Dodaj do ulubionych

Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muzuł...

IP: *.icpnet.pl 16.02.04, 18:41
coz za obrzydliwa religia i bydlece zwyczaje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: qwe Feministki jak zwykle są przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 18:42
      Feministki jak zwykle są przeciw sensownym działaniom. Cierpienie tysięcy
      kobiet jest bez znaczenia. Liczy się ideologia! Gratuluję wszystkim
      feministkom.
      • stonka69 podkreślić trzeba, że kobiety się same brzezają 16.02.04, 18:59
        a do tych rytuałów mężczyźni nie mają dostępu. Poza tym jest to praktyka o
        korzeniach afrykańskich a nie islamskich, wiele muzułmańskich narodów nie
        praktykuje tego w ogóle a praktykują za to niemuzułmańskie plemiona w Afryce.
      • Gość: Jurek A. Hampshire Re: Feministki jak zwykle są przeciw IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 19:58
        Gwe, czy nie zdajesz sobie sprawy, że jesteś idiotą. Rytuał obrzezania
        niezależnie od płci ofiary tego barbarzyństwa jest przeżytkiem z okresu, kiedy
        ludzie wierzyli, że ziemia jest płaska i że żaby rodzą sie z błota a matki
        przyszlych synow bożych są zapładniane przez duchów. Oczywiście świat był pełen
        diabłów, aniołów i czarownic. Wszyscy, którzy biorą udział w tych zabobonnych
        praktykach powinni byc sądzeni za zadawanie cieżkiego obrażenia fizycznego i
        odpowiednio karani. Nie jestem feministą, tylko humanistą. Wstyd mi za ciebie i
        tych, co cię wychowali.
        • Gość: qwe Re: Feministki jak zwykle są przeciw IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:09
          Nie emocjonuj się tak bardzo. Zastanów się. Propozycja tego ginekologa nie jest
          sensowna ?
        • max541 [...] 17.02.04, 09:18
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • ksin [...] 17.02.04, 12:33
      • Gość: feministka [...] IP: *.chello.pl 16.02.04, 23:01
      • kkkaczory_piss_brothers Sam sie nakluj!!! Czy ty nie rozumiesz, ze w tym 17.02.04, 00:19
        rytuale chodzi o cos innego?!!
        I z tym feministki i wszyscy ludzie przy zdrowych zmyslach walcza!!!
        Pewno, ze mozna wykorzystac ta droge, ale celem powinno byc calkowite
        zaprzestanie ponizania kobiet i zrownania ich praw.
        • Gość: qwe Re: Sam sie nakluj!!! Czy ty nie rozumiesz, ze w IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:20
          A niewinne, maleńkie noworodki płci męskie cię nie poruszają ? One nie
          cierpią ? Ktoś je pyta o zdanie ? Ideologia najważniejsza ? Gratuluję !
          • kkkaczory_piss_brothers tak samo jak lanie zimnej wody na gola glowke dzie 17.02.04, 14:49
            dziecka!
            Ktoś je pyta o zdanie ? Ideologia najważniejsza ?
            • Gość: ANka Tak samo jak chodzenie do Supermarche IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 16:45
              nie chodz- mozesz sie zarazic grypa...:)
              Statystyki to potwierdzaja. Do pubow tez nie bo tam moga nie domyc szklanic.
              A jednak ideologia. Kaczorze- idz ty sobie na jakis chrzest dzisiaj. Bo tys sie
              zupelnie po ´nieludzku´ zradykalizowal.
              A Kosciol widzisz mimo ze ostro tepiony przez lata komuny jakos sie tak nie
              zradykalizowal. Wiec kto jest tu madrzejszy? Czy Ciebie za pietke mamusia
              trzymala i moczyla w balii? Bo pietka cosik duza a Salomon nijak z tego nie
              wyszedl...
          • Gość: alta Obrzezanie nie rowna sie... IP: *.144.popsite.net 17.02.04, 18:48
            zupelnemu wyciecia lechtaczki i zaszyciu warg sromowych; kastracja, a potem
            zeszycie rany moze byc podobnym przezyciem. Tego, natomiast malym chlopcom sie
            nie robi nigdzie na swiecie...
      • Gość: Barszczyk Mądry z Ciebie człowiek! :) IP: 80.51.237.* 17.02.04, 14:18
        Zgadzam się z Tobą w 100%! Zamiast ukrucić bólu biednym, afrykańskim
        dziewczynkom zastepując tradycyjny rytuał obrzezania nowym - całkowicie
        bezbolesnym - te durne feministki, aby tylko się pokazać i w myśl swojej durnej
        ideologii są, jak zwykle zresztą, przeciwne.

P.S.
        Feministki niech wypierd..... do Somalii i poczują na własnej łechtaczce,
        co "dobrego" robią :)
      • Gość: agni Re: Feministki jak zwykle są przeciw-porażka !! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 02:01
        twoja niewiedza, uprzedzenia i głupota dyskwalifikuje cię jako dyskutanta w tej
        sprawie. Jestem po etnologii i proponuję ci uzupełnić wiedzę na temat
        technicznej strony tego rytuału oraz jego skutków dla zdrowia i życia kobiet, o
        inicjacji seksualnej obrzezanej kobiety- niejednokrotnie dokonywanej z pomocą
        noża(symboliczne złamanie pieczęci). Jeśli masz odrobinę wyobraźni to spróbuj
        wczuć się w rolę i poczuj nóż w odbycie-to będzie twój pierwszy sex i na zawsze
        takim pozostanie, choć to tylko jedna strona tego drastycznego rytuału.
    • Gość: nieżyt Awantura... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.02.04, 18:42
      A ciekawe, że jakoś przeciw żydowskim obrzezaniom, znacznie bardziej
      ingerującym w fizjonomię człowieka, nikt się nie buntuje.
      • galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 18:46
        Jestem przeciwny wszelkim takim religijnym ingerencjom w fizjonomie czlowieka
        ale takie bzdury jak ty gosciu pleciesz przechodza ludzkie pojecie.
        Widocznie obrzezano ci mozg ingerujac "znacznie bardziej" w twoja fizjonomie.
        • Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 18:51
          Trochę rozwagi. Nie poddaj się tak łatwo manipulacjom pismaków. Naprawdę
          uważasz, że rytualne obrzezanie penisa jest OK ?
          • galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 18:58
            Czy ty nie umiec "mnie przeczytac". Przeciez napisalem wyraznie, ze jestem
            przeciw WSZELKIEJ INGERENCJI. Wszelkiej znaczy penisa tez.
            Ale jak widze oszoloma ktory pisze, ze obrzezanie penisa jest "znacznie
            bardziej ingerującym w fizjonomię człowieka" to co innego moge napisac.
            Przeciez obrzezane kobiety cierpia do konca zycia a kazdy stosunek jest dla
            nich meka natomiast z obrzezanym penisem dolegliwosci koncza sie po kilkunastu
            dniach i faceci z takim kut*sem niezle sobie potrafia uzywac bez szkody dla
            swych doznan. Wiec tu naprawde nie ma co porownywac.
            Gosciu ktory napisal taka bzdure ma po prostu obrzezany mozg, jak juz wczesniej
            napisalem.

Gość portalu: 123 napisał(a):

> Trochę rozwagi. Nie poddaj się tak łatwo manipulacjom pismaków. Naprawdę
            > uważasz, że rytualne obrzezanie penisa jest OK ?
            • Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:00
              No, może lekko uwydatnił problem. Ale on istnieje, zgadzasz się ?
              • galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 19:05
                Problem istnieje jesli ma nature nakazu religijnego ale np. w USA Ameryaknie
                obrzeuja niemowleta-chlopcow bez przymusu religijnego. Ba robia to nawet
                lewicowi ideowcy swoim dzieciom. Po prostu ponoc to zdrowiej dla kobiety i
                mezczyzny ktorzy bzykaja sie na lewo i prawo. Ale wtedy problemu nie ma.

> No, może lekko uwydatnił problem. Ale on istnieje, zgadzasz się ?
                • Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:09
                  Tu nie chodzi o nakaz religijny. Czy w USA pytają o zdanie niemowlaka ? Czy on
                  może się niezgodzić ? Czy to jest bezkrwawy zabieg ? Problem nie w nakazie
                  religijnym a w głupim zwyczaju.
                  • galaxy2099 Re: Awantura... 16.02.04, 19:16
                    A czy niemowlaka pyta sie gdziekolwiek np. czy nadane imie mu sie podoba ?
                    Nioe badz smieszny. Obrzezywanie ma swoje uzasadnienie medyczne i wynika z
                    zalecen wspolczesnej medycyny. Mnie osobiscie to mala przekonuje ale moge
                    zrozumiec, ze np. ktos dobrowolnie co roku chce sie nakluwac szczepieniami na
                    grype wg. nie zupelnie nieskutecznymi.

> Tu nie chodzi o nakaz religijny. Czy w USA pytają o zdanie niemowlaka ? Czy
                    on
                    > może się niezgodzić ? Czy to jest bezkrwawy zabieg ? Problem nie w nakazie
                    > religijnym a w głupim zwyczaju.
                    • Gość: 123 Hahahahaha... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:22
                      Z zaleceń współczesnej medycyny !?! Pokaż mi takie zalecenia.
                      • galaxy2099 Re: Hahahahaha... 16.02.04, 19:27
                        Przestan robic z siebie blazna. Poszukaj to znajdziesz (bo nie jest to zadna
                        tajemnica, a na internecie z pewnoscia znajdziesz informacje)albo porozmawiaj z
                        lekarzem. Ja nie mam czasu na edukowanie ciebie.
                        Natomiast wiem jedno USA to wolny kraj i gdyby obrzezywanie bylo problemem dla
                        tych chlopcow to roznego rodzaju organizacje juz dawno podnioslyby ten problem.
                        Zatem problemu tego w USA nie ma. Natomiast widze, ze jest problem dla ciebie.
                        Ze zrozumieniem.

> Z zaleceń współczesnej medycyny !?! Pokaż mi takie zalecenia.
                        • Gość: 123 Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:33
                          Takich zaleceń po prostu NIE MA! Owszem są wyniki pewnych badań, nie są one
                          jednak podstawą do formułowania zaleceń. Zauważ, że w przypadku obrzezania
                          dziewcząt nikt takich badań nie prowadził. Może te zabiegi są korzystne dla
                          zdrowia (pacjentki lub jej partnera/partnerów) w okresie 20-, 30-lat ?

Co do USA: zwyczajnie niemowlęta nie mówią i dlatego nie mogą zaangażować
                          adwokata. Bez adwokatów w Stanach nic nie wskórasz.
                          • galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 19:48
                            Oj chlopie ty dalej swoje.
                            No to dlaczego gdy te niemowleta dorosna to nie wytaczaja procesow swoim
                            rodzinom lub szpitalom ktore te zabiegi przeprowadzaja (czyli wszystkim
                            szpitalom) ?
                            W USA wytacza sie procesy o rozne mniejsze glupstwa i wygrywa.
                            Drogi 123 czy jestes sam obrzezany i cierpisz z tego powodu ?
                            Jesli nie to moze znajdziesz jakies takiego obrzezanego wtedy twoja
                            argumentacja bedzie miala jakikolwiek sens. A tak to ma charakter "ja wiem
                            lepiej".
                            W przypadku dziewczat nikt badania sa prowadzone i wiadomo, ze te dziewczynki a
                            pozniej kobiety cierpia. Potwierdzaja to swymi zeznaniami i odczuciami. Latwo
                            znalezc gdzies na internecie, lub w ksiazkach, raportach organizacji
                            humanitarnych wiele takich wyznan doroslych juz kobiet.
                            Wiec gosciu daj juz sobie spokoj z ciagnieciem tematu i porownywaniem dwoch
                            niewspolmiernie roznych dzialan.
                            Jedyne co je laczy to slowo "obrzezanie".

> Takich zaleceń po prostu NIE MA! Owszem są wyniki pewnych badań, nie są one
                            > jednak podstawą do formułowania zaleceń. Zauważ, że w przypadku obrzezania
                            > dziewcząt nikt takich badań nie prowadził. Może te zabiegi są korzystne dla
                            > zdrowia (pacjentki lub jej partnera/partnerów) w okresie 20-, 30-lat ?
                            >
                            > Co do USA: zwyczajnie niemowlęta nie mówią i dlatego nie mogą zaangażować
                            > adwokata. Bez adwokatów w Stanach nic nie wskórasz.
                            • Gość: cc Jedyne co je łączy to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:53
                              słowo "obrzezanie", humanitaryzm i przykaz religijny.
                              • galaxy2099 Re: Jedyne co je łączy to 16.02.04, 19:55
                                A wg. jakiego to przykazu religijnego obrzezuje sie chlopcow w USA i w Europie.
                                Tak, tak Europejczycy tez coraz czesciej to robia. Pisze Europejczycy a nie
                                Zydzi europejscy.
                                Moze warto abys zaczal sie z tym oswajac jesli juz wchodzisz do tej Europy.

Gość portalu: cc napisał(a):

> słowo "obrzezanie", humanitaryzm i przykaz religijny.
                                • Gość: 123 Re: Jedyne co je łączy to IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:02
                                  A to nowość. Polecam: przeczytaj co napisał Icek o 19.57. I co teraz napiszesz ?
                                  • galaxy2099 Re: Jedyne co je łączy to 16.02.04, 20:06
                                    Smieszni jestescie. Odpowiedzialem juz niejakiemu !, wiec nie bede sie
                                    powtarzal.

> A to nowość. Polecam: przeczytaj co napisał Icek o 19.57. I co teraz
                                    napiszesz
                                    > ?
                            • Gość: 123 Re: Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:55
                              Zróbmy więc badania porównawcze
                              • galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 20:00
                                Badan jest pelno i nie trzeba ich robic. A ty masz teze gotowa bez wzgledu na
                                wyniki jakichkolwiek badan.
                                Ja napisalem ci, ze nie popieram takich zabiegow ale ty doprowadzasz wszystko
                                do absurdu. W dodatku skupiasz sie nad czyms co nie stwarza problemu a pomijac
                                sedno sprawy w calym watku o obrzezywaniu.
                                To jest symptomatyczne i jasno pokazuje jakie sa twe prawdziwe intencje.
                                I tak naprawde w d... masz te obrzywane kobiety. Ale bardzo troszczysz sie o
                                brzezywanych chlopcow choc ci chlopcy wcale nie chca twej troski.

> Zróbmy więc badania porównawcze
                                • Gość: 123 Re: Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:05
                                  Takich badań nie ma. Interesuje mnie problem obu płci. Czy to źle ? Tylko
                                  feministki są zwolenniukami seksizmu. Ty też ?
                                  • galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 20:14
                                    Nie interesuje cie problem obu plci.
                                    Poczytaj sobie jeszcze raz to wszystko co pisales do mnie w tym watku. Jasno z
                                    tego widac co naprawde cie interesuje.
                                    A ja interesuje cie co czuje obrzezany facet gdy robi barabara to znajdz
                                    takiego i sobie z nim pogadaj.
                                    Bo co czuje obrzezana kobieta to chyba nie masz watpliwosci ???
                                    A moze jednak myslisz, ze rozkoszny orgazm ???

> Takich badań nie ma. Interesuje mnie problem obu płci. Czy to źle ? Tylko
                                    > feministki są zwolenniukami seksizmu. Ty też ?
                                  • Gość: Greg [...] IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:18
                                    • Gość: 123 Re: Różnica jakościowa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:20
                                      Ten argument mnie przekonuje.
                            • Gość: ! Re: Drogi galaxy2099 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:01
                              Przeczytaj co napisał Icek o 19.57.
                              • galaxy2099 Re: Drogi galaxy2099 16.02.04, 20:05
                                A co maja idiotyzmy jakiegos forumowego icka do tego co ja pisze.

Gość portalu: ! napisał(a):

> Przeczytaj co napisał Icek o 19.57.
                            • Gość: sak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:38
                          • Gość: Jurek A. Hampshire Re: obrzezywanie niemowląt IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 20:11
                            Ha, ha, ha! Studiowałem medycynę i w Polsce i w Anglii i mogę cie zapewnić, że
                            zabieg obrzezania nie istnieje w programach nauczania w tych krajach. Natomiast
                            w W. Brytanii opinia swiata medycznego uważa zabieg obrzezania za barbaryzm i
                            domaga sie ustawy zabraniającej prawnie tego nieludzkiego procederu.
                            • galaxy2099 Re: obrzezywanie niemowląt 16.02.04, 20:16
                              To badz laskaw moj ty doktorku wyjasnic mi dlaczego medycyna amerykanska zaleca
                              ten zabieg. A poziom medycyny amerykanskiej jest najwyzszy na swiecie.

Gość portalu: Jurek A. Hampshire napisał(a):

> Ha, ha, ha! Studiowałem medycynę i w Polsce i w Anglii i mogę cie zapewnić,
                              że
                              > zabieg obrzezania nie istnieje w programach nauczania w tych krajach.
                              Natomiast
                              >
                              > w W. Brytanii opinia swiata medycznego uważa zabieg obrzezania za barbaryzm i
                              > domaga sie ustawy zabraniającej prawnie tego nieludzkiego procederu.
                              • Gość: 123 Hahahahahahahaha IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:19
                                Amerykanie naprawdę tego nie zalecają. Pozdrawiam. Musze kończyć.
                                • Gość: Greg miłobyło IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:20
                                • galaxy2099 Re: Hahahahahahahaha 16.02.04, 20:22
                                  Amerykanie naprawde to zalecaja.
                                  Twoj wsmiech dowodzi, ze musisz jeszcze duzo swiata poogladac.
                                  Do milego...

> Amerykanie naprawdę tego nie zalecają. Pozdrawiam. Musze kończyć.
                                  • Gość: maruda Re: Hahahahahahahaha IP: *.gdynia.mm.pl 17.02.04, 02:40
                                    galaxy2099 napisał:

> Amerykanie naprawde to zalecaja.

Też barbarzyńcy

• Gość: Greg Re: obrzezywanie niemowląt IP: *.ssc.uwo.ca 16.02.04, 21:39
                                Nie studiowalem medycyny, ale robie nauke pokrewna. Z obrzezywaniem chlopcow to
                                jest tak, ze raz sie to w USA zaleca, innym razem odradza. "Fale" ida mniej
                                wiecej co 20 lat, w zaleznosci od badan jakie sa w danej chwili na topie.
                                Nie ma danych eksperymentalnych na to, ze obrzezani faceci maja z tego powodu
                                jakiekolwiek problemy, sa dane, ze moga miec nawet nieznaczne korzysci (np.
                                mniejsze ryzyko zarazeniea sie HIV).
                                Z obrzezaniem dziewczat sprawa ma sie inaczej, bo usunieta jest lechtaczka ->
                                to tak, jakby facetowi odciac caly czubek penisa. Na to sie nikt nie powinien
                                godzic (mam na mysli rodzicow tych dziewczynek, bo one z byt wiele do
                                powiedzenia pewnie nie maja).
                              • Gość: gosc [...] IP: 198.138.227.* 16.02.04, 22:43
                                • galaxy2099 rece opadaja 17.02.04, 01:25
                                  Mi natomiast rece opadaja jak czytam takich niedouczonych gosci.
                                  Ty mi gosciu nie musisz mowic jak jest w USA bo tu mieszkam od wielu lat.
                                  Mam rowniez kontakt ze srodowiskiem medycznym.
                                  Brednie jakie wypisujesz na temat picia coli, mleka i Zyudow lekarzy przechodza
                                  ludzkie pojecie. A czlowiek sie pozniej dziwi dlaczego na swiat ma takie zle
                                  zdanie o glupich Polakach.
                                  Niestety widac i slychac. Taki New Hamshire jest jeszcze lepszym przykladem bo
                                  ponoc lekarz.
                                  • Gość: 123 Galaxy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:25
                                    Przestań się głupio upierać
                                  • Gość: gosc Re: rece opadaja IP: 198.138.227.* 17.02.04, 14:50
                                    tez mieszkam od lat i o zdrowotnosci coli slyszalem w FOX w newsach z lakarzami
                                    mialem sporo do czynienia (skonczylo sie na tym ze musialem sie w Polsce
                                    leczyc, wiec mi nie pisz ze bzdury pisze), a Ty pewnie jestes citizen i w
                                    zwiazku z tym jako taki masz okulary na oczach i z wdziecznosci do wuja Sama
                                    tracisz poczucie rzeczywistosci, rozejrzyj sie troche...
                              • Gość: Jurek A. Hampshire Re: obrzezywanie niemowląt IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 22:46
                                Drogi Galaxiku, zabieg obrzezania w Stanach nie jest ani przymusowy ani
                                stosowany dla celów profilaktycznych. Niestety nie jest wyjęty z pod prawa. Być
                                może w niektórych stanach są jakieś wyjątki, o których nie wiem. Być może
                                Ambasada USA w W-wie będzie wiedziała.
                              • max541 Re: obrzezywanie niemowląt 17.02.04, 09:39
                                galaxy2099 napisał:

> To badz laskaw moj ty doktorku wyjasnic mi dlaczego medycyna amerykanska
                                zaleca
                                >
                                > ten zabieg. A poziom medycyny amerykanskiej jest najwyzszy na swiecie.
                                >
                                >
                                > Gość portalu: Jurek A. Hampshire napisał(a):
                                >
                                > > Ha, ha, ha! Studiowałem medycynę i w Polsce i w Anglii i mogę cie zapewnić
                                > ,
                                > że
                                > > zabieg obrzezania nie istnieje w programach nauczania w tych krajach.
                                > Natomiast
                                > >
                                > > w W. Brytanii opinia swiata medycznego uważa zabieg obrzezania za barbaryz
                                > m i
                                > > domaga sie ustawy zabraniającej prawnie tego nieludzkiego procederu.
                                to jest ciekawe ,arab nie musi sie martwic ze go zona zdradzi,bo i po co,to my
                                jestesmy do tylu
                        • Gość: gosc [...] IP: 198.138.227.* 16.02.04, 22:39
                          • galaxy2099 [...] 16.02.04, 22:41
                            • Gość: 123 A jednak on ma rację IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:27
                            • Gość: gosc [...] IP: 198.138.227.* 17.02.04, 14:53
                          • Gość: Jurek A. Hampshire Re: Hahahahaha... IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 22:51
                            Gościu! Tobie by się przydało obrzezanie twego antysemityzmu, którego nawet
                            sam papież sie wstydzi za ciebie i tobie podobnych ksenofobów. Plamisz dobre
                            imię Polaków i Polski.
                        • Gość: x15 Re: Hahahahaha... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.02.04, 01:17
                          No przeciez problem jest. Organizacje tez. Sa nawet operacje przywracajace
                          napletek, bo niektorzy uwazaja, ze bez napletka maja gorsze doznania. Przyczyna
                          dla, ktorej obrzezaja sie chrzescijanie jest domniemanie, ze brak napletka
                          utrudnia dojrzewajacym chlopcom uprawianie samogwaltu, ktory byl uwazaby za
                          wielki grzech, ktory trzeba zwalczac wszystkimi dostepnymi srodkami. Medyczne
                          powody dorobiono pozniej, ale nie sa zbyt przekonujace.
                          • Gość: 123 PRZECZYTAJCIE, ON MA RACJĘ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:29
                    • Gość: 123 Tu chodzi o zwyczaj etniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:23
                      • Gość: homofob i rasista ludozerstwo to tez zwyczaj etniczny ! IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:36
                        Tu jest cywilizowana Europa i dla takich 'zwyczajow etnicznych' nie ma
                        miejsca !!! A jak sie barbarzyncom nie podoba to wyp...ac !!!!

Niektorzy maja 'zwyczaje etniczne' polegajace na zezarciu wspolplemienca, czy
                        dla takich 'kultur' tez mamy byc 'tolerancyjni' ?!
                        • Gość: 123 Re: ludozerstwo to tez zwyczaj etniczny ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:41
                          A tych co obrzezają niewinne, maleńkie niemolęta płci męskiej też będziemy
                          wyrzucać z Europy ?
                          • abigail_g Re: ludozerstwo to tez zwyczaj etniczny ! 17.02.04, 15:45
                            Moze jakby Ciebie ktos obrzezal w dziecinstwie, to
                            teraz Twoj wlasny napletek nie przeslanialby Ci calego
                            swiata
                  • Gość: lange Re: Awantura... IP: *.internode.on.net.au 17.02.04, 00:00
                    trzeba docenic troske i dalekowzrocznosc rodzicow,
                    ktorzy juz w wieku niemowlecym troszcza sie o przyszle zycie erotyczne
                    synka.
                    a tak bardziej powaznie, lekarze sa podzieleni co do tego czy obrzezanie
                    chlopcow przynosi jakies korzysci zdrowotne.
              • Gość: kanaa Re: Awantura... IP: *.client.comcast.net 17.02.04, 18:34
                oczywiscie problem istnieje
                Ale nie mozna porownywac obrzezania penisa (wyciecia kawalka skorki) z
                wycieciem lechtaczki (wycieciem jaj fizycznie)- to tak jak porownywac -
                wydepilowanie nogi z jej amputacja
        • Gość: Auuu Greg Litości!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:23
          Panowie!!! Te zabiegi nie ingerują w fizjonomie!!! Fizys = twarz!!!
          A fizjologię orgazmu u kobiety to owszem, dewastują.
          • Gość: 123 Drogi Auuu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:26
            To wiemy. Koledze trochę się pomyliło
        • Gość: bodzio Re: Awantura... ICEK IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 22:52
          Icku - wcale nie jesteś z NARODU WYBRANEGO - TYLKO Z WYPĘDZONEGO
          Takie jest wasze pokrętne uzasadnianie , że pomuliliście fakty z marzeniami
      • Gość: 123 Re: Awantura... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 18:47
        Właśnie chciałem to napisać. Takie postępowanie nie jest nieludzkie ?
      • Gość: 4a [...] IP: *.library.ucsf.edu 16.02.04, 23:34
        • Gość: rex Re: Awantura... IP: *.client.comcast.net 16.02.04, 23:53
          tobie to nie tylko raczki, ale wszystko, trzeba miec troche godnosci i
          poczucia wartosci, szkoda, mysle ze musisz zmienic adres, zeby przeorganizowac
          swoje myslenie.
      • Gość: micha44 Re: Awantura... IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 17.02.04, 09:00
        ?????
      • Gość: lol Re: Awantura... IP: 82.139.13.* 17.02.04, 18:29
        > A ciekawe, że jakoś przeciw żydowskim obrzezaniom, znacznie bardziej
        > ingerującym w fizjonomię człowieka, nikt się nie buntuje.

Nie wiedzialem, ze penisy rosną na twarzy. Wez se czlowieku przeczytaj co to
        jest fizjonomia.
      • Gość: stop Re: Awantura... IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 22:36
        Fizjonomię???? od kiedy tę obrzezywaną część ciała zaliczono do fizjonomii??
        (no chyba że masz inną anatomię niż reszta męskiej części ludzkości)
        A na poważnie - utnij sobie kutaska, zaszyj dziurkę do siusiania tak, by ledwo
        kapało a wtedy będziesz mieć porównanie czy obcięcie samego napletka jest
        poważniejszą ingerencją czy nie, w porównaniu z rytuałem praktykowanym na
        kobietach.
    • Gość: AX Wokół "symbolicznego" obrzezania muzuł... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:46
      Nie rozumiem dlaczego jesli obrzezanie nie jest wymagane przez islam, muzulmlanie tak na to
      nalegaja. Krok po kroku, w imie politycznej poprawnosci, Europa bedzie sie zgadzac najpierw
      na "symboliczne" obrzezanie, potem na kamieniowanie i ucinanie rak. Niech zyje wielokulturowosc.
      Ci sami co teraz protestuja niestety przyczynili sie do zalewu Wloch barbarzynskimi kuturami przez
      walke o barbarzynskie "prawa kobiet" do pozbawiania dzieci prawa do zycia.
    • Gość: jjjj Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muzuł... IP: *.stanet / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 18:47
      Boże ten świat jest nienormalny!!!!!!!!!! Tu przydałby się feministki, które
      zajmują się innymi sprawami. Naprawdę gdzie są wszystkie organizacje
      chroniące zdrowie i godnosć człowieka??? To jakaś paranoja - a podobno mamy
      cywilizację na wysokim poziomie.
      • Gość: AX Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:51
        Feministki moga sobie protestowac ale same przyczyniaja sie do zalewu Europy przez barbarzynskie
        kultury kiedy nawoluja do barbarzynskiego prawa do skrobania dzieci i w konsekwencji do wyludniania
        Europy z rodzimych populacji.
        • Gość: Zenon Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:26
          Skrobanki przyczyna niskiego/ujemnego przyrostu naturalnego w Europie? Ciekawa
          teza, tyle ze sprzeczna z rzeczywistoscia. W Europie Zachodniej wskaznik
          przerywania ciazy jest jednym z najnizszych na naszej matce Ziemi szanowny
          kolego. Zastanow sie dlaczego i jakie sa przyczyny wysokiego wskaznika w
          Europie Srodkowo-wschodniej, w Azji, Afryce.....
          • Gość: mnb To proste ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:35
            Antykoncepcja + skorobanki. Nic ponadto.
        • Gość: henryk_137 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dial-in.ttnet.net.tr 16.02.04, 19:36
          Szanowny Panie
          Na Zachodzie, we Francji ,mimo mozliwosci usuwanie niechcianej ciazy, i zwrotu
          kosztow za zabieg, mimo tego urodzilo sie w ubieglym roku 890 000 dzieci
          A ile w zaklamanej rydzykowej i katolickiej Polsce ?
        • Gość: feminista Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.04, 19:36
          czlowieku, zastanow sie o czym ty mowisz. gdyby nie feministki to kobiety do
          dzis bylyby traktowane jak czlowiek 20stej kategorii, a moze tego wlasnie ci
          zal, ze awansowaly z kategorii 20tej o kilka stopni w gore? a feministek walka
          o "barbarzynskie skrobanie dzieci" to przede wszystkim walka z katolicka
          obluda: ksieza nauczajacy o milosci blizniego i jakims cudem nie dostrzegajacy
          tragedii dziesiatkow tysiecy kobiet, ktorych nie stac na zabieg w "podziemiu",
          a ktorym zaklamani ksieza zabraniaja dostepu do antykoncepcji. gratulacje!
          najlatwiej zaslonic oczy na jakikolwiek problem, udac ze go nie ma i cale zlo
          zwalac na feministki. swietnie! typowa Polska mentalnosc, gratuluje dobrego
          samopoczucia!

• galaxy2099 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz 16.02.04, 18:51
        Taki szlakbum napisalby, ze na tym polega wyzszosc Europy na dreszta zacofanego
        swiata.
        Tfu, tfu...
    • Gość: Obcy Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 16.02.04, 18:52
      Wysylajcie, idioci, rodzicow okaleczajacych corki do Somali bez prawa powrotu.
      Czemu musze zyc wsrod takich poprawnych politycznie przyglupow?
      Po co nam tu w Europie to muzulmanskie barachlo?
      Przeczytajcie wspaniala Oriane Fallaci.
    • marcus_crassus a oto co muzulmanie mowia o nas.... 16.02.04, 18:54
      "KOBIETA"

muzulmanka.pl/roz12.htm
      www.muzulmanka.pl

a z rozdzialu 12

Tak więc, prawdziwa muzułmanka jest bardziej szanowana będąc dzieckiem,
      dziewczynką, a potem żoną i matką[24]. Jest dumna z wyższości i doskonałości
      islamskiego systemu, który ją ochronił oraz wyraża smutek z powodu krzywdzonej
      siostry w Europie, Ameryce i innych rejonach świata.

Wszelkie działania w imię dziwnie rozumianej wolności, świadczą o zaniku
      moralności w życiu kobiety, rodziny i całego społeczeństwa. Czystość,
      wstydliwość, honor, uczciwość ustępują przed nowym modelem nazywanym „kobieta
      wyzwolona”. Oznacza to dominację materializmu i rozwiązłość seksualną. W
      zapomnienie odchodzą wyższe wartości[23]. Zachodnia kobieta, tylko
      z nazwy wolna, zdaniem muzułmanów jest godna pożałowania. Najwyższe stanowiska
      sprawują mężczyźni, oni w większości przypadków są dyrektorami, kierownikami,
      członkami parlamentów, ministrami.

********************************************************************************

jak czytam takie artykuly jak ten o tych barbarzynskich obyczajach po prostu
      chce powiedziec

"Boze,dziekujemy ci za to ze dales nam f-16,czolgi,i cala potege militarna
      swiata zachodu"

choc Boga do takich rzeczy nie mozna mieszac po prostu brak slow....
      • Gość: AX Re: a oto co muzulmanie mowia o nas.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:56
        Nie rozumiem dlaczego jesli obrzezanie nie jest wymagane przez islam, muzulmlanie tak na to
        nalegaja. Krok po kroku, w imie politycznej poprawnosci, Europa bedzie sie zgadzac najpierw
        na "symboliczne" obrzezanie, potem na kamieniowanie i ucinanie rak. Niech zyje wielokulturowosc.
        • Gość: AX Re: a oto co muzulmanie mowia o nas.... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 18:59
          Napisz w ktorym miejscu sie nie zgadzasz z tym tekstem.
          ------------

Wszelkie działania w imię dziwnie rozumianej wolności, świadczą o zaniku
          moralności w życiu kobiety, rodziny i całego społeczeństwa. Czystość,
          wstydliwość, honor, uczciwość ustępują przed nowym modelem nazywanym ?kobieta
          wyzwolona?. Oznacza to dominację materializmu i rozwiązłość seksualną. W
          zapomnienie odchodzą wyższe wartości[23]. Zachodnia kobieta, tylko
          z nazwy wolna, zdaniem muzułmanów jest godna pożałowania. Najwyższe stanowiska
          sprawują mężczyźni, oni w większości przypadków są dyrektorami, kierownikami,
          członkami parlamentów, ministrami.
          • marcus_crassus szczerze??od pierwszego zdania o tym ze 16.02.04, 19:07
            wolnosc stoi w sprzecznosci z moralnoscia po zdanie srodkowe ze kobiety w naszej
            kulturze sa godne pozalowania po ostatnie bo jakos nie widuje wielu kobiet na
            stanowiskach w krajach islamu...

pytanie powinno byc:w czym sie moge zgodzic z tym tekstem...

no wiec -> w niczym...

i wcale nie jestem z tego powodu dumny ze mam zaszczyt zyc w innej kulturze i
            miec inne zasady...

czuje raczej wstyd ze na naszych oczach i na oczach calej europy w ramach
            "tolerancji" odbywa sie taki barbarzynski obrzadek a wokol nas wciaz istnieja
            kraje gdzie istnieje niewolnictwo,gdzie odmawia sie ludziom prawa do wolnosci i
            gdzie rzadza zlaknieni wladzy niedouczeni mullowie...

i powinnismy sie tego wstydzic wszyscy...

co to znaczy ze "W europie jest wolnosc"??

ze wszystko wolno u nas robic???
            • Gość: aaa Re: szczerze??od pierwszego zdania o tym ze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:11
              Są kraje, w których rządzą niedouczeni lewcy i nie jest tam lepiej.
              • Gość: aaa Re: szczerze??od pierwszego zdania o tym ze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:12
                Są kraje, w których rządzą niedouczeni lewacy i nie jest tam lepiej
            • Gość: ANka Np podszywac sie jak Pan z telia. com ? IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 12:36
              To jak udowodnisz Marcusie ze w naszej cywilizacji tego nie wolno?
              Bo jestem zywo zainteresowana....

PS. walka o prawa to jedno. Walka o ideologie to jeszcze inna historia. NIe
              zmienicie ludzi i ich obyczajow jednym najazdem panow madralinskich. I to jest
              fakt i madrosc. Pokazcie ludziom to co mozna zrobic w zamian. Oni apeluja o
              wartosci tradycji. O to by nie instruowac np kobiet co maja robic zeby im i
              mezowi bylo przyjemniej. Bo i po co? Partnerstwo opiera sie na wielu sprawach a
              bynajmniej nie tylko na dobrym seksie. A wpasc na to co czyni seks dobrym moze
              kazdy z nas - bez instrukcji. To akurat mamy ´zakodowane´ biologicznie. NIe
              trzeba do tego ani specjalnych kursow ani szczegolnej inteligencji.
              Ci ludzie nie potrafia sie przed tym buntowac inaczej. Pan wloski ginekolog
              siedzi w tym czyms i dobrze wie o czym mowi..
              Latwo glosowac jak sie nie ma pojecia ani o kulturze ani o realiach..
      • Gość: homofob i rasista g... mnie obchodzi co muzulmanie mowia o nas.... IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:15
        ...Czystość,wstydliwość, honor, uczciwość...

Tak, tylko czasami wymuszana kwasem, nozem, batem, pistoletem.

Tu chodzi o WYBOR ale tego mahmuccy barbarzyncy nie rozumieja.
        Gdy kobieta chce byc cnotka, to moze nia byc moze nawet isc do zakonu, a jak
        chce dawac d.. na prawo czy lewo to jej sprawa.

No coz ale dla przedstawicieli 'cywilizacji' ktora od 700 lat nie wniosla NIC
        oprocz 'religi' i 'przyrostu naturalnego' cos takiego jak wolnosc, czy wybor to
        rowna abstrakcja jak i fizyka kwantowa (bynajmniej nie wynaleziona przez
        ajatollahow).

• Gość: aaa Albo wolność albo rasizm IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:19
          Trzeba przemyśleć
          • Gość: homofob i rasista Re: Albo wolność albo rasizm IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:42
            albo 'tolerancja' albo instynkt samozachowawczy ?

Pomysl, o ile umiesz wyrwac sie poza ramki 'poprawnosci politrycznej'
            • Gość: Anka Rasizm czy ostroznosc i obrona? IP: *.telia.com 17.02.04, 11:57
              Czytam te wasze rozwazania, musze przyznac, ze sa troche na uboczu glownego
              tematu i troche mnie skreca, a troche cieszy. Wiecie co mnie cieszy? Zyjac w
              Szwecji wykorzystywanej na calego przez oblesnych muzulmanskich "uciekinierow"
              stalam sie rasistka (moze nie wielka, ale troche na pewno). Mam nadzieje, ze
              Polska nigdy nie wplacze sie w takie kontakty i taka zaleznosc od muzulmanow i
              wszystkich innych poza europejskich odmiencow, ktorym niby trzeba pomoc. Cale
              watachy tych barbarzyncow przyjezdzaja do Europy, zeby zyc z zasilkow i
              pracowac na czarno wsrod swoich ziomkow i niby ukrywac sie przed swoimi
              dyktatorami. Jakos natychmiast po otrzymaniu odpowiednich dokumentow wyjezdzaja
              do tych swoich niebezpiecznych krajow na wakacje, miedzy innymi po to, aby
              obrzezac dziewczynki, pozniej aby wydac je tam za maz (chociaz w Szwecji jest
              to zakazane). Tatusiowie i braciszkowie dbajacy o honor swoich religijnych
              rodzin zabijaja, a w najlepszym razie katuja i wiezia swoje siosrty, ktore maja
              czelnosc umawiac sie z bialymi facetami, albo smia zdejmowac chusty z glow, itp
              itd. A rzad i organizacje mysla tylko o tym, aby tym biednym uciekinierom bylo
              jak najlepiej. Podnosza sie teraz glosy sprzeciwu i postulaty, aby bronic
              dziewczyn, ale tego sie po prostu nie da zrobic!!!! Muzulmanie placza wszystkie
              pojecia; wolnosci, religii, szacunku, itp itd. Wolnosc to musza miec tylko oni -
              islamscy faceci do robienia ze swoimi kobietami tego, co chca. Oby Polska nie
              otwierala sie na tych barbarzyncow!!!! Spojrzcie na problemy Francji!
              • Gość: ANka Drogi nieprzyjacielu- sadzisz ze twoje IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 12:39
                wypowiedzi maja jakas wartosc albo jakiekolwiek znaczenie dla kogokolwiek jesli
                sie pod kogos uparcie podszywasz? Miej odwage zostac przy jednym nicku. Inaczej
                to co mowisz i cale twoje tu na forum jestestwo nie ma innego sensu jak tylko
                sianie zametu... Wiesz co to znaczy?
        • Gość: Greg Bez przesadyzmu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:44
          mułzumanie też miewali lepsze okresy, z których zostało im trochę niezłej architektury i poezji.
          • Gość: Lysy Bez poprawnosci politycznej ! IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:47
            Ostatni taki 'lepszy' okres skonczyl sie w XIII wieku, i od tego czasu jest
            tylko 'religia', jihad i przyrost naturalny, w tych trzech dziedzinach sa
            niedoscignionymi mistrzami !
            • Gość: fgh Re: Bez poprawnosci politycznej ! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:49
              Największy problem w tym przyroście...
              Może, więc niech się obrzezają ?
            • Gość: Greg Bez bezpodstawnych zarzutów IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:11
              Nie przypinaj mi poprawności politycznej, bo uważam to za zarzut obraźliwy. Wyłączając datowanie masz owszem rację.
    • Gość: Konrad Korzeniowsk To nie obrzezanie, lecz amputacja!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.02.04, 19:13
      Dobrze napisała Oriana Falacci, że ludność krajów nieeuropejskich, jeżeli
      pragnie zamieszkać w krajach o obyczajowości wywodzącej się z dziedzictwa
      chrześcijańskiego, musi się dostosować! Podobnie jak wielu rodaków, nie
      przepadam za Chiracem, ale zgadam się z z jego determinacją w sprawie zakazu
      noszenia chust muzułmańskich w szkołach publicznych; co kraj - to obyczaj!
      Jeśli imigranci muzułmańscy tak za wszelką cenę pchają się do Europy, to niech
      się to dzieje z świadomością, że odtąd będą musieli przestrzegać obowiązujących
      w Europie, a nie w rodzinnej Somalii, Etiopii, itd. praw! Dla uważających
      inaczej, droga powrotu do ojczyzny otwarta! A już obrzydliwa, nieludzka
      praktyka wycinania dziewczynkom łechtaczki, dla jakichś wydumanych,
      pseudoreligijnych fanaberii, jest w Europie i w ogóle w krajach cywilizowanych,
      nie do przyjęcia! Zastanawiam się tylko jeszcze, dlaczego tolerują to agendy UE
      i nie przyjęły w tej kwestii jednolitego stanowiska?
      • Gość: aaa Drogi Konradzie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:17
        Podstawową cechą kultury europejskiej jest tolerancja mniejszości. Prawda ?
        Co sądzisz o obrzezaniu maleńkich, niewinnych niemowląt płci żeńskiej ?
        • Gość: aaa Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:17
          Chodziło o płeć męską.
          • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Pomyłka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.02.04, 21:20
            Z tego co wiem, obrzezanie jest zabiegiem nie wywierającym ujemnego wpływu na
            życie płciowe dojrzałych już mężczyzn, natomiast FGM (Female Genital
            Mutilation), po niemiecku "Genitalverstümmelung", jest zabiegiem amputacji,
            nieodwrotnie pozbawiającym kobiety nadanych im przez naturę i przynależnych im
            cech. Różnica zasadnicza! Warto w tej kwestii przeczytać odnośne artykuły w
            austriackim "dieStandard.at".
            • Gość: aaa Re: Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 07:32
              Ale propozycja opisywanego ginekologa rozwiązuje ten problem. Przeczytaj
              artykuł. Co powiesz o tych bezmyślnych feministkach ?
              • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Pomyłka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 08:12
                Nie Ty jeden "aaa" czytałeś ten artykuł, zabieg zaproponowany przez
                naturalizowanego Somalijczyka, dra Omara jest półśrodkiem, protezą mającą
                ułagodzić afrykańsko-muzułmańskich fundamentalistów. Celem tego nieludzkiego
                rytuału nie jest jednak symboliczne utoczenie pod znieczuleniem kropli krwi z
                krocza dziewczynki, lecz pozbawienie jej jej seksualności, a zatem i
                kobiecości. Warunki i sposób w jakich to się przeprowadza, to już zupełnie inna
                sprawa, która winna leżeć w polu zainteresowań policji i prokuratury.
                Clou sprawy zawiera się w tym, że jeżeli jakaś grupa etniczna praktykuje rytuał
                polegający na AMPUTACJI łechtaczki, to nie zadowoli się li tylko jej nakłuciem!
                Poprostu są zbyt "zacofani" na jakiekolwiek inowacje w tym zakresie, ma być
                dokładnie tak, jak było za matki, babki i prababki!
                Ja nie widzę innego rozwiązania problemu, aniżeli całkowity zakaz zabiegu na
                EUROPEJSKICH dziewczynkach, alternatywą jest ekspulsja z Europy raz na zawsze!
                Zasiedlając Europę czy wogóle jakiś kraj cywilizowany, imigrant MUSI z góry
                mieć świadomość nieodzowności przestrzegania WSZYSTKICH obowiązujących tam
                praw! O co Ci chodzi z tymi Twoimi feministkami - doprawdy nie wiem; sprawa nie
                z feminizmem, lecz tylko z humanitaryzmem ma coś wspólnego!
                • Gość: aaa Re: Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 12:00
                  Wiesz najlepiej. Nie zaakceptują tego. Deportować ich. A gdzie Twoja
                  tolerancja ? Może lepiej jednak zaakceptować symbole do których przywiązani są
                  inni ludzie ?
                  A co do feministek: One właśnie takich rzeczy nierozumieją. Są nietolerancyjne.
                  To seksistki.
                  • Gość: asia Re: Pomyłka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 14:54
                    Aaa, symbole do których przywiazni sa inni ludzie? To chyba nijak sie ma do
                    obrzezania kobiet. Tolerancja tez musi miec gdzies swoje granice.
                    Zgadzam sie z Konradem, jesli ludzie "przywiazani do symboli" sa tu, w Europie
                    to musza sie stosowac do naszych "symboli" i praw.
                    A tak swoja droga tych kolesi, ktorzy sie zajmuja czyms takich wykastrowalabym
                    tepa zyletka. Bez znieczulenia. Bez pozostawienia oslonek.
                    Sorki, troche mnie ponioslo ale porazaja mnie takie rzeczy.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Greg Pomyłka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:46
                      Spudłowałaś dziewczę, zabawa w wycinanki odbywa się w czysto damskim gronie, najczęściej tnie babcia akuszerka. (Tak to przynajmniej od lat w prasie opisują).
                      • Gość: Stradivarius Re: Pomyłka IP: *.aster.pl 18.02.04, 11:57
                        No i co z tego? W polskim wojsku też starsi żolnierze niszczą młodszych. Czy to
                        dowodzi, że należy uszanować wiekową tradycję i nie walczyć z tym?
                        Wystarczy, że ktoś napisze magiczne słówko "feministki" i już banda kretynów
                        jest gotowa bronić dokładnie każdego draństwa które te "feministki" atakują.
                        Feministki są przeciw komorom gazowym. Jesteś za komorami gazowymi?

Strad
                        --------------------
                        Karaoke to moje życie
      • Gość: homofob i rasista mahmuci...a Wietnamczycy IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:24
        Zgadzam sie z toba w 100% !!

Jesli przyjechales by zyc w Europie MUSISZ sie dostosowac do miejscowych norm i
        zwyczajow ! Nie podobaja sie one ? PASZOL TY WON !!

A tak nawiasem mowiac, jakos zaden kraj nie ma problemow z 'zoltymi' !
        Nawet u nas w Polsce 'nasi' Wietnamczycy nie stwazaja zadnych problemow,
        pracuja, siedza cicho, szybko ucza sie mowic po polsku, ich dzieci sa prymusami
        w szkolach ! I choc odmienni od nas fizycznie sa przez Polakow akceptowani !
        • Gość: qwe Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:29
          Ale te somalijki nikomu, poza feministkami nieprzeszkadzają. Po prostu się
          obrzezają.
          • Gość: homofob i rasista Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: 207.181.167.* 16.02.04, 19:40
            mnie to przeszkadza ! bo jest to barbarzynstwo !
            I jako 'homofob i rasista' jestem 'nietolerancyjny' !
            Poki co sa to Somalijki, za 10-20 lat beda to Wloszki, Niemki, Francuzki,
            Wegierki i w koncu Polki, poki ktos wrszcie bedzie mial na tyle jaj by
            politycznej poprawnosci , 'tolerancji' i barbarzynstywu powiedziec DOSC !!!
            • Gość: aaa Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:42
              A jeśli Polki będą chciały się obrzezać to co z tego ? Ich sprawa.
              • Gość: TomiK Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: 12.149.95.* 16.02.04, 22:40
                Oczywiscie, jesli tego chca to moga sobie wszystko tam wyciac. Burza toczy sie
                z powodu tego, ze malych dziewczynek z krajow afrykanskich nikt o zdanie nie
                pyta (nie mowiac o tym, ze dziecko nie moze decydowac o czyms takim). Ot po
                prostu tatus albo brat zdecydowali, ze w imie tradycji nalezy swoja wlasnoc
                (kobiete) oznaczyc przy pomocy noza (tak jak bydlo znakuje sie zelazem). To
                wlasnie mi sie w tym wszystkim nie podoba.
              • Gość: asz Re: mahmuci...a Wietnamczycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:50
                Naprawdę taki z ciebie debil czy tylko sie popisujesz swą głupotą ???
                Obrzezanie kobiet to barbarzyński zabieg polegający na wycięciu łechtaczki i
                powinien być zakazany pod karą więzienia. Zastanawiam się jak to w ogóle jest
                możliwe, że jeszcze żaden muzułman nie poszedł za to siedzieć. Przecież to
                podpada po paragraf o poważnym uszkodzeniu ciała. I to dziecka.
                • ksin [...] 17.02.04, 08:16
          • Gość: Greg Poprawka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:53
            Nie "się" a dzieci.
      • Gość: herman Re: To nie obrzezanie, lecz amputacja!!!! IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:38
        Te kobiety dlatego kaleczą swoje corki moja babka cierpiała ,ja cierpie więc i
        niech corka tez cierpi i tak błędne koło sie zamyka,ciemna masa głupia i tyle?
      • Gość: Greg ano IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:49
        ale nie zabraniasz mam nadzieję mojej babci ubierania chusty do kościoła (i na wszystkie inne wyjścia z domu - jak dobrze pomyśleć to byłaby z Niej poczciwa mułzumanka).
        Sposób ubierania to sprawa prywatna, ktoś chce (!) w chuście lub mycce to jego sprawa.
        • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: ano IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 08:25
          Nikt oczywiście we Francji i gdzie indziej w Europie, nie zabrania publicznego
          noszenia chust, kwefów, turbanów, jarmułek, saari czy galabiji (brrrr!!!), tyle
          że nie w szkole PUBLICZNEJ, a więc finansowanej z środków państwowych! W
          świątyni, szkole prywatnej, lokalu - wolno, czemu nie! A jak właściwie jest w
          niektórych państwach muzułmańskich, tych ULTRA, czy tam wolno np. kobiecie
          wychodzić bez towarzystwa kogoś z rodziny lub z odsłoniętą twarzą? To tylko w
          Turcji Kemal Pascha (Atatürk!), chcąc zeuropeizować swój kraj, po prostu
          zabronił używania muzułmańskich rekwizytów i szlus!
          • Gość: Greg ano nie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 23:53
            Właśnie o prawo do PUBLICZNEGO ubierania (wyrażania) się idzie - czy to będzie szkoła finansowana z państwowych środków, czy tak też finansowana ulica. A w prywatnych szkołach, lokalach etc. właściciel może zabronić (bo jego, nie PUBLICZNE).
      • Gość: usiruf A ja się nie zgadzam z Chiracem IP: *.org.helsinki.fi 16.02.04, 20:19
        A widzisz ja nie do końca zgadzam się z Chiracem, choć zakaz chust zdecydowanie powiniem być. Tylko, że prawo tam nie zakazało NOSZENIA CHUST tylko OSTENTACYJNYCH SYMBOLI RELIGIJNYCH sporwadzając religijnch chrześcijan i żydów na jedną płaszczyną z tą muzułmańską tłuszczą, która powoduje problemy.

Gdyby Chirac miał jaja to by szczerze przyznał kto sprawia problem i zakazał chust. A tak zrobił to politycznie poprawnie i spie.. całą ideę.
        • Gość: micha44 Re: A ja się nie zgadzam z Chiracem IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 17.02.04, 11:18
          Badz spoko.Zakaz noszenia chust czy stworzenie rady muzulmanskiej nie
          przeszkadza tym s.....om finansowac meczety.
      • Gość: Jurek A. Hampshire Re: To nie obrzezanie, lecz amputacja!!!! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 16.02.04, 23:21
        Konradzie K. Nigdzie w Koranie nie stoi, zeby niemowlętom płci żeńskiej wycinać
        łechtaczkę i zaszywać ujście pochwy. Niestety Mahomet działał w krainie, gdzie
        kobiety zwyczajowo traktowano jako bydlo zarodowo-rozpłodowe, od którego
        zależaly losy rodzin, klanów i plemion. Musiały więc być chronione od
        czegokolwiek, co by stało na przeszkodzie ich płodnosci. Wyobrażam sobie, że
        śmiertelność noworodków w owych czasach musiała być dość duża. Oczywiście
        kopulacja pozamałżeńska karana jest ukamienowaniem ale tylko w stosunku do
        kobiet! Pozdrawiam.
    • Gość: zło [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 19:26
      • Gość: aaa Ale sadystka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:46
    • Gość: Hermana Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 19:29
      Wszystkie obrzezane bez wyjątku wydalic z powrotem do afryki?Przed wjazdem
      musza miec świadecteo że nie są okaleczone(obrzezane)
      • Gość: henryk_1937 [...] IP: *.dial-in.ttnet.net.tr 16.02.04, 19:43
    • Gość: lolek [...] IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 19:29
    • Gość: karb Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.cable.net.pl / 195.205.248.* 16.02.04, 19:39
      Emigranci z krajów muzułmańskich MUSZĄ się dostosować do obyczajowości
      europejskiej i bezwzględnie przestrzegać przepisów prawa. Jest rzeczą
      niedopuszczalną aby barbarzyńska dzicz wymuszała na naszej cywilizacji cofanie
      się do epoki kamienia łupanego. Działanie islamu szczególnie w jego
      ortodoksyjnej formie, wymuszającej bezdyskusyjne akceptowanie jego zasad
      zagraża światu.
      • ksin Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz 17.02.04, 12:40
        to samo tyczy sie talmudu
    • Gość: james Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.02.04, 19:43
      Wspolczuje wszystkim, dla ktorych obrzezanie jest ingerencja w fizjonomie
      czlowieka. Nie uzywajcie slow, ktorych nie rozumiecie ;-)
    • Gość: Alice Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.class147.petrotel.pl 16.02.04, 19:55
      No to jeszcze trzeba by zakazać obrzezania Żydom. Ciekawe ,co na to powiedzą
      zwolennicy judaizmu? Że kobietę bardziej boli? Że zabieg prowadzony w bardziej
      higienicznych warunkach? Ale to przecież też barbażyństwo- brak poszanowania
      dla formy którą nadał nam Bóg!
      • Gość: aaa 100 % zgody IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:58
      • Gość: titt obrzezanie mezczyzn IP: *.botany.gu.se 16.02.04, 20:09
        Tu chyba ktos nie rozumie roznicy. Gdyby mezczyzn "obrzezywac" w ten sposob to
        trzeba by bylo im obciac pol penisa (bez znieczulenia), pozostalosci gdzies
        podszyc, a potem jak przyjdzie co do czego to "oderwac je" recznie albo za
        pomoca noza.
        Prosze to porownac z wycieciem kawalka skorki - u niemowalat i, w obecnych
        czasach, ze znieczuleniem.
        • Gość: qwe Re: obrzezanie mezczyzn IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:12
          Dlatego propozycja opisanego ginekologa jest sensowna. A feministki jak zawsze
          są bezsensownie przeciw.
    • Gość: Won Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.proxy.aol.com 16.02.04, 19:56
      A mnie sie zdawalo ze kamienna era juz minela.
    • Gość: Icek Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 16.02.04, 19:57
      Antysemici. Nasze obrzezanie swiatczy o tym , ze jestesmy narodem wybranym.
      • Gość: 123 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 19:59
        Naprawdę nie jesteśmy antysemitami. Fakty czasem kłują ...
        • Gość: WASP Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:15
          123 to niezły głupek!
          • Gość: 123 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:22
            Może cię przewyższa bystrością ? Przeczytaj wszystko jeszcze raz i przemyśl.
            • Gość: WASP Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:26
              No rzeczywiście, głupek z ciebie frajerze jakich mało.
              • Gość: 123 Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:02
                No to gratuluję wyobraźni, inteligencji i kultury.
        • Gość: Grolsh Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.chello.pl 16.02.04, 20:55
          to moze warto postarac sie o autentyczny dokument.

Obserwowane przepychanki slowne na tym forum i wzajemne obrzucanie sie przez
          forumowiczow epitetami do niczego dobrego nie doprowadzi. I zapewne w niczym
          nie przyczyni sie do polepszenia losu milionow kobiet Afryki, Bliskiego Wschodu
          i czesciowo Azji. Czy ktos z zabierajacych tutaj glos podal jakies metody
          zaradcze?

Swego czasu, mialem okazje obejrzec w Adenie autentyczne (chociaz zrobione po
          kryjomu) zdjecia krocza dziewczyny jemenskiej swiezo po amputacji lechtaczki.
          Trafila do szpitala pod opieke lekarzy w wyniku powiklan. Byl to wstrzasajacy i
          nie do opisania wynik ludzkiej - by nie nazwac wprost po imieniu: islamskiej -
          hanby i podlosci. Meskiej podlosci wobec kobiet. A ponoc Koran nakazuje kobiety
          otaczac opieka i zapewniac im pelen szacunek przez cale zycie.

Moim zdaniem to jakiekolwiek slowne przepychanki i dywagacje w szerokich
          gremiach (europejskich) lekarzy, prawnikow i politykow niczego pozytywnego nie
          wniosa. Tutaj nalezy zastosowac metode wstrzasowa. Trzeba jak najszybciej
          nakrecic na ten temat autentyczny film z przeprowadzania amputacji lechtaczki
          (lechtaczek)w warunkach znachorskich, nagrac na zywo placze, krzyki i jeki tych
          dziewczynek. W zblizeniach pokazac co bardziej drastyczne momenty samego
          zabiegu. A do calosci dolaczyc widok podrygujacych i klaszczacych rytmicznie
          ich ojcow i matek gdy sie ciesza po przeprowadzenia tego strasznego zabiegu.
          Mysle, ze sa na swiecie jeszcze ludzie wrazliwi na ludzka krzywde.

Szeroka prezentacja takiego dokumentu w mediach i na roznych gremiach, dopiero
          moze doprowadzic do jakiejs glebszej refleksji i zastosowania zdecydowanych
          przepisow wykonawczych wprowadzajacych powszechny zakaz stosowania tych
          barbarzynskich zwyczajow. W slad za tym bedzie mozna stosowac okreslone sankcje
          zgodnie z Karta ONZ wobec lamiacych prawo. Dyskusjami niczego pozytywnego sie
          nie zwojuje.
          • Gość: 123 Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 20:58
            Sensowny pomysł ma opisywany ginekolog. Ale feministki są przeciw.
            • Gość: AX Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 21:02
              Obrzezanie kobiet powinno byc karane prawnie. Nawet jesli muzulmlanie
              uznaja to za dyskryminacje. Lechtaczka u kobiety jest czescia ciala ktora ma
              okreslona funkcje biologiczna. Nikt nie ma prawa poprawiac natury.
              • Gość: 123 Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:04
                Jego propozycja nie zawiera "poprawiania natury'. Przeczytaj jeszcze raz
                artykuł.
          • Gość: kanaa Re: jesli brakuje wyobrazni ......... IP: *.client.comcast.net 17.02.04, 19:09
            """Moim zdaniem to jakiekolwiek slowne przepychanki i dywagacje w szerokich
            gremiach (europejskich) lekarzy, prawnikow i politykow niczego pozytywnego nie
            wniosa. Tutaj nalezy zastosowac metode wstrzasowa. Trzeba jak najszybciej
            nakrecic na ten temat autentyczny film z przeprowadzania amputacji lechtaczki
            (lechtaczek)w warunkach znachorskich, nagrac na zywo placze, krzyki i jeki tych
            dziewczynek. W zblizeniach pokazac co bardziej drastyczne momenty samego
            zabiegu. A do calosci dolaczyc widok podrygujacych i klaszczacych rytmicznie
            ich ojcow i matek gdy sie ciesza po przeprowadzenia tego strasznego zabiegu.
            Mysle, ze sa na swiecie jeszcze ludzie wrazliwi na ludzka krzywde.

Szeroka prezentacja takiego dokumentu w mediach i na roznych gremiach, dopiero
            moze doprowadzic do jakiejs glebszej refleksji i zastosowania zdecydowanych
            przepisow wykonawczych wprowadzajacych powszechny zakaz stosowania tych
            barbarzynskich zwyczajow. W slad za tym bedzie mozna stosowac okreslone sankcje
            zgodnie z Karta ONZ wobec lamiacych prawo. Dyskusjami niczego pozytywnego sie
            nie zwojuje. """"

juz zostalo nakrecone - z udzialem ochotniczki - -"Discovery Channel " jakies 2
            lata temu puscil w Stanach - widzialam - przerazajace - bez znieczulenia -
            dziewczyna cala trzesla sie z niesamowitego bolu. Podtrzymywana przez inne 2
            glupie kobiety.
            znacznie lepiej jest dac sobie uciac reke - na pewno mniej by bolalo.

polecam zobaczenie tego filmu wszystkim kretynom -ktorych opinie czytalam na
            lamie tego forum
            pozdrawaiam
    • Gość: moze nie jest zle? wokół "symbolicznego" obrzezania IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 16.02.04, 20:20
      Moja dziewczyna jest obrzezana.Nie pytano jej o zdanie. Nasze dzieci na pewno
      nie beda poddane obrzezaniu i co do tego nie mamy watpliwosci.
      Z drugiej strony radosc jaka czerpie z uprawiania milosci z nia jest tak
      ogromna, ze nigdy nie przyszlo mi do glowy ze moze byc lepiej. Gra wstepna
      musi byc dluzsza i poza tym trzeba wykazac sie niemala inicjatywa aby
      doszlo do zblizenia. Jednak po pewnym czasie wszystkie zmysly sa na pelnych
      obrotach, partnerka jest w pelni zadowolona, orgaz lechtaczkowy jest na
      porzadku dziennym i jaka frajda jak niezadlugo moja dziewczyna jest w stanie
      kompletnego uniesienia tak ze w pelni wystepuje harmonia.
      czy to jest dzieki obrzezaniu, ale z moja polska partnerka nie bylem tak
      bardzo szczesliwy.
      • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.02.04, 22:52
        Czy Ty przyjacielu nie zostałeś z tym "obrzezaniem" wprowadzony w błąd?
        Alternatywą byłoby, że napisałeś to tylko dla "jaj", no tak, aby epatować
        forumowiczów swoimi poglądami na ten NIEZWYKLE poważny temat!
        Podkreślam jeszcze raz, celem zabiegu umownie nazwanym "obrzezaniem" dziewcząt,
        jest pozbawienie kobiet ich naturalnego, przyrodzonego prawa do przeżywania
        seksu podobnie jak mężczyźni!
        Porównywalnym zabiegiem dla mężczyzny, byłoby nie żadne tam żydowskie
        obrzezanie, lecz amputcja żołędzi! Zgodziłbyś się?
        • Gość: yes "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 17.02.04, 00:05
          Coz, skoro nie zgadzasz sie to nic na to nie poradze, faktem jest ze moja
          dziewczyna ma orgazm w tym przypadku moze nie lechtaczkowy ale ma bo
          obrzezanie nie likwiduje samych nerwow ktore nadal sa i tylko moim zadaniem
          jest tak calowac te czesc mojej pani aby ona miala pelna satysfakcje, i nigdy z
          tym nie mialem problemu a poza tym jakos mi sie to niesamowicie podoba, a tak
          a moja poprzednia pratnerka nie bylo. Dlazcego tak jest nie wiem, ale
          chcialbym podkreslic nie wyobrazam sobie milosci bez takiej gry wstepnej.
          Czy obrzezanie ma wplyw na orgazm pochwowy , tego nie wiem ale jest super
          super super kocham tak dlugo jak chce i zawsze i mam i mamy to czego
          oczekujemy od siebie nawzajem.
          A tak nie bylo....
          Zapytalem o te kwestie moja dziewczyne, ona sama nie jest nic w stanie
          powiedziec, poza tym ze nie narzeka i nie wie czy mogloby byc lepiej czy
          gorzej.. mysle ze warto by bylo uslyszec co ma do powiedzenia dziewczyna ktora
          ma skale porownawcza.
          Nie zrozum mnie zle , nie bronie obrzezania chcialbym tylo zabrac glos w
          dyskusji zwracajac uwage na tylko pewny aspekt problemu
          • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 08:45
            Dziękuję Ci "yes" za poważną odpowiedź! Oczywiście (literaturowo!) orgazm
            pochwowy przewyższa w doznaniach łechtaczkowy, ale w lteraturze nie doczytałem
            się odniesienia, czy zaistnienie "pochwowego" nie jest uwarunkowane
            wcześniejszym "łechtaczkowym", mógłby na to odpowiedzieć seksuolog-erudyta.
            Zapytaj jeszcze tylko swojej dziewczyny, jak przeżywała zabieg amputacji, w
            jakich odbywał się warunkach, jak długo przed nim przeżywała strach, czy bardzo
            się wstydziła, czy zabieg dokonywał ktoś z rodziny czy obcy, kobieta czy
            mężczyzna, jak długo była po zabiegu ztraumatyzowana? No i w ogóle: jak jej,
            dziecku, tłumaczono nieodzowność tego nieludzkiego aktu? Czy wiedziała, że po
            nim będzie na zawsze okaleczona? Należy przypuszczać, że Twoja dziewczyna jest
            muzułmańską Afrykanką, jak doszło do tak intymnego zbliżenia, że zdradziła
            swoją - jak by nie było - tajemnicę?
            Jeszcze w kwestii "nerwów": celem zabiegu amputacji jest właśnie ich
            likwidacja, nic innego.
            • Gość: aaa Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.04, 12:09
              Więc zakaceptuj i popieraj pomysł przedstawiony przez opisywanego ginekologa.
              Jego propozycja jest niczym w porównaniu do obrzezania chłopców. Prawda ?
              • ksin [...] 17.02.04, 12:53
              • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: "Orgazm łechtaczkowy" bez łechtaczki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.02.04, 13:55
                Podstawą każdej sensownej dyskusji jest pełna kontradyktoryjność i apercepcja.
                Jezeli już zgodziliśmy się co do jakiejś kwestii, to nie wracajmy już więcej do
                niej, np.: że w Europie obowiązują prawa europejskie, że imigranci MUSZĄ się do
                nich dostosować, że tzw. obrzezanie dziewcząt jest w istocie amputacją mającą
                na WYŁĄCZNYM celu naruszenie seksualności ludzkiej, że dokonywane jest często w
                warunkach uwłaczających godności ludzkiej, wreszcie że zaproponowany przez
                naturalizowanego we Włoszech lekarza-Somalijczyka zabieg "pseudoobrzezania"
                dziewcząt nie ma szans bycia zaakceptowanym przez tradycyjne afro-muzułmańskie
                społeczeństwa, tkwiące mentalnie w średniowieczu.
                Co do tego wszystkiego ma obrzezanie chłopców, służące innemu celowi, jak
                przeczytałem, wyłącznie higienicznemu?
                Istotnie, gdyby ww. społeczności afro-muzułmańskie zaakceptowały nakłucie igłą,
                w celu wydobycia tylko kropli krwi, można się zgodzić, że istniałaby pełna
                paralela pomiędzy fizycznym aktem obrzezania chłopców i "obrzezania" dziewcząt;
                tyle że cel pozostałby jednak całkiem inny: racjonalny i nieracjonalny!
            • Gość: yes "Orgazm łechtaczkowy" Panie Konradzie IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 17.02.04, 14:09
              Powtarzam ze nie jestem zwolennikiem obrzezania, moja dziewczyna takze jest
              przeciwna. Ona jest katoliczka, aktu obrzezania dokonala jej najblizsza rodzina
              wlacznie z mama i on odbyl sie zdala od domu i trwal kilka dni. Ocziwiscie ze
              protestowala z powodu strachu przd bolem.Troche jestem zdumiony Pana uwaga co
              do orgazmu lechtaczkowego i pochwowego, tutaj chyba nie chodzi o sam orgazm
              ale o przygotowanie do pelnego stosunku a orgazm pochwowy przynajmniej dla
              mnie i mojej dziewczyny jest docelowy niezaleznie od tego jak dluga jest gra
              wstepna, ktora zawsze jest czyms wspanailym az do pelnego uniesienia.Nieprawda
              jest ze obrzezanie likwiduje uklad nerwowy zgodnie z tym co moja pani mowi, a
              ona sama jest lekarzem i ma prawo do uogolnien.
              Obrzezanie ma charakter religijny , chodzi takze o higiene i prawda jest ze w
              plemionach afrykanskich jest takie przekonanie ze dziewzcynie latwiej ebdzie
              zachowac dziewictwo...
          • Gość: Anna Twoj "aspekt" wszystko tlumaczy IP: *.telia.com 17.02.04, 12:14
            dziewczyny sa kaleczone, aby przyjemniej bylo je bzykac, ale aby one nie mialy
            zbyt duzej skali porownawczej i zbyt wygorowanych oczekiwan. To bardzo
            przygnebiajace.

A skad ty wiesz co ona tak naprawde czuje?

Ofiary (a ona jest ofiara nieszczescia) nie maja zazwyczaj wgladu w swoje
            uczucia, nie potrafia mowic "nie"... One traca czesc swojego jestestwa. Jestes
            tego swiadom?
            • Gość: ANka Sluchaj no- wiesz kim byla ANka - np IP: *.ifn-magdeburg.de 17.02.04, 12:44
              w filmach Wajdy?
              A wiesz kim ty jestes gamoniu?
              Zeszmacasz sie tak i na co ci to? Po to zeby glosniej krzyczec? Sadzisz ze nikt
              nie wie i nie zauwazyl ze nie dosc iz nie jestes kobieta to robisz tu zamet?

Bo ty to na pewno wiesz co ta ofiara czuje panie ´troskliwy´.
              Siedz sobie w tej Szwecji jak siedzisz i zajmij sie swoimi gazetami.
              Wiesz jaka ty czesc swojego jestestwa tracisz podszywajac sie Panie telia. com?
              Gorzej - ty go wogole nie masz wiec skad mozesz wiedziec co znaczy je tracic-
    • Gość: taki jeden Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 20:48
      a propos bydla to jest gatunek ktory idzie za pedem nie zastanawiajac sie o co
      gra .... a wiec kto jest to bydlo ... ??
      po drugie ... czy wiesz ze w religi mluzumanskiej nie ma obrzezania kobiet a to
      jest wylacznie zwyczaj afrykanski w dzikich plemionach ... no to uwazaj i
      otworz te oczka ... a tak wogole to kto napisal ten artykul ?? niech sie
      douczy ... mamy dosyc tej glupoty i sciemniania ... czasami sie wstydze bedac
      polakiem ... ale naiwni jestesmy narod lizusow i to tyle ... ciekawe czy moj
      komentarz wogole sie ukaze ... smiech na sali
      • Gość: AX Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 20:57
        Problem w tym ze te "dzikie afrykanskie plemiona" przewaznie wyznaja islam. Ten lekarz ktory jest
        za kompromisem, jest muzulmlaninem. W islamie istnieje tez obrzezanie mezczyzn.

> po drugie ... czy wiesz ze w religi mluzumanskiej nie ma obrzezania kobiet a to
        >
        > jest wylacznie zwyczaj afrykanski w dzikich plemionach ... no to uwazaj i
        • Gość: qwe Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:00
          To, że jest muzułmaninem to jego wada czy zaleta ?
          • Gość: AX Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 16.02.04, 21:04
            Niestety on w jakims sensie identyfikuje sie z tym barbarzynstwem (czyli wada)

> To, że jest muzułmaninem to jego wada czy zaleta ?
            • Gość: qwe Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 21:05
              Myślę, że rozumie uwarunkowania kulturowe. Zaleta.
        • Gość: ts Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 21:29
        • Gość: taki jeden [...] IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 21:36
      • Gość: ja Podsumowując IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:12
        Jak ktoś uważa że jego tradycja nakazuje coś to czemu mu zabraniać -
        uszczęśliwiać go na siłę? Jasne że w Europie nie powinno się tego robić bo to
        sprzeczne z naszą kulturą ale nie narzucajmy naszej (lepszej?) kultury na siłę
        innym - chcą jechać do afryki poddać się rytuałowi - droga wolna. Oni to robili
        nim Mieszko I wyciął pierwsze drzewa pod swój gród i niech sobie dalej to robią
        jak taka ich wola.
        Co do obrzezania chłopców to jasne że nie ma porównannia w rozległości zabiegu
        i konsekwencjach ale nawet w usa gdzie do niedawna robiono to wszystkim równo
        pomału się odchodzi. Znane są też przypadki ze pytano matkę nie mówiącą po
        angielsku czy chce obrzezać syna a ona nie rozumiejąc o co pytają znajdowała
        syna okaleczonego wbrew jej woli.

Podsumowując:
        Nie narzucajmy innym kulturom naszej twierdząc że tylko ona jest najlepsza. Nie
        sądźmy ich naszymi kategoriami. W ten sposób za kilka lat cały świat bedzie
        taki sam a jest piękny bo jest różnorodny!
      • novackova [...] 16.02.04, 22:30
      • novackova Egipt nie jest dzikim krajem, 16.02.04, 22:37
        a kobiety tam poddawane sa obrzezaniu.
        I jeslis taki uczony to naucz sie pisac w koncu "w ogole".
        Wystarczy zreszta przeczytac to co po prostacku wypociles, zeby wiedziec kim
        jestes !
    • Gość: Anka Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.telia.com 16.02.04, 21:19
      Obrzezanie jest jedna z najokropniejszych rzeczy, jakie ludzie robia swoim
      dzieciom we wspolczesnym swiecie i powinno byc zabronione, ale wiem, ze walka z
      tym procederem jest niezwykle trudna. W Szwecji obrzezanie jest karalne, ale PO
      FAKCIE (co to da dziewczynie?) i tylko jesli zostanie wykryte (I co dziewczynom
      po tym?) Sa tutaj takie arabskie szkoly w ktorych dyrekcja i nauczyciele
      przymykaja na to oczy i nikomu nie donosza o tym co sie stalo, wiec nikt nie
      jest karany. Dziewczynki sa pouczane, aby nie dac sie wywozic na wakacje do
      Afryki. Nauczyciele sa uczeni, aby rozpoznawac oznaki obrzezania u dziewczynek
      po powrocie z takich "wakacji", itp itd ci cholerni islamisci robia swoje.
      Propozycja tego lekarza jaka jest taka jest, ale rozpeta dyskusje i moze ktos
      wreszcie wymysli sposob na zwalczenie tego ciemnogrodu i pomoze tym biednym
      dziewczynom.
      • Gość: taki jeden Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.urbanet.ch 16.02.04, 21:43
        jesli chodzi o kobietach t osie zgadzam z toba w 100% a jesli chodzi o
        chlopcow .. no to sorry ale facet obrzezany jest czysty i zdrowy a tak wogole
        to podobno kobieta ( polka ) kiedy sprawdzi to juz zdecydowanie woli
        takiego ... nie wiem czy to jest prawda ale rozmawialem z paroma no i opinia
        jedna ...
        best wishes
    • Gość: gosc Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.hrl.com 16.02.04, 21:28
      podzielam poglad ze tam gdzie jest prawo i sprawiedliwosc, nalezy surowo karac ten proceder, jakkolwiek nie wyeliminujemy go u ludow prymitywnych w Afryce
      czy gdzi indziej, w cywilizowanym swiecie powinien byc zabroniony jako barbarzynski. i ci ktorzy wysylaja swoje dzieci na zabieg powinni byc ukarani
      • Gość: wredny Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.proxy.aol.com 16.02.04, 21:34
        bzdury pleciecie,w ameryce az sie roi od obrzezanych i radza sobie dobrze,sa
        wszedzie,nawet w federalnej administracji i im to obrzezanie nie przeszkadza,w
        afryce wybijaja dwa gorne przednie zeby nawet najladniejszym dziewczynom i one
        sa z tego dumne.
    • Gość: nsc23 Ciekawe, IP: *.ipt.aol.com 16.02.04, 21:35
      że w Koranie nigdzie nie jest powiedziane, że należy kogokolwiek obrzezywac.
      Chodzi tu tylko i wyłącznie o pewnego rodzaju symbol kulturowy a nie religijny.
      Mężczyźnie w Afryce uważają kobietą z małym wejściem do pochwy za bardziej
      atrakcyjną i dającą więcej przyjemności podczas współżycia. (Ciekawe tylko czy
      na pierwszej randce zamiast patrzć dziewczynei w oczy zglądają między nogi:)) A
      tak będąc zupełnie powąznym to kobiety są zazwyczaj swatane w wieku 8-9 lat,
      ale jeżeli mężczyzna nie jest zadowolony z towaru, to zawsze może go wymienić.
    • Gość: a a prawo dzieci do nietykalnosci seksualnej? IP: *.4kroki.pl 16.02.04, 22:25
      Przeciez to powinno byc karalne jak molestowanie seksualne dzieci
      Przeciez takie praktyki zabijaja seksualnosc w tych dzieciach
      Ich ofiary sa kalekami w doroslym zyciu
      Te dzieci same sie nie obronia - ktos musi w imieniu tych dzieci wystapic
      Powinno sie tego prawnie zakazac
      Zakazac tego pod kara wiezienia porownywalna w wymiarze do kary za okaleczenie
      i gwalt na nieletnim - rodzice do pierdla a dzieci pod opieke normalnych ludzi
      • Gość: tolas Re: a prawo dzieci do nietykalnosci seksualnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:33
        Poprzedni post ... nie rozumiem...a w ogóle to po co chłopu ucinać to czego nigdy nie ma za dużo? a kobiety afrykańskie to inny temat czasem to robią szkłemm...
    • Gość: Obcy Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 16.02.04, 22:36
      Najprostsza metoda:
      Kontrolowac muzulmanskie dziewczeta, czy im nie wycieto.
      Jak wycieto, to ojca kastrowac, a matke wydalac do kraju ojczystego.
      Corce dawac genitalia ojca na pamiatke.
      • Gość: Tolas Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:39
        Suszone czy marynowane?
        • Gość: bodzio Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 23:03
          powszechność obrzezania w USA wiąże się z doświadczeniami z drugiej wojny
          światowej w Europie , gdzie rozpoznawano wyznawców judaizmu po obrzezaniu .
          Większość wpływowych lekarzy w USA , a byli oni żydowskiego pochodzenia
          przeforsowało opinię o zdrowotnych pożytkach z faktu obrzezania mężczyzm i
          wprowadziło ten zabieg jako zalecany obok kalendarza szczepień ochronnych u
          dzieci . Zycie zweryfikowało , że ich argumenty nie mają nic wspólnego z
          faktycznymi korzyściami tego zabiegu .Dzisiaj nie jest on już zalecany .
          Pozostawia się pełną dowolność i wykonuje tylko na życzenie rodziców .
          Przestańmy być TUBĄ w nie swojej sprawie. Pożytek seksulany to inna sprawa ,
          wcale nie dla mężczyzny . Dla niego pozostaje problem ciągłego poprawiania
          ułożenia penisa w majtkach tak aby jak najmniej był drażniony odsłonięty żołądź
          przez bieliznę . Jeśli ktoś jest w stanie udowodnić inaczej - pozwoliłbym się
          obrzezać .Proszę popatrzeć na obrzezanych muzułmanów i żydów , co tak często
          manipulują swoim członkiem w rozporku
          • ksin Re: Awantura wokół "symbolicznego" obrzezania muz 17.02.04, 13:09
            to chyba najrozsadniejsza opinia dotyczaca tego barbarzynstwa dokonywanego na
            dzieciach

na ich miejscu(obrzezanych) zaczal bym wytaczac procesy zydowskim lekarzom
            jak by dostali po kieszeni przestali by glosic glupoty(pewnie za kazdy zabieg
            dodatkowa kasa wpadala)
    • Gość: Saddam Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.chello.pl 16.02.04, 23:41
      Obrzezanie kobiet nie jest obowiązkiem w islamie, przeciwnie, jest potępiane
      przez islam! Rządy krajów muzułmańskich zwalczają ten zwyczaj, który nie
      wywodzi się z religii, tylko z obrzędów Czarnej Afryki. Te rytuały nie mają nic
      wspólnego z islamem, nie są praktykowane w krajach arabskich i o tym wie każdy
      muzułmanin!!!

Cytat ze starego artykułu w Wyborczej: "Po pierwsze, obrzezanie kobiet to nie
      mahometański, lecz afrykańsko-pogański obyczaj zakorzeniony w niektórych
      krajach islamu, w Sudanie, Somalii, Egipcie, a na przykład w Maroku zupełnie
      nieznany" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1916580.html

Dlaczego Wyborcza i Wy komentatorzy piszecie teraz takie bzdury??? Nie trzeba
      wierzyć we wszystko, co ta gazeta pisze!
      • Gość: lange Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.internode.on.net.au 17.02.04, 00:15
        szluszna uwaga, ale nie rozdzielalbym tak calkowicie religii i pewnych
        atawistycznych obrzedow historycznie odziedziczonych. Rowniez w chrzescijanstwie
        pelno jest przykladow zwyczajow/rytualow adoptowanych z poganskich wierzen.
        Ci ktorzy szerzyli religie w nowych terytoriach (czy to Arabowie w Afryce, czy
        to Hiszpanie dajmy na to na Filipinach) przymykali oczy na adaptacje
        poganskiego folkloru do nowej religii, zeby tym wiecej dusz zlowic. Jesli wiec
        niektore z tych zwyczajow uwazamy obecnie za barbarzyskie albo kontrowersyjne z
        jakiegos innego powodu, nie niestety nie da sie powiedziec: Islam tak,
        wypaczenia nie, albo: Katolicyzm tak, wypaczenia nie. Tak wiec z samego faktu
        ze pewne praktyki nie maja podstaw w doktrynie religijnej jeszcze nie wynika,
        ze religia jest bez winy. To samo dotyczy terroryzmu. Imamowie, mullowie,
        szejkowie moga piac peany nt. jaka to pokojowa religia ten Islam, ale nic nie
        zmieni faktu, ze co najmniej 10% muzulmanow tak wlasnie interpretuje
        slowo "dzihad", tzn jako fizyczna wojne z niewiernymi.
        • Gość: AX Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.02.04, 00:32
          Jesli obrzezanie pochodzi z Afryki to dlaczego jest powszechne
          w Indonezji?. Tam wplyw miala kultura arabska a nie afrykanska.

> To samo dotyczy terroryzmu. Imamowie, mullowie,
          > szejkowie moga piac peany nt. jaka to pokojowa religia ten Islam, ale nic nie
          > zmieni faktu, ze co najmniej 10% muzulmanow tak wlasnie interpretuje
          > slowo "dzihad", tzn jako fizyczna wojne z niewiernymi.

Podniosl bym to do 60-70% (przynajmniej w Arabii Saudyjskiej ktora upowszechnia
          swoja wizje islamu na calym swiecie.) oczywiscie za nasze pieniadze i za nasza zgoda.

Poza tym co sie stalo z pojeciem wielokulturowosci? Skoro popieramy to powinnismy
          popierac obrzezanie.
      • Gość: Izabella Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: 67.72.98.* 17.02.04, 00:51
        Przyjacielu!, piszesz takie mądre posty , a brzydkiego nika to kto ci wybrał ?
        saddam to jeszcze lepsze ziółko niż ci szamani w afryce co bawili się w te
        obrzezania. Z rąk mi wyjąłeś ten text , dzięki że nie tylko ja sama tak myślę
        bo ogromna większość "siatkarzy" pisze kompletne bzdury z powodu braku wiedzy ,
        a inni robią sobie głupie jaja i podpuszczają naiwnych , pisząc pojebane posty.
        Wracając do nika , wiem ,że to był twój żart , ale doradzam zmianę. pozdrówki.
      • Gość: micha44 Re: Piszecie bzdury i Wyborcza też!!! IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 17.02.04, 11:11
        Nie!-To nie sa bzdury!-Jezeli masz ochote poznac "kulture" islamu,nie musisz
        daleko jechac;-Bosnia czy Francja sa obok.Mordy,pobicia,zbiorowe gwalty,przemoc
        sa,tutaj, codziennoscia -wszystko w imie Allaha.Mahomet wymyslil jedna fajna
        rzecz- zakaz grzebania zywcem noworodkow plci zenskiej.Byloby dobrze,gdybys
        przeczytal koran....
    • Gość: bla XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:28
      To przecież nie ma nic wspólnego z obyczajowością.
      To kwestia prawa. Za kaleczenie ludzi grozi więzienie.
      Gdyby mi ktoś obciął kutafona to bym się deko wpienił.
      Nie móiąc o tym, że duży % tych kobiet umiera.
      Ups, to już morderstwo.
      Otwórzcie oczy.
      Tolerancja.
      To słowo nie znaczy ani mniej , ani więcej, niż znaczy.
      Gdy patrzysz bez reakcji na okaleczanie i morderstwo to się nie nazywa :
      TOLERANCJA.

Bezwzględnie należy tego zakazać.

• Gość: b\ Re: XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:30
      • Gość: borys Re: XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:33
        A co do chust, to problem w zakrywaniu twarzy.
        Wy kobiety wszystkie powinnyście być feministkami i bronić swoich praw.
        • Gość: AX Re: XXX IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.02.04, 00:35
          Jesli kobieta jest brzydka to zakrywanie chusta moze dodac jej uroku.
          Popieram zakrywanie brzydkich kobiet!!!!

Gość portalu: borys napisał(a):

> A co do chust, to problem w zakrywaniu twarzy.
          > Wy kobiety wszystkie powinnyście być feministkami i bronić swoich praw.
          • Gość: bla Re: XXX IP: 217.153.134.* 17.02.04, 00:40
            No tak. Racja.
            Może by powołać specjalną komisję pod przewodnictwem pani Begger,
            która by nadawała status ładnej lub brzydkiej.
            I wtedy, dla brzydkich chusty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka