Dodaj do ulubionych

Narasta chaos w Strefie Gazy

IP: *.tkg.bc.tac.net 17.03.04, 18:58
A czego sie mozna spodziewac? Szaron sie niby wycofuje z Gazy, ale nie mysli
o reszcie. Bedzie zamieszanie i gnoj, co mu na reke.
Przeciez w takich sytuacjach powinno sie wyslac miedzynarodowe sily rozjemcze
ONZ i zalatwic cala sprawe "jednym ciosem".
Ale oczywiscie Izrael nie dopusci tam zadnych obcych wojsk. Wejdzie znow tam
z powrotem jak sie Palestynczycy sami powybijaja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brawo Sharon!!! Dlatego odczekac,wybija sie sami-pokuj Izraelowi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.03.04, 19:17
    • Gość: kaczory11 Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.zeelandnet.nl 17.03.04, 22:32
      Chcieli samodzielnosci, beda ja mieli. Juz widze jak lewacy bedz wrzeszczec, ze
      Zydzi to oprawcy bo pozwolili Arabom rzadzic sie samym. Jakie to beda rzady, to
      juz zaczyna byc widoczne. Ciekaw jestem kiedy ci sami Palestynczycy beda
      wyc "Izraelu wroc !!!", tak jak wolaja mieszkancy wielu bylych kolonii
      angielskich w Afryce - "...Anglio wroc !!!" (to ostatnie slyszalem sam na
      wlasne uszy).
    • Gość: Kanadol [...] IP: 5.1.* / 204.101.196.* 17.03.04, 22:37
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kanadol [...] IP: 5.1.* / 204.101.196.* 17.03.04, 22:37
    • Gość: Semper Fi Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.alico01.fl.comcast.net 18.03.04, 01:58
      jakos tak mi brakuje komentarzy zydozercow i arafuckowskich dupowlazow...
      ciekawe dlaczego milcza?
      • Gość: roo [...] IP: *.15.220.203.acc10-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 04:10
        • Gość: jarek-nudziasz Przestanwy uzywac nazwy "palestynczyk" na tych IP: *.fastres.net 18.03.04, 06:26
          arabskich potomkow , arabskich mordercow i okupantow, w ten sposb obrazamy
          pamiec tych ktorzy byli i sa prawdziwymi Palestynczykami...
          • Gość: roo Wybacz , ale nie rozumiem. IP: *.82.220.203.acc06-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 08:58
            Nazwa PALESTYNA jest nazwa nadana temu obszarowi przez Rzymian, nazwa ich
            kolonii( nie jest to nazwa geograficzna).Nazwa ta poslugiwali sie takze inni
            kolonialisci - Brytyjczycy.Nazwa ta nie ma wiec zwiazkow z zadnym
            narodem.'Palestynczykow' wymyslil Arafat dla nazwy swojego 'przedsiebiorstwa'.
            • Gość: canoe Re: Wybacz , ale nie rozumiem. IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.03.04, 11:42
              o ile wiem to nazwa ta byla szybciej niz rzymianie i odnosila sie tylko do
              obszaru geograficznego tak jak piszesz ! cos takiego jak narod palestynski to
              jest sztuczny twor, sa to kupcy z roznych plemion arabskich osiadlych na szlaku
              handlowym, do niedawna nie mieli nawet wspolnego jezyka!
              • Gość: roo To znaczy , ze malo wiesz. IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 13:01
                Z NIEWIEDZA NIE MOZNA DYSKUTOWAC.
              • azarel Re: Wybacz , ale nie rozumiem. 18.03.04, 13:14
                Gość portalu: canoe napisał(a):

> o ile wiem to nazwa ta byla szybciej niz rzymianie i odnosila sie tylko do
                > obszaru geograficznego tak jak piszesz ! cos takiego jak narod palestynski to
                > jest sztuczny twor, sa to kupcy z roznych plemion arabskich osiadlych na szlaku
                >
                > handlowym, do niedawna nie mieli nawet wspolnego jezyka!

Podobnie nazisci mowili o Slowianach.
    • Gość: canoe Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.torun.dialup.inetia.pl 18.03.04, 12:55
      dla ciebie to cokolwiek Zydzi nie zrobia to i tak bedzie zle no chyba ze sie
      masowo zaczna topic!!! Szaron daje im to co tak bardzo pragneli , a teraz sie
      okarze czy chodzilo im o wolnosc czy woje??? Nie powinno byc teraz podstaw do
      dalszych terrorystycznych atakow , tylko czy palestynczykom o to chodzilo?
      Teraz beda musieli sami budowac swoj dobrobyt a nie byc pasorzytem na innych
      plecach i jeszcze narzekac na wszystko.
      beda mieli swoj kraj i wolnosc niech pokarza ze o to im chodzilo!!!
      • Gość: roo Ortografie tez musisz podciagnac. IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 13:07
        CZT JEZYKA POLSKIEGO JUZ W POLSCE NIE UCZA ?!
    • Gość: Oozie Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 18.03.04, 13:01
      Gość portalu: Kanadol napisał(a):

> A czego sie mozna spodziewac? Szaron sie niby wycofuje z Gazy, ale nie mysli
      > o reszcie.

Kanadol dobrze się czujesz???
      Są Żydy w Gazie - to źle bo okupacja i złe Żydy
      Wycofują się żeby nie było okupacji - to też źle bo nie ma okupacji.
      To czego ty kypba chcesz???
      >powinno sie wyslac miedzynarodowe sily rozjemcze
      Kogo mają rozdzielać???
      Jak araby poproaszą to może im ONZ wyśle
    • laura-laura Re: Narasta chaos w Strefie Gazy 18.03.04, 13:09
      Panie Kanadol !
      Wyslanie Wojsk rozjemczych jest nie do wykonania.
      Polowa tych wojsk znajduje sie w Kosowie i slyszymy co tam sie dzieje,
      natomiast pozostle oddzialy, separuja Panska glupote od szczatkowych
      pozostalosci Panskiego rozumu.
      Po zakonczeniu z sukcesem tych akcji przeslemy ich do Palestyny.
      Serdecznie pozdrawiam
      Laura
      • Gość: roo DZISIAJ DYSKUTUJEMY POWAZNIE I... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 13:28
        KULTURALNIE. DYZURNY CENZOR CHYBA MNIE PRZESLADUJE ALBO STARA SIE
        NAUCZYC 'MALUCZKICH' POPRAWNOSCI POLITYCZNEJ.CZTERY RAZY USUNAL MOJE WYPOWIEDZI
        I TO BEZ WIEKSZEGO POWODU. PROSZE UWAZAC.
    • azarel Re: Narasta chaos w Strefie Gazy 18.03.04, 13:26
      Nie ONZ, a USA. Gdyby szympans i ska mieli rzeczywiscie zainteresowani
      pokonaniem terroryzmu, to wyslaliby wojska do Palestyny, nie do Iraku, aby ten
      kraj odbudowac i ochronic przed izraelska kolonizacja. Taka akcja, poza jej
      oczywista moralnoscia, uczynilaby wiecej dla bezpieczenstwa swiata niz wszystko
      co zrobiono od 11.9.2001. Ale oczywiscie sa to marzenia. Doradcy szympansa sa
      zainteresowani "bezpieczenstwem" Izraela bardziej niz bezpieczenstwem Ameryki i
      Zachodu; "bezpieczenstwem" zludnym bo opartym na zbankrutowanej idei panstwa
      czystego etnicznie.
      A przy okazji: Szaron jest bezposrednio odpowiedzialny za wiecej morderstw niz
      Bin Laden.

Gość portalu: Kanadol napisał(a):

> A czego sie mozna spodziewac? Szaron sie niby wycofuje z Gazy, ale nie mysli
      > o reszcie. Bedzie zamieszanie i gnoj, co mu na reke.
      > Przeciez w takich sytuacjach powinno sie wyslac miedzynarodowe sily rozjemcze
      > ONZ i zalatwic cala sprawe "jednym ciosem".
      > Ale oczywiscie Izrael nie dopusci tam zadnych obcych wojsk. Wejdzie znow tam
      > z powrotem jak sie Palestynczycy sami powybijaja.
      • Gość: to dzikusy chore!! [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.04, 14:02
      • Gość: Oozie Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 18.03.04, 14:33
        azarel napisał:
        >aby ten kraj odbudowac i ochronic przed izraelska kolonizacja.
        Coś ci się miesza - kolonizacja jest jak WJEŻDŻAJĄ i ZOSTAJĄ a nie jak
        WYJEŻDŻAJĄ i NIE CHCĄ ZOSTAWAĆ.

> A przy okazji: Szaron jest bezposrednio odpowiedzialny za wiecej morderstw
        >niz Bin Laden.
        A przy okazji - straszny buc z ciebie wiesz?
      • Gość: dana33 Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.jazo.org.il 18.03.04, 14:49
        ah zlotko moje, tak mnie zainteresowaly twoje slowa, ze szaron jest
        odpowiedzialny za wiecej morderstw niz bin laden.... tego jeszcze na forum nie
        bylo..... wiec ilu ludzi zamordowal szaron, jesli moge sie zapytac????
        • koszalekopalek2 Szaron najgorszy morderca w historii ludzkosci :-P 18.03.04, 15:03
          Gość portalu: dana33 napisał(a):

> ah zlotko moje, tak mnie zainteresowaly twoje slowa, ze szaron jest
          > odpowiedzialny za wiecej morderstw niz bin laden.... tego jeszcze na forum
          nie
          > bylo..... wiec ilu ludzi zamordowal szaron, jesli moge sie zapytac????

Jaka różnica ilu ludzi. Wszystkim wiadomo że setki tysięcy jeżeli nie miliony –
          własnymi gołymi rękami. Kaganowicz przy nim to złotko. :-P
          • Gość: Glupie pacyfisty!! A Bin Laden, Husein,Hitler,Stalin bohaterami narod IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.04, 15:54
            • Gość: jarek-nudziasz Re: A Bin Laden, Husein,Hitler,Stalin bohaterami IP: *.fastres.net 19.03.04, 14:13
              nie zapominajac o Pot-Polu, Mao...
          • Gość: roo MOJ BOZE, TO AZ TYLU WYDUSIL ?!! IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 16:35
            TO WAZ BOA PRZY SHARONIE YO DZDZOWNICA.
          • yurek11111 Re: Kaganowicz to akurat brat w wierze Sharona ! 22.03.04, 04:41
            -I dlatego taki sam bandzior jak sharon.
            koszalekopalek2 napisał:

> Gość portalu: dana33 napisał(a):
            >
            > > ah zlotko moje, tak mnie zainteresowaly twoje slowa, ze szaron jest
            > > odpowiedzialny za wiecej morderstw niz bin laden.... tego jeszcze na forum
            >
            > nie
            > > bylo..... wiec ilu ludzi zamordowal szaron, jesli moge sie zapytac????
            >
            > Jaka różnica ilu ludzi. Wszystkim wiadomo że setki tysięcy jeżeli nie miliony
            > –
            > własnymi gołymi rękami. Kaganowicz przy nim to złotko. :-P

• azarel Re: Narasta chaos w Strefie Gazy 18.03.04, 15:35

> odpowiedzialny za wiecej morderstw niz bin laden.... tego jeszcze na forum nie

No prosze jak gladko prekrecilas moje slowa "odpowiedzialny za morderstwa" na
          "szaron zamordowal". Tacy mordercy, ktorzy zabijaja wlasnymi rekami, to
          amatorzy; nie nalezy do nich ani Bin Ladden, ani Milosevic, ani Stalin ani Szaron.
          A Szaron jest odpowiedzialny np. za masakre w obozach Sabra i Shatilla we
          wrzesniu 1982 roku - zginelo kilka tysiecy ludzi. Zostal uznany odpowiedzialnym
          nawet przez izraelska komisja sledcza.
          • Gość: Oozie [...] IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 18.03.04, 16:28
            • azarel Oozie 18.03.04, 17:32
              Juz dobrze, dobrze. Poloz sie sloneczko i wez swoje lekarstwa, zwlaszcza te
              niebieska tabletke.
        • azarel Re: Narasta chaos w Strefie Gazy 18.03.04, 17:27
          Zanim inni pajace (poza tym Oozie, o ktorego sie boje, ze go wscieklosc i
          zaslepienie rozerwie, i bedziemy mieli "a suicide bomber" w Szwecji) zaczna
          wolac o dokumenty, prosze:
          Human Rights Watch uwaza ze Sharon powinien odpowiedziec za zbrodnie przeciw
          ludzkosci
          www.hrw.org/press/2001/06/isr0622.htm
          Liczba ofiar jest podawana roznie: 700 to oficjalna dane Izraela (a nie
          Czerwonego Krzyza), dane Palestynskie to 3500
          Oto relacja naocznego swiatka:
          mediamonitors.net/drbenalofs1.html

> odpowiedzialny za wiecej morderstw niz bin laden.... tego jeszcze na forum nie
    • Gość: fredzio54 Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: 5.3.1R* / 212.25.109.* 18.03.04, 15:03
      dowiedzialem sie ze cena rabaek spadlo na Szuku(rynek arabsk)
      mozna uzywana wykupic z 700 NIS (650 ZL)
      nie tylo Nafta zminia ceny tez arabskie kobiety :))))))))))))))
      • koszalekopalek2 co to "rabaek"? 18.03.04, 15:04
        • koszalekopalek2 aha! rozumiem! 18.03.04, 15:06
          Przeczytalem uwaznie jeszcze raz
          cena Arabek!

A komu one potrzebne? :-P
          • laura-laura [...] 18.03.04, 15:51
            • Gość: le-dyskutujesz!! Lauro-poco ty z takimi sympatyzantami terroru wogu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.04, 15:58
              • laura-laura Re: Lauro-poco ty z takimi sympatyzantami terroru 18.03.04, 16:23
                Nie wszyscy polacy sa tacy sami jak "Koszalekopalek","Kanadol" i im podobni!
                Zrozumcie ludzie, jest mi wstyd za moich rodakow i staram sie jakos ratowac
                sytuacje. W kazdym narodzie sa ludzie roznych pogladow, jednak z bolem serca
                musze przyznac racje przyslowiu, "ze g..no zawsze wyplywa na wierzch" i w taki
                sposob mamy na forum duza garstke "prawdziwych polakow".
                Ja z nimi nie dyskutuje, ja wypowiadam tylko moje przemyslenia.
                Dziekuje za troske i przesylam wszystkim na forum same serdecznosci
                Laura
                • Gość: roo : Lauro,CO TYCHCESZ OD TEGO KRASNOLUDKA ? IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 16:49
                  On juz taki jest,wszystko wyolbrzymia. Przy jego wzroscie to jest zrozumiale,
                  nie mozna sie gniewac na krasnoludki.
              • Gość: roo CO TO ZA SLOWO:' sympatyzant'? IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 17:22
                Ja znam slowo 'sympatyk',a 'sympatyzant' to pewnie jakis
                slowotwor:polaczenie 'sympatyka' z 'partyzantem'.Jesli tak, to
                slowo 'symparysta' oznacza sympatyka terrorystow.
                • Gość: dobry uczen-4+ Dlaczego pytasz,jak wiesz co to znaczy,Ucz sie Ucz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.03.04, 12:46
            • Gość: Pipipiplum Oni jak Hiszp.ze strachu rozum sprzedali moslemom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.03.04, 15:59
            • Gość: roo Co ty chcesz?! IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 18.03.04, 17:00
              Fredziowy 'lenglicz' koszalek juz opanowal, dobrze przetlumaczyl te 'arabki'.
          • Gość: fredzio54 [...] IP: 5.3.1R* / *.red.bezeqint.net 19.03.04, 18:02
    • Gość: jarek-nudziasz A moze ci, co tak protestuja w Knessecie tam sie IP: *.fastres.net 19.03.04, 14:12
      przeniosa i pokaza jak wyglada demokracja.
      • Gość: mika [...] IP: 5.5R* / 212.199.26.* 19.03.04, 18:10
        • Gość: z daleka [...] IP: 83.130.201.* 19.03.04, 18:30
        • laura-laura Re: oblicze zydowskie 19.03.04, 20:02
          Mika, habibti!
          Bredzisz! Porozum sie z Dana, Ona pomoze Ci w poprawnym napisaniu kilku slow!
          Mimo ogromnych wysilkow, nie moge zrozumiec o co Ci chodzi!
          Salam, Allah akbar
          Laura
          • Gość: mika Re: oblicze zydowskie IP: 5.5R* / *.179.2.247.forward.012.net.il 19.03.04, 22:53
            nikkt mi nie dal kmopa oni kopia innych,tych lezacych.
            arabowie nie maja lepszej broni ani wojska,to partyzantka,a bronia sie jak
            moga.nie wierzyc zydom we wszystko bo oni wymyslaja na wszystko powody.
            to zle,ze szaron nie chce gadac z palestynczykami,ten wcielony diabel,apropo ma
            diabelskie imie ariel.bardzo zle bo bez dialogu nici z tego porozumienia.
            roo jest antypolonusem,nazwal nas psychopaci.kretynie to nie uzywaj polskiego
            jezyka bo jest za piekny zebys go kalal.a moj polski jest okay mam inne
            problemy jestem dys cos tam mam zaswiadczenie od psychologa ale mature zdalam i
            troche stydiowalam historie.i nie ublizajcie mi bo mam dobre mysli tylko nie
            umiem wyrazic dobrze mojej wiedzy wy zato tzn wielu z was ma niepokolei w
            glowie.
            • Gość: z daleka Re: oblicze zydowskie IP: 5.5R* / 83.130.212.* 19.03.04, 22:57
              odejdz w pokoju mika i jaj sobie po nocy nie rob.
              • Gość: mika Re: oblicze zydowskie IP: 5.5R* / *.179.2.247.forward.012.net.il 19.03.04, 23:06
                ej ty ja na powaznie o klopotach w swiecie jak nie wierzysz to sptaj mojego
                brata zbinia on tez cos napisal 18.03 na tytulcos o bombach w izraelu co dzien.
            • Gość: roo OJ,MIKA , MIKA !... IP: *.28.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 20.03.04, 12:29
              Musisz sie uczyc, i to nie tylko polskiego.Kto tobie dal swiadectwo
              maturalne?...Za co? Jakim prawem?... To bylo pewnie jakies nieporozumienie.A
              wiesz,'dziecko', kto napisal te slowa: 'Polacy, coz za wspanialy narod, ale
              jakze nikczemne spoleczenstwo.'... Cyprian Kamil Norwid.On pewnie, wedlug
              ciebie, tez byl antypolakiem i kalal polski jezyk. Jezeli masz mature, to
              powinnas wiedziec, 'dziecino', kto to byl.Powodzenia w nauce polskiego, nie
              wypada,zeby taka ambitna dziewczyna jak ty, nie znala swojego ojczystego jezyka.
    • Gość: Świstak Oj, Kanadol, Kanadol, zdecyduj się wreszcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 20:16
      ... czego chcesz?
      Okupują - źle. Przestają okupować - źle. No to co mają robić?

Wiem, proponujesz tzw. międzynarodowe siły rozjemcze. Ale po pierwsze, kto ma w
      nich być? Zawsze znajdą się tacy, co nie będą się podobali tzw. palestyńczykom,
      choćby dlatego, że nie podobają się i już. Ponadto, zanim takie siły zebrałyby
      się (zakładam, że nie brałyby w tym udziału USA), to upłynęłoby przynajmniej 5-
      10 lat, bo znamy chybkość i skuteczność wysłanników Annasza Kawiarza (zerknij w
      tej chwili na Kosowo). Po trzecie zaś to i tak nic nie pomoże, bo tzw.
      palestyńczycy nie spoczną, póki na świecie będzie żył choćby jeden Żyd. Więc na
      nic Twoje propozycje...

Świstak
    • Gość: fredzio54 Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: 5.3.1R* / 212.25.109.* 20.03.04, 08:33
      dziszajsza cene Arabek spadla na rynku ?
      • Gość: mika Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: *.179.190.4.forward.012.net.il 20.03.04, 09:37
        co ty za brednie wypisujesz jaka cena ababek,walni sie w leb.
        ale chcialam o czym innym o pokoju.wszelkimi dobrymi silami powinien byc
        zaprowadzany pokoj,sa jeszcze zydzi ktorzy wiarza ze jak przyjdzie mesjasz to
        wszystkie klopoty finisz, tak to prawda jak przyjdzie mesjasz to wszystko
        bedzie pieknie,pelnia pokoju.tyl;ko ze mesjasz juz przyszedl a wiekszosc zydow
        go nie rozpoznala.Jezus chrystus jak powroci ponownie to to bedzie drugie
        przyjscie dla chrzescijan ktorzy tez czekaja na ponowne przyjscie a pierwsze
        dla zydow bo nie wszyscy go rozpoznali jak przysszedl pierwszy raz.i wtedy
        wszysty beda jedna rodzina.dwaj synowie ojca abrahama ktory tez jest ojcem
        chrzesijan ale duchowym bo chrzescijanie sa nowym izraelem zgodzili si e i
        podali sobie rece na jego grobie,tak disiejsi zydowie i arabowie podadza sobie
        reke ale pewnie dopiero w koncu czasow.to jest rozwiazanie.zydzi beda bic sie w
        piersi a Bog ich przygarnie bo o nich nie zapomnial.
        przeczytajcie co moj brat napisal o swoich przezyciach wczoraj na stronie
        swiata z 18.03-zbiniu.to jest tez wazne.
        • Gość: roo Mika, z Toba jest gorzej niz myslalem.. IP: *.28.221.203.acc11-dryb-mel.comindico.com.au 20.03.04, 12:44
          Religia narazie sie nie zajmuj, najpierw naucz sie porzadnie jezyka polskiego.
          • Gość: mika Re: Mika, z Toba jest gorzej niz myslalem.. IP: 5.5R* / *.179.5.236.forward.012.net.il 20.03.04, 21:17
            religia to ja sie moge zajmowac bo to ma duzo wspolnego ze sprawa.a jest
            jeszcze inna sprawa np Pasji-nowy film m.gibsona,moim zdaniem jest dobrze
            zrobiony,niewiem czemu niektorzy zydzi protestowali to jest tylko ukazana
            historia,prawdziwe wydarzenia.nie slyszalam zeby niemcy protestowali jak sie
            robi filmy o wojnie i o hitlerowcach,czy wiele wiele innych.teraz napisalam,ze
            nie lubie jak zydzi protestuja bo film ukazuje prawde historyczna i religijna
            to nieuprzejmy roo mysli ze ja antysemitka.
        • Gość: fredzio54 [...] IP: 5.3.1R* / *.red.bezeqint.net 21.03.04, 08:41
    • Gość: fredzio54 Re: Narasta chaos w Strefie Gazy IP: 5.3.1R* / *.red.bezeqint.net 22.03.04, 07:20
      slyszalem ze cena kobiet w gazie na 500 NIS spadlo !
      przesz szejacha jassina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka