untochables 03.12.09, 07:50 wyborcza.biz/biznes/1,100896,7324134,Czy_dzinsy_z_Korei_Polnocnej_beda_hitem_w_Europie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
normalkaa Re: Spodnie 04.12.09, 17:40 Wow, gleboko wierze ze to juz naprawde powazne pekniecia w tamie, i wkrutce cala korea zaleje fala... Miejmy nadzieje ze pozytywna Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Spodnie 10.12.09, 21:23 W życiu bym czegoś takiego nie kupił ani nie wziął. Można sobie pomyśleć, na co koreańscy kacykowie przeznaczają zyski z tego przedsięwzięcia tudzież jak wygląda praca w drugim zakładzie tego 'holdingu'... Głupi ci Szwedzi... Pewnie odbyli też obowiązkową wycieczkę po słonecznej Korei, zachwyceni, że 'tam wcale nie jest tak źle' i w ogóle 'daje się żyć'. Obrzydlistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kapral160 Podwójne standardy 11.12.09, 14:30 Temat współpracy gospodarczej z KRL-D pojawia się raz na jakiś czas. Zwykle krytycznie ocenia się taką działalność. W takich momentach zwykłem zwracać uwagę na fakt stosowania - moim zdaniem - podwójnych standardów oceny moralnej. Czy podobnie bowiem krytycznie oceniamy współprace z ChRL, gdzie do dziś w więzieniach ludzie odsiadują wyroki za swoje poglądy? Gdzie tracą życie za chęć wolności? W mojej ocenie wolność człowieka w obu tych krajach wygląda podobnie. Uważam dlatego, że na podobną ocenę te kraje zasługują. I spodnie też. Nie kupujesz koreańskich, chińskich też nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Spodnie 11.12.09, 14:31 przejżyj swoją szafe zobacz jakie masz metki zajżyj na nakleiki elektroniki czy swojego Ipoda - zauważysz że większość rzeczy została wykonana przez małe rączki chińskich, wietnamskich, indyjskich dzieci - cóż krwawy kapitalizm - a jaki jest system w KRLD to już inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas.levi Re: Spodnie 11.12.09, 15:02 może nie porównuj wolność w chinach i w krld o tyle w chinach wolność jest ograniczona a w krl-d jej po prostu NIEMA w chinach ludzie maja dostep do sieci, moga sobie po regionu powedrowac. a w krl-d ludzie nawet po regionie nie moga jezdzic (poza elitę) nie można wsadzać w tym samym worku chiny i krld a pztm robić interes z krld jest nie możliwy i bardziej ryzykowny niż coś innego, za to na PR dobrze może robić Odpowiedz Link Zgłoś
kapral160 Re: Spodnie 12.12.09, 09:42 Nicolas, Można się spierać długo. Dla mnie ChR-L jest krajem niedemokratycznym, w którym prawa człowieka są gwałcone. Na Koreę patrzy się inaczej bo jest ogromnym rynkiem zbytu. Spodnie chińskie i koreańskie będę w szafie odkładał na tę samą półkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas.levi Re: Spodnie 14.12.09, 02:41 nie można i tak wkładać w tym samym worku te dwa kraje. Jak myślę o chińczykach wiem, że są jacyś szczęśliwi a kiedy myślę o koreańczykach z północy to chyba nie ma takich. Odpowiedz Link Zgłoś
olek_m Re: Spodnie - Kupiłem w ... 05.02.10, 23:00 Kupiłem w Tesco czarne jeansy za 29 zł para. Czy to nie są właśnie te z Korei? Po pierwsze są czarne (zgadza się) i są niewiarygodnie tanie (29 zł). Pamiętam, że za NEP Rosja ekzportowała ryby w beczkach po cenie beczki, a dwaj żydzi z Łodzi wyciągnęli 300% zysk roczny od swojej inwestycji w radziecki przemysł. Więc czy to te czy też nie te? Odpowiedz Link Zgłoś