Gość: ? IP: *.505.15.tuwien.teleweb.at 29.02.04, 08:00 Moze wreszcie zostanie u swoich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość2 Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.optibit.inet / 217.97.146.* 29.02.04, 08:12 Nie został Magistrem ale będzie doktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chichot historii Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.lodz.supermedia.pl 29.02.04, 08:21 No przecież to swojak,warto dać doktora.Niech ma!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 08:29 ta,po magistrze czas na doktora,ale sobie ostatnio wizyty wybiera,za kuriera teraz bedzie robil USA-Izrael nasz Alexander. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shlomo mintz [...] IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 10:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Jedzie po instrukcje? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 08:32 To nie moga mu wyslac e-maila to bylo by taniej. Kiedy polski prezydent bedzie sluchal instrukcje polskiego narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Po instrukcje to on jezdzi do Watykanu. IP: *.mega.tmns.net.au 29.02.04, 10:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Po instrukcje to on jezdzi do Watykanu. IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 10:25 ty alibaba umiesz czytac?, przeciez pojechal do Izraela, cos ci sie w oczach pokrecilo, cy co?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:24 poczekaj!, poczekaj!, jest to naprawde mozliwe, ze nie zostal magistrem (nie wiem jak z nim tam bylo, ale chyba gosciu nawet studiow nie skonczyl, przynajmiej ludzie tak mowia)a tu ni z tego czy owego, zostaje doktorem? Moze mi to ktos madrzejszy ode mnie wytlumaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.82.113.221.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 09:27 Nieraz tak sie praktykuje. Osobiscie wypromowalem w ten sposob dwie osoby nie posiadajace stopnia magistra ale majace ukonczone 4-letnie studia uniwersyteckie. Warunek jeden dobry zestaw wlasnych publikacji, w liczacych sie czasopismach. I to jest dopiero frajda, bo poprzeczka jest postawiona wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:49 dziekuje za szybka odpowiedz, Czy mam to rozumiec, ze A.K: wydal dobry zestaw publikacji? A tak na marginesie, czy moze ktos inny napisac takie publikacje, nie podlegaja one obronie, czy odwrotnie, mozna blizej. Przepraszam jestem czlowiekiem nie wyksztalconym, ale w koncu goscia se na prezydenta wybralem to chcialbym wiedziec co nie co o nim. Ludziska roznie gadaja, wiec chcialoby sie poczytac cos konkretnego, bo to w publikatorach jakas dziwna cisza na ten temat! Co on jakiej ochronie podlega, jak zubr, cy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 10:26 Pan Kwasniewski ma otrzymac tytul (wlasciwe bedzie okreslenie "godnosc") doctor honoris causa Uniwersytetu Hebrajskiego, zazwyczaj godnosc te przyznawano do tej pory za wybitne osiagniecia naukowe. W ostatnich latach Uniwersytety, szczegolnie te po drugiej stronie Atlantyku, zaczely przyznawac ten tytul za wybitne osiagniecia w dzialalnosci spolecznej, artystycznej i, a nawet czesto, w biznesie i polityce. Przypuszczam, ze p Kwasniewski do ktorej z tych kategorii pasuje, i ludzie powinni sie cieszyc, w koncu swoj dostaje. Sa czasami przypadki przegiecia paly, na przyklad AGH w Krakowie chciala przyznac ten tytul prezydentowi pewnego kraju srodkowoazjatyckiego. Nie podaje nazwy kraju bo mam do niego duzy szacunek, w czasie wojny w tamtych okolicach dzieki tamtejszym ludziom, mogla przezyc moja rodzina. Osobiscie nie znam Prezydenta Kwasniewskiego ale uwazam, ze w polskim piekielku byl dla wszystkich "najlepszym najmniejszym zlem". Poniewaz, cytuje " w koncu goscia se na prezydenta wybralem", powinienes sie cieszyc, ze Twoj, przepraszam, Nasz prezydent dostapil takiego zaszczytu. A tak na marginesie, gdy skonczy nam prezydentowac, stac go bedzie na napisanie bardzo dobrych publikacji, np. z nauk politycznych i OK. Tylko, ze w Polsce doktoratu chyba by nie obronil, nowe elity na przeszkodzie, ale na dobrym uniwersytecie w EU West, nie bedzie mial problemow. Sam zaproponowal bym rozprawe, np. "Analiza skutkow spolecznych przenoszenia wladzy wykonawczej na teren wlasnego srodowiska rodzinnego w XX i XXI wieku". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 10:43 napisales w poprzednim poscie, ze warunkiem otrzymania jest dobry zestaw wlasnych publikacji i to ......... bo poprzeczka jest ustawiona bardzo wysoko! W obecnym poscie piszesz, ze stac go bedzie na napisanie bardzo dobrych publikacji. Potrawisz wytlumaczyc ten blad logiczny? Czy mam rozumiec demokracje w ten sposob w ten sposob "ze jak se w koncu goscia na prezydenta wybralem" to on moze mnie obrazac, nieomal codziennie? pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 12:58 Tu nie ma bledu logicznego, czy on juz napisal dobre prace, nie, ja osobiscie nie wiem bo mnie to nie interesowalo. Czy moze to zrobic, napewno tak, jezeli bedzie chciec. Ma potencjal i mozliwosci, jak kazdy inny czlowiek, wlaczjac Ciebie. Nikt nie prawa Ciebie, rowniez i mnie, obrazac. Jezeli fakty sa prawdziwe, o ktorych wspomniales w innym poscie, to na moj szacunek nie moze liczyc. Pozdrawiam PS. Probuje raz jeszcze wcisnac "WYSLIJ", mam nadzieje, ze nie rozlaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 14:32 Dziekuje, na szczescie przeszlo. Przepraszam, ze wracam do watku "doctora". Nie chce byc uparty, ale w dalszym ciagu brakuje mi spojnosci w twoich wypowiedziach na temat "doctoratu". Przypomne chronologicznie: - data 9:24, zapytuje, czy jest to mozliwe, zeby bez ukonczenia st........itd. mogl gosciu otrzymac tytul doctora?. - data 9:27, odpowiadasz,ze jest to mozliwe, poniewaz osobiscie promowales dwie osoby, ktore mialy ukonczone cztery lata studiow, ale warunkiem jest dobry zestaw wlasnych publikacji w liczacych sie czasopismach i dodales jeszcze ze poprzeczka jest umieszczona wysoko!. - data 10:26 napisales, przypomne skrotowo, ze stac go bedzie na napisanie bardzo dobrych publikacji, np. z nauk politycznych ble, ble ble..... czyli, nie napisal, on ma napisac! Czy naprawde uwazasz, ze nie ma, w Twoich niezaleznych od siebie postach glebokiej sprzecznosci, gdy uzywasz do tej samej rzeczy o godz.9:27 czasu przeszlego dokonanego, a ponizej o godz. 10:26 czasu przyszlego?. Z calym szacunkiem do Twojej odpowiedzi w drugim watku naszej rozmowy! rowniez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.100.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 15:17 Czas przeszly dokonany dotyczyl doktoratow moich dwoch mlodych wspolpracownikow (Japonczycy, farmakologia nowotworow, 4 lata uniwersytetu, brak magisterium). Zrobili badania pod moim nadzorem w laboratorium nieuniwersyteckim, przedstawilem ich osiagniecia na uniwersytetach, po spelnieniu wszelkich wymogow, nadano im stopnie doktorskie. O doktoracie pana Kwasniewskiego mozemy mowic jedynie w czasie przyszlym, z formalnego punktu widzenia moze tego dokonac, oddajac sie rzetelnej pracy naukowej. Byc moze moja logika jest dziwna, ale tak to realnie wyglada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 16:00 dziekuje, dla mnie tez, jest ona dziwna! pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pagina Re: Do JAP - Kwaśniewski w Izraelu IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 06:03 A jak wytlumaczyc przyznanie doktoratu Walesie?. On nawet matury nie zrobil i na dodatek nie potrafi mowic i pisac poprawnie po polsku. Wynika z tego, ze powoli wszystko schodzi na psy, tak w nauce jak i w zyciu. Ostatnio mozna kupic tytuly naukowe na internecie i to calkiem legalnie a jedynym warunkiem jest odpowiednia cena. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 12:25 Jest już taki co nie został technikiem a jest już doktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: 5.5R* / *.inter.net.il 29.02.04, 08:29 Naprawde, az czytac sie nie chce tych Waszych dyrdymalow. Jestescie antysemitami jakich malo. Kogos nie lubicie i od razu - On Zyd. Nie to zebym byla zakochana w Prezydencie, ale nie uwazacie ze facet ma jaja. Wyslal nasze wojska do Iraku- budowac demokracje i obalic dyktatora. Czy tym zachowaniem nie przysporzyl Polsce dumy. Facet jest na swoim miejscu? Pewnie tak, bo Izrael to miejsce dla ludzi czynu a nie bla, bla, bla, jak to Panowie tu na tym czacie czynia. Wstyd. Nic nie robic i jeszcze krytykowac starania innych - typowo po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 08:33 "Naprawde, az czytac sie nie chce tych Waszych dyrdymalow. Jestescie antysemitami jakich malo. Kogos nie lubicie i od razu - On Zyd. Nie to zebym byla zakochana w Prezydencie, ale nie uwazacie ze facet ma jaja. Wyslal nasze wojska do Iraku- budowac demokracje i obalic dyktatora. Czy tym zachowaniem nie przysporzyl Polsce dumy. Facet jest na swoim miejscu? Pewnie tak, bo Izrael to miejsce dla ludzi czynu a nie bla, bla, bla, jak to Panowie tu na tym czacie czynia. Wstyd. Nic nie robic i jeszcze krytykowac starania innych - typowo po Polsku." Tak, Tak ma jaja jak berety i robi narod polski w jajo tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 14:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzeczny Dr Whooy antysemita? IP: 68.120.204.* 29.02.04, 09:23 gdzie on tam antysemita, to pieseczek ktory musi kogos obszczekiwac, poszczekiwal w polsce stojac pod plotem w kazda niedziele, a teraz na emigracji bo wie ze jest smieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak prawdziwy [...] IP: *.nv.iinet.net.au 29.02.04, 08:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Prawdziwy?+++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 29.02.04, 08:34 A co ci ucieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Za jaja go IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 08:35 polko matko jaj to prezydent nie ma ,jaja to on se robi z narodu na posmiewisko calej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 29.02.04, 08:47 chociaz nigdy nie wiadomo o co go tam poprosza. Najciekawszym zjawiskiem jest, ze ZYD JEST PREZYDENTEM ANTYSEMITOW, czy to nie dziwne zjawisko prosze szanownej POLKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 09:47 Sam sie okresliles jako ANTYSEMITA, sproboj moze Ci sie uda pokonac te dwuznaczna sytuacje, zostan prezydentem, to po pierwsze. Po drugie, jako osoba urodzona w Polsce, ktora w tym kraju spedzila 35 wlasnego zycia a od prawie 20 mieszkajaca w Japonii i bedaca obywatelem Polski, respektuje p. Kwasniewskiego jako prezydenta mojego kraju, nie imputuj mi ANTYSEMITYZMU. Pamietaj, nie jestes Zbawicielem, mow tylko za siebie, mocno to zreszta podkreslajac, bo za nazywanie mnie i innych ANTYSEMITAMI, grozic Ci moze sadem. W tej chwili ja Ci nie groze, prosze Cie abys wiedzial jak wazne jest kazde Twoje slowo, i ze czlowiek za wlasne slowa powinien byc odpowiedzialny. Pisze w ten sposob, bo zakladam, ze jestes jeszcze mlodym czlowiekiem, ktory bedzie mial dostep do wielkich tego swiata, badz odpowiedzialny za wlasne slowa, a bedziesz osoba bardzo szanowana. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 10:11 dobrze, dobrze, respektujemy pana prezydenta a on respektuje nas, zwlaszcza jak trybune w ONZ przewraca, badz radosnie po blazensku obwija sie w polski sztandar, udajac pijanego. Lub gdy przewraca sie w katyniu nad grobami pomordowanych polakow, w koncu przez jego formacje ideowa popelnionej, rowniez albo pijany albo udajacy takiego. Nazywa, bez podstawy co podlega osadowi karnemu, rektora uniwersytetu Gdanskiego klamca! czy nie wychodzi na to, ze respekt ma byc tylko jednostronny? My mamy go szanowac, bo on prezydent, a on nawzajem wyraza swoj szacunek dla nas - obsi....ac nas. Nie bardzo rozumiem? pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 10:52 Napisalem, ze respektuje p. Kwasniewskiego jako prezydenta, ktory zostal nazwany jako prezydent ANTYSEMITOW. I zaprotestowalem, bo bedac obywatelem Polski rzadzonej przez prezydenta antysemitow, probowano tez ze mnie automatycznie uczynic antysemite. Nie utozszamialem sie z jego formacja ideowa, ani bedac w Polsce ani teraz. Wymieniles pare przyczyn swego braku szacunku dla niego, masz do tego prawo i nie krytykuje bezposredniej manifestacji Twych uczuc. Ja prezydenta od takiej strony nie znam, dzieli mnie zbyt wielka odleglosc i brak takich informacji. Pozostaje on nadal prezydentem Polski, ktorej jestem obywatelem, jestem Polakiem a nie antysemita. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 11:27 ja nic nie pisalem o semitach, czy antysemitach, nie wiem dlaczego ten watek przenosisz w nasza dyskusje. Ja oceniam czlowieka wedle tego co on czyni personalnie i tak tez to robie w stosunku do A.K, a to ze on jest zydem jest malo istotne. Jest to bardzo modne natomiast, zamykac usta jesli krytykuje sie osobe pochodzenia zydowskiego, ale to tylko dygresja. Nie rozumiem dlaczego tak mocno podkreslasz, ze niby tak mocno manifestuje moj brak szacunku do tej osoby.? Manifestowalem bowiem cos innego, mianowicie opisalem znane zachowania pana prezydenta w stosunku do nas, poprzez jego postepowanie do symboli i wartosci polskich i postawilem pytanie, czy on w zwiazku z takimi zachowaniami zasluguje na szacunek? Obawiam sie, ze zaslaniajac sie odlegloscia i brakiem informacji, grzeszysz troche w stosunku sam do siebie, gdy w innym poscie zwrociles uwage innemu respondentowi brak troski o slowo, i slusznie, lecz teraz jakbys sam zaczynal "zeslizgiwac" sie z tego co innym zalecasz. Jest to dosyc plytka zaslonka we wspolczesnym swiecie, lecz jesli tak jest rzeczywiscie to nie pouczaj innych, czy jak chcesz to wytlumaczyc Oczekuje rowniez twojej odpowiedzi na temat sprzecznosci w otrzymania "doctoratu" pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAP Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.21.112.219.ap.yournet.ne.jp 29.02.04, 12:44 Probuje Ci odpowiedziec juz 3 raz, po nacisnieciu "WYSLIJ", przerywa polaczenie. Nie wiem dlaczego. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: oby tylko nie zaczal na nowo PRZEPRASZAC IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 13:36 szkoda!, mialem nadzieje, ze sobie porozmawiamy pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein tylko do JAP IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 01.03.04, 00:52 To ze urodziles sie i wychowales w Polsce, to nie znaczy ze rozumiesz co inni pisza w POLSKIM jezyku. Moze raz jeszcze przeczytaj moj post , zastanow sie, przeczytaj ponownie, wroc do postu na jaki odpowiadalem,zastanow sie ponownie, i napisz mi o co ci tak naprawde chodzi. Jestesmy w tym samym przedziale wiekowym, ale najwyrazniej nie mozemy sie zrozumiec w tak podstawowych zagadnieniach natury ludzkiej. Jedno co moge ci na przyszlosc poradzic, to kazdy tekst czytaj do konca, a zapewne uchronisz sie od kompromitujacych cie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Przeciez to dla Was chlopaki... IP: *.012-2012-73746f3.cust.bredbandsbolaget.se 29.02.04, 08:43 Dochod w Yisraelu przekroczyl juz 15 amerykanskich baniek na leb/rok a do zmywania klopow brakuje ludzi.... Nad Wisla tymczasem nawet i za dwadziescia lat klozetow nie starczy zeby lud mial co jesc. Amerykanski sojusznik w ramach offsetu klopow myc nie daje, a do tego jeszcze Unia bedzie raczej srac po scianach niz Wam kochani da poprzetykac na kielbase.... Komu dzis potrzebni polscy robole?? Wiec Kwach, chcial nie chcial, szuka wam, chlopaki, roboty. W Sabat podobniez niewiernym (dawniej sie mowilo GOJOM) placa potrojnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJET Re: Szalom panie prezydencie!!! IP: *.tulane.edu 29.02.04, 08:58 A tak na marginesie - czy to pierwszy doktorat "honoris causa" Kwacha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.udn.pl 29.02.04, 09:07 To co wypisujecie to chamstwo.,prymityw i głupota.Nasz prezydent dopuki jest prezydentem należy go szanować tak jak to robią inne narody.Kto by nim nie był to nasz Prezydent.Inne kraje szanują Polskę tylko nie Polacy. Myślę że tych chsamów znowu tak dużo nie ma. atrz notowania jakie ma prezydent Aleksander Kwaśniewski. Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:37 co tak wrzeszczysz, jeszcze nikt prawie nic nie napisal, a ty juz na zapas sie rozdziawiles, poczekaj troszeczke chociaz. mamy nadzieje, ze cos nie cos, wiecej tu uslyszymy o "naszym" prezydencie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIGOS ... I NIECH TAM ZOSTANIE (RAZEM Z ŻONĄ)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 10:03 I TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEMENTO [...] IP: *.ca.astound.net 29.02.04, 10:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
create Re: TWARZ KWASA 29.02.04, 10:58 plujesz jedynie swoim jadem, idz obumieraj i umrzyj całkowicie, nie chcemy takiej Polski jadowitej i szukającej wroga za każdym rogiem, chcemy Polski silnej i dumnej z siebie. A wiec Żegnam oby na zawsze i niewracaj ciągle jak żle wspomnienie tylko zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 29.02.04, 09:27 Może wróci do nazwiska tatusia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 09:33 wlasnie, wlasnie cos gdzies slyszalem, to facet inaczej sie nazywal?, prosze o wyjasnienie, jesli kto moze. moze cos wiecej na ten temat eksperci z GW, oni tak wszystko wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re:P P Alexander pojechal cos zalatwic IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 10:15 ciekawe co to teraz nasz Pan Prezydent zalatwi dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
laura-laura Re: Kwaśniewski w Izraelu 29.02.04, 12:28 "wlasnie ,gdzies cos slyszalem" Gdybys mlody czlowieku chodzil regularnie do szkoly,mialbys okazje uslyszec wiele madrych rzeczy, a przy okazji ukonczyc szkole podztawowa, co jest niezbednym warunkiem rozpoczecia wielkiej kariery naukowej w zawodowce. Twoje wypowiedzi swiadcza o tym,ze nie miales zbyt wiele sukcesow naukowych, jednak pod budka z piwem mozesz brylowac swoja wiedza. Szanuj pana Prezydenta, bo On reprezentuje caly narod i mozliwe ze jednak cos zalatwi dla takich uczonych jak ty ( mam na mysli etaty zwolnionione przez samowybuchajace aniolki palestynskie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 13:04 uhh! znowu ekspert GW, laura-laura krasawica sie odezwala. Skad "sloneczko syjonu", moze wiedziec cos o moim wyksztalceniu, czy tez wieku? i tak na marginesie, jak to jest z wyksztalceniem tego co mam sanowac. I tak akademicko; ja mam go szanowac, bo mam "nizsze wyksztalcenie, nawet nie podstawowe"!, to jak serdenko ocenic w swietle twojego porownania, wypowiedz tego "wyksztalconego pseudo- magistra", ktory nie ma wyksztalcenia, nawet akademickiego, w dodatku przestepca kryminalny, a nazwal profesora, rektora uniwersytetu Gdanskiego - klamca?! Dalej rybko z rzeki Jordan napisalas cyt; szanuj pana Prezydenta, bo On reprezentuje caly narod i mozliwe, ze jednak cos zalatwi dla takich uczonych jak ty i w nawiasie dodajesz, (mam na mysli etaty zwolnione przez samowybuchajace aniolki palestynskie). Nie wiem co akurat maja palestynczycy z ta nasza wymiana slow, ale jak juz to napisalas, to wszyscy polacy moga dowiedziec sie, ze slow twoich w nawiasie, co "prezydent polakow" moze i chce zalatwic dla nas polakow!!! Czytajcie polacy, ta krasawica przez omylke napisala prawde, to jest prawda, jaki los nam planuja zgotowac. zasylam pozdrowienia ( nie tobie), moim ziomkom w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
laura-laura Re: Kwaśniewski w Izraelu 29.02.04, 14:25 Drogi naukowcu, jednak wyraznie zauwaza sie braki w wyksztalceniu, nie potrafisz zrozumiec prostego tekstu, nie mowiac juz o drobnych niuansach. Wolne miejsca pracy ktore pozostawiaja samowybuchajace aniolki, to przewaznie praca nie wymagajaca wiele wysilku intelektualnego,w sam raz dla Ciebie. Jesli sie jednak zbierzesz i wysilisz, moze przejdziesz przez eliminacje dla zbieraczy pomaranczy. Faktycznie moim marzeniem jest pojechac w przyszlosci do Izraela i popluskac sie w Jordanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.client.comcast.net 29.02.04, 16:27 Aleksander Kwaśniewski - Izaak Stoltzman Jolanta Kwaśniewska -Konty - Kohn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 11:07 Dostał doktorat za Irak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugo Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.25-151.libero.it 29.02.04, 11:18 Ludzie o co Wam chodzi? Przeciez wybraliscie go sami w demokratycznych wyborach bez naciskow Moskwy. O jego przeszlosci wiedzieliscie wiec nie robcie z siebie durni. Jedzie jako legalny przedstawiciel panstwa wiec do jednych krajow moze jechac a inne sa "be". Przeciez Wasz poprzedni prezydent "kmiotek" Walesa tez byl w Izraelu i tez odbieral tego typu tytuly w roznych uniwersytetach i bylo dobrze. Oby tylko Kwasniewski nie przepraszal znowu publicznie jak to robil Walesa i zeby nie spotykal sie z Arafatem to juz bedzie dobrze. A moze uslyszy publiczne przeproszenie ze strony przedstawicieli tego narodu za wiele zla i zbrodnie popelnione na Polakach w czasach stalinowskich przez aparat tzw. bezpieczenstwa obsadzony w 90% przez osoby narodowosci zydowskiej.Niektorzy z nich wyjechali w odpowiednim czasie do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 12:13 najbardziej bolesne w tym co piszesz, jest duzo prawdy. Sami go sobie wybralismy. Jaka wartoscia jest, ze ja go nie wybieralem, jak on mnie teraz "reprezentuje". I musze sie wstydzic za jego gry osmieszajace nas polakow w oczach innych narodow. Dla przykladu; po jego "slynnych" wystapieniach w ONZ, czy na grobach w Rosji, pytali mnie znajomi w kraju w ktorym mieszkam jak duze sa problemy z alkoholizmem w Polsce, sam prezydent Polski w stanie powaznego upojenia alkoholowego wystepuje w ONZ czy na cmentarzu w Katyniu!!!???. Bylem pewny, ze on gral pijanego, ale wez to polaku sprobuj powiedz komus na obczyznie?, wez takiemu wytlumacz, ze ten prezydent jest w istocie rzeczy zydem i reprezentuje interes swojego narodu i osmiesza nas polakow w oczach swiata. Zreszta co tu mowic, gdzie nie stapne to slysze wypowiedzi rodzimych polglowkow " no wiesz co by o nim nie powiedziec ale on godnie nas reprezentuje!". Przypomne przemowienie pana prezydenta Polski w noc sylwestrowa 2000/2001, zaczynajace sie od slow; panowie...panie, po czasie znow panowie.... panie itd. Ilu z nas zauwazylo ten afront, zwlaszcza pod adresem tej lepszej polowy narodu. Nikt nic nie widzial nikt nic nie slyszal; On godnie nas reprezentuje, to jest odpowiedz nakreconej przyglupiastej glowki. Do kogo wiec mam miec pretesje w pierwszym rzedzie, do polakow pochodzenia zydowskiego, ktorzy wcale nie ukrywaja nawet swej pogardy i nienawisci do polskich gojow,(patrz prof: Bronislaw Geremek) zreszta pisza o tym otwarcie na roznych stronach internetu, czy do wlasnych rodakow, oczarowanych jolkom i olkom!! pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBC WORLD SERVICE w/g radia Tel Aviv niejaki Zwykly jest Zydem IP: *.dynamic.mts.net 29.02.04, 13:06 Ujawnil sie, piszac slowo "papierz"-zaden goj by tego nie zrobil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly [...] IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 13:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBC WORLD SERVICE Re: w/g radia Tel Aviv niejaki Zwykly jest Zydem IP: *.dynamic.mts.net 29.02.04, 13:42 Na Allaha !!!To jednak prawda. Teraz ide do pracy - Trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly [...] IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 14:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 17:11 Gość portalu: zwykly napisał(a): > najbardziej bolesne w tym co piszesz, jest duzo prawdy. > Sami go sobie wybralismy. Mówisz „przygłupiaste główki”, „rodzime półgłówki”, a zaraz potem stwierdzasz jakoby polscy Żydzi nie ukrywali swej nienawiści do Polaków. Wnioskuję, że uważasz się za prawdziwego Polaka. Jeżeli nim jesteś to pod względem genetycznym znajdujesz się w połowie sekwencji pomiędzy starym wzorem słowiańskim, a obecnym żydowskim. Tak mój drogi, to prawda. Nawet jeśli za moment rzuci cię o glebę z rozpaczy. Polak to składanka kilku, kilkunastu grup etnicznych, od Celtów, po Tatarów, a pośród których mamy też Żydów. Tak więc jeżeli szukać dowodów pogardy i znieważania sam nam je dałeś na talerzu - swoją. Chyba masz z tym problem i powinieneś coś z tym zrobić. Ta choroba najgroźniejsza jest dla chorego, dopiero potem dla otoczenia. Na szczęście przeciętny Polak nie ma taj influency i swego prezydenta popiera. Masz pretensje do Polaków pochodzenia żydowskiego, ale za co? Z kontekstu wynika, że za wybranie Olka przez naród na prezydenta. Czy nie dostrzegasz paranoi? Znalazłeś wystąpienie sylwestrowe... a sprawdziłeś czy ujął wszystkie przecinki? Chyba nie rozróżniasz rzeczy ważnych, od podrzędnych. Krytyka krytyką, ale mądre narody modlą się o swych w władców co daje im dodatkowe błogosławieństwo, nawet jeśli ci popełniają błędy. A kto nie popełnił błędu? Może Ty. Widzisz, nawet jeśli Olkowi parę spraw się sypnęło to jego bilans dystansuje wielu dzisiejszych władców nie tylko w Europie, ale na świecie. To jednak jest dla Ciebie nieistotne. To bardzo głupie podejście. Nie podajesz rozwiązań konstruktywnych, które prawdopodobnie okazałyby się wirtualne, ale zadowalasz się burzeniem. Taka postawa jest częścią naszego dziedzictwa, co cię za bardzo nie usprawiedliwia, ale pozwala zrozumieć. Izrael ... lepiej jeśli będziemy go błogosławić, a nie oczerniać bowiem tak powiedział Pan: „I rzekł Pan do Abrama: Wyjdź z ziemi swojej i od rodziny swojej, i z domu ojca swego do ziemi, którą ci wskażę. A uczynię z ciebie naród wielki i będę ci błogosławił, i uczynię sławnym imię twoje, tak że staniesz się błogosławieństwem. I będę błogosławił błogosławiącym tobie, a przeklinających cię przeklinać będę; i będą w tobie błogosławione wszystkie plemiona ziemi."(1 Moj. 12:1-3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 20:33 nie zle! dziekuje za dosyc wyczepujaca analize, osobnika o ksywie zwykly! nie spodziewalem sie, ze tak wyborny etnolog zajmie sie opisem mojego skromnego slowianskiego jestectwa, ale jak juz to sie stalo - to dziekuje! Klopot z tym, ze krytykujac ostro moich wspolziomkow za wybor na prezydenta tego wlasnie osobnika, nie kierowalem sie wcale, tak jakbys chcial etnicznym jego pochodzeniem lecz jego zyciorysem i jego czynami, przypominanie jest tu zbyteczne, dalem temu wyraz w innych postach. Odnosi sie ta ocena rowniez do innych osobnikow pochodzenia zydowskiego, nie dlatego, ze oni sa semitami, lecz jakimi sa ludzmi. Nie moja winna jest, ze taka jest ta semicka materia, choc gwoli sprawiedliwosci znajduja sie wsrod nich sprawiedliwi i powiem gornolotnie kocham ich za to i jest to prawda! Uzywajac terminu "przyglupiaste glo`wki" (mysle ze cytowales to z pamieci, bo takiej skladni nie uzywam, ale nie bede spieral sie o forme)w stosunku do moich etnicznych rodakow , przede wszystkim krytykowalem ich za wybor moralny, a nie etniczny!. (wyraz temu dalem w innym poscie ponizej, mam nadzieje, ze go czytales). W swietle powyzszego zarzucanie mi, ze to ja cierpie na rozdwojenie jazni, (paranoje) jak to okreslasz z tego tylko powodu bo tzw. przecietny polak swojego prezydenta popiera, mija sie z celem, tzw. wiekszosc nie koniecznie musi miec racje i bardzo czesto jej nie ma. Poza tem znam stan swiadomosci tzw, przecietnego polaka o tyle jest to zalosne, ze trudno nazwac to jakakolwiek swiadomoscia. Przyznaje, ze napewno zydzi maja ja o niebo wyzsza, coz szkoda, ze ich pazernosc, pogarda dla innych, chec panowania nawet nad zyciem innych ludzi jest tak przeogromna, ze zorganizowali sie nawet do masowego ludobojstwa w naszym minionym wieku, zamiast uzyc ja do konstruktywnego wspolzycia z innymi. Wiem, ze w Polsce, niechec do zydow jest minimalna, badz powierzchowna, czyli jest niegrozna. Wynika ona wlasnie z braku swiadomosci, ze zydzi nimi rzadza, handluja ich niezbywalnymi prawami, ograbiaja z majatku, jak rowniez z pobudek chrzescijanskich, czyli milosierdzia i zauwazenia kazdego czlowieka indywidualnie. I to jest wasze szczescie z nami, ale zydzi je depcza, szkoda! Wiesz ze w spoleczenstwach europy zachodniej, nienawisc do zydow jest niewidoczna, ale ona jest ukryta gleboko i jest grozna, ich nienawisc jest swiadoma! Ty zapewne wiesz o tym. Na koniec ..wystapienie sylwestrowe!, ja je nie znalazlem a slyszalem i widzialem!, nie probuj, bo nie bede cie traktowal powaznie a szkoda by bylo! Blogoslawienstwo!, jakie blogoslawienstwo doznaje spoleczenstwo polskie i narod polski od czasu zawladniecia totalnej wladzy w polsce przez komunistow, zydow faryzeuszy to widac. To nie jest sprawa bledow, to jest sprawa czynow kryminalnych na polakach popelnianych! Twoja definicja narodu izraelskiego jest tez inna niz moja. Mnie obowiazuje inna definicja narodu wybranego, to jest definicja Jezusa Chrystusa. W zwiazku z powyzszym nie widze sprzecznosci w moim mysleniu i tak dlugo jak nie bede jej widzial nie pozwole sobie go zmieniac, nie dlatego zeby byc upartym, ale dlatego, zeby byc i zmierzac do prawdy. Lubie czyste sumienie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. No 1 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 04:43 W takim razie bądź łaskaw przybliżyć nam jaką to definicję narodu wybranego sformułował Jezus. Gdybyś przytoczył jeszcze Jego słowa do tego, a nie swoje, byłbym wdzięczny. Jeżeli mówisz o czynach kryminalnych dotyczących osoby prezydenta to kolejny raz poddajesz w wątpliwość umiejętność rozdzielania spraw strategicznych od porządkowych. A może przypomnij nam jakimi kryteriami osądzało władców Słowo (Biblia)? Czy były to dyplomy, albo inwektywy (czyny kryminalne!!)? Jesteś człowiekiem wierzącym, więc spodziewam się, że może znasz takowe i je szanujesz. Polska często miała nierozumnych władców, co z w połączeniu z warcholstwem warstwy średniej spychało ją nie raz w kłopoty. Olkowi udaje się utrzymywać niezłe więzi z sąsiadami, a jednocześni unikać serwilizmu. Otworzył korytarz współpracy z USA (jedynego wiarygodnego od blisko stu lat partnera bitewnego), a co najważniejsze właśnie, dał naszej armii możliwość weryfikacji jej systemów i zasad w polu. To dla tego chorego organizmu jest potężnym wybawieniem i początkiem powrotu do zdrowia. Oby nie zostało to przyhamowane. Poprawił w ten sposób ciężar naszego partnerstwa w Europie, bo choć zaczęli nas krytykować i szantażować to równocześnie skończył się czas łatwego, wygodnego ustawiania peryferyjnej Polski. Opadła cukierkowa życzliwość i bardzo dobrze. Nadal nie jesteśmy wysoką figurą, ale już nie pionkiem i więcej się z nami liczą. Mówisz, że świadomość przeciętnych Polaków dąży do zera. Mylisz się. Wcale nie trzeba być biegłym w polityce, bo z tym żaden naród za dobrze sobie nie radzi. Dużo ważniejsze jest wyczucie, coś co jest składową wiedzy, wiary, własnej uczciwości (którą ciągle reperujemy) itd. To cud jeśli pomimo powierzchowności spotów przedwyborczych uda się wybrać właściwą osobę, która na domiar będzie w trakcie całej kadencji ewoluowała. Przypadek Olka wskazuje, że cuda nadal funkcjonują. Twoje określenia wobec rodaków wziąłem z poprzedniej wypowiedzi na tym forum. Ponieważ mogę już nie wrócić do tej dyskusji, a po stwierdzeniach o narodzie izraelskim wnioskuję, że nie zbadałeś jeszcze definicji Jezusa pomogę Ci ją poznać, a Ty sprawdź ją sobie później z Jego Słowem. Z Biblią, a nie pseudoreligijnymi broszurkami, za które autorzy mogą niechcący nabawić się przykrości do spółki z faryzeuszami sprzed 2000 lat. Początek wybrania można powiedzieć zaczyna się od Adama, Seta itd. Za każdym razem dotyczył pojedynczego człowieka, a decydowało zazwyczaj kryterium serca. Uczynki choć ważne łatwiej były w razie potknięć wybaczane. Po Noem kolejnym ważnym był Abram. Abraham stał się ojcem wiary, kiedy usłyszał Jego głos, postanowił być mu wierny (nie zawsze doskonale) a na końcu nie odmówił poświęcić dla Niego tego kogo kochał najbardziej. Wybranie narodu zapoczątkował natomiast Bóg od Jakuba. Na nim mój drogi powinieneś się chyba dłużej zatrzymać. W swoich wypowiedziach równo bowiem osądzasz Żydów za ich pychę pazerność, kryminalne czyny.... Ani Jakub, ani jego synowie nie byli od tych słabości wolni. Wiesz nawet o tym co zrobili z Józefem, że o mały włos poszatkowaliby go za miłość ojca. Tak mój drogi, Izrael nigdy doskonały nie był, a mimo to Bóg ich wybrał wybraniem wiecznym. Nadal kontynuował swe dzieło posyłając proroków i dając mu swego jedynego Syna. Czy spodziewał się co Go tam spotka? Oczywiście, że tak. Po to, co Go tam spotkało właśnie udał się Zbawiciel, by tak jak Abraham nie cofnął się przed złożeniem ofiary z syna, odkupić swój naród, a potem wszystkie narody przez swoją krew. Jeżeli uważasz, że Żydzi ponoszą z tego tytułu szczególną winę, to tylko o tyle masz rację, że Bóg karze wybranych podwójnie(Iz. 40:2). Ale równocześnie odpowiednio większa miłość jest im zarezerwowana. Czy poganie są wobec tego poszkodowani? Bynajmniej. I tak nie są w stanie wykorzystać tej miary, która jest im dana. A więc zabójcą Jezusa był nasz grzech zarówno żydowski jak i pogański. Kiedy ofiara się dopełniła przyszedł czas budowania Kościoła. Znowu odpowiedzialność za sprawę powierzona została synom Izraela. Tak dokończyli fundament rozpoczęty przez proroków. Kościół rozwijał się w ten sposób do momentu, aż nie przejął władzy „nad światem” (wtedy Rzymem). Niektórzy mówią, że był to początek rozwoju na wielką skalę. Inni, że jeden z większych błędów, początek tragicznych wypaczeń Symptomatyczny jest wszelako fakt, że judaistyczni Żydzi (mesjańscy) - prawowite gałęzie drzewa oliwnego „zapadły się od tego momentu pod ziemię” pozostawiwszy szczepy pogańskie własnym żywiołom. Jaki był dalszy los Żydów? Paweł mówi, że owszem została usunięta, ale tylko część gałęzi i to na pewien określony czas. Że kiedy dopełni się liczba pogan, zostaną na powrót wszczepione. Ja nie wiem, jak wyrażali swą wiarę Żydzi, którzy nie mogli już tak jak w pierwszych wiekach dokonywać tego w tradycji judaizmu. Wg mnie gdzieś się zaszyli, bo skoro Jezus zapowiedział dwie owczarnie, nie przypuszczam, by oddał tę pierwszej wilkom. Raczej oślepił drapieżników tak, że Jego owieczek nie zauważali. Nie porzucił bowiem Pan ludu, który uprzednio sobie wybrał.(Rzym. 11:2-5) Dziś Izrael wrócił do swych domostw. Od wczoraj gałęzie wracają na swe miejsce. Jutro dokona się czas pogan: „Przeciwko pasterzom zwraca się mój gniew, kozły ukarzę, gdyż Pan Zastępów ujmie się za swoją trzodą, za domem Judy i uczyni z nich wspaniałego rumaka bojowego. Z niego wywodzi się kamień węgielny, z niego palik namiotu, z niego łuk bojowy, z niego pospołu wszyscy mocarze. I będą wszyscy jak bohaterzy, którzy w bitwie depczą wroga jak błoto uliczne, walcząc tak, że wstydem okrywają jeźdźców, gdyż Pan jest z nimi. I wzmocnię dom Judy, i wybawię dom Józefa. Sprowadzę ich z powrotem, gdyż lituję się nad nimi. I będą takimi, jak gdybym ich nie odrzucił, ponieważ Ja jestem Panem, ich Bogiem, i wysłucham ich. Efraim stanie się podobny do bohatera, a ich serce radować się będzie jakby od wina. Ich synowie zobaczą to i będą się radować, ich serce będzie się weselić w Panu. Zaświstam na nich i zgromadzę ich, gdyż ich odkupię; i będą tak liczni jak niegdyś. Chociaż ich rozproszyłem pośród ludów, jednak będą pamiętali o mnie w dalekich krajach, odchowają swoje dzieci i wrócą. Sprowadzę ich z powrotem z ziemi egipskiej i zgromadzę ich z Asyrii. Sprowadzę ich do ziemi Gilead i do Libanu, lecz nie starczy dla nich miejsca. Gdy będą przechodzili przez niebezpieczne morze, On w morzu rozbije fale, i wyschną wszystkie głębie Nilu. Upokorzona też będzie pycha Asyrii, a berło władcy Egiptu zniknie. I wzmocnię ich w Panu, i będą postępowali w jego imieniu - mówi Pan.”(Zach. 10:3- 12) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. No 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 04:44 Choć wybranymi są tak Żydzi, jak i poganie, nadal Izrael jest narodem wybranym, obok którego zaistniał naród pogan jako druga owczarnia: „Mam i inne owce, które nie są z tej owczarni; również i te muszę przyprowadzić, i głosu mojego słuchać będą, i będzie jedna owczarnia i jeden pasterz.”(Jan. 10:16) Jedno będą – podobnie mówił o małżeństwie – jedno będą, ale i w małżeństwie nadal mamy rozdział płci – nieprawdaż? Jezus mówi o dwóch owczarniach w jednym Duchu. Niektórzy uważają, że istnieje coś takiego jak duchowy Izrael, a skład którego wchodzą Żydzi i poganie. Podpierają się przy tym słowami Pawła: „A żebyście nie mieli zbyt wysokiego o sobie mniemania, chcę wam, bracia, odsłonić tę tajemnicę: zatwardziałość przyszła na część Izraela aż do czasu, gdy poganie w pełni wejdą, i w ten sposób będzie zbawiony cały Izrael, jak napisano: Przyjdzie z Syjonu wybawiciel I odwróci bezbożność od Jakuba.”(Rzym. 11:25-26) Zdają się nie zauważać, że nigdzie nie mamy w Biblii duchowego Jakuba w rozumieniu wierzących pogan, bowiem Jakub to Izrael. Zdają się nie zauważać, że przez cały czas Paweł w swym liście rozróżnia: wy – poganie i oni – Żydzi, że gałęzie wszczepione nie stają się naturalnymi, choć czerpią z tego samego soku i pnia, że dla waszego dobra stali się przeciwnikami ewangelii, ale tylko do czasu. Przeciwnikami stały się natomiast jedynie odłączone gałęzie, bo nie pozostawione i też do czasu, kiedy nie odwróci bezbożności od Jakuba. Było nie było niektórzy ustąpili nam miejsca i obyśmy go nie stracili. Ale gdy minie czas decyzji, Mesjasz powróci do spraw Izraela, „Bo oto w owych dniach i w owym czasie, gdy odmienię los Judy i Jeruzalemu, zgromadzę wszystkie narody i sprowadzę je do Doliny Józafata i tam się z nim rozprawię z powodu mojego ludu i mojego dziedzictwa, Izraela, ponieważ rozproszyli je między ludy pogańskie i podzielili mój kraj. O mój lud rzucali losy, dawali chłopca za ladacznicę, a dziewczynę sprzedawali za wino, aby pić. A ty, Tyrze i Sydonie i wy, wszystkie okręgi filistyńskie - czego chcecie ode mnie? Czy chcecie mi odpłacić za to, co Ja uczyniłem? Jeżeli wy chcecie mi odpłacić, to Ja waszą odpłatę skieruję bardzo szybko na waszą głowę! Bo wy zabraliście moje srebro i złoto, a drogocenne moje klejnoty wzięliście do swoich świątyń. Synów Judy i synów Jeruzalemu sprzedaliście Jończykom, aby ich oddalić od ich ojczyzny. Oto Ja znowu sprowadzę ich z miejsca, dokąd wy ich sprzedaliście, a należną wam za to odpłatę skieruję na waszą głowę. I sprzedam waszych synów i wasze córki w ręce synów Judy, a ci sprzedadzą ich Sabejczykom, ludowi dalekiemu. Tak powiedział Pan. Obwołajcie to wśród narodów! Ogłoście świętą wojnę! Powołajcie pod broń bohaterów, niech przyjdą i wyruszą wszyscy wojownicy! Przekujcie swoje lemiesze na miecze, a swoje sierpy na oszczepy! Kto słaby, niech mówi: Jestem bohaterem! Przychodźcie śpiesznie, wy, wszystkie okoliczne narody! Zbierzcie się! Panie, sprowadź tam swoich bohaterów! Niech poruszą się ludy i przyjdą do Doliny Józafata, bo tam zasiądę, aby sądzić wszystkie okoliczne narody. Zapuśćcie sierp, gdyż nadeszło żniwo! Przyjdźcie, zstąpcie, bo pełna jest prasa; pełne są kadzie, gdyż złość ich jest wielka! Tłumy i tłumy zebrane w Dolinie Sądu, bo bliski jest dzień Pana w Dolinie Sądu. Słońce i księżyc będą zaćmione, a gwiazdy stracą swój blask. Pan zagrzmi z Syjonu i wyda swój donośny głos z Jeruzalemu, tak że zadrżą niebiosa i ziemia. Lecz dla swojego ludu Pan jest ucieczką i twierdzą dla synów Izraela. I poznacie, że Ja, Pan, jestem waszym Bogiem, który mieszkam na Syjonie, świętej mojej górze. Wówczas Jeruzalem będzie święte, a obcy już nie będą przez nie przechodzili. W owym dniu góry będą ociekać moszczem, a pagórki opływać mlekiem, i wszystkie potoki judzkie będą pełne wody, a z przybytku Pana wypływać będzie źródło i nawodni Dolinę Akacji, Egipt zamieni się w pustynię, a Edom w goły step z powodu gwałtu zadanego synom Judy, gdyż w ich ziemi przelewali krew niewinną. Lecz Juda będzie zamieszkana po wszystkie czasy, a Jeruzalem po wszystkie pokolenia. I pomszczę ich krew, której dotąd nie pomściłem. A Pan zamieszka na Syjonie.”(Joel. 3:6-26) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: No 2 IP: *.no.powertech.net 01.03.04, 10:48 przeczytalem, dziekuje, nie moge teraz odpowiedziec , mam jeszcze obowiazki zawodowe, wroce napewno pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: No 2 IP: *.no.powertech.net 02.03.04, 17:59 wlasnie siadlem przed maszyna z zamiarem odpisania do ciebie, lecz wpierw przejrzalem poprzednie posty i odeszla mnie ochota na pisanie. Wziela mnie zlosc, ze znowu moje posty, tym razem nie te gdzie sie wyglupiam, bo do wyglupiania przez innych wyglupialskich jestem (bylem) zmuszony, zwlaszcza, ze jeden z postow teraz wycietych, byl malym ogniwem do naszej dyskusji. Powiedz mi jak ja moge dzielic sie z toba pogladami, jak za toba stoi zgraja cenzorow z nozycami, sluzacymi ci do pomocy. Zaiste, jest to dyskusja zyda z chrzecijaninem podobna jak ta dwa tysiace lat temu, badz ta wlokoca sie od 1917, do 1989, tylko forma narazie jest lagodna. Gratuluje "zwyciestwa intelektualnego nad gojem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: No 2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.04, 20:39 Nie wiem z. co takiego smarowałeś, że tną. Ważne, że obecne posty nadal są na miejscu. Myśli wymieniasz z gojem i nie wiem o kimkolwiek za mną. Przywoływanie roku 1917 nie jest szczęśliwe. Zadeklarowanych miłośników siedemnastki w narodzie wybr. nie było wielu (za to wszyscy ich znają :))). Z drugiej strony więzi obecne we wspólnocie przez setki lat całkiem nieźle pasowały do nowych idei. Dlatego taki sukces odniosły one na gruncie izraelskim. To uszło chyba uwadze rewolucjonistów – nie przewidzieli, że poza potomkami Jakuba nikt nie był przygotowany do tego niezwykłego eksperymentu, pełnego chrześcijańskich patentów – to też daje wiele do myślenia. Zupełnie inną sprawą było natomiast opowiedzenie w czasie wojny się po stronie „znośniejszego” wroga, które zaważyło na okresie powojennym. Zwycięstwem może być tylko zbliżenie się do prawdy, czego obu nam życzę, a nie pozorny wynik dyskusji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: No 2 IP: *.no.powertech.net 04.03.04, 17:25 wypadaloby powiedziec dzien dobry!, po pewnym czasie. Nie wiedzialem, ze jestes takim samym gojem jak ja. Nie wiem moze jestes, moze nie jestes. Nie jest wlasciwie to takie wazne! Uznajesz nadrzednosc zydow nad soba, powolujac sie ,a wlasciwie interpretujac Biblie w taki sposob jak to przytaczales, to Twoja sprawa. Mnie nie przekonujesz, chociazby z tego powodu, ze w twoich wywodach sa tak glebokie sprzecznosci, zeby nie powiedziec swiadome naciaganie, abym mogl to uznac!. - pierwsze; postawiles pytanie, abym byl laskaw przedstawic jaka definicje narodu wybranego sformulowal Jezus i zastrzegles sie, abym przytoczyl Jego slowa a nie moje. Powiem moze wpierw, ze Twoje zastrzezenie bylo niepotrzebne. Rozumiem prawidla rzeczowej dyskusji, aczkolwiek to obecnie traktuje jako rozmowe. Nie bardzo jestem natomiast pewien czy Ty tym samym rygorom sie podporzadkowujesz, gdy stawiasz pytanie i zaraz jednoczesnie lawinowo na nie sam odpowiadasz, ale niech Ci bedzie. Wlasciwie sam zapytales i sam sobie odpowiedziales; cytuje Ciebie samego, cytujacego (Jan.10:16)"choc wybranymi sa tak Zydzi jak i poganie, nadal Izrael jest narodem wybranym obok ktorego zaistnial narod pogan jako druga owczarnia. Mam i inne owce, ktore nie sa z tej owczarni; rowniez i te musze przyprowadzic, i glosu mojego sluchac beda, i bedzie jedna owczarnia i jeden pasterz. Rozumiem to jasno; Chrystus mowi w tym miejscu o dwoch owczarniach w czasie terazniejszym, ale o jednej owczarni mowi w czasie przyszlym! Wiec jedna owczarnia i tyle!!! (Jan 4:22, 23)...zbawienie bierze poczatek od Zydow. Nadchodzi jednak godzina, owszem juz jest, kiedy prawdziwi czciciele beda oddawac czesc Ojcu w Duchu i w Prawdzie. Czyli, koniec z ich wybranstwem! (Lukasz13:22, do 30)....."Powiadam wam,nie wiem, skad jestescie. Odstapcie ode Mnie wszyscy dopuszajacy sie niesprawiedliwosci!...... Przyjda ze wschodu i zachodu, z polnocy i poludnia i siada za stolem w krolewstwie Bozym. Tak oto sa ostatnimi, ktorzy beda pierwszymi, i sa pierwsi, ktorzy beda ostatnimi: Potwierdza odrzucenie zydow Sw. Pawel w liscie do Galatow (Ograniczone zadanie Prawa 28)Nie ma juz Zyda, ani poganina, nie ma juz niewolnika ani czlowieka wolnego, nie ma juz mezczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jestescie kims jednym w Chrystusie Jezusie. Kims jednym, koniec kropka! Tyle cytatow, wniosek; Jedna owczarnia, nie dwie jakbys chcial, a zydzi wogole bo przeciez do dnia dzisiejszego Chrystusa nie uznali, jak wiec moga uznawac dwie owczarnie?. Przepraszam, ale bredzisz, w swietle miedzy innymi przez ciebie przytoczonych cytatow, ale raczej, cos innego, probujesz pobeltac w slabych glowkach. "przywolywanie roku 1917 nie jest szczesliwe. Zadeklarowanych milosnikow siedemnastki w narodzie wyb. nie bylo wielu (za to wszyscy ich znaja): Tak dobrze to podkreslasz wszyscy ich znaja i trudno nie znac, byli inspiratorami, wykonawcami dziela zaglady narodu rosyjskiego w pelnym tego slowa znaczeniu, byli mozgiem calej operacji i wcale nie tak malo bo uczestniczyly i pomagaly tabuny biedoty zydowskiej, ktora w tym szukala swojej szansy. Bez niej, operacja by sie nie powiodla. Drwiaco piszesz po stronie "znosniejszego" wroga.Opowiedzenie sie po stronie zydowskich rewolucjonistow, elementow kryminalnych innych nacji, bylo rzeczywiscie opowiedzeniem sie po stronie , jak to okresliles "znosniejszego" wroga, ale tak jest zawsze. Ci rownierz szukali w tym swojej szansy!. Pomoge ci!, nawet gdyby rodzima wladza byla az tak przestepcza do swoich poddanych, to zamach na nia bylby usprawiedliwiony pod jednym warunkiem a mianowicie zalegalizowania sie rewolucjonistow poprzez wlasciwe, prawidlowe uczynki wobec ludu. Niestety praktyka byla inna. To przede wszystkim miliony, miliony nic nikomu winnych prostych ludzi, padlo ofiara zbrodni komunistycznej w swym jadrze pochodzenia zydowskiego z Leninem i Stalinem na czele. Polakow tez nielepiej potraktowano!. Wlasnie post w ktorym pisalem o zachowaniu sie obecnego prezydenta Polski, zostal wyciety, bo napisalem w nim , ze ojciec Kwasniewskiego, stary Stoltzman, zyd rosyjski, jako czolowy NKWD-wiec, bral udzial w egzekucjach w Katyniu! Wlasnie my tutaj winnismy rozmawiac o prezydencie Stoltzmanie vel Kwasniewski a nie o Pismie Swietym w co zostalem przez Ciebie wciagniety, co zreszta rozumiem bo tam szukales usprawiedliwienia dla zydowskich potwornych zbrodni, nie znanymi dotychczas w historii. To, ze z Twoja interpretacja dzialalnosci obecnego prezydenta sie nie zgadzam i to nie w jakiejs czesci, lecz zupelnie, to zapewne cie nie dziwi. Uwazam, ze jest to dzialalnosc, nie tylko nie wlasciwa, lecz tak jak wszystko poprzednie, wysoce kryminalne. Skutki juz widac golym okiem. To jest katastrofa nie tylko w bycie prostego ludu, to jest katastrofa Panstwa Polskiego. Mysle, ze ona jest juz, za "progiem" i jeszcze za naszego zywota ja zobaczymy. Czy widziales (jest to pytanie retoryczne) ile najwyzszych odznaczen otrzymal, od wszystkich panstw z Europy Zachodniej!.Jest nimi obwieszony jak choinka! Jeszcze nigdy, nikt przednim nie byl tak totalnie obsypany krzyzami i medalami. Przeciez to jest dowod!. ON jest zdrajca Narodu Polskiego, ON sprzedal panstwo polskie. Prosze o jedno, nie zycze sobie abys komentowal te wlasnie slowa. Ja sam sobie zycze w tym momencie, nie tylko nie miec racji, lecz abym nadawal sie do szpitala psychiatrycznego. Zalewajac mnie lawina cytatow biblijnych, nie odpowiedziales, miedzy innymi jak to bylo z tym niedawnym wystapieniem noworocznym, mowil tak, czy nie mowil, prosze nie zaslaniaj tego wszystkiego biblia. pozdrawiam gojowskim Do widzenia p.s jestes religioznawca?, zyjesz z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Żydzi i Kościół IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 22:00 Czy słyszałeś taką historię: Mówi Zenek Felkowi – słyszałeś, że teraz jeździmy prawą i lewą stroną jezdni? – jak to? - odpowiada Felek. – Zlikwidowali linię środkową (Zenek). – Aaa skonstatował Felek. Jezus w (Jan 4:22, 23) ani nie wspomniał, ani nie kwestionował wybrania Żydów. Mówił o oddawaniu czci i roli świątyni. Zapowiedział nadchodzącą zmianę, zgodnie z którą świątynią stały się nasze ciała. Dodał też, że zbawienie pochodzi od Żydów. Dlaczego odebrano ten honor świątyni jerozolimskiej? „Jedna owczarnia i tyle”. W Jezusie nie ma ani kobiety, ani mężczyzny. Doprawdy „i tyle” nie jest dostatecznym argumentem. Jeżeli nadal nie jesteś przekonany sprawdź, że nawet później, kiedy wśród wierzących pojawili się poganie, inne były wymagania wobec nich, a inne wobec Żydów. Nie podlegali całej masie obowiązków stawianych przez zakon(Dz.Ap. 15). A choć zbawienia dostępowali wszyscy różne było wybranie Żydów i różne pogan. Napisałeś: „Potwierdza odrzucenie żydów Św. Paweł w liście do Galatów (Ograniczone zadanie Prawa 28)Nie ma już Żyda, ani poganina, nie ma już niewolnika ani człowieka wolnego, nie ma już mężczyzny ani kobiety, wszyscy bowiem jesteście kimś jednym w Chrystusie Jezusie. Kimś jednym, koniec kropka!” To zwykła nieprawda. Gdzie tu masz wątek odrzucenia, które byłoby przecież potężną karą? Czy naprawdę widzisz, że nie ma już mężczyzny, ani kobiety?(zaczynam się powtarzać). To prawda, że przybliżyło się Królestwo, w którym wiele rzeczy zaniknie, a inne zmienią swój kształt. Póki co ziemia nie jest jeszcze pod władzą Królestwa, przyjście powtórne jest jeszcze przed nami, a ja wolę zachwycać się płcią piękną, niż być jej pozbawionym. Jeszcze świat istnieje i Żydzi są Żydami, jak im zostało postanowione. „Pytam więc: Czy Bóg odrzucił swój lud? Bynajmniej. Przecież i ja jestem Izraelitą, z potomstwa Abrahama, z pokolenia Beniamina. Nie odrzucił Bóg swego ludu, który uprzednio sobie upatrzył..... (Rzym. 11:1-2) Łukasz 13. również - mówi o dopuszczających się niesprawiedliwości, nie zaś o Żydach jako takich. Jak wiesz w każdym narodzie są prawi i nieprawi. Żydzi nie stanowią tu wyjątku. Mówisz, że pytam i sam sobie odpowiadam. Chciałem byś miał materiał do polemiki. Dostrzegam w Twej linii wątłe miłosierdzie dla narodu Jezusa. Motywujesz to ich grzesznością i wykorzystujesz fakt, że Pasterz wyciągnął ich brudy na wierzch. Czy uważasz, że jest gdzieś naród który ostałby się przed podobnym nawiedzeniem? Ja nie mam co do tego wątpliwości. Służba Jezusa nie wykraczała poza Izrael, choć później Żydzi zanieśli zbawienie poganom(Mat. 15:24). Pod sam koniec Jezus powiedział im: „Nie wy mnie wybraliście, ale Ja was wybrałem i przeznaczyłem was, abyście szli i owoc wydawali i aby owoc wasz był trwały, by to, o cokolwiek byście prosili Ojca w imieniu moim, dał wam. To przykazuję wam, abyście się wzajemnie miłowali. Jeśli świat was nienawidzi, wiedzcie, że mnie wpierw niż was znienawidził.(Jan. 15:16- 18) Czyli wybranie nastąpiło znów spośród narodu wybranego, a źródłem nienawiści nie byli Żydzi, ale świat – dopiero potem słudzy świata. Czy kochamy się tak, jak nam zalecił Nauczyciel? Czy kochamy naród, z którego zbawienie wzięło początek i za które synowie jego położyli życie? Czy wolimy się pastwić szukając tylko zdrajców, realizując szelmowski, szatański plan sprzeciwu wobec Żydów? Czy odniesiesz się do słów wypowiedzianych przez proroka Joela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Żydzi i Kościół IP: *.no.powertech.net 07.03.04, 17:17 dzien dobry! odpowiem ci na kazdy Twoj post, lecz bede skracal swoje wypowiedzi, poniewaz nie trzymasz sie meritium sprawy a nawet zaczynasz , jesli nie szydzic, to przynajmiej podsmiewac sie i nie z moich slow a slow JEGO i Apostola, chodzi o wypowiedz o kobietach. Tez lubie kobiety i sa ozdoba naszego marnego zycia, ale nie to bylo tematem. Problem z odpowiedzia zakrywasz usmieszkami! Wciagnales mnie na plan Bibli i Ewangelii i jak wszyscy stojacy swiadomie na gruncie klamliwej interpretacji, masz w rzeczowej rozmowie duze problemy: piszesz Rzym11:1-2 "nie odrzucil swego ludu, ktory uprzednio sobie upatrzyl" wyrwane z kontekstu, nic to nie mowi, dodaje wiec za Ciebie Rzym 10:11-13: .....nie ma juz roznicy miedzy Zydem a Grekiem,........albowiem kazdy; kto wezmie imienia Panskiego bedzie zbawiony! - Czy odniose sie do slow proroka Joela?. Pokrotce, cytujac to co napisales; "czy wolimy sie pastwic szukajac tylko zdrajcow, realizujac szelmowski, szatanski plan sprzeciwu wobec Zydow"? Odpowiem, ci za Janem 8:44 gdzie Jezus mowi do Zydow; "Wy macie diabla za ojca i chcecie spelniac pozadanie Waszego ojca. Od poczatku byl on zabojca i w prawdzie nie wytrwal, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mowi klamstwo, od siebie mowi, bo jest klamca i ojcem klamstwa. To powiedzial Chrystus do Zydow. Nie dotycza te slowa Zydow, ktorzy sie odwrocili od klamstwa i szatana, i tyle!! Cos Ci powiem, zeby zakonczyc ten post. Nie wiadomo ile ksztalciles sie w przekrecaniu slow, ale jak sam widzisz jak to wyglada i jak bez trudnosci wylazi "szydlo z wora" do zobaczenia w nastepnym poscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Żydzi i Kościół IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:42 Witam z. Wyłazi szydło z worka:) Drogi z. Ja bronię zaniku różnic i bronię równej możliwości dostępu do Pana, kiedy jesteśmy „w Chrystusie”. W tym stanie nie ma Żyda i nie ma kobiety. Poza tym różnice obowiązują. Więcej – jeśli chodzi o ciało (nie ducha) jest pierwszeństwo łaski (Rzym 1:16) i pierwszeństwo zbawienia (Mat 10:6). Kiedy Paweł mówi: „Nie masz bowiem różnicy między Żydem a Grekiem, gdyż jeden jest Pan wszystkich, bogaty dla wszystkich, którzy go wzywają.”, nawiązuje do słów: „Powiada bowiem Pismo: Każdy, kto w niego wierzy, nie będzie zawstydzony.”, i dlatego kończy: „Każdy bowiem, kto wzywa imienia Pańskiego, zbawiony będzie.” W czasie służby Jezusa poganie generalnie nie byli uwzględniani w „dostępie do łaski”, a i później, kiedy zbawianie zostało i im poruczone było to tak duże novum, że Paweł musiał specjalnie podkreślać ten fakt. Ale nie zapominajmy (Rzym 1:16). Dziękuję, że odpowiedziałeś na słowa proroctwa Joela: „i tam się z nim rozprawię z powodu mojego ludu i mojego dziedzictwa, Izraela, ponieważ rozproszyli je między ludy pogańskie i podzielili mój kraj”; „Bo wy zabraliście moje srebro i złoto, a drogocenne moje klejnoty wzięliście do swoich świątyń. Synów Judy i synów Jeruzalemu sprzedaliście Jończykom, aby ich oddalić od ich ojczyzny. Oto Ja znowu sprowadzę ich z miejsca, dokąd wy ich sprzedaliście, a należną wam za to odpłatę skieruję na waszą głowę. I sprzedam waszych synów i wasze córki w ręce synów Judy, a ci sprzedadzą ich Sabejczykom, ludowi dalekiemu”; „Pan zagrzmi z Syjonu i wyda swój donośny głos z Jeruzalemu, tak że zadrżą niebiosa i ziemia. Lecz dla swojego ludu Pan jest ucieczką i twierdzą dla synów Izraela. I poznacie, że Ja, Pan, jestem waszym Bogiem, który mieszkam na Syjonie, świętej mojej górze. Wówczas Jeruzalem będzie święte, a obcy już nie będą przez nie przechodzili”. Twoja odpowiedź brzmiała: "...”Wy macie diabla za ojca i chcecie spełniać pożądanie Waszego ojca. Od początku był on zabójca i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. To powiedział Chrystus do Żydów. Nie dotyczą te słowa Żydów, którzy się odwrócili od kłamstwa i szatana, i tyle!!” Pozwolisz, że odpowiedzi nie skomentuję, bo jest nie na temat. Odniosę się do jednego - Zacytowałeś, że Jezus mówi to do Żydów. Z kim Jezus rozmawiał w Jan. 8? „Potem uczeni w Piśmie i faryzeusze przyprowadzili kobietę przyłapaną na cudzołóstwie, postawili ją pośrodku. I rzekli do niego:.......” Dodajmy, że kiedy trwała dyskusja między Nim a faryzeuszami, „wielu uwierzyło w niego.(Jan. 8:30) Czy wiesz, że Piotra też wyzwał od szatana? I pytasz ile kształciłem się w przekręcaniu słów?......... Ciekawe, co też powiedziałby dziś o nas i naszych pasterzach, drogi „sprawiedliwy”... Zwłaszcza o nas. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. srebro i złoto IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:48 „Bo wy zabraliście moje srebro i złoto, a drogocenne moje klejnoty wzięliście do swoich świątyń. Synów Judy i synów Jeruzalemu sprzedaliście Jończykom, aby ich oddalić od ich ojczyzny.” Największym skarbem Starego Przymierza jest Słowo, którego Żydzi byli i są pierwszymi szafarzami. Prawda jest taka, że Słowo poznawane w ojczystych językach nie oddaje tak przesłania jak czytane i rozumiane w oryginale. Paweł powiada, że Pismo skoncentrowane w obszarze historii Izraela jest dla nas bezcenną nauką, poznaniem dobra i zła, ostrzeżeniem przed przewrotnością natury ludzkiej – „A to wszystko na tamtych przyszło dla przykładu i jest napisane ku przestrodze dla nas, którzy znaleźliśmy się u kresu wieków.”(1 Kor. 10:11) Bo pierwotnie przewrotni – obłudni byliśmy, jesteśmy wszyscy. „Niektórzy...” nie dopuszczają tego do świadomości. Zamiast karczować wewnętrzny ugór, lekceważą swój niepewny los bez refleksji wyciągając „sprawiedliwe” ręce do tych, którzy i tak podwójną karę przyjęli. Tym gorzej jeśli owocem tego trudu jest zniechęcanie Żydów do poznania prawdy. Niechaj tych biedaków i nas, i swój naród ma Pan w swej opiece. Zresztą kto jest bliżej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. 1917 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 05:40 Uważasz, że „byli inspiratorami, wykonawcami dzieła zagłady narodu rosyjskiego w pełnym tego słowa znaczeniu, byli mózgiem całej operacji i wcale nie tak mało bo uczestniczyły i pomagały tabuny biedoty żydowskiej, która w tym szukała swojej szansy. Bez niej, operacja by się nie powiodła.” Barbarzyństwo nie jest z natury cechą Żydów, wyłączając jednostki. Jest natomiast częścią historii naszych wschodnich sąsiadów, podobnie jak totalitaryzm. Dziś zresztą znów zdają się oglądać w jego stronę. Przez setki lat tak Polacy i Żydzi równo najedli się władzy moskiewskiej. Nam było nawet łatwiej z tytułu liczebności, pewnej autonomii państwowej. Nie mieliśmy typowych Żydom pogromów. System rosyjsko-radziecki był bardziej niż inne bezlitosny dla swoich obywateli (jest to obce żydowskiej mentalności i historii), w tym Żydów. Takich prześladowań, zagłodzenia milionów rodaków nie spotkamy nawet w faszystowskich Niemczech. Czy w machinie zarządzającej byli Żydzi? Owszem, tak zresztą jak i Polacy. Czy wobec tego Polacy ponoszą winę za rosyjskie barbarzyństwo? Tylko indywidualnie, nie jako naród. To samo dotyczy Żydów. Charakter wschodniej władzy był podobny wszędzie, niezależnie od tego, kto był jej przedstawicielem. Po wkroczeniu Rosjan w ‘39 deportacja objęła zarówno Polaków jak i Żydów. Przy czym w proporcjach Żydzi wypadli znacznie gorzej. Powojenny aparat nacisku wydobył dla swych celów proporcjonalnie więcej Polaków niż Żydów, co mogłoby świadczyć to o większym oporze tej grupy wobec systemu. Czy drwiące jest, jak mówisz, określanie Rosjan mianem znośniejszego wroga? Dla mnie nie. Za ich przyczyną zginęło jak się ocenia 300-500 tys. Polaków, nie wyłączając Żydów i komunistów. Wynik niemiecki to 4 700 000 Polaków, w tym 3 000 000 Żydów. Stalin był wg Ciebie Żydem... to bardzo ciekawe. „Biedota żydowska”..., o której piszesz generalnie i z natury trzymała się z boku nowych masowych zjawisk. Nie tylko w 1917, ale przez setki lat. Zrozumiałe, że mogła budzić ich sympatię idea równości i sprawiedliwości, której tak pragnęli. Wróć jeszcze raz do refleksji, że wynalazca „siekierki” nie zamierzał pastwić się nią nad bliźnim, ale chciał pomóc mu lepiej budować swą egzystencję. Udowodnił to uzyskawszy w pełni możliwość decydowania o tym w swoim własnym kraju. Inni natomiast to pożyteczne narzędzie użyli do przelania niewinnej krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: 1917 IP: *.no.powertech.net 07.03.04, 17:59 zanim odpowiem, jeszcze ostatnie chyba najwazniejsze! Kazdy Zyd moze bys w owczarni Chrystusowej i wszyscy bez wzgledu na kolor skory, rasy, pochodzenia spolecznego! Odpowiedz mi, kto moze byc, poza Zydami w "owczarni Kajfasza"? To nam odpowie, kto, kogo dyskryminuje!? Rok 1917 barbarzynstwo z pewnoscia nie jest cecha wylacznie Zydow, my tez mamy naszego Dzierzynskiego ich Zydow wspolnika do rzezi. Stojac wobec faktow ludobojstwa jakich najwieksi barbarzyncy sie nie dopuscili, powszechnie znanych i popelnionych i zorganizowanych przez Zydow, chwala Bogu Najwyzszemu, ze byly wsrod nich nieliczne tez wyjatki, ktore nie chcialy w tym uczestniczyc! Proby Twoje zrzucenia zydowskiej winy na Rosjan, sa zrozumiale, co bezpodstawne; to Zydzi byli i Mozgiem i Sprawca tego Krwawego Dziela i nikt im tego nie zdejmie, ...ZOSTALO TO ZAPISANE!...pisanie, ze jest to obce zydowskiej mentalnosci nie zgadza sie z faktami, tak pod reka, sam jacus kuron, bez cienia wstydu, rozpisuje sie jakie to katowanie spuszczali, niewinnej polskiej mlodziezy! Nieudolne i zalosne sa Twoje proby przerzucenia zorganizowanej zbrodni zydowskiej, na inne narody i probe odwrocenia wcisniecia klamstwa o przesladowaniu zydow w 1939 roku przez Rosjan. Przez Rosjan powiadasz, a co te cielsko rosyjskie mialo do powiedzenia?, co ono wiedzialo co sie dzieje? Niestety to Zydzi mieli totalna wladze, to komisarze NKWD-e, prawie wszyscy bez wyjatku, pochodzenia zydowskiego, byla panem zycia i smierci i jak postepowali to wiem rowniez z przekazu rodzinnego!. Stalin wedlug Ciebie nie byl Zydem, nie? to kim byl?...... Biedota zydowska, wedle ciebie, z natury stala z boku.........ale zaraz dalej, nie mozesz wytrzymac, zeby jakos ja rozgrzeszyc i dodajesz.....zrozumiale, ze mogla budzic ich sympatie idea rownosci i sprawiedliwosci, ktorej tak pragneli.....ho! ho! ho!....tak pragneli i co staneli sobie z boczku, ciekawy jest Twoj sposob rozumowania?! Szkoda, ze nie jestem mlodszy, po Twoich naukach.....kto to wie co za "dziecie" by ze mnie wyroslo!. Apropo`s siekierki, ja znam w rekach zydowskich, nie siekierke, a Mlot i Sierp, ktorymi wymachiwali lepiej jak Swastyka, jak ich pobratymiec czerwony z Berlina. Znasz ten dowcip z peerelu o godle polskiego robotnika, nie to Ci powiem; "na glowie mlot, na gardle sierp a w oczach gwiazdy. Ale, zeby Cie nie smucic, powiem Ci , mlot i sierp z "godla robotnika" zginely, ale gwiazdy wciaz mu w oczach swieca i nie moze na nie przejrzec, ale z drugiej strony zasmuce Cie troche; wszystkie wroble cwierkaja na dachu, ze robol polski, chce przejrzec na ocyy.....aaj wajj!, co to bedzie?! pozdrawiam i do zobaczenia w nastepnym poscie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Kajfasz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:17 Możliwe, że nie zgadzasz się jeszcze z obrazem, w którym żydowscy uczniowie Jezusa pielęgnują żydowskie zwyczaje i prawo, tak jak im to wskazuje poznanie. Ale tak było. Dziś również funkcjonują wspólnoty Żydów Mesjańskich i zdarza się, że niektórzy rabini uznają w Jezusie Mesjasza. Owczarnie funkcjonują jedna 2000 lat, druga prawie dwa razy tyle. Jeżeli Jezus ustanowił dwie pomimo wspólnoty Ducha to znaczy, że nie miał zamiaru unifikacji. Potwierdzili to uczniowie podczas tzw. pierwszego Soboru Jerozolimskiego. Sprawę odwracać poczęły rządy chrześcijan - wywodzących się z pogaństwa duchownych, a nawet świeckich władców. Piszesz: „Każdy Żyd może być w owczarni Chrystusowej”. Zawsze mógł. Tylko im dalej od zmartwychwstania tym rzadziej było to dla niego bezpieczne. O ile mi wiadomo Żydzi wierzący w Jezusa, tak jak to miało miejsce, gdy chodzili z Nim po ziemi Izraela, musieli w pewnym momencie zejść do podziemia - aby przeżyć. Represje pogańskiego skrzydła narastały powoli. Ale już „święty” Konstantyn nie wyobrażał sobie wdychać w świątyni tego samego powietrza co „zabójcy Chrystusa”. Żydów szykanowano za śmierć Jezusa (zaprzeczając dziełu zbawienia, ujawniająca brak zrozumienia jego istoty) a cały naród obarczano winą za wrogi stosunek do Niego podczas procesu (druga bzdura) . Faktem jest, że również judaizm mojżeszowy w dużej części nie akceptował nawróconych. Ale to nie wszystko. Mogliby przecież w swojej izolacji jakoś funkcjonować, gdyby nie to, że wielu wpływowych chrześcijan czyniło wysiłki mające na celu całkowitą eliminację tradycji i mentalności wyznawców Tory. Dopuszczali się gwałtów, bezprawnego odbierania dzieci – krótko mówiąc porywania ich do klasztorów, a czasem bardziej opornych pozbawiano życia. Gdy już wyrzekli się całego swego dziedzictwa, mogli jako chrześcijanie oczekiwać bezpieczeństwa w pogańskiej owczarni Chrystusa, nie żydowskiej. A Żydzi? O ile wiem nie atakowali pogan za to, że nie wierzą Słowu. Tak jest po dziś dzień. Chrześcijaństwo zrobiło olbrzymi postęp – to prawda - po kilkunastu wiekach. W Portugalii inkwizycję zniesiono oficjalnie bodaj w XIX. Bronię Żydów? Raczej nakłaniam do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Kto był kim? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:19 Czyli według Ciebie nieliczne wyjątki uchyliły się przed udziałem w ludobójstwie, jakiego najwięksi barbarzyńcy się nie dopuścili. Czy 1 jest większe od 1 000? Garść było nie było w skali ruchu komisarzy zaprowadziło terror w organizacji, która „od zawsze” była kuźnią terroru..., a carowie? Obecni tam Żydzi wpasowali się w istniejącą od wieków rzeczywistość systemu – rosyjską rzeczywistość. Ale skoro wolisz, dla Ciebie Rosjanie mogą pozostawać bezwolnymi, nierozumnymi wykonawcami obcej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Repulsja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:21 Repulsja – wstręt, niechęć, odepchnięcie Jeżeli weryfikacja własnej tożsamości, z natury pożądana, doprowadza u kogoś do odrzucenia podstawowych, najważniejszych wartości, zachodzi pytanie, czy osoba taka nadal reprezentuje ciało, z którego wyrosła? Jeżeli na zdrowej tkance powstaje obca, pierwsza nie identyfikuje się z nią, chociaż z zewnątrz stanowią całość. Organizm broni się wtedy przed chorobą tym skuteczniej im mocniejsze i autonomiczne jest jego „jądro”. Dlatego nie każdy członek wspólnoty, czy nawet cała grupa, może reprezentować resztę i odzwierciedlać jej prawdziwy charakter. Wniosek ogólny jest niestety łatwiejszy od ocena konkretnych przypadków. Choroby dotykają wszystkich. Jedną z takich sytuacji znamy z przypowieści. Pewien ojciec miał dwóch synów. Któregoś razu młodszy z nich przyszedł do niego z prośbą: „Ojcze, daj mi część majętności, która na mnie przypada. Wtedy ten rozdzielił im majętność. A po niewielu dniach młodszy syn zabrał wszystko i odjechał do dalekiego kraju, i tam roztrwonił swój majątek….”. Młodzieniec jak wiemy zjechał na samo dno. Wiemy też, że w końcu wrócił mu rozsądek i zapragnął powrotu. W jego przypadku motywem była ucieczka przed krańcowym upodleniem. Ale czy dziedzictwo to tylko wartości materialne? Opowieść kończy się powrotem syna, co ojciec opisywał następująco: „syn mój był umarły, a ożył, zaginął, a odnalazł się. I zaczęli się weselić.”(Łuk. 15:12-24) Każdy człowiek ma prawo do wyborów, za które jego bliscy nie ponoszą odpowiedzialności. Jezus powiedział o prawdziwej naturze Żyda, kiedy spotkał Natanaela. Słowa te można traktować jako definicję: „Oto prawdziwy Izraelita, w którym nie ma fałszu.”( Jan. 1:47) Zburzenie starego porządku społecznego, wkroczenie na drogę budowania od podstaw nowego systemu pozwoliło niektórym Żydom, oraz wielu innym wydobyć się z izolacji i dostąpić awansu społecznego. Skorzystali na tym prekursorzy reform polit., społ. i gospod., część proletariatu. Nowi beneficjanci działali raz ze szlachetnych pobudek, często unoszeni na fali młodzieńczego buntu, raz z niskich, skupiając w swym gronie wszelkiej maści męty społeczne, prostaków i zwyrodnialców – tacy są w każdym narodzie. Jeżeli chodzi o Żydów „repulsyjnych” przyjęcie nowej ideologii odbywało się zazwyczaj drogą odrzucenia tradycji i wiary, a zwykle krótko mówiąc tożsamości, izolującej od rodziny, albo środowiska. Każdy naród posiada swą unikatową odrębność, doskonałość w obrębie której się identyfikuje. Przekroczenie granic krytycznych może oznaczać jego opuszczenie, albo funkcjonowanie na zasadzie chorej tkanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Aberracja i pozostała większość IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:23 Aberracja – to można powiedzieć głęboka zmiana natury, podstawowej struktury. Źródła rzeczywiście potwierdzają, że wśród życzliwie, entuzjastycznie witających ’39 r. Armię Czerwoną przeważali Żydzi. W pierwszym okresie poparcie, jakiego jej udzielali raczej rosło niż malało. Normalnym i tragicznym zjawiskiem był też fakt wstępowania wielu z nich w struktury nowej władzy (co wynikało ze strategii Kremla unikania przedstawicieli etnicznych), a w konsekwencji aparatu przemocy. Uczestniczyli – głównie element marginesowy – w rozbojach i represjonowaniu wroga klasowego. Zdarzało się też przejście na drugą stronę ludzi wykształconych, którzy zasilali aparat kierowniczy. Trzeba jednak pamiętać, że prawie zawsze oznaczało to zerwanie ze wspólnotą, której od tego momentu już nie reprezentowali. Powiesz, że zjawisko było masowe i wobec tego dotyczy ogółu …(?) Zjawisko powiększyło się w okresie zawieruchy wojennej, kiedy prawo przestało funkcjonować, rabowano mienie, bezkarnie napadano na lepiej sytuowanych. Ale wtedy nie decydowały przekonania tylko konieczność ratowania egzystencji, nawet życia. Złudne nadzieje sprawiedliwości społecznej szybko ustąpiły, kiedy rozpoczęły się represje wszystkich trzymających się tożsamości żydowskiej, również umiarkowanych - nieaktywnych ideowo i prawdziwie ideowych działaczy. Prześladowania objęły wszystkich od rabinów po komunistów. Kto więc stanowił reprezentację wspólnoty żydowskiej – grupka decydentów, czy ogół społeczności? W 1936 r. Żydzi stanowili 50 procent ścisłego kierownictwa KPP i aparatu centralnego. Ale w skali całej trzymilionowe społeczności żydowskiej była to kropla wielkości dziesiątej część jednego procenta…………….. Spośród obywateli polskich aresztowanych przez Rosjan na przełomie 1939-1940 r. Żydzi stanowili 25 procent. Ogółem szacuje się, że NKWD dokonało aresztowań i deportacji Żydów na sumę około 120 tys. z czego 35 tys. rozstrzelano. Żydzi w pełni potwierdzili swój patriotyzm w momencie wybuchu II wojny światowej. Pomimo prześladowań i dyskryminowania w II RP – szczególnie na obszarach kresowych, gdzie panowały duże napięcia etniczne. W obronie ojczyzny walczyło w 1939 r. ok. 100 tys. żołnierzy pochodzenia żydowskiego, co dawało 10 procent ogółu armii. Stanowili 17 procent(!) wszystkich poległych w kampanii wrześniowej. W Katyniu, Charkowie, Miednoje – mateczniku NKWD spośród 20 000 zamordowanych 800 do tysiąca było Żydami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Stalin IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.04, 16:25 Stalin – czyim był przedstawicielem? Obok niekwestionowanego, wybitnego drapieżnika władzy był to człowiek chory psychicznie z nieustannie postępującą paranoją. Był antysemitą, a wykorzystywał instrumentalnie wszystkich, którzy zechcieli swój talent oddać na jego użytek, albo byli do tego zmuszeni: Rosjan, Żydów, Polaków, Ukraińców …. Czy miał żydowskich przodków? – bo że był Żydem bardzo wątpliwe. Nie znalazłem takiej informacji, więc jeśli możesz to ją podaj. Marks np. był Żydem, ale tylko do chwili, w której zmieszał z błotem całe swoje dziedzictwo. Sam Hitler był pod wrażeniem jego analiz na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Prezydent IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 05:41 Boli Cię uznanie jakie zdobył (również w gronie wzajemnych oponentów). „To dowód zdrady...” – czy to już nie psychoza? Jednym z głównych celów dyplomacji jest zdobywanie przychylności dla własnych spraw i przekonywanie o ich słuszności. To co się zdarzyło z Polską na płaszczyźnie gospodarczej i politycznej było przed 20 laty tematyką science fiction. Gro osiągnięć przypada obecnemu prezydentowi. Naród (jak widać nie cały) to docenia. Abstrahuję od kryzysu, który dotknął również najsilniejsze było nie było Niemcy. Nie znam wątku Stoltzmana i nie wydaje mi się, by miał tu jakiekolwiek znaczenie. Wiedza, którą przytaczasz jest przenoszona pokątnie zgodnie z zasadami oszczerstw i pomówień. Grono przeciwników Aleksandra, choćby z okresu Lecha było dostatecznie silne i wpływowe by sprawę rozdmuchać. Czy papież zapraszałby do swego autka osobę o wątpliwej reputacji? Chyba nie wątpisz, że Wojtyła należy do grona najlepiej poinformowanych... Obyśmy mieli więcej takich mężów stanu jak Aleksander. Nie myśl o szpitalu psychiatrycznym i bądź zdrów:) Pozdrawiam. p.s. obydwie odpowiedzi: nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Prezydent IP: *.no.powertech.net 07.03.04, 18:29 Nic mnie nie boli!, jezeli mnie boli to, stan glowy polskiej po uderzeniu ja mlotem bolszewickim, po ktorym ma problem dojsc do siebie i wciaz ma w oczach czerwone gwiazdy. Poznasz ich po owocach!, widzimy i nie podlega to dyskusji, zreszta niedlugo przemowia w niezmiernie jasny sposob, szkoda rozmawiac. Uwazam, ze pisanie przez Ciebie o duzych osiagnieciach prezydenta, jest tak prowokujace, ze tylko przez dobre wychowanie pozwole sobie nie uzywac mocniejszych slow. Piszesz, ze nie znasz watku Stoltzmana, jesli nie znasz to czemu piszesz, ze jest to wiedza przenoszona pakatnie, zgodnie z zasadami oszczerstw i klamstw. Moze jednak cos wiesz, jesli wiesz az tak wiele, podziel sie z nami czytelnikami. Jezeli chodzi o oszczerstwa i klamstwa i dodam popelnianie przestepstw kryminalnych to spesljalizowal sie w nich wlasnie prezydent Stoltzman, tak czy nie?! Bral udzial ojciec Aleksandra Kwsniewskiego, stary Stoltzman, Zyd rosyjski, wysoki oficer NKWD-e w egzekucjach w Katyniu, tak czy nie!? TAK,czy NIE!? Papiez?, jemu tylko wspolczuje upokorzenia, jakie mu lud polski sprawil. Nie musisz pocieszac mnie z tym szpitalem psychiatrycznym. Zapewniam Cie, ze czuje sie bardzo dobrze, nie musisz wysilac sie i przekrecac mojej mysli i jeszcze raz powtarzam, ze los taki gotuje sie Polsce i ktory widze, lepiej bym sie mylil i wyladowal w szpitalu psychiatrycznym. Coz!.. udajesz jak mozesz, jak mozesz przekrecasz, nic na to nie moge poradzic, zdrowie mam dzieki Bogu nie tylko psychiczne, ale i fizyczne, co Ci potrafilem udowodnic wbrew Twojej pierwszej diagnozie o mojej schizofremii, Coz!, taki z Ciebie lekarz, jak religioznawca!, niemniej za zyczenia, samego dobrego zdrowia dziekuje i tego samego nawzajem zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. Re: Prezydent IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 15:51 Oczywiście, że życzę Ci zdrowia, byś się mylił w złych prognozach, a w szpitalu nie lądował. Nawet, jeśli błąka się jakaś wspomniana psychoza, to dla Ciebie zagrożenia ona nie stanowi, a i sukcesów prezydentowi nie odbierze. Twój młot i gwiazdy nie licują z dobrym wychowaniem. Nie znam też Twego wkładu w powodzenie naszego kraju, ale czy mógłbyś się porównać z prezydentem, albo nawet niejednym jak ich nazywasz komunistą? Ja nie chwalę poprzedniego systemu. Tak, nie znam wątku ojca prezydenta, również dziadka, pradziadka i krewnych. Wybieraliśmy mój drogi Aleksandra. Cokolwiek nie zaistniałoby w życiorysach jego przodków dla mnie i dla Tego, który powołuje władców (nie tylko Najwyższy bierze za te wybory odpowiedzialność) liczą się decyzje zainteresowanego. Prześledź sobie, jeśli masz czas, historie królów izraelskich. Przepraszam, że nakłaniam Cię głównie do lektur żydowskich, ale wiesz Kto sobie tak upodobał? (ku nauce prostaczkom – czyli mnie). To papież raczej upokorzył „fanów” prezydenta. Był też Jan Karski i inni. Ty wspomniałeś współczesnych. No i najważniejszy w tym gronie naród. Pozdrawiam. p.s. Do wątku 1917 postaram się też odnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Semita czy antysemita - za te podroz i tak zaplaca IP: *.bredband.skanova.com 29.02.04, 11:37 podatnicy w Polsce ile wart jest 'doctorat' A K Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio-pedzio [...] 29.02.04, 12:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haslo Bania Re: Olek ma odwiedzic i zrelaksowac sie w IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 12:58 Bezsensowny spor o Dyzme, ktory na szczescie odchodzi niedlugo ze stanowiska, ktore swietnie wykorzystal dla wlasnych prywatnych korzysci. Ale czego spodziewac sie bylo po komuchu, ktory kase panstwowa obrabial od kiedy dorwal sie do koryta... Odpowiedz Link Zgłoś
wtracalski Kwaśniewski w Izraelu 29.02.04, 13:34 Bardzo interesujące są powyższe wypowiedzi Narodu Polskiego o swoim Prezydencie. Wydrukuję, przetłumaczę na hebrajski i przekażę odpowiedzialnym czynnikom w Izraelu, żeby wiedziały kogo będą gościć. Z wielkim honorem do Narodu Polskiego, Wasz Wtrącalski. Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio-pedzio [...] 29.02.04, 13:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOA Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 01.03.04, 01:40 wtracalski napisał: > Bardzo interesujące są powyższe wypowiedzi Narodu Polskiego o swoim Prezydencie > . > Wydrukuję, przetłumaczę na hebrajski i przekażę odpowiedzialnym czynnikom w > Izraelu, żeby wiedziały kogo będą gościć. > Z wielkim honorem do Narodu Polskiego, > Wasz Wtrącalski. Napisz tez ze jestes kameleonem i nazwiska zmieniasz jak rekawiczki. Wchodzisz tez na rozne Forum na swiecie aby podejrzec co plebs mysli o "wybranych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Kwaśniewski w Izraelu - po instrukcje! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 13:36 Dla Hausnera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Prezydent Kwaśniewski w Izraelu IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 29.02.04, 14:20 Doczytalam do konca Wasze wypociny i az mnie trzesie! Jeden madrala wymysla Prezydentowi, ze przeprosil za nasza, polska zbrodnie (a przeciez ci ktorzy pomordowali swoich zydowskich sasiadow w Jedwabnem i Radziłowie to byli Polacy, choc pod patronatem niemieckiego okupanta) - bo woli chowac glowe w piasek i udawac, ze jestesmy jedynym narodem na swiecie ktory nie ma zadnych wad. Drugi madrala wytyka Prezydentowi, ze potknal sie na cmentarzu w Katyniu i zmysla, ze Prezydent sie przewrocil. No i co Wam z tego przyjdzie, ze sobie popsioczycie? Jak to bylo? "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem". Ten dyskutant z Japonii jest czesciowo usprawiedliwiony, ze nie wie co sie w kraju dzieje, bo to szmat drogi, TVPolonia, dostepna z satelity, nie zajmuje sie glupimi plotkami, co ten pan pewnie interpretuje jako przemilczanie, bo wyjechal (jak sam mowi) z Polski za czasow PRL-u, a wtedy to byla norma. A w ogole sprawdzcie sami, ze prawie wszystkie komentarze sa autorstwa ludzi mieszkajacych (pewnie od wielu lat) zagranica i czerpiacych swoja wiedze z internetu, opanowanego przez politycznych przeciwnikow obecnie rzadzacej opcji. No i tak sobie podbijacie pileczke, przekonujac sie wzajemnie o tym ze dobrze zrobiliscie wyjezdzajac. I tu sie z Wami zgadzam, bo narzekaczy i malkontentow nam najmniej potrzeba. Mieszkam w Polsce. Majac do wyboru prymitywnego i zadufanego w swoj chlopski rozum Walese, "absolwenta" podstawowki i Kwasniewskiego ktory zaniedbal zdanie kilku ostatnich egzaminow na studiach - wybralam tego drugiego na swojego prezydenta i ani chwili tego nie zalowalam. Wykazal sie w ciagu prawie 10 lat duzym talentem dyplomatycznym i umiejetnoscia pozyskiwania dla mojego kraju sojusznikow zarowno na zachodzie jak i na wschodzie, co nie jest latwe. Nawet Zydzi go szanuja (choc jest katolikiem) tak jak Papiez (mimo ze nie paradowal nigdy z karykaturalnie wielkim wizerunkiem Matki Boskiej w klapie, jak Walesa). Papiez interweniowal kiedy glupi proboszcz odmowil chrzescijanskiego pochowku, nie pamietam czy ojcu, czy matce Prezydenta, a teraz Zydzi chca uhonorowac naszego Prezydenta - dajac mu tytul doktora honoris causa zapewne za starania wyciszenia historycznych animozji miedzy Polska i Izraelem. Nalezy mu sie, bo nigdy w historii narodow nienawisc nie byla dobrym fundamentem rozwoju panstw, w przeciwienstwie do wspolpracy. P.S. Urodzilam sie w TYM Radzilowie i co sie tam i w Jedwabnem dzialo znam z bliska, a nie z domyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 29.02.04, 14:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: polaczki potrafia tylko pluc na swojego prezy IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 14:51 mylisz sie chala, to ten prezydent pluje na polakow, swoim zachowaniem. To ze wielu polakow sie nie szanuje pije wodke, popelnia zabojstwa, cudzolozy to dotyczy wszystkich spoleczenstw na tym swiecie. Niechby nawet byli niecywilizowanym bydlem, czy to znaczy, ze on ma prawo kopiowac - prezentowac to "bydlo" w taki sam sposob?! Mala dygresja czala: uzyles zwrotu "niecywilizowane bydlo", czy ty chala chcesz przez to powiedziec, ze ty nalezysz do cywilizowanego bydla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry [...] IP: *.telia.com 29.02.04, 14:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Prezydent Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 15:43 duzo napisales, az brala mnie pokusa aby nie odpisywac na tak "olbrzymi sto`g" demagogii. jesli to czynie, to tylko do ludzi dobrej woli, ktorzy czesto nie wiedza o co chodzi: Jak przypominasz ta zbrodnie, to przypomnij ja od siedemnastego wrzesnia 1939 roku, bo nawet sa sprawiedliwi zydzi ktorzy o tym mowia, i roli obywateli polskich zydowskiego pochodzenia jaka odegrali wobec swoich sasiadow polakow, po wejsciu armii sowieckiej do Polski, nie tylko w Jedwabnem, ale na calym terytorium Polski zajetej przez komisarzy sowieckich (w glownej mierze rowniez pochodzenia zydowskiego), na takim suchym gruncie nie bylo problemu dla zbirow hitlerowskich, "rozpalic ogien", uzywajac polakow jako narzedzia. Powiedz, oburzony czlowieku, ile tych jedwabnych w koncu bylo w polsce w tych okrutnych czasach? Czy ty cos wiesz o wyrokach smierci , wyrokach wykonywanych, na tak zwanych "smalcownikach" przez sady armii krajowej, ze tak plujesz na polakow jako calosc?! Prezydent nie potknal sie , on udawal , czy byl pijany i "padal z nog". Ja mam na to swoja osobista ocene: nie dziwie sie ze ON tam na tym miejscu kazni w ktorej uczestniczyl jego ojciec - oficer NKWD, to sie przewracal. Twoja zmyslowa slepa milosc do tego osobnika nie zmieni tych faktow. W ONZ tez sie nie potknal, przewracal sie o mownice, ze ledwo wytrzymywala, a nastepnie w blazenski sposob udajac pijanego tanczyl piruety owiniety w sztandar polski Z tego powodu osobiscie wystawiony bylem na uszczypliwe uwagi, przez moich sasiadow i przyjaciol w Norwegii na temat ilosci spozywanego alkoholu przez polakow w kraju, no bo jak prezydent "nawalony jak autobus" w Nowym Jorku w samym ONZ!, ze wstydu mozna bylo sie spalic, ale ten wstyd trzeba jeszcze posiadac a nie duby smalone plesc, bo milosc w serduszku! Piszesz , ze wolales wybrac tego co pare semestrow nie skonczyl, zamiast absolwenta podstawowki!. To twoja sprawa!, nie mieszaj tamtego a tamten tez "kon"z tej samej stajni, to nie o to chodzi. Walesa nie mial na koncie przestepstwa kryminalnego!. On byl po zawodowce i autentyczny dyplom ukonczenia szkoly zawodowel posiadal, on go niefalszowal w przeciwienstwie do kwasniewskiego, ktory poslugiwal sie sfalszowanymi dokumentami magistra. Pobieral z tego tytulu dodatkowe pieniadze. To jest nasz zmyslowy przyjacielu, przestepstwo kryminalne.! Na to sa okreslone przepisy kodeksu karnego. Ten sam osobnik, jako minister w 1981 roku nawolywal do fizycznej rozprawy z ludzmi, z polakami. To jest okreslone w kodeksie karnym, jako podzeganie do zbrodni! Ten sam uwielbiany przez ciebie osobnik, nazywal prfesora, rektora Uniwersytetu Gdanskiego, ze powiedzial o nim prawde klamca! To tez wyczerpuje stosowne artykuly koseksu karnego! Podsumowujac: Aleksander Kwasniewski w swietle faktow materialnych, przestepcom kryminalnym!, czy sie to komus podoba czy tez nie! Niewykluczone, ze przy szczesliwszy biegu historii dla polakow stanie on kiedys przed sadem i za swoje przestepcze czyny odpowie. Piszesz nastepnie, ze on jest katolikiem!, nie bede tego komentowal bo to jest ponizej mojej godnosci! Nie bede tez komentowal tez o wyciszaniu animozji pomiedzy polakami a zydami. Wiem, ze sa ludzie i jak cos kochaja to zeby nie wiadomo jakie fakty przedstawic i tak kochaja, obawiam sie po natezeniu uczuc jakie tu w poscie wylales, tez nalezysz do tych "slepych matek", nie widzacych grzechow swoich dziatek, nawet jak mordercom sie staje, czy tych mezow, co tak kocza swoja zone, ze nie widzi ich zdrady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabas Powrót do korzeni czyż nie?? IP: *.mtm / *.mtm-info.pl 29.02.04, 14:30 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Powrót do korzeni czyż nie?? IP: *.75.50.123.Dial1.Boston1.Level3.net 29.02.04, 14:56 Slyszalem.ze bedzie to pierwsza swinia zatrudniona w swinskich oddzialach ochrony muru. Ma byc komendantem swinskich oddzialow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judaica 2004! Wreszcie będzie miał tytuł nie magister :"dr h c" IP: *.torun.mm.pl 29.02.04, 14:59 Czy mowę dziękczynna wygłosi w ...jidisz?!Doktorze gdybyś tak jeszcze pozostał u swoich! Odpowiedz Link Zgłoś
laura-laura Re: Wreszcie będzie miał tytuł nie magister :"dr 29.02.04, 15:07 Bardzo milo uslyszec, ze Pan Prezydent zna jeszcze jeden jezyk. Natomiast ty przyjacielu, znajomoscia jakich jezykow potrafisz sie pochwalic? Blysnij sloneczko! Odpowiedz Link Zgłoś
laura-laura Re: LAURA-laura SHALOM 29.02.04, 15:29 Harry Sloneczko, czy Twoj zasob slow w kazdym jest tak obfity? Jesli tak, to Cie podziwiam! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: LAURA-laura SHALOM IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 16:09 jak czytam twoje posty, to tez nie wiele masz w glowce! Przyganial kociol garnkowi?! te sloneczko to czasami nie zaczelas powtarzac, jak ja tego zwrotu "sloneczko synaju" pod twoim adresem w innym poscie uzylem? Nieeee!, nie moge sie oprzec zeby cie laura-laura nazwac "glupia kopiara" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arno Re: LAURA-laura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 18:04 Przyjemnego dyżuru w redakcji GW ,trzymaj linię gazety...albo tnij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: 207.191.236.* 29.02.04, 15:47 Wyksztalcenie nie ma zadnego odniesienia do doktoratu honorowego. Lech Walesa otrzymal podobno takich doktoratow ponad 70 a przeciez jego noga nigdy nie stanela na zadnej uczelni pomijajac 2 letnia szkole zawodowa przy POMie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 16:14 masz racje! to bylo tylko w ramach wolnej rozmowy! niemniej dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fi Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.alico01.fl.comcast.net 29.02.04, 16:38 porazajaca glupota niektorych uczestnikow tego forum!!! dyskusja nt. d.h.c. 'z' czy 'bez' magisterium na poziomie fachowcow od wina 'marki wino'... no ale oni 'wszystko wiedza'... zenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 17:01 trudno ci odmowic racji, ale jak juz uogolniles i wszystkich razem do wora schowales, to moze ty nam cos napiszesz, chcialoby sie madrego czlowieka poczytac! pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fi Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.alico01.fl.comcast.net 29.02.04, 17:20 "Prezydent Aleksander Kwaśniewski rozpoczyna w niedzielę wizytę w Izraelu, podczas której spotka się z prezydentem Moshe Katzawem i premierem Arielem Szaronem. Kwaśniewskiemu przyznany zostanie także tytuł doktora honoris causa Uniwersytetu Hebrajskiego" oto notka agencu=yjna w calosci... wiec co tu komentowa?? nawet nie wiem jaki jest charakter tej wizyty i po co on tam jedzie, oprocz lakonicznej wzmianki o d.h.c. czy jest to oficjalna wizyta, czy moze w sprawach gospodarczych, a moze wreszcie chodzi tylko o d.h.c, a spotaknie z Katzawem i Szaronem jakby przy okazji... powiedz mi, co tu jest do komentowania??? ale widac, ze dla wiejskich glupkow kazdy temat jest dobry, nawet jak tematu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 18:34 tak jak powiedzialem poprzednio, madrego czlowieka przyjemnie posluchac a zwlaszcza przez wiejskich glupkow. Ale za przeproszeniem, nie ktorzy z wiejskich glupkow, nie komentowali celu wizyty, bo wiadomym dla nich bylo, ze cel zawsze jest ukryty w tej liczbie i nizej podpisany. Byl temat o panu kwasniewskim, czy jak kto woli o panu Izaaku Stoltzmanie i jego dzialalnosci politycznej itp. Zapraszam wiec w imieniu wiejskich glupkow do szerokiej rozmowy na temat tedo wybitnego meza stanu Izaaka Stoltzmana, moze cos wiecej od madrej glowy sie dowiemy, bo w takim tonie jak dotychczas to tak jakbym prof. Geremka slyszal!. Serdecznie zapraszamy i zamieniamy sie w sluch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 18:34 "ale widac, ze dla wiejskich glupkow kazdy temat jest dobry, nawet jak tematu nie ma... " Tez zabrales glos wiejski glupolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad To co on do Izraela tak bez celu ? IP: *.telia.com 29.02.04, 18:51 Kazda wizyta panstwowa ma jakis okreslony cel. ten cel nie jest podany przez GW w artykole. Dlatego jest to najbardziej aktualne domyslac sie przez forumowiczow. Za co placa swojemu prezydentowi podatkowymi pieniedzmi. Czy to prywatna wizyta , tak o sobie? oplacana przez podatkowiczow, to wobec tego czyste oszustwo, prokurator powinien sie tym zajac. jezeli wizyta panstwowa to powinien obywatel znac jej cel. Ale pan prezydent moze mysli ze obywatele polski to bydlo i nie mosi ich informowac o celu wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: To co on do Izraela tak bez celu ? IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 19:07 a pamietasz Konrad, jak podczs kampani wyborczej, zapytano goscia za czyje pieniadze jest prowadzona kampania wyborcza a gosciu z wlasciwym mu ujmujacym i rozbrajajacym czarem odpowiedzial "jak to za czyje za podatnika". A wokol powstaly okrzyki brawo!, brawo!! I co?, nie tylko prokurator sie nie zajal, ale wyborcow tak to ujelo, ze polecieli i wybrali!! Tak to nam juz jest, co zrobisz?, ja osobiscie sie poddaje, tez jestem rozbrojony tym jego czarem, do tego stopnia, ze w nastepnych wyborach w ktorych gosciu juz nie bedzie mogl uczestniczyc, to i tak bede glosowal na niego i jussss! pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: To co on do Izraela tak bez celu ? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 22:03 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Kazda wizyta panstwowa ma jakis okreslony cel. ten cel nie jest podany przez GW > > w artykole. Dlatego jest to najbardziej aktualne domyslac sie przez > forumowiczow. Za co placa swojemu prezydentowi podatkowymi pieniedzmi. Czy to > prywatna wizyta , tak o sobie? oplacana przez podatkowiczow, to wobec tego > czyste oszustwo, prokurator powinien sie tym zajac. jezeli wizyta panstwowa to > powinien obywatel znac jej cel. > Ale pan prezydent moze mysli ze obywatele polski to bydlo i nie mosi ich > informowac o celu wizyty. to jest wlasnie podejrzane, niekt tam nie jezdzi bez celu w tym wypadku ukrytego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 18:52 no zabralem, przepraszam, ze wogole smialem, ale to z ciekawosci, chcialo by sie cos dowiedziec o moznych tego swiata, masz to piszacemu chlopkowi za zle? Zamiast pomoc, to ty gnoisz nas, ladnie to tak!? niemniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.no.powertech.net 29.02.04, 18:56 Dr Who! o do diabla, chyba dowalilem, przepraszam! naprawde przepraszam, wlasnie wrocilem od "koryta" i bylem nie precyzyjny. W morde mac, na wojnie juz bym nie zyl! pozdrowienia nie gniewaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.sympatico.ca 29.02.04, 19:09 To co czytam w postach jest straszne sa niektore wypowiedzi odpowiadajace prawdzie .Bo tak naprawde kim jest ten czlowiek napewno nie jest godny byc mojm prezydentem ja nie wybieralem tego czlowieka prosze sobie przypomniec co on robil wczasach Gierka ,Jaruzelskiego pamietam jego dranstwa jego pyche zaroaumialstwo wraz z tak zwanym obecnym premierem ich wyscig do koryta jak dwa knu..y to jest straszne jak mozna doprowadzic do tego aby tacy ludzie byli godni takich funkcji w naszej ojczyznie.Czas z tym skonczyc mlodzi ludzie zrozumcie to w koncu ze to co sie dzieje w kraju jest wynikiem rzadow tej bandy cwaniakow zwjazanych z ukladami dawnej pzpr .Nie bede dalej sie rozwodzil na ten temat .Jest mi wstyd ze taki czlowiek prezentuje nasz kraj na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
himax Odwiedziny u przestepcy miedzynarodowego 29.02.04, 20:55 Dlaczego inny przywodcy Europy nie jezdza tam? Wiztowanie u Szrona to hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
himax Moze przywiezie Morela pod sad w Polsce 29.02.04, 20:57 I piec tysiecy emerytury zostanie w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Pewno da im 1 miliard bezwzrotnej pozyczki IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 29.02.04, 23:49 No musi jakos pomagac krajanom w potrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
ospol Re: Pewno da im 1 miliard bezwzrotnej pozyczki 29.02.04, 23:57 Gość portalu: Dr Who napisał(a): > No musi jakos pomagac krajanom w potrzebie To bedziemy mieli co splacac 100 + 1 mld $ dlugu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Baca Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: 62.181.161.* 01.03.04, 12:07 Po jaka cholere ten discopolowiec z wyleczona golenia jeździ, obściskuje się ze zbrodniarzem Szaronem i innymi kanaliami, którzy tylko szykują się do zaszantażowania Polski swoimi roszczeniami, dlaczego, krótki mówiąc, SZAFUJE HONOREM POLSKI?!? Niech kończy tą swoją kadencję jak najszybciej i więcej nie kompromituje Polski i Polaków, którzy świetnie pamiętają Polskę sprzed 1939 r. z paroma milionami pasożytów na karku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who 5 lat kadencji to za dlugo IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 01.03.04, 16:42 trzeba to skrocic do 3 lat, ci ludzie lekcewza sobie wyborcow swoja arogancja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: 5 lat kadencji to za dlugo IP: *.75.50.12.Dial1.Boston1.Level3.net 01.03.04, 16:51 A moze by tak zaaplikowac szara masc? Odpowiedz Link Zgłoś
laura-laura Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske 01.03.04, 21:31 Panie Baca, jesli faktycznie ma Pan cos wspolnego z gorami, to prosze opowiedziec nam na forum, jakie to patriotyczne organizacje dzialaly po 1 wrzesnia 1939 roku na podhalu? jaki ruch oporu tam istnial? Bylo jednak w czasie okupacji cos takiego jak "goralen land" czyz nie dzialaly tam rozne kanalie? Wiec nie szafujmy Honorem Polski majac taki bagaz historyczny. Laura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 03.03.04, 07:25 lauro droga lauro Pamietaj ze wspomniane przez ciebie goralskie kanalie to juz historia(czy wiesz przeciwko komu walczyli), lecz to co pisze Baca to kanalie dnia dzisiejszego. Wiec kogo nalezy sie wystrzegac, tych co wachaja kwiety od spodu, czy dzisiejszych mordercow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: *.no.powertech.net 03.03.04, 09:03 obawiam sie dyzein, na na twoje pytanie, to nasza dyzurna laura droga laura, nie odpowie. Czy mam racje, droga lauro,nasza dyzurna lauro?, a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Baca Re: Discopolowiec Kwach kompromituje Polske IP: 62.181.161.* 03.03.04, 14:25 Designerze, mówiąc o modercach, masz na myśli Sharona i jego watahy, jak rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek zasluzony sprawie zydowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:35 Jest bardzo zasluzony sprawie zydowskiej. Powinien dostac dozywotnia pensje od narodu zydowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moshe Dian Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 03.03.04, 10:45 Sasza Stolzman pojechal odwiedzic ojca do Izraela Izaaka Stolzmana i zrobic w Bank of Izrael depozyt z KRADZIONYCH pieniedzy i lapowek! ! Odpowiedz Link Zgłoś
fredzio54 Re: Kwaśniewski w Izraelu 04.03.04, 06:35 mapewno klimat mu sie podoba ale daleko od zgrabnej zonki ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.75.52.112.Dial1.Boston1.Level3.net 04.03.04, 06:51 Fredzio,czy mozesz go tam zatrzymac? Zajedz mu droge na lotnisko merkava i skieruj do pracy na stanowisku komendanta oddzialu swin chroniacych plot. Powinni sie dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: Kwaśniewski w Izraelu IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 06.03.04, 21:54 WYPUSCILI GO? CZY SAM UCIEKL? Odpowiedz Link Zgłoś