Gość: anzelm IP: *.icpnet.pl 16.02.04, 18:41 coz za obrzydliwa religia i bydlece zwyczaje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qwe Feministki jak zwykle są przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 18:42 Feministki jak zwykle są przeciw sensownym działaniom. Cierpienie tysięcy kobiet jest bez znaczenia. Liczy się ideologia! Gratuluję wszystkim feministkom. Odpowiedz Link Zgłoś
stonka69 podkreślić trzeba, że kobiety się same brzezają 16.02.04, 18:59 a do tych rytuałów mężczyźni nie mają dostępu. Poza tym jest to praktyka o korzeniach afrykańskich a nie islamskich, wiele muzułmańskich narodów nie praktykuje tego w ogóle a praktykują za to niemuzułmańskie plemiona w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: Feministki jak zwykle są przeciw IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 19:58 Gwe, czy nie zdajesz sobie sprawy, że jesteś idiotą. Rytuał obrzezania niezależnie od płci ofiary tego barbarzyństwa jest przeżytkiem z okresu, kiedy ludzie wierzyli, że ziemia jest płaska i że żaby rodzą sie z błota a matki przyszlych synow bożych są zapładniane przez duchów. Oczywiście świat był pełen diabłów, aniołów i czarownic. Wszyscy, którzy biorą udział w tych zabobonnych praktykach powinni byc sądzeni za zadawanie cieżkiego obrażenia fizycznego i odpowiednio karani. Nie jestem feministą, tylko humanistą. Wstyd mi za ciebie i tych, co cię wychowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Feministki jak zwykle są przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:09 Nie emocjonuj się tak bardzo. Zastanów się. Propozycja tego ginekologa nie jest sensowna ? Odpowiedz Link Zgłoś
max541 [...] 17.02.04, 09:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksin [...] 17.02.04, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministka [...] IP: *.chello.pl 16.02.04, 23:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers Sam sie nakluj!!! Czy ty nie rozumiesz, ze w tym 17.02.04, 00:19 rytuale chodzi o cos innego?!! I z tym feministki i wszyscy ludzie przy zdrowych zmyslach walcza!!! Pewno, ze mozna wykorzystac ta droge, ale celem powinno byc calkowite zaprzestanie ponizania kobiet i zrownania ich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Sam sie nakluj!!! Czy ty nie rozumiesz, ze w IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:20 A niewinne, maleńkie noworodki płci męskie cię nie poruszają ? One nie cierpią ? Ktoś je pyta o zdanie ? Ideologia najważniejsza ? Gratuluję ! Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_piss_brothers tak samo jak lanie zimnej wody na gola glowke dzie 17.02.04, 14:49 dziecka! Ktoś je pyta o zdanie ? Ideologia najważniejsza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Tak samo jak chodzenie do Supermarche IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 16:45 nie chodz- mozesz sie zarazic grypa...:) Statystyki to potwierdzaja. Do pubow tez nie bo tam moga nie domyc szklanic. A jednak ideologia. Kaczorze- idz ty sobie na jakis chrzest dzisiaj. Bo tys sie zupelnie po ´nieludzku´ zradykalizowal. A Kosciol widzisz mimo ze ostro tepiony przez lata komuny jakos sie tak nie zradykalizowal. Wiec kto jest tu madrzejszy? Czy Ciebie za pietke mamusia trzymala i moczyla w balii? Bo pietka cosik duza a Salomon nijak z tego nie wyszedl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alta Obrzezanie nie rowna sie... IP: *.144.popsite.net 17.02.04, 18:48 zupelnemu wyciecia lechtaczki i zaszyciu warg sromowych; kastracja, a potem zeszycie rany moze byc podobnym przezyciem. Tego, natomiast malym chlopcom sie nie robi nigdzie na swiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barszczyk Mądry z Ciebie człowiek! :) IP: 80.51.237.* 17.02.04, 14:18 Zgadzam się z Tobą w 100%! Zamiast ukrucić bólu biednym, afrykańskim dziewczynkom zastepując tradycyjny rytuał obrzezania nowym - całkowicie bezbolesnym - te durne feministki, aby tylko się pokazać i w myśl swojej durnej ideologii są, jak zwykle zresztą, przeciwne. P.S. Feministki niech wypierd..... do Somalii i poczują na własnej łechtaczce, co "dobrego" robią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Re: Feministki jak zwykle są przeciw-porażka !! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 02:01 twoja niewiedza, uprzedzenia i głupota dyskwalifikuje cię jako dyskutanta w tej sprawie. Jestem po etnologii i proponuję ci uzupełnić wiedzę na temat technicznej strony tego rytuału oraz jego skutków dla zdrowia i życia kobiet, o inicjacji seksualnej obrzezanej kobiety- niejednokrotnie dokonywanej z pomocą noża(symboliczne złamanie pieczęci). Jeśli masz odrobinę wyobraźni to spróbuj wczuć się w rolę i poczuj nóż w odbycie-to będzie twój pierwszy sex i na zawsze takim pozostanie, choć to tylko jedna strona tego drastycznego rytuału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Awantura... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.02.04, 18:42 A ciekawe, że jakoś przeciw żydowskim obrzezaniom, znacznie bardziej ingerującym w fizjonomię człowieka, nikt się nie buntuje. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 18:46 Jestem przeciwny wszelkim takim religijnym ingerencjom w fizjonomie czlowieka ale takie bzdury jak ty gosciu pleciesz przechodza ludzkie pojecie. Widocznie obrzezano ci mozg ingerujac "znacznie bardziej" w twoja fizjonomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 18:51 Trochę rozwagi. Nie poddaj się tak łatwo manipulacjom pismaków. Naprawdę uważasz, że rytualne obrzezanie penisa jest OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 18:58 Czy ty nie umiec "mnie przeczytac". Przeciez napisalem wyraznie, ze jestem przeciw WSZELKIEJ INGERENCJI. Wszelkiej znaczy penisa tez. Ale jak widze oszoloma ktory pisze, ze obrzezanie penisa jest "znacznie bardziej ingerującym w fizjonomię człowieka" to co innego moge napisac. Przeciez obrzezane kobiety cierpia do konca zycia a kazdy stosunek jest dla nich meka natomiast z obrzezanym penisem dolegliwosci koncza sie po kilkunastu dniach i faceci z takim kut*sem niezle sobie potrafia uzywac bez szkody dla swych doznan. Wiec tu naprawde nie ma co porownywac. Gosciu ktory napisal taka bzdure ma po prostu obrzezany mozg, jak juz wczesniej napisalem. Gość portalu: 123 napisał(a): > Trochę rozwagi. Nie poddaj się tak łatwo manipulacjom pismaków. Naprawdę > uważasz, że rytualne obrzezanie penisa jest OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:00 No, może lekko uwydatnił problem. Ale on istnieje, zgadzasz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 19:05 Problem istnieje jesli ma nature nakazu religijnego ale np. w USA Ameryaknie obrzeuja niemowleta-chlopcow bez przymusu religijnego. Ba robia to nawet lewicowi ideowcy swoim dzieciom. Po prostu ponoc to zdrowiej dla kobiety i mezczyzny ktorzy bzykaja sie na lewo i prawo. Ale wtedy problemu nie ma. Gość portalu: 123 napisał(a): > No, może lekko uwydatnił problem. Ale on istnieje, zgadzasz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:09 Tu nie chodzi o nakaz religijny. Czy w USA pytają o zdanie niemowlaka ? Czy on może się niezgodzić ? Czy to jest bezkrwawy zabieg ? Problem nie w nakazie religijnym a w głupim zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 19:16 A czy niemowlaka pyta sie gdziekolwiek np. czy nadane imie mu sie podoba ? Nioe badz smieszny. Obrzezywanie ma swoje uzasadnienie medyczne i wynika z zalecen wspolczesnej medycyny. Mnie osobiscie to mala przekonuje ale moge zrozumiec, ze np. ktos dobrowolnie co roku chce sie nakluwac szczepieniami na grype wg. nie zupelnie nieskutecznymi. Gość portalu: 123 napisał(a): > Tu nie chodzi o nakaz religijny. Czy w USA pytają o zdanie niemowlaka ? Czy on > może się niezgodzić ? Czy to jest bezkrwawy zabieg ? Problem nie w nakazie > religijnym a w głupim zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Hahahahaha... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:22 Z zaleceń współczesnej medycyny !?! Pokaż mi takie zalecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Hahahahaha... 16.02.04, 19:27 Przestan robic z siebie blazna. Poszukaj to znajdziesz (bo nie jest to zadna tajemnica, a na internecie z pewnoscia znajdziesz informacje)albo porozmawiaj z lekarzem. Ja nie mam czasu na edukowanie ciebie. Natomiast wiem jedno USA to wolny kraj i gdyby obrzezywanie bylo problemem dla tych chlopcow to roznego rodzaju organizacje juz dawno podnioslyby ten problem. Zatem problemu tego w USA nie ma. Natomiast widze, ze jest problem dla ciebie. Ze zrozumieniem. Gość portalu: 123 napisał(a): > Z zaleceń współczesnej medycyny !?! Pokaż mi takie zalecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:33 Takich zaleceń po prostu NIE MA! Owszem są wyniki pewnych badań, nie są one jednak podstawą do formułowania zaleceń. Zauważ, że w przypadku obrzezania dziewcząt nikt takich badań nie prowadził. Może te zabiegi są korzystne dla zdrowia (pacjentki lub jej partnera/partnerów) w okresie 20-, 30-lat ? Co do USA: zwyczajnie niemowlęta nie mówią i dlatego nie mogą zaangażować adwokata. Bez adwokatów w Stanach nic nie wskórasz. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 19:48 Oj chlopie ty dalej swoje. No to dlaczego gdy te niemowleta dorosna to nie wytaczaja procesow swoim rodzinom lub szpitalom ktore te zabiegi przeprowadzaja (czyli wszystkim szpitalom) ? W USA wytacza sie procesy o rozne mniejsze glupstwa i wygrywa. Drogi 123 czy jestes sam obrzezany i cierpisz z tego powodu ? Jesli nie to moze znajdziesz jakies takiego obrzezanego wtedy twoja argumentacja bedzie miala jakikolwiek sens. A tak to ma charakter "ja wiem lepiej". W przypadku dziewczat nikt badania sa prowadzone i wiadomo, ze te dziewczynki a pozniej kobiety cierpia. Potwierdzaja to swymi zeznaniami i odczuciami. Latwo znalezc gdzies na internecie, lub w ksiazkach, raportach organizacji humanitarnych wiele takich wyznan doroslych juz kobiet. Wiec gosciu daj juz sobie spokoj z ciagnieciem tematu i porownywaniem dwoch niewspolmiernie roznych dzialan. Jedyne co je laczy to slowo "obrzezanie". Gość portalu: 123 napisał(a): > Takich zaleceń po prostu NIE MA! Owszem są wyniki pewnych badań, nie są one > jednak podstawą do formułowania zaleceń. Zauważ, że w przypadku obrzezania > dziewcząt nikt takich badań nie prowadził. Może te zabiegi są korzystne dla > zdrowia (pacjentki lub jej partnera/partnerów) w okresie 20-, 30-lat ? > > Co do USA: zwyczajnie niemowlęta nie mówią i dlatego nie mogą zaangażować > adwokata. Bez adwokatów w Stanach nic nie wskórasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Jedyne co je łączy to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:53 słowo "obrzezanie", humanitaryzm i przykaz religijny. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Jedyne co je łączy to 16.02.04, 19:55 A wg. jakiego to przykazu religijnego obrzezuje sie chlopcow w USA i w Europie. Tak, tak Europejczycy tez coraz czesciej to robia. Pisze Europejczycy a nie Zydzi europejscy. Moze warto abys zaczal sie z tym oswajac jesli juz wchodzisz do tej Europy. Gość portalu: cc napisał(a): > słowo "obrzezanie", humanitaryzm i przykaz religijny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Jedyne co je łączy to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:02 A to nowość. Polecam: przeczytaj co napisał Icek o 19.57. I co teraz napiszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Jedyne co je łączy to 16.02.04, 20:06 Smieszni jestescie. Odpowiedzialem juz niejakiemu !, wiec nie bede sie powtarzal. Gość portalu: 123 napisał(a): > A to nowość. Polecam: przeczytaj co napisał Icek o 19.57. I co teraz napiszesz > ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:55 Zróbmy więc badania porównawcze Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 20:00 Badan jest pelno i nie trzeba ich robic. A ty masz teze gotowa bez wzgledu na wyniki jakichkolwiek badan. Ja napisalem ci, ze nie popieram takich zabiegow ale ty doprowadzasz wszystko do absurdu. W dodatku skupiasz sie nad czyms co nie stwarza problemu a pomijac sedno sprawy w calym watku o obrzezywaniu. To jest symptomatyczne i jasno pokazuje jakie sa twe prawdziwe intencje. I tak naprawde w d... masz te obrzywane kobiety. Ale bardzo troszczysz sie o brzezywanych chlopcow choc ci chlopcy wcale nie chca twej troski. Gość portalu: 123 napisał(a): > Zróbmy więc badania porównawcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:05 Takich badań nie ma. Interesuje mnie problem obu płci. Czy to źle ? Tylko feministki są zwolenniukami seksizmu. Ty też ? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 20:14 Nie interesuje cie problem obu plci. Poczytaj sobie jeszcze raz to wszystko co pisales do mnie w tym watku. Jasno z tego widac co naprawde cie interesuje. A ja interesuje cie co czuje obrzezany facet gdy robi barabara to znajdz takiego i sobie z nim pogadaj. Bo co czuje obrzezana kobieta to chyba nie masz watpliwosci ??? A moze jednak myslisz, ze rozkoszny orgazm ??? Gość portalu: 123 napisał(a): > Takich badań nie ma. Interesuje mnie problem obu płci. Czy to źle ? Tylko > feministki są zwolenniukami seksizmu. Ty też ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg [...] IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Różnica jakościowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:20 Ten argument mnie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:01 Przeczytaj co napisał Icek o 19.57. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 20:05 A co maja idiotyzmy jakiegos forumowego icka do tego co ja pisze. Gość portalu: ! napisał(a): > Przeczytaj co napisał Icek o 19.57. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: obrzezywanie niemowląt IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 20:11 Ha, ha, ha! Studiowałem medycynę i w Polsce i w Anglii i mogę cie zapewnić, że zabieg obrzezania nie istnieje w programach nauczania w tych krajach. Natomiast w W. Brytanii opinia swiata medycznego uważa zabieg obrzezania za barbaryzm i domaga sie ustawy zabraniającej prawnie tego nieludzkiego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: obrzezywanie niemowląt 16.02.04, 20:16 To badz laskaw moj ty doktorku wyjasnic mi dlaczego medycyna amerykanska zaleca ten zabieg. A poziom medycyny amerykanskiej jest najwyzszy na swiecie. Gość portalu: Jurek A. Hampshire napisał(a): > Ha, ha, ha! Studiowałem medycynę i w Polsce i w Anglii i mogę cie zapewnić, że > zabieg obrzezania nie istnieje w programach nauczania w tych krajach. Natomiast > > w W. Brytanii opinia swiata medycznego uważa zabieg obrzezania za barbaryzm i > domaga sie ustawy zabraniającej prawnie tego nieludzkiego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Hahahahahahahaha IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:19 Amerykanie naprawdę tego nie zalecają. Pozdrawiam. Musze kończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Hahahahahahahaha 16.02.04, 20:22 Amerykanie naprawde to zalecaja. Twoj wsmiech dowodzi, ze musisz jeszcze duzo swiata poogladac. Do milego... Gość portalu: 123 napisał(a): > Amerykanie naprawdę tego nie zalecają. Pozdrawiam. Musze kończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Hahahahahahahaha IP: *.gdynia.mm.pl 17.02.04, 02:40 galaxy2099 napisał: > Amerykanie naprawde to zalecaja. ******************** Też barbarzyńcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: obrzezywanie niemowląt IP: *.ssc.uwo.ca 16.02.04, 21:39 Nie studiowalem medycyny, ale robie nauke pokrewna. Z obrzezywaniem chlopcow to jest tak, ze raz sie to w USA zaleca, innym razem odradza. "Fale" ida mniej wiecej co 20 lat, w zaleznosci od badan jakie sa w danej chwili na topie. Nie ma danych eksperymentalnych na to, ze obrzezani faceci maja z tego powodu jakiekolwiek problemy, sa dane, ze moga miec nawet nieznaczne korzysci (np. mniejsze ryzyko zarazeniea sie HIV). Z obrzezaniem dziewczat sprawa ma sie inaczej, bo usunieta jest lechtaczka -> to tak, jakby facetowi odciac caly czubek penisa. Na to sie nikt nie powinien godzic (mam na mysli rodzicow tych dziewczynek, bo one z byt wiele do powiedzenia pewnie nie maja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: 198.138.227.* 16.02.04, 22:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 rece opadaja 17.02.04, 01:25 Mi natomiast rece opadaja jak czytam takich niedouczonych gosci. Ty mi gosciu nie musisz mowic jak jest w USA bo tu mieszkam od wielu lat. Mam rowniez kontakt ze srodowiskiem medycznym. Brednie jakie wypisujesz na temat picia coli, mleka i Zyudow lekarzy przechodza ludzkie pojecie. A czlowiek sie pozniej dziwi dlaczego na swiat ma takie zle zdanie o glupich Polakach. Niestety widac i slychac. Taki New Hamshire jest jeszcze lepszym przykladem bo ponoc lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Galaxy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:25 Przestań się głupio upierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: rece opadaja IP: 198.138.227.* 17.02.04, 14:50 tez mieszkam od lat i o zdrowotnosci coli slyszalem w FOX w newsach z lakarzami mialem sporo do czynienia (skonczylo sie na tym ze musialem sie w Polsce leczyc, wiec mi nie pisz ze bzdury pisze), a Ty pewnie jestes citizen i w zwiazku z tym jako taki masz okulary na oczach i z wdziecznosci do wuja Sama tracisz poczucie rzeczywistosci, rozejrzyj sie troche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: obrzezywanie niemowląt IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 22:46 Drogi Galaxiku, zabieg obrzezania w Stanach nie jest ani przymusowy ani stosowany dla celów profilaktycznych. Niestety nie jest wyjęty z pod prawa. Być może w niektórych stanach są jakieś wyjątki, o których nie wiem. Być może Ambasada USA w W-wie będzie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
max541 Re: obrzezywanie niemowląt 17.02.04, 09:39 galaxy2099 napisał: > To badz laskaw moj ty doktorku wyjasnic mi dlaczego medycyna amerykanska zaleca > > ten zabieg. A poziom medycyny amerykanskiej jest najwyzszy na swiecie. > > > Gość portalu: Jurek A. Hampshire napisał(a): > > > Ha, ha, ha! Studiowałem medycynę i w Polsce i w Anglii i mogę cie zapewnić > , > że > > zabieg obrzezania nie istnieje w programach nauczania w tych krajach. > Natomiast > > > > w W. Brytanii opinia swiata medycznego uważa zabieg obrzezania za barbaryz > m i > > domaga sie ustawy zabraniającej prawnie tego nieludzkiego procederu. to jest ciekawe ,arab nie musi sie martwic ze go zona zdradzi,bo i po co,to my jestesmy do tylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: 198.138.227.* 16.02.04, 22:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 [...] 16.02.04, 22:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: 198.138.227.* 17.02.04, 14:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: Hahahahaha... IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 22:51 Gościu! Tobie by się przydało obrzezanie twego antysemityzmu, którego nawet sam papież sie wstydzi za ciebie i tobie podobnych ksenofobów. Plamisz dobre imię Polaków i Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 Re: Hahahahaha... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.02.04, 01:17 No przeciez problem jest. Organizacje tez. Sa nawet operacje przywracajace napletek, bo niektorzy uwazaja, ze bez napletka maja gorsze doznania. Przyczyna dla, ktorej obrzezaja sie chrzescijanie jest domniemanie, ze brak napletka utrudnia dojrzewajacym chlopcom uprawianie samogwaltu, ktory byl uwazaby za wielki grzech, ktory trzeba zwalczac wszystkimi dostepnymi srodkami. Medyczne powody dorobiono pozniej, ale nie sa zbyt przekonujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 PRZECZYTAJCIE, ON MA RACJĘ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Tu chodzi o zwyczaj etniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob i rasista ludozerstwo to tez zwyczaj etniczny ! IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:36 Tu jest cywilizowana Europa i dla takich 'zwyczajow etnicznych' nie ma miejsca !!! A jak sie barbarzyncom nie podoba to wyp...ac !!!! Niektorzy maja 'zwyczaje etniczne' polegajace na zezarciu wspolplemienca, czy dla takich 'kultur' tez mamy byc 'tolerancyjni' ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: ludozerstwo to tez zwyczaj etniczny ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:41 A tych co obrzezają niewinne, maleńkie niemolęta płci męskiej też będziemy wyrzucać z Europy ? Odpowiedz Link Zgłoś
abigail_g Re: ludozerstwo to tez zwyczaj etniczny ! 17.02.04, 15:45 Moze jakby Ciebie ktos obrzezal w dziecinstwie, to teraz Twoj wlasny napletek nie przeslanialby Ci calego swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Awantura... IP: *.internode.on.net.au 17.02.04, 00:00 trzeba docenic troske i dalekowzrocznosc rodzicow, ktorzy juz w wieku niemowlecym troszcza sie o przyszle zycie erotyczne synka. a tak bardziej powaznie, lekarze sa podzieleni co do tego czy obrzezanie chlopcow przynosi jakies korzysci zdrowotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanaa Re: Awantura... IP: *.client.comcast.net 17.02.04, 18:34 oczywiscie problem istnieje Ale nie mozna porownywac obrzezania penisa (wyciecia kawalka skorki) z wycieciem lechtaczki (wycieciem jaj fizycznie)- to tak jak porownywac - wydepilowanie nogi z jej amputacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auuu Greg Litości!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:23 Panowie!!! Te zabiegi nie ingerują w fizjonomie!!! Fizys = twarz!!! A fizjologię orgazmu u kobiety to owszem, dewastują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Drogi Auuu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:26 To wiemy. Koledze trochę się pomyliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Awantura... ICEK IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 22:52 Icku - wcale nie jesteś z NARODU WYBRANEGO - TYLKO Z WYPĘDZONEGO Takie jest wasze pokrętne uzasadnianie , że pomuliliście fakty z marzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 18:47 Właśnie chciałem to napisać. Takie postępowanie nie jest nieludzkie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4a [...] IP: *.library.ucsf.edu 16.02.04, 23:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Awantura... IP: *.client.comcast.net 16.02.04, 23:53 tobie to nie tylko raczki, ale wszystko, trzeba miec troche godnosci i poczucia wartosci, szkoda, mysle ze musisz zmienic adres, zeby przeorganizowac swoje myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha44 Re: Awantura... IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 17.02.04, 09:00 ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Awantura... IP: 82.139.13.* 17.02.04, 18:29 > A ciekawe, że jakoś przeciw żydowskim obrzezaniom, znacznie bardziej > ingerującym w fizjonomię człowieka, nikt się nie buntuje. Nie wiedzialem, ze penisy rosną na twarzy. Wez se czlowieku przeczytaj co to jest fizjonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Awantura... IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:36 Fizjonomię???? od kiedy tę obrzezywaną część ciała zaliczono do fizjonomii?? (no chyba że masz inną anatomię niż reszta męskiej części ludzkości) A na poważnie - utnij sobie kutaska, zaszyj dziurkę do siusiania tak, by ledwo kapało a wtedy będziesz mieć porównanie czy obcięcie samego napletka jest poważniejszą ingerencją czy nie, w porównaniu z rytuałem praktykowanym na kobietach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Wokół "symbolicznego" obrzezania muzuł... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:46 Nie rozumiem dlaczego jesli obrzezanie nie jest wymagane przez islam, muzulmlanie tak na to nalegaja. Krok po kroku, w imie politycznej poprawnosci, Europa bedzie sie zgadzac najpierw na "symboliczne" obrzezanie, potem na kamieniowanie i ucinanie rak. Niech zyje wielokulturowosc. Ci sami co teraz protestuja niestety przyczynili sie do zalewu Wloch barbarzynskimi kuturami przez walke o barbarzynskie "prawa kobiet" do pozbawiania dzieci prawa do zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjj Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muzuł... IP: *.stanet / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 18:47 Boże ten świat jest nienormalny!!!!!!!!!! Tu przydałby się feministki, które zajmują się innymi sprawami. Naprawdę gdzie są wszystkie organizacje chroniące zdrowie i godnosć człowieka??? To jakaś paranoja - a podobno mamy cywilizację na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:51 Feministki moga sobie protestowac ale same przyczyniaja sie do zalewu Europy przez barbarzynskie kultury kiedy nawoluja do barbarzynskiego prawa do skrobania dzieci i w konsekwencji do wyludniania Europy z rodzimych populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:26 Skrobanki przyczyna niskiego/ujemnego przyrostu naturalnego w Europie? Ciekawa teza, tyle ze sprzeczna z rzeczywistoscia. W Europie Zachodniej wskaznik przerywania ciazy jest jednym z najnizszych na naszej matce Ziemi szanowny kolego. Zastanow sie dlaczego i jakie sa przyczyny wysokiego wskaznika w Europie Srodkowo-wschodniej, w Azji, Afryce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnb To proste ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:35 Antykoncepcja + skorobanki. Nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk_137 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dial-in.ttnet.net.tr 16.02.04, 19:36 Szanowny Panie Na Zachodzie, we Francji ,mimo mozliwosci usuwanie niechcianej ciazy, i zwrotu kosztow za zabieg, mimo tego urodzilo sie w ubieglym roku 890 000 dzieci A ile w zaklamanej rydzykowej i katolickiej Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feminista Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.04, 19:36 czlowieku, zastanow sie o czym ty mowisz. gdyby nie feministki to kobiety do dzis bylyby traktowane jak czlowiek 20stej kategorii, a moze tego wlasnie ci zal, ze awansowaly z kategorii 20tej o kilka stopni w gore? a feministek walka o "barbarzynskie skrobanie dzieci" to przede wszystkim walka z katolicka obluda: ksieza nauczajacy o milosci blizniego i jakims cudem nie dostrzegajacy tragedii dziesiatkow tysiecy kobiet, ktorych nie stac na zabieg w "podziemiu", a ktorym zaklamani ksieza zabraniaja dostepu do antykoncepcji. gratulacje! najlatwiej zaslonic oczy na jakikolwiek problem, udac ze go nie ma i cale zlo zwalac na feministki. swietnie! typowa Polska mentalnosc, gratuluje dobrego samopoczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
galaxy2099 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz 16.02.04, 18:51 Taki szlakbum napisalby, ze na tym polega wyzszosc Europy na dreszta zacofanego swiata. Tfu, tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 16.02.04, 18:52 Wysylajcie, idioci, rodzicow okaleczajacych corki do Somali bez prawa powrotu. Czemu musze zyc wsrod takich poprawnych politycznie przyglupow? Po co nam tu w Europie to muzulmanskie barachlo? Przeczytajcie wspaniala Oriane Fallaci. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus a oto co muzulmanie mowia o nas.... 16.02.04, 18:54 "KOBIETA" muzulmanka.pl/roz12.htm www.muzulmanka.pl a z rozdzialu 12 Tak więc, prawdziwa muzułmanka jest bardziej szanowana będąc dzieckiem, dziewczynką, a potem żoną i matką[24]. Jest dumna z wyższości i doskonałości islamskiego systemu, który ją ochronił oraz wyraża smutek z powodu krzywdzonej siostry w Europie, Ameryce i innych rejonach świata. *** Wszelkie działania w imię dziwnie rozumianej wolności, świadczą o zaniku moralności w życiu kobiety, rodziny i całego społeczeństwa. Czystość, wstydliwość, honor, uczciwość ustępują przed nowym modelem nazywanym „kobieta wyzwolona”. Oznacza to dominację materializmu i rozwiązłość seksualną. W zapomnienie odchodzą wyższe wartości[23]. Zachodnia kobieta, tylko z nazwy wolna, zdaniem muzułmanów jest godna pożałowania. Najwyższe stanowiska sprawują mężczyźni, oni w większości przypadków są dyrektorami, kierownikami, członkami parlamentów, ministrami. ******************************************************************************** jak czytam takie artykuly jak ten o tych barbarzynskich obyczajach po prostu chce powiedziec "Boze,dziekujemy ci za to ze dales nam f-16,czolgi,i cala potege militarna swiata zachodu" choc Boga do takich rzeczy nie mozna mieszac po prostu brak slow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: a oto co muzulmanie mowia o nas.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:56 Nie rozumiem dlaczego jesli obrzezanie nie jest wymagane przez islam, muzulmlanie tak na to nalegaja. Krok po kroku, w imie politycznej poprawnosci, Europa bedzie sie zgadzac najpierw na "symboliczne" obrzezanie, potem na kamieniowanie i ucinanie rak. Niech zyje wielokulturowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: a oto co muzulmanie mowia o nas.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:59 Napisz w ktorym miejscu sie nie zgadzasz z tym tekstem. ------------ Wszelkie działania w imię dziwnie rozumianej wolności, świadczą o zaniku moralności w życiu kobiety, rodziny i całego społeczeństwa. Czystość, wstydliwość, honor, uczciwość ustępują przed nowym modelem nazywanym ?kobieta wyzwolona?. Oznacza to dominację materializmu i rozwiązłość seksualną. W zapomnienie odchodzą wyższe wartości[23]. Zachodnia kobieta, tylko z nazwy wolna, zdaniem muzułmanów jest godna pożałowania. Najwyższe stanowiska sprawują mężczyźni, oni w większości przypadków są dyrektorami, kierownikami, członkami parlamentów, ministrami. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus szczerze??od pierwszego zdania o tym ze 16.02.04, 19:07 wolnosc stoi w sprzecznosci z moralnoscia po zdanie srodkowe ze kobiety w naszej kulturze sa godne pozalowania po ostatnie bo jakos nie widuje wielu kobiet na stanowiskach w krajach islamu... pytanie powinno byc:w czym sie moge zgodzic z tym tekstem... no wiec -> w niczym... i wcale nie jestem z tego powodu dumny ze mam zaszczyt zyc w innej kulturze i miec inne zasady... czuje raczej wstyd ze na naszych oczach i na oczach calej europy w ramach "tolerancji" odbywa sie taki barbarzynski obrzadek a wokol nas wciaz istnieja kraje gdzie istnieje niewolnictwo,gdzie odmawia sie ludziom prawa do wolnosci i gdzie rzadza zlaknieni wladzy niedouczeni mullowie... i powinnismy sie tego wstydzic wszyscy... co to znaczy ze "W europie jest wolnosc"?? ze wszystko wolno u nas robic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: szczerze??od pierwszego zdania o tym ze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:11 Są kraje, w których rządzą niedouczeni lewcy i nie jest tam lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: szczerze??od pierwszego zdania o tym ze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:12 Są kraje, w których rządzą niedouczeni lewacy i nie jest tam lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Np podszywac sie jak Pan z telia. com ? IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 12:36 To jak udowodnisz Marcusie ze w naszej cywilizacji tego nie wolno? Bo jestem zywo zainteresowana.... PS. walka o prawa to jedno. Walka o ideologie to jeszcze inna historia. NIe zmienicie ludzi i ich obyczajow jednym najazdem panow madralinskich. I to jest fakt i madrosc. Pokazcie ludziom to co mozna zrobic w zamian. Oni apeluja o wartosci tradycji. O to by nie instruowac np kobiet co maja robic zeby im i mezowi bylo przyjemniej. Bo i po co? Partnerstwo opiera sie na wielu sprawach a bynajmniej nie tylko na dobrym seksie. A wpasc na to co czyni seks dobrym moze kazdy z nas - bez instrukcji. To akurat mamy ´zakodowane´ biologicznie. NIe trzeba do tego ani specjalnych kursow ani szczegolnej inteligencji. Ci ludzie nie potrafia sie przed tym buntowac inaczej. Pan wloski ginekolog siedzi w tym czyms i dobrze wie o czym mowi.. Latwo glosowac jak sie nie ma pojecia ani o kulturze ani o realiach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob i rasista g... mnie obchodzi co muzulmanie mowia o nas.... IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:15 ...Czystość,wstydliwość, honor, uczciwość... Tak, tylko czasami wymuszana kwasem, nozem, batem, pistoletem. Tu chodzi o WYBOR ale tego mahmuccy barbarzyncy nie rozumieja. Gdy kobieta chce byc cnotka, to moze nia byc moze nawet isc do zakonu, a jak chce dawac d.. na prawo czy lewo to jej sprawa. No coz ale dla przedstawicieli 'cywilizacji' ktora od 700 lat nie wniosla NIC oprocz 'religi' i 'przyrostu naturalnego' cos takiego jak wolnosc, czy wybor to rowna abstrakcja jak i fizyka kwantowa (bynajmniej nie wynaleziona przez ajatollahow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Albo wolność albo rasizm IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:19 Trzeba przemyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob i rasista Re: Albo wolność albo rasizm IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:42 albo 'tolerancja' albo instynkt samozachowawczy ? Pomysl, o ile umiesz wyrwac sie poza ramki 'poprawnosci politrycznej' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Rasizm czy ostroznosc i obrona? IP: *.telia.com 17.02.04, 11:57 Czytam te wasze rozwazania, musze przyznac, ze sa troche na uboczu glownego tematu i troche mnie skreca, a troche cieszy. Wiecie co mnie cieszy? Zyjac w Szwecji wykorzystywanej na calego przez oblesnych muzulmanskich "uciekinierow" stalam sie rasistka (moze nie wielka, ale troche na pewno). Mam nadzieje, ze Polska nigdy nie wplacze sie w takie kontakty i taka zaleznosc od muzulmanow i wszystkich innych poza europejskich odmiencow, ktorym niby trzeba pomoc. Cale watachy tych barbarzyncow przyjezdzaja do Europy, zeby zyc z zasilkow i pracowac na czarno wsrod swoich ziomkow i niby ukrywac sie przed swoimi dyktatorami. Jakos natychmiast po otrzymaniu odpowiednich dokumentow wyjezdzaja do tych swoich niebezpiecznych krajow na wakacje, miedzy innymi po to, aby obrzezac dziewczynki, pozniej aby wydac je tam za maz (chociaz w Szwecji jest to zakazane). Tatusiowie i braciszkowie dbajacy o honor swoich religijnych rodzin zabijaja, a w najlepszym razie katuja i wiezia swoje siosrty, ktore maja czelnosc umawiac sie z bialymi facetami, albo smia zdejmowac chusty z glow, itp itd. A rzad i organizacje mysla tylko o tym, aby tym biednym uciekinierom bylo jak najlepiej. Podnosza sie teraz glosy sprzeciwu i postulaty, aby bronic dziewczyn, ale tego sie po prostu nie da zrobic!!!! Muzulmanie placza wszystkie pojecia; wolnosci, religii, szacunku, itp itd. Wolnosc to musza miec tylko oni - islamscy faceci do robienia ze swoimi kobietami tego, co chca. Oby Polska nie otwierala sie na tych barbarzyncow!!!! Spojrzcie na problemy Francji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Drogi nieprzyjacielu- sadzisz ze twoje IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 12:39 wypowiedzi maja jakas wartosc albo jakiekolwiek znaczenie dla kogokolwiek jesli sie pod kogos uparcie podszywasz? Miej odwage zostac przy jednym nicku. Inaczej to co mowisz i cale twoje tu na forum jestestwo nie ma innego sensu jak tylko sianie zametu... Wiesz co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Bez przesadyzmu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:44 mułzumanie też miewali lepsze okresy, z których zostało im trochę niezłej architektury i poezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Bez poprawnosci politycznej ! IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:47 Ostatni taki 'lepszy' okres skonczyl sie w XIII wieku, i od tego czasu jest tylko 'religia', jihad i przyrost naturalny, w tych trzech dziedzinach sa niedoscignionymi mistrzami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Bez poprawnosci politycznej ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:49 Największy problem w tym przyroście... Może, więc niech się obrzezają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Bez bezpodstawnych zarzutów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:11 Nie przypinaj mi poprawności politycznej, bo uważam to za zarzut obraźliwy. Wyłączając datowanie masz owszem rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk To nie obrzezanie, lecz amputacja!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.02.04, 19:13 Dobrze napisała Oriana Falacci, że ludność krajów nieeuropejskich, jeżeli pragnie zamieszkać w krajach o obyczajowości wywodzącej się z dziedzictwa chrześcijańskiego, musi się dostosować! Podobnie jak wielu rodaków, nie przepadam za Chiracem, ale zgadam się z z jego determinacją w sprawie zakazu noszenia chust muzułmańskich w szkołach publicznych; co kraj - to obyczaj! Jeśli imigranci muzułmańscy tak za wszelką cenę pchają się do Europy, to niech się to dzieje z świadomością, że odtąd będą musieli przestrzegać obowiązujących w Europie, a nie w rodzinnej Somalii, Etiopii, itd. praw! Dla uważających inaczej, droga powrotu do ojczyzny otwarta! A już obrzydliwa, nieludzka praktyka wycinania dziewczynkom łechtaczki, dla jakichś wydumanych, pseudoreligijnych fanaberii, jest w Europie i w ogóle w krajach cywilizowanych, nie do przyjęcia! Zastanawiam się tylko jeszcze, dlaczego tolerują to agendy UE i nie przyjęły w tej kwestii jednolitego stanowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Drogi Konradzie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:17 Podstawową cechą kultury europejskiej jest tolerancja mniejszości. Prawda ? Co sądzisz o obrzezaniu maleńkich, niewinnych niemowląt płci żeńskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:17 Chodziło o płeć męską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Pomyłka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.02.04, 21:20 Z tego co wiem, obrzezanie jest zabiegiem nie wywierającym ujemnego wpływu na życie płciowe dojrzałych już mężczyzn, natomiast FGM (Female Genital Mutilation), po niemiecku "Genitalverstümmelung", jest zabiegiem amputacji, nieodwrotnie pozbawiającym kobiety nadanych im przez naturę i przynależnych im cech. Różnica zasadnicza! Warto w tej kwestii przeczytać odnośne artykuły w austriackim "dieStandard.at". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:32 Ale propozycja opisywanego ginekologa rozwiązuje ten problem. Przeczytaj artykuł. Co powiesz o tych bezmyślnych feministkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Pomyłka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 08:12 Nie Ty jeden "aaa" czytałeś ten artykuł, zabieg zaproponowany przez naturalizowanego Somalijczyka, dra Omara jest półśrodkiem, protezą mającą ułagodzić afrykańsko-muzułmańskich fundamentalistów. Celem tego nieludzkiego rytuału nie jest jednak symboliczne utoczenie pod znieczuleniem kropli krwi z krocza dziewczynki, lecz pozbawienie jej jej seksualności, a zatem i kobiecości. Warunki i sposób w jakich to się przeprowadza, to już zupełnie inna sprawa, która winna leżeć w polu zainteresowań policji i prokuratury. Clou sprawy zawiera się w tym, że jeżeli jakaś grupa etniczna praktykuje rytuał polegający na AMPUTACJI łechtaczki, to nie zadowoli się li tylko jej nakłuciem! Poprostu są zbyt "zacofani" na jakiekolwiek inowacje w tym zakresie, ma być dokładnie tak, jak było za matki, babki i prababki! Ja nie widzę innego rozwiązania problemu, aniżeli całkowity zakaz zabiegu na EUROPEJSKICH dziewczynkach, alternatywą jest ekspulsja z Europy raz na zawsze! Zasiedlając Europę czy wogóle jakiś kraj cywilizowany, imigrant MUSI z góry mieć świadomość nieodzowności przestrzegania WSZYSTKICH obowiązujących tam praw! O co Ci chodzi z tymi Twoimi feministkami - doprawdy nie wiem; sprawa nie z feminizmem, lecz tylko z humanitaryzmem ma coś wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 12:00 Wiesz najlepiej. Nie zaakceptują tego. Deportować ich. A gdzie Twoja tolerancja ? Może lepiej jednak zaakceptować symbole do których przywiązani są inni ludzie ? A co do feministek: One właśnie takich rzeczy nierozumieją. Są nietolerancyjne. To seksistki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:54 Aaa, symbole do których przywiazni sa inni ludzie? To chyba nijak sie ma do obrzezania kobiet. Tolerancja tez musi miec gdzies swoje granice. Zgadzam sie z Konradem, jesli ludzie "przywiazani do symboli" sa tu, w Europie to musza sie stosowac do naszych "symboli" i praw. A tak swoja droga tych kolesi, ktorzy sie zajmuja czyms takich wykastrowalabym tepa zyletka. Bez znieczulenia. Bez pozostawienia oslonek. Sorki, troche mnie ponioslo ale porazaja mnie takie rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:46 Spudłowałaś dziewczę, zabawa w wycinanki odbywa się w czysto damskim gronie, najczęściej tnie babcia akuszerka. (Tak to przynajmniej od lat w prasie opisują). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stradivarius Re: Pomyłka IP: *.aster.pl 18.02.04, 11:57 No i co z tego? W polskim wojsku też starsi żolnierze niszczą młodszych. Czy to dowodzi, że należy uszanować wiekową tradycję i nie walczyć z tym? Wystarczy, że ktoś napisze magiczne słówko "feministki" i już banda kretynów jest gotowa bronić dokładnie każdego draństwa które te "feministki" atakują. Feministki są przeciw komorom gazowym. Jesteś za komorami gazowymi? Strad -------------------- Karaoke to moje życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob i rasista mahmuci...a Wietnamczycy IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:24 Zgadzam sie z toba w 100% !! Jesli przyjechales by zyc w Europie MUSISZ sie dostosowac do miejscowych norm i zwyczajow ! Nie podobaja sie one ? PASZOL TY WON !! A tak nawiasem mowiac, jakos zaden kraj nie ma problemow z 'zoltymi' ! Nawet u nas w Polsce 'nasi' Wietnamczycy nie stwazaja zadnych problemow, pracuja, siedza cicho, szybko ucza sie mowic po polsku, ich dzieci sa prymusami w szkolach ! I choc odmienni od nas fizycznie sa przez Polakow akceptowani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:29 Ale te somalijki nikomu, poza feministkami nieprzeszkadzają. Po prostu się obrzezają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homofob i rasista Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:40 mnie to przeszkadza ! bo jest to barbarzynstwo ! I jako 'homofob i rasista' jestem 'nietolerancyjny' ! Poki co sa to Somalijki, za 10-20 lat beda to Wloszki, Niemki, Francuzki, Wegierki i w koncu Polki, poki ktos wrszcie bedzie mial na tyle jaj by politycznej poprawnosci , 'tolerancji' i barbarzynstywu powiedziec DOSC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:42 A jeśli Polki będą chciały się obrzezać to co z tego ? Ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomiK Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: 12.149.95.* 16.02.04, 22:40 Oczywiscie, jesli tego chca to moga sobie wszystko tam wyciac. Burza toczy sie z powodu tego, ze malych dziewczynek z krajow afrykanskich nikt o zdanie nie pyta (nie mowiac o tym, ze dziecko nie moze decydowac o czyms takim). Ot po prostu tatus albo brat zdecydowali, ze w imie tradycji nalezy swoja wlasnoc (kobiete) oznaczyc przy pomocy noza (tak jak bydlo znakuje sie zelazem). To wlasnie mi sie w tym wszystkim nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:50 Naprawdę taki z ciebie debil czy tylko sie popisujesz swą głupotą ??? Obrzezanie kobiet to barbarzyński zabieg polegający na wycięciu łechtaczki i powinien być zakazany pod karą więzienia. Zastanawiam się jak to w ogóle jest możliwe, że jeszcze żaden muzułman nie poszedł za to siedzieć. Przecież to podpada po paragraf o poważnym uszkodzeniu ciała. I to dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ksin [...] 17.02.04, 08:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Poprawka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:53 Nie "się" a dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: To nie obrzezanie, lecz amputacja!!!! IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:38 Te kobiety dlatego kaleczą swoje corki moja babka cierpiała ,ja cierpie więc i niech corka tez cierpi i tak błędne koło sie zamyka,ciemna masa głupia i tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg ano IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:49 ale nie zabraniasz mam nadzieję mojej babci ubierania chusty do kościoła (i na wszystkie inne wyjścia z domu - jak dobrze pomyśleć to byłaby z Niej poczciwa mułzumanka). Sposób ubierania to sprawa prywatna, ktoś chce (!) w chuście lub mycce to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: ano IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 08:25 Nikt oczywiście we Francji i gdzie indziej w Europie, nie zabrania publicznego noszenia chust, kwefów, turbanów, jarmułek, saari czy galabiji (brrrr!!!), tyle że nie w szkole PUBLICZNEJ, a więc finansowanej z środków państwowych! W świątyni, szkole prywatnej, lokalu - wolno, czemu nie! A jak właściwie jest w niektórych państwach muzułmańskich, tych ULTRA, czy tam wolno np. kobiecie wychodzić bez towarzystwa kogoś z rodziny lub z odsłoniętą twarzą? To tylko w Turcji Kemal Pascha (Atatürk!), chcąc zeuropeizować swój kraj, po prostu zabronił używania muzułmańskich rekwizytów i szlus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg ano nie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:53 Właśnie o prawo do PUBLICZNEGO ubierania (wyrażania) się idzie - czy to będzie szkoła finansowana z państwowych środków, czy tak też finansowana ulica. A w prywatnych szkołach, lokalach etc. właściciel może zabronić (bo jego, nie PUBLICZNE). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usiruf A ja się nie zgadzam z Chiracem IP: *.org.helsinki.fi 16.02.04, 20:19 A widzisz ja nie do końca zgadzam się z Chiracem, choć zakaz chust zdecydowanie powiniem być. Tylko, że prawo tam nie zakazało NOSZENIA CHUST tylko OSTENTACYJNYCH SYMBOLI RELIGIJNYCH sporwadzając religijnch chrześcijan i żydów na jedną płaszczyną z tą muzułmańską tłuszczą, która powoduje problemy. Gdyby Chirac miał jaja to by szczerze przyznał kto sprawia problem i zakazał chust. A tak zrobił to politycznie poprawnie i spie.. całą ideę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha44 Re: A ja się nie zgadzam z Chiracem IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 17.02.04, 11:18 Badz spoko.Zakaz noszenia chust czy stworzenie rady muzulmanskiej nie przeszkadza tym s.....om finansowac meczety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A. Hampshire Re: To nie obrzezanie, lecz amputacja!!!! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 23:21 Konradzie K. Nigdzie w Koranie nie stoi, zeby niemowlętom płci żeńskiej wycinać łechtaczkę i zaszywać ujście pochwy. Niestety Mahomet działał w krainie, gdzie kobiety zwyczajowo traktowano jako bydlo zarodowo-rozpłodowe, od którego zależaly losy rodzin, klanów i plemion. Musiały więc być chronione od czegokolwiek, co by stało na przeszkodzie ich płodnosci. Wyobrażam sobie, że śmiertelność noworodków w owych czasach musiała być dość duża. Oczywiście kopulacja pozamałżeńska karana jest ukamienowaniem ale tylko w stosunku do kobiet! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 19:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermana Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:29 Wszystkie obrzezane bez wyjątku wydalic z powrotem do afryki?Przed wjazdem musza miec świadecteo że nie są okaleczone(obrzezane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk_1937 [...] IP: *.dial-in.ttnet.net.tr 16.02.04, 19:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 19:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karb Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.cable.net.pl / 195.205.248.* 16.02.04, 19:39 Emigranci z krajów muzułmańskich MUSZĄ się dostosować do obyczajowości europejskiej i bezwzględnie przestrzegać przepisów prawa. Jest rzeczą niedopuszczalną aby barbarzyńska dzicz wymuszała na naszej cywilizacji cofanie się do epoki kamienia łupanego. Działanie islamu szczególnie w jego ortodoksyjnej formie, wymuszającej bezdyskusyjne akceptowanie jego zasad zagraża światu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksin Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz 17.02.04, 12:40 to samo tyczy sie talmudu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.02.04, 19:43 Wspolczuje wszystkim, dla ktorych obrzezanie jest ingerencja w fizjonomie czlowieka. Nie uzywajcie slow, ktorych nie rozumiecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.class147.petrotel.pl 16.02.04, 19:55 No to jeszcze trzeba by zakazać obrzezania Żydom. Ciekawe ,co na to powiedzą zwolennicy judaizmu? Że kobietę bardziej boli? Że zabieg prowadzony w bardziej higienicznych warunkach? Ale to przecież też barbażyństwo- brak poszanowania dla formy którą nadał nam Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titt obrzezanie mezczyzn IP: *.botany.gu.se 16.02.04, 20:09 Tu chyba ktos nie rozumie roznicy. Gdyby mezczyzn "obrzezywac" w ten sposob to trzeba by bylo im obciac pol penisa (bez znieczulenia), pozostalosci gdzies podszyc, a potem jak przyjdzie co do czego to "oderwac je" recznie albo za pomoca noza. Prosze to porownac z wycieciem kawalka skorki - u niemowalat i, w obecnych czasach, ze znieczuleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: obrzezanie mezczyzn IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:12 Dlatego propozycja opisanego ginekologa jest sensowna. A feministki jak zawsze są bezsensownie przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Won Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.proxy.aol.com 16.02.04, 19:56 A mnie sie zdawalo ze kamienna era juz minela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 16.02.04, 19:57 Antysemici. Nasze obrzezanie swiatczy o tym , ze jestesmy narodem wybranym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:59 Naprawdę nie jesteśmy antysemitami. Fakty czasem kłują ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WASP Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:15 123 to niezły głupek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:22 Może cię przewyższa bystrością ? Przeczytaj wszystko jeszcze raz i przemyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WASP Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:26 No rzeczywiście, głupek z ciebie frajerze jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:02 No to gratuluję wyobraźni, inteligencji i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grolsh Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.chello.pl 16.02.04, 20:55 to moze warto postarac sie o autentyczny dokument. Obserwowane przepychanki slowne na tym forum i wzajemne obrzucanie sie przez forumowiczow epitetami do niczego dobrego nie doprowadzi. I zapewne w niczym nie przyczyni sie do polepszenia losu milionow kobiet Afryki, Bliskiego Wschodu i czesciowo Azji. Czy ktos z zabierajacych tutaj glos podal jakies metody zaradcze? Swego czasu, mialem okazje obejrzec w Adenie autentyczne (chociaz zrobione po kryjomu) zdjecia krocza dziewczyny jemenskiej swiezo po amputacji lechtaczki. Trafila do szpitala pod opieke lekarzy w wyniku powiklan. Byl to wstrzasajacy i nie do opisania wynik ludzkiej - by nie nazwac wprost po imieniu: islamskiej - hanby i podlosci. Meskiej podlosci wobec kobiet. A ponoc Koran nakazuje kobiety otaczac opieka i zapewniac im pelen szacunek przez cale zycie. Moim zdaniem to jakiekolwiek slowne przepychanki i dywagacje w szerokich gremiach (europejskich) lekarzy, prawnikow i politykow niczego pozytywnego nie wniosa. Tutaj nalezy zastosowac metode wstrzasowa. Trzeba jak najszybciej nakrecic na ten temat autentyczny film z przeprowadzania amputacji lechtaczki (lechtaczek)w warunkach znachorskich, nagrac na zywo placze, krzyki i jeki tych dziewczynek. W zblizeniach pokazac co bardziej drastyczne momenty samego zabiegu. A do calosci dolaczyc widok podrygujacych i klaszczacych rytmicznie ich ojcow i matek gdy sie ciesza po przeprowadzenia tego strasznego zabiegu. Mysle, ze sa na swiecie jeszcze ludzie wrazliwi na ludzka krzywde. Szeroka prezentacja takiego dokumentu w mediach i na roznych gremiach, dopiero moze doprowadzic do jakiejs glebszej refleksji i zastosowania zdecydowanych przepisow wykonawczych wprowadzajacych powszechny zakaz stosowania tych barbarzynskich zwyczajow. W slad za tym bedzie mozna stosowac okreslone sankcje zgodnie z Karta ONZ wobec lamiacych prawo. Dyskusjami niczego pozytywnego sie nie zwojuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:58 Sensowny pomysł ma opisywany ginekolog. Ale feministki są przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 21:02 Obrzezanie kobiet powinno byc karane prawnie. Nawet jesli muzulmlanie uznaja to za dyskryminacje. Lechtaczka u kobiety jest czescia ciala ktora ma okreslona funkcje biologiczna. Nikt nie ma prawa poprawiac natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:04 Jego propozycja nie zawiera "poprawiania natury'. Przeczytaj jeszcze raz artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanaa Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.client.comcast.net 17.02.04, 19:09 """Moim zdaniem to jakiekolwiek slowne przepychanki i dywagacje w szerokich gremiach (europejskich) lekarzy, prawnikow i politykow niczego pozytywnego nie wniosa. Tutaj nalezy zastosowac metode wstrzasowa. Trzeba jak najszybciej nakrecic na ten temat autentyczny film z przeprowadzania amputacji lechtaczki (lechtaczek)w warunkach znachorskich, nagrac na zywo placze, krzyki i jeki tych dziewczynek. W zblizeniach pokazac co bardziej drastyczne momenty samego zabiegu. A do calosci dolaczyc widok podrygujacych i klaszczacych rytmicznie ich ojcow i matek gdy sie ciesza po przeprowadzenia tego strasznego zabiegu. Mysle, ze sa na swiecie jeszcze ludzie wrazliwi na ludzka krzywde. Szeroka prezentacja takiego dokumentu w mediach i na roznych gremiach, dopiero moze doprowadzic do jakiejs glebszej refleksji i zastosowania zdecydowanych przepisow wykonawczych wprowadzajacych powszechny zakaz stosowania tych barbarzynskich zwyczajow. W slad za tym bedzie mozna stosowac okreslone sankcje zgodnie z Karta ONZ wobec lamiacych prawo. Dyskusjami niczego pozytywnego sie nie zwojuje. """" juz zostalo nakrecone - z udzialem ochotniczki - -"Discovery Channel " jakies 2 lata temu puscil w Stanach - widzialam - przerazajace - bez znieczulenia - dziewczyna cala trzesla sie z niesamowitego bolu. Podtrzymywana przez inne 2 glupie kobiety. znacznie lepiej jest dac sobie uciac reke - na pewno mniej by bolalo. polecam zobaczenie tego filmu wszystkim kretynom -ktorych opinie czytalam na lamie tego forum pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moze nie jest zle? wokół "symbolicznego" obrzezania IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 16.02.04, 20:20 Moja dziewczyna jest obrzezana.Nie pytano jej o zdanie. Nasze dzieci na pewno nie beda poddane obrzezaniu i co do tego nie mamy watpliwosci. Z drugiej strony radosc jaka czerpie z uprawiania milosci z nia jest tak ogromna, ze nigdy nie przyszlo mi do glowy ze moze byc lepiej. Gra wstepna musi byc dluzsza i poza tym trzeba wykazac sie niemala inicjatywa aby doszlo do zblizenia. Jednak po pewnym czasie wszystkie zmysly sa na pelnych obrotach, partnerka jest w pelni zadowolona, orgaz lechtaczkowy jest na porzadku dziennym i jaka frajda jak niezadlugo moja dziewczyna jest w stanie kompletnego uniesienia tak ze w pelni wystepuje harmonia. czy to jest dzieki obrzezaniu, ale z moja polska partnerka nie bylem tak bardzo szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.02.04, 22:52 Czy Ty przyjacielu nie zostałeś z tym "obrzezaniem" wprowadzony w błąd? Alternatywą byłoby, że napisałeś to tylko dla "jaj", no tak, aby epatować forumowiczów swoimi poglądami na ten NIEZWYKLE poważny temat! Podkreślam jeszcze raz, celem zabiegu umownie nazwanym "obrzezaniem" dziewcząt, jest pozbawienie kobiet ich naturalnego, przyrodzonego prawa do przeżywania seksu podobnie jak mężczyźni! Porównywalnym zabiegiem dla mężczyzny, byłoby nie żadne tam żydowskie obrzezanie, lecz amputcja żołędzi! Zgodziłbyś się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 17.02.04, 00:05 Coz, skoro nie zgadzasz sie to nic na to nie poradze, faktem jest ze moja dziewczyna ma orgazm w tym przypadku moze nie lechtaczkowy ale ma bo obrzezanie nie likwiduje samych nerwow ktore nadal sa i tylko moim zadaniem jest tak calowac te czesc mojej pani aby ona miala pelna satysfakcje, i nigdy z tym nie mialem problemu a poza tym jakos mi sie to niesamowicie podoba, a tak a moja poprzednia pratnerka nie bylo. Dlazcego tak jest nie wiem, ale chcialbym podkreslic nie wyobrazam sobie milosci bez takiej gry wstepnej. Czy obrzezanie ma wplyw na orgazm pochwowy , tego nie wiem ale jest super super super kocham tak dlugo jak chce i zawsze i mam i mamy to czego oczekujemy od siebie nawzajem. A tak nie bylo.... Zapytalem o te kwestie moja dziewczyne, ona sama nie jest nic w stanie powiedziec, poza tym ze nie narzeka i nie wie czy mogloby byc lepiej czy gorzej.. mysle ze warto by bylo uslyszec co ma do powiedzenia dziewczyna ktora ma skale porownawcza. Nie zrozum mnie zle , nie bronie obrzezania chcialbym tylo zabrac glos w dyskusji zwracajac uwage na tylko pewny aspekt problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 08:45 Dziękuję Ci "yes" za poważną odpowiedź! Oczywiście (literaturowo!) orgazm pochwowy przewyższa w doznaniach łechtaczkowy, ale w lteraturze nie doczytałem się odniesienia, czy zaistnienie "pochwowego" nie jest uwarunkowane wcześniejszym "łechtaczkowym", mógłby na to odpowiedzieć seksuolog-erudyta. Zapytaj jeszcze tylko swojej dziewczyny, jak przeżywała zabieg amputacji, w jakich odbywał się warunkach, jak długo przed nim przeżywała strach, czy bardzo się wstydziła, czy zabieg dokonywał ktoś z rodziny czy obcy, kobieta czy mężczyzna, jak długo była po zabiegu ztraumatyzowana? No i w ogóle: jak jej, dziecku, tłumaczono nieodzowność tego nieludzkiego aktu? Czy wiedziała, że po nim będzie na zawsze okaleczona? Należy przypuszczać, że Twoja dziewczyna jest muzułmańską Afrykanką, jak doszło do tak intymnego zbliżenia, że zdradziła swoją - jak by nie było - tajemnicę? Jeszcze w kwestii "nerwów": celem zabiegu amputacji jest właśnie ich likwidacja, nic innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 12:09 Więc zakaceptuj i popieraj pomysł przedstawiony przez opisywanego ginekologa. Jego propozycja jest niczym w porównaniu do obrzezania chłopców. Prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksin [...] 17.02.04, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 13:55 Podstawą każdej sensownej dyskusji jest pełna kontradyktoryjność i apercepcja. Jezeli już zgodziliśmy się co do jakiejś kwestii, to nie wracajmy już więcej do niej, np.: że w Europie obowiązują prawa europejskie, że imigranci MUSZĄ się do nich dostosować, że tzw. obrzezanie dziewcząt jest w istocie amputacją mającą na WYŁĄCZNYM celu naruszenie seksualności ludzkiej, że dokonywane jest często w warunkach uwłaczających godności ludzkiej, wreszcie że zaproponowany przez naturalizowanego we Włoszech lekarza-Somalijczyka zabieg "pseudoobrzezania" dziewcząt nie ma szans bycia zaakceptowanym przez tradycyjne afro-muzułmańskie społeczeństwa, tkwiące mentalnie w średniowieczu. Co do tego wszystkiego ma obrzezanie chłopców, służące innemu celowi, jak przeczytałem, wyłącznie higienicznemu? Istotnie, gdyby ww. społeczności afro-muzułmańskie zaakceptowały nakłucie igłą, w celu wydobycia tylko kropli krwi, można się zgodzić, że istniałaby pełna paralela pomiędzy fizycznym aktem obrzezania chłopców i "obrzezania" dziewcząt; tyle że cel pozostałby jednak całkiem inny: racjonalny i nieracjonalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes "Orgazm łechtaczkowy" Panie Konradzie IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 17.02.04, 14:09 Powtarzam ze nie jestem zwolennikiem obrzezania, moja dziewczyna takze jest przeciwna. Ona jest katoliczka, aktu obrzezania dokonala jej najblizsza rodzina wlacznie z mama i on odbyl sie zdala od domu i trwal kilka dni. Ocziwiscie ze protestowala z powodu strachu przd bolem.Troche jestem zdumiony Pana uwaga co do orgazmu lechtaczkowego i pochwowego, tutaj chyba nie chodzi o sam orgazm ale o przygotowanie do pelnego stosunku a orgazm pochwowy przynajmniej dla mnie i mojej dziewczyny jest docelowy niezaleznie od tego jak dluga jest gra wstepna, ktora zawsze jest czyms wspanailym az do pelnego uniesienia.Nieprawda jest ze obrzezanie likwiduje uklad nerwowy zgodnie z tym co moja pani mowi, a ona sama jest lekarzem i ma prawo do uogolnien. Obrzezanie ma charakter religijny , chodzi takze o higiene i prawda jest ze w plemionach afrykanskich jest takie przekonanie ze dziewzcynie latwiej ebdzie zachowac dziewictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Twoj "aspekt" wszystko tlumaczy IP: *.telia.com 17.02.04, 12:14 dziewczyny sa kaleczone, aby przyjemniej bylo je bzykac, ale aby one nie mialy zbyt duzej skali porownawczej i zbyt wygorowanych oczekiwan. To bardzo przygnebiajace. A skad ty wiesz co ona tak naprawde czuje? Ofiary (a ona jest ofiara nieszczescia) nie maja zazwyczaj wgladu w swoje uczucia, nie potrafia mowic "nie"... One traca czesc swojego jestestwa. Jestes tego swiadom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Sluchaj no- wiesz kim byla ANka - np IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 12:44 w filmach Wajdy? A wiesz kim ty jestes gamoniu? Zeszmacasz sie tak i na co ci to? Po to zeby glosniej krzyczec? Sadzisz ze nikt nie wie i nie zauwazyl ze nie dosc iz nie jestes kobieta to robisz tu zamet? Bo ty to na pewno wiesz co ta ofiara czuje panie ´troskliwy´. Siedz sobie w tej Szwecji jak siedzisz i zajmij sie swoimi gazetami. Wiesz jaka ty czesc swojego jestestwa tracisz podszywajac sie Panie telia. com? Gorzej - ty go wogole nie masz wiec skad mozesz wiedziec co znaczy je tracic- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 20:48 a propos bydla to jest gatunek ktory idzie za pedem nie zastanawiajac sie o co gra .... a wiec kto jest to bydlo ... ?? po drugie ... czy wiesz ze w religi mluzumanskiej nie ma obrzezania kobiet a to jest wylacznie zwyczaj afrykanski w dzikich plemionach ... no to uwazaj i otworz te oczka ... a tak wogole to kto napisal ten artykul ?? niech sie douczy ... mamy dosyc tej glupoty i sciemniania ... czasami sie wstydze bedac polakiem ... ale naiwni jestesmy narod lizusow i to tyle ... ciekawe czy moj komentarz wogole sie ukaze ... smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 20:57 Problem w tym ze te "dzikie afrykanskie plemiona" przewaznie wyznaja islam. Ten lekarz ktory jest za kompromisem, jest muzulmlaninem. W islamie istnieje tez obrzezanie mezczyzn. > po drugie ... czy wiesz ze w religi mluzumanskiej nie ma obrzezania kobiet a to > > jest wylacznie zwyczaj afrykanski w dzikich plemionach ... no to uwazaj i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:00 To, że jest muzułmaninem to jego wada czy zaleta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 21:04 Niestety on w jakims sensie identyfikuje sie z tym barbarzynstwem (czyli wada) > To, że jest muzułmaninem to jego wada czy zaleta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:05 Myślę, że rozumie uwarunkowania kulturowe. Zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden [...] IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 21:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Podsumowując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:12 Jak ktoś uważa że jego tradycja nakazuje coś to czemu mu zabraniać - uszczęśliwiać go na siłę? Jasne że w Europie nie powinno się tego robić bo to sprzeczne z naszą kulturą ale nie narzucajmy naszej (lepszej?) kultury na siłę innym - chcą jechać do afryki poddać się rytuałowi - droga wolna. Oni to robili nim Mieszko I wyciął pierwsze drzewa pod swój gród i niech sobie dalej to robią jak taka ich wola. Co do obrzezania chłopców to jasne że nie ma porównannia w rozległości zabiegu i konsekwencjach ale nawet w usa gdzie do niedawna robiono to wszystkim równo pomału się odchodzi. Znane są też przypadki ze pytano matkę nie mówiącą po angielsku czy chce obrzezać syna a ona nie rozumiejąc o co pytają znajdowała syna okaleczonego wbrew jej woli. Podsumowując: Nie narzucajmy innym kulturom naszej twierdząc że tylko ona jest najlepsza. Nie sądźmy ich naszymi kategoriami. W ten sposób za kilka lat cały świat bedzie taki sam a jest piękny bo jest różnorodny! Odpowiedz Link Zgłoś
novackova [...] 16.02.04, 22:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
novackova Egipt nie jest dzikim krajem, 16.02.04, 22:37 a kobiety tam poddawane sa obrzezaniu. I jeslis taki uczony to naucz sie pisac w koncu "w ogole". Wystarczy zreszta przeczytac to co po prostacku wypociles, zeby wiedziec kim jestes ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.telia.com 16.02.04, 21:19 Obrzezanie jest jedna z najokropniejszych rzeczy, jakie ludzie robia swoim dzieciom we wspolczesnym swiecie i powinno byc zabronione, ale wiem, ze walka z tym procederem jest niezwykle trudna. W Szwecji obrzezanie jest karalne, ale PO FAKCIE (co to da dziewczynie?) i tylko jesli zostanie wykryte (I co dziewczynom po tym?) Sa tutaj takie arabskie szkoly w ktorych dyrekcja i nauczyciele przymykaja na to oczy i nikomu nie donosza o tym co sie stalo, wiec nikt nie jest karany. Dziewczynki sa pouczane, aby nie dac sie wywozic na wakacje do Afryki. Nauczyciele sa uczeni, aby rozpoznawac oznaki obrzezania u dziewczynek po powrocie z takich "wakacji", itp itd ci cholerni islamisci robia swoje. Propozycja tego lekarza jaka jest taka jest, ale rozpeta dyskusje i moze ktos wreszcie wymysli sposob na zwalczenie tego ciemnogrodu i pomoze tym biednym dziewczynom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 21:43 jesli chodzi o kobietach t osie zgadzam z toba w 100% a jesli chodzi o chlopcow .. no to sorry ale facet obrzezany jest czysty i zdrowy a tak wogole to podobno kobieta ( polka ) kiedy sprawdzi to juz zdecydowanie woli takiego ... nie wiem czy to jest prawda ale rozmawialem z paroma no i opinia jedna ... best wishes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.hrl.com 16.02.04, 21:28 podzielam poglad ze tam gdzie jest prawo i sprawiedliwosc, nalezy surowo karac ten proceder, jakkolwiek nie wyeliminujemy go u ludow prymitywnych w Afryce czy gdzi indziej, w cywilizowanym swiecie powinien byc zabroniony jako barbarzynski. i ci ktorzy wysylaja swoje dzieci na zabieg powinni byc ukarani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.proxy.aol.com 16.02.04, 21:34 bzdury pleciecie,w ameryce az sie roi od obrzezanych i radza sobie dobrze,sa wszedzie,nawet w federalnej administracji i im to obrzezanie nie przeszkadza,w afryce wybijaja dwa gorne przednie zeby nawet najladniejszym dziewczynom i one sa z tego dumne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nsc23 Ciekawe, IP: *.ipt.aol.com 16.02.04, 21:35 że w Koranie nigdzie nie jest powiedziane, że należy kogokolwiek obrzezywac. Chodzi tu tylko i wyłącznie o pewnego rodzaju symbol kulturowy a nie religijny. Mężczyźnie w Afryce uważają kobietą z małym wejściem do pochwy za bardziej atrakcyjną i dającą więcej przyjemności podczas współżycia. (Ciekawe tylko czy na pierwszej randce zamiast patrzć dziewczynei w oczy zglądają między nogi:)) A tak będąc zupełnie powąznym to kobiety są zazwyczaj swatane w wieku 8-9 lat, ale jeżeli mężczyzna nie jest zadowolony z towaru, to zawsze może go wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a a prawo dzieci do nietykalnosci seksualnej? IP: *.4kroki.pl 16.02.04, 22:25 Przeciez to powinno byc karalne jak molestowanie seksualne dzieci Przeciez takie praktyki zabijaja seksualnosc w tych dzieciach Ich ofiary sa kalekami w doroslym zyciu Te dzieci same sie nie obronia - ktos musi w imieniu tych dzieci wystapic Powinno sie tego prawnie zakazac Zakazac tego pod kara wiezienia porownywalna w wymiarze do kary za okaleczenie i gwalt na nieletnim - rodzice do pierdla a dzieci pod opieke normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolas Re: a prawo dzieci do nietykalnosci seksualnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:33 Poprzedni post ... nie rozumiem...a w ogóle to po co chłopu ucinać to czego nigdy nie ma za dużo? a kobiety afrykańskie to inny temat czasem to robią szkłemm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 16.02.04, 22:36 Najprostsza metoda: Kontrolowac muzulmanskie dziewczeta, czy im nie wycieto. Jak wycieto, to ojca kastrowac, a matke wydalac do kraju ojczystego. Corce dawac genitalia ojca na pamiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolas Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:39 Suszone czy marynowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 23:03 powszechność obrzezania w USA wiąże się z doświadczeniami z drugiej wojny światowej w Europie , gdzie rozpoznawano wyznawców judaizmu po obrzezaniu . Większość wpływowych lekarzy w USA , a byli oni żydowskiego pochodzenia przeforsowało opinię o zdrowotnych pożytkach z faktu obrzezania mężczyzm i wprowadziło ten zabieg jako zalecany obok kalendarza szczepień ochronnych u dzieci . Zycie zweryfikowało , że ich argumenty nie mają nic wspólnego z faktycznymi korzyściami tego zabiegu .Dzisiaj nie jest on już zalecany . Pozostawia się pełną dowolność i wykonuje tylko na życzenie rodziców . Przestańmy być TUBĄ w nie swojej sprawie. Pożytek seksulany to inna sprawa , wcale nie dla mężczyzny . Dla niego pozostaje problem ciągłego poprawiania ułożenia penisa w majtkach tak aby jak najmniej był drażniony odsłonięty żołądź przez bieliznę . Jeśli ktoś jest w stanie udowodnić inaczej - pozwoliłbym się obrzezać .Proszę popatrzeć na obrzezanych muzułmanów i żydów , co tak często manipulują swoim członkiem w rozporku Odpowiedz Link Zgłoś
ksin Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz 17.02.04, 13:09 to chyba najrozsadniejsza opinia dotyczaca tego barbarzynstwa dokonywanego na dzieciach na ich miejscu(obrzezanych) zaczal bym wytaczac procesy zydowskim lekarzom jak by dostali po kieszeni przestali by glosic glupoty(pewnie za kazdy zabieg dodatkowa kasa wpadala) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saddam Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.chello.pl 16.02.04, 23:41 Obrzezanie kobiet nie jest obowiązkiem w islamie, przeciwnie, jest potępiane przez islam! Rządy krajów muzułmańskich zwalczają ten zwyczaj, który nie wywodzi się z religii, tylko z obrzędów Czarnej Afryki. Te rytuały nie mają nic wspólnego z islamem, nie są praktykowane w krajach arabskich i o tym wie każdy muzułmanin!!! Cytat ze starego artykułu w Wyborczej: "Po pierwsze, obrzezanie kobiet to nie mahometański, lecz afrykańsko-pogański obyczaj zakorzeniony w niektórych krajach islamu, w Sudanie, Somalii, Egipcie, a na przykład w Maroku zupełnie nieznany" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1916580.html Dlaczego Wyborcza i Wy komentatorzy piszecie teraz takie bzdury??? Nie trzeba wierzyć we wszystko, co ta gazeta pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.internode.on.net.au 17.02.04, 00:15 szluszna uwaga, ale nie rozdzielalbym tak calkowicie religii i pewnych atawistycznych obrzedow historycznie odziedziczonych. Rowniez w chrzescijanstwie pelno jest przykladow zwyczajow/rytualow adoptowanych z poganskich wierzen. Ci ktorzy szerzyli religie w nowych terytoriach (czy to Arabowie w Afryce, czy to Hiszpanie dajmy na to na Filipinach) przymykali oczy na adaptacje poganskiego folkloru do nowej religii, zeby tym wiecej dusz zlowic. Jesli wiec niektore z tych zwyczajow uwazamy obecnie za barbarzyskie albo kontrowersyjne z jakiegos innego powodu, nie niestety nie da sie powiedziec: Islam tak, wypaczenia nie, albo: Katolicyzm tak, wypaczenia nie. Tak wiec z samego faktu ze pewne praktyki nie maja podstaw w doktrynie religijnej jeszcze nie wynika, ze religia jest bez winy. To samo dotyczy terroryzmu. Imamowie, mullowie, szejkowie moga piac peany nt. jaka to pokojowa religia ten Islam, ale nic nie zmieni faktu, ze co najmniej 10% muzulmanow tak wlasnie interpretuje slowo "dzihad", tzn jako fizyczna wojne z niewiernymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.02.04, 00:32 Jesli obrzezanie pochodzi z Afryki to dlaczego jest powszechne w Indonezji?. Tam wplyw miala kultura arabska a nie afrykanska. > To samo dotyczy terroryzmu. Imamowie, mullowie, > szejkowie moga piac peany nt. jaka to pokojowa religia ten Islam, ale nic nie > zmieni faktu, ze co najmniej 10% muzulmanow tak wlasnie interpretuje > slowo "dzihad", tzn jako fizyczna wojne z niewiernymi. Podniosl bym to do 60-70% (przynajmniej w Arabii Saudyjskiej ktora upowszechnia swoja wizje islamu na calym swiecie.) oczywiscie za nasze pieniadze i za nasza zgoda. Poza tym co sie stalo z pojeciem wielokulturowosci? Skoro popieramy to powinnismy popierac obrzezanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: 67.72.98.* 17.02.04, 00:51 Przyjacielu!, piszesz takie mądre posty , a brzydkiego nika to kto ci wybrał ? saddam to jeszcze lepsze ziółko niż ci szamani w afryce co bawili się w te obrzezania. Z rąk mi wyjąłeś ten text , dzięki że nie tylko ja sama tak myślę bo ogromna większość "siatkarzy" pisze kompletne bzdury z powodu braku wiedzy , a inni robią sobie głupie jaja i podpuszczają naiwnych , pisząc pojebane posty. Wracając do nika , wiem ,że to był twój żart , ale doradzam zmianę. pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha44 Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 17.02.04, 11:11 Nie!-To nie sa bzdury!-Jezeli masz ochote poznac "kulture" islamu,nie musisz daleko jechac;-Bosnia czy Francja sa obok.Mordy,pobicia,zbiorowe gwalty,przemoc sa,tutaj, codziennoscia -wszystko w imie Allaha.Mahomet wymyslil jedna fajna rzecz- zakaz grzebania zywcem noworodkow plci zenskiej.Byloby dobrze,gdybys przeczytal koran.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:28 To przecież nie ma nic wspólnego z obyczajowością. To kwestia prawa. Za kaleczenie ludzi grozi więzienie. Gdyby mi ktoś obciął kutafona to bym się deko wpienił. Nie móiąc o tym, że duży % tych kobiet umiera. Ups, to już morderstwo. Otwórzcie oczy. Tolerancja. To słowo nie znaczy ani mniej , ani więcej, niż znaczy. Gdy patrzysz bez reakcji na okaleczanie i morderstwo to się nie nazywa : TOLERANCJA. Bezwzględnie należy tego zakazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:33 A co do chust, to problem w zakrywaniu twarzy. Wy kobiety wszystkie powinnyście być feministkami i bronić swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AX Re: XXX IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.02.04, 00:35 Jesli kobieta jest brzydka to zakrywanie chusta moze dodac jej uroku. Popieram zakrywanie brzydkich kobiet!!!! Gość portalu: borys napisał(a): > A co do chust, to problem w zakrywaniu twarzy. > Wy kobiety wszystkie powinnyście być feministkami i bronić swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:40 No tak. Racja. Może by powołać specjalną komisję pod przewodnictwem pani Begger, która by nadawała status ładnej lub brzydkiej. I wtedy, dla brzydkich chusty. Odpowiedz Link Zgłoś