Dodaj do ulubionych

Kwaśniewski w Izraelu

IP: *.505.15.tuwien.teleweb.at 29.02.04, 08:00
Moze wreszcie zostanie u swoich?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość2 Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.optibit.inet / 217.97.146.* 29.02.04, 08:12
      Nie został Magistrem ale będzie doktorem.
      • Gość: Chichot historii Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.lodz.supermedia.pl 29.02.04, 08:21
        No przecież to swojak,warto dać doktora.Niech ma!!!!!
        • Gość: mak Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 08:29
          ta,po magistrze czas na doktora,ale sobie ostatnio wizyty wybiera,za kuriera
          teraz bedzie robil USA-Izrael nasz Alexander.
        • Gość: shlomo mintz [...] IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 10:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Dr Who Jedzie po instrukcje? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 08:32
        To nie moga mu wyslac e-maila to bylo by taniej.
        Kiedy polski prezydent bedzie sluchal instrukcje
        polskiego narodu?
        • Gość: alibaba Po instrukcje to on jezdzi do Watykanu. IP: *.mega.tmns.net.au 29.02.04, 10:18
          • Gość: zwykly Re: Po instrukcje to on jezdzi do Watykanu. IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 10:25
            ty alibaba umiesz czytac?, przeciez pojechal do Izraela, cos ci sie w oczach
            pokrecilo, cy co?!
          • Gość: vagina a ty do korei pln. IP: *.utaonline.at 29.02.04, 10:38
      • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:24
        poczekaj!, poczekaj!, jest to naprawde mozliwe, ze nie zostal magistrem (nie
        wiem jak z nim tam bylo, ale chyba gosciu nawet studiow nie skonczyl,
        przynajmiej ludzie tak mowia)a tu ni z tego czy owego, zostaje doktorem?
        Moze mi to ktos madrzejszy ode mnie wytlumaczyc?
      • Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.82.113.221.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 09:27
        Nieraz tak sie praktykuje. Osobiscie wypromowalem w ten sposob dwie osoby nie
        posiadajace stopnia magistra ale majace ukonczone 4-letnie studia
        uniwersyteckie. Warunek jeden dobry zestaw wlasnych publikacji, w liczacych sie
        czasopismach. I to jest dopiero frajda, bo poprzeczka jest postawiona wysoko.
        • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:49
          dziekuje za szybka odpowiedz, Czy mam to rozumiec, ze A.K: wydal dobry zestaw
          publikacji?
          A tak na marginesie, czy moze ktos inny napisac takie publikacje, nie podlegaja
          one obronie, czy odwrotnie, mozna blizej.
          Przepraszam jestem czlowiekiem nie wyksztalconym, ale w koncu goscia se na
          prezydenta wybralem to chcialbym wiedziec co nie co o nim.
          Ludziska roznie gadaja, wiec chcialoby sie poczytac cos konkretnego, bo to w
          publikatorach jakas dziwna cisza na ten temat!
          Co on jakiej ochronie podlega, jak zubr, cy co?
          • Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 10:26
            Pan Kwasniewski ma otrzymac tytul (wlasciwe bedzie okreslenie "godnosc") doctor
            honoris causa Uniwersytetu Hebrajskiego, zazwyczaj godnosc te przyznawano do
            tej pory za wybitne osiagniecia naukowe. W ostatnich latach Uniwersytety,
            szczegolnie te po drugiej stronie Atlantyku, zaczely przyznawac ten tytul za
            wybitne osiagniecia w dzialalnosci spolecznej, artystycznej i, a nawet czesto,
            w biznesie i polityce. Przypuszczam, ze p Kwasniewski do ktorej z tych
            kategorii pasuje, i ludzie powinni sie cieszyc, w koncu swoj dostaje.

Sa czasami przypadki przegiecia paly, na przyklad AGH w Krakowie chciala
            przyznac ten tytul prezydentowi pewnego kraju srodkowoazjatyckiego. Nie podaje
            nazwy kraju bo mam do niego duzy szacunek, w czasie wojny w tamtych okolicach
            dzieki tamtejszym ludziom, mogla przezyc moja rodzina.

Osobiscie nie znam Prezydenta Kwasniewskiego ale uwazam, ze w polskim piekielku
            byl dla wszystkich "najlepszym najmniejszym zlem". Poniewaz, cytuje " w koncu
            goscia se na prezydenta wybralem", powinienes sie cieszyc, ze Twoj,
            przepraszam, Nasz prezydent dostapil takiego zaszczytu.

A tak na marginesie, gdy skonczy nam prezydentowac, stac go bedzie na napisanie
            bardzo dobrych publikacji, np. z nauk politycznych i OK. Tylko, ze w Polsce
            doktoratu chyba by nie obronil, nowe elity na przeszkodzie, ale na dobrym
            uniwersytecie w EU West, nie bedzie mial problemow. Sam zaproponowal bym
            rozprawe, np. "Analiza skutkow spolecznych przenoszenia wladzy wykonawczej na
            teren wlasnego srodowiska rodzinnego w XX i XXI wieku".

Pozdrawiam
            • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 10:43
              napisales w poprzednim poscie, ze warunkiem otrzymania jest dobry zestaw
              wlasnych publikacji i to ......... bo poprzeczka jest ustawiona bardzo wysoko!
              W obecnym poscie piszesz, ze stac go bedzie na napisanie bardzo dobrych
              publikacji.
              Potrawisz wytlumaczyc ten blad logiczny?

Czy mam rozumiec demokracje w ten sposob w ten sposob "ze jak se w koncu goscia
              na prezydenta wybralem" to on moze mnie obrazac, nieomal codziennie?
              pzd
              • Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 12:58
                Tu nie ma bledu logicznego, czy on juz napisal dobre prace, nie, ja osobiscie
                nie wiem bo mnie to nie interesowalo. Czy moze to zrobic, napewno tak, jezeli
                bedzie chciec. Ma potencjal i mozliwosci, jak kazdy inny czlowiek, wlaczjac
                Ciebie.

Nikt nie prawa Ciebie, rowniez i mnie, obrazac. Jezeli fakty sa prawdziwe, o
                ktorych wspomniales w innym poscie, to na moj szacunek nie moze liczyc.
                Pozdrawiam

PS. Probuje raz jeszcze wcisnac "WYSLIJ", mam nadzieje, ze nie rozlaczy.
                • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 14:32
                  Dziekuje, na szczescie przeszlo.
                  Przepraszam, ze wracam do watku "doctora". Nie chce byc uparty, ale w dalszym
                  ciagu brakuje mi spojnosci w twoich wypowiedziach na temat "doctoratu".
                  Przypomne chronologicznie:
                  - data 9:24, zapytuje, czy jest to mozliwe, zeby bez ukonczenia st........itd.
                  mogl gosciu otrzymac tytul doctora?.
                  - data 9:27, odpowiadasz,ze jest to mozliwe, poniewaz osobiscie promowales
                  dwie osoby, ktore mialy ukonczone cztery lata studiow, ale warunkiem jest
                  dobry zestaw wlasnych publikacji w liczacych sie czasopismach i dodales
                  jeszcze ze poprzeczka jest umieszczona wysoko!.
                  - data 10:26 napisales, przypomne skrotowo, ze stac go bedzie na napisanie
                  bardzo dobrych publikacji, np. z nauk politycznych ble, ble ble.....
                  czyli, nie napisal, on ma napisac!

Czy naprawde uwazasz, ze nie ma, w Twoich niezaleznych od siebie postach
                  glebokiej sprzecznosci, gdy uzywasz do tej samej rzeczy o godz.9:27 czasu
                  przeszlego dokonanego, a ponizej o godz. 10:26 czasu przyszlego?.

Z calym szacunkiem do Twojej odpowiedzi w drugim watku naszej rozmowy!
                  rowniez pozdrawiam

• Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.100.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 15:17
                    Czas przeszly dokonany dotyczyl doktoratow moich dwoch mlodych wspolpracownikow
                    (Japonczycy, farmakologia nowotworow, 4 lata uniwersytetu, brak magisterium).
                    Zrobili badania pod moim nadzorem w laboratorium nieuniwersyteckim,
                    przedstawilem ich osiagniecia na uniwersytetach, po spelnieniu wszelkich
                    wymogow, nadano im stopnie doktorskie.

O doktoracie pana Kwasniewskiego mozemy mowic jedynie w czasie przyszlym, z
                    formalnego punktu widzenia moze tego dokonac, oddajac sie rzetelnej pracy
                    naukowej.

Byc moze moja logika jest dziwna, ale tak to realnie wyglada.

Pozdrawiam

• Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 16:00
                      dziekuje, dla mnie tez, jest ona dziwna!
                      pzd
                    • Gość: Pagina Re: Do JAP - Kwaśniewski w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 06:03
                      A jak wytlumaczyc przyznanie doktoratu Walesie?. On nawet matury nie zrobil i
                      na dodatek nie potrafi mowic i pisac poprawnie po polsku. Wynika z tego, ze
                      powoli wszystko schodzi na psy, tak w nauce jak i w zyciu. Ostatnio mozna kupic
                      tytuly naukowe na internecie i to calkiem legalnie a jedynym warunkiem jest
                      odpowiednia cena.

Pozdrawiam
      • Gość: Optymista Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:25
        Jest już taki co nie został technikiem a jest już doktorem.
    • Gość: polka Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: 5.5R* / *.inter.net.il 29.02.04, 08:29
      Naprawde, az czytac sie nie chce tych Waszych dyrdymalow. Jestescie
      antysemitami jakich malo. Kogos nie lubicie i od razu - On Zyd. Nie to zebym
      byla zakochana w Prezydencie, ale nie uwazacie ze facet ma jaja. Wyslal nasze
      wojska do Iraku- budowac demokracje i obalic dyktatora. Czy tym zachowaniem nie
      przysporzyl Polsce dumy. Facet jest na swoim miejscu? Pewnie tak, bo Izrael to
      miejsce dla ludzi czynu a nie bla, bla, bla, jak to Panowie tu na tym czacie
      czynia. Wstyd. Nic nie robic i jeszcze krytykowac starania innych - typowo po
      Polsku.
      • Gość: Dr Who Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 08:33
        "Naprawde, az czytac sie nie chce tych Waszych dyrdymalow. Jestescie
        antysemitami jakich malo. Kogos nie lubicie i od razu - On Zyd. Nie to zebym
        byla zakochana w Prezydencie, ale nie uwazacie ze facet ma jaja. Wyslal nasze
        wojska do Iraku- budowac demokracje i obalic dyktatora. Czy tym zachowaniem nie
        przysporzyl Polsce dumy. Facet jest na swoim miejscu? Pewnie tak, bo Izrael to
        miejsce dla ludzi czynu a nie bla, bla, bla, jak to Panowie tu na tym czacie
        czynia. Wstyd. Nic nie robic i jeszcze krytykowac starania innych - typowo po
        Polsku."

Tak, Tak ma jaja jak berety i robi narod polski w jajo tez.
        • Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 14:26
      • Gość: grzeczny Dr Whooy antysemita? IP: 68.120.204.* 29.02.04, 09:23
        gdzie on tam antysemita, to pieseczek ktory musi kogos obszczekiwac,
        poszczekiwal w polsce stojac pod plotem w kazda niedziele, a teraz na emigracji
        bo wie ze jest smieciem.
    • Gość: polak prawdziwy [...] IP: *.nv.iinet.net.au 29.02.04, 08:31
      • Gość: , Re: Prawdziwy?+++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.02.04, 08:34
        A co ci ucieli?
      • Gość: mak Re: Za jaja go IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 08:35
        polko matko jaj to prezydent nie ma ,jaja to on se robi z narodu na posmiewisko
        calej Europy.
        • Gość: dyzein oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 29.02.04, 08:47
          chociaz nigdy nie wiadomo o co go tam poprosza.
          Najciekawszym zjawiskiem jest, ze ZYD JEST PREZYDENTEM ANTYSEMITOW, czy to nie
          dziwne zjawisko prosze szanownej POLKI.
          • Gość: JAP Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 09:47
            Sam sie okresliles jako ANTYSEMITA, sproboj moze Ci sie uda pokonac te
            dwuznaczna sytuacje, zostan prezydentem, to po pierwsze. Po drugie, jako osoba
            urodzona w Polsce, ktora w tym kraju spedzila 35 wlasnego zycia a od prawie 20
            mieszkajaca w Japonii i bedaca obywatelem Polski, respektuje p. Kwasniewskiego
            jako prezydenta mojego kraju, nie imputuj mi ANTYSEMITYZMU. Pamietaj, nie
            jestes Zbawicielem, mow tylko za siebie, mocno to zreszta podkreslajac, bo za
            nazywanie mnie i innych ANTYSEMITAMI, grozic Ci moze sadem. W tej chwili ja Ci
            nie groze, prosze Cie abys wiedzial jak wazne jest kazde Twoje slowo, i ze
            czlowiek za wlasne slowa powinien byc odpowiedzialny. Pisze w ten sposob, bo
            zakladam, ze jestes jeszcze mlodym czlowiekiem, ktory bedzie mial dostep do
            wielkich tego swiata, badz odpowiedzialny za wlasne slowa, a bedziesz osoba
            bardzo szanowana.
            Pozdr.
            • Gość: zwykly Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 10:11
              dobrze, dobrze, respektujemy pana prezydenta a on respektuje nas, zwlaszcza jak
              trybune w ONZ przewraca, badz radosnie po blazensku obwija sie w polski
              sztandar, udajac pijanego. Lub gdy przewraca sie w katyniu nad grobami
              pomordowanych polakow, w koncu przez jego formacje ideowa popelnionej, rowniez
              albo pijany albo udajacy takiego.
              Nazywa, bez podstawy co podlega osadowi karnemu, rektora uniwersytetu
              Gdanskiego klamca!
              czy nie wychodzi na to, ze respekt ma byc tylko jednostronny?
              My mamy go szanowac, bo on prezydent, a on nawzajem wyraza swoj szacunek dla
              nas - obsi....ac nas.
              Nie bardzo rozumiem?
              pzd
              • Gość: JAP Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 10:52
                Napisalem, ze respektuje p. Kwasniewskiego jako prezydenta, ktory zostal
                nazwany jako prezydent ANTYSEMITOW. I zaprotestowalem, bo bedac obywatelem
                Polski rzadzonej przez prezydenta antysemitow, probowano tez ze mnie
                automatycznie uczynic antysemite. Nie utozszamialem sie z jego formacja ideowa,
                ani bedac w Polsce ani teraz. Wymieniles pare przyczyn swego braku szacunku dla
                niego, masz do tego prawo i nie krytykuje bezposredniej manifestacji Twych
                uczuc. Ja prezydenta od takiej strony nie znam, dzieli mnie zbyt wielka
                odleglosc i brak takich informacji. Pozostaje on nadal prezydentem Polski,
                ktorej jestem obywatelem, jestem Polakiem a nie antysemita.

Pozdrawiam
                • Gość: zwykly Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 11:27
                  ja nic nie pisalem o semitach, czy antysemitach, nie wiem dlaczego ten watek
                  przenosisz w nasza dyskusje.
                  Ja oceniam czlowieka wedle tego co on czyni personalnie i tak tez to robie w
                  stosunku do A.K, a to ze on jest zydem jest malo istotne.
                  Jest to bardzo modne natomiast, zamykac usta jesli krytykuje sie osobe
                  pochodzenia zydowskiego, ale to tylko dygresja.
                  Nie rozumiem dlaczego tak mocno podkreslasz, ze niby tak mocno manifestuje moj
                  brak szacunku do tej osoby.?
                  Manifestowalem bowiem cos innego, mianowicie opisalem znane zachowania pana
                  prezydenta w stosunku do nas, poprzez jego postepowanie do symboli i wartosci
                  polskich i postawilem pytanie, czy on w zwiazku z takimi zachowaniami zasluguje
                  na szacunek?
                  Obawiam sie, ze zaslaniajac sie odlegloscia i brakiem informacji, grzeszysz
                  troche w stosunku sam do siebie, gdy w innym poscie zwrociles uwage innemu
                  respondentowi brak troski o slowo, i slusznie, lecz teraz jakbys sam
                  zaczynal "zeslizgiwac" sie z tego co innym zalecasz.
                  Jest to dosyc plytka zaslonka we wspolczesnym swiecie, lecz jesli tak jest
                  rzeczywiscie to nie pouczaj innych, czy jak chcesz to wytlumaczyc
                  Oczekuje rowniez twojej odpowiedzi na temat sprzecznosci w
                  otrzymania "doctoratu"
                  pzd
                  • Gość: JAP Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 12:44
                    Probuje Ci odpowiedziec juz 3 raz, po nacisnieciu "WYSLIJ", przerywa
                    polaczenie. Nie wiem dlaczego.

Pozdr
                    • Gość: zwykly Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 13:36
                      szkoda!, mialem nadzieje, ze sobie porozmawiamy
                      pzd
            • Gość: dyzein tylko do JAP IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 01.03.04, 00:52
              To ze urodziles sie i wychowales w Polsce, to nie znaczy ze rozumiesz co inni
              pisza w POLSKIM jezyku.
              Moze raz jeszcze przeczytaj moj post , zastanow sie, przeczytaj ponownie, wroc
              do postu na jaki odpowiadalem,zastanow sie ponownie, i napisz mi o co ci tak
              naprawde chodzi.
              Jestesmy w tym samym przedziale wiekowym, ale najwyrazniej nie mozemy sie
              zrozumiec w tak podstawowych zagadnieniach natury ludzkiej.
              Jedno co moge ci na przyszlosc poradzic, to kazdy tekst czytaj do konca, a
              zapewne uchronisz sie od kompromitujacych cie wypowiedzi.
    • Gość: Maniek Przeciez to dla Was chlopaki... IP: *.012-2012-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 29.02.04, 08:43
      Dochod w Yisraelu przekroczyl juz 15 amerykanskich baniek na leb/rok a do
      zmywania klopow brakuje ludzi.... Nad Wisla tymczasem nawet i za dwadziescia
      lat klozetow nie starczy zeby lud mial co jesc. Amerykanski sojusznik w ramach
      offsetu klopow myc nie daje, a do tego jeszcze Unia bedzie raczej srac po
      scianach niz Wam kochani da poprzetykac na kielbase.... Komu dzis potrzebni
      polscy robole??
      Wiec Kwach, chcial nie chcial, szuka wam, chlopaki, roboty. W Sabat podobniez
      niewiernym (dawniej sie mowilo GOJOM) placa potrojnie!!!
      • Gość: DeskJET Re: Szalom panie prezydencie!!! IP: *.tulane.edu 29.02.04, 08:58
        A tak na marginesie - czy to pierwszy doktorat
        "honoris causa" Kwacha?
    • Gość: Leszek Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.udn.pl 29.02.04, 09:07
      To co wypisujecie to chamstwo.,prymityw i głupota.Nasz prezydent dopuki jest
      prezydentem należy go szanować tak jak to robią inne narody.Kto by nim nie był
      to nasz Prezydent.Inne kraje szanują Polskę tylko nie Polacy. Myślę że tych
      chsamów znowu tak dużo nie ma. atrz notowania jakie ma prezydent Aleksander
      Kwaśniewski. Leszek
      • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:37
        co tak wrzeszczysz, jeszcze nikt prawie nic nie napisal, a ty juz na zapas sie
        rozdziawiles, poczekaj troszeczke chociaz.
        mamy nadzieje, ze cos nie cos, wiecej tu uslyszymy o "naszym" prezydencie?!
      • Gość: BIGOS ... I NIECH TAM ZOSTANIE (RAZEM Z ŻONĄ)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 10:03
        I TYLE
      • Gość: MEMENTO [...] IP: *.ca.astound.net 29.02.04, 10:08
        • create Re: TWARZ KWASA 29.02.04, 10:58
          plujesz jedynie swoim jadem, idz obumieraj i umrzyj całkowicie, nie chcemy
          takiej Polski jadowitej i szukającej wroga za każdym rogiem, chcemy Polski
          silnej i dumnej z siebie. A wiec Żegnam oby na zawsze i niewracaj ciągle jak
          żle wspomnienie tylko zamilcz.
    • Gość: as Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 29.02.04, 09:27
      Może wróci do nazwiska tatusia ???
      • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:33
        wlasnie, wlasnie cos gdzies slyszalem, to facet inaczej sie nazywal?,
        prosze o wyjasnienie, jesli kto moze.
        moze cos wiecej na ten temat eksperci z GW, oni tak wszystko wiedza!
        • Gość: mak Re:P P Alexander pojechal cos zalatwic IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 10:15
          ciekawe co to teraz nasz Pan Prezydent zalatwi dla nas.
        • laura-laura Re: Kwaśniewski w Izraelu 29.02.04, 12:28
          "wlasnie ,gdzies cos slyszalem"
          Gdybys mlody czlowieku chodzil regularnie do szkoly,mialbys okazje uslyszec
          wiele madrych rzeczy, a przy okazji ukonczyc szkole podztawowa, co jest
          niezbednym warunkiem rozpoczecia wielkiej kariery naukowej w zawodowce.
          Twoje wypowiedzi swiadcza o tym,ze nie miales zbyt wiele sukcesow naukowych,
          jednak pod budka z piwem mozesz brylowac swoja wiedza.
          Szanuj pana Prezydenta, bo On reprezentuje caly narod i mozliwe ze jednak cos
          zalatwi dla takich uczonych jak ty ( mam na mysli etaty zwolnionione przez
          samowybuchajace aniolki palestynskie)
          • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 13:04
            uhh! znowu ekspert GW, laura-laura krasawica sie odezwala.
            Skad "sloneczko syjonu", moze wiedziec cos o moim wyksztalceniu, czy tez wieku?
            i tak na marginesie, jak to jest z wyksztalceniem tego co mam sanowac.
            I tak akademicko; ja mam go szanowac, bo mam "nizsze wyksztalcenie, nawet nie
            podstawowe"!, to jak serdenko ocenic w swietle twojego porownania, wypowiedz
            tego "wyksztalconego pseudo- magistra", ktory nie ma wyksztalcenia, nawet
            akademickiego, w dodatku przestepca kryminalny, a nazwal profesora, rektora
            uniwersytetu Gdanskiego - klamca?!

Dalej rybko z rzeki Jordan napisalas cyt; szanuj pana Prezydenta, bo On
            reprezentuje caly narod i mozliwe, ze jednak cos zalatwi dla takich uczonych
            jak ty i w nawiasie dodajesz, (mam na mysli etaty zwolnione przez
            samowybuchajace aniolki palestynskie).
            Nie wiem co akurat maja palestynczycy z ta nasza wymiana slow, ale jak juz to
            napisalas, to wszyscy polacy moga dowiedziec sie, ze slow twoich w nawiasie,
            co "prezydent polakow" moze i chce zalatwic dla nas polakow!!!
            Czytajcie polacy, ta krasawica przez omylke napisala prawde, to jest prawda,
            jaki los nam planuja zgotowac.

zasylam pozdrowienia ( nie tobie), moim ziomkom w Polsce
            • laura-laura Re: Kwaśniewski w Izraelu 29.02.04, 14:25
              Drogi naukowcu,
              jednak wyraznie zauwaza sie braki w wyksztalceniu, nie potrafisz zrozumiec
              prostego tekstu, nie mowiac juz o drobnych niuansach. Wolne miejsca pracy ktore
              pozostawiaja samowybuchajace aniolki, to przewaznie praca nie wymagajaca wiele
              wysilku intelektualnego,w sam raz dla Ciebie. Jesli sie jednak zbierzesz i
              wysilisz, moze przejdziesz przez eliminacje dla zbieraczy pomaranczy.
              Faktycznie moim marzeniem jest pojechac w przyszlosci do Izraela i popluskac
              sie w Jordanie.
        • Gość: Rysio Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.client.comcast.net 29.02.04, 16:27
          Aleksander Kwaśniewski - Izaak Stoltzman
          Jolanta Kwaśniewska -Konty - Kohn
    • Gość: vagina MGR GOLEN DOKTOREM-ALE JAJA IP: *.utaonline.at 29.02.04, 10:37
    • Gość: Zuzia Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 11:07
      Dostał doktorat za Irak.
    • Gość: Hugo Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.25-151.libero.it 29.02.04, 11:18
      Ludzie o co Wam chodzi? Przeciez wybraliscie go sami w demokratycznych wyborach
      bez naciskow Moskwy. O jego przeszlosci wiedzieliscie wiec nie robcie z siebie
      durni. Jedzie jako legalny przedstawiciel panstwa wiec do jednych krajow moze
      jechac a inne sa "be". Przeciez Wasz poprzedni prezydent "kmiotek" Walesa tez
      byl w Izraelu i tez odbieral tego typu tytuly w roznych uniwersytetach i bylo
      dobrze. Oby tylko Kwasniewski nie przepraszal znowu publicznie jak to robil
      Walesa i zeby nie spotykal sie z Arafatem to juz bedzie dobrze. A moze uslyszy
      publiczne przeproszenie ze strony przedstawicieli tego narodu za wiele zla i
      zbrodnie popelnione na Polakach w czasach stalinowskich przez aparat tzw.
      bezpieczenstwa obsadzony w 90% przez osoby narodowosci zydowskiej.Niektorzy z
      nich wyjechali w odpowiednim czasie do Izraela.
      • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 12:13
        najbardziej bolesne w tym co piszesz, jest duzo prawdy.
        Sami go sobie wybralismy. Jaka wartoscia jest, ze ja go nie wybieralem, jak on
        mnie teraz "reprezentuje".
        I musze sie wstydzic za jego gry osmieszajace nas polakow w oczach innych
        narodow. Dla przykladu; po jego "slynnych" wystapieniach w ONZ, czy na grobach
        w Rosji, pytali mnie znajomi w kraju w ktorym mieszkam jak duze sa problemy z
        alkoholizmem w Polsce, sam prezydent Polski w stanie powaznego upojenia
        alkoholowego wystepuje w ONZ czy na cmentarzu w Katyniu!!!???.
        Bylem pewny, ze on gral pijanego, ale wez to polaku sprobuj powiedz komus na
        obczyznie?, wez takiemu wytlumacz, ze ten prezydent jest w istocie rzeczy zydem
        i reprezentuje interes swojego narodu i osmiesza nas polakow w oczach swiata.
        Zreszta co tu mowic, gdzie nie stapne to slysze wypowiedzi rodzimych
        polglowkow " no wiesz co by o nim nie powiedziec ale on godnie nas
        reprezentuje!".
        Przypomne przemowienie pana prezydenta Polski w noc sylwestrowa 2000/2001,
        zaczynajace sie od slow; panowie...panie, po czasie znow panowie.... panie
        itd. Ilu z nas zauwazylo ten afront, zwlaszcza pod adresem tej lepszej polowy
        narodu. Nikt nic nie widzial nikt nic nie slyszal; On godnie nas reprezentuje,
        to jest odpowiedz nakreconej przyglupiastej glowki.

Do kogo wiec mam miec pretesje w pierwszym rzedzie, do polakow pochodzenia
        zydowskiego, ktorzy wcale nie ukrywaja nawet swej pogardy i nienawisci do
        polskich gojow,(patrz prof: Bronislaw Geremek) zreszta pisza o tym otwarcie na
        roznych stronach internetu, czy do wlasnych rodakow, oczarowanych jolkom i
        olkom!!
        pzd
        • Gość: BBC WORLD SERVICE w/g radia Tel Aviv niejaki Zwykly jest Zydem IP: *.dynamic.mts.net 29.02.04, 13:06
          Ujawnil sie, piszac slowo "papierz"-zaden goj by tego nie zrobil!!!
          • Gość: zwykly [...] IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 13:27
            • Gość: BBC WORLD SERVICE Re: w/g radia Tel Aviv niejaki Zwykly jest Zydem IP: *.dynamic.mts.net 29.02.04, 13:42
              Na Allaha !!!To jednak prawda.
              Teraz ide do pracy - Trzymaj sie
              • Gość: zwykly [...] IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 14:36
          • Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 14:28
        • Gość: t. Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 17:11
          Gość portalu: zwykly napisał(a):

> najbardziej bolesne w tym co piszesz, jest duzo prawdy.
          > Sami go sobie wybralismy.

Mówisz „przygłupiaste główki”, „rodzime półgłówki”, a zaraz potem stwierdzasz
          jakoby polscy Żydzi nie ukrywali swej nienawiści do Polaków. Wnioskuję, że
          uważasz się za prawdziwego Polaka. Jeżeli nim jesteś to pod względem
          genetycznym znajdujesz się w połowie sekwencji pomiędzy starym wzorem
          słowiańskim, a obecnym żydowskim. Tak mój drogi, to prawda. Nawet jeśli za
          moment rzuci cię o glebę z rozpaczy. Polak to składanka kilku, kilkunastu grup
          etnicznych, od Celtów, po Tatarów, a pośród których mamy też Żydów.
          Tak więc jeżeli szukać dowodów pogardy i znieważania sam nam je dałeś na
          talerzu - swoją.
          Chyba masz z tym problem i powinieneś coś z tym zrobić. Ta choroba
          najgroźniejsza jest dla chorego, dopiero potem dla otoczenia.
          Na szczęście przeciętny Polak nie ma taj influency i swego prezydenta popiera.
          Masz pretensje do Polaków pochodzenia żydowskiego, ale za co? Z kontekstu
          wynika, że za wybranie Olka przez naród na prezydenta. Czy nie dostrzegasz
          paranoi?
          Znalazłeś wystąpienie sylwestrowe... a sprawdziłeś czy ujął wszystkie przecinki?
          Chyba nie rozróżniasz rzeczy ważnych, od podrzędnych.
          Krytyka krytyką, ale mądre narody modlą się o swych w władców co daje im
          dodatkowe błogosławieństwo, nawet jeśli ci popełniają błędy. A kto nie popełnił
          błędu? Może Ty.
          Widzisz, nawet jeśli Olkowi parę spraw się sypnęło to jego bilans dystansuje
          wielu dzisiejszych władców nie tylko w Europie, ale na świecie. To jednak jest
          dla Ciebie nieistotne. To bardzo głupie podejście.
          Nie podajesz rozwiązań konstruktywnych, które prawdopodobnie okazałyby się
          wirtualne, ale zadowalasz się burzeniem. Taka postawa jest częścią naszego
          dziedzictwa, co cię za bardzo nie usprawiedliwia, ale pozwala zrozumieć.

Izrael ... lepiej jeśli będziemy go błogosławić, a nie oczerniać bowiem tak
          powiedział Pan:
          „I rzekł Pan do Abrama: Wyjdź z ziemi swojej i od rodziny swojej, i z domu ojca
          swego do ziemi, którą ci wskażę. A uczynię z ciebie naród wielki i będę ci
          błogosławił, i uczynię sławnym imię twoje, tak że staniesz się
          błogosławieństwem. I będę błogosławił błogosławiącym tobie, a przeklinających
          cię przeklinać będę; i będą w tobie błogosławione wszystkie plemiona ziemi."(1
          Moj. 12:1-3)
          • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 20:33
            nie zle! dziekuje za dosyc wyczepujaca analize, osobnika o ksywie zwykly!
            nie spodziewalem sie, ze tak wyborny etnolog zajmie sie opisem mojego skromnego
            slowianskiego jestectwa, ale jak juz to sie stalo - to dziekuje!

Klopot z tym, ze krytykujac ostro moich wspolziomkow za wybor na prezydenta
            tego wlasnie osobnika, nie kierowalem sie wcale, tak jakbys chcial etnicznym
            jego pochodzeniem lecz jego zyciorysem i jego czynami, przypominanie jest tu
            zbyteczne, dalem temu wyraz w innych postach.
            Odnosi sie ta ocena rowniez do innych osobnikow pochodzenia zydowskiego, nie
            dlatego, ze oni sa semitami, lecz jakimi sa ludzmi.
            Nie moja winna jest, ze taka jest ta semicka materia, choc gwoli
            sprawiedliwosci znajduja sie wsrod nich sprawiedliwi i powiem gornolotnie
            kocham ich za to i jest to prawda!

Uzywajac terminu "przyglupiaste glo`wki" (mysle ze cytowales to z pamieci, bo
            takiej skladni nie uzywam, ale nie bede spieral sie o forme)w stosunku do moich
            etnicznych rodakow , przede wszystkim krytykowalem ich za wybor moralny, a nie
            etniczny!. (wyraz temu dalem w innym poscie ponizej, mam nadzieje, ze go
            czytales).

W swietle powyzszego zarzucanie mi, ze to ja cierpie na rozdwojenie jazni,
            (paranoje) jak to okreslasz z tego tylko powodu bo tzw. przecietny polak
            swojego prezydenta popiera, mija sie z celem, tzw. wiekszosc nie koniecznie
            musi miec racje i bardzo czesto jej nie ma.
            Poza tem znam stan swiadomosci tzw, przecietnego polaka o tyle jest to zalosne,
            ze trudno nazwac to jakakolwiek swiadomoscia.
            Przyznaje, ze napewno zydzi maja ja o niebo wyzsza, coz szkoda, ze ich
            pazernosc, pogarda dla innych, chec panowania nawet nad zyciem innych ludzi
            jest tak przeogromna, ze zorganizowali sie nawet do masowego ludobojstwa w
            naszym minionym wieku, zamiast uzyc ja do konstruktywnego wspolzycia z innymi.
            Wiem, ze w Polsce, niechec do zydow jest minimalna, badz powierzchowna, czyli
            jest niegrozna. Wynika ona wlasnie z braku swiadomosci, ze zydzi nimi rzadza,
            handluja ich niezbywalnymi prawami, ograbiaja z majatku, jak rowniez z pobudek
            chrzescijanskich, czyli milosierdzia i zauwazenia kazdego czlowieka
            indywidualnie. I to jest wasze szczescie z nami, ale zydzi je depcza, szkoda!

Wiesz ze w spoleczenstwach europy zachodniej, nienawisc do zydow jest
            niewidoczna, ale ona jest ukryta gleboko i jest grozna, ich nienawisc jest
            swiadoma! Ty zapewne wiesz o tym.

Na koniec ..wystapienie sylwestrowe!, ja je nie znalazlem a slyszalem i
            widzialem!, nie probuj, bo nie bede cie traktowal powaznie a szkoda by bylo!

Blogoslawienstwo!, jakie blogoslawienstwo doznaje spoleczenstwo polskie i narod
            polski od czasu zawladniecia totalnej wladzy w polsce przez komunistow, zydow
            faryzeuszy to widac. To nie jest sprawa bledow, to jest sprawa czynow
            kryminalnych na polakach popelnianych!

Twoja definicja narodu izraelskiego jest tez inna niz moja.
            Mnie obowiazuje inna definicja narodu wybranego, to jest definicja Jezusa
            Chrystusa.

W zwiazku z powyzszym nie widze sprzecznosci w moim mysleniu i tak dlugo jak
            nie bede jej widzial nie pozwole sobie go zmieniac, nie dlatego zeby byc
            upartym, ale dlatego, zeby byc i zmierzac do prawdy.
            Lubie czyste sumienie!

pozdrawiam
            • Gość: t. No 1 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 04:43
              W takim razie bądź łaskaw przybliżyć nam jaką to definicję narodu wybranego
              sformułował Jezus. Gdybyś przytoczył jeszcze Jego słowa do tego, a nie swoje,
              byłbym wdzięczny.

Jeżeli mówisz o czynach kryminalnych dotyczących osoby prezydenta to kolejny
              raz poddajesz w wątpliwość umiejętność rozdzielania spraw strategicznych od
              porządkowych.
              A może przypomnij nam jakimi kryteriami osądzało władców Słowo (Biblia)? Czy
              były to dyplomy, albo inwektywy (czyny kryminalne!!)? Jesteś człowiekiem
              wierzącym, więc spodziewam się, że może znasz takowe i je szanujesz.
              Polska często miała nierozumnych władców, co z w połączeniu z warcholstwem
              warstwy średniej spychało ją nie raz w kłopoty. Olkowi udaje się utrzymywać
              niezłe więzi z sąsiadami, a jednocześni unikać serwilizmu. Otworzył korytarz
              współpracy z USA (jedynego wiarygodnego od blisko stu lat partnera bitewnego),
              a co najważniejsze właśnie, dał naszej armii możliwość weryfikacji jej systemów
              i zasad w polu. To dla tego chorego organizmu jest potężnym wybawieniem i
              początkiem powrotu do zdrowia. Oby nie zostało to przyhamowane. Poprawił w ten
              sposób ciężar naszego partnerstwa w Europie, bo choć zaczęli nas krytykować i
              szantażować to równocześnie skończył się czas łatwego, wygodnego ustawiania
              peryferyjnej Polski. Opadła cukierkowa życzliwość i bardzo dobrze. Nadal nie
              jesteśmy wysoką figurą, ale już nie pionkiem i więcej się z nami liczą.

Mówisz, że świadomość przeciętnych Polaków dąży do zera. Mylisz się. Wcale nie
              trzeba być biegłym w polityce, bo z tym żaden naród za dobrze sobie nie radzi.
              Dużo ważniejsze jest wyczucie, coś co jest składową wiedzy, wiary, własnej
              uczciwości (którą ciągle reperujemy) itd.
              To cud jeśli pomimo powierzchowności spotów przedwyborczych uda się wybrać
              właściwą osobę, która na domiar będzie w trakcie całej kadencji ewoluowała.
              Przypadek Olka wskazuje, że cuda nadal funkcjonują.

Twoje określenia wobec rodaków wziąłem z poprzedniej wypowiedzi na tym forum.

Ponieważ mogę już nie wrócić do tej dyskusji, a po stwierdzeniach o narodzie
              izraelskim wnioskuję, że nie zbadałeś jeszcze definicji Jezusa pomogę Ci ją
              poznać, a Ty sprawdź ją sobie później z Jego Słowem. Z Biblią, a nie
              pseudoreligijnymi broszurkami, za które autorzy mogą niechcący nabawić się
              przykrości do spółki z faryzeuszami sprzed 2000 lat.

Początek wybrania można powiedzieć zaczyna się od Adama, Seta itd.
              Za każdym razem dotyczył pojedynczego człowieka, a decydowało zazwyczaj
              kryterium serca. Uczynki choć ważne łatwiej były w razie potknięć wybaczane.
              Po Noem kolejnym ważnym był Abram. Abraham stał się ojcem wiary, kiedy usłyszał
              Jego głos, postanowił być mu wierny (nie zawsze doskonale) a na końcu nie
              odmówił poświęcić dla Niego tego kogo kochał najbardziej.
              Wybranie narodu zapoczątkował natomiast Bóg od Jakuba. Na nim mój drogi
              powinieneś się chyba dłużej zatrzymać. W swoich wypowiedziach równo bowiem
              osądzasz Żydów za ich pychę pazerność, kryminalne czyny....
              Ani Jakub, ani jego synowie nie byli od tych słabości wolni. Wiesz nawet o tym
              co zrobili z Józefem, że o mały włos poszatkowaliby go za miłość ojca.
              Tak mój drogi, Izrael nigdy doskonały nie był, a mimo to Bóg ich wybrał
              wybraniem wiecznym.
              Nadal kontynuował swe dzieło posyłając proroków i dając mu swego jedynego Syna.
              Czy spodziewał się co Go tam spotka?
              Oczywiście, że tak. Po to, co Go tam spotkało właśnie udał się Zbawiciel, by
              tak jak Abraham nie cofnął się przed złożeniem ofiary z syna, odkupić swój
              naród, a potem wszystkie narody przez swoją krew. Jeżeli uważasz, że Żydzi
              ponoszą z tego tytułu szczególną winę, to tylko o tyle masz rację, że Bóg karze
              wybranych podwójnie(Iz. 40:2). Ale równocześnie odpowiednio większa miłość jest
              im zarezerwowana. Czy poganie są wobec tego poszkodowani? Bynajmniej. I tak nie
              są w stanie wykorzystać tej miary, która jest im dana.
              A więc zabójcą Jezusa był nasz grzech zarówno żydowski jak i pogański.
              Kiedy ofiara się dopełniła przyszedł czas budowania Kościoła. Znowu
              odpowiedzialność za sprawę powierzona została synom Izraela. Tak dokończyli
              fundament rozpoczęty przez proroków. Kościół rozwijał się w ten sposób do
              momentu, aż nie przejął władzy „nad światem” (wtedy Rzymem). Niektórzy mówią,
              że był to początek rozwoju na wielką skalę. Inni, że jeden z większych błędów,
              początek tragicznych wypaczeń
              Symptomatyczny jest wszelako fakt, że judaistyczni Żydzi (mesjańscy) -
              prawowite gałęzie drzewa oliwnego „zapadły się od tego momentu pod ziemię”
              pozostawiwszy szczepy pogańskie własnym żywiołom.
              Jaki był dalszy los Żydów? Paweł mówi, że owszem została usunięta, ale tylko
              część gałęzi i to na pewien określony czas. Że kiedy dopełni się liczba pogan,
              zostaną na powrót wszczepione. Ja nie wiem, jak wyrażali swą wiarę Żydzi,
              którzy nie mogli już tak jak w pierwszych wiekach dokonywać tego w tradycji
              judaizmu. Wg mnie gdzieś się zaszyli, bo skoro Jezus zapowiedział dwie
              owczarnie, nie przypuszczam, by oddał tę pierwszej wilkom. Raczej oślepił
              drapieżników tak, że Jego owieczek nie zauważali. Nie porzucił bowiem Pan ludu,
              który uprzednio sobie wybrał.(Rzym. 11:2-5)
              Dziś Izrael wrócił do swych domostw. Od wczoraj gałęzie wracają na swe miejsce.
              Jutro dokona się czas pogan:
              „Przeciwko pasterzom zwraca się mój gniew, kozły ukarzę, gdyż Pan Zastępów
              ujmie się za swoją trzodą, za domem Judy i uczyni z nich wspaniałego rumaka
              bojowego. Z niego wywodzi się kamień węgielny, z niego palik namiotu, z niego
              łuk bojowy, z niego pospołu wszyscy mocarze. I będą wszyscy jak bohaterzy,
              którzy w bitwie depczą wroga jak błoto uliczne, walcząc tak, że wstydem
              okrywają jeźdźców, gdyż Pan jest z nimi. I wzmocnię dom Judy, i wybawię dom
              Józefa. Sprowadzę ich z powrotem, gdyż lituję się nad nimi. I będą takimi, jak
              gdybym ich nie odrzucił, ponieważ Ja jestem Panem, ich Bogiem, i wysłucham ich.
              Efraim stanie się podobny do bohatera, a ich serce radować się będzie jakby od
              wina. Ich synowie zobaczą to i będą się radować, ich serce będzie się weselić w
              Panu. Zaświstam na nich i zgromadzę ich, gdyż ich odkupię; i będą tak liczni
              jak niegdyś. Chociaż ich rozproszyłem pośród ludów, jednak będą pamiętali o
              mnie w dalekich krajach, odchowają swoje dzieci i wrócą. Sprowadzę ich z
              powrotem z ziemi egipskiej i zgromadzę ich z Asyrii. Sprowadzę ich do ziemi
              Gilead i do Libanu, lecz nie starczy dla nich miejsca. Gdy będą przechodzili
              przez niebezpieczne morze, On w morzu rozbije fale, i wyschną wszystkie głębie
              Nilu. Upokorzona też będzie pycha Asyrii, a berło władcy Egiptu zniknie. I
              wzmocnię ich w Panu, i będą postępowali w jego imieniu - mówi Pan.”(Zach. 10:3-
              12)
            • Gość: t. No 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 04:44
              Choć wybranymi są tak Żydzi, jak i poganie, nadal Izrael jest narodem wybranym,
              obok którego zaistniał naród pogan jako druga owczarnia:
              „Mam i inne owce, które nie są z tej owczarni; również i te muszę
              przyprowadzić, i głosu mojego słuchać będą, i będzie jedna owczarnia i jeden
              pasterz.”(Jan. 10:16)
              Jedno będą – podobnie mówił o małżeństwie – jedno będą, ale i w małżeństwie
              nadal mamy rozdział płci – nieprawdaż? Jezus mówi o dwóch owczarniach w jednym
              Duchu.
              Niektórzy uważają, że istnieje coś takiego jak duchowy Izrael, a skład którego
              wchodzą Żydzi i poganie. Podpierają się przy tym słowami Pawła:
              „A żebyście nie mieli zbyt wysokiego o sobie mniemania, chcę wam, bracia,
              odsłonić tę tajemnicę: zatwardziałość przyszła na część Izraela aż do czasu,
              gdy poganie w pełni wejdą,
              i w ten sposób będzie zbawiony cały Izrael, jak napisano: Przyjdzie z Syjonu
              wybawiciel I odwróci bezbożność od Jakuba.”(Rzym. 11:25-26) Zdają się nie
              zauważać, że nigdzie nie mamy w Biblii duchowego Jakuba w rozumieniu wierzących
              pogan, bowiem Jakub to Izrael.
              Zdają się nie zauważać, że przez cały czas Paweł w swym liście rozróżnia: wy –
              poganie i oni – Żydzi, że gałęzie wszczepione nie stają się naturalnymi, choć
              czerpią z tego samego soku i pnia, że dla waszego dobra stali się przeciwnikami
              ewangelii, ale tylko do czasu. Przeciwnikami stały się natomiast jedynie
              odłączone gałęzie, bo nie pozostawione i też do czasu, kiedy nie odwróci
              bezbożności od Jakuba.

Było nie było niektórzy ustąpili nam miejsca i obyśmy go nie stracili. Ale gdy
              minie czas decyzji, Mesjasz powróci do spraw Izraela,
              „Bo oto w owych dniach i w owym czasie, gdy odmienię los Judy i Jeruzalemu,
              zgromadzę wszystkie narody i sprowadzę je do Doliny Józafata i tam się z nim
              rozprawię z powodu mojego ludu i mojego dziedzictwa, Izraela, ponieważ
              rozproszyli je między ludy pogańskie i podzielili mój kraj. O mój lud rzucali
              losy, dawali chłopca za ladacznicę, a dziewczynę sprzedawali za wino, aby pić.
              A ty, Tyrze i Sydonie i wy, wszystkie okręgi filistyńskie - czego chcecie ode
              mnie? Czy chcecie mi odpłacić za to, co Ja uczyniłem? Jeżeli wy chcecie mi
              odpłacić, to Ja waszą odpłatę skieruję bardzo szybko na waszą głowę! Bo wy
              zabraliście moje srebro i złoto, a drogocenne moje klejnoty wzięliście do
              swoich świątyń. Synów Judy i synów Jeruzalemu sprzedaliście Jończykom, aby ich
              oddalić od ich ojczyzny. Oto Ja znowu sprowadzę ich z miejsca, dokąd wy ich
              sprzedaliście, a należną wam za to odpłatę skieruję na waszą głowę. I sprzedam
              waszych synów i wasze córki w ręce synów Judy, a ci sprzedadzą ich Sabejczykom,
              ludowi dalekiemu. Tak powiedział Pan. Obwołajcie to wśród narodów! Ogłoście
              świętą wojnę! Powołajcie pod broń bohaterów, niech przyjdą i wyruszą wszyscy
              wojownicy! Przekujcie swoje lemiesze na miecze, a swoje sierpy na oszczepy! Kto
              słaby, niech mówi: Jestem bohaterem! Przychodźcie śpiesznie, wy, wszystkie
              okoliczne narody! Zbierzcie się! Panie, sprowadź tam swoich bohaterów! Niech
              poruszą się ludy i przyjdą do Doliny Józafata, bo tam zasiądę, aby sądzić
              wszystkie okoliczne narody. Zapuśćcie sierp, gdyż nadeszło żniwo! Przyjdźcie,
              zstąpcie, bo pełna jest prasa; pełne są kadzie, gdyż złość ich jest wielka!
              Tłumy i tłumy zebrane w Dolinie Sądu, bo bliski jest dzień Pana w Dolinie Sądu.
              Słońce i księżyc będą zaćmione, a gwiazdy stracą swój blask. Pan zagrzmi z
              Syjonu i wyda swój donośny głos z Jeruzalemu, tak że zadrżą niebiosa i ziemia.
              Lecz dla swojego ludu Pan jest ucieczką i twierdzą dla synów Izraela. I
              poznacie, że Ja, Pan, jestem waszym Bogiem, który mieszkam na Syjonie, świętej
              mojej górze. Wówczas Jeruzalem będzie święte, a obcy już nie będą przez nie
              przechodzili. W owym dniu góry będą ociekać moszczem, a pagórki opływać
              mlekiem, i wszystkie potoki judzkie będą pełne wody, a z przybytku Pana
              wypływać będzie źródło i nawodni Dolinę Akacji, Egipt zamieni się w pustynię, a
              Edom w goły step z powodu gwałtu zadanego synom Judy, gdyż w ich ziemi
              przelewali krew niewinną. Lecz Juda będzie zamieszkana po wszystkie czasy, a
              Jeruzalem po wszystkie pokolenia. I pomszczę ich krew, której dotąd nie
              pomściłem. A Pan zamieszka na Syjonie.”(Joel. 3:6-26)

Pozdrawiam
              • Gość: zwykly Re: No 2 IP: *.no.powertech.net 01.03.04, 10:48
                przeczytalem, dziekuje, nie moge teraz odpowiedziec , mam jeszcze obowiazki
                zawodowe, wroce napewno
                pzd
              • Gość: zwykly Re: No 2 IP: *.no.powertech.net 02.03.04, 17:59
                wlasnie siadlem przed maszyna z zamiarem odpisania do ciebie, lecz wpierw
                przejrzalem poprzednie posty i odeszla mnie ochota na pisanie.
                Wziela mnie zlosc, ze znowu moje posty, tym razem nie te gdzie sie wyglupiam,
                bo do wyglupiania przez innych wyglupialskich jestem (bylem) zmuszony,
                zwlaszcza, ze jeden z postow teraz wycietych, byl malym ogniwem do naszej
                dyskusji.
                Powiedz mi jak ja moge dzielic sie z toba pogladami, jak za toba stoi zgraja
                cenzorow z nozycami, sluzacymi ci do pomocy.
                Zaiste, jest to dyskusja zyda z chrzecijaninem podobna jak ta dwa tysiace lat
                temu, badz ta wlokoca sie od 1917, do 1989, tylko forma narazie jest lagodna.
                Gratuluje "zwyciestwa intelektualnego nad gojem".
                • Gość: t. Re: No 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 20:39
                  Nie wiem z. co takiego smarowałeś, że tną. Ważne, że obecne posty nadal są na
                  miejscu.
                  Myśli wymieniasz z gojem i nie wiem o kimkolwiek za mną.
                  Przywoływanie roku 1917 nie jest szczęśliwe. Zadeklarowanych miłośników
                  siedemnastki w narodzie wybr. nie było wielu (za to wszyscy ich znają :))).
                  Z drugiej strony więzi obecne we wspólnocie przez setki lat całkiem nieźle
                  pasowały do nowych idei. Dlatego taki sukces odniosły one na gruncie
                  izraelskim. To uszło chyba uwadze rewolucjonistów – nie przewidzieli, że poza
                  potomkami Jakuba nikt nie był przygotowany do tego niezwykłego eksperymentu,
                  pełnego chrześcijańskich patentów – to też daje wiele do myślenia.
                  Zupełnie inną sprawą było natomiast opowiedzenie w czasie wojny się po
                  stronie „znośniejszego” wroga, które zaważyło na okresie powojennym.

Zwycięstwem może być tylko zbliżenie się do prawdy, czego obu nam życzę, a nie
                  pozorny wynik dyskusji.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: zwykly Re: No 2 IP: *.no.powertech.net 04.03.04, 17:25
                    wypadaloby powiedziec dzien dobry!, po pewnym czasie.
                    Nie wiedzialem, ze jestes takim samym gojem jak ja. Nie wiem moze jestes, moze
                    nie jestes. Nie jest wlasciwie to takie wazne!
                    Uznajesz nadrzednosc zydow nad soba, powolujac sie ,a wlasciwie interpretujac
                    Biblie w taki sposob jak to przytaczales, to Twoja sprawa.
                    Mnie nie przekonujesz, chociazby z tego powodu, ze w twoich wywodach sa tak
                    glebokie sprzecznosci, zeby nie powiedziec swiadome naciaganie, abym mogl to
                    uznac!.
                    - pierwsze; postawiles pytanie, abym byl laskaw przedstawic jaka definicje
                    narodu wybranego sformulowal Jezus i zastrzegles sie, abym przytoczyl Jego
                    slowa a nie moje. Powiem moze wpierw, ze Twoje zastrzezenie bylo
                    niepotrzebne. Rozumiem prawidla rzeczowej dyskusji, aczkolwiek to obecnie
                    traktuje jako rozmowe.
                    Nie bardzo jestem natomiast pewien czy Ty tym samym rygorom sie
                    podporzadkowujesz, gdy stawiasz pytanie i zaraz jednoczesnie lawinowo na nie
                    sam odpowiadasz, ale niech Ci bedzie.
                    Wlasciwie sam zapytales i sam sobie odpowiedziales; cytuje Ciebie samego,
                    cytujacego (Jan.10:16)"choc wybranymi sa tak Zydzi jak i poganie, nadal Izrael
                    jest narodem wybranym obok ktorego zaistnial narod pogan jako druga owczarnia.
                    Mam i inne owce, ktore nie sa z tej owczarni; rowniez i te musze przyprowadzic,
                    i glosu mojego sluchac beda, i bedzie jedna owczarnia i jeden pasterz.

Rozumiem to jasno; Chrystus mowi w tym miejscu o dwoch owczarniach w czasie
                    terazniejszym, ale o jednej owczarni mowi w czasie przyszlym!
                    Wiec jedna owczarnia i tyle!!!

(Jan 4:22, 23)...zbawienie bierze poczatek od Zydow. Nadchodzi jednak godzina,
                    owszem juz jest, kiedy prawdziwi czciciele beda oddawac czesc Ojcu w Duchu i w
                    Prawdzie.
                    Czyli, koniec z ich wybranstwem!

(Lukasz13:22, do 30)....."Powiadam wam,nie wiem, skad jestescie. Odstapcie ode
                    Mnie wszyscy dopuszajacy sie niesprawiedliwosci!...... Przyjda ze wschodu i
                    zachodu, z polnocy i poludnia i siada za stolem w krolewstwie Bozym.
                    Tak oto sa ostatnimi, ktorzy beda pierwszymi, i sa pierwsi, ktorzy beda
                    ostatnimi:
                    Potwierdza odrzucenie zydow Sw. Pawel w liscie do Galatow (Ograniczone
                    zadanie Prawa 28)Nie ma juz Zyda, ani poganina, nie ma juz niewolnika ani
                    czlowieka wolnego, nie ma juz mezczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jestescie
                    kims jednym w Chrystusie Jezusie.
                    Kims jednym, koniec kropka!

Tyle cytatow, wniosek; Jedna owczarnia, nie dwie jakbys chcial, a zydzi wogole
                    bo przeciez do dnia dzisiejszego Chrystusa nie uznali, jak wiec moga uznawac
                    dwie owczarnie?. Przepraszam, ale bredzisz, w swietle miedzy innymi przez
                    ciebie przytoczonych cytatow, ale raczej, cos innego, probujesz pobeltac w
                    slabych glowkach.

"przywolywanie roku 1917 nie jest szczesliwe. Zadeklarowanych milosnikow
                    siedemnastki w narodzie wyb. nie bylo wielu (za to wszyscy ich znaja):
                    Tak dobrze to podkreslasz wszyscy ich znaja i trudno nie znac, byli
                    inspiratorami, wykonawcami dziela zaglady narodu rosyjskiego w pelnym tego
                    slowa znaczeniu, byli mozgiem calej operacji i wcale nie tak malo bo
                    uczestniczyly i pomagaly tabuny biedoty zydowskiej, ktora w tym szukala swojej
                    szansy. Bez niej, operacja by sie nie powiodla.

Drwiaco piszesz po stronie "znosniejszego" wroga.Opowiedzenie sie po stronie
                    zydowskich rewolucjonistow, elementow kryminalnych innych nacji, bylo
                    rzeczywiscie opowiedzeniem sie po stronie , jak to okresliles "znosniejszego"
                    wroga, ale tak jest zawsze. Ci rownierz szukali w tym swojej szansy!.
                    Pomoge ci!, nawet gdyby rodzima wladza byla az tak przestepcza do swoich
                    poddanych, to zamach na nia bylby usprawiedliwiony pod jednym warunkiem a
                    mianowicie zalegalizowania sie rewolucjonistow poprzez wlasciwe, prawidlowe
                    uczynki wobec ludu.
                    Niestety praktyka byla inna. To przede wszystkim miliony, miliony nic nikomu
                    winnych prostych ludzi, padlo ofiara zbrodni komunistycznej w swym jadrze
                    pochodzenia zydowskiego z Leninem i Stalinem na czele.
                    Polakow tez nielepiej potraktowano!.

Wlasnie post w ktorym pisalem o zachowaniu sie obecnego prezydenta Polski,
                    zostal wyciety, bo napisalem w nim , ze ojciec Kwasniewskiego, stary Stoltzman,
                    zyd rosyjski, jako czolowy NKWD-wiec, bral udzial w egzekucjach w Katyniu!
                    Wlasnie my tutaj winnismy rozmawiac o prezydencie Stoltzmanie vel Kwasniewski
                    a nie o Pismie Swietym w co zostalem przez Ciebie wciagniety, co zreszta
                    rozumiem bo tam szukales usprawiedliwienia dla zydowskich potwornych zbrodni,
                    nie znanymi dotychczas w historii.
                    To, ze z Twoja interpretacja dzialalnosci obecnego prezydenta sie nie zgadzam i
                    to nie w jakiejs czesci, lecz zupelnie, to zapewne cie nie dziwi.
                    Uwazam, ze jest to dzialalnosc, nie tylko nie wlasciwa, lecz tak jak wszystko
                    poprzednie, wysoce kryminalne. Skutki juz widac golym okiem. To jest katastrofa
                    nie tylko w bycie prostego ludu, to jest katastrofa Panstwa Polskiego.
                    Mysle, ze ona jest juz, za "progiem" i jeszcze za naszego zywota ja zobaczymy.
                    Czy widziales (jest to pytanie retoryczne) ile najwyzszych odznaczen otrzymal,
                    od wszystkich panstw z Europy Zachodniej!.Jest nimi obwieszony jak choinka!
                    Jeszcze nigdy, nikt przednim nie byl tak totalnie obsypany krzyzami i medalami.
                    Przeciez to jest dowod!. ON jest zdrajca Narodu Polskiego, ON sprzedal panstwo
                    polskie.
                    Prosze o jedno, nie zycze sobie abys komentowal te wlasnie slowa.
                    Ja sam sobie zycze w tym momencie, nie tylko nie miec racji, lecz abym nadawal
                    sie do szpitala psychiatrycznego.

Zalewajac mnie lawina cytatow biblijnych, nie odpowiedziales, miedzy innymi jak
                    to bylo z tym niedawnym wystapieniem noworocznym, mowil tak, czy nie mowil,
                    prosze nie zaslaniaj tego wszystkiego biblia.

pozdrawiam gojowskim
                    Do widzenia

p.s jestes religioznawca?, zyjesz z tego?
                    • Gość: t. Żydzi i Kościół IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 22:00
                      Czy słyszałeś taką historię: Mówi Zenek Felkowi – słyszałeś, że teraz jeździmy
                      prawą i lewą stroną jezdni? – jak to? - odpowiada Felek. – Zlikwidowali linię
                      środkową (Zenek). – Aaa skonstatował Felek.
                      Jezus w (Jan 4:22, 23) ani nie wspomniał, ani nie kwestionował wybrania Żydów.
                      Mówił o oddawaniu czci i roli świątyni. Zapowiedział nadchodzącą zmianę,
                      zgodnie z którą świątynią stały się nasze ciała. Dodał też, że zbawienie
                      pochodzi od Żydów. Dlaczego odebrano ten honor świątyni jerozolimskiej?

„Jedna owczarnia i tyle”. W Jezusie nie ma ani kobiety, ani mężczyzny.
                      Doprawdy „i tyle” nie jest dostatecznym argumentem. Jeżeli nadal nie jesteś
                      przekonany sprawdź, że nawet później, kiedy wśród wierzących pojawili się
                      poganie, inne były wymagania wobec nich, a inne wobec Żydów. Nie podlegali
                      całej masie obowiązków stawianych przez zakon(Dz.Ap. 15). A choć zbawienia
                      dostępowali wszyscy różne było wybranie Żydów i różne pogan.

Napisałeś:
                      „Potwierdza odrzucenie żydów Św. Paweł w liście do Galatów (Ograniczone
                      zadanie Prawa 28)Nie ma już Żyda, ani poganina, nie ma już niewolnika ani
                      człowieka wolnego, nie ma już mężczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jesteście
                      kimś jednym w Chrystusie Jezusie.
                      Kimś jednym, koniec kropka!”
                      To zwykła nieprawda. Gdzie tu masz wątek odrzucenia, które byłoby przecież
                      potężną karą?
                      Czy naprawdę widzisz, że nie ma już mężczyzny, ani kobiety?(zaczynam się
                      powtarzać). To prawda, że przybliżyło się Królestwo, w którym wiele rzeczy
                      zaniknie, a inne zmienią swój kształt. Póki co ziemia nie jest jeszcze pod
                      władzą Królestwa, przyjście powtórne jest jeszcze przed nami, a ja wolę
                      zachwycać się płcią piękną, niż być jej pozbawionym. Jeszcze świat istnieje i
                      Żydzi są Żydami, jak im zostało postanowione.
                      „Pytam więc: Czy Bóg odrzucił swój lud? Bynajmniej. Przecież i ja jestem
                      Izraelitą, z potomstwa Abrahama, z pokolenia Beniamina. Nie odrzucił Bóg swego
                      ludu, który uprzednio sobie upatrzył..... (Rzym. 11:1-2)

Łukasz 13. również - mówi o dopuszczających się niesprawiedliwości, nie zaś o
                      Żydach jako takich. Jak wiesz w każdym narodzie są prawi i nieprawi. Żydzi nie
                      stanowią tu wyjątku.

Mówisz, że pytam i sam sobie odpowiadam.
                      Chciałem byś miał materiał do polemiki. Dostrzegam w Twej linii wątłe
                      miłosierdzie dla narodu Jezusa. Motywujesz to ich grzesznością i wykorzystujesz
                      fakt, że Pasterz wyciągnął ich brudy na wierzch. Czy uważasz, że jest gdzieś
                      naród który ostałby się przed podobnym nawiedzeniem? Ja nie mam co do tego
                      wątpliwości.
                      Służba Jezusa nie wykraczała poza Izrael, choć później Żydzi zanieśli zbawienie
                      poganom(Mat. 15:24). Pod sam koniec Jezus powiedział im: „Nie wy mnie
                      wybraliście, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was, abyście szli i owoc
                      wydawali i aby owoc wasz był trwały, by to, o cokolwiek byście prosili Ojca w
                      imieniu moim, dał wam. To przykazuję wam, abyście się wzajemnie miłowali. Jeśli
                      świat was nienawidzi, wiedzcie, że mnie wpierw niż was znienawidził.(Jan. 15:16-
                      18)
                      Czyli wybranie nastąpiło znów spośród narodu wybranego, a źródłem nienawiści
                      nie byli Żydzi, ale świat – dopiero potem słudzy świata.
                      Czy kochamy się tak, jak nam zalecił Nauczyciel? Czy kochamy naród, z którego
                      zbawienie wzięło początek i za które synowie jego położyli życie?
                      Czy wolimy się pastwić szukając tylko zdrajców, realizując szelmowski,
                      szatański plan sprzeciwu wobec Żydów?

Czy odniesiesz się do słów wypowiedzianych przez proroka Joela?
                      • Gość: zwykly Re: Żydzi i Kościół IP: *.no.powertech.net 07.03.04, 17:17
                        dzien dobry!
                        odpowiem ci na kazdy Twoj post, lecz bede skracal swoje wypowiedzi, poniewaz
                        nie trzymasz sie meritium sprawy a nawet zaczynasz , jesli nie szydzic, to
                        przynajmiej podsmiewac sie i nie z moich slow a slow JEGO i Apostola, chodzi o
                        wypowiedz o kobietach. Tez lubie kobiety i sa ozdoba naszego marnego zycia, ale
                        nie to bylo tematem. Problem z odpowiedzia zakrywasz usmieszkami!
                        Wciagnales mnie na plan Bibli i Ewangelii i jak wszyscy stojacy swiadomie na
                        gruncie klamliwej interpretacji, masz w rzeczowej rozmowie duze problemy:
                        piszesz Rzym11:1-2 "nie odrzucil swego ludu, ktory uprzednio sobie upatrzyl"
                        wyrwane z kontekstu, nic to nie mowi, dodaje wiec za Ciebie Rzym 10:11-13:
                        .....nie ma juz roznicy miedzy Zydem a Grekiem,........albowiem kazdy; kto
                        wezmie imienia Panskiego bedzie zbawiony!
                        - Czy odniose sie do slow proroka Joela?. Pokrotce, cytujac to co
                        napisales; "czy wolimy sie pastwic szukajac tylko zdrajcow, realizujac
                        szelmowski, szatanski plan sprzeciwu wobec Zydow"?
                        Odpowiem, ci za Janem 8:44 gdzie Jezus mowi do Zydow; "Wy macie diabla za ojca
                        i chcecie spelniac pozadanie Waszego ojca. Od poczatku byl on zabojca i w
                        prawdzie nie wytrwal, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mowi klamstwo, od siebie
                        mowi, bo jest klamca i ojcem klamstwa. To powiedzial Chrystus do Zydow.
                        Nie dotycza te slowa Zydow, ktorzy sie odwrocili od klamstwa i szatana, i tyle!!
                        Cos Ci powiem, zeby zakonczyc ten post. Nie wiadomo ile ksztalciles sie w
                        przekrecaniu slow, ale jak sam widzisz jak to wyglada i jak bez trudnosci
                        wylazi "szydlo z wora"
                        do zobaczenia w nastepnym poscie

• Gość: t. Re: Żydzi i Kościół IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:42
                          Witam z.

Wyłazi szydło z worka:)

Drogi z. Ja bronię zaniku różnic i bronię równej możliwości dostępu do Pana,
                          kiedy jesteśmy „w Chrystusie”. W tym stanie nie ma Żyda i nie ma kobiety. Poza
                          tym różnice obowiązują. Więcej – jeśli chodzi o ciało (nie ducha) jest
                          pierwszeństwo łaski (Rzym 1:16) i pierwszeństwo zbawienia (Mat 10:6). Kiedy
                          Paweł mówi: „Nie masz bowiem różnicy między Żydem a Grekiem, gdyż jeden jest
                          Pan wszystkich, bogaty dla wszystkich, którzy go wzywają.”, nawiązuje do
                          słów: „Powiada bowiem Pismo: Każdy, kto w niego wierzy, nie będzie
                          zawstydzony.”, i dlatego kończy: „Każdy bowiem, kto wzywa imienia Pańskiego,
                          zbawiony będzie.”
                          W czasie służby Jezusa poganie generalnie nie byli uwzględniani w „dostępie do
                          łaski”, a i później, kiedy zbawianie zostało i im poruczone było to tak duże
                          novum, że Paweł musiał specjalnie podkreślać ten fakt. Ale nie zapominajmy
                          (Rzym 1:16).
                          Dziękuję, że odpowiedziałeś na słowa proroctwa Joela:
                          „i tam się z nim rozprawię z powodu mojego ludu i mojego dziedzictwa, Izraela,
                          ponieważ rozproszyli je między ludy pogańskie i podzielili mój kraj”;
                          „Bo wy zabraliście moje srebro i złoto, a drogocenne moje klejnoty wzięliście
                          do swoich świątyń. Synów Judy i synów Jeruzalemu sprzedaliście Jończykom, aby
                          ich oddalić od ich ojczyzny. Oto Ja znowu sprowadzę ich z miejsca, dokąd wy ich
                          sprzedaliście, a należną wam za to odpłatę skieruję na waszą głowę. I sprzedam
                          waszych synów i wasze córki w ręce synów Judy, a ci sprzedadzą ich Sabejczykom,
                          ludowi dalekiemu”;
                          „Pan zagrzmi z Syjonu i wyda swój donośny głos z Jeruzalemu, tak że zadrżą
                          niebiosa i ziemia. Lecz dla swojego ludu Pan jest ucieczką i twierdzą dla synów
                          Izraela. I poznacie, że Ja, Pan, jestem waszym Bogiem, który mieszkam na
                          Syjonie, świętej mojej górze. Wówczas Jeruzalem będzie święte, a obcy już nie
                          będą przez nie przechodzili”.

Twoja odpowiedź brzmiała:
                          "...”Wy macie diabla za ojca i chcecie spełniać pożądanie Waszego ojca. Od
                          początku był on zabójca i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy
                          mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. To powiedział
                          Chrystus do Żydów. Nie dotyczą te słowa Żydów, którzy się odwrócili od kłamstwa
                          i szatana, i tyle!!”

Pozwolisz, że odpowiedzi nie skomentuję, bo jest nie na temat. Odniosę się do
                          jednego -

Zacytowałeś, że Jezus mówi to do Żydów. Z kim Jezus rozmawiał w Jan. 8?
                          „Potem uczeni w Piśmie i faryzeusze przyprowadzili kobietę przyłapaną na
                          cudzołóstwie, postawili ją pośrodku. I rzekli do niego:.......” Dodajmy, że
                          kiedy trwała dyskusja między Nim a faryzeuszami, „wielu uwierzyło w niego.(Jan.
                          8:30)
                          Czy wiesz, że Piotra też wyzwał od szatana?

I pytasz ile kształciłem się w przekręcaniu słów?.........

Ciekawe, co też powiedziałby dziś o nas i naszych pasterzach,
                          drogi „sprawiedliwy”...
                          Zwłaszcza o nas.
                          Pozdrawiam:)
                        • Gość: t. srebro i złoto IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:48
                          „Bo wy zabraliście moje srebro i złoto, a drogocenne moje klejnoty wzięliście
                          do swoich świątyń. Synów Judy i synów Jeruzalemu sprzedaliście Jończykom, aby
                          ich oddalić od ich ojczyzny.”

Największym skarbem Starego Przymierza jest Słowo, którego Żydzi byli i są
                          pierwszymi szafarzami. Prawda jest taka, że Słowo poznawane w ojczystych
                          językach nie oddaje tak przesłania jak czytane i rozumiane w oryginale.
                          Paweł powiada, że Pismo skoncentrowane w obszarze historii Izraela jest dla nas
                          bezcenną nauką, poznaniem dobra i zła, ostrzeżeniem przed przewrotnością natury
                          ludzkiej – „A to wszystko na tamtych przyszło dla przykładu i jest napisane ku
                          przestrodze dla nas, którzy znaleźliśmy się u kresu wieków.”(1 Kor. 10:11)
                          Bo pierwotnie przewrotni – obłudni byliśmy, jesteśmy wszyscy.
                          „Niektórzy...” nie dopuszczają tego do świadomości. Zamiast karczować
                          wewnętrzny ugór, lekceważą swój niepewny los bez refleksji
                          wyciągając „sprawiedliwe” ręce do tych, którzy i tak podwójną karę przyjęli.
                          Tym gorzej jeśli owocem tego trudu jest zniechęcanie Żydów do poznania prawdy.
                          Niechaj tych biedaków i nas, i swój naród ma Pan w swej opiece.

Zresztą kto jest bliżej prawdy?
                    • Gość: t. 1917 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 05:40
                      Uważasz, że „byli inspiratorami, wykonawcami dzieła zagłady narodu rosyjskiego
                      w pełnym tego słowa znaczeniu, byli mózgiem całej operacji i wcale nie tak mało
                      bo uczestniczyły i pomagały tabuny biedoty żydowskiej, która w tym szukała
                      swojej szansy. Bez niej, operacja by się nie powiodła.”

Barbarzyństwo nie jest z natury cechą Żydów, wyłączając jednostki. Jest
                      natomiast częścią historii naszych wschodnich sąsiadów, podobnie jak
                      totalitaryzm. Dziś zresztą znów zdają się oglądać w jego stronę. Przez setki
                      lat tak Polacy i Żydzi równo najedli się władzy moskiewskiej. Nam było nawet
                      łatwiej z tytułu liczebności, pewnej autonomii państwowej. Nie mieliśmy
                      typowych Żydom pogromów.
                      System rosyjsko-radziecki był bardziej niż inne bezlitosny dla swoich obywateli
                      (jest to obce żydowskiej mentalności i historii), w tym Żydów. Takich
                      prześladowań, zagłodzenia milionów rodaków nie spotkamy nawet w faszystowskich
                      Niemczech. Czy w machinie zarządzającej byli Żydzi? Owszem, tak zresztą jak i
                      Polacy. Czy wobec tego Polacy ponoszą winę za rosyjskie barbarzyństwo? Tylko
                      indywidualnie, nie jako naród. To samo dotyczy Żydów.
                      Charakter wschodniej władzy był podobny wszędzie, niezależnie od tego, kto był
                      jej przedstawicielem. Po wkroczeniu Rosjan w ‘39 deportacja objęła zarówno
                      Polaków jak i Żydów. Przy czym w proporcjach Żydzi wypadli znacznie gorzej.
                      Powojenny aparat nacisku wydobył dla swych celów proporcjonalnie więcej Polaków
                      niż Żydów, co mogłoby świadczyć to o większym oporze tej grupy wobec systemu.

Czy drwiące jest, jak mówisz, określanie Rosjan mianem znośniejszego wroga?
                      Dla mnie nie. Za ich przyczyną zginęło jak się ocenia 300-500 tys. Polaków, nie
                      wyłączając Żydów i komunistów.
                      Wynik niemiecki to 4 700 000 Polaków, w tym 3 000 000 Żydów.

Stalin był wg Ciebie Żydem... to bardzo ciekawe.

„Biedota żydowska”..., o której piszesz generalnie i z natury trzymała się z
                      boku nowych masowych zjawisk. Nie tylko w 1917, ale przez setki lat.
                      Zrozumiałe, że mogła budzić ich sympatię idea równości i sprawiedliwości,
                      której tak pragnęli.

Wróć jeszcze raz do refleksji, że wynalazca „siekierki” nie zamierzał pastwić
                      się nią nad bliźnim, ale chciał pomóc mu lepiej budować swą egzystencję.
                      Udowodnił to uzyskawszy w pełni możliwość decydowania o tym w swoim własnym
                      kraju.
                      Inni natomiast to pożyteczne narzędzie użyli do przelania niewinnej krwi.
                      • Gość: zwykly Re: 1917 IP: *.no.powertech.net 07.03.04, 17:59
                        zanim odpowiem, jeszcze ostatnie chyba najwazniejsze! Kazdy Zyd moze bys w
                        owczarni Chrystusowej i wszyscy bez wzgledu na kolor skory, rasy, pochodzenia
                        spolecznego!
                        Odpowiedz mi, kto moze byc, poza Zydami w "owczarni Kajfasza"?
                        To nam odpowie, kto, kogo dyskryminuje!?

Rok 1917
                        barbarzynstwo z pewnoscia nie jest cecha wylacznie Zydow, my tez mamy naszego
                        Dzierzynskiego ich Zydow wspolnika do rzezi.
                        Stojac wobec faktow ludobojstwa jakich najwieksi barbarzyncy sie nie dopuscili,
                        powszechnie znanych i popelnionych i zorganizowanych przez Zydow, chwala Bogu
                        Najwyzszemu, ze byly wsrod nich nieliczne tez wyjatki, ktore nie chcialy w tym
                        uczestniczyc!
                        Proby Twoje zrzucenia zydowskiej winy na Rosjan, sa zrozumiale, co
                        bezpodstawne; to Zydzi byli i Mozgiem i Sprawca tego Krwawego Dziela i nikt im
                        tego nie zdejmie, ...ZOSTALO TO ZAPISANE!...pisanie, ze jest to obce zydowskiej
                        mentalnosci nie zgadza sie z faktami, tak pod reka, sam jacus kuron, bez cienia
                        wstydu, rozpisuje sie jakie to katowanie spuszczali, niewinnej polskiej
                        mlodziezy!
                        Nieudolne i zalosne sa Twoje proby przerzucenia zorganizowanej zbrodni
                        zydowskiej, na inne narody i probe odwrocenia wcisniecia klamstwa o
                        przesladowaniu zydow w 1939 roku przez Rosjan.
                        Przez Rosjan powiadasz, a co te cielsko rosyjskie mialo do powiedzenia?, co ono
                        wiedzialo co sie dzieje? Niestety to Zydzi mieli totalna wladze, to komisarze
                        NKWD-e, prawie wszyscy bez wyjatku, pochodzenia zydowskiego, byla panem zycia i
                        smierci i jak postepowali to wiem rowniez z przekazu rodzinnego!.
                        Stalin wedlug Ciebie nie byl Zydem, nie? to kim byl?......
                        Biedota zydowska, wedle ciebie, z natury stala z boku.........ale zaraz dalej,
                        nie mozesz wytrzymac, zeby jakos ja rozgrzeszyc i dodajesz.....zrozumiale, ze
                        mogla budzic ich sympatie idea rownosci i sprawiedliwosci, ktorej tak
                        pragneli.....ho! ho! ho!....tak pragneli i co staneli sobie z boczku, ciekawy
                        jest Twoj sposob rozumowania?! Szkoda, ze nie jestem mlodszy, po Twoich
                        naukach.....kto to wie co za "dziecie" by ze mnie wyroslo!.

Apropo`s siekierki, ja znam w rekach zydowskich, nie siekierke, a Mlot i Sierp,
                        ktorymi wymachiwali lepiej jak Swastyka, jak ich pobratymiec czerwony z Berlina.
                        Znasz ten dowcip z peerelu o godle polskiego robotnika, nie to Ci powiem;
                        "na glowie mlot, na gardle sierp a w oczach gwiazdy.
                        Ale, zeby Cie nie smucic, powiem Ci , mlot i sierp z "godla robotnika" zginely,
                        ale gwiazdy wciaz mu w oczach swieca i nie moze na nie przejrzec, ale z drugiej
                        strony zasmuce Cie troche; wszystkie wroble cwierkaja na dachu, ze robol
                        polski, chce przejrzec na ocyy.....aaj wajj!, co to bedzie?!
                        pozdrawiam i do zobaczenia w nastepnym poscie!
                        • Gość: t. Kajfasz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:17
                          Możliwe, że nie zgadzasz się jeszcze z obrazem, w którym żydowscy uczniowie
                          Jezusa pielęgnują żydowskie zwyczaje i prawo, tak jak im to wskazuje poznanie.
                          Ale tak było. Dziś również funkcjonują wspólnoty Żydów Mesjańskich i zdarza
                          się, że niektórzy rabini uznają w Jezusie Mesjasza.
                          Owczarnie funkcjonują jedna 2000 lat, druga prawie dwa razy tyle.
                          Jeżeli Jezus ustanowił dwie pomimo wspólnoty Ducha to znaczy, że nie miał
                          zamiaru unifikacji. Potwierdzili to uczniowie podczas tzw. pierwszego Soboru
                          Jerozolimskiego. Sprawę odwracać poczęły rządy chrześcijan - wywodzących się z
                          pogaństwa duchownych, a nawet świeckich władców.
                          Piszesz:
                          „Każdy Żyd może być w owczarni Chrystusowej”.
                          Zawsze mógł. Tylko im dalej od zmartwychwstania tym rzadziej było to dla niego
                          bezpieczne. O ile mi wiadomo Żydzi wierzący w Jezusa, tak jak to miało miejsce,
                          gdy chodzili z Nim po ziemi Izraela, musieli w pewnym momencie zejść do
                          podziemia - aby przeżyć.
                          Represje pogańskiego skrzydła narastały powoli. Ale już „święty” Konstantyn nie
                          wyobrażał sobie wdychać w świątyni tego samego powietrza co „zabójcy
                          Chrystusa”. Żydów szykanowano za śmierć Jezusa (zaprzeczając dziełu zbawienia,
                          ujawniająca brak zrozumienia jego istoty) a cały naród obarczano winą za wrogi
                          stosunek do Niego podczas procesu (druga bzdura) . Faktem jest, że również
                          judaizm mojżeszowy w dużej części nie akceptował nawróconych.
                          Ale to nie wszystko. Mogliby przecież w swojej izolacji jakoś funkcjonować,
                          gdyby nie to, że wielu wpływowych chrześcijan czyniło wysiłki mające na celu
                          całkowitą eliminację tradycji i mentalności wyznawców Tory. Dopuszczali się
                          gwałtów, bezprawnego odbierania dzieci – krótko mówiąc porywania ich do
                          klasztorów, a czasem bardziej opornych pozbawiano życia.
                          Gdy już wyrzekli się całego swego dziedzictwa, mogli jako chrześcijanie
                          oczekiwać bezpieczeństwa w pogańskiej owczarni Chrystusa, nie żydowskiej.

A Żydzi?
                          O ile wiem nie atakowali pogan za to, że nie wierzą Słowu. Tak jest po dziś
                          dzień.
                          Chrześcijaństwo zrobiło olbrzymi postęp – to prawda - po kilkunastu wiekach.
                          W Portugalii inkwizycję zniesiono oficjalnie bodaj w XIX.

Bronię Żydów?
                          Raczej nakłaniam do myślenia.
                        • Gość: t. Kto był kim? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:19
                          Czyli według Ciebie nieliczne wyjątki uchyliły się przed udziałem w
                          ludobójstwie, jakiego najwięksi barbarzyńcy się nie dopuścili. Czy 1 jest
                          większe od 1 000?
                          Garść było nie było w skali ruchu komisarzy zaprowadziło terror w organizacji,
                          która „od zawsze” była kuźnią terroru..., a carowie?
                          Obecni tam Żydzi wpasowali się w istniejącą od wieków rzeczywistość systemu –
                          rosyjską rzeczywistość.
                          Ale skoro wolisz, dla Ciebie Rosjanie mogą pozostawać bezwolnymi, nierozumnymi
                          wykonawcami obcej woli.
                        • Gość: t. Repulsja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:21
                          Repulsja – wstręt, niechęć, odepchnięcie

Jeżeli weryfikacja własnej tożsamości, z natury pożądana, doprowadza u kogoś do
                          odrzucenia podstawowych, najważniejszych wartości, zachodzi pytanie, czy osoba
                          taka nadal reprezentuje ciało, z którego wyrosła? Jeżeli na zdrowej tkance
                          powstaje obca, pierwsza nie identyfikuje się z nią, chociaż z zewnątrz stanowią
                          całość. Organizm broni się wtedy przed chorobą tym skuteczniej im mocniejsze i
                          autonomiczne jest jego „jądro”. Dlatego nie każdy członek wspólnoty, czy nawet
                          cała grupa, może reprezentować resztę i odzwierciedlać jej prawdziwy charakter.
                          Wniosek ogólny jest niestety łatwiejszy od ocena konkretnych przypadków.
                          Choroby dotykają wszystkich. Jedną z takich sytuacji znamy z przypowieści.
                          Pewien ojciec miał dwóch synów. Któregoś razu młodszy z nich przyszedł do niego
                          z prośbą: „Ojcze, daj mi część majętności, która na mnie przypada. Wtedy ten
                          rozdzielił im majętność. A po niewielu dniach młodszy syn zabrał wszystko i
                          odjechał do dalekiego kraju, i tam roztrwonił swój majątek….”. Młodzieniec jak
                          wiemy zjechał na samo dno.
                          Wiemy też, że w końcu wrócił mu rozsądek i zapragnął powrotu. W jego przypadku
                          motywem była ucieczka przed krańcowym upodleniem. Ale czy dziedzictwo to tylko
                          wartości materialne?
                          Opowieść kończy się powrotem syna, co ojciec opisywał następująco: „syn mój był
                          umarły, a ożył, zaginął, a odnalazł się. I zaczęli się weselić.”(Łuk. 15:12-24)
                          Każdy człowiek ma prawo do wyborów, za które jego bliscy nie ponoszą
                          odpowiedzialności.

Jezus powiedział o prawdziwej naturze Żyda, kiedy spotkał Natanaela. Słowa te
                          można traktować jako definicję: „Oto prawdziwy Izraelita, w którym nie ma
                          fałszu.”( Jan. 1:47)

Zburzenie starego porządku społecznego, wkroczenie na drogę budowania od
                          podstaw nowego systemu pozwoliło niektórym Żydom, oraz wielu innym wydobyć się
                          z izolacji i dostąpić awansu społecznego. Skorzystali na tym prekursorzy reform
                          polit., społ. i gospod., część proletariatu. Nowi beneficjanci działali raz ze
                          szlachetnych pobudek, często unoszeni na fali młodzieńczego buntu, raz z
                          niskich, skupiając w swym gronie wszelkiej maści męty społeczne, prostaków i
                          zwyrodnialców – tacy są w każdym narodzie.
                          Jeżeli chodzi o Żydów „repulsyjnych” przyjęcie nowej ideologii odbywało się
                          zazwyczaj drogą odrzucenia tradycji i wiary, a zwykle krótko mówiąc tożsamości,
                          izolującej od rodziny, albo środowiska.

Każdy naród posiada swą unikatową odrębność, doskonałość w obrębie której się
                          identyfikuje. Przekroczenie granic krytycznych może oznaczać jego opuszczenie,
                          albo funkcjonowanie na zasadzie chorej tkanki.
                        • Gość: t. Aberracja i pozostała większość IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:23
                          Aberracja – to można powiedzieć głęboka zmiana natury, podstawowej struktury.

Źródła rzeczywiście potwierdzają, że wśród życzliwie, entuzjastycznie
                          witających ’39 r. Armię Czerwoną przeważali Żydzi. W pierwszym okresie
                          poparcie, jakiego jej udzielali raczej rosło niż malało. Normalnym i tragicznym
                          zjawiskiem był też fakt wstępowania wielu z nich w struktury nowej władzy (co
                          wynikało ze strategii Kremla unikania przedstawicieli etnicznych), a w
                          konsekwencji aparatu przemocy. Uczestniczyli – głównie element marginesowy – w
                          rozbojach i represjonowaniu wroga klasowego. Zdarzało się też przejście na
                          drugą stronę ludzi wykształconych, którzy zasilali aparat kierowniczy. Trzeba
                          jednak pamiętać, że prawie zawsze oznaczało to zerwanie ze wspólnotą, której od
                          tego momentu już nie reprezentowali. Powiesz, że zjawisko było masowe i wobec
                          tego dotyczy ogółu …(?)
                          Zjawisko powiększyło się w okresie zawieruchy wojennej, kiedy prawo przestało
                          funkcjonować, rabowano mienie, bezkarnie napadano na lepiej sytuowanych. Ale
                          wtedy nie decydowały przekonania tylko konieczność ratowania egzystencji, nawet
                          życia.
                          Złudne nadzieje sprawiedliwości społecznej szybko ustąpiły, kiedy rozpoczęły
                          się represje wszystkich trzymających się tożsamości żydowskiej, również
                          umiarkowanych - nieaktywnych ideowo i prawdziwie ideowych działaczy.
                          Prześladowania objęły wszystkich od rabinów po komunistów.
                          Kto więc stanowił reprezentację wspólnoty żydowskiej – grupka decydentów, czy
                          ogół społeczności?
                          W 1936 r. Żydzi stanowili 50 procent ścisłego kierownictwa KPP i aparatu
                          centralnego. Ale w skali całej trzymilionowe społeczności żydowskiej była to
                          kropla wielkości dziesiątej część jednego procenta……………..
                          Spośród obywateli polskich aresztowanych przez Rosjan na przełomie 1939-1940 r.
                          Żydzi stanowili 25 procent. Ogółem szacuje się, że NKWD dokonało aresztowań i
                          deportacji Żydów na sumę około 120 tys. z czego 35 tys. rozstrzelano.

Żydzi w pełni potwierdzili swój patriotyzm w momencie wybuchu II wojny
                          światowej.
                          Pomimo prześladowań i dyskryminowania w II RP – szczególnie na obszarach
                          kresowych, gdzie panowały duże napięcia etniczne. W obronie ojczyzny walczyło w
                          1939 r. ok. 100 tys. żołnierzy pochodzenia żydowskiego, co dawało 10 procent
                          ogółu armii.
                          Stanowili 17 procent(!) wszystkich poległych w kampanii wrześniowej.
                          W Katyniu, Charkowie, Miednoje – mateczniku NKWD spośród 20 000 zamordowanych
                          800 do tysiąca było Żydami.
                        • Gość: t. Stalin IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:25
                          Stalin – czyim był przedstawicielem?
                          Obok niekwestionowanego, wybitnego drapieżnika władzy był to człowiek chory
                          psychicznie z nieustannie postępującą paranoją. Był antysemitą, a wykorzystywał
                          instrumentalnie wszystkich, którzy zechcieli swój talent oddać na jego użytek,
                          albo byli do tego zmuszeni: Rosjan, Żydów, Polaków, Ukraińców ….
                          Czy miał żydowskich przodków? – bo że był Żydem bardzo wątpliwe. Nie znalazłem
                          takiej informacji, więc jeśli możesz to ją podaj.
                          Marks np. był Żydem, ale tylko do chwili, w której zmieszał z błotem całe swoje
                          dziedzictwo.
                          Sam Hitler był pod wrażeniem jego analiz na ten temat.
                        • Gość: t. Na koniec IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:26
                          Pozdrawiam!
                    • Gość: t. Prezydent IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 05:41
                      Boli Cię uznanie jakie zdobył (również w gronie wzajemnych oponentów). „To
                      dowód zdrady...” – czy to już nie psychoza? Jednym z głównych celów dyplomacji
                      jest zdobywanie przychylności dla własnych spraw i przekonywanie o ich
                      słuszności. To co się zdarzyło z Polską na płaszczyźnie gospodarczej i
                      politycznej było przed 20 laty tematyką science fiction. Gro osiągnięć przypada
                      obecnemu prezydentowi. Naród (jak widać nie cały) to docenia. Abstrahuję od
                      kryzysu, który dotknął również najsilniejsze było nie było Niemcy.
                      Nie znam wątku Stoltzmana i nie wydaje mi się, by miał tu jakiekolwiek
                      znaczenie. Wiedza, którą przytaczasz jest przenoszona pokątnie zgodnie z
                      zasadami oszczerstw i pomówień.
                      Grono przeciwników Aleksandra, choćby z okresu Lecha było dostatecznie silne i
                      wpływowe by sprawę rozdmuchać. Czy papież zapraszałby do swego autka osobę o
                      wątpliwej reputacji? Chyba nie wątpisz, że Wojtyła należy do grona najlepiej
                      poinformowanych...
                      Obyśmy mieli więcej takich mężów stanu jak Aleksander.

Nie myśl o szpitalu psychiatrycznym i bądź zdrów:)
                      Pozdrawiam.

p.s.
                      obydwie odpowiedzi: nie
                      • Gość: zwykly Re: Prezydent IP: *.no.powertech.net 07.03.04, 18:29
                        Nic mnie nie boli!, jezeli mnie boli to, stan glowy polskiej po uderzeniu ja
                        mlotem bolszewickim, po ktorym ma problem dojsc do siebie i wciaz ma w oczach
                        czerwone gwiazdy.
                        Poznasz ich po owocach!, widzimy i nie podlega to dyskusji, zreszta niedlugo
                        przemowia w niezmiernie jasny sposob, szkoda rozmawiac.
                        Uwazam, ze pisanie przez Ciebie o duzych osiagnieciach prezydenta, jest tak
                        prowokujace, ze tylko przez dobre wychowanie pozwole sobie nie uzywac
                        mocniejszych slow.
                        Piszesz, ze nie znasz watku Stoltzmana, jesli nie znasz to czemu piszesz, ze
                        jest to wiedza przenoszona pakatnie, zgodnie z zasadami oszczerstw i klamstw.
                        Moze jednak cos wiesz, jesli wiesz az tak wiele, podziel sie z nami
                        czytelnikami.
                        Jezeli chodzi o oszczerstwa i klamstwa i dodam popelnianie przestepstw
                        kryminalnych to spesljalizowal sie w nich wlasnie prezydent Stoltzman, tak czy
                        nie?! Bral udzial ojciec Aleksandra Kwsniewskiego, stary Stoltzman, Zyd
                        rosyjski, wysoki oficer NKWD-e w egzekucjach w Katyniu, tak czy nie!? TAK,czy
                        NIE!?
                        Papiez?, jemu tylko wspolczuje upokorzenia, jakie mu lud polski sprawil.

Nie musisz pocieszac mnie z tym szpitalem psychiatrycznym.
                        Zapewniam Cie, ze czuje sie bardzo dobrze, nie musisz wysilac sie i przekrecac
                        mojej mysli i jeszcze raz powtarzam, ze los taki gotuje sie Polsce i ktory
                        widze, lepiej bym sie mylil i wyladowal w szpitalu psychiatrycznym.
                        Coz!.. udajesz jak mozesz, jak mozesz przekrecasz, nic na to nie moge poradzic,
                        zdrowie mam dzieki Bogu nie tylko psychiczne, ale i fizyczne, co Ci potrafilem
                        udowodnic wbrew Twojej pierwszej diagnozie o mojej schizofremii, Coz!, taki z
                        Ciebie lekarz, jak religioznawca!, niemniej za zyczenia, samego dobrego zdrowia
                        dziekuje i tego samego nawzajem zycze.
                        • Gość: t. Re: Prezydent IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:51
                          Oczywiście, że życzę Ci zdrowia, byś się mylił w złych prognozach, a w szpitalu
                          nie lądował. Nawet, jeśli błąka się jakaś wspomniana psychoza, to dla Ciebie
                          zagrożenia ona nie stanowi, a i sukcesów prezydentowi nie odbierze.
                          Twój młot i gwiazdy nie licują z dobrym wychowaniem. Nie znam też Twego wkładu
                          w powodzenie naszego kraju, ale czy mógłbyś się porównać z prezydentem, albo
                          nawet niejednym jak ich nazywasz komunistą?
                          Ja nie chwalę poprzedniego systemu.

Tak, nie znam wątku ojca prezydenta, również dziadka, pradziadka i krewnych.
                          Wybieraliśmy mój drogi Aleksandra. Cokolwiek nie zaistniałoby w życiorysach
                          jego przodków dla mnie i dla Tego, który powołuje władców (nie tylko Najwyższy
                          bierze za te wybory odpowiedzialność) liczą się decyzje zainteresowanego.
                          Prześledź sobie, jeśli masz czas, historie królów izraelskich. Przepraszam, że
                          nakłaniam Cię głównie do lektur żydowskich, ale wiesz Kto sobie tak upodobał?
                          (ku nauce prostaczkom – czyli mnie).

To papież raczej upokorzył „fanów” prezydenta.
                          Był też Jan Karski i inni.
                          Ty wspomniałeś współczesnych.
                          No i najważniejszy w tym gronie naród.

Pozdrawiam.

p.s.
                          Do wątku 1917 postaram się też odnieść.
    • Gość: histeryk Semita czy antysemita - za te podroz i tak zaplaca IP: *.bredband.skanova.com 29.02.04, 11:37
      podatnicy w Polsce
      ile wart jest 'doctorat' A K
    • fredzio-pedzio [...] 29.02.04, 12:32
      • Gość: Haslo Bania Re: Olek ma odwiedzic i zrelaksowac sie w IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 12:58
        Bezsensowny spor o Dyzme, ktory na szczescie odchodzi niedlugo ze stanowiska,
        ktore swietnie wykorzystal dla wlasnych prywatnych korzysci. Ale czego
        spodziewac sie bylo po komuchu, ktory kase panstwowa obrabial od kiedy dorwal
        sie do koryta...
    • wtracalski Kwaśniewski w Izraelu 29.02.04, 13:34
      Bardzo interesujące są powyższe wypowiedzi Narodu Polskiego o swoim Prezydencie.
      Wydrukuję, przetłumaczę na hebrajski i przekażę odpowiedzialnym czynnikom w
      Izraelu, żeby wiedziały kogo będą gościć.
      Z wielkim honorem do Narodu Polskiego,
      Wasz Wtrącalski.
      • fredzio-pedzio [...] 29.02.04, 13:46
      • Gość: BOA Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 01.03.04, 01:40
        wtracalski napisał:

> Bardzo interesujące są powyższe wypowiedzi Narodu Polskiego o swoim
        Prezydencie
        > .
        > Wydrukuję, przetłumaczę na hebrajski i przekażę odpowiedzialnym czynnikom w
        > Izraelu, żeby wiedziały kogo będą gościć.
        > Z wielkim honorem do Narodu Polskiego,
        > Wasz Wtrącalski.

Napisz tez ze jestes kameleonem i nazwiska zmieniasz jak rekawiczki. Wchodzisz
        tez na rozne Forum na swiecie aby podejrzec co plebs mysli o "wybranych".
    • Gość: stachu44 Kwaśniewski w Izraelu - po instrukcje! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 13:36
      Dla Hausnera.
    • Gość: Baba-w-oknie Prezydent Kwaśniewski w Izraelu IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 29.02.04, 14:20
      Doczytalam do konca Wasze wypociny i az mnie trzesie! Jeden madrala wymysla
      Prezydentowi, ze przeprosil za nasza, polska zbrodnie (a przeciez ci ktorzy
      pomordowali swoich zydowskich sasiadow w Jedwabnem i Radziłowie to byli Polacy,
      choc pod patronatem niemieckiego okupanta) - bo woli chowac glowe w piasek i
      udawac, ze jestesmy jedynym narodem na swiecie ktory nie ma zadnych wad. Drugi
      madrala wytyka Prezydentowi, ze potknal sie na cmentarzu w Katyniu i zmysla, ze
      Prezydent sie przewrocil. No i co Wam z tego przyjdzie, ze sobie popsioczycie?
      Jak to bylo? "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem". Ten dyskutant
      z Japonii jest czesciowo usprawiedliwiony, ze nie wie co sie w kraju dzieje, bo
      to szmat drogi, TVPolonia, dostepna z satelity, nie zajmuje sie glupimi
      plotkami, co ten pan pewnie interpretuje jako przemilczanie, bo wyjechal (jak
      sam mowi) z Polski za czasow PRL-u, a wtedy to byla norma. A w ogole sprawdzcie
      sami, ze prawie wszystkie komentarze sa autorstwa ludzi mieszkajacych (pewnie
      od wielu lat) zagranica i czerpiacych swoja wiedze z internetu, opanowanego
      przez politycznych przeciwnikow obecnie rzadzacej opcji. No i tak sobie
      podbijacie pileczke, przekonujac sie wzajemnie o tym ze dobrze zrobiliscie
      wyjezdzajac. I tu sie z Wami zgadzam, bo narzekaczy i malkontentow nam najmniej
      potrzeba.
      Mieszkam w Polsce. Majac do wyboru prymitywnego i zadufanego w swoj chlopski
      rozum Walese, "absolwenta" podstawowki i Kwasniewskiego ktory zaniedbal zdanie
      kilku ostatnich egzaminow na studiach - wybralam tego drugiego na swojego
      prezydenta i ani chwili tego nie zalowalam. Wykazal sie w ciagu prawie 10 lat
      duzym talentem dyplomatycznym i umiejetnoscia pozyskiwania dla mojego kraju
      sojusznikow zarowno na zachodzie jak i na wschodzie, co nie jest latwe. Nawet
      Zydzi go szanuja (choc jest katolikiem) tak jak Papiez (mimo ze nie paradowal
      nigdy z karykaturalnie wielkim wizerunkiem Matki Boskiej w klapie, jak Walesa).
      Papiez interweniowal kiedy glupi proboszcz odmowil chrzescijanskiego pochowku,
      nie pamietam czy ojcu, czy matce Prezydenta, a teraz Zydzi chca uhonorowac
      naszego Prezydenta - dajac mu tytul doktora honoris causa zapewne za starania
      wyciszenia historycznych animozji miedzy Polska i Izraelem. Nalezy mu sie, bo
      nigdy w historii narodow nienawisc nie byla dobrym fundamentem rozwoju panstw,
      w przeciwienstwie do wspolpracy.
      P.S. Urodzilam sie w TYM Radzilowie i co sie tam i w Jedwabnem dzialo znam z
      bliska, a nie z domyslow.
      • Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 14:32
        • Gość: zwykly Re: polaczki potrafia tylko pluc na swojego prezy IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 14:51
          mylisz sie chala, to ten prezydent pluje na polakow, swoim zachowaniem.
          To ze wielu polakow sie nie szanuje pije wodke, popelnia zabojstwa, cudzolozy
          to dotyczy wszystkich spoleczenstw na tym swiecie.
          Niechby nawet byli niecywilizowanym bydlem, czy to znaczy, ze on ma prawo
          kopiowac - prezentowac to "bydlo" w taki sam sposob?!
          Mala dygresja czala: uzyles zwrotu "niecywilizowane bydlo", czy ty chala chcesz
          przez to powiedziec, ze ty nalezysz do cywilizowanego bydla?
        • Gość: Harry [...] IP: *.telia.com 29.02.04, 14:56
      • Gość: zwykly Re: Prezydent Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 15:43
        duzo napisales, az brala mnie pokusa aby nie odpisywac na tak "olbrzymi sto`g"
        demagogii.
        jesli to czynie, to tylko do ludzi dobrej woli, ktorzy czesto nie wiedza o co
        chodzi:
        Jak przypominasz ta zbrodnie, to przypomnij ja od siedemnastego wrzesnia 1939
        roku, bo nawet sa sprawiedliwi zydzi ktorzy o tym mowia, i roli obywateli
        polskich zydowskiego pochodzenia jaka odegrali wobec swoich sasiadow polakow,
        po wejsciu armii sowieckiej do Polski, nie tylko w Jedwabnem, ale na calym
        terytorium Polski zajetej przez komisarzy sowieckich (w glownej mierze rowniez
        pochodzenia zydowskiego), na takim suchym gruncie nie bylo problemu dla zbirow
        hitlerowskich, "rozpalic ogien", uzywajac polakow jako narzedzia.
        Powiedz, oburzony czlowieku, ile tych jedwabnych w koncu bylo w polsce w tych
        okrutnych czasach? Czy ty cos wiesz o wyrokach smierci , wyrokach wykonywanych,
        na tak zwanych "smalcownikach" przez sady armii krajowej, ze tak plujesz na
        polakow jako calosc?!

Prezydent nie potknal sie , on udawal , czy byl pijany i "padal z nog".
        Ja mam na to swoja osobista ocene: nie dziwie sie ze ON tam na tym miejscu
        kazni w ktorej uczestniczyl jego ojciec - oficer NKWD, to sie przewracal.
        Twoja zmyslowa slepa milosc do tego osobnika nie zmieni tych faktow.
        W ONZ tez sie nie potknal, przewracal sie o mownice, ze ledwo wytrzymywala, a
        nastepnie w blazenski sposob udajac pijanego tanczyl piruety owiniety w
        sztandar polski Z tego powodu osobiscie wystawiony bylem na uszczypliwe uwagi,
        przez moich sasiadow i przyjaciol w Norwegii na temat ilosci spozywanego
        alkoholu przez polakow w kraju, no bo jak prezydent "nawalony jak autobus" w
        Nowym Jorku w samym ONZ!, ze wstydu mozna bylo sie spalic, ale ten wstyd trzeba
        jeszcze posiadac a nie duby smalone plesc, bo milosc w serduszku!

Piszesz , ze wolales wybrac tego co pare semestrow nie skonczyl, zamiast
        absolwenta podstawowki!. To twoja sprawa!, nie mieszaj tamtego a tamten
        tez "kon"z tej samej stajni, to nie o to chodzi.
        Walesa nie mial na koncie przestepstwa kryminalnego!.
        On byl po zawodowce i autentyczny dyplom ukonczenia szkoly zawodowel posiadal,
        on go niefalszowal w przeciwienstwie do kwasniewskiego, ktory poslugiwal sie
        sfalszowanymi dokumentami magistra. Pobieral z tego tytulu dodatkowe pieniadze.
        To jest nasz zmyslowy przyjacielu, przestepstwo kryminalne.!
        Na to sa okreslone przepisy kodeksu karnego.
        Ten sam osobnik, jako minister w 1981 roku nawolywal do fizycznej rozprawy z
        ludzmi, z polakami. To jest okreslone w kodeksie karnym, jako podzeganie do
        zbrodni!
        Ten sam uwielbiany przez ciebie osobnik, nazywal prfesora, rektora Uniwersytetu
        Gdanskiego, ze powiedzial o nim prawde klamca!
        To tez wyczerpuje stosowne artykuly koseksu karnego!
        Podsumowujac: Aleksander Kwasniewski w swietle faktow materialnych, przestepcom
        kryminalnym!, czy sie to komus podoba czy tez nie!
        Niewykluczone, ze przy szczesliwszy biegu historii dla polakow stanie on kiedys
        przed sadem i za swoje przestepcze czyny odpowie.

Piszesz nastepnie, ze on jest katolikiem!, nie bede tego komentowal bo to jest
        ponizej mojej godnosci!
        Nie bede tez komentowal tez o wyciszaniu animozji pomiedzy polakami a zydami.

Wiem, ze sa ludzie i jak cos kochaja to zeby nie wiadomo jakie fakty
        przedstawic i tak kochaja, obawiam sie po natezeniu uczuc jakie tu w poscie
        wylales, tez nalezysz do tych "slepych matek", nie widzacych grzechow swoich
        dziatek, nawet jak mordercom sie staje, czy tych mezow, co tak kocza swoja
        zone, ze nie widzi ich zdrady!
    • Gość: sabas Powrót do korzeni czyż nie?? IP: *.mtm / *.mtm-info.pl 29.02.04, 14:30
      j.w.
      • Gość: U Re: Powrót do korzeni czyż nie?? IP: *.75.50.123.Dial1.Boston1.Level3.net 29.02.04, 14:56
        Slyszalem.ze bedzie to pierwsza swinia zatrudniona w swinskich oddzialach
        ochrony muru. Ma byc komendantem swinskich oddzialow.
    • Gość: judaica 2004! Wreszcie będzie miał tytuł nie magister :"dr h c" IP: *.torun.mm.pl 29.02.04, 14:59
      Czy mowę dziękczynna wygłosi w ...jidisz?!Doktorze gdybyś tak jeszcze pozostał u
      swoich!
      • laura-laura Re: Wreszcie będzie miał tytuł nie magister :"dr 29.02.04, 15:07
        Bardzo milo uslyszec, ze Pan Prezydent zna jeszcze jeden jezyk.
        Natomiast ty przyjacielu, znajomoscia jakich jezykow potrafisz sie pochwalic?
        Blysnij sloneczko!
        • Gość: Harry Re: LAURA-laura SHALOM IP: *.telia.com 29.02.04, 15:21
          • laura-laura Re: LAURA-laura SHALOM 29.02.04, 15:29
            Harry Sloneczko,
            czy Twoj zasob slow w kazdym jest tak obfity?
            Jesli tak, to Cie podziwiam!
            Brawo!
            • Gość: zwykly Re: LAURA-laura SHALOM IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 16:09
              jak czytam twoje posty, to tez nie wiele masz w glowce!
              Przyganial kociol garnkowi?!
              te sloneczko to czasami nie zaczelas powtarzac, jak ja tego zwrotu "sloneczko
              synaju" pod twoim adresem w innym poscie uzylem? Nieeee!, nie moge sie oprzec
              zeby cie laura-laura nazwac "glupia kopiara"
            • Gość: Arno Re: LAURA-laura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:04
              Przyjemnego dyżuru w redakcji GW ,trzymaj linię gazety...albo tnij...
    • Gość: axx Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: 207.191.236.* 29.02.04, 15:47
      Wyksztalcenie nie ma zadnego odniesienia do doktoratu honorowego. Lech Walesa otrzymal podobno takich doktoratow ponad 70 a przeciez
      jego noga nigdy nie stanela na zadnej uczelni pomijajac 2 letnia szkole zawodowa przy POMie.
      • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 16:14
        masz racje! to bylo tylko w ramach wolnej rozmowy!
        niemniej dziekuje i pozdrawiam
    • Gość: Semper Fi Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.alico01.fl.comcast.net 29.02.04, 16:38
      porazajaca glupota niektorych uczestnikow tego forum!!!
      dyskusja nt. d.h.c. 'z' czy 'bez' magisterium na poziomie fachowcow od
      wina 'marki wino'... no ale oni 'wszystko wiedza'...
      zenada...
      • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 17:01
        trudno ci odmowic racji, ale jak juz uogolniles i wszystkich razem do wora
        schowales, to moze ty nam cos napiszesz, chcialoby sie madrego czlowieka
        poczytac!
        pzd
        • Gość: Semper Fi Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.alico01.fl.comcast.net 29.02.04, 17:20
          "Prezydent Aleksander Kwaśniewski rozpoczyna w niedzielę wizytę w Izraelu,
          podczas której spotka się z prezydentem Moshe Katzawem i premierem Arielem
          Szaronem. Kwaśniewskiemu przyznany zostanie także tytuł doktora honoris causa
          Uniwersytetu Hebrajskiego"
          oto notka agencu=yjna w calosci... wiec co tu komentowa?? nawet nie wiem jaki
          jest charakter tej wizyty i po co on tam jedzie, oprocz lakonicznej wzmianki o
          d.h.c.
          czy jest to oficjalna wizyta, czy moze w sprawach gospodarczych, a moze
          wreszcie chodzi tylko o d.h.c, a spotaknie z Katzawem i Szaronem jakby przy
          okazji...
          powiedz mi, co tu jest do komentowania???
          ale widac, ze dla wiejskich glupkow kazdy temat jest dobry, nawet jak tematu
          nie ma...

• Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 18:34
            tak jak powiedzialem poprzednio, madrego czlowieka przyjemnie posluchac a
            zwlaszcza przez wiejskich glupkow.
            Ale za przeproszeniem, nie ktorzy z wiejskich glupkow, nie komentowali celu
            wizyty, bo wiadomym dla nich bylo, ze cel zawsze jest ukryty w tej liczbie i
            nizej podpisany.
            Byl temat o panu kwasniewskim, czy jak kto woli o panu Izaaku Stoltzmanie i
            jego dzialalnosci politycznej itp.
            Zapraszam wiec w imieniu wiejskich glupkow do szerokiej rozmowy na temat tedo
            wybitnego meza stanu Izaaka Stoltzmana, moze cos wiecej od madrej glowy sie
            dowiemy, bo w takim tonie jak dotychczas to tak jakbym prof. Geremka slyszal!.
            Serdecznie zapraszamy i zamieniamy sie w sluch!
          • Gość: Dr Who Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 18:34
            "ale widac, ze dla wiejskich glupkow kazdy temat jest dobry, nawet jak tematu
            nie ma...
            "

Tez zabrales glos wiejski glupolu
            • Gość: Konrad To co on do Izraela tak bez celu ? IP: *.telia.com 29.02.04, 18:51
              Kazda wizyta panstwowa ma jakis okreslony cel. ten cel nie jest podany przez GW
              w artykole. Dlatego jest to najbardziej aktualne domyslac sie przez
              forumowiczow. Za co placa swojemu prezydentowi podatkowymi pieniedzmi. Czy to
              prywatna wizyta , tak o sobie? oplacana przez podatkowiczow, to wobec tego
              czyste oszustwo, prokurator powinien sie tym zajac. jezeli wizyta panstwowa to
              powinien obywatel znac jej cel.
              Ale pan prezydent moze mysli ze obywatele polski to bydlo i nie mosi ich
              informowac o celu wizyty.
              • Gość: zwykly Re: To co on do Izraela tak bez celu ? IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 19:07
                a pamietasz Konrad, jak podczs kampani wyborczej, zapytano goscia za czyje
                pieniadze jest prowadzona kampania wyborcza a gosciu z wlasciwym mu ujmujacym i
                rozbrajajacym czarem odpowiedzial "jak to za czyje za podatnika".
                A wokol powstaly okrzyki brawo!, brawo!!
                I co?, nie tylko prokurator sie nie zajal, ale wyborcow tak to ujelo, ze
                polecieli i wybrali!!
                Tak to nam juz jest, co zrobisz?, ja osobiscie sie poddaje, tez jestem
                rozbrojony tym jego czarem, do tego stopnia, ze w nastepnych wyborach w ktorych
                gosciu juz nie bedzie mogl uczestniczyc, to i tak bede glosowal na niego i
                jussss!
                pzd
              • Gość: lolek Re: To co on do Izraela tak bez celu ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 22:03
                Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Kazda wizyta panstwowa ma jakis okreslony cel. ten cel nie jest podany przez
                GW
                >
                > w artykole. Dlatego jest to najbardziej aktualne domyslac sie przez
                > forumowiczow. Za co placa swojemu prezydentowi podatkowymi pieniedzmi. Czy to
                > prywatna wizyta , tak o sobie? oplacana przez podatkowiczow, to wobec tego
                > czyste oszustwo, prokurator powinien sie tym zajac. jezeli wizyta panstwowa
                to
                > powinien obywatel znac jej cel.
                > Ale pan prezydent moze mysli ze obywatele polski to bydlo i nie mosi ich
                > informowac o celu wizyty.

to jest wlasnie podejrzane, niekt tam nie jezdzi bez celu w tym wypadku ukrytego
            • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 18:52
              no zabralem, przepraszam, ze wogole smialem, ale to z ciekawosci, chcialo by
              sie cos dowiedziec o moznych tego swiata, masz to piszacemu chlopkowi za zle?
              Zamiast pomoc, to ty gnoisz nas, ladnie to tak!?
              niemniej pozdrawiam
            • Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 18:56
              Dr Who! o do diabla, chyba dowalilem, przepraszam!
              naprawde przepraszam, wlasnie wrocilem od "koryta" i bylem nie precyzyjny.
              W morde mac, na wojnie juz bym nie zyl!
              pozdrowienia nie gniewaj sie!
    • Gość: ben Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.sympatico.ca 29.02.04, 19:09
      To co czytam w postach jest straszne sa niektore wypowiedzi odpowiadajace
      prawdzie .Bo tak naprawde kim jest ten czlowiek napewno nie jest godny byc mojm
      prezydentem ja nie wybieralem tego czlowieka prosze sobie przypomniec co on
      robil wczasach Gierka ,Jaruzelskiego pamietam jego dranstwa jego pyche
      zaroaumialstwo wraz z tak zwanym obecnym premierem ich wyscig do koryta jak dwa
      knu..y to jest straszne jak mozna doprowadzic do tego aby tacy ludzie byli
      godni takich funkcji w naszej ojczyznie.Czas z tym skonczyc mlodzi ludzie
      zrozumcie to w koncu ze to co sie dzieje w kraju jest wynikiem rzadow tej bandy
      cwaniakow zwjazanych z ukladami dawnej pzpr .Nie bede dalej sie rozwodzil na
      ten temat .Jest mi wstyd ze taki czlowiek prezentuje nasz kraj na forum.
    • himax Odwiedziny u przestepcy miedzynarodowego 29.02.04, 20:55
      Dlaczego inny przywodcy Europy nie jezdza tam?
      Wiztowanie u Szrona to hanba.
      • himax Moze przywiezie Morela pod sad w Polsce 29.02.04, 20:57
        I piec tysiecy emerytury zostanie w kraju.
        • Gość: Dr Who Pewno da im 1 miliard bezwzrotnej pozyczki IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 23:49
          No musi jakos pomagac krajanom w potrzebie
          • ospol Re: Pewno da im 1 miliard bezwzrotnej pozyczki 29.02.04, 23:57
            Gość portalu: Dr Who napisał(a):

> No musi jakos pomagac krajanom w potrzebie

To bedziemy mieli co splacac 100 + 1 mld $ dlugu
    • Gość: S. Baca Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: 62.181.161.* 01.03.04, 12:07
      Po jaka cholere ten discopolowiec z wyleczona golenia jeździ, obściskuje się ze
      zbrodniarzem Szaronem i innymi kanaliami, którzy tylko szykują się do
      zaszantażowania Polski swoimi roszczeniami, dlaczego, krótki mówiąc, SZAFUJE
      HONOREM POLSKI?!? Niech kończy tą swoją kadencję jak najszybciej i więcej nie
      kompromituje Polski i Polaków, którzy świetnie pamiętają Polskę sprzed 1939 r.
      z paroma milionami pasożytów na karku!
      • Gość: Dr Who 5 lat kadencji to za dlugo IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 01.03.04, 16:42
        trzeba to skrocic do 3 lat, ci ludzie lekcewza sobie wyborcow swoja arogancja
        • Gość: U Re: 5 lat kadencji to za dlugo IP: *.75.50.12.Dial1.Boston1.Level3.net 01.03.04, 16:51
          A moze by tak zaaplikowac szara masc?
      • laura-laura Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske 01.03.04, 21:31
        Panie Baca,
        jesli faktycznie ma Pan cos wspolnego z gorami, to prosze opowiedziec nam na
        forum, jakie to patriotyczne organizacje dzialaly po 1 wrzesnia 1939 roku na
        podhalu? jaki ruch oporu tam istnial?
        Bylo jednak w czasie okupacji cos takiego jak "goralen land" czyz nie dzialaly
        tam rozne kanalie? Wiec nie szafujmy Honorem Polski majac taki bagaz
        historyczny.
        Laura
        • Gość: dyzein Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.03.04, 07:25
          lauro droga lauro
          Pamietaj ze wspomniane przez ciebie goralskie kanalie to juz historia(czy wiesz
          przeciwko komu walczyli), lecz to co pisze Baca to kanalie dnia dzisiejszego.
          Wiec kogo nalezy sie wystrzegac, tych co wachaja kwiety od spodu, czy
          dzisiejszych mordercow.
          • Gość: zwykly Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: *.no.powertech.net 03.03.04, 09:03
            obawiam sie dyzein, na na twoje pytanie, to nasza dyzurna laura droga laura,
            nie odpowie.
            Czy mam racje, droga lauro,nasza dyzurna lauro?, a moze sie myle?
          • Gość: S. Baca Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: 62.181.161.* 03.03.04, 14:25
            Designerze, mówiąc o modercach, masz na myśli Sharona i jego watahy, jak
            rozumiem?
    • Gość: Marek zasluzony sprawie zydowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:35
      Jest bardzo zasluzony sprawie zydowskiej. Powinien dostac dozywotnia pensje od
      narodu zydowskiego.
    • Gość: Moshe Dian Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 03.03.04, 10:45
      Sasza Stolzman pojechal odwiedzic ojca do Izraela Izaaka Stolzmana i
      zrobic w Bank of Izrael depozyt z KRADZIONYCH pieniedzy i lapowek! !

• fredzio54 Re: Kwaśniewski w Izraelu 04.03.04, 06:35
      mapewno klimat mu sie podoba ale daleko od zgrabnej zonki ?!
      • Gość: U Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.75.52.112.Dial1.Boston1.Level3.net 04.03.04, 06:51
        Fredzio,czy mozesz go tam zatrzymac? Zajedz mu droge na lotnisko merkava i
        skieruj do pracy na stanowisku komendanta oddzialu swin chroniacych plot.
        Powinni sie dogadac.
      • Gość: ???? Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 06.03.04, 21:54
        WYPUSCILI GO?

CZY SAM UCIEKL?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka