Dodaj do ulubionych

ciekawe pytanie....

IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 12:52
shlomo oberluft zadal na innym watku ciekawe pytanie:

"Wlasnie dlaczego ONZ(wlasciwie) upadlo?? za malo NASZYCH tam bylo???"

rozumiem, ze pod slowem "naszych" shlomo mial na mysli nas europejczykow,
israelczykow, amerykanow, australijczykow itd itd, krotko, swiat zachodni i
cywilizowany wg pojec wlasnie swiata zachodniego.
co wy na to?

Obserwuj wątek
    • mirmilek swiat zachodni, "cywilizowany" TO NIE JEST IZRAEL! 12.04.04, 13:09
      niech izrael zacznie przestrzegac naszych standartow, to bedziecie czescia
      swiata zachodniego.

sugerujac, ze swiat nie-zachodni nie jest cywilizowany po raz kolejny
      udowodnilas, ze szowinizm nie jest ci obcy.
      • Gość: dana33 Re: swiat zachodni, "cywilizowany" TO NIE JEST IZ IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 13:16
        znow manipulujesz i krecisz, to juz twoja natura, co mirmilku?
        wyraznie napisalam "swiat zachodni i cywilizowany wg pojec wlasnie swiata
        zachodniego." ty nie tylko kretacz i manipulant, ty tez nie umiesz czytac i
        rozumiec, jak ci to nie pasuje..... "cywilizowany wg pojec swiata zachodniego"
        to nie zadna sugestia, to absolutnie wyrazne podkreslenie, ze swiat islamski
        nie uwaza naszej, zachodniej cywilizacji wogole za cywilizacje. a teraz wracaj
        na arabie.pl i napisz tam twoje klamstewka i manipulacyjki, przynajmniej masz
        tam pewnosc, ze wywala tylko mnie, bo ja nie pro-terrorystyczna.
        • Gość: Wqrwiony2 A co ty wiesz o świecie muzułmańskim i jego IP: *.aine.pl 12.04.04, 13:48
          stosunku do cywilizacji zachodniej? Stworzyliście szereg gett oraz obozów
          koncentracyjnych, a teraz próbujecie sobie wyobrazić, jak to może być za drutami...
          Równie dobrze SS-man na wieżyczce w KL mógłby filozofować na temat ludzi w
          pasiakach - on też uważał, że patrzy na podludzi i świetnie rozumie "prymitywny"
          sposób myślenia, a zarazem sam reprezentuje świat prawdziwych wartości europejskich.
          Ech, wy, "dzieci Holocaustu"...
          • Gość: dana33 Re: A co ty wiesz o świecie muzułmańskim i jego IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 14:19
            ha ha, ales szybko przylecial, wqrwielski.... bardzo mozliwe, ze nie wiem
            duzo, ale wiem co najmniej tyle, ile ty. chociazby z racji tego, ze mieszkam tu
            od 30 lat i jestem w srodku tego konfliktu. dorownujesz conajmniej mirmilowi i
            kretactwach: nie stworzylismy zadnych gett ani obozow, ci stworzyli arabowie
            dla arabow. drutow tez nie bylo tam nigdy, jak wiesz, przez te wszystkie lata
            ladnie przychodzili do nas pracowac, bo nikt inny nie zatroszczyl sie o nia dla
            nich. twoje ciagle porownania sytuacji dzisiejszej w israelu z niemcami
            hitlerowskimi wskazuja na kompletny brak zrozumienia sytuacji, na ogromna chec
            "dolozenia" zydom i pokazuje twoj absolutny prymitywizm.
            • Gość: Wqrwiony2 Ooo - już nie bluzgasz, że "śmierdzę" (udane IP: *.aine.pl 12.04.04, 14:40
              zapożyczenie z goebbelsowskiej propagandy - oni też tak o kimś pisali...) -
              tutaj widać prymitywizm - owszem - ale twój, Danuś. Tak - były i są w Izraelu
              druty, a teraz również mur. Rozumiem, że bronisz sowje go idolka, ale to właśnie
              oddziały Sharona osłaniały masakry w palestyńskich obozach. Jakoś nie
              przypominam sobie widoków arabskich żołnierzy w obozach dla uchodźców
              izraelskich... Palestyńczycy przychodzili do was pracować, są to bowiem normalni
              ludzie, którzy jak wszędzie na świecie pragną żyć, pracować, zakładać rodziny i
              cieszyć się drobnymi przyjemnościami życia codziennego - natomiast jeśli na
              zasadzie odopwiedzialności zbiorowej (skąd my to znamy...) przez 2/3 roku nie
              mogą docierać do swych miejsc pracy, zaczynają mieć dość - i tak było mniej
              więcej przez cały okres twojego pobytu w Izraelu. Ciekawe, kto miał się o nich
              zatroszczyć w kraju o reżimie policyjnym - może twój ulubiony Generalissimus
              (też za nim nie przepadam, ale przed porozumieniem z Icchakiem Rabinem nie
              wyobrażam sobie, żeby mógł wjechać do twojej "Arkadii" - jak pamiętam,
              organizacjom charytatywnym też dywanów pod nogi nie słaliście - ot, na wszelki
              wypadek, żeby nikt nie widział, jak wygląda życie w getcie...) Ciekawostka - od
              30 lat - to znaczy, że wyjechałaś tam w latach 70-tych i ktoś został wysiedlony,
              aby takim, jak ty stworzyć Lebensraum...
              Analogie Izraela i III Rzeszy są jak najbardziej trafne, a twoja pokrętna
              reakacja potwierdza, że i bolesne - to z kolei może sugerować (w co chciałbym
              wierzyć), ze nie przemawia przez ciebie jedynie złość, ale jakieś zapadłe
              głęboko i w lepszych czasach poczucie ludzkiej przyzwoitości.
              Nie napiszę, tak jak ty, że śmierdzisz - i nie obrażę się na to (chociaż
              wczoraj trochę mnie to wqrwiło...) - wydaje mi się bowiem, że jesteś głęboko
              sfrustrowana i wyładowujesz swoją złość na innych. Od forumowiczów wymagasz, aby
              bądź jedli ci z ręki, bądź też bluzgali paskudnie, wystawiając tym samym
              świadectwo swej małości. Dowodzi to poważnych problemów - ale z nimi musisz się
              uporać sama - forum to kiepska kozetka psychoanalityka...
              Świat nie jest czarno-biały, Danuś - aż dziw bierze, jak często muszę to
              powtarzać na forum...
              Spokojnych i Pełnych Zadumy Świąt życzę - choć już się kończą.
              Wqrwiony2
              • Gość: dana33 Re: Ooo - już nie bluzgasz, że "śmierdzę" (udane IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:19
                nu, nie chce sie powtarzac za czesto, ale smierdzisz mimo ze nie pisze tego.
                nos zatykam jak tylko widze twoj kolejny post, jeszcze za nim go przeczytam.
                nu, pisz dalej swoje bajki, bo to co napisales, to tak zgadza sie z prawda, jak
                to, ze ja jestem krolowa angielska.
                • Gość: Wqrwiony2 Sądziłem, że stać cię na więcej, Danuś - kiedyś IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:26
                  nawet opowiadając jawne łgarstwa, starałaś się zręcznie manipulować półprawdami.
                  Tak, jak powiedziałem - dostrzegam poważne kłopoty z twoim stosunkiem do innych:
                  twój czarno-biały świat musi się składać z klakierów i wrogów - kogo nie zdołasz
                  oswoić, bluzgasz...
                  Rozważałaś kiedyś godne zestarzenie się?
                  • Gość: dana33 Re: Sądziłem, że stać cię na więcej, Danuś - kied IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:37
                    hahaha, rozmieszyles mnie.... zacznij ty rozwazac godne bycie jako czlonek
                    spoleczenstwa polskiego, a nie jako jego wyrzutek.... smierdzacy do tego.
                    • Gość: Wqrwiony2 napisz coś jeszcze - tak,, żeby wszyscy ci, IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:43
                      których irytowały twoje pokrętne kłamstwa, mogli się upajać głębią twojego
                      upadku. ja ci jedynie współczuję...
                      • Gość: dana33 Re: napisz coś jeszcze - tak,, żeby wszyscy ci, IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:47
                        nie tylko wanjajesz, wqrwielski, widac tez, ze jako dziecko upadles na glowe...
                        • Gość: Wqrwiony2 Jeszcze, jeszcze - samego zaczyna mnie to bawić.. IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:50
      • Gość: PP Re: swiat zachodni, "cywilizowany" TO NIE JEST IZ IP: *.156.0.70.Dial1.Boston1.Level3.net 13.04.04, 02:52
        Mirmil.geg,wqurviony,....nie znizajcie sie do dyskusji z ta torba na poziomie
        pyskatej kuchty.
    • Gość: EX ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 13:39
      Wlasciwie chodzic ma o cos innego i niby mimochodem ma sie nazywac, ze "my" to
      Europejczycy, Amerykanie, Australijczycy i....... Izraelczycy.

Mila proba manipulacji ale zaden trzezwo myslacy Europejczyk lub Amerykanin
      mowiac o "nas" i "naszych" wartosciach nigdy nie bedzie mial na mysli rowniez
      Izraela.
      • Gość: Wqrwiony2 Danuś to po prostu manipulatorka IP: *.aine.pl 12.04.04, 13:44
        • Gość: Gucio Jak kazdy inny zyd IP: *.ipt.aol.com 12.04.04, 13:51
          • Gość: ANka Jak kazda wasza tu postac IP: *.ifn-magdeburg.de 13.04.04, 14:03
            bo nie udalo sie wam tu stworzyc postaci zdecydowanie sympatycznej. A to powazny
            problem- tak sadze.. Wszystkie sa nacechowane jakas gleboko ukryta nienawiscia,
            kompleksami, problemami.
            Na cale to forum zdazylo sie moze kilka ´wystepow´ a la Sentencius, czy kecaw,
            tudziez Bonobo (specjalne pozdrowienia od ´kolegow´ z najwiekszego europejskiego
            pogolandu :)), ktore daloby sie podciagnac pod wypowiedzi normalnych nie
            skrzywdzonych przez zycie ludzi, z poczuciem humoru i wiara w to co robia.

Ciekawe, ze takie nieliczne te wystepy. Tak usilnie zaburzajace srednia z tego
            co przecietny czlowiek spotyka w zyciu :). Za to mamy zdecydowanie
            nadprzecietnie reprezentowane grono postaci niesympatycznych.
            Na tym tak ´nieprzecietnym forum´ kwitnie wiec ´smietanka´ ktora najwyrazniej
            tez najlepiej sie czuje. Szkoda tylko, ze to specjalny rodzaj smietanki raczej
            ten, ktory sie wylewa, usuwa przy pomocy spieniacza, oddziela, tak jak
            zdenaturowane bialka, produkt organiczny, zanieczyszczenie, macace normalna,
            czysta wode i rozpuszczony w niej tlen :)
      • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 14:28
        drogi ex, byles kiedys w israelu? wyglada mi na to, ze nie. kazdy trzezwo
        myslacy europejczyk i amerykanin, ktorzy bvyli w israelu wiedza, ze mamy duzo
        wiecej wspolnego z europa i ameryka, niz z arabia.
        • Gość: Wqrwiony2 Co rozumiesz przez pojęcie "arabia"? IP: *.aine.pl 12.04.04, 14:42
          Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że do pojęcie nieścisłe...
        • Gość: geg Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 15:02
          moze i masz racje ale MY europejczycy nie chcemy taplac rak w palestynskiej
          krwi.
          • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:21
            nu, tu ci wierze. tylko po tym, jak wpusciliscie do europy te miliony arabow,
            to predzej czy pozniej bedziecie musieli. hiszpania juz zrobila poczatek.
            rozumiesz, to wogole nie zalezy od was.
            • Gość: geg Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 15:26
              Nie twoj to problem. Moze arab lepszy od zyda.
              • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:39
                napewno, nie mam watpliwosci. napisz do mnie po nastepnym ataku terrorystow
                arabskich w europie, a do tego czasu zastanow sie, kiedy to byl ostatni atak
                zydow na jakikolwiek kraj europejski lub inny.
                • Gość: geg Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 15:43
                  Moze zostawmy arabow w spokoju to oni tez nam dadza spokoj.
                  "Leben und Leben lassen" tzn. zyc i pozwolic zyc.
                  • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:50
                    moj drogi, nic leben und leben lassen. oni ci tego luxusu nie zostawia. oni
                    chca leben, zedby ciebie zabic. my to juz wiemy z dlugoletniego doswiadczenia.
                    otworz oczy, besser ein ende mit schock, als ein schock ohne ende, jak mowi
                    dobre niemieckie przyslowie.
                    • Gość: geg Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 15:57
                      no to widze, ze nic wam nie pozostaje jak wyrznac wszystkich arabow. troche sie
                      od wojka adasia tez nauczyliscie. pojetny narod.

co do przyslowia to nie "schock" ale "schreck".
                      • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 16:22
                        schreck sie zgadza. wyrznac nie trzeba zupelnie. tylko oddzielic. fuer immer.
                        to wlasnie robimy tym murem. a pojetny narod jestesmy, i owszem. juz ci
                        napisalam, ze u nas 7 letni smarkacz moze przeczytac to, co napisane pare
                        tysiecy lat temu na scianach wszelkich wykopalisk?
                • Gość: Wqrwiony2 Nie podpuszczaj forumowiczów, ciuciuś, bo ci IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:45
                  wójka-Bermana przypomną i znów zacznie się kołomyja. A ja ci mogę hotel King
                  David w Jerozolimie przypomnieć i parę takich aktów terroru. Tutaj po prostu
                  Izrael nie miał dotąd interesów, zmuszających go do aktów terroru - i to jest
                  jedyne wytłumaczenie...
                  • Gość: dana33 Re: Nie podpuszczaj forumowiczów, ciuciuś, bo ci IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:52
                    nie manipuluj wqrwielski, mowa byla o atakach na kraje europy lub usa lub inne.
                    ale to typowe i dla arabow, taka maniuplacja i odwracanie kota ogonem. jesli
                    chodzi o ataki terrorystyczne na ziemiach israela lub bylej palestyny, to lista
                    jest dluga po opbu stronach. tu mowa o europie i swiecie. jak masz przyklad na
                    atak terrorystyczny zydowski, to dawaj go tutaj. a jak nie masz, to zamilcz.
                    • Gość: Wqrwiony2 Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli IP: *.aine.pl 12.04.04, 16:00
                      Już się dowiedziałem, że śmierdzę, jak również że jestem Arabem - to znaczy, że
                      jednak pogardzasz Arabami - a wyspowiadasz się z tego przed swoją mityczną gosposią?
                      • werw Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli 12.04.04, 16:18
                        Nie tylko - polski ambasador (nazwisko na "N" - w tej chwili nie pamietam)
                        równiez został zabity w zamachu terrorystycznym. Co ciekawe, był zyczliwy i
                        syjonistom i zydom w ogóle.
                        • Gość: dana33 Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 16:28
                          werw, nie zaczynaj z atakami zprzed 60 lat, jak to probuje robi wqrwielski.
                          rozumiem solidarnosc polska, ale przynajmniej nie wtracaj sie, zamiast
                          manipulowac razem z nim. powtarzam, wyraznie napisalam o atakach dzisiejszych
                          na europe i swiat. wqrwielski jak widac nie ma przykladu na dzisiejszy atak
                          zydow na jakikolwiek kraj swiata. jak ty masz, to dawaj tutaj.
                          polski ambasador zabity w ataku? jakim? nic o tym nie slyszalam, ale oczywiscie
                          nie slyszalam wszystkiego. wiec napisz o co chodzi. albo daj link, bo mnie
                          interesuje.
                          • werw Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli 12.04.04, 16:40
                            Solidarność polska? Nie, Dana. Moralność przed którą miałaby stać "solidarność
                            polska" - to byłoby coś jak demokracja socjalistyczna, czyli żadna demokracja.

Żródło podam, ale wieczorem, najdalej jutro - w tej chwili nie mam dostępu do
                            książki, gdzie to wyczytałem (nazywa się "Izrael", autora nie pamiętam -
                            czytałem ją juz dość dawno temu, wydanie dofinansowane przez Ambasadę Izraela -
                            tyle mogę powiedzieć teraz.
                          • Gość: Wqrwiony2 W cywilizacji europejskiej, na przynależność do IP: *.aine.pl 12.04.04, 19:12
                            której powoływałaś się ostatnio (żeby nie było niedomówień - nie neguję tego)
                            wzorce moralno-etyczne winny być uniwersalne i ponadczasowe - nie mówię przy tym
                            o drobiazgach w stylu ustaleń, do jakiego stopnia można się roznegliżować -
                            chodzi mi o UNIWERSALIA (choć zareplikować możesz, że poźni arystotelicy
                            twierdzili, iż istnieją one jedynie w ludzkim umyśle - na wszelki wypadek dodam
                            więc, że jeśli oni mają rację, nie ma pronlemu ze stosunkiem ludzi niewierzącyh
                            do owych uniwersaliów - nie byłyby więc nakazem Boskim, a swego rodzaju
                            "konstytucją moralną").
                            Przepraszam z nieco przydługi wstęp - już przechodzę do meritum:
                            Zatem użycie przez jeden podmiot polityczny (nieważne, czy już państwowy, czy
                            też dopiero "in statu nascendi") terroru jako środka walki o osiągnięcie
                            zakładanych celów, a następnie odcięcie się od niego w momencie, kiedy posiada
                            ów twór własną armię - tak, aby w faryzeuszowskim geście rozedrzeć szaty i
                            zakrzyknąć: "patrzcie, narody, oto terroryści - jednoczmy się w dziele tępienia
                            ich" stanowi wybitny akt hipokryzji!
                            • werw Re: W cywilizacji europejskiej, na przynależność 12.04.04, 22:57
                              To niezupełnie tak: czasy są zupełnie inne.
                              Por. hasło prezentyzm.
                            • Gość: przelotny Re: W cywilizacji europejskiej, na przynależność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 23:28
                              Pan pierdoli. Pańskie lewactwo nie pozwala Panu trzeźwo spojrzeć na sytuację i
                              dlatego Pan pierdoli.
                          • werw Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli 12.04.04, 23:12
                            "Konsulat polski w Jerozolimie rozpoczął oficjalne urzędowanie 1 stycznia
                            1923r. (...) Zarazem doszło do porozumienia między Nową Organizacją
                            Syjonistyczną a władzami polskimi, które umożliwiły szkolenie wojskowe
                            bojowników Irgun Cwai Leumi w Polsce oraz dostarczały im broni. Polskie
                            instytucje ułatwiały też nielegalną aliję, co spowodowało pewne napięcie w
                            stosunikach polsko-brytyjskich. Przedstawiciele Polski w Palestynie
                            sympatyzowali z dążeniem do stworzenia państwa żydowskiego, widząc w nim
                            analogie z polskim ruchem niepodległościowym przed 1918r. (...) Tak zwana banda
                            Sterna (Stern gang) nie była liczna, lecz kontynuowała terror. Z jej reki
                            zginął m.in. konsul Hulanicki, być może podejrzewany (niesłusznie) o współpracę
                            z władzami brytyjskimi przeciw syjonistom. W lutym 42 wykryto konspiracyjne
                            mieszkanie Sterna i zastrzelono go w niejasnych okolicznościach. Lehi przez
                            następne dwa lata pozostawała bezczynna. Na jej czoło wysunął się wówczas
                            Icchak Isernicki (przyjął póżniej nazwisko Szamir)."

A. Chojnowski, J. Tomaszewski, "Izrael", Wydawnictwo Trio, W-wa 2001

Instytut Historyczny UW; książka opublikowana dzięki pomocy finansowej MEN i
                            Ambasady Izraela.
                            • werw Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli 12.04.04, 23:19
                              Aha: str. 43 - 46.
                              • Gość: dana33 Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 23:47
                                dzieki za informacje, werw. nie wiedzialam o tym.

mimo to jeszcze raz: mowilam o o sytuacji dzisiejszej, nie sprzed 60 laty.
                                jesli chcemy znow przewalkowac historie to lista zamachow po obu stronach jest
                                dluga, bylo o tym na forum mase i wiesz o tym. ani ty ani wqrwielski, ani
                                mirmil nie jestescie w stanie dac zadnego przykladu na miedzynarodowy terror
                                zydowski. zaden kraj nie ucierpial w ostatnich 40 latach od jakiegokolwiek
                                zamachu zydowsko-israelskiego. natomiast lista zamachow na skale miedzynarodowa
                                ze strony terrorystow arabsko-islamskich jest dluga, wlacznie z porywaniem
                                samolotow i wysadzaniem ich w powietrze. jak wyglada dzisiaj swiat po 11/9 i
                                europa po hiszpanii, to chyba nie musze ci mowic. jestes w polsce i wiesz
                                lepiej ode mnie, co sie u was dzieje. tak ze wasze uniki, sprowadzanie historii
                                zamachow na czasy jeszcze przed-israelskie tylko i wylacznie, zeby pokazac
                                znow, jacy to zydzi straszni i w ten sposob nie odpowiedziec na zwykle, proste
                                pytanie, dowodzi tylko i wylacznie waszej niemoznosci przyznania istniejacych
                                faktow. wiesz werw, nigdy nie bylo mi trudno przyznac, ze sie myle. robilam to
                                tez na forum. szkoda, ze ty idziesz po stronie tych wqrwielskich, zamiast po
                                prostu powiedziec, ze terror swiatowy to jak dotychczas (bo oczywiscie moze sie
                                wszystko zmienic) to "rozrywka" tylko i wylacznie arabo-islamska.
                                • werw Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli 12.04.04, 23:55
                                  Nie wiem naprawdę, jakim tokiem idą twoje myśli, że przypisujesz mi poglądy
                                  innych, ale niech tam. Nie jest natomiast zupełnie tak jak mówisz: był i Egipt
                                  (bodajże '56) i zagadkowa sprawa Lavon Affair.
                                  • Gość: dana33 Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli IP: *.adsl.actcom.co.il 13.04.04, 00:30
                                    werw, egipt w 56, to nie byl zamach, to byla zwykla wojna, znana u nas pod
                                    nazwa kampani synajskiej. afera lavona byla afera szpiegowska. naprawde, werw,
                                    nie wierze, ze az tak nie jestes zorientowany. powtrzam jeszcze raz, i to tylko
                                    dlatego, ze to ty, ja pisalam o ZAMACHACH TERRORYSTYCZNYCH, o zab ijaniu
                                    niewinnych ludzi, tak jak to mialo miejsce 11/9 i tak jak to bylo w madrydzie.
                                    i tak jak to bylo na bali. i swissair, i twa, itd itd itd. nie rob z siebie
                                    werw jednego, co nie wie o co chodzi. wiesz o co chodzi. nie chcez
                                    odpowiedziec? fine with me. ale przestan udawac, ze nie wiesz, o co chodzi.
                                    • werw Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli 13.04.04, 17:47
                                      Dana, ty mnie cholera masz za większego idiote niz jestem. Wczoraj oczywiście
                                      się pomyliłem w pewnej części:

Oczywiście nie '56 (wiem że wtedy trwała wojna) a '54, ale nie jak
                                      piszesz "afera szpiegowska" a próba (udana? - przyznam, ze nie doczytałem)
                                      wysadzenia amerykańskich placówek tak, by podejrzenia skierowac na Arabów -
                                      czyli właśnie Lavon Affair. Czyli terroryzm.

Wczorajsze zmęczenie wieczorne - zamiast "zagadkowa sprawa Lavon Affair" miało
                                      być "zagadkowa sprawa USS "Liberty"

Natomiast nie stawiam na równi Izraela i krajów arabskich (jeśli ma to
                                      jakiekolwiek znaczenie) - w ten wasz wątek włączyłem się przypadkowo.
                                      • Gość: dana33 Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli IP: *.adsl.actcom.co.il 13.04.04, 23:45
                                        nu, werw, widze, ze nie chcesz zrozumiec. i lavon i liberty, wszystko jedno jak
                                        sie na to patrzec, czy pomylka, czy rozmyslnie, skierowane bylo przeciw jednej
                                        nacji, w ramach wojny/dzialan wojennych/afery szpiegowskiej, jak wolisz.
                                        liberty wogole byla przeciwko statkowi tylko i wylacznie, nie przeciwko
                                        podrozujacym ludziom w pociagach, nie przeciwko biurom pracy... nie przeciwko
                                        turystom na urlopie na bali... , nie chce mi sie wiecej tlumaczyc, werw. nie
                                        chcesz zrozumiec, dla ciebie to jedno i to samo, zoll zejn.

• Gość: dana33 Re: Danuś, w hotelu King David Brytyjczycy ginęli IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 16:24
                        ja ci napisalam, ze jestes arabem? tylko ze mnaipulujesz, jak oni. nie, nie
                        pogardzam arabami, przynajmniej nie wiekszoscia z nich. to tak samo z innymi
                        narodowosciami. polakow bardzo lubie i nie pogardzam nimi. oprocz polakow typu
                        wqrwielskiego.
                        • Gość: Wqrwiony2 Nie, Danuś, tu nie jest redakcja "NIE" - słowa raz IP: *.aine.pl 12.04.04, 19:01
                          a wyraźnie wypowiedziane to ty sobie możesz interpretować przy kawce z
                          psiapsiółkami, natomiast ich wymowa była jasna - jeśli wtedy nie zawężyłaś
                          znaczenia, nie wciskaj teraz kitu - przynajmniej trochę godności, proszę... Poza
                          tym zadziwia twoja zaciekła nienawiść (prawdopodobnie wynikająca z typowego
                          "kompleksu oblężonej twierdzy") wobec tych, którzy nie przyjmują twojego toku
                          myślenia. Ty w rzeczywistości nigdy nie próbowałaś rozmawiać, a jedynie nawracać
                          na swoje poglądy - i to z sekciarskim zacięciem, zakładającym, że jeśli ktoś
                          odrzuci choć jedną twoją tezę, odrzuca wszystkie i cześć!
                          Ktoś (nie pamiętam, kto, ale jeśli zarzucisz mi kłamstwo, zadam sobie trud i
                          poszukam) niedawno zapytał cię, dlaczego nie przejawiasz na forum poczucia
                          humoru w stosunku do samej siebie (trochę przesadził, zdarzało ci się bowiem w
                          lepszych czasach - sam zaświadczę...). Odpowiedziałaś mu, że owszem, poczucie
                          humoru masz i jak czytasz wypowiedzi innych, to masz dużo ubawu (coś w tym
                          sensie). "Z innych tak - z siebie nie" - to część twojego problemu. A można
                          inaczej - z Abstraktem i Tomkiem44 równiez różnimy się światopoglądem, a czasem
                          mocno sobie dogryzamy (zwłaszcza z Tomkiem), ale nie przeszkadza to, by szanować
                          przeciwnika, który NIE KŁAMIE, tylko dlatego, że nie je z ręki. Abstrakt
                          potrafił delikatnie zwrócić uwagę, że przegiąłem raz, wkurzając się na Piessnę i
                          wypadałoby kobietę przeprosić - słusznie, choć logika starcia na zasadzie:
                          "zdeptać wroga wszelkimi środkami" (nawiasem mówiąc ulubiona taktyka twojej
                          "bohaterskiej" armii) kazałaby mu czekać, aż wkurzony admin zacznie mnie ciąć
                          częściej, niż innych.
                          Pod rozwagę polecam, kończąc popularną parafrazą w (podobno) akceptowanej przez
                          ciebie cywilizacji europejskiej:
                          Disce, puella, disce...
                          • Gość: dana33 Re: Nie, Danuś, tu nie jest redakcja "NIE" - słow IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 19:12
                            nu, nic nie rozumiem z tego belkotu.
                            • Gość: Wqrwiony2 O tak naiwną próbę odcięcia się od niewygodnego IP: *.aine.pl 12.04.04, 19:14
                              postu nie posądzałem cię...
                    • Gość: Gucio Przyklad ataku terrorystycznego zydow: IP: *.ipt.aol.com 12.04.04, 16:21
                      > 9/11
                    • Gość: sp;lit Re: Nie podpuszczaj forumowiczów, ciuciuś, bo ci IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 13.04.04, 15:12
                      Wystarczy , czy chcesz wiecej ?

uklony

==============================================================================
                      jak masz przyklad na atak terrorystyczny zydowski, to dawaj go tutaj. a jak nie
                      masz, to zamilcz.

www.geocities.com/CapitolHill/Senate/7891/lavon_hirst.html
                      www.wrmea.com/backissues/0693/9306019.htm
                      www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html
                • Gość: EX Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 19:17
                  A ja ci napisze, kiedy byl atak Zydow skierowany przeciw Arabom, ktorzy od
                  pokolen zyli na swojej ziemi.
                  • Gość: Wqrwiony2 No to Danuś ci odpowie: "Nu, może ja ateistka IP: *.aine.pl 12.04.04, 19:21
                    jestem, ale tę ziemię Bóg (vel: Jahwe; vel: Adonai; vel: Allah) nam dał i basta!"
                    I taka będzie dyskusja...
                    Czasem wolę fanatyków religijnych z Izraela - przynajmnie są szczerzy - a z
                    mojego, chrześcijańskiego punktu widzenia - także biedni - Mesjasza przegapili,
                    a wcąż na niego czekają (wierzcie lub nie, ale to ostatnie bez ironii).
                    Pozdrawiam
                    Wqrwiony2
                  • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 19:31
                    zlotko, jak nie masz argumentow, to nie zmieniaj tematu. mozesz otworzyc nowy
                    temat jak chcesz ataki zydow na arabow. nu, otworze ci tez nowy: nieustajace
                    ataki arabow na zydow. krotko, nie masz przykladu na to, ze zydzi kiedykolwiek
                    popelnili zamach w jakimkolwiek kraju na swiecie: widzisz, terroryzm swiatowy
                    to wymysl i wykonanie aarabsko-islamskie.
                    • Gość: Wqrwiony2 Powtarzam: Hagana, grupa Sterna - brytyjskie IP: 195.150.115.* 13.04.04, 10:24
                      terytorium mandatowe w Palestynie zostało poddane intensywnym działaniom
                      terrorystycznym bojówek syjonistycznych (głównie składających się z uchodźców z
                      Europy). Jakbyś tego nie przeinaczała, ciuciuś, Państwo wasze powstało w
                      znacznej mierze w trakcie działań terrorystycznych.
                      Oj, Danuś, Danuś...
                      • Gość: dana33 Re: Powtarzam: Hagana, grupa Sterna - brytyjskie IP: *.adsl.actcom.co.il 13.04.04, 23:48
                        wqrwielski, znow manipulujesz. ty mi tu nie wylaz z tym co bylo przed 60 laty,
                        bo ci przypomne hebron i jeszcze pare innych miejsc. mowimy o terrorze
                        miedzynarodowym w ostatnich 30-40 latach, ponial, ciucius? a jak nie masz
                        przykladu, to juz ci powiedzialam, shut up, bo zoraz bardziej smierdzisz.
                        • Gość: Wqrwiony2 Ależ ty jesteś zakłamana - to ty próbujesz IP: *.aine.pl 14.04.04, 11:10
                          narzucić ostatnie 40 lat - bo tak ci wygodniej; teraz bowiem Izrael jest już
                          państwem i nie potrzebuje terroryzmu indywidualnego - stosuje terroryzm
                          państwowy - jakoś nie przekonaliście świata do tezy, że strzelający do
                          niewinnych żołnierz i buldożer równający z ziemią czyjś dom różnią się od
                          zamachowcy samobójcy - podział przebiaga raczej na innej linii, jakoś mniej
                          bowiem poraża samobójca, w porywie desperacji pociągający za sobą do grobu
                          niewinnych, noźli zakłamany polityk, zza opasłego brzucha i z bezpiecznego
                          gabinetu wydający rozkaz odpalenia rakiety w kierunku gęsto zabudowanej dzielnicy.
                          Przypominam ci, Danuś, że nie narzucisz swoich chorych reguł - nie jesteśmy
                          twoimi synalkami-żołnierzykami, a to nie jest zmilitaryzowany kibuc (nawiasem
                          mówiąc twój autorytarzym wiele wyjaśnia...)
                          • Gość: dana33 Re: Ależ ty jesteś zakłamana - to ty próbujesz IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 16:47
                            kretynie skonczony. wez i 100 ostatnich lat terroru zydowskiego. byl
                            miedzynarodowy? poszedl na europe, usa, bali, mordowal setki ludzi w hiszpani?
                            nie ja mam chore reguly, tylko ty i tobie podobni. gotow jests do klamst,
                            krecenia, manipulowania, byle "dolozyc" zydom. nie jestes warty nawet
                            spluniecia.
                            i z przyjemnoscia stwierdzam, ze za kazdym razem po przeczytaniu twoich wypocin
                            pelnych nienawisci i samozadowolenia z nastepnej manipulacyjki, wiem dlaczego
                            ja naleze do narodu wybranego a ty nie.
                            • Gość: Wqrwiony2 Zupełnie niechcący udało się wydobyć na światło IP: *.aine.pl 15.04.04, 17:43
                              dzienne twoją zajadłą nienawiść do wszystkiego, co wam się sprzeciwia. Danuś -
                              międzynarodowy terroryzm, terroryzm państwowy, czy terroryzm regionalny to nadal
                              ten sam terroryzm. Krew tych ludzi, do których dzisiaj wasz helikopter czy
                              samolot odpalił pocisk - a odpalił go w kierunku grupy ludności cywilnej - jest
                              nadal krwią ludzi, których terrorysta - w tym wypadku państwo Izrael - próbuje
                              za pomocą gestapowskich metod zmusić do podporządkowania się własnym celom. Jak
                              już powiedziałem, nie żyjemy w zmilitaryzowanym kibucu, ale w wolnym kraju,
                              pełnym myślących ludzi i twoje zawodzenia, że mamy mówić o terrorze
                              międzynarodowym, a wara od zamachów izraelskich, nie robią na nikim szczególnego
                              wrażenia. Przy okazji - Jerozolima w czasie zamachu na hotel "King David" nie
                              znajdowała się na terytorium Izraela (choćby dlatego, że takiego dziwoląga
                              jeszcze nie było) - tak więc nawet z formalno-prawnego punktu widzenia był to
                              akt terroryzmu międzynarodowego.
                              Po przeczytaniu po raz kolejny wyświechtanych UB-eckich sloganów w stylu:
                              "manipulowanie", "kręcenie", "kłamstwo", zaczynam się zastanawiać, co ty i twoi
                              szanowni tate oraz mame takiego robiliście w Polsce, że nagle wam się tutaj za
                              gorąco zrobiło... Widząc bezmiar przepełniającej cię nienawiści oraz pogardy dla
                              innych Dzieci Tego Samego Boga pozwalam sobie na dość ponure przypuszczenia...
                              Ciekawa jest ogarniająca cię w coraz większym stopniu psychoza - zachowyujesz
                              się, jak szaleniec w kiepskim horrorze; odrzucona rzucasz się z pazurami i
                              zębami; tryskasz jadem, nienawiścią oraz pogardą...
                              Nie przepełnia mnie samozadowolenie, Danuś, a jedynie smutek. Żal mi ciebie,
                              choć emanuje z ciebie zło - może nie w czystej postaci, ale w takim kraju, jak
                              Izrael, oznaczać to może następną matkę, której duma z synków staje się
                              uczuciem, na jakie nie pozwoliłaby sobie żadna matka w cywilizowanej Europie -
                              dumę z żołdaków strzelających w tłum niewinnych ludzi.
                              Opamiętaj się, kobieto...
                              • Gość: dana33 Re: Zupełnie niechcący udało się wydobyć na świat IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 18:03
                                nu, wqrwielski, tu juz pokazales obraz pelny twoich manipulacyjek. to zdanko
                                "Przy okazji - Jerozolima w czasie zamachu na hotel "King David" nie
                                > znajdowała się na terytorium Izraela (choćby dlatego, że takiego dziwoląga
                                > jeszcze nie było) - tak więc nawet z formalno-prawnego punktu widzenia był to
                                > akt terroryzmu międzynarodowego." to po prostu perelka. terror
                                miedzynarodowy w jerozolimie w 1946 roku. no ja nie moge. do tego jeszcze
                                brytyjczycy byli ostrzezeni. ze nie skorzystali z ostrzezenia, to nie ma
                                znaczenia, ale zostali ostrzezeni. nu, cudo, ten post. wqrwielski, myslalam, ze
                                nizej juz nie mozna, ale przebiles dno i spadles w proznie. i ja nie twoja
                                kolezanka, a to mi nie danusiuj tu, bo ja nie danusia, tylko dana.
                                • Gość: Wqrwiony2 Może zamiast strzykać na oślep nienawiścią, IP: *.aine.pl 15.04.04, 19:38
                                  zechcesz wejrzeć w treść tego, co opluwasz? Ponieważ Jerozolima znajdowała się
                                  podówczas na terytorium mandatu brytyjskiego, oznacza to, że wasi terroryści
                                  działali na terytorium obcego państwa.
                                  "Byli ostrzeżeni"! Szcyt bezczelności, moja pannico - to nie była wasza ziemia
                                  ani wasza władza, a mordowaliście przypadkowe osoby. Ale teraz, rzecz jasna,
                                  odpalacie pociski z helikopterów, a to już nie jest terroryzm, a "legitymizująca
                                  się poparcie suwerennego państwa akcja militarna...". Oj, Danuś, Danuś, Danuś...
                                  Gdzieś ty się tego Goebbelsa naczytała?
                                  Nie mów także, że to Arabowie jednostronnie odepchnęli plan podziału
                                  Palestyny - 2 maja 1942 na posiedzeniu Światowej Organizacji Syjonistycznej, w
                                  hotelu „Baltimore” w Nowym Jorku, został przyjęty program utworzenia państwa
                                  żydowskiego na obszarze CAŁEJ Palestyny - wiadomo było, że tak czy inaczej
                                  wyciągnecie rękę po wszystko.
                                  Ciekawi mnie tylko, czy ty tak "z potrzeby serca", czy też za pieniądze...
                                • Gość: Wqrwiony2 A oto wasze (izraelskie)akty terroru IP: *.aine.pl 15.04.04, 19:44

1944 – żydowscy terroryści mordują lorda Moyne w Kairze.
                                  1944 – Wzrost akcji terrorystycznych żydowskich organizacji Irgun i grupy Sterna
                                  przeciw Brytyjczykom.
                                  22 lipca 1946 – terroryści żydowscy wysadzają hotel „King David” w Jerozolimie –
                                  91 osób zabitych, 45 rannych; wzmaga się terroryzm żydowski i sabotaże,
                                  skierowane przeciw Brytyjczykom i Arabom w Palestynie.
                                  Marzec – kwiecień1948 - Hagana przeprowadza operacje zbrojne tzw. planu Dalat.
                                  9 kwietnia 1948 - bojówki Irgun i grupy Sterna atakują wieś Dajr Jasin – ofiarą
                                  masakry pada 250 osób.
                                  17 maja 1948 - Rada Bezpieczeństwa powierza misję mediatora w Palestynie
                                  przewodniczącemu Międzynarodowego Czerwonego Krzyża, hr. Folke Bernadotte. 28
                                  lipca 1948 - raport hr. Bernadotte wnosi propozycje poprawek do pierwotnego
                                  planu podziału Palestyny. 17 września 1948 - hr. Bernadotte i jego zastępca płk
                                  Serot zostają zamordowani przez żydowskich terrorystów.
                                  9-10 kwietnia 1973 - akcja terrorystów izraelskich na siedziby palestyńskie w
                                  Bejrucie, w czasie której zostaje zamordowanych trzech działaczy palestyńskich.
                                  2 grudnia 1975 - naloty izraelskie na obozy uchodźców palestyńskich w
                                  południowym i północnym Libanie; 104 osoby zabite i 160 rannych.
                                  8-9 listopada 1977 - lotnictwo izraelskie bombarduje obozy uchodźców w
                                  południowym Libanie.
                                  4 stycznia 1978 – w Londynie zostaje zamordowany przedstawiciel OWP w Wielkiej
                                  Brytanii Said Hammani (nazajutrz po spotkaniu Carter-Sadat, które miało
                                  doprowadzić do uregulowaniu konfliktu).
                                  15 czerwca 1978 - w Kuwejcie zamordowany został przedstawiciel OWP, Ali Yassin.
                                  13 lipca 1978 - w Bejrucie wysadzony został budynek, w którym mieściły się biura
                                  organizacji palestyńskich oraz mieszkania prywatne, śmierć poniosło około 150 osób.
                                  3 sierpnia 1978 - w Paryżu zostaje zamordowany przedstawiciel OWP we Francji
                                  Ezzedin Kalak oraz korespondent palestyńskiej agencji prasowej WAFA.
                                  22 stycznia 1979 – w Bejrucie, w wyniku zamachu bombowego, zginęli Ali Hassan
                                  Salameh, szef służby bezpieczeństwa al-Fatah, oraz czterech fedainów i
                                  dziewięciu przechodniów; zamachu dokonała terrorystka izraelska Ewa Maria Champers.
                                  25 lipca 1979 - w Cannes zamordowany został Zuhajr Muhsin, przywódca
                                  prosyryjskiej organizacji palestyńskiej Sa’ika.
                                  1 czerwca 1981 – w Brukseli został zamordowany Naim Khader, przedstawiciel OWP w
                                  Belgii.
                                  1 sierpnia 1981 - w Warszawie ma miejsce nieudana próba zamachu na życie
                                  działacza palestyńskiego Abu Dauda.
                                  1 października 1981 - w zachodnim Bejrucie, w wyniku zamachu bombowego na
                                  budynki, w których mieściły się biura OWP, 50 osób zostało zabitych, a 250 rannych.
                                  9 października 1981 - w Rzymie został zamordowany Madżed Abu Szarrar, szef
                                  departamentu informacji OWP.
                                  7 grudnia 1981 - w Bejrucie został zamordowany dr Kajjali, członek Komitetu
                                  Wykonawczego OWP.
                                  11 kwietnia 1982 - w Jerozolimie izraelski terrorysta ostrzelał tłum Arabów
                                  zebranych przed meczetem; protesty ludności arabskiej krwawo stłumiono.
                                  5 lipca 1982 - oblężony zachodni Bejrut zostaje pozbawiony wody, elektryczności,
                                  żywności i leków; terrorystyczny ostrzał miasta.
                                  23 lipca 1982 - w Paryżu został zamordowany zastępca przedstawiciela OWP we
                                  Francji, Fadl Dani.
                                  16-18 września 1982 - masakra w obozach uchodźców palestyńskich Sabra i Szatila,
                                  której dopuściła się falanga libańska pod osłoną wojsk izraelskich (ministrem
                                  obrony był Ariel Szaron); zamordowano około 1800 ludzi, w tym kobiety i dzieci.
                                  8 luty 1983 – w Izraelu zostaje ogłoszony raport komisji sędziego Kahane;
                                  stwierdzał on współodpowiedzialność rządu izraelskiego za masakry w obozach
                                  uchodźców palestyńskich Sabra i Szatila; dymisja Szarona.
                                  27 września 1982 - zamordowany został Saad Sayel (Abu al-Walid), doradca
                                  wojskowy Jasera Arafata.
                                  26 lipca 1983 - na uniwersytecie arabskim w Hebronie w Transjordanii dokonano
                                  zamachu bombowego – 3 osoby zginęły, a 40 zostało rannych.
                                  2 sierpnia 1983 - amerykańskie weto wobec rezolucji Rady Bezpieczeństwa
                                  potępiającej Izrael za represje wobec ludności cywilnej Cisjordanii, za zamach
                                  na uniwersytecie arabskim w Hebronie oraz bezprawne osadnictwo na arabskich
                                  ziemiach okupowanych.
                                  21 sierpnia 1983 - w Atenach zastrzelony został członek dowództwa wojskowego
                                  OWP, płk Sughajir.
                                  29 grudnia 1984 - w Ammanie został zastrzelony Fahd Kawasmeh, były burmistrz
                                  Hebronu, członek Komitetu Wykonawczego OWP.
                                  10 czerwca 1985 – ogłoszony zostaje pokojowy plan Szimona Peresa, zakładający
                                  rozmowy Izraela, Egiptu, Jordanii i Palestyńczyków (bez OWP); w międzyczasie
                                  trwa wojna przeciw obozom uchodźców palestyńskich – w czerwcu i lipcu pada jej
                                  ofiarą 600 zabitych i 2 tys. rannych.
                                  1 października 1985 - lotnictwo izraelskie zbombardowało siedzibę OWP w Hammam
                                  asz-Szatt w Tunisie; ok. 70 osób zabitych, ok. 100 osób rannych.
                                  Pragnę zwrócić szczególną uwagę na zabójstwo hr. Bernadotte. Człowiek ten w
                                  ostatnich miesiącach II wojny światowej uratował od śmierci wielu więźniów
                                  obozów koncentracyjnych – w tym wielu Żydów. Bezwzględna celowość, z jaką
                                  działali żydowscy terroryści winna zmusić do zastanowienia, czy Izrael może być
                                  lojalnym sojusznikiem, a ludzie w pełni popierający jego nieludzką działalność -
                                  jak koleżanka Danuś - zasługują na miano przedstawicieli cywilizacji Zachodniej,
                                  do którego tak niesłuszanie, acz gorliwie, pretendują...
                                  Ku rozwadze, Danuś, dedykuję.
                                  Pozdrawiam
                                  Wqrwiony2
                                  P.S.
                                  Jeśli już koniecznie twoja kultura osobista, charakter, wychowanie i wyniesiona
                                  z domu ogłada nakazują ci pluć miast rozmawiać, staraj się, proszę,
                                  zdywersyfikować repertuar...
                                  Z góry dziękuję za uwzględnienie tej nieznacznej, choć istotnej prośby...
                                  • Gość: dana33 a oto twoje, arabsko-islamskie..... IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 20:43
                                    chciales licytacje, prosze:
                                    http://www.almidfarah.fanspace.com/islamic_terr_even.htm

niestety, nie mam po polsku

1929
                                    In Hebron, Arabs kill 67 Jews and begin driving Jewish families ot of the city
                                    and surrounding areas.
                                    1951
                                    July 20
                                    King Abdullah of Jordan assassinated by Arab extremist in Jerusalem, Jordan,
                                    while entering the Mosque of Omar to pray. The assassin and four others are
                                    hanged for their part in the murder.
                                    September 11
                                    Pakistani prime minister Lisquat Ali Khan shot dead while addressing public
                                    meeting in Rawalpindi, Pakistan, by Afghan fanatic.
                                    1954
                                    March 17
                                    Bus passengers killed when Palestinian terrorists cross into the Negev desert,
                                    Israel, and ambush the vehicle.
                                    1960
                                    August 29
                                    Jordanian prime minister and eleven others killed by bomb in the foreign
                                    ministry building, Amman, Jordan. Two of the bombers fled to safety and eleven
                                    others are sentenced to death for the attack.
                                    1965
                                    May 25
                                    Three Israeli civilians killed in Al Fatah Palestinian terrorist attack on
                                    Jewish settlement at Ramat Hakovash, Israel.
                                    1968
                                    March 18
                                    School bus hits land mine in Negev desert, Israel, killing two adults and
                                    injuring twenty eight children. The Israelis stage major retaliatory raid into
                                    Jordan to hunt down the Palestinian Al Fatah terrorists responsible.
                                    June 5
                                    American presidential candidate Robert Kennedy murdered by Jordanian terrorist,
                                    Sirhan Bishara Sirhan, in Los Angeles, United States. His killer was arrested
                                    and became the cause of further terrorist attacks, as Arab terrorist groups
                                    demanded his release
                                    July 22
                                    Popular Front for the Liberation of Palestine carry out first ever aircraft
                                    hijacking, seizing an El Al Boeing 707 in Rome, Italy, and diverting it to
                                    Algeria. Thirty two Jewish passengers held hostages for five weeks.
                                    September 4
                                    Three bombs explode in central Tel Aviv, Israel, killing one Israeli and
                                    wounding seventy one civilians.
                                    November 22
                                    Mahaneh Yehuda market, Israel, bombed by Al Fatah Palestinian terrorists
                                    killing twelve civilians and injuring fifty two.
                                    December 26
                                    One Israeli killed in Popular Front for the Liberation of Palestine machine gun
                                    attack on El Al aircraft at Athens airport, Greece. Two terrorists were
                                    captured but later released by the Greek government after a Greek aircraft was
                                    hijacked to Beirut. Three days after the Athens attack Israeli commandos raid
                                    Beirut airport, Lebanon and blow up thirteen Arab airliners worth $43 million.
                                    1969
                                    February 18
                                    Palestinian terrorists attack El Al Boeing 707 on runway at Zurich airport,
                                    Switzerland, raking the fuselage with gunfire, killing the pilot and three
                                    passengers. An Israeli skymarshall/secuirty guard returned fire killing one of
                                    the terrorists and drove off the reminder.
                                    February 21
                                    Palestinian terrorists explode a bomb in a crowded supermarket in Jerusalem,
                                    Israel, killing two people and injuring twenty.
                                    August 29
                                    TWA hijacked by Popular Front for the Liberation of Palestine terrorists after
                                    taking off from Rome, Italy, led by Leila Khalid, and forced to fly to
                                    Damascus, Syria. All the passengers and crew were released unharmed but the
                                    terrorists exploded a bomb in the cockpit of the aircraft.
                                    October 22
                                    Four civilians killed by Palestinian bombs in two apartments in Haifa, Israeli,
                                    and twenty others wounded.
                                    1970
                                    February 10
                                    Three Arab terrorists attempt to hijack an El Al Boeing 707 at Munich airport,
                                    Germany, but are thwarted by the pilot who grappled with a terrorist in the
                                    terminal lounge. One Israeli is killed and eleven others wounded.
                                    February 21
                                    Popular Front for the Liberation of Palestine blow up a Swiss airliner just
                                    after it has taken off from Zurich, Switzerland, killing all forty seven people
                                    on board.
                                    September 6
                                    "Skyjack Sunday" takes places at Dawson Field, in Jordan. TWA, Swissair, BOAC
                                    aircraft, along with more than four hundred hostages, were hijacked and ordered
                                    to the Jordanian airport by the Popular Front for the Liberation of Palestine.
                                    Another terrorist team tried to hijack an El Al Boeing over London but security
                                    staff foiled the attempt and captured one of the hijackers, Leila Khalid,
                                    alive. The German, Swiss and British Governments all agreed to the PFLP's
                                    demands and released a number of terrorists, including Khalid, held in their
                                    jails.
                                    1971
                                    May 17
                                    Turkish radicals assassinate Israeli consul general in Istanbul, Turkey, as
                                    part of a joint operation with Palestinian terrorists.
                                    November 28
                                    Jordanian prime minister Wasfi Tal shot and killed by Palestinian Black
                                    September terrorists at the Sheraton Hotel in Cairo, Egypt. A month later the
                                    Jordanian ambassador in London, England, is shot and wounded by a Black
                                    September hit squad.
                                    1972
                                    May 8
                                    Israeli commandos storm hijacked Belgian Sabena airliner at Ben Gurion airport,
                                    Israel, killing the four Palestinian Black September terrorists aboard the
                                    aircraft and freeing the hostages. One passenger and five Israeli soldiers were
                                    killed.
                                    May 30
                                    Popular Front for the Liberation of Palestine and Japanese Red Army terrorists
                                    open fire in passenger terminal of Lod Airport, Israel, killing twenty six
                                    civilians and wounding seventy eight others. Japanese terrorist Kozo Okamoto
                                    survives and is captured by the Israelis.
                                    September 5
                                    Eight Palestinian Black September terrorists seize eleven Israeli athletes in
                                    the Olympic Village in Munich, Germany. In a bungled rescue attempt by the West
                                    German authorities nine of the hostages and five terrorists are killed.
                                    September 9
                                    Member of the Israeli embassy staff in London, England, killed by Palestinian
                                    letter bomb.
                                    1973
                                    March 12
                                    Palestinian Black September terrorists murder an Israeli businessman on Cyprus.
                                    August 5
                                    Black September suicide squad attacks passenger terminals at Athens airport,
                                    Greece, killing three civilians and injuring fifty five.
                                    December 17
                                    Palestinian terrorists bomb Pan Am office at Fiumicino airport, Rome, Italy
                                    killing thirty two and injuring fifty. The terrorist then take seven Italian
                                    policemen hostage and hijack an aircraft to Athens, Greece, before flying on to
                                    Kuwait after killing one of the hostages. They then surrendered.
                                    1974
                                    March 1
                                    Saudi Arabian embassy in Khartoum, Sudan, seized by Black September terrorists
                                    and a number of diplomats from Arab and western countries taken hostages. The
                                    terrorists murder two American and one Belgian diplomat.
                                    April 11
                                    Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command terrorists seize
                                    part of the Qirayt Shemona settlement in northern Israel. Eighteen Israelis
                                    killed after the terrorists detonate explosives during a rescue attempt.
                                    May 15
                                    Ninety children are held hostage by Popular Front for the Liberation of
                                    Palestine terrorists in a school at Ma'alot, Israel. Twenty one people are
                                    killed and seventy eight wounded during a bungled rescue attempt by Israeli
                                    special forces troops.
                                    June 13
                                    The Shamir kibbutz in Israel raided by the Popular Front for the Liberation of
                                    Palestine. The four terrorists and several Israelis killed in ensuing gun
                                    battle.
                                    June 26
                                    Al Fatah Palestinian terrorists land by boat near Nahariya, Israel, and attempt
                                    to take civilians hostage. Three Israelis and all the terrorists are killed in
                                    a firefight.
                                    November 23
                                    British DC-10 airliner hijacked at Dubai, UAE, by Palestinian Rejectionist
                                    front terrorists and eventually flown to Tunisia where a German passenger was
                                    killed.
                                    1975
                                    January 19
                                    Arab terrorists attack Orly airport, Paris, France, seizing ten hostages in a
                                    terminal bathroom. Eventually the French provided the terrorists with a plane
                                    to fly them to safety in Baghdad, Iraq.
                                    December 21
                                    Top international terrorist, Carlos "The Jackal" holds eleven oil ministers and
                                    fifty nine civilians hostage during the OPEC meeting in Vienna, Austria. After
                                    flying to A
                                    • Gość: dana33 Re: a oto twoje, arabsko-islamskie.....cd IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 20:45
                                      December 21
                                      Top international terrorist, Carlos "The Jackal" holds eleven oil ministers and
                                      fifty nine civilians hostage during the OPEC meeting in Vienna, Austria. After
                                      flying to Algeria and taking delivery of several hundred million dollars in
                                      ransom money, Carlos and his Popular Front for the Liberation of Palestine
                                      terrorists escape.
                                      1976
                                      June 27
                                      An Air France airliner is hijacked by a joint German Baader-Meinhof/Popular
                                      Front for the Liberation of Palestine terrorist group and its crew are forced
                                      to fly to Entebbe airport in Uganda. Some two hundred and fifty eight
                                      passengers and crew are held hostage but all non-Israeli passengers are
                                      eventually released. On 4 July Israeli commandos fly to Uganda and rescue the
                                      remaining hostages. All the terrorists were killed in the rescue, as are three
                                      passengers and one commando.
                                      August 11
                                      Popular Front for the Liberation of Palestine and Japanese Red Army terrorists
                                      attack passenger terminal at Istanbul airport, Turkey, killing four civilians
                                      and injuring twenty.
                                      1977
                                      October 13
                                      Four Palestinian terrorists hijack a German Lufthansa Boeing 737 and order it
                                      to fly around a number of Middle East destinations for four days. After the
                                      plane's pilot is killed by the terrorists, it is stormed by German GSG9 counter-
                                      terrorist troops, assisted by two British Army Special Air Service soldiers,
                                      when it puts down at Mogadishu, Somalia. All the ninety hostages are rescued
                                      and three terrorists killed
                                      1978
                                      March 11
                                      A nine strong Al Fatah Palestinian seaborne raiding party lands in Israel and
                                      hijacks a bus, killing twenty six civilians and wounding seventy. All the
                                      terrorists are killed by Israeli security forces. The Israelis retaliate by
                                      invading southern Lebanon, under codename Operation Litani.
                                      August 20
                                      El Al stewardess killed when crew bus ambushed by Popular Front for the
                                      Liberation of Palestine terrorists outside Europa Hotel, London, England.
                                      1980
                                      October 3
                                      Four Jews killed and twelve injured in Palestinian bomb attack on synagogue in
                                      Paris, France.
                                      1981
                                      April 16
                                      Palestinian terrorist team attempt attack on Israel from Lebanon in hot air
                                      balloon. Israeli air defences shoot down the balloon killing all the crew.
                                      May 13
                                      Pope John Paul II seriously wounded in assassination attempt in Rome, Italy, by
                                      Turkish "Grey Wolves" terrorist Mehmet Ali Agca. It emerges he was trained by a
                                      number of Middle Eastern terrorists groups and had links to the Soviet
                                      intelligence services.
                                      October 6
                                      Egyptian president Anwar Sadat shot dead by rebel troops who machine gunned the
                                      reviewing stand at a military parade in Cairo, Egypt. Seven other people are
                                      killed and twenty eight wounded. The assassins are later executed.
                                      1982
                                      June 3
                                      The Israeli ambassador in London, England, Shlomo Argov, shot and seriously
                                      injured by terrorists from the Abu Nidal group. The attack is used to justify
                                      the Israeli invasion of Lebanon that started immediately after the attack.
                                      September 14
                                      Lebanese President Bashir Gemayel assassinated by a massive car bomb at a
                                      Beirut political meeting, by a pro-Syrian Lebanese group
                                      November 11
                                      Israeli military headquarters in Tyre, Lebanon, destroyed by Islamic suicide
                                      bomber leaving seventy five Israeli soldiers dead, along with fifteen Lebanese
                                      and Palestinian prisoners.
                                      1983
                                      April 18
                                      Sixty three people, including the CIA's Middle East Director, are killed and
                                      120 injured in a 400 lb suicide truck bomb attack on the US Embassy in Beirut,
                                      Lebanon. The driver is killed. Responsibility is claimed by Islamic Jihad.
                                      October 23
                                      Simultaneous suicide truck bombs on American and French compounds in Beirut,
                                      Lebanon. A 12,000 lb bomb destroys a US Marine Corps base killing two hundred
                                      and forty one Americans; another fifty eight Frenchmen are killed when a 400 lb
                                      device destroys one of their bases. Islamic Jihad claims responsibility. US and
                                      French aircraft strike suspected terrorist bases in the Baka'a valley in
                                      retaliation.
                                      November 4
                                      Twenty eight Israeli soldiers, along with thirty Palestinian and Lebanese
                                      civilians are killed in another suicide truck bomb attack on the Israeli
                                      military headquarters in Tyre, in southern Lebanon.
                                      December 12
                                      US Embassy in Kuwait was targeted by Iranian backed Iraqi Shia terrorist who
                                      attempted to destroy the building with a truck bomb. The attack was foiled by
                                      guards and the device exploded in the Embassy fore-court killing five people.
                                      1984
                                      March 8
                                      Car bomb in Beirut, Lebanon, kills eighty and wounds more than two hundred
                                      civilians, in what is believed to have been a American CIA backed attempt to
                                      kill the leader of the Hezbollah terrorist group.
                                      March 16
                                      CIA station chief in Beirut, Lebanon, William Buckley, kidnapped by the Iranian
                                      backed Islamic Jihad. He was tortured and then executed by his captors.
                                      April 12
                                      Eighteen US servicemen killed and eighty three people injured in bomb attack on
                                      restaurant near USAF base in Torrejon, Spain. Responsibility claimed by
                                      Hezbollah as revenge for March bombing in Beirut.
                                      April 17
                                      British security forces including Special Air Service counter-terrorist troops
                                      lay siege to Libyan People's Bureau (embassy) in London after a British
                                      policewomen is killed by small arms fire originating from inside the building.
                                      After threats were made to UK citizens living in Libya, the British government
                                      decided to respect the diplomatic immunity of the staff of the People's Bureau
                                      and allowed them to leave for Tripoli. No one was arrested for the murder.
                                      April 22
                                      Four Palestinian terrorist hijack bus carrying Israelis in Gaza, occupied
                                      territories. Israeli special forces storm the bus and kill two of the terrorist
                                      after they had been captured.
                                      September 20
                                      Suicide bomb attack on US Embassy in East Beirut kills twenty three people and
                                      injures twenty one others. The US and British ambassadors were slightly injured
                                      in the explosion which was attributed to the Iranian backed Hezbollah group.
                                      1985
                                      March 16
                                      US journalist Terry Anderson is kidnapped in Beirut, Lebanon, by Iranian backed
                                      Islamic radicals. He is finally released in December 1991.
                                      April 5
                                      Bomb explodes outside Hezbollah headquarters in Beirut killing 80 people. CIA
                                      backed Christians are blamed.
                                      June 6
                                      A TWA Boeing 727 was hijacked enroute to Rome, Italy, from Athens, Greece, by
                                      two Lebanese Hezbollah terrorists and forced to fly to Beirut, Lebanon. The
                                      eight crews and one hundred and forty five passengers were then held for
                                      seventeen days, during which one American hostage was murdered. After being
                                      flown twice to Algiers, on the aircraft's return to Beirut the hostages were
                                      released after the US Government pressured the Israelis to release four hundred
                                      and thirty five Lebanese and Palestinian prisoners.
                                      June 9
                                      US academic, Thomas Sutherland, at the American University, Beirut, Lebanon
                                      kidnapped by Islamic terrorists and held until 18 November 1991.
                                      September 25
                                      Palestine Liberation Organisation Force 17 commando squad kills three Israeli
                                      tourists aboard at yacht in Larnica marina, Cyprus. The three strong group,
                                      including Briton Ian Davidson, are imprisoned by the Cypriots.
                                      September 30
                                      Four Soviet diplomats kidnapped in Beirut, Lebanon by Islamic Liberation
                                      Organisation, which was thought to be a front for the Iranian backed Hezbollah.
                                      One of the Russians was killed but the other three were released unharmed after
                                      a relative of the terrorist group's leaders was kidnapped and killed by the
                                      Soviet KGB.
                                      October 7
                                      Four Palestinian Liberation Front terrorists seize the Italian cruise liner,
                                      Achille Lauro, during a cruise in the eastern Mediterranean, taking more than
                                      seven hundred people hostage. One US passenger was murdered before the Egyptian
                                      Government offered the terrorists safe haven in return for the hostages'
                                      freedom. US Navy
                                      • Gość: dana33 Re: a oto twoje, arabsko-islamskie.....cd IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 20:47
                                        October 7
                                        Four Palestinian Liberation Front terrorists seize the Italian cruise liner,
                                        Achille Lauro, during a cruise in the eastern Mediterranean, taking more than
                                        seven hundred people hostage. One US passenger was murdered before the Egyptian
                                        Government offered the terrorists safe haven in return for the hostages'
                                        freedom. US Navy fighters incepted the Egyptian aircraft flying the terrorists
                                        to safety in Tunis and forced it to land at the NATO airbase in Italy, where
                                        the terrorists were arrested. The Italian authorities however let two of the
                                        terrorists leaders escape on diplomatic passports.
                                        November 23
                                        Ninety eight passengers and crew of an Egyptair aircraft are held hostage by
                                        Palestinian terrorists at Luqa, Malta. Five passengers were shot by the
                                        terrorists and two died. An ill-planned assault by Egyptian Force 777 commandos
                                        resulted in some fifty seven passengers being killed when the terrorists set
                                        off explosives in the aircraft.
                                        December 27
                                        Suicide grenade and gun attacks against passenger terminals at Rome and Vienna
                                        airports by the Abu Nidal terrorist group results in sixteen people being
                                        killed and more than 100 civilians injured.
                                        1986
                                        April 5
                                        Two US soldiers are killed and seventy nine American servicemen are wounded in
                                        Libyan bomb attack on a night club in West Berlin, Germany. Ten days later US
                                        Air Force and Navy jets bomb targets in Libya in reprisal for the raids,
                                        hitting targets in Tripoli and Benghazi. One USAF F-111 is shot down in the
                                        raid killing its two crew. Some ninety three Libya civilians are killed in
                                        raids. Three British hostages held by Islamic groups in the Lebanon are killed
                                        in response to the raid.
                                        April 17
                                        British television journalist John McCarthy seized in Beirut by Iranian backed
                                        terrorist and held hostage with a large group of other westerners until 8
                                        August 1991.
                                        September 5
                                        Pan American Boeing 747 seized by Arab terrorists in Pakistan. They kill
                                        seventeen hostages and wound another one hundred and twenty seven after
                                        panicking and thinking they were under attack. Pakistani security forces then
                                        stormed aircraft and freed the hostages.
                                        September 12
                                        US academic at the American University in Beirut Joseph Cicippio seized in
                                        Beirut by Iranian backed Islamic terrorists. He is eventually released on 1
                                        December 1991.
                                        September 17
                                        A ten month series of bomb attacks in France attributed to Lebanese and
                                        Armenian terrorists begins. One bomb in Paris kills five and injures 52.
                                        October 21
                                        American businessman Edward Tracy kidnapped in the Lebanon by Islamic
                                        terrorists and held for almost five years until 11 August 1991.
                                        1987
                                        January 10
                                        British church envoy Terry Waite, disappears in Beirut, Lebanon, while on a
                                        mission to secure the release of other western hostages held in the city by
                                        Iranian backed groups. Eventually released on 18 November 1991.
                                        January 24
                                        American citizens Jesse Turner and Alann Steen seized in Beirut by Islamic
                                        terrorists. Turner was held until 22 October 1991 and Steen is released on 3
                                        December 1991.
                                        November 25
                                        Two hang gliders used by Palestinian terrorist to cross into Israel from
                                        Lebanon. Six Israeli soldiers are killed during an attack on an army camp and
                                        eight wounded.
                                        1988
                                        February 5
                                        US Marine Corps Lieutenant Colonel W. Higgens, kidnapped and murdered by the
                                        Iranian backed Hezbollah while serving with the United Nations Truce
                                        Supervisory Organisation in southern Lebanon.
                                        March 16
                                        Four thousand Kurdish civilians killed during Iraqi nerve gas attack against
                                        Halabja in northern Iraq, after Iraqi dictator Saddam Hussein ordered weapons
                                        to be used to put down Kurdish revolt against rule from Baghdad.
                                        April 5
                                        One hundred and twenty two people were held hostage after a Kuwaiti Boeing 747
                                        was hijacked and diverted to Mashad, Iran, before flying on to Cyprus. The
                                        Kuwait Government refused requests by the Iranian backed Shia hijackers to
                                        release 17 convicted terrorists. After 15 days the hijackers were granted
                                        asylum in Algeria and released their hostages unharmed.
                                        June 26
                                        US Naval Attache killed in Athens, Greece, by Nov 17th terrorist group.
                                        December 21
                                        Pan Am Boeing 747 blown up over Lockerbie, Scotland, by a bomb believed to have
                                        been placed on the aircraft at Frankfurt Airport, Germany. All 259 people on
                                        the aircraft were killed by the blast which has been attributed to a number of
                                        Middle Eastern terrorist groups. Two Libyan intelligence operatives are being
                                        tried in connection with this attack.
                                        1989
                                        May 12
                                        British World War Two veteran Jackie Mann seized by Iranian backed terrorists
                                        in Beirut, Lebanon, and held until 23 September 1991. Four days latter German
                                        aid workers Heinrich Struebig and Thomas Kemptner were also kidnapped in the
                                        Lebanon by Islamic terrorists and held until June 1992. They were the last of
                                        some 80 westerners held hostage in Lebanon to be released.
                                        September 19
                                        One hundred and seventy people killed when French UTA airliner explodes in mid-
                                        air over Niger. The French government issued warrants for the arrest of four
                                        Libyans.
                                        1992
                                        March 17
                                        Israeli Embassy in Buenos Aires, Argentina, devastated by bomb killing twenty
                                        and injuring scores more. Islamic terrorists suspected.
                                        May 2
                                        One tourist was killed by Islamic Jihad terrorist who attacked the Israeli Red
                                        Sea resort of Eilat. Two terrorists were killed and one captured during the
                                        Israeli Defence Force follow-up operation.
                                        October 21
                                        British female tourist shot during Islamic terrorist attack on tourist group at
                                        Beirut, Egypt.
                                        1993
                                        January 8
                                        Islamic terrorists attempt to bomb bus carrying German tourists in Egypt. No
                                        one injured in attack. A day earlier Japanese tourists had been fired upon by
                                        terrorists in southern Egypt.
                                        February 26
                                        World Trade Centre in New York, USA, badly damaged by a massive bomb planted by
                                        Islamic terrorists. The car bomb was planted in an underground garage and left
                                        six people dead and more than one thousand people injured.
                                        1994
                                        6 April:
                                        Hamas car bomb in Afula kills 8 and wounds 44.
                                        13 April:
                                        Hamas bomb kills 5 and injures 30 in Hadera.
                                        July 18
                                        Forty civilians killed in bomb attack on Jewish social centre in Buneos Aires,
                                        Argentina. Iranians diplomats in the city are expelled after being connected
                                        with the incident.
                                        October 19
                                        Hamas suicide bomber kills 23 civilians and injures forty seven on a bus in the
                                        centre of Tel Aviv, Israel.
                                        October 23
                                        Two Spanish nuns murdered by Islamic GIA terrorists in Algeria.
                                        11 November:
                                        Islamic Jihad militant sets off bomb near Netzarim settlement in Gaza, killing
                                        3 officers.
                                        1995
                                        22 January:
                                        Two Islamic Jihad militants blow themselves up amid a group of soldiers near
                                        Netanya, killing 21.
                                        9 April:
                                        Islamic Jihad suicide bomber attacks military convoy in Gaza, killing 7
                                        soldiers and an American tourist.
                                        May 5
                                        Five foreign oil workers murdered by Islamic GIA terrorists in Algeria, as
                                        their campaign against the military regime gathers pace.
                                        June 26
                                        Assassination attempt made against Egyptian President Honsi Mubarak in Addis
                                        Abbaba by Islamic radicals who ambushed his motorcade.
                                        July 24:
                                        Unidentified suicide bomber kills 6 passengers and himself on a bus outside Tel
                                        Aviv.
                                        July 25
                                        Algerian GIC Islamic terrorists explode bomb in metro station in Paris, France,
                                        killing seven people and injuring eighty four.
                                        21 August:
                                        Bomb on a Jerusalem bus kills 5 and wounds 69.
                                        November 13
                                        Seven foreigners, including a number of US servicemen, are killed in bomb
                                        attack on National Guard training centre at Riyadh, Saudi Arabia.
                                        November 19
                                        Islamic radicals plant bomb in Egyptian embassy in Pakistan killing seventeen.
                                        December 11
                                        15 car bombings in Algiers by Algerian GIA Islamic terrorists kill fifteen
                                        civilians and hundreds more injured.
                                        1996
                                        February 11
                                        Algerian GIA terrorists
                                        • Gość: dana33 Re: a oto twoje, arabsko-islamskie.....cd IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 20:49
                                          1996
                                          February 11
                                          Algerian GIA terrorists explode car bomb in Algiers killing seventeen. The
                                          following month, two more are killed in another GIA bomb in the Berroughi and
                                          ten are killed in a train ambush in western Algeria.
                                          February 25
                                          Hamas suicide bomber kills 26 Israeli civilians on a bus in the Palestinian
                                          town of Hebron.
                                          An hour later one Israeli is killed and thirty five injured in Ashkelon,
                                          Israel, by another Hamas bomb.
                                          February 26
                                          A Palestinian rams a bus queue in Tel Aviv Israel, killing one and wounding
                                          twenty three civilians.
                                          March 3
                                          Eighteen killed and ten wounded in Hamas suicide bomb attack on bus in
                                          Jerusalem.
                                          4 March:
                                          Thirteen civilians are killed and scores wounded when another Hamas suicide
                                          bomber attacks a shopping mall in Dizengoff Street, Tel Aviv.
                                          April 19
                                          Eighteen Greek tourists were gunned down near the historic Pyramids in Egypt by
                                          Islamic terrorists aiming to destroy the country's tourist industry.
                                          June 25
                                          Islamic radical terrorists opposed to the western military presence in the Gulf
                                          region, explode a truck bomb next to a USAF housing area at Dhahran, Saudi
                                          Arabia, killing 19 American servicemen and 385 injuring more.
                                          August 26
                                          Six Iraqi dissidents hijack a Sudan Airways A310 Airbus airliner en route from
                                          Khartoom to Jordan and divert it to Stanstead, England. After eight and one
                                          half hours negotiating with British authorities the hijackers release all the
                                          13 crew and 180 passengers unharmed.
                                          December 23
                                          A car bomb in the Algerian capital, Algiers, kills three and injures 70 people
                                          in cafe near the port. Islamic GIA guerillas are blamed. The day before a child
                                          had been killed in a bomb explosion at a school in the west of the country.
                                          December 29
                                          A car bomb in the centre of Algiers, Algeria, kills 28 people and injures 35
                                          people. This is the third GIA car bomb in the past week, killing 13 people and
                                          injuring more than 250.
                                          1997
                                          January 7
                                          A car bomb in Algiers, Algeria, kills 13 and wounds 100 after being exploded in
                                          a shopping centre. GIA rebels kill 34 in two attacks on villages over the
                                          previous week.
                                          Two Arab bombs in Tel Aviv, Israel, leaves 13 injured.
                                          January 13
                                          GIA Islamic rebels slit the throats of 14 villagers and behead them in an
                                          attack near the city of Bilda, Algeria.
                                          January 16
                                          A car bomb in Boufarik, Algeria, kills 12 and injures dozens more in attack by
                                          the GIA Islamic guerillas.
                                          January 19
                                          A car bomb in Algiers kills 45 and wounds 60, hours after another 36 people
                                          were killed by Algerian rebels south of the capital. A further 79 people were
                                          killed in attacks on villages the following day. A further bombing on the next
                                          day killed 18 and injured 44.
                                          January 21
                                          Five people were killed in bomb attack on the Algerian garrison town of Blida.
                                          Muslim fundamentalist guerillas in Algeria kill 28 people with knives in attack
                                          on village to south of Algiers.
                                          February 24
                                          One killed and 13 injured in bomb attack in Algeria.
                                          March 7
                                          Two people killed in bus bomb attack in Beijing, China, which is blamed on
                                          Muslim extremists.
                                          March 22
                                          32 civilians killed with knives and axes in attack by Muslim guerillas in
                                          northeast Algeria.
                                          31 March:
                                          Palestinian Suicide bomber kills himself and 3 women at a Tel Aviv cafe.
                                          April 6
                                          More than 90 civilians killed by Muslim guerillas in a series of attacks in
                                          Algeria, using chain saws and knives, other victims were burnt alive.
                                          April 22
                                          93 attackers killed with knives, axes and shovels by Muslim guerillas to the
                                          south of the Algerian capital, Algiers. A further 42 people were killed in a
                                          similar attack the following day.
                                          May 4
                                          Two car bombs killed 15 people and wounded 23 people in attack in northwest
                                          Algeria.
                                          30 July:
                                          Two Palestinian terrorists blow themselves up in the Mahane Yehuda market,
                                          killing themselves and 16 shoppers.
                                          4 September
                                          Bomber kills a total of 20 Israelis. Palestinian extremists blamed.
                                          4 September:
                                          Explosion in west Jerusalem kills 8, including 3 bombers, and wounds more than
                                          170.
                                          September 18
                                          Nine German tourists killed when Muslim fundamentalists fire bombed and machine
                                          gunned a bus in central Cairo, Egypt.
                                          The following day a policeman was killed in southern Egypt in a gun attack.
                                          September 22
                                          200 people massacred by Muslim guerillas in suburb of Algerian capital, in
                                          attack with axes and knives.
                                          November 17
                                          58 western tourists killed and dozens injured in gun attack on party visiting
                                          historic monuments in southern Egypt. Attack blamed on Islamic guerillas after
                                          six are killed in shoot out with police.
                                          December 23
                                          Three killed and 70 wounded in car bomb attack in central district of the
                                          Algerian capital, Algiers.
                                          1998
                                          August 7
                                          US Embassies in Nairobi, Kenya, and Dar-es-Salem, Tanzania, heavily damaged by
                                          massive bomb attacks. In the Nairobi attack 247 people were killed, including
                                          12 Americans, and 4,000 injured. Ten people were killed and 74 injured in
                                          Tanzania incident. US intelligence blames Islamic groups linked to Saudi
                                          dissident Osama Bin Laden.
                                          August 25
                                          Three people killed and 25 injured in bomb attack on Planet Hollywood
                                          restaurant in Cape Town, South Africa. Muslims Against Global Oppression claims
                                          responsibility.
                                          August 27
                                          18 injured in Tel Aviv bombing.
                                          6 November:
                                          A palestinian terrorists car bomb at the Mahane Yehuda market kills two
                                          terrorists suicide bombers from Islamic Jihad and wounds 21.
                                          December 28
                                          Yemini militants kidnap a group of western tourists, including 12 Britons, 2
                                          Americans, and 2 Australians on the main road to Aden. Four victims were killed
                                          during a rescue attempt the next day.
                                          2000
                                          28 December:
                                          At least one palestinian terrorist bomb explodes on a bus near Tel Aviv,
                                          wounding 13 Israelis.
                                          22 November:
                                          2 Israelis killed and 55 wounded by a palestinian terrorists car bomb that
                                          explodes during the rush-hour in northern town of Hadera.
                                          2 November:
                                          2 Israelis killed by a powerful palestinian terrorists car bomb at central
                                          Jerusalem's Mahane Yehuda market, a frequent target of attacks. Islamic Jihad
                                          says it carried out the bombing.

2001
                                          July 9 - A Palestinian suicide bomber was killed in a car-bombing attack near
                                          the Kissufim crossing point in the southern Gaza Strip, causing no other
                                          casualties. Disaster was averted as the bomb exploded without hitting any other
                                          vehicles. Hamas claimed responsibility for the attack.
                                          July 2 - Two separate bombs exploded at about 8:20 Monday morning in cars in
                                          the Tel-Aviv suburb of Yehud. Six pedestrians were lightly injured. Police
                                          sources say the bombs were probably set by terrorists. The Popular Front for
                                          the Liberation of Palestine, a radical PLO faction, claimed responsibility.
                                          June 22 - Sgt. Aviv Iszak, 19, of Kfar Saba, and Sgt. Ofir Kit, 19, of
                                          Jerusalem, were killed near Dugit in the Gaza Strip as a jeep with yellow
                                          Israeli license plates, supposedly stuck in the sand, blew up as they
                                          approached. Hamas claimed responsibility for the attack.
                                          1 June Tel Aviv, ISRAEL, . 2001. 23.50 hrs.
                                          A Arafat's authority terrorist suicide bomber killed 22 people in Tel Aviv. a
                                          sub Ashaf group called "Hezbollah...something..."(another undercover P.L.O.
                                          name)... claims responsibility for the coward crime. The bomb exploded in front
                                          of a crowded disco late Friday 1 June (23.50) At least 115 others were
                                          injured , 10 of them seriously, 22 moderately and 54 lightly, according to
                                          hospital sources.
                                          27 May:
                                          A series of explosions rock central Jerusalem during morning rush-hour. There
                                          are no reports of serious injuries.
                                          26 May:
                                          A car bomb explodes outside the central Jerusalem police station in an area
                                          packed with bars and restaurants, although no-one is injured. The hard line
                                          Popular Front for the Liberation of Palestine says it carried out the attack.
                                          25 May:
                                          Two separate explosions kill at least 4
                                          • Gość: dana33 Re: a oto twoje, arabsko-islamskie.....cd IP: *.broadband.actcom.net.il 15.04.04, 20:51
                                            25 May:
                                            Two separate explosions kill at least 4 and injure more than 60 in the northern
                                            Israeli town of Hadera and in Nablus in the West Bank. Suicide bombers die in
                                            both blasts although the Palestinians prepared a car bomb.
                                            18 May:
                                            At least 5 people are killed and more than 30 injured when a suicide bomber
                                            blows himself up in Netanya. The bomber is believed to be among the dead.
                                            6 May:
                                            A bomb placed in a rubbish bin in a bus station in a Tel Aviv suburb slightly
                                            injures a woman.
                                            29 April:
                                            A Palestinian is killed when a bomb explodes near a Jewish settlers' school bus
                                            near the West Bank town of Nablus.
                                            22 April:
                                            Two people are killed and more than 20 injured in a bus stop bombing in the
                                            town of Kfar Saba north of Tel Aviv. One was believed to be the bomber. The
                                            Popular Army Front claimed responsibility.
                                            14 April:
                                            Two pipe bombs go off within an hour of each other, one in Kfar Saba and the
                                            other near the border with the West Bank. One person is injured in the second
                                            attack.
                                            28 March:
                                            Three people are killed and several critically injured in a bomb explosion on
                                            the border between Israel and the West Bank. The Islamic militant group, Hamas,
                                            admits carrying out the attack.
                                            27 March:
                                            Thirty people are injured in two separate bomb attacks in Jerusalem. A bomber
                                            is killed in the explosion.
                                            26.March:
                                            Shalhevet Paz, a 10 months old Israeli baby was killed by a Arafat's sniperin
                                            with telescopic rifle from a Abu Senna Palestinian window to a childrens
                                            kindergarden in Hebron.
                                            4 March:
                                            A suicide bomber blows himself up in Netanya, killing 3 Israelis and injuring
                                            dozens more.
                                            1 March:
                                            At least one person is killed and 9 injured in an explosion in northern Israel.
                                            A group calling itself The Battalions of Return says it is responsible.
                                            8 February:
                                            Two car bomb explosions in the heart of the ultra-Orthodox area of west
                                            Jerusalem. No-one is killed.
                                            1 January:
                                            Car bomb explodes in west Jerusalem. One woman injured.

nie wliczone w ta liste sa wszystkie zamachy na calym swiecie w latach 2002-2004
            • Gość: Wqrwiony2 Nu, pannica (lekko podstarzała co prawda...) IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:31
              najpierw karmiła nas przez długie miesiące bajeczkami o ty, jak to ona i jej
              naród pragną jedynie życia w spokoju w cieniu "obrońcy uciśnionych", czyli
              szlachetnego Sharona, a tutaj ci wstrętni terroryści nie dają im się dogadać z
              Palestyńczykami. czytaliśmy, jak Danusia ściska na przywitanie swoją arabską
              gosposię i w kordialnej atmosferze popijają sobie kawkę, szczerze zatroskane
              swymi losami nawzajem. Jakoś nawet wtedy słabo w to wierzyłem... Teraz zaś z
              naszej emigrantki z lat 70-tych (ciekawe, dlaczego akurat wtedy...) wychodzi
              pospolita szowinistka, nienawidząca Arabów tak samo ślepo i beznadziejnie, jak
              jej konfrater Fredzio44 czy Jaro...
              Nu, Danuś, napisz, że ci śmierdzę, a ja ci zacytuję odpowiedni ustęp twojego
              wzorca ideologicznego...
              • Gość: dana33 Re: Nu, pannica (lekko podstarzała co prawda...) IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:44
                ciucius, nie pamietasz wszystkiego, co napisalam.... widzisz, z polski
                wyjechalam w 67, akurat ostatniego dnia wojny szesciodniowej.... i wcale nie do
                israela.... a do israela przyjechalam, bo uwazalam i uwazam do dzisiaj, ze po
                doswiadczeniach polsko-europejskich to to jedyne miejsce dla zyda. mieszkam w
                jerozolimie, to nigdy nie bylo palestynskie, tylko albo israelskie albo
                jordanskie. do moralnosci mojej gosposi arabskiej to ci jeszcze daleko. a co do
                nienawisci to, smierdzielu z rodu pospolitych, nie masz o tym pojecia.

podstarzala, to sie zgadza, ale nie pannica, dumna matka 3 dzieci, w tym dwoch
                zolnierzy.
                • Gość: Wqrwiony2 Tak - jeśli chodzi o ścisłość, to Jerozolima nigdy IP: *.aine.pl 12.04.04, 15:49
                  nie była palestyńska, jako że Jordania swego czasu dokonała rozbioru ziem
                  palestyńskich wraz z Izraelem. W takim razie co z aktami własności z czasów
                  jordańskich?
                  Ilu ludzi już twoje dzieci zabiły - a ile w tej liczbie dzieci?
                  • Gość: dana33 Re: Tak - jeśli chodzi o ścisłość, to Jerozolima IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:58
                    jordania dokonala rozbioru. aha. szczegolnie w 1967 roku.
                    a moje dzieci zabijaja inne dzieci dzien w dzien. w nocy tez. nie spia, nie
                    jedza, tylko zabijaja. przestalam liczyc. jeszcze troche, to wogole nie bedzie
                    tu dzieci arabskich, bo ta dwojka moich zabija szybciej, niz oni rodza. teraz
                    idz i plaw sie w zadowoleniu.
                    ps. wlasnie moj syn zadzwonil w przerwie miedzy zabijaniem i zapytal sie,
                    dlaczego tak smierdzi tam....
                    • Gość: Wqrwiony2 Rozkładające się ciała ofiar czy przejaw dystansu IP: *.aine.pl 12.04.04, 16:01
                      do samego siebie?
                      Czego i tobie życzę (opcja nr.2)...
                      • Gość: ANka Jedno musze Ci przyznac Wqrwiony IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 13:52
                        nie przepadam za tym jak odnosisz sie do kobiet. Ale widzisz udalo Ci sie
                        sklonic Dane do wypowiedzenia tego co naprawde mysli o Polsce.
                        Coz odbiega to od tego czym sie chwalila. No to wiemy juz skad milosc do
                        Fredzia, skad popieranie niewybrednych atakow. Ona po prostu uwaza dokladnie to
                        samo. I to jest jej wiara w Polske. Ona przyjmuje tylko deklaracje tych, ktorzy
                        oswiaczaja dozgonna milosc dla Izraela. (Jak chuchem- ktorego babcia nauczyla
                        milosci do Izraela nie nauczyla do wlasnej ojczyzny- piekny Slask ale piekny bez
                        Polski).
                        No to macie wspolna plaszczyzne porozumienia tutejszych ´patriotow´.
                        Targowica- odmiencow, ktorzy we wlasnej narodowosci odnalezc sie nie moga.
                        Wstydza przeszlosci, wlasnej tradycji i wlasnych rodzin. Zalosne.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=11936690&a=11938397
                        Masz racje w jednym zdecydowanie.
                        To forum jest szalenie antypolskie wlasnie dzieki dzialalnosci takich frustratow.
                        Nie wiem Dano. Zwierzylam Ci sie z moich problemow- kobiecych, ludzkich,
                        zyciowych. Dostalam taka niezbyt przekonujaca probe pocieszenia- w ktora jednak
                        uwierzylam, za to wierna asyste dla niejakiego freulein ktory to-slodko i w
                        niemocy swej przyprawial mi ´dzielnie´ atrybuty hitlerowskie. A tu sie okazalo,
                        ze jednak ja od zycia mam szanse na ´dlugo i szczesliwie´ ty zas najbardziej
                        niezawodna jestes tam, gdzie mozna komus dolozyc, wlasnie wtedy, gdy jest mu
                        ciezko, i gdy sam mowi, ze na zmagania sil mu brak. Zauwazylam co prawda dopiero
                        po swietach. W pozory- droga Dano w pozory sie bawisz. I wiesz najwyrazniej jak
                        to sie robi. Niestety nie gorujesz ani moralnie ani intelektualne nad swoimi
                        przeciwnikami. Przykre ale tak to wyglada zupelnie z zewnatrz. Najwyrazniej z
                        ludzi najchetniej kpisz i to sprawia Ci frajde, nie umiesz sie natomiast cieszyc
                        z tego ze poki co zycie nie kpi z Ciebie. Chcialam ci tylko zwrocic uwage na
                        fakt, ze to nie trwa wiecznie i zwykle jest tak, ze predzej czy pozniej za taka
                        czy inna postawe zyciowa przychodzi nam zaplacic. To banal, powtarzany przez
                        rozne babcie, w roznych kulturach i narodach ale ma to do siebie, ze jest dosc
                        uniwersalny.
                        • Gość: Wqrwiony2 Przyznam, że trochę mnie zaskoczyłaś, ANko IP: *.aine.pl 14.04.04, 16:28
                          pisząc, że traktuję niewłaściwie kobiety. Zaskoczenie tym większe, że w gronie
                          moich znajomych za antyfeministę nie uchodzę. Być może błędnie zinterpretowałaś
                          stosunek do kilku forumowiczek - ale pośród żeńskiej obsady FŚ jedynie z Daną
                          mam naprawdę na pieńku. Odrobinę czubimy się z Piessną - ale kiedy przesadziłem
                          przeprosiłem (dalikatnie opieprzył mnie Abstrakt...).
                          Reszta wniosków - coż, żałuję, że Dana okazała się osobą taką, jaką jest w
                          istocie. To bardzo osobiste wnioski z kontaktów z niektórymi osobami -
                          przynajmniej Tomek44, choć nieco antypalestyński, pod adresem Polski nie strzyka
                          śliną, a raczej mile zaskakuje ciepłymi sentymentami (w tym kulinarnymi...).
                          Rzeczywiście antypolskie towarzystwo z Forum Katowice coraz częściej zagląda
                          do nas - nie wnosząc, rzecz jasna, niczego do merytoryki wypowiedzi. Odnoszę
                          wrażenie, że admini nie są po prostu dość kompetentni, by poradzić sobie ze
                          złożonością FŚ - z jednej strony tną sensowne wypowiedzi, z drugiej zaś przez
                          kilka dni pomijają milczeniem jadowite komentarze, których jedynym celem jest
                          wyrażenie własnych fobii.
                          Pozdrawiam
                          Wqrwiony2
                          • Gość: ANka Mialam na mysli to do piessny IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 16:42
                            innych objawow - poza tymi do Dany nie dostrzeglam. Mimo wszystko uwazam, ze
                            zawsze mozna inaczej.
                            Rzeczywiscie to jak mowiles o zonie nie bylo brzydkie. Wrecz przeciwnie b. czule.
                            Mnie zaskoczylo, ze nie znalazl sie na forum nikt, kto przytlumilby niewlasciwe
                            zarty w dodatku podczepione pod konkurs groszka. Czy naprawde nikt nie odroznia
                            tu zartow od chamstwa? Czy mozna zartowac ze zbrodni?
                            Wiem o czym piszesz a propos forum katowice. Rzeczywiscie stamtad najwiecej
                            przybywa ´Tuwimow´ szczegolnie tych co to w DB pracuja i zaraz do mnie przyjada :)
                            To pewnie tam najwiecej tez takich, ktorzy najchetniej zwala cala wine na wojne
                            i eksterminacje ludzi na innych Niemcow i sami sie przy okazji oczyszcza. Jak
                            wielu jest chetnych do takiego czyszczenia...
                            Tak Tomka pamietam.
                            A admini moga sobie nie radzic ale mogliby sie czasem odzywac.
                            Zadziwiajace jest to jaka mobilnosc maja ci z forum Katowice i ja bardzo sie tu
                            rozpanoszyli.
                            • Gość: Wqrwiony2 Ale Piessnę przeprosiłem a ona przyjęła to! IP: *.aine.pl 14.04.04, 16:45
                              Co do konkursu Groszka - rozumiem twoje resentymenty w kwestii owego obrazka
                              prezentującego cię jako nazistkę. Pamiętajmy jednak, że mamy wpływ na WKG -
                              proponuję skorzystać z pewnych narzędzi demokracji i zaufać, że głosy zostaną
                              uczciwie policzone.
                              Pozdrawiam
                              Wqrwiony2
                              • Gość: ANka Ale cos mi sie przypomnialo IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 16:55
                                - niestety nie rozumiesz. Bo jak moglbys rozumiec, ze urazila mnie swoboda z
                                jaka ktos uzywa tych atrybutow do oczerniania konkretnych ludzi, konkretnych
                                miast i ludzi w nich mieszkajacych.
                                Jak moglbys zrozumiec, skoro nigdy nie wyraziles sie krytycznie o innych
                                niewyszukanych atakach na kobiety np w wykonaniu niejakiego Gucia, Goldbauma,
                                Mirmila?
                                nie wiem z jakim forum katowice macie problemy. Ciekawe czy mozna np w Polsce
                                zamiescic zdjecie jakiegos budynku, np siedziby gazety i osadzic go w realiach
                                faszystowskich. Ciekawe czy jest to dozwolone prawem.
                                Nie nie bede sie w to bawic. To pierwsze ´dzielo´ w ktorym uzyto nazwy
                                konkretnego miasta - tak jakby owemu bezsilnemu nie starczylo juz mojego nicka.
                                Konkurs groszka, ktory nie wydal z siebie nawet uczciwego slowa mnie juz nie
                                interesuje.
                                Wesolej zabawy.
                                Podrabiacie tez Bonobo prawda? On tez z Katowic.
                                • Gość: Wqrwiony2 Nie jestem forumowym żandarmem ani adminem - IP: *.aine.pl 14.04.04, 17:05
                                  nie próbuj więc, proszę, ustawiać mnie w konkretnej funkcji tak, jak próbowała
                                  to uczynić Dana.
                                  Co znaczy kwestia:
                                  "Podrabiacie tez Bonobo prawda? On tez z Katowic."
                                  Jacy "wy"?
                                  W jakim wątku?
                                  Co ja mam z tym wspólnego?
                                  Kto dał ci prawo do obwiniania mnie o jakiekolwiek podrabianie kogokolwiek?
                                  Jeśli złapałaś mnie na czymś takim, proszę o link; w przeciwnym razie oczekuję
                                  przeprosin - na forum jestem Wqrwiony2 i nigdy nie pisałem jako ktoś inny!

• Gość: ANka Widzisz tam jest znak zapytania IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 17:13
                                    to ty mowisz, ze oskarzam. Ja zadalam pytanie- masz to nawet w cytacie.
                                    Nikogo w funkcje nie stawiam. Pytam - a to jeszcze wolno. To ty odpowiadales za
                                    Groszka w pelni mu ufajac.
                                    I pamietam ze byles tam gdzie ochoczo obrazal mnie niejaki Gucio, nie komentujac
                                    tego ani slowem. O to tez pytalam. Czy nie jest tak, ze jesli ktos nie ma
                                    zwyczaju obrazac kobiet nie akceptuje tego tez u innych?
                                    • Gość: Wqrwiony2 Lepper też z trybuny sejmowej zadaje pytania, a IP: *.aine.pl 14.04.04, 17:19
                                      potem twierdzi, że nikogo nie obraził, mówiąc coś w stylu: "czy to prawda, że
                                      ukradłeś...". Stawianie takich pytań jest równie obraźliwe, jak twierdzenie - na
                                      jakiej podstawie zadajesz pytanie, które dyskredytuje rozmówcę?
                                      Gdzie napisałem, że w pełni ufam Groszkowi? Napisałem, że należy mu zaufać - na
                                      tym zasadza się konkurs - chcesz się obrazić na WKG - proszę bardzo, ale nie
                                      wrabiaj mnie we własne gierki, ponieważ sobie tego nie życzę...
                                      Czy nie jest tak, ze ten, kto wymaga, by inni go nie obrażali, powienien
                                      powstrzymać się od podobnych zachowań - zwłaszcza wobec osób, którym nie
                                      potrafią uudowodnić zarzutu (na forum mówi się: link, poproszę...)?
                                      • Gość: ANka Ja nie wymagam by inni mnie nie obrazali IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 21:03
                                        Ja raczej oczekuje, ze inni beda przestrzegac tego co sie ogolnie uwaza za
                                        zasady zachowan socjalnych, miedzyludzkich. Jezeli ktos nie zwraca uwagi na
                                        przestepstwo to zwyczajnie dziwi mnie, ze to przestepstwo go nie interesuje.
                                        Postawienie pytania w takim przypadku i tylko w takim - nie jest obrazliwe. Ja
                                        nikogo w zyciu ´w gierki´ nie wrabialam. Jestem szczera z natury. Jakbys mnie
                                        czytal tobys wiedzial.
                                        Nie wszystko mozna udowodnic linkiem. A najczesciej nie przyznaja sie do swoich
                                        nickow tutaj ci co najwiecej bluzgaja. Najwiecej tez zasad nie tylko tych
                                        forumowych ale i powszechnych - lamia. Stad moja nieufnosc do tych co nicki
                                        zmieniaja...
                                        Nie - tego nie udowodnie Ci linkiem wybacz. Ale sadze, ze rozumiesz o co mi chodzi.
                                        • Gość: Wqrwiony2 A ja wymagam, by inni, domagający się IP: *.aine.pl 14.04.04, 21:16
                                          elementarnego poszanowania dobrych obyczajów, nie obrażali pozostałych
                                          forumowiczów. Jak widzę, tłumaczy Pani, że nie wszystko potrafi udowodnić
                                          linkiem. Oznacza to zarazem podtrzymanie zarzutu, jakobym kogoś "podrabiał".
                                          Podobnie nie czuję się zobligowany do czytania wszystkich postów na forum, a co
                                          za tym idzie nie zobowiązuję się krzyczeć wielkim głosem wszędzie tam, gdzie
                                          godność niewieścia została podeptana - nie jestem adminem, ani adminem
                                          społecznym. Co więcej, mam parę innych rzeczy do roboty, niż bawić się w
                                          forumowego żandarma. Rozumiem, że wycofanie się z twarzą bywa trudne, ale kiedy
                                          kogoś oskarża Pani o "podrabianie" niejakiego Bonobo (przy okazji - na forum
                                          Aktualności zadałem Bonobo44 pytanie, co Pani może mieć na myśli - z Pani strony
                                          bowiem nie mogę się doprosić o odpowiedź...), a następnie słyszę, że:
                                          "Nie wszystko mozna udowodnic linkiem. A najczesciej nie przyznaja sie do swoich
                                          nickow tutaj ci co najwiecej bluzgaja. Najwiecej tez zasad nie tylko tych
                                          forumowych ale i powszechnych - lamia. Stad moja nieufnosc do tych co nicki
                                          zmieniaja...",
                                          rozumiem, że trafiłem na nieodpowiedniego rozmówcę, który miast przeprosić za
                                          fałszywe oskarżenie, nieelegancko odpowiada, że jedynie nie potrafi udowodnić -
                                          a to już jest - przepraszam za sformułowanie - bezczelność.
                                          Nie znajduję przyjemności w dalszej jałowej wymianie zdań
                                          Żegnam Panią i nie życzę sobie dalszych kontaktów.
                                          Wqrwiony2
                                          • Gość: ANka Chyba sie Pan pospieszyl :) IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 21:27
                                            bo wlasnie chcialam podziekowac za groszka. Poza tym raczej sie tym postem
                                            tlumaczylam niz zamierzalam kogokolwiek obrazac. Jakos szczegolnie mi na mojej
                                            twarzy tu nie zalezy, zwlaszcza po tym jak zastosowano do zbrukania jej bardzo
                                            nieciekawej metody. Nie -nie podtrzymywalam zarzutu, wyjasnialam, ze moje
                                            pytanie nie bylo zlamaniem zasad, i wyjasnialam iz zamet i brak zaufania tu na
                                            forum jest spowodowany wlasnie taktyka uzywania wielu nickow czego nie chce Pan
                                            potwierdzic. Rozumiem- ma Pan inne zdanie. Nie stwierdzilam, ze kogokolwiek Pan
                                            podrabial. Jak powiedzialam bylo to pytanie. w jakim momencie padlo, swietnie
                                            Pan wie. Nie nie musi Pan bronic ´honoru niewiesciego´- raczej popedzil Pan z
                                            pouczaniem mnie w watku w ktorym samodzielnie borykalam sie z niejakim Guciem.
                                            Na dowod jego ´manier´ linkow nie musze przytaczac. Pan natomiast pojawil sie
                                            tam z komentarzem do mnie. Jesli Pan za to przeprosi to ja przeprosze za to ze
                                            uzylam w stosunku do Pana zapytania w formie ´czy wy podrabiacie Bonobo´.
                                            Ale skoro Pan sobie kontaktow nie zyczy - to szalenie mi przykro. Mam nadzieje,
                                            ze przynajmniej dotrze do Pana to wyjasnienie.
                                            Sadzilam, ze skoro pod tamtym watkiem. Dotyczacym ´powstania w Iraku´ zabral Pan
                                            glos to tamte posty Pan czytal.
                                            • cien_anny wsadz sobie widelec do dupy 15.04.04, 16:19
                                              i pokrec!
                                              Dawno ci taka operacja mozgu potrzebna!
                                              • Gość: Wqrwiony2 Kultura wypowiedzi zdradza charakter... IP: *.aine.pl 15.04.04, 17:43
                                                • Gość: ANka Przepraszam za brak zaufania IP: *.ifn-magdeburg.de 15.04.04, 18:42
                                                  to forum potrafi oglupic.
                                                  Poziom dyskusji zszedl juz na takie dno, panosza sie tu osoby lamiace wszelkie
                                                  zasady umozliwiajace sensowna wymiane zdan. Nietrudno poczuc sie osaczonym.
                                                  Ciekawa jestem komu to sluzy.
                                                  Prosze sie na mnie nie gniewac.
                                                  Ma Pan racje w kwestii polskosci. Potrafil Pan to wykazac.
                                                  Pozdrawiam- i prosze tym nie gardzic :)
                                                  • Gość: Wqrwiony2 Re: Przepraszam za brak zaufania IP: *.aine.pl 15.04.04, 19:45
                                                    A ja przepraszam, że tak szybko dałem ponieść się emocjom - to chyba ten sam
                                                    czynnik.
                                                    A zatem - "co było, a nie jest...?"
                                                    Pozdrawiam
                                                    Wqrwiony2
                                    • Gość: dana33 Re: Widzisz tam jest znak zapytania IP: *.broadband.actcom.net.il 14.04.04, 21:40
                                      nu, nasza aniu, a co za roznica, czy on obraza kobiety czy mezczyzn? niby
                                      kobiet nie wolno a mezczyzn to ile sie chce??? ujjjjj.....
                          • Gość: dana33 [...] IP: *.broadband.actcom.net.il 14.04.04, 21:43
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                            • Gość: Wqrwiony2 Oj, Danuś, ale dotąd ukrywałaś swoje prawdziwe IP: *.aine.pl 14.04.04, 21:52
                              oblicze. Jak zauważyłem, boisz się odpowiadać na pytania merytoryczne, ale
                              rynsztok, który z upodobaniem stosujesz, wiele mówi o twojej osobowości. Przy
                              okazji nie interesuje cię polemika, a jedynie to, żeby komuś "dogryźć",
                              "dowalić", "zdeptać", "opluć".
                              To nie jest figura merytoryczna - naprawdę mi ciebie żal - i to nie tylko
                              dlatego, że nas, chrześcijan, w przeciwieństwie do paru innych systemów
                              wartości, obowiązuje współczucie uniwersalne, a nie tylko dla członków własnej
                              wspólnoty...
                              Jesteś trochę, jak sfrustrowana pokerzystka, która próbowała bluffować, ale po
                              sprawdzeniu nie tylko straciła pulę, ale również wiarygodność w dalszej grze -
                              sztuka bluffu pada jednak, gdy wszyscy wiedzą, że wychodzisz z blotkami...
                              Pozdrawiam
                              Wqrwiony2
                        • Gość: dana33 do anki IP: *.broadband.actcom.net.il 14.04.04, 21:33
                          akurat to co ci pisalam na pocieche, to bylo szczere i nie mialam ani zamiaru
                          ani mysli ci dokladac.

ale widze, ze ocena moja twojego kompletnego niezrozumienia co sie pisze, kiedy
                          sie ironizuje, kiedy nie, kiedy "dokladam" a kiedy nie, byla prawidlowa.
                          a poniewaz dalej twierdze, ze duzo nie rozumiesz, to bedzie lepiej, jesli nie
                          bedziesz analizowac moich postow. to co napisalam o doswiadczeniach polsko-
                          europejskich nie ma mowi nic o moich prawdziwych uczuciach do polski. mowi o
                          tym, ze majac wlasnie te a nie inne doswiadczenia, nie wybralam ani francji,
                          ani anglii, ani austrii, ani polski, zeby stworzyc sobie dom i wychowac dzieci,
                          a wlasnie israel. jesli ty uwazasz, ze to zdanie swaidczy o mojej
                          antypolskosci, to ty jeszcze bardziej glupia niz myslalam dotychczzas.
                          • Gość: ANka Wiesz co dano bardzo sie wysilasz, IP: *.ifn-magdeburg.de 14.04.04, 21:47
                            ale ci nie wychodzi. Zwrocilam sie do Ciebie jak do kobiety. To wszystko. Nie
                            wiem co bylo szczere- komentarz o ´lewym sierpowym´? Wlasciwie sie zreszta
                            kojarzacy z wypowiedziami wczesniejszymi Fredzia? Czy moze to, ze pojawilas sie
                            tam oczywiscie , gdzie kolejny raz sie produkowal. W swieta - gdy nie pisalam
                            zadnego postu- po to by zamiescic z upodobaniem pracke ´hitlerowska´?
                            Ty pisalas, ze jestem glupia juz dawno, i ponoc szalenie, wiec co za roznica w
                            twoich oczach byc bardziej?
                            Nie wiem gdzie napisalam, ze to iz wybralas Izrael swiadczy o twojej
                            antypolskosci? Nie masz na to linku. Masz za to na to ze napisalam iz to iz
                            bronisz Fredzia, ktorego ciesza takie ´hitlerowskie humorki´ nie swiadczy za
                            dobrze o twojej propolskosci. To wszystko. Kazdy ma prawo tworzyc sobie dom, tam
                            gdzie mu dobrze.
                • Gość: sp;lit Re: Nu, pannica (lekko podstarzała co prawda...) IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 15.04.04, 15:59
                  Nu dana , pochwalili sie juz mamie nacieciami na kolbach ?

Wiesz o co chodzi , no nie ? Popularny wsrod swoich , znany za granicami ,
                  zwyczaj i tradycja izraelskich zoldakow ,...

uklony

ale nie pannica, dumna matka 3 dzieci, w tym dwoch zolnierzy.
                  • cien_anny wsadz sobie pistolet do ust 15.04.04, 16:22
                    i pociagnij za cyngiel!
                    Obiecuje kretynie ze nic ci sie nie stanie!
        • Gość: EX Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 19:15
          Coz takiego poza kilkoma powierzchownosciami macie wspolnego z Europejczykami
          lub Amerykaninami? Czy myslicie, ze jak sie podobnie ubieracie i podbnie
          konsumujecie to stajecie sie ludzmi Zachodu?

Zarowno wasz wyglad jak i normy postepowania - a wiec o wiele wazniejsze
          aspekty - nie maja wiele wspolnego z tradycja europejska.
          • Gość: dana33 Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 20:41
            nu, exinski, moze i masz racje, ze nie mamy z europa nic wspolnego oprocz
            wygladu.... trzeba przyznac, ze jak na ten brak jakielkolwiek wspolnoty, to
            europa i reszta swiata duzo korzysta z tego, co my robimy.... ty tez...
            nu, znudziles mi sie, bo glupi jestes.
            • Gość: EX Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 20:48
              Nawet w twoim nicku uzywasz czegos, co MY Europejczycy i WY Zydzi zawdzieczacie
              Arabom.
        • Gość: Wqrwiony2 Danuś, nie uciekaj przed niewygodnymi pytaniami: IP: *.aine.pl 12.04.04, 19:17
          wyjaśnij mi proszę, co rozumiesz przez te słowa:

"drogi ex, byles kiedys w israelu? wyglada mi na to, ze nie. kazdy trzezwo
          > myslacy europejczyk i amerykanin, ktorzy bvyli w israelu wiedza, ze mamy duzo
          > wiecej wspolnego z europa i ameryka, niz z arabia."

szczególnie interesuje mnie definicja "arabii" - przynajmniej będzie się z czego
          pośmiać...
          • Gość: EX Re: Danuś, nie uciekaj przed niewygodnymi pytania IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.04, 19:29
            A mnie interesowaloby, co to takiego jest to "duzo wiecej wspolnego z europa i
            ameryka". Czy jest to moze moralne potepienie dla zemsty czyli odwetu? Czy jest
            to filozofia milosci i respektu wobec blizniego? Czy moze religia, w ktorej Bog
            zaleca przebaczenie i traktowanie blizniego swego (niezaleznie od pochodzeia)
            jak siebie samego a nie wykorzystywanie i wrogosc wobec obcych?
        • Gość: sp;lit Re: ciekawy przyklad manipulacji IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 13.04.04, 14:40
          Chcialas napisac Bliskim Wschodem , ale niech ci ,...

Stad caly konflikt !

Rdzenni Izraelici zyli w Palestynie , zyli (zyja do dzisiaj) w krajach wsrod
          muzulmanow w zgodzie dopuki przybledy-syjonisci (przyszywani Izraelici) sie nie
          pokazali . Machiawelli w grobie sie przekrecal widzac jak zrecznie i bez
          skrupulow zaczeli siac ziarno nienawisci w stosunku do Muzulmanow , co zreszta
          robia do dzisiaj , rowniez na tym forum .

Jak wspomnialem na poczatku Prawdziwi Izraelici zyli przez poltora Millennium
          wsrod Muzulmanow i nie narzekali , "przyszywani" natomiast nigdy nie umieli zyc
          w zgodzie gdziekolwiek sie znalezli i stad ta niechec do nich .

Gdziekolwiek sie pokazali poznano sie na nich i pokazano im drzwi ,...

uklony

ze mamy duzo wiecej wspolnego z europa i ameryka, niz z arabia.

Expulsions of Jews from host districts, cities and countries:

554, Diocese of Clement (France)
          561, Diocese of Uzes (France)
          612, Visigoth Spain
          642, Visigoth Empire
          855, Italy
          876, Sens
          1012, Mainz
          1181, France
          1290, England
          1306, France
          1348, Switzerland
          1349, Heilbronn (Germany)
          1349, Hungary
          1388, Strasbourg
          1394, Germany
          1394, France
          1422, Austria
          1424, Fribourg & Zurich
          1426, Cologne
          1432, Savory
          1438, Mainz
          1439, Augsburg
          1446, Bavaria
          1453, Franconia
          1453, Breslau
          1454, Wurzburg
          1485, Vincenza (Italy)
          1492, Spain
          1495, Lithuania
          1497, Portugal
          1499, Germany
          1514, Strasbourg
          1519, Regensburg
          1540, Naples
          1542, Bohemia
          1550, Genoa
          1551, Bavaria
          1555, Pesaro
          1559, Austria
          1561, Prague
          1567, Wurzburg, Genoese Republic
          1569, Papal States
          1571, Brandenburg
          1582, Netherlands
          1593, Brandenburg, Austria
          1597, Cremona, Pavia & Lodi
          1614, Frankfurt
          1615, Worms
          1619, Kiev
          1649, Ukraine
          1654, Little Russia (Ukraine)
          1656, Lithuania
          1669, Oran (North Africa)
          1670, Vienna
          1712, Sandomir
          1727, Russia
          1738, Wuerttemburg
          1740, Little Russia (Ukraine)
          1744, Bohemia
          1744, Livonia
          1745, Moravia
          1753, Kovad (Lithuania)
          1761, Bordeaux
          1772, Jews deported to the Pale of Settlement (Russia)
          1775, Warsaw
          1789, Alsace
          1804, Russian villages
          1808, Russian villages and countrysides
          1815, Lubeck & Bremen
          1815, Franconia, Swabia & Bavaria
          1820, Bremes
          1843, Russian border with Austria & Prussia
          1862, Tennessee (USA), by military order of General Grant
          1866, Galatz, Romania
          1919, Bavaria (foreign born Jews)
          1938-45, Axis-Nazi controlled lands
          1948, Arab countries./Tu zasluga syjonistow

• Gość: Wqrwiony2 Dzięki za listę - masz może link do szczegółów? IP: 195.150.115.* 13.04.04, 14:46
            zależy mi zwłaszcza na tym okresie:
            1012, Mainz
            > 1181, France
            > 1290, England
            Pozdrawiam
            Wqrwiony2
            • Gość: sp;lit Re: Dzięki za listę - masz może link do szczegółó IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 13.04.04, 15:59
              W glownej mierze przyczynily sie do tego - Brak asymilacji , lichwiarstwo i
              wypieranie (dumping , zanizanie cen) konkurencji w upatrzonych sektorach rynku

W Random House Dictionery , na koncu jest lista waznych wydarzen na przestrzeni
              wiekow i troche szczegolow ,... Napewno znajdziesz cos na Internet.

uklony

www.gentileworld.com/id37.htm
              www.jewishgates.com/file.asp?File_ID=68
              www.heretical.com/British/jews1290.html==============================================================================
              Jews in medieval England built 'the great Synagogue' just a short walk from the
              Tower of London. This was an error for which many Jews paid later, on their
              short walk to the Tower for their execution. The Synagogue was used not only
              for religious ceremony but also to 'invite' claims against Christian debtors,
              effecting a settlement of their debts.
              • Gość: Wqrwiony2 Dzięki za linki IP: *.aine.pl 13.04.04, 16:03
                • Gość: sp;lit Re: Dzięki za linki ,... Masz tu "ich" liste ! IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 14.04.04, 16:33
                  Patrzac na te liste nasuwa sie pytanie ; Czy wyciagneli lekcje z historii ?
                  Obserwujac dzisiejsza polityke syjonistow , jak myslisz?

uklony

www.geocities.com/buddychai/Religion/Alas.html#1
                  • Gość: Wqrwiony2 Myślę, że wielu wyciągnęło wnioski - oni jednak IP: *.aine.pl 14.04.04, 16:36
                    żyją poza granicami Izraela i forumowy szlam wyzywa ich od "lewaków" (np. Żydzi
                    nowojorscy).
                    Pozdrawiam
                    Wqrwiony2
    • Gość: mefet dana jest semitką IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 13:47
      Taką samą jak Arafat i Bin laden.
      • Gość: dana33 bravo, bravo, bravissimo!!!! IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 14:30
        trzech medrcow rzeklo swoje slowo.....
        uff, rzadko spotyka sie za jednym zamachem az 3 na raz.....
    • szlomo.oberluft dana ZLE zrozumialas !! 12.04.04, 14:57
      Wyraznie napisalem NASZYCH

• Gość: dana33 Re: dana ZLE zrozumialas !! IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 15:22
        nu, zrozumialam..... :)
      • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 12.04.04, 16:03
        szlomo.oberluft napisał:

> Wyraznie napisalem NASZYCH

> Trudno jej bylo.

> Wirtualnie nawet okaleczenia sprawdzic nie ma jak....
        >
        • Gość: dana33 dzieki ogromne IP: *.adsl.actcom.co.il 12.04.04, 20:46
          na pytanie w pierszym poscie tego watku dostalam obszerna odpowiedz i duzo
          dowodow na to, ze zaden forumowicz na tym watku nie umie dyskutowac na temat.
          niektorzy nawet, jak ex i wqrwielski (jak wy sobie zawsze wybieracie takie
          pasujace niki?) dowiedli rowniez swojej agresywnosci i wysokosci moralnej.
          • Gość: Wqrwiony2 Przebijasz, Danuś, nawet samą siebie - nie IP: 195.150.115.* 13.04.04, 13:26
            odpowiadasz na prosto zadane pytani, bluzgasz czystym rynsztokiem, przekręcasz
            cudze wypowiedzi, próbujesz wszystkich ustawić tak, żeby skakali w rytm twojej
            muzyczki - a jak ktoś bezczelnie ośmieli się wyrażać inne zdanie, plujesz na niego.
            Rozważałaś kiedyś starzenie się z godnością?
          • Gość: Wqrwiony2 "Moralność Kalego", Danuś? Ja tutaj wyraźnie piszę IP: 195.150.115.* 13.04.04, 13:38
            że taka sama etyka obowiązuje wszystkie strony, a ty "sprzedajesz" nam
            uprzywilejowaną pozycję moralną Izraela - to ty twierdzisz, że należysz do
            narodu wybranego - w w cywilizacji europejskiej przyzwyczailiśmy się do
            przekonania, że wszyscy ludzi są sobie równi pod względem praw i obowiązków -
            nie jest to jedynie idea chrześcijańska, powtórzyli ją bowiem w wersji laickiej
            encyklopedzisci francuscy. Cywilizacja europejska jest otwarta, ale żąda
            respektowania własnych wartości - obowiązuje to w takim samym stopniu
            holenderskiego niedouczonego imama, który wciska muzułmanom i ich sąsiadom kit
            na temat obowiązkowego obrzezania kobiet, jak i starozakonnego, domagającego się
            przywilejów z racji przynależności do narodu wybranego.
            Dlatego, zanim nie będziesz gotowa, nie mów, proszę, "my" w znaczeniu
            obejmującym wszystkie wymienione przez ciebie kategorie - to wymaga czasu -
            również dla wielu moich rodaków... Z dumą pozostanę przy określeniu:
            "uniwersalistyczna cywilizacja europejska"
            Disce, puella, disce...
    • szlomo.oberluft Re: ciekawe pytanie....manipulujesz dana !! 13.04.04, 13:45
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> shlomo oberluft zadal na innym watku ciekawe pytanie:
      >
      > "Wlasnie dlaczego ONZ(wlasciwie) upadlo?? za malo NASZYCH tam bylo???"
      >
      > rozumiem, ze pod slowem "naszych" shlomo mial na mysli nas europejczykow,
      > israelczykow,

### na poczatek jak to rozumiec "nas europejczykow,israelczykow ...itd" czy ty
      urodzona w Europie zamieszkala w Israelu nie jestes israelitka?? spytam sie
      oberrabiego co o tym sadzi.

amerykanow, australijczykow itd itd, krotko, swiat zachodni i
      > cywilizowany wg pojec wlasnie swiata zachodniego.
      > co wy na to?
      >
      ### piszac NASZYCH mialem na mysli zydow i nie udawaj ze ze tego nie
      zrozumialas.Obok jarka jestes najwieksza propagatorka syjonizmu na tym forum.
      Nie jest tajemnica ze opanowalisMY swiatowe finanse,w duzej czesci srodki
      masowego przekazu,Ameryke mamy na smyczy a ONZ nie udalo sie NAM podporzadkowac
      dla NASZEJ polityki na Bliskim Wschodzie - a szkoda!! napewno Ameryka nie
      pozalowala by pieniedzy.Podejmowano wiele rezolucji przeciwko NAM ,czesc
      przeszlo,czesc USA zawetowalo na NASZE zadanie .Wiekszosc tych co przeszly
      zignorowalismy ale rezolucie jednak podjeto.
      Za NASZYM przykladem inni olewaja ONZ rowniez, dlatego ONZ dzisiaj nie ma
      zadnych mozliwosci podejmowania jakichkolwiek waznych decyzji i dlatego jest
      prawie trup.
    • Gość: Perry Re: ciekawe pytanie.... moja odpowiedz IP: *.perrycorp.com 14.04.04, 17:09
      Polecam broszurke Roberta Kagana "Of Paradise and Power". Tam wszystko
      wylozone czarno na bialym na ten temat (a takze dlaczego Europa zyjw zupelnie
      inna rzeczywistoscia niz USA)

www.amazon.com/gp/reader/1400040930/ref=sib_dp_pt/104-1029354-4604722#reader-link
      • Gość: sp;lit Re: ciekawe pytanie.... moja odpowiedz IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 14.04.04, 20:56
        Neo-con !!! Bezkrytyczny przyjaciel syjonistow !!! Podzegacz wojenny !!!
        Rzeczywiscie wiarygodne , niezalezne i obiektywne zrodlo dla kogos kto szuka
        prawdy ,... Zajrzyj do linkow :) Mam nadzieje ze kpisz !

uklony

===============================================================================

ROBERT KAGAN: PROFILE

All he says is that "Americans are from Mars, Europeans from Venus". But at a
        time of unprecedented dissent between US leaders and their continental
        counterparts, Robert Kagan's pithy turn of (para)phrase has made him one of the
        most popular theorists of our times.

Dual perspective

Of Paradise and Power, his study of the differing approaches to military
        strategy in the western world, has become required reading for every ambassador
        to the European Union, and has pushed Kagan into the publishing stratosphere.
        By what he calls a "freak accident", he has achieved the rare feat of turning
        foreign policy into a bestseller.

The author is well placed for a dual perspective on US and European attitudes.
        A senior associate at the Carnegie Endowment for International Peace, he is
        based at Europe's nominal power hub in Brussels. But, as a graduate of both
        Yale and Harvard universities, he is steeped in America's deepest academic
        traditions.

And, as a former speechwriter to then Secretary of State George Schultz, Kagan
        knows all about how these traditions shape US foreign policy today. As a
        seasoned observer of America's tendency to favour the stick over the carrot, he
        calls the chasm with Europe "deep, long in development and likely to endure".

Simple argument?

Kagan disputes that the US's attitude was altered by the events of 11
        September. He says that the country "only became more itself" in its
        intolerance for the enemy. In contrast, Kagan believes Europe to be entering
        a "post-historical period" when, tired of 20th-century violence, diplomacy and
        negotiation present the only way forward.

The author's critics accuse him of over-simplifying the argument, overlooking
        the influences of economic and cultural strength as well as military, and also
        a certain brutalism in his acceptance that "American power, even deployed under
        a double standard, may be the best means of advancing progress".

Henry Kissinger has called Kagan's work a "seminal treatise", but Gore Vidal
        describes him as being "in the grip of a most unseemly megalomania, speaking
        for no-one but political hustlers within the Washington beltway". Surely a book
        on differing attitudes to Robert Kagan must not be far away.

Caroline Frost

===============================================================================

www.newamericancentury.org/iraqclintonletter.htm
        www.newamericancentury.org/Bushletter.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka