zbrojen teraz space race, historia lubi sie powtarzac
    • Gość: Rys Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.proxy.aol.com 10.01.04, 18:50
      Czytajac ta notatke, przypomnial mi sie stary kawal z epoki Gagarina.
      Na budowie podchodzi Jasiek o majstra.
      - Panie majster, panie majster, Ruskie w kosmos polecieli.
      - Wszystkie, pyta majster
      - Nie, jeden.
      - To co mi tu glowe zawracasz.
    • Gość: aaa Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 19:03
      • Gość: M Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.eseenet.com 10.01.04, 19:32
        A co Sadam zglosil sie na ochotnika ??.
    • Gość: gosciu Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 10.01.04, 20:11
      Ha! mam juz 100%, bezdyskusyjnego kandydata na Marsa: jest nim Wielce Szanowny
      Pan Andrzej Lepper!!!! Tylko on zrobi z tym Marsem porzadek!!!!!
    • Gość: Acro Niech wyślą Leppera! IP: *.tkb.net.pl 10.01.04, 22:12
      • Gość: socjolog LEPPER NASTEPNYM PREZYDENTEM POLSKI! IP: *.cvx.algx.net 10.01.04, 23:15
        "Niech wysla Leppera"???

A kto wtedy bedzie nastepnym prezydentem Polski???!

Wedlug najnowszych ankiet Lepper jest politykiem (?) wzbudzajacym najwieksze
        zaufanie Polakow (40% respondentow)!!!!

I nie pluc mi tu na Kwacha i Millera. JAKI NAROD, TAKIE WLADZE!!!
        • Gość: zzenek LEPPER wójtem POLSKI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 10:58
          Może Kierownikiem?
          Jak kołchozu, który by z Polski zrobił?
          Może Dziedzicznym Sołtysem?
          Albo Najsamymgłówniejszym Cieciem?
    • Gość: orr, Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 23:29
      wysłać pana dablju,
    • Gość: ada WYSLAC DEBILJU JAKO PIERWSZEGO. IP: *.tor.primus.ca 11.01.04, 07:00
    • Gość: Joe z Teksasu Bush jr. chce zwiekszyc swoja popularnosc IP: 5.3.1R* / *.ext.ti.com 11.01.04, 11:59
      Jest to dalsza ekspansja programu "borrow and spend" - "pozycz i wydaj"
      prezydenta Busha. Kazdy srodek jest dobry jesli daje szanse zwiekszenia jego
      spadajacej popularnosci wsrod wyborcow. Wielu Amerykanom podoba sie
      podkreslenie bycia obywatelem jedynej superpower na swiecie moze sobie
      pozwolic technicznie i finansowo na kolonizowanie Ksiezyca i loty zalogowe na
      Marsa. Narody drugiej klasy w Europie, czy trzeciej klasy w Azji nie potrafia
      tego dokonac. Rzad Busha zapewnil, ze obywatele USA nie moga byc pociagani do
      odpowiedzialnosci przed sadem w Hadze, w odroznieniu do obywateli innych
      podrzednych krajow. USA pod przywodztwem Busha ma prawo zaatakowac i okupowac
      kazdy kraj bez ogladania sie na ONZ czy inne swiatowe organizacje. Za rok sa
      wybory i Bush ma nadzieje, ze kazdy obywatel USA, dumny z przynaleznosci do
      superpanstwa, bedzie glosowal na lidera, ktory zapewnia temu panstwu nalezna
      pozycje na swiecie. Czyz ten motyw super-mocarstwa i super-ludzi nie powtarza
      sie w historii?

• Gość: zbynek TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 10:43
        Popieram.
        Wydaje mi się, że Bush boi się Chin, ich konkurencji, która zepchnie (w
        perspektywie 20 lat) USA do roli drugorzędnego mocarstwa w rodzaju Francji.
        Ale rozumowanie Pana jest b. dobrym uzupełnieniem.
        Graba!
    • Gość: Maria Skad prezydent B dowiedzial sie o Marsie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:05
      Ciekawe czy prezydent B potrafi wyliczyc wszystkie planety Ukladu Slonecznego?
      • Gość: Robaczek Re: Skad prezydent B dowiedzial sie o Marsie ? IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 14:07
        Po co Amerykanie chca leciec na Marsa , przeciez tam nie ma ROPY.
        Jest juz SPIRIT /tl.spirytus/ a najlepszym by byl Kwas /tl.Kwasniewski/.
    • Gość: bolo Najpierw niech wysla Busha IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 14:13
      • Gość: meerkat To zalezy od AMERYKANOW, a nie komuchow z PRL IP: *.cvx.algx.net 11.01.04, 16:20
        Tylko amerykanscy obywatele moga zadecydowac czy wyslac Busha pierwszego, czy
        tez wybrac go na DRUGA kadencje. Sadzac z ich obecnych opinii duzo
        prawodpodobniejsze jest to drugie.

Sorry! :-)))
        • janosik6 wyslac popaptranca debila buscha wna Marsa i meerk 12.01.04, 09:21
          meerkata aby mu dotrzymal towarzystwa...
          Te dwa pojeby to bedzie najbardziej zgrana zaloga w historii lotow.
          Tak dla odmiany busch debilowaty bedzie mial do dupcenia cieniasa
          polskojezycznego meerkata, jego kuzynka dala se rade z Klintonem to dlaczego
          on <meerkat >nie mial by se poradzic z tym debilem buschem ?
          • Gość: meerkat JANOSIK; SPUSC SIE Z WODA BO FORUM ZASMRADZASZ! IP: 152.75.142.* 12.01.04, 15:38
            JANOSIK, Ja wiem jakie to w twojej wsi obyczaje seksualne.
            Sprawdziłem też, że jesteś wynikiem kopulacji mamusi z osłem, co tłumaczy twoje
            wysokie IQ. Wiem też że probowałeś stosunku z chomikiem, ale miałeś za małego.
            Spuść sie z wodą, bo gnojem z kloaki smierdzisz pod niebiosa.
            Ale na Marsa nie leć, bo tę planetę też zasmrodzisz!
    • Gość: markus Re: USA wznawiają program kosmiczny, chcą wysłać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 23:14
      Yes , yes,yes. USA wyślą busha na Marsa. Świetny pomysł,popieram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka